Bøker i mai

Categories K Blogg

Her kommer anmeldelsene fra bøker lest i mai. Det ble 7 bøker.

  1. When I Close my eyes – Elizabeth Musser. En leiemorder blir leid inn for å drepe Josephine, en romanforfatter. Men han mislykkes, og Josephine havner i koma. Som alle Mussers bøker er den godt skrevet, meningsfull, og interessant på flere nivå. Men jeg synes allikevel denne var litt mer treig enn de forrige. Kanskje litt fordi jeg hørte den som lydbok..  Karakter: 5
  2. Mio, min Mio – Astrid Lindgren. En barnebok om en ensom, uønsket gutt som oppdager en verden hvor han er sønn til kongen, og utvalg til å utfordre den onde Ridder Cato.  Karakter: 4
  3. Forsoningsbarnet – Francine Rivers. Dina blir voldtatt i en park, og traumene gjør at hun begynner å stille spørsmål ved troen sin og Gud som hun har stolt på fra barndommen av. Når hun oppdager at hun er gravid, har hun også et stort valg å ta, med mye press fra familien. Rivers tematiserer abort, skyld og skam fra et bibelsk perspektiv på en god måte, synes jeg. Men for meg blir nok bok litt for “kristensk,” til tider. Vet ikke helt hvordan jeg skal forklare det, men det er noen tankerekker jeg tror hadde vært litt annerledes i virkeligheten, kanskje. Karakter: 4. 
  4. Harpa – Audhild Solberg. En thriller/fantasy-roman for ungdom med creepy stemning. Ganske lettlest og ganske bra. Karakter: 4. 
  5. Skriv genialt! – Eldrid Johansen. En bok for ungdom om å skrive gode tekster. Full av tips og triks for forfatterspirer. Karakter: 5. 
  6. Arvingen – Anne Gunn Halvorsen. Lena har en hemmelighet hun helst vil holde skjult da hun starter et nytt liv på en ny skole med selveste Kronprins Karl Johan og tvillingsøsteren Prinsesse Margrethe i klassen. Jeg storkoste meg med denne boka, som virkelig er noe utenom det vanlige, men også lett å kjenne seg igjen i! Karakter: 6. 
  7. Giftstrøm – Eystein Hansen. Den andre boka om kriminalbetjent Elli Rathke var litt langdryg og kjedelig. Mistet lysten til å fortsette på serien, egentlig. Den var ikke dårlig heller, men det var liksom ingenting som fenget meg skikkelig…  Karakter: 3.

 

Det ble ikke like mange bøker denne måneden som de forrige, men noen av dem var litt lengre eller tyngre å komme gjennom. Jeg ligger uansett veldig godt an til å klare lesemålet mitt (80 bøker i år), så jeg bare koser meg med bøkene for tida. Kommer til å fortsette litt med barne- og ungdomsbøker.

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *