Maten i Marrakech

Categories G Reise og ferie

 

Maten i Marokko var utrolig spennende. Det var to ting jeg hadde hørt om at skulle være typisk: Tagine og Couscous. Vi startet med en kebab første kvelden. En av oss hadde kylling, og den andre med lam. Begge deler var godt, og vi hadde moro med å prøve ut tilbehøret. Ganske skummelt å spise salaten (man skal jo egentlig ikke spise ting som ikke er skrellet, kokt, eller stekt), men det gikk faktisk helt bra hele turen. 

Grillspydene var veldig gode!

Alle steder fikk vi servert pannekaker i alle fasonger (men mest firkanta). De tjukkeste var best. 

Tagine viste seg å være en rett som var tilberedt i de artige leire-krukkene som ble solgt overalt. Tagine kunne være omtrent hva som helst. Her var en kyllingvariant. Den var i tørreste laget, men med god smak…

Matprisen varierte fra 30kr og oppover. De fleste måltider lå totalt på ca 40-50kr med drikke (vi valgte med vilje billig, da). Frokosten nedenfor var kjempegod, og kostet kun 30 dirham inkludert drikke (rett i underkant av 30kr)

Couscousen ble jeg ikke spesielt imponert av, men så skal det sies at jeg bare prøvde èn gang. Var tørt og smakløst. 

Kyllingpanini:

Enda en Tagine, denne gangen med lammekjøtt:

Nam!

De to siste bildene er fra de dyreste måltidene på turen. Vi ville spise en gang på en skikkelig restaurant. Vi betalte omtrent 120kr hver.

Andebryst

Hvor har du vært på reise, og hvor finner du den beste og billigste maten? 
 

8 kommentarer

8 thoughts on “Maten i Marrakech

  1. Hei, dette så godt ut Ingrid. Jeg sliter litt når det blir mye frityrstekt mat eller når matprisene er oppgitt uten grønnsaker og potet/ris. Coscous har vi laget hjemme noen ganger, og det er vel litt tørt, men kjempe godt til marokanskgryte f.eks. Jeg synes maten er en spennende del av å reise. Har nok for det meste spist salat på reise. Aldri vært matforgiftet, men blir nok å være litt mer forsiktig nå. Litt redd for å bli innlagt på sykehus på reise og få multiresistene bakterier der.

  2. fjellgeitbundingen: Her var stort sett tilbehøret inkludert i prisen. Ofte var til og med drikka inkludert (appelsinjuice, pluss te!).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *