Kristne er Kjedelige!

Categories tanker, tro og filosofi
Det er flere fordommer mot Kristne som Virkelig ikke stemmer, og som jeg vil oppklare i, eller iallefall forklare hva jeg synes:)
*Et kristent liv er kjedelig
Jeg har sett mange kjedelige liv. Enormt mange kommer inn i den samme tralten, og følger et spesiellt tidsskjema hver dag-dette er vel og bra- men det må være litt rom for spontanitet! Spesiellt eldre folk fyller dagen sin med mye meningsløst! Jeg snakker for eksempel om timesvis hver dag med PC eller TV! det er ikke noe galt i å se på TV, men når du ikke kan besøke en venn "fordi jeg må se på One Three Hill" er det noe som ikke stemmer! Jeg tror at grunnen til mye av dette er at de ikke har en mening.
Jeg har en mening med livet mitt-Å leve med Jesus, og mest av alt at vennene mine, og andre kan få leve med Jesus! Dette betyr ikke at jeg må gjøre noe som helst. I kristendommen er det ingen regler for at du skal lese i bibelen, eller be så og så mye, men jeg vet at jeg kan få råd og veiledning, og trøst, ikkeminst av å tilbringe tid med Jesus(lese bibel, be osv) Poenget er at jeg gjør disse tingene fordi jeg har lyst! Men, tilbake til spennende; jeg kjenner også mange folk som lever spennende liv! For eksempel et par jeg kjenner, reiser rund i kjempemange land, og så langt jeg vet sprer de både buskapet, og kjempemasse glede hvorenn de setter sine føtter. Jeg kan nesten ikke tenke meg et mer spennende liv enn det de har. Hver måned opplever de at folk blir friske etter årevis med plager; ikke bare vondt i halsen, men at ben i kroppen som er brukket bare vokser sammen igjen mens de står og ber! Dette kan ikke kalles innbilning, og iallefall ikke kjedelig!
JA det er vanskelig å tro, men gi det en sjanse!:) Det er iallefall flere av mine kristne venner som(etter min mening) har mer spennende liv enn de som ikke er kristne, og bare for at det er sagt, så har jeg ca like mange kristne, og ukristne venner. Jeg har Ikke et Kjedelig liv!

*Kristne tror at de er bedre enn andre
Dette er jeg også Høyst uenig i! Det går ikke an å ta alle kristne under en kam, selv om selvsagt noen er sånn. Jeg tror alikevel at det er minst like mange ukristne som tror at de er bedre enn andre. Poenget med kristendommen, hvis det ikke er klart; er at alle har gjort noe galt, og trenger tilgivelse. Altså, skal ingen føle seg bedre enn andre; vi er alle syndere.

Ef.2.8-9
8 For av nåde er dere frelst, ved tro. Det er ikke deres eget verk, men Guds gave.  9 Det hviler ikke på gjerninger, for at ingen skal skryte av seg selv.

Bibelen sier altså at i ikke skal skryte av oss selv. Men er det sant at

*Kristne må følge alt som står i bibelen
Nei, enkelt og greit! Hvis vi scroller litt oppover igjen, til bibelverset i efeserne, så står det at "det hviler ikke på gjerninger." Det vi gjør er ikke det som er viktig.
-men hva er da vitsen med det som står der, når vi ikke skal følge det?
-Jeg har skrevet litt om dette før, men; mye av det som står i bibelen er retttningslinjer om hvordan vi skal leve, og oppføre oss. Etter min mening er f.eks. bibelverset som sier:"Du skal ikke stjele" på lik linje med en far som sier "du må ikke stikke strikkepinnen i stikkontakta" til gutten sin. Hva om Gutten da gjør dette? slutter faren hans å elske ham, og sier; " Du hører jo aldri på meg! nå gidder jeg ikke dette mer, di får klare deg selv!"? Tror ikke det nei! han kommer nok løpende for å trøste gutten sin, og ber ham lytte bedre til det faren sier i fremtiden.

*Jeg må gi slipp på alt som er viktig for meg nå hvis jeg blir kristen!
Hvorfor det? hvis det er en kjærest som ikke vil ha deg lenger ville jeg sagt at han/hun burde godta deg for det du tror på. selvsagt er det ikke enkelt å avvise noen for det, men du kan prøve å forklare hva som har endret ditt syn osv. Det kan også være vanskelig å gi slipp på ting som bibelen sier at vi ikke skal gjøre, som sex før ekteskapet, drikke seg full osv. Dette er av de reglene som er råd. Gud støter oss ikke bort om vi gjør disse tingene, men det er ikke bra for oss(og for andre)! Selv om disse tingene er vanselige å gi slipp på når du har "kjent smaken av dem" tror jeg at Gud kan hjelpe deg til å unngå det. Det er mange historier og vitneutsagn om folk som har blitt helbredet fra avhengighet til f.eks. narkotika, pornografi, eller alkohol. tenk deg en sirkel med en mindre runding i midten. Gud er i midten, og linja utenfor er det du Må holde deg innenfor for å kalle deg kristen. Det handler ikke om å holde seg innenfor denne linja, men Nermest mulig rundingen i midten;Gud! Altså holde det bibelen sier så godt som vi kan.

*Kristne inbiller seg mye fordi de lengter etter noe bedre enn dem selv.
Det er sant at vi lengter etter noe bedre; det ligger i menneskets natur! Folk som har hatt det vondt hele livet, uten mat og rent vann, drømmer om noe bedre- du trenger ikke å ha opplevd det. Vi som er i Norge, og har det forholdsvis bra drømmer om mer penger, mer sol, flere gaver osv.
Men etter min mening kan ikke alt innbilles! Vi kan bare til en viss grad "innbille oss friske"-det er vitenskapelig bevist at psyken kan bety forskjellen mellom liv og død i visse sammenhenger. Men vi kan ikke innbille en arm til å vokse ut!
Hvis du oppsøker det overnaturlige vil du bli overbevist om at det er mer mellom himmel og jord enn vi mennesker er kjent med! Det gjelder ikke nødvendigvis en Gud, men alle må bli overbevist om at det eksisterer noe vi ikke vet alt om. Jeg tror at dette  er ånder, og at undre som blir gjordt i Jesu navn er av Gud, og de andre(for det er mange som blir helbredet av ikkekristne også) er av onde ånder.
Jeg tror at om du oppsøker Gud, så vil du(akkurat som når du oppsøker det overnaturlige) oppdage at han er reell!
Dette er opp til deg! bare du kan finne ut av dette, for det at jeg sier det vil aldri overbevise deg, men er det ikke best å iallefall ha gitt det en sjanse!
Hvis noe av dette har interessert deg, gitt deg spørsmål du vil stille, eller til og med overbevist deg om at til og med du kan gi dette med Gud en sjanse, så vær så snill å send meg en kommentar, en mail, ([email protected]) eller en melding på facebook( Ingrid Urdal ) Det blir mellom oss og Gud, og jeg er veldig åpen for saklige og åpne diskusjoner:)

Jeg ble inspirert til dette innlegget av http://www.desired.blogg.no
Det står mye bra på denne siden, og her er et lite utdrag:
Å være kristen er å tro og følge Jesus. Gud tilbyr deg en gave. Gaven er Jesus. Ja, vi vet dette høres teit ut, men å være kristen er enkelt nok å takke ja til gaven. Det handler ikke om hvor god, flink og syndfri du er, eller hvor mye du tror. Han spør kun om ditt ja til hans kjærlighet, i tro. Livet som kristen kan virke kjedelig og strengt. Men om det ikke hadde forbedret livene våre- tror dere vi ville brukt mye tid på å skrive om det her?

Forresten, glemte nesten

Kristen musikk er for jenter.

let the music speak for itself! 

3 kommentarer

3 thoughts on “Kristne er Kjedelige!

 1. Fytti, du er søren meg den beste til å skrive 😮
  Beundrer deg for måten du skriver på , og du får folk til å lese videre 😀 bra innlegg, enig med deg ^^ !

 2. Jeg syns dette var et veldig fint innlegg, og du tar opp noe jeg har tenkt mye på selv. Jeg har kanskje en litt annen synsvinkel, men jeg tror også vi er enig i mye.
  Jeg er ikke selv med i noe kristent “miljø”, om jeg kan si det på den måten, men jeg tror du har rett i at det kan virke litt stigmatiserende om man kaller seg “personlig kristen”, folk går gjerne ut fra at man er, ja, kjedelig, rett og slett. Derfor er det mange som kanskje tror på Gud som ikke ønsker å snakke om det fordi de tror de må være på en bestemt måte om de skal passe inn. Jeg tenker at sånn er det jo absolutt ikke, for Jesus var jo en “outsider” selv. Selv om jeg selv er usikker på i hvor stor grad jeg kan kalle meg kristen, så mener jeg at han må ha vært en fantastisk og interessant person, som gjorde opprør mot autoriteter og urettferdighet.
  Det jeg savner litt, eller er mest kritisk til ved Bibelen, er hvordan (den katolske) kirken bevisst har plukket ut det som passet dem, brent noen bøker, osv. Middelalderen var en lang periode, og i løpet av den perioden hadde kirken utrolig mye makt og misbrukte den sterkt. Jeg har også i bakhodet at mange bøker i Bibelen var skrevet i en annen tid, hvor f.eks. kvinnenes rolle var helt annerledes. Jesus hadde jo mange kvinner i sitt følge, men veldig få av dem er nevnt i ettertid.
  Dette tror jeg ikke er fordi de ikke hadde en plass der, men rett og slett fordi de som skrev ikke fant det viktig å ta dem med. I middelalderen ble sterke kvinner brent på bålet som hekser, og alle andre som ikke passet inn “forsvant” også. Dermed ble samfunnet mye mer ensrettet og strømlinjeformet, om man kan kalle det det.
  Det er også interessant, synes jeg, å vite at mange av tekstene i det gamle testamente har paralleller i funn fra det gamle Mesopotamia og det gamle Babylon, f.eks. har de ti bud mye til felles med lovene til kong Hammurabi. Det er i det hele tatt utrolig mye spennende å finne i Bibelen, og jeg personlig syns det er utrolig spennende å lese om det gamle Mesopotamia, fordi det er en av de eldste kulturene vi kjenner til.
  Jeg velger i mitt personlige syn på kristendommen og min personlige tro å ta utgangspunkt i Jesus og hans liv og virke, og ønsker heller ikke å forkaste ny vitenskap som “tull” fordi det ikke passer inn. Mye i Bibelen må ses på som lignelser og forenklinger. Det at det står f.eks. at Gud skapte verden på 7 dager, om noen faktisk mener at vitenskapen tar feil i sine beregninger fordi de tolker Bibelen så bokstavelig at de tenker at det tok akkurat 7 dager så syns jeg det er latterlig. Men dem om det. Jeg forbeholder meg retten til å tenke slik som jeg gjør, og mener at det ikke finnes noen motsetning mellom vitenskap og religion.
  Jeg tenker dessverre at kirken i mange tilfeller har fjernet seg mye fra det som var hovedbudskapet, hvis en tar utgangspunkt i Jesu liv og virke. Noen steder er prestene flinke til å inkludere alle i menigheten sin, men mange steder er de så konservative at de heller støter folk fra seg. Jeg tror, som tidligere nevnt, det er med på å forsterke idéen mange har om at man må være på en bestemt måte for å passe inn, selv om det heller skulle vært slik at kirken var et sted der det var plass og hjerterom for alle.
  Når jeg ser bloggen din, tenker jeg i hvert fall at du ikke er en kjedelig person, heller tvert imot, og jeg har også venner som er kristne og absolutt ikke kjedelige, men faktisk noen av de mest inspirerende menneskene jeg vet om. De er ikke redde for å skille seg ut, og de bruker livet sitt til noe meningsfylt. For det kjedeligste jeg vet, er mennesker som bare følger strømmen.

 3. iannel: Helt enig i at man ikke skal måtte passe inn i en bestemt mal for å være kristen. Og du har noen god poenger her- det er mange kirkesamfunn (som katoske) som plukker og mixer det de liker i bibelen – og det gjør vi nok alle mer eller mindre bevisst. Men det er viktig å få med seg hva bibelen sier er viktig, og det er ikke klærne du har på deg, eller legningen din (selv om det nevnes). Men HJERTET. Det handler ikke om om du går i en menighet, eller ber femti ganger til dagen, eller har lest bibelen 20 ganger. Det handler om om du har et hjerte som er gitt til Jesus.
  Når det gjelder kvinnesynet i bibelen, så tror jeg mange tror at det er værre i bibelen enn det er. Men jesus er faktisk enormt radikal i sin tid, som lar kvinner komme så nær ham som de gjør ( den samaritanske kvinnen med brønnen, den blodsyke kvinnen i mengden, og maria magdalena som gir ham nardus salven). Han behandler dem slik omtrent ingen andre ville ha gjort på den tiden, og drar kvinnen frem som viktige. Bibelen sier at mannnen er overhodet over kvinnen, men OGSÅ at han skal elske henne slik Jesus elsket menigheten (=døde for!!)

  Jeg vet ikke mye om mesopotamia, men de ti bud er jo regler som går igjen i de fleste livssyn, rett og slett fordi de er logiske og allment gyldige. Mange av dem er også i de norske lovene.

  Jeg tror du gjør lurt i å ta utgangspunkt i Jesus. Det er masse i bibelen vi aldri vil forstå. Vi kan selvsagt prøve, men vi kan ikke forvente å forstå alt. Men Jesus kom for å vise oss hvordan Guds hjerte virkelig er, og da burde vi se på det. Og om jorda ble skapt på 7 dager, eller 45 millioner år, hva er egentlig forskjellen? Jeg vil uansett leve for Gud, og jeg tror uansett at det stod en skaper bak mesterverket 🙂

  Takk for en hyggelig og vel gjennomtenkt kommentar, og mange fine komplementer innimellom. Og Guds velsignelse til deg.
  Søk Ham, så skal han la seg finne 🙂 Matt.7.7-8.
  Klem 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *