Saras Nøkkel

Categories H bok

“Zakhor. Al Tichkah. (Husk. Glem aldri) “

 


Tittel: Saras Nøkkel

 

 

Forfatter: Tatiana De Rosnay

 

Innhold: Ti år gamle Sara tror hun beskytter lillebroren på 4 når hun låser ham inne i skapet. Hun skulle jo hente ham ut igjen med en gang de kom hjem. Nøkkelen ligger godt bevart i lomma hennes, men veien hjem blir mye vanskeligere enn jenta kunne tenkt seg.

 

Min Mening: En utrolig rørende og fengslende bok. Den minner oss om å aldri glemme, og den stiller spørsmålet: Er det en god ide å grave i fortiden, eller bør smerten bli liggende? En del franske utrykk gjorde boka litt mindre forståelig for meg (enkelte replikker osv), men det er selvsagt ikke så mye  at budskapet forsvinner. Boka består av to paralelle historier, som fletter sammen 1940-årene i Frankrike og nåtida på en spennende måte. Boka er svært realistisk, og har mange spennende og troverdige karakterer. Totalt sett synes jeg at  historien var velldig trist og spennende, men at boka er litt “voksent” skrevet. (Det sier kanskje mest om meg…) Med det mener jeg at det er brukt mange vanskelige ord, og mange vanskelige navn. Rett og slett et litt tungt språk. Jeg anbefaler boka for alle som liker å lese.

 

Jeg vil gi boka karakteren 4. God historie, men den manglet et eller annet som noen ganger fengsler meg, og tar meg inn i en annen verden…. (Tror jeg er mer Fantasy-typen.) En sterk firer.

 

Har du lest boka? Kunne du tenke deg å gjøre det?

3 kommentarer

3 thoughts on “Saras Nøkkel

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *