Nyttårsforsettene du klarer å holde! (tips)

Categories B opplevelser og hverdagsliv

Vi har vel alle opplevd å lage oss nyttårsforsetter vi ikke klarer å holde. “Spise sunt i ukedagene.” “Trene tre ganger i uka.” Et jeg faktisk klarte å holde en stund var å “Gjøre en god gjerning hver dag.” Men også det sklei ut etterhvert.

Men nå har jeg oppdaget hemmeligheten til å lage nyttårsforsetter som opprettholdes. For å holde på motivasjonen, så må det være noe gøy. Så i stedet for “ikke spise sjokolade,” “ikke røyke mer,” osv, må vi ha nyttårsforsetter som faktisk er gøy. Som det jeg hadde i år: “Lære å sy kjoler!” Da har jeg hele tiden holdt motivasjonen oppe og jeg har sydd tre og en halv til nå! Hvis du har flere nyttårsforsetter, må minst ett av dem være noe du gleder deg til. Noen ganger må vi bare ha de “kjedelige” målene, som å spise sunnere. Da kan det hjelpe hvis målene ikke er for vanskelige. Det hele handler om motivasjon.

 

Mine tips for de beste nyttårsforsettene er:

* Ikke vær for hard mot deg selv. Lag oppnåelige mål.

* Sjekk at motivasjonen er stor nok til å gjennomføre.

* Fokuser på de tingene du har lyst til å gjøre, og ikke det du må slutte med (det gjør vi nok i løpet av året uansett)

* Ha målbare mål. Så vet du når du har oppnådd dem.

*Vær forsiktig med alt for strenge tidsrammer som “daglig” eller “ukentlig”. Det gir deg bare dårlig samvittighet hvis du ikke klarer det.

Nå har jeg vært innom strikking, hekling, sying og en drøss andre hobbyer. I 2013 tror jeg at et av mine mål skal handle om å lære matlaging bedre. (Jeg skal jo tross alt gifte meg om halvannet år) Kanskje noe med Thaimat… Men jeg har ikke helt bestemt meg helt enda.
Har du noen nyttårsforsetter, eller noen gode tips til hva jeg kan lære meg i året som kommer?

 

4 kommentarer

4 thoughts on “Nyttårsforsettene du klarer å holde! (tips)

  1. Mitt nyttårsforsett er å klare å skrive dagbok hver dag i 2013. Kommer til å gå, for jeg er skikkelig motivert nå. Jeg SKAL klare det

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *