Handle with care

Categories H bok

Boktittel: Handle with care

"Handle with care" av Jodi Picoult

 

Forfatter: Jodi Picoult

 

Innhold: En mor vil gjøre alt for sitt barn. Og det er virkelig det Charlotte prøver å gjøre, idet hun saksøker sin beste venninne for at hun ikke gav Charlotte muligheten til å ta abort. Den yngste datteren, Willow har en alvorlig sykdom som gjør ar hun stadig brekker bein, og hele familien bruker all sin energi på å legge til rette hverdagen for Willow. Litt i bakgrunnen står Amelia, storesøsteren til Willow, og lever sitt eget dramatiske liv, uten at foreldrene vet noe om det. 

 

Min mening: Jeg hørte boka som lydbok. Som alle Picoults bøker er den godt skrevet, og har mange interessante karakterer, og et moralsk dilemma. Jeg likte denne boka litt mindre av tre grunner: Jeg forstår enda ikke helt motivasjonen til Charlotte. Jeg skjønner ikke hvordan rettsaken kunne ende slik den gjorde. Og jeg mislikte slutten sterkt. Jeg ventet liksom på at det skulle komme en twist som fikk meg til å forstå alt litt bedre; men så ble hele plottet bare mer irriterende når jeg kom til slutten. Men det som var bra er at jeg digget de tre andre karakterene i familien; spesielt ektemannen Sean. I tillegg var det utrolig interessant å komme nært innpå hverdagen til en familie med en alvorlig funksjonshemning, og se hvordan de levde – både før og under rettsaken. 

BildeKilde

Terningkast: 4. Et moralsk dilemma som utspiller seg i en rettsal, og i familiehjemmet. Anbefaler snarere boka Picture Perfect eller House Rules av samme forfatter. 

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *