Hutsadin Elephant Foundation

Categories G Reise og ferie

 Litt utenfor sentrum av Hua Hin ligger Hutsadin Elephant Foundation. En organisasjon som ikke bare oppbevarer og “selger” elefanter, men som bryr seg om dem.  Vi var innom en dag, og betalte for “meet and greet” – som kostet den nette sum av 75kr/person. Da fikk vi først gå rundt å hilse på alle 6 elefantene, og høre historiene deres…

De var forskjellige i personlighet, utseendet og størrelse. Men felles var at alle var vanvittig facinerende dyr! Vi fikk en korg med ananas (elefantsnacks) som vi delte ut til de forskjellige elefantene. 

Når jeg strekker ut hånda med en ananasbit, kommer elefanten med snabelen og tar imot, før han pælmer det inn i munnen. Dette var gøy!

Det var en varm dag (slik som alle dagene i Thailand), men det tok elefanten seg av nokså godt selv. 

Det fantes ulike pakker man kunne kjøpe. Vi tok en av de billigste. I tillegg kan du vaske elefanten, gå tur med elefanten, og ri på elefanten. 

Til slutt på runden vår, fikk vi treffe den yngste elefanten, som har vokst opp her. Den er nå 10 år gammel, og ikke så stor som de andre. Elefanters alder er litt som mennesker, så da er den en slags “ungdom.” Dette var stas! Vi fikk posere med elefanten, og fikk “snabelkyss” – kanskje ikke det mest behagelige i verden, men et artig bilde… 

 

Til slutt kom elefanten rundt med tips-korga og samlet inn sedler med snabelen, for så å legge dem på plass i korga… 

Legg merke til t-skjorta mi for anledingen… 

Vi var veldig fornøyde med hvor mye vi fikk for pengene, for dette var kjempegøy! Hvis jeg skal tilbake en gang, hadde jeg nok også betalt for tur eller ridning. Det er dyrt å mate elefanter (som spiser 600kg til dagen), så de trenger turismen for å fø gjengen, som har blitt reddet fra ulike steder… En fin organisasjon som er basert på frivillig arbeid! 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *