Roadtrip: Endelig fremme – og en utflukt

Categories G Reise og ferie

 

 

Etter tre dagers kose-kjøring var vi endelig fremme i Kaufbeuren, hvor vi skulle tilbringe de neste dagene. Målet for turen vår var å besøke Johnny og Miriam, et vennepar som er misjonærer i Tyskland. “Kan man være det, da?” Tenker du kanskje.  Tyskland har faktisk under 1% evangeliske kristne, så de trenger virkelig hjelp! Europa må ikke bli glemt når man tenker på å spre de gode nyhetene om Jesus – og heller ikke ditt nabolag, din klasse, din arbeidsplass… Men ok. Nok om det. Vi skulle nå i hvert fall til Johnny og Miriam, og hadde med oss litt forsyninger fra Norge (inkludert superchips, kålrabi, og et digert miksebord som tok halve bilen). 

På bloggen Missionbug, kan du lese oppmuntrende rapporter om hvordan arbeidet til J&M går for seg. Bloggdesignet ble oppdatert (av mannen) mens vi var der i høstferien; så vi fikk i hvert fall gjort litt nytte for oss. Nedenfor ser du et bilde av huset deres. De leier i første etasje. Det er veldig vanskelig å kjøpe seg hus i Tyskland, for boligprisene er nesten så høye som i Norge, mens lønningene er mye lavere. 

 

Etter å ha fått slappet litt av hjemme hos Johnny og Miriam, skulle vi ut på utflukt. Og den første stoppen var eventyrslottet Schloss Neuschwastein. Dette slottet er spesielt kjent for å ha inspirert Walt Disney da han tegnet slottet til Askepott. Ganske stilig! 

Overalt krydde det av (hovedsaklig asiatiske) turister med kameraer. Høsten viste seg fra godsiden med knallsterke farger og litt bitende frisk luft.

 

Det var “eventyrkongen” Ludwig den andre av Bayern som fikk bygget Schloss Neuschwanstein fordi han synes det var litt lite med et slott – Han hadde allerede et som lå tvers over dalen. Faktisk hadde han på det meste 4 forskjellige slott. I dalen i mellom ligger alle husene til tjeneren hans. Det var i denne lille byen vi befant oss mens vi nøyt utsikten mot begge slottene. 

 

Etter å fått litt vel mye “frisk” luft (kanskje et bedre utrykk ville vært: ubehagelig kald), kjørte vi ti minutter videre, til småbyen Füssen, som er en av Tysklands mest besøkte. Denne ligger helt på grensen til Østerrike, slik at man faktisk kan tusle over grensa. 

Byen var fargerik og søt, og har som Tyskland oftest har: kjempegode bakerier og isbarer. Vi nøyde oss med noen bakervarer i det litt-for-kjølige været.

4 kommentarer

4 thoughts on “Roadtrip: Endelig fremme – og en utflukt

  1. Hei Ingrid, så koselige bilder og beskrivelse av reisen deres. Høres og ser riktig hyggelig ut. Fint innlegg du hadde laget om selvtillit. Bra fokus. Ha fortsatt fin tur og måtte dere få en fin kveld.

  2. fjellgeitbundingen: Tusen takk! Det var en hyggelig tilbakemelding å få 🙂 Vi er hjemme fra turen nå, men jeg er bare litt treig til å få lagt ut alle opplevelsene 😉
    Tusen takk! Vi nyter en rolig kveld i sammen i kveld 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *