Hjemmelagede Sjokoladekarameller

Categories S Mat

Lyst på det perfekte julekos som du har laget helt selv? Når jeg kan få det til, kan alle få det til! Har laget dem flere ganger i det siste; Disse fløtekaramellene er utrolig gode!

 

Ingredienser:

3dl Fløte

3dl Sukker

1dl Sirup

2ss Kakao

1 ts Eddik

 

Fremgangsmåte:

1) Bland alt utenom eddik I en gryte, og la det småboble I 35 min. Rør av og til. Tilsett så eddiken

2) Kok til karamellmassen blir seig, og en dråpe stivner i kaldt vann. De er ferdige hvis du kan rulle en fin kule av dråpen.

3) Hell massen på smurt matpapir med oppbrettede kanter. La massen avkjøle og skjær den opp i terninger når en er nesten stiv. Legg hver av bitene i et stykke matpapir eller cellofan, ellers klistrer de seg fort sammen.

ELLER:

-Et alternativ er å helle massen i ferdige former, slik som jeg gjorde på noen av dem (se bildet). Det var mye lettere å spise dem etterpå, og de ser enda finere ut. Problemet er at man må være ganske kjapp, for ellers stivner massen i gryta. Når det begynte å stivne, helte jeg resten av karamellmassen utover brettet, og klippet den senere opp i små biter. Funket bra! Formene er kjøpt på Søstrene Grene. 60 former for 7kroner. (ikke dårlig!) (Jeg har fått meg en ny favorittbutikk!)

Karamellene bør oppbevares i kjøleskapet for å ikke bli for klissete.

Enjoy!

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *