5 tips til drikke

Categories Tips om alt mulig

Hver helg vil jeg prøve å legge ut fem tips. Det kan være tips om nesten hva som helst, og det vil variere fra uke til uke. Ukens tips er fem tips om ulike ting du kan drikke. Det er selvsagt kjempelurt å drikke vann, men hvis du er som meg, trenger du litt variasjon. Og kanskje du er en kaffeperson, som prøver å kutte ned litt. Uansett hva som er grunnen, håper jeg at du får nytte av noen tips til delikate drikker som ikke er vanskelige å lage! 

1. Ferskpresset juice! Det er en stund siden jeg ble introdusert for juiceren, og bruken går litt opp og ned. Med juicing er både sunt og godt og gøy! Selvsagt er det sunnere med grønnsaker, og bedre med frukt. Så jeg pleier å blande litt. Bær er også et godt tilskudd som gir både god smak, lite sukker, og mye godstoff! 

2. En konkret mix jeg oppdaget nylig er denne: Press saften av 5 appelsiner (eller bruk kjøpejuice: 5dl. Det smaker best dersom det ikke er fra konsentrat), og bland med en pakke med kokosmelk. Det gir juicen en mildere smak, tilsetter mye sunt fett og næringsstoffer, og gir deg en herlig, eksotisk drikk som er perfekt med isbiter i. Hvis du ikke drikker alt, kan du fryse resten i isformer 🙂 

 

3. Smoothie. Min favoritt-oppskrift inneholder to gode never med frosne jordbær, en skvett appelsinjuice og en dæsj vaniljekesam (eller annet melkeprodukt du har i kjøleskapet). Bringebær er også en sikker vinner! Det er heller ikke feil å blande oppi noen mynteblader. Peppermynte er en nydelig urt som vokser villig, og er super å ha i ei urne på verandaen. 

 

4. Vann med smak. Tilsett sitron, agurk, jordbær, eller noe annet til vanlig vann med isbiter. Like sunt, men hakket mer spennende og fristende! 

 

5. Peppermynte-te-mix. Jeg klarte selvsagt å pådra meg en forkjølelse akkurat nå når den norske sommeren overraskende viser sin beste side. Da er dette en oppmuntring: 6-7 peppermynteblader, en kubikkcentimeter med ingefær, hakket, og en teskje honning i en kopp med nykokt vann. Det gir en herlig te med god smak og gode egenskaper. Du kan også bruke peppermynten helt alene. Du tenker kanskje at “te tilhører kaldere tider,” men faktisk gjør varmen på innsiden at du bedre takler varmen på utsiden. I varme Marokko drakk alle peppermynte-te hele tiden! 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *