Chocolate Story

Categories G Reise og ferie

 

 

Et av de største øyeblikkene i York til nå (Neida. Joda) var da vi var på “York’s Chocolate Story.” Et sted hvor man kan se historien til sjokolade, historien til sjokolade i York, og best av alt; Smake Sjokolade. Som studenter betalte vi en knappe 80 kroner for å komme inn. Det var verdt det.

Det første som skjedde var at vi skulle inn i en sjokoladeheis. Jeg følte en nær sammenknytning til Charlie i Sjokoladefabrikken gjennom den heisen. Her er forresten heisdøra:

 

For å være helt ærlig så skjønte jeg allerede hvorfor sjokolade var verdt å kjempe for. Men jeg lærte masse annet nyttig! I toppetasjen var det strengt forbudt å ta bilder. Så jeg skal ikke røpe noe mer heller utenom at det var spektakulært, velsmakende og gøy. Anbefales!

 

Men så kom vi ned igjen i første etasje, så da tok jeg litt bilder. Her er noe konfekt de har laget på stedet. Digg. De to neste bildene er fra butikken til “Yorks Chocolate Story.”

 

Her e guiden vår Dougie. Han er awesome. Akkurat på dette bildet poserer han foran en simulator som viser hvordan man lager sjokolade.

 

Vi fikk også et kurs i å spise sjokolade. Det består av fire skritt:

1. Se. Se hvordan sjokoladen er matt eller blank. Hvordan mønsteret er, og hvordan formen her.

2. Lytt. Lytt til sjokoladen når det blir banket på, og til slutt; når du knekker den forsiktig rett ved øret. *Knekk!*

3. Lukt. Lukt hvordan sjokoladen er lys eller  mørk. Har den et hint av toffee eller plastikk? Eller vanilje eller karamell?

4. Smak. Legg sjokoladen forsiktig på tungen. Etter en liten stund begynner du å rulle tungen rundt sjokoladen. Nyt den rike smaken som smelter i munnen.

Og det var sjokoladesmakekurset! Meget nyttig! På bordet under ser du sjokoladen vi smakte, og et bord som viser mange av smakene man kan ha i sjokolade.

 

Vi fikk også en innføring i de tre viktigste ingrediensene i sjokolade. Først ut var kakao. Og til min overaskelse finnes det mer enn en sort kakaobønner.

Ingrediens nummer to er melk.

 

Og viktig ingrediens nummer tre er sukker. Jeg synes egentlig det er rart at ikke sukker kommer før melk. Men ok.

En konfekt-mann viste oss flere typer forskjellig KitKat-sjokolade. I japan har de smaker som sushi, eddik og soya sauce. Skjønner ikke hvordan sånt selger, jeg, men.

 

Noe av det kjekkeste med hele turen var å få pynte sin egen sjokolade lollipop! Vi fikk en dam med sjokolade og pyntet den med diverse sjokoladepynt.

 

Her er min lollipop. Den var farlig god! Jeg kjøpte forresten en kilo (!) med den samme mørke sjokoladen, i “mokkabønneform.”

 

Vi fikk se hvordan konfektmannen laget ekte konfekt, og vi fikk spise opp alle sammen etterpå.

 

Dette er tre påskeegg som hver inneholder atten kilo med hvit sjokolade. Nå som påsken var over skulle de doneres bort til sykehus og sånt.

 

Det var en egen tavle hvor besøkende kunne skrive hvorfor de likte sjokolade. Mye gode grunner 🙂

Virkelig noe som er verdt å gjøre i York for alle som er glad i sjokolade 🙂

3 kommentarer

3 thoughts on “Chocolate Story

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *