Miriam halvannet år

Categories D Familie

I dag har Miriam blitt halvannet år. Det er en glede å bli stadig mer kjent med solstråla og tøysekoppen vår 🙂

Fysisk

Miriam har alltid ligget litt foran med bevegeligheten sin, men nå merker vi ikke lenger så mye til det, siden de fleste på hennes alder også går. Allikevel er det hele tiden utvikling! Både fart og balanse bedres stadig, og aller mest er det kanskje finmotorikken som trenes nå. Hun kan for eksempel spise med skje, legge på plass puslebiter (av en viss størrelse og type, da), og bygge (super høye!) duplo-tårn. På lekeplassen er alt gøy, men kanskje aller mest å huske. Hun sover omtrent 11 timer om natta, og to om dagen.

Bilde fra i sommer

 

Kommunikasjon

Etter at M begynte i barnehagen i August, har det stadig vært nye ord som plopper ut. Og for omtrent en måned siden begynte hun sånn smått å sette sammen to ord, som “ha det, tutten.” eller “pappa, se!” Hvert lille fremskritt gir hjertet et gledesprang. Nå tipper jeg hun klarer å si over 20 ord, og forstår mye mer. Det er fremdeles mange ting hun bare svarer på, uten å vite hva vi mener, men jeg merker forskjell på et usikkert og et sikkert “ja”.

Interesser

Interessene utvikler seg stadig. Men hun er enda veldig glad i å være ute – uansett vær! Hun liker å sitte bak på sykkelen min, dyttes på trehjulssykkelen sin, se på dyrene, og sitte i bæreselen. I det siste har hun også gått litt selv når vi er på tur, og det er litt deilig at hun kan det 🙂 Inne blir hun fort rastløs. Hun leker litt med dukken sin, og et barne-piano. Er veldig glad i ting som kan stables, bygges og samles oppi noe. Hun liker å se på Peppa gris, og enkelte disney-filmer som Istid, men blir fort lei av tv. Det aller gøyeste er kanskje å se på filmer av seg selv ^^

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *