En litt for naken opplevelse og goodbye Marokko

Categories G Reise og ferie

Jeg skrev for et par dager siden om besøket på Jardin Majorelle – Marokkos vakreste hage. Etter dette hagebesøket, hadde jeg og Andrea bestemt oss for å prøve å få oppleve en Hammam Massasje (som flere hadde skrytt veldig av). Vi hadde pakket bikini, og funnet et sted rett i nærheten av hagen. Det kostet 100kr for 45-minutters behandling. Vi slo til, ivrige for at det var kun en tredjedel av det de “dyre” stedene kostet.

 

 

Det hele var meget spesielt. Vi ble ført inn i en sal som var nokså mørk, med flislagte vegger og gulv, badstu-temperatur, og med haugevis av nakne/halvnakne damer. Der ble vi gitt en klissete såpe-greie (Argan-rester, tror jeg), og en kraftig skrubbe-klut, samt digre bøtter med varmt vann. Etterhvert kom ei svær dame i hvit, gjennomsiktig truse (og intet mer) og skrubbet oss enda mer, etter å ha beordret av oss bikinitoppene. Deretter fikk vi ligge ned på gulvet  (som inneholdt vann, gamle hårtuster og sikkert mye mer) og fikk en middels-ok massasje. Det varte mye lenger enn 45 minutter. Men vi kom levende i fra det, med en følelse av at nå hadde vi opplevd en veldig lokal greie. (Av en eller annen grunn var det ingen andre turister der!) Utenfor fant vi en geocache (hurra!), og da vi fikk med oss visittkortet derfra, måtte vi le høyt av de nydelige bildene av flotte massasjebord og lyse rom. Det hadde ikke den minste likhet med særhetene vi nettopp hadde gjennomgått. 

Uansett en artig avslutning på vår siste dag i Marokko (for denne gang, i det minste). Neste dag fikk vi et gjensyn med det jeg har utnevnt til den mest kreative og gøye flyplassen jeg har sett. 

Utenfor flyplassen

Inne på flyplassen…

 

Og folkene på flyplassen: 

Goodbye, Marrakech 🙂
 

3 kommentarer

3 thoughts on “En litt for naken opplevelse og goodbye Marokko

  1. Hei Ingrid, nå har jeg kost meg å lest om Marokko. Du forteller levende og spennende, og det har vært en fryd å ta del i turen din. Få dager fylt til randen med noe veldig eksotisk. Vært veldig intressangt å lese 🙂 Ha en fin kveld.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *