De beste bøkene i 2017

Categories H bok

2016 var mitt store leseår; da hadde jeg som mål å lese 50 bøker (ca en for hver uke). I år hadde jeg ikke noe lesemål, så jeg var litt spent på hvor mye jeg ville lese når jeg ikke hadde noen spesielle planer. Det har gått litt i rykk og napp, men jeg har egentlig fått lest nokså mye. Her kommer en oppsummering som inneholder mange gode anbefalinger av mange ulike typer bøker! 

Bøkene jeg leste i 2017 var:

1. Lille Lizzie vender tilbake

2. Appelsinpiken

3. E-mail fra Gud

4. Huden full

5. Jaget

6. Sin mors datter

7. Farlig fortid

8. It

9. Life is_

I begynnelsen av året leste jeg mange romaner som var så-som-så. Den beste av disse var nok Lille Lizzie vender tilbake! Den anbefales for deg som liker spenning og drama! It var en av de beste fag-bøkene fra i år. Den hadde masse bra om hvordan man kan skape gode kirker: slik kirker var ment til å være! Den er også veldig god til personlig bruk for alle kristne! Email fra Gud er ei super andaktsbok for ungdom med korte, enkle stykker til hver dag med relevante tema. 

 

 

10. Jenta uten hjerte

11. Communicating for a change

12. (Un)qualified

13. Gjøkungen

14. Hatets gisler

15. The big idea

16. På dypt vann

17. Stille som i graven

18. Wizards first rule

Jenta uten hjertet var en kjærkommen sekser på terningen! Jeg leste mye av MaryHiggins Clark – som skriver veldig bra! Tror hatets gisler er den jeg likte best. Av faglitteratur var Communicating for a change et stort høydepunkt: ei bok jeg helt sikkert kommer til å lese igjen! Fikk også noe ut av The big idea og (un)qualified. 

19. De 25 universette prinsippene om relasjonsbygging

20. Stone of tears

21. Blood of the fold

22. Askepottmordet

23. The 7 habits of highly effective people

24. Training tomorrows leaders

25. Dont you cry

26. Forsvunnet

27. Mørke krefter

Jeg leste de mest brutale fantasy-bøkene jeg har lest til nå i livet (de av terry goodkind). De var ikke akkurat til å anbefale, men fengende nok. Det ble en del faglitteratur; mye på lydbok. Det store høydepunktet i faglit var The 7 habits of highly effective people. Den anbefales til alle! Men John Maxwells bok om relasjonsbygging var også veldig ok. Både Don’t you cry og Rett bak deg anbefales sterkt i spenning-kategorien (og jeg ville ikke utelukket Askepottmordet heller). 

 

 

28. Løgner

29. Pesten

30. Frykten

31. Lyset

32. Preaching

33. Rett bak deg

34. Finn henne

35. Before Amen

36. Bygg din fortid

37. Fritt fall

38.  Deep and wide

39. The hunger games

40. Catching fire

41. Mockingjay

Jeg leste enda en middels-sær fantasy-serie (GONE). Rett før jul fikk jeg rettet opp troen på fantasy med The Hunger Games (eller er det mer en dystopi?) Before Amen var nyttig, så vel som Deep and wide. Finn henne var litt vel brutal, men fritt fall var en page-turner.  

 

Nå er jeg spent på hva som blir lest i 2018! Jeg har en liten lesekø av fagbøker, men har lite planer for skjønnlitteratur, så tar gjerne imot tips! Jeg liker at skjønnlitteratur er lettlest. Ikke for mange parallelle historier i ulik tid. Ikke for mange franske navn og historiske detaljer. Ellers er jeg nokså altetende, tror jeg. Har du noen anbefalinger? 

 

6 kommentarer

6 thoughts on “De beste bøkene i 2017

  1. Heii!
    (Hehe, ja The Hunger Games er dystopi.)
    Anbefaler «Divergent» av Veronica Roth om du liker dystopiske bøker. «Caraval» av Stephanie Garber er en skikkelig forunderlig og magisk leseopplevelse, lettlest og spennende. «En glo i aske» av Sabaa Tahir om du liker fantasi. Også «Tell the wolves im home» av Carol Rifka Brunt. Trist contemporary, men nydelig bok.

  2. Fantstisk! Lesemål er jo en skikkelig bra mål å ha 😀 Har du lest noe av Dan Brown? Jeg elsker han som forfatter! Ellers kan jeg anbefale Jo Nesbø sine bøker, og Kristin Gjelsvik sin bok #branok 🙂

  3. Stine:Takk for tips 🙂 Har lest ei Jo Nesbø-bok, og en halv av Dan brown (så slik jeg husker, var det ikke en fulltreffer) 😛

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *