hits

Tips om alt mulig

5 tips om å være en god venn

Hver helg vil jeg prøve å legge ut fem tips. Det kan være tips om nesten hva som helst, og det vil variere fra uke til uke. Ukens tips er en inspirasjon til å bli en god venn. Vi trenger jo alle en god venn iblant. 

* Gi en gjennomtenkt, positiv kommentar! Det kan være skriftlig eller muntlig. Men bruk tid på å tenke godt igjennom hva som er bra med den personen du er venn for. Skriv det gjerne ned, og gi det en gang det ikke er noen "anledning" - Altså ikke på et bursdagskort, men heller spontant! Vær ærlig og spesifikk og fortell hvorfor du liker å være sammen med denne personen. 

* Del det du har. Om det er smågodt, chips, eller tyggis er ikke så nøye, men alle liker vel å bli tilbudt noe godt! Sharing is caring er det noe som heter, og det er litt sant! Vi viser at vi bryr oss :)

* Hjelp med noe. Alle trenger hjelp en gang iblandt. Kanskje med norskleksa, oppvasken, eller å få kjørt søpla til søppelbilen. Eller kanskje vennen din trenger hjelp og selskap til å endelig få malt et strøk i gangen. Vær på utkikk etter muligheter til å hjelpe med noe :)

* Still opp når det gjelder. Livet går opp og ned for alle. Og det er noen perioder da man trenger venner mer enn andre. Så vær følsom nok til å merke når dine venner virkelig trenger noen, og prioriter dem da. Kanskje må du si neitakk til en kul fest for å sitte å se på en romantisk komedie. Men det er verdt det! 

* Ikke la deg fornærme. Ingen er perfekte, og du kommer garantert til å bli såret av noen av vennene dine. Men vær rask til å tilgi, rask til å sy unnskyld, og rask til å gå videre. Ikke ta deg nær av det når venner ikke returnerer det samme som du gir dem; det viser bare at de ikke er like gode venner som deg. Men du trenger ikke å synke ned til deres nivå. Fortsett å være en god venn mot alle du kan! 

Har du noen flere tips?

 

5 tips for å nyte februar

Hver helg vil jeg prøve å legge ut fem tips. Det kan være tips om nesten hva som helst, og det vil variere fra uke til uke. Ukens tips er en inspirasjon til å nyte februar måned!

Februar er en måned som er nokså kald og mørk, men det er også da vi får de første vårtegnene. Her er noen tips til hva du bør ha fokus på:

* Se etter våren. Jeg vet jo at det ikke er vår enda. Men for meg har alltid februar vært "den første vårmåneden". De første blomstene blomstrer og spirer, og legg merke til at både morgenene og kveldene raskt blir lysere og lysere! 

* Gå på ski eller renn på akebrett! Man blir aldri for gammel til å "base" litt i snøen! Hvis været passer, er det jo også konge å lage seg en diger snømann, snølykt, eller snøkalv (fantasien setter grensene!)

* Inviter en haug med jenter på jentekveld (eller gutter på kompiskveld). Hvor ofte gjør du egentlig det? Men det er utrolig trivelig å sette av tid til jenteprat, noe godt snacks, og kanskje et gøy spill! 

* Innekos. Fyr i peisen, drikk kakao, sitt under teppet og les ei skikkelig god bok. Det er viktig å bruke litt av inne-månedene nettopp inne! Når stormen raser ute, kan man med god samvittighet kose seg inne. 

* Inviter med deg noen du tilbringer for lite tid med på en frisk gåtur en dag det er fint vær. De fine dagene må benyttes! Og det er alltid noen man ikke får tilbrakt nok tid med. Kanskje er det bestemor, pappa, eller ei venninne fra barndommen. For ikke å snakke kjæresten :) Uansett hvem det blir, er det dømt til å bli kjekt!

Hva er dine februar-tips? :) 

 

5 tips for å lære mer

Hver helg vil jeg prøve å legge ut fem tips. Det kan være tips om nesten hva som helst, og det vil variere fra uke til uke. Ukens tips er en inspirasjon til å fortsette å vokse og lære; uansett hvor gammel du er!

* Les bøker, og varier typen bøker du leser. Man kan lære av både skjønnlitteratur og faglitteratur. Om andre kulturer, om tro, om alt mulig! Så finn noe du er interessert i, og kunne tenke deg å lære mer om. 

* Vær nysgjerrig på andre mennesker. Uansett hvem du snakker med, kan du være sikker på at de kan noe som ikke du kan! Prøv å være interessert i andres verden. Hva gjør han egentlig på jobben? Hvordan er det egentlig å være mor til tvillinger? Hva har egentlig seksåringen lært på skolen i dag? Sjansen er stor for at også du kan lære noe nytt!

* Bruk google. Nettet er min hjelp nummer 1 for å lære nye ting! Husk på at du nesten alltid har "verdensveven" i lomma -og kan finne ut av nesten hva som helst! Hva heter det minste landet i verden? Hva er "Jeg elsker deg" på russisk? Hva skjer med maurene om vinteren? Og hva er egentlig den mest populære kampsporten for tida? 

* Ta notater. Vi tror alltid at vi vil huske ting, men sannheten er at du glemmer fort. Så hvis du lærer noe du vil huske; skriv det ned! Et av målene mine for i år er å bli bedre å lage middager, og jeg har tenkt til å lære av flere forskjellige. Når jeg lager retten, virker det enkelt, men jeg er allerede glad for at jeg skrev ned oppskriften på Kopytka underveis da jeg lærte det :) 

* Følg med. Les aviser. Se på naturen rundt deg. Følg med på menneskene rundt deg. Spør. Vær nysgjerrig. Så er jeg sikker på at du vil fortsette med å lære noe hver dag! Og den som lærer vokser, og den som vokser, blir ikke stående fast :) 

God helg!

PS: Statistikken min har skytt i været de siste to dagene... Noen som har en forklaring på det?? 

5 tips for å spare miljøet

* Skru av lysene når du går ut av rommet. Dette er Thomas vanvittig dårlig på. Han elsker at lys og varme står på, mens jeg går og skrur ned. Vi blir aldri helt enige, men kanskje jeg kan inspirere noen andre til å spare litt strøm, og dermed også spare deg for litt av strømregningen. En ting som jeg faktisk er veldig flink på, er å aldri lade mobilen om natta, og aldri la laderen stå i når den ikke brukes (da trekker den strøm hele tiden. Det gjelder alle ting uten av- og på-knapp.) 

* Bruk handlenett i stedet for alle bæreposene. Igjen er dette et økonomisk valg! Og det blir brukt enorme mengder plast i løpet av et år! Nå er det ikke å kjøpe handlenettet som er miljøvennlig (det er ikke gjenvinnbart), men å bruke det! Så ta gjerne noe du har hjemme!

* Sorter søppel! Ikke kast alt i restavfall, men skill mellom ulike typer! Her er det mye som kan brukes om igjen, noe som betyr at mindre av naturen må ødelegges for å lage nye produkter! 

* Gå eller sykle mer i hverdagen! La være å bruke bilen på sånne småturer som du faktisk har tid og anledning til å rekke uten. Det er miljøvennlig, økonomisk, OG godt for helsa! VINN-vinn-VINN! 

* Søppelplukking. Når var sist du gjorde en frivillig innsats for nabolaget? Hvis det er over tre måneder, er det kanskje ikke så dumt å pakke med seg hansker, en søppelpose, og gå på "jakt" i nabolaget! Dette kan være en artig aktivitet med barn, og du får både god samvittighet, og igjen den supre helsegevinsten!

 

Hvilket punkt vil du gjøre en ekstra innsats på den neste uka? :)

5 tips til hverdagslykke

Hver helg vil jeg prøve å legge ut fem tips. Det kan være tips om nesten hva som helst, og det vil variere fra uke til uke. Ukens tips er en inspirasjon til å nyte hverdagen mer. 

* Ha forventninger til hver dag. Sett deg gjerne små mål for hva du skal få gjort eller sett i løpet av dagen. 

* Vær takknemlig for det du har og er. Tell over velsignelsene i livet ditt. Det du fremhever i tankene dine og med ordene dine, blir større! 

* Nyt små stunder. Kjenn på hvordan teen varmer i halsen, hvordan den friske vinterlufta biter i ansiktet, hvordan det lukter i huset når du baker boller, og kos deg med slike sanseinntrykk. Vær tilstede i det du gjør. 

* Sett opp grenser for "tanketomme" og stressende aktiviteter som scrolling på nettet, mobilspill, serier osv. Det er ikke noe du trenger å droppe, men sett det i en tydelig tidsramme som du ikke bryter, ellers kan det spise opp hvert ledige minutt av dagen. 

* Gjør noe for andre. Let etter muligheter til å si noe positivt, eller stille andres behov. Vær kjapp til å tilgi, selv om det ikke frister. Vær raus mot andre mennesker. 

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv