Lynkurs i Hukommelse

Categories O interessa

Det er en stund siden jeg var på dette lynkurset i hukommelse, men jeg synes det var så kult at det fortjente et innlegg. Det startet altså med et gratis kurs på UiS som vi bestemte oss for å gå på. “Lynkurs i hukommelse.” Kurset ble holdt av Oddbjørn By, som er forfatter av MEMO-bøkene, kjent fra mange tv-programmer (Puls, Schrødinger Katt, Newton osv), han har tidligere verdensrekord i hukommelse, og kan memorere en kortstokk på 43 sekunder. (Kilde)  Jeg hadde egentlig lite forventninger til om det kom til å være nyttig, men ble positivt overasket.

 

Hva jeg lærte

Jeg kan nå ramse opp de ti største landene i verden etter areal. Har heller ingen problemer med å ramse dem opp baklengs. Men det viktigste jeg lærte er teknikken for å huske ting bedre. Det handler mye om å finne de rette asosiasjonene.Altså ord som ligner på det du skal huske, men som er lettere å se for seg. Deretter må man visualisere denne tingen i et rom du kjenner godt. Det rommet, eller stedet du velger blir på en måte “lagringsplassen” til informasjonen. Da vet du alltid hvor du skal lete (i hodet ditt) for å finne det du husker!

Et eksempel fra det vi lærte om de ti største landene: For Russland så jeg for meg en russ. Den er lagret på trappa utenfor huset mitt. Når jeg går inn i gangen, finner jeg ei gås (Canada), mens i stua treffer jeg på Mikke Mus (USA) osv. Og hvis jeg plutselig blir spurt, er det ikke noe problem å huske at de ti største landene i verden, er lagret hjemme i huset mitt! Og om jeg skulle ønske og si dem i bakvendt rekkefølge, kan jeg bare gå “reiseruta” gjennom rommene i huset mitt omvendt vei. For jeg husker jo uansett at det står en Indianer(India) på marsvinrommet!

Så konklusjonen er! Jeg anbefaler virkelig å gå på et av kursene til Oddbjørn By hvis du får muligheten, og gjerne til å kjøpe boka hans, hvis du trenger å bli bedre å huske noe 😉

(Ps. Har ikke lest boka selv(enda))

 

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *