Jeg har forandret meg

Categories tanker, tro og filosofi

Jeg har forandret meg gjennom tenårene. Fra introvert til ekstrovert.

Jeg traff en i Stavanger som spurte om jeg var introvert og ekstrovert. Sammenhengen var at han studerte personlighetstolkning. Jeg begynte å tenke litt over dette, og var egentlig ganske usikker. Men først må jeg kanskje forklare ordene (slik jeg har forstått dem):

Hvis du er ekstrovert, er du sosial og liker å være ute blandt mange folk. Du har gjerne mange venner, og slapper av i folksomme settinger.

Hvis du er introvert, er du mer innesluttet. Du har heller noen få, gode venner enn mange. Og du slapper mest av når du er alene, eller sammen med de nærmeste.

Jeg tenkte på meg selv, og fant vel egentlig ut at jeg har forandret meg ganske kraftig på dette området. På barne og ungdomskolen var jeg definitivt introvert. Jeg var mye hjemme alene og leste. Jeg hadde ikke veldig mange venner, men var ikke ensom allikevel. Nå har jeg forandret meg.

En gang i løpet av videregående ble jeg mer sosial. Nå har jeg ganske mange venner, og er ute blandt folk omtrent hver dag. Jeg får nesten abstinenser av å være alene en lørdagskveld. Jeg vet ikke helt hvorfor eller når denne endringen skjedde. Men jeg tror jeg liker det. Gutten som studerte personlighetstolkning (eller hva det nå var) gjettet i hvert fall at jeg var ekstrovert, så jeg får ta hans ord for det 😉

 

Andre som har forandret seg?

Er du introvert eller ekstrovert, tror du?

2 kommentarer

2 thoughts on “Jeg har forandret meg

  1. Gøy! Hos meg har forandringen vært motsatt. Da jeg var yngre (barne- og ungdomsskolen) elsket jeg å være sammen med mange, hadde stor vennegjeng og slik og ble ikke sliten av det i det hele tatt, men på videregående og nå ennå er jeg blitt veldig introvert i stedet 🙂 Jeg liker å være med folk,men er avhengig av å være alene/med Marius for å lade meg opp igjen!

  2. Camilla Malvine: Kjenner meg litt igjen i begge jeg 🙂 Selv om jeg liker å være med mange, er det utrolig kos å være sammen med bare en venn, Thomas, eller alene. Det er nok da jeg slapper aller mest av 😉
    Men jeg har i hvertfall blitt mye mer sosial enn jeg var da jeg var liten…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *