Karneval i Brasil

Categories G Reise og ferie

I Brasil er karneval en stor hendelse. Det var jo ganske artig at vi skulle være i Brasil akkurat de dagene det var karneval. Det er egentlig en liten ferie som starter i helga, for fortsetter på mandag, tirsdag og halve onsdag. De fleste som ikke går på karneval, går på stranda med familien disse dagene.

Jeg og Bente hadde bestemt oss for å prøve å få sett noe karneval, men vi ville ikke være i Rio akkurat da (det ble litt for voldsomt). Men vi bestemte oss til slutt for å bli med Edson og Sergio i byen vi bodde i; Mogi. Alle sa egentlig at karnevalet ikke var noe serlig i Mogi, men jeg er helt uenig.

 

Noe som var ekstra spennende var at vi fikk bli med dagen før å se på mens de ferdigstilte vognene og kostymene (fordi Edson kjente noen fra den ene sambaskolen). Denne sambaskolen hadde vunnet fem av sju år, så det var flinke folk vi hadde med å gjøre. Vi gikk gjennom en stor port, og fikk se blandt annet dette:

Tema for dette innslaget i paraden var gift. Derfor laget de giftige edderkopper, slanger, medusa (fra gresk mytologi) osv. Sølvfalken på bildet over var på en måte symbolet til denne sambaskolen. Dagen etter å ha sett alle disse imponerende kulissene gledet vi oss skikkelig til å se på paraden på ordentlig. Etter en lang dag på stranda i Bertioga bestemte vi oss for å bare se på dette innslaget som varte omtrent en time. Hvis vi skulle ha sett alle, måtte vi ha vært der til klokka tre om natta.

På bildet under ser du: En av skorpionmannens vakter, sølvfalken til sambaskolen, de i blåe kostymer var på en måte “fyllmasse” mellom innslagene. De var i alle mulige farger og former, og til slutt et av drakula.

Nede i venstre hjørnet ser du Romeo og Juliet. Ellers diverse dansende folk.

Medusa-vognen var min favoritt. Skikkelig bra laget! Selve medusa-relieffet i veggen blåste ut røyk av munnen og blunket med øynene. Bak var det masse statuer av greske guder skåret ut og malt på en fantastisk måte. Rett og slett helt imponerende. Jeg må nesten ha litt flere bilder for å vise denne vogna skikkelig.

Denne vogna hadde fokus på slanger. De var også utrolig flott laget. Dette var det siste innslaget i paraden.

Sølvfalken i all sin prakt. Kan ikke si at jeg misunner hun som skulle danse helt på toppen der. Det vinglet ganske heftig til tider. Men jeg tror hun koste seg.

Alt dette her varte altså i omtrent en time, og det var bare en av seks store sambaskoler i Mogi. Men jeg tror ikke vi gikk glipp av så mye, for disse vant i år også. Ganske morro at “vår” skole klarer det så bra! Nå har de vunnet 6 av 8 år. Jeg er fornøyd.

Ja, her er forresten gjengen på karneval: Edson, Bente og Ingrid. Sergio tar bildet.

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *