Enchiladas (oppskrift)

Categories S Mat

Enciladas er en spennende, og gøy rett som er perfekt å servere når du får noen gjester. Imponer dem med å lage denne enkle retten helt i fra bunnen av. For meg har dette blitt “den nye taco,” fordi jeg har blitt så vanvittig lei av taco. Enchiladas minner litt om taco, men er kjøtt og grønnsaker som gratineres i ovnen i tacolefser.

Ingredienser:

*1pk Tortillalefser (8 eller 12 stk)

*400g Kjøttdeig/Kylling

*Krydder (hvitløk, spisskummin, osv)

*3 tomater

*1 boks Creme Fraishe

*1 løk og litt purreløk

*1-2 Rød Chilli

*2 blad Kinakål

*hvitløk (om du ønsker)

1. Brun kjøttdeigen, eller kyllingen. Egentlig er dette en kyllingrett, men jeg pleier ofte å bruke kjøttdeig, siden det er, ja, billigere og enklere. La plata stå på lav varme mens du lager resten av fyllet på de neste punktene.

 

 

2. Kutt opp alle grønnsakene i små biter. Du trenger ikke å bruke akkurat de samme grønnsakene jeg har ramset opp. Jeg pleier bare å ta det vi har i huset. Men tomater, løk og chilli er litt viktig. Jeg bruker en kutte-maskin fra Tupperware, men du kan bruke en blender eller food-prosessor (hvis du har barn som er like kresne på grønnsaker som meg) eller du kan kutte dem opp med kniv til så store biter du vil ha. Hell blandingen oppi kjøttdeigen.

 

3. Tilsett Creme Fraishe’en til fyllet. Bland også oppi krydderne. Jeg brukte hvitløkskrydder (det gir ikke den fæle lukta du får av hvitløk, men du får den gode smaken) og Kummin, som er hovedkrydderet i taco. Du kan egentlig bruke akkurat de krydderne du liker. Mengden er vanskelig å beskrive, men jeg strødde liksom et tynt lag av hver av de to krydderne over kjøttdeigen. Smak deg frem!

 

4. Sett stekeovnen på 200 grader.

5. Fyll fyllet inn i tacolefsene, og rull dem sammen. Spar litt av sausen til å ha på toppen. De fylte lefsene legges på rader i en ildfast form. Hell over fyll-restene, og dekk over med et tynt lag ost. Putt inn i stekeovnen i 15-20 minutter til osten har smeltet og blitt gyllen.

 

6. Ta ut av stekeovnen. Serveres med salat.

 

En vinner! Eller hva tror du?

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *