Dette blir nok den neste bølgen etter cupcakes! Tirsdag koste jeg meg med å lage disse skjønne kakene. Ble nokså fornøyd, selv om ikke alt gikk helt som planlagt. Så de ikke flotte ut?
HVORDAN LAGE DEM
Kaken
Ingredienser;
100g Kremost
300g Melis
2ts Vaniljesukker
En liten sjokoladekake(ca 20cm i diameter i rund form)
Grillspyd eller andre pinner til å sette kakene på.
En sjokoladekake smuldres sammen til smuler, og blandes med kremost, melis, og vaniljesukker slik at det blir en deigete konsistens. Deretter rulles deigen til ca 20 kuler. En pinne (eller grillspyd i mitt tilfelle) dyppes i smeltet sjokolade, og stikkes inn i kaken. Sjokoladen fungerer som lim. Deretter må kakene ligge litt, til sjokoladen har stivnet. Jeg brukte ikke originloppskriften på kake, jeg brukte bare en sjokoladekake som jeg selv pleier å lage fordi den er så enkel. Den var i en liten langpanne, og jeg brukte ca en tredjedel av den til 20 Popcakes. Hvis du ikke har noen egen oppskrift er denne enkel, og omtrent passe stor: Oppskrift her. Bare stek den i 15-20 minutter i stedet for 10, slik at den blir gjennomstekt.
Pynten
Candymelts og Hvit sjokolade
Det som egentlig brukes til å trekke kakene med en fin og jevn farge kalles Candy Melts og kjøpes her (men det ble litt for dyrt for meg). I stedet hørte jeg at man kan bruke hvit sjokolade farget med konditorfarge. Det prøvde jeg, men fikk det ikke til, fordi alt klumpet seg sammen. (Lykke til med det!)
Sjokoladetrekk
Jeg tok derfor den brune sjokoladen fatt, smeltet den, og dyppet kakene nedi. En plate med kokesjokolade rakk til omtrent 7-8 Popcakes. Siden jeg var tom for sjokolade (og hadde en annen ide) prøvde jeg meg også med frosting:
Frosting
Pisk to eggehviter godt. Hell deretter oppi ca 6 dl melis, og la det piskes til det er stivt. (holder formen selv om du snur bollen). Dette brukte jeg som trekk utenpå flere av Popcakesene mine. Farget også noe med konditorfarge.
Annen Pynt
Det er klart at det er selve pyntingen som er ekstra gøy med disse kakene, så ta deg tid og Kos deg! Jeg fant frem det vi hadde av små hjerter, sølvkuler, blomster osv.
Plasserte kake-pinnene i en bit med oasis i en liten urne. Dekket først oasisen med en fin serviett, så synes ikke den stygge fargen. Og herved er kakene (etter litt stivning og venting) klare for servering! Enjoy!
Laget en kollage av inspirerende bilder jeg fikk på Google-søk med søkeordet “popcakes.”
Det va jo bare heilt genialt! 😀
Tenk å ha det i et bryllup det e jo heilt perfekt:D
Det må prøvas her ja.
har så lyst til å lage slike, det ser så flott ut 😀
Superkult ! Har lyst til å prøve, men fikk et raskt NEI fra mor… Men jeg SKAL en annen dag 🙂
Jeg blander sjokoladen med litt delfia så blir den ikke så klumpete:) kjempe fine ble de uansett da:)
charlotte: Takk for tipset 🙂