Denne middagspaien er helt ypperlig når du får gjester! Det er enkelt å lage, og kjempegodt! Samtidig er det litt utenom det helt vanlige. Jeg bruker den når jeg får gjester, eller for å ha en litt mer spennende lørdagsmiddag enn taco, pizza eller lasagne (som er det vanligste).
Tacopai
Paideig:
4 dl hvetemel
50 g smør
2ts bakepulver
2 krm salt
1,5 dl melk
Fyll:
4-500 g kjøttdeig
1 pose tacokryddermix
1 løk
1 dl vann
2 hakkede tomater
Krem:
1 boks crème fraiche
2 ss majones
2 krm pepper
1 presset hvitløksfedd
ost
Fremgangsmåte:
*Sett ovnen på 200 grader.
*Bland mel, bakepulver, salt. Tilsett det kalde smøret, og bland til deigen blir smulete.
*Tilsett melken og bland til smidig deig.
*Trykk den ut i smurt paiform.
*Skrell og hakk løken, stek så kjøttdeigen sammen med løken.
*Tilsett kryddermix og vann. Småkokes i 10 min.
*Fordel fyllet utover paideigen, og legg de hakkede tomatene over.
*Bland ingrediensene til kremen og hell den over kjøttdeigen og tomatene.
*Strø over revet ost, og stek midt i ovnen i 20-30 min.
Serveres med salat.
Ofte pleier jeg å sløyfe majonesen og gjerne også hvitløken i kremen. Tomatene pleier jeg å dele: halvparten i kjøttdeigen, finhakket, og halvparten på toppen av alt i skiver;)
Hei! I dag prøvde jeg tacopaien din til en skjærtorsdags-samling hvor vi hadde kurvfest. Den ble god, og ble godt motatt av de andre 🙂
Fortsatt god påske!
Birgitte: Så kjekt å høre!
Jeg lagde denne i forrige uke på barseltreff. Ble kjempe suksess <3
Michelle Aina: Så kjekt! 😀
Ja ikke sant 😀 jeg bruker bare denne oppskriften nå 😉 Etter jeg mistet den gamle jeg hadde : )