Et innholdsrikt døgn i Praha

På vei hjem fra teamturen i Slovakia stoppet bussen innom Praha i et døgn. Etter en lang dag i bussen fra Slovakia til Tsjekkia ankom vi Praha om kvelden, og overnattet på Hotel Golf som lå litt utenfor bykjernen. Dette blir litt sånn bilde-innlegg, fordi det ble mye bilder fra den ene dagen…

 

På Hotel Golf koste vi oss med de digge masasjestolene i foajeen. Det var også en god måte å bruke opp uønskede Euro.

Her er rommet vårt. Helt greit. Og etter en uke på team var dette god standard 🙂

Hotellfrokost for meg er alltid appelsinjuice og eggerøre. Det slår bare ikke feil (her hadde jeg allerede spist eggerøra)

Vi forlot hotellet og bussen den påfølgende dagen for å sjekke ut Praha!

Med trikken kom vi oss til byen på ca 20 minutter, så det var et lite stykke. På veien tilbake til hotellet var vi livredde for å ha gått av på feil stopp. Men heldigvis var det bare to stopper som het “Hotell Golf”, og de lå rett etter hverandre. Så vi kom oss fint opp til hotellet igjen i god tid…

I Praha by var det mye liv og røre.

New Yorker var som alltid en favoritt!

Og byen består av mange nydelige bygninger, fargerike folk og alt det en spennende by bør ha…

Allikevel endte vi opp på et kjøpesenter til slutt (sånn går det når man er på tur med ungdommer). På senteret kom vi over et fantastisk sted som jeg vil kalle ice-cream-heaven. Der kunne man designe sin egen Frozen Yoghurt is med masse forskjellige farger og strø. Etterpå veide man mirakelet og betalte etter vekten. Jeg fylte selvsagt på omtrent dobbelt så mye som jeg klarte å spise….

All de Soft-is-dispenser-aktige tingene er forskjellige is-smaker. Vanilje, Sjokolade, Tutti Frutti, Mango, Jordbær, Pistasie og så videre… helt til høyre i bildet under var all toppingen. Frukt, sjokoladebiter og fargerike strø.

Og så satte vi oss i denne skjønne oransje bobla for spise.

Så ble vi “fanget” av selgere som ville demonstrere både neglestell, håndsalt og strittetang på oss. Vi takket ja til alt som var gratis, og lot oss sjarmere av at de kunne noen norske ord. Jeg endte til slutt opp med å kjøpe strittetang (=rettetang eller glattetang, for dere som ikke snakker skikkelig norsk) for tusen kroner. HELT ulikt meg! Men hun damen var veldig flink å selge. Og håret mitt ble jo faktisk helt stritt og mykt og fint også! OG den kan krølle (se bildet under)


 

Vi rundet av shoppingen med noe godt fra Starbucks.

Praha er absolutt en fin by om man er interessert i billig shopping, nydelig sightseeing eller bare en nokså billig storbyferie. Anbefales!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg