Ourika Valley

Categories G Reise og ferie

En av dagene i  Marokko, tilbrakte vi i Ourika  dalen – en liten landsby som ligger en times kjøretur utenfor Marrakech. Der var det vår, og mye mer frodig enn rundt hotellet, der mesteparten av vegetasjonen var palmer. (Fint det, da). Irr-grønne hengetrær. og et og annet mandeltre i full blomst, i en salig blanding med kameler, kaktuser og berbere. 

Første stopp var på et sted hvor de produserte Argan-olje. Jeg kjøpte en liten flaske til omtrent 100kr. 

Vi stoppet flere steder, og fikk se litt av lokalmiljøet og kulturen. Det var tydelig at turisme var en stor del, samtidig som de levde i veldig enkle kår med tradisjonsrike vaner ute på landsbygda. Det var flere som poengterte at de var berbere, ikke arabere (som de fleste i byen). 

Vasken utenfor “toalettet.”

 

Det begynte å bli ganske kaldt (eneste dagen under 20 grader måtte selvsagt synke helt ned til 10, og i tillegg var det iskald vind), så vi droppet den 20-minutter-lange gåturen som visstnok gikk til en foss. Vi angret litt etterpå (men hadde misforstått sjåføren – som bare snakket fransk) Spesielt da vi fikk høre at det skulle være apekatter der oppe! 

På veien hjem tok vi en ekstra-stopp for å ta noen bilder av disse vakre krukkene. Der fant vi også Aladdins hule med massevis av glitrende greier. 

Det var artig å se litt av landsbygda, men hvis vi skulle gjort det igjen, ville vi ha valgt et annet “firma,” der vi var sikre på å få en engelsk guide (selv om det var dyrere). Vi trodde vi skulle få en som snakket engelsk, og det var faktisk derfor vi valgte å bestille der fremfor på hotellet. Men sjåføren ble “byttet ut” i siste liten…

Det er ikke barebare å gjøre seg forstått (og unngå å bli lurt)… 

Men en grei dag uansett 🙂

1 kommentar

1 thought on “Ourika Valley

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *