Enkle middagstips til under 50-lappen

Categories S Mat

Middag kan virkelig være et stort punkt på månedsbudsjettet. Men med små grep, og god planlegging kan man også lage middag veldig billig. Her er noen enkle forslag til middagsretter som ikke trenger å være så dyrt. Jeg har beregnet til to personer, sånn omtrent.

 

1. Blomkålsuppe.

Det er utrolig sunt, og utrolig godt å lage blomkålsuppa fra bunnen av. Du trenger blomkål (10kr på tilbud), løk (5kr), krydder, vann og gjerne bacon, selv om dette ikke er et must. Vi kjøpte bacon i Sverige på sist tur, så denne kom på ca 10kr. Til sammen 25kr for hele retten. (Men vær obs på hva du betaler for blomkålet, de kan også koste 25kr per stk.) Jeg lager en (enklere) variant av denne oppskriften.

2. Pannekaker

Så godt, så enkelt! Her trenger du egg, melk, mel, salt og sukker. Ingenting av det er dyrt, og for meg er det stortsett ting jeg har i hus. Jeg er også her veldig glad i bacon til. Men man kan også bruke syltetøy, friske bær, bananer osv. Ca 16kr uten bacon. Med bacon, ca 25kr. 

 

 3. Wok

Bruk rimelig kyllingfilet som du deler opp i mindre biter (20kr) og grønnsaker som gulrøtter, blomkål og brokkoli (15kr). Spe gjerne på med f.eks. vannkastanjer (4kr) eller noe annet hermetisert. Frossne grønnsaker er også ofte billig. Server med nudler eller ris(8kr) Ca 47kr totalt.

4. Laks og potetbåter. 

Laksefilet er ganske rimelig (10kr pr. filet), og sammen med båtpoteter (10kr) lager det seg selv i ovnen. Sett i grønnsakene(15kr) i ovnen ti minutter før det er ferdig. Voila: Herlig, sunn mat for 45kr. Varier med krydder, saus, og grønnsaker. 

 

5. Stekt ris

Stekt ris er perfekt som restemiddag. Kok ekstra mye ris når dere har f.eks. kylling. Bland i gulrøtter, purre, mais, paprika,  erter (10kr) og skinke (20kr) Oppskrift HER. Pøse, reker, kylling osv. passer også godt – spesielt hvis du har litt rester. Litt salt, hvitløk, soyasaus/sweet chili saus osv er også en god idè for å smaksette. Ca 30kr totalt. 

2 kommentarer

2 thoughts on “Enkle middagstips til under 50-lappen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *