Oppsummering: Stress og glede

Categories B opplevelser og hverdagsliv

Jeg føler at nå har jeg skrevet så mye om fortida (reisen til Marokko, bøker lest, ting sydd), at jeg må ha et lite oppsummeringsinnlegg om alt som har skjedd i mellomtiden! 

Hjemreisen fra Marokko var ufattelig slitsom Tenk deg migrene + 27-timers reise + forkjølelse + mye venting + bli kastet ut av Oslo S kl 2 om natta, uten noe sted å gå. Da kan du tenke deg litt av det vi opplevde på hjemturen. Da jeg kom hjem var jeg utslitt, og ble syk i nesten en uke. Etterpå har ting blitt bedre og bedre, men travlere og travlere. Jeg føler at hver dag – til og med i helga – er fullstappet av gjøremål. Jeg må jevnlig minne meg selv på at jeg vil ha det sånn, og at det er jeg som velger det. 

I dag, for eksempel, skal jeg være på jobb til halv fire (pga foreldresamtale), spise middag, et møte kl 17, et kl 18, og et kl 19. Det siste varer mest sannsynlig i halvannen til to timer, og så er det bare å komme seg hjem til leggetid. Dessuten skal jeg jobbe ekstra i helga i planteskolen. Sukk. Gleder meg til påskeferien! 

BSHU3DNDU86

 

Men samtidig som det er travelt, er det også kjekt. Vi har hatt flere dager med sol og fint vårvær (jeg har gått i T-skjorte!). Når verden går mot vår, øker gleden betraktelig selv om jeg enda sliter med at vi stilte klokka, og er våken om kveldene, og ekstra trøtt hver morgen. Jeg har også (mirakuløst nok) fått tid til en god del hobby de siste ukene, og det er veldig kjekt. Jeg leker med tanken på å starte på julegavene allerede nå, og kun gi hjemmelagede gaver i år. 

BSMWL2sjO5S

 

3 kommentarer

3 thoughts on “Oppsummering: Stress og glede

  1. Så flotte kaniner og egg. 🙂 Blir nå litt stressa bare å lese om hvordan du har hatt det. Jeg kjenner meg igjen dette ønske ditt om å leve mest mulig eller iallefall tro man gjør det.. Har nok vært der selv i mange år, men ha ikke dårlig samvittighet for å ta tiden litt tilbake. Være mer i nuet. Lær deg å finne glede i de nære ting. Tekoppen, kaffekoppen, den gode samtalen. Å alltid rushe og glede seg til noe annet er ikke godt for mennesket over tid. Tror jeg. Vær der du er når du er der. Tror det vil styrke deg. Å at du lettere ser og kan prioritere bort ting underveis. Døgnet har 24 timer. Bruk dem klokt.

  2. fjellgeitbundingen: Ja, det er nok noe å lære i det å ta seg tid 🙂 Jeg vil ikke si at jeg lever i fremtiden, men jeg er veldig opptatt av å være effektiv og multitasking 😉 Men har sagt nei til noe i helga som jeg egentlig kunne sagt ja til. Det må vel være et skritt i riktig retning 😛 🙂

  3. 🙂 Ja, og kanskje er det noe med å være på høyden i sitt liv. Ja er en begynnelse, og blir lettere etterhvert du trener på det. Tror det er greit å lære seg å prioritere det som betyr mest for deg. Det å være ofte syk er nok kroppens måte å fortelle deg og be deg om å roe ned. Du er nok ansvarsbevisst, samvittighetsfull og pliktoppfyllende ovenfor alle, Ingrid. Blir fort kræsjlanding med å balansere alt. Visste du at man ikke gjør ting fortere når man multitasker? Selvom man kanskje føler seg effektiv? Men litt liv må man bare fylle dagene med. Vær stolt og fornøyd over det du rakk 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *