hits

Natur og Turer

To turer for lenge siden

Det har blitt mindre regelmessig blogging i det siste. Den største grunnen er egentlig at PCen begynner å skrante. Den er treig, stopper noen ganger helt opp, og samarbeider ikke. Så derfor har den ofte blitt stående alene. 

Men her er altså noen bilder fra turer. Først ut gikk vi en tur til Gursli-gruvene. På veien fant vi mange artige dyr, bl.a. denne sleva! 

 

Mange vakre hvitveis :)

 

Og en helg gjeng med artige firfisler... 

 

Naturen er flott her i området. Ninja storkoste seg, og det gjorde vi også. Trærne var bøyde etter en vinter med mye snø, og mange trær hadde knekt tvers av! 

 

 

 

Neste dag var vi klare for neste tur, som gikk til Lindland demning. En nokså kort tur med en del oppoverbakke. Flott når man vil slippe å gå i ulendt terreng, har lite tid, og gjerne vil få litt trim. Naturen er jo også upåklagelig her i området! 

Denne helga har jeg jobbet mye i planteskolen. Det tar på å ikke ha så mye fri, men jeg vet at pengene kommer til å bli nødvendige fremover! Det har vært litt skralt i det siste, og når jeg tenker på at vi snart skal til Thailand, vil hver krone tjent være til hjelp :) 

Men i dag skal jeg ha fri, og vi skal ut på "eventur" igjen! Ønsker alle ei flott pinsehelg! 

 

Vårtegn

 

Jeg blir så glad av at det er vår! Det er som om stresset renner av når jeg hører fuglesangen og kjenner sola i ansiktet! Kjenne på de myke gåsungne. Plukke de fine, små snøklokkene... 

 

I helga hadde jeg min første dag med t-skjorte-vær! Det var 15 grader og sol, og det kjentes nærmest himmelsk! 

Er det flere som kjenner glede boble opp når de ser vårtegnene? :D 

Alene, vi to

Jeg liker jo egentlig å ha med meg noen på tur. Så jeg pleier å spørre en to-tre stykker før jeg eventuelt går ut på tur alene. Men lørdag klokka halv 10 om morgenen vet jeg at jeg ikke får svar. Og da er det faktisk veldig herlig å bare gå alene også. Eller. Ikke alene. For jeg har jo ei som ALLTID er med, uansett!

 

En lørdag morgen er det stille i nabolaget. Folk slapper av, tar det med ro, og holder seg inne litt til. Skogen er full av spennende ting vi kan utforske sammen. Mose. Kongler. Nye stier. 

 

Vi blir litt gjørmete på føttene, og litt kalde på fingrene. Men det er verdt det. For nå er vi på tur: bare du og jeg! :)

En flott vinterhelg

Disse bildene er fra forrige helg. Da traff alt blink slik at vi fikk nydelig vær, ledig tid, og vi fikk samlet mesteparten av svigerfamilien (Thomas' to søsken med barn, samt svigermor og et par andre) til en herlig vintertur opp til et gammelt industriområde som heter Sandbekk. Dette er en kort kjøretur hjemmefra, men området inneholder både digre sandhauger (nå med et tynt lag snø på), spennende grotter i fjellet, skog, topptur, vann, skytebane, og mye mer! Et supert tursted, og et supert sted å ha med barn til! 

 

Da er altså vi igang med grilltur-sesongen! Og jeg gleder meg til flere fullklaff-helger med venner og familie!

Jeg koste meg en hel haug!

Endelig: Det jeg har drømt om

Januar har vært en ok måned, men det har vært mye regn, mye mørke, og det gikk egentlig ikke opp for meg før jeg plutselig så sola igjen, og oppdaget hvor mye jeg har savnet den! Men denne helga er en herlighet i alt mørket; sol så langt øyet kan se, et lett dryss med snø i høyden, og kun glade ansikter å melde! 

 

Så da jeg var på tur i sola med Ninja, Ida og Bella i går, ble det tatt mange blinkskudd. Når endelig jeg får kommet meg ut i dagslys, og kamera nesten har stått urørt siden nyttårsaften. Og når motivene formelig ber om å bli fanget :) 

"Sjekk denne pose'en her!"

Hun heter ikke Ninja for ingenting. Her er hvert hopp en nøye kalkulert angrepsteknikk! 

 

Og det var til og med rom for litt aking! Jeg har tatt mer bilder denne fredag og lørdagen enn i hele år til sammen, tror jeg. Mer bilder kommer! Må bare få summet meg til å legge inn resten av bildene etterhvert.. 

I kveld skal vi på ungdomsmøte i menigheten. I morgen tidlig skal jeg og et par andre lage søndagsmiddag til 50-100mennesker! Det er litt skummelt, men vi får satse på at alt går bra! Ellers håper jeg å få tid til enda en tur, litt sying, og det trengs virkelig å få unna litt husarbeid... 

Hva bruker du helga på? :) 

Min anbefaling er å gjøre noe som gir deg en god følelse! 

Flott vinternatur

 

Det er så mye nydelig natur rundt meg om dagene! Flere ganger har jeg sukket oppgitt over at jeg ikke har med meg kamera... Men noen ganger får jeg foreviget små glimt av alt det vakre... 

Ta deg tid til å nyte det vakre i verden innimellom alt du skal gjøre nå i jula! Det er virkelig verdt det :)

Ninjabilder :)

Disse bildene er fra første gang Ninja så snø! Vi kan vel si at hun ble litt "vinteryr" :) 

 

Søtingen min :)

Høst glir over i vinter

Naturen er litt forvirret på årstiden nå, så vi har annenhver dag med frostrøyk og glatt innkjørsel, og neste dag med regn, tåke og gråhet. Uansett er årstiden HELT på plass i hodet mitt: Det er julestemning i sikte! Jeg blir en smule stressa når jeg tenker på hvor lite tid det er igjen, og hvor mye som skal gjøres. Men jeg lesser stresset baki bakhodet, og koser meg videre med julestemningen! 

Det blir ikke på langt nær nok tid til å være ute. Men så er det til gjengjeld mye innekos! :) 

 

Jeg har laget dørkrans med noen venninner, utepynt med Thomas, og holder jevnlig på med strikking, hekling og sying. Det siste syprosjektet mitt er antrekket jeg skal ha på meg på julaften i år. Håper det blir fint :)

Ellers nyter vi å være hundeeiere. Vi har gjennomført et valpekurs, og hunden kan herved sitt, på plass, gå fot, og en slags "ligg." Ja, også "give me five" :D Hun har en drøss med personlighet, sære vaner, og et helt skred med sjarm! 

 

Dette innlegget ble litt fullt av alle slags "stemningsbilder" fra den siste tiden. Brytningen mellom høst og vinter. Det er litt som hodet mitt for tiden; Så fullt av alt mulig gøy, morsomt, artig, spennende og rart at det blir litt kaos til sammen. Men det får dere bare tåle :)

Nyt førjulstiden! Og husk å ta deg pauser til å bare sette deg ned og nyte dagen innimellom! :)

Det er herlig å...


 

Jo lenger mot vinteren vi kommer, jo vanskeligere kjenner jeg at det er å komme seg ut. Det blir tidlig mørkt. Det blir kaldere og kaldere. Det er rett og slett ikke like trivelig utendørs. I hvertfall ikke fra innsida :) 
Men jommen er det deilig når man får dradd rumpa i gang, og trosser "innekos-mentaliteten" for å puste inn litt frisk høstluft!

Hva hjelper deg til å komme deg ut om dagen? :) 

Høststemning

Kveldene starter tidligere. Mørket siver innover meg - omslutter meg nesten. Det er fort gjort å ikke få vært ute mens daglyset enda er her. Og jeg føler at de få gangene sola faktisk stikker innom, er jeg alltid i dårlig form og har mest lyst å gjemme meg under teppet.... Men så hender det at man tvinger seg ut allikevel, og da er det herlig å få noen lysglimt, kjenne den friske høstlufta, og bare nyte at ikke vintermørket har vunnet helt ;) 

Helga som forsvant

 

Denne helga har vi hatt et nydelig vær. Det har vært frisk høstluft, blå himmel, og fargerike trær. Jeg har dessverre ikke hatt tid til å være så mye ute i finværet, men kan se tilbake på disse bildene fra en tur med hunden hvor vi hadde litt bedre tid. 

Denne helga har jeg løpt fra møte til møte, og fra jobb til avtale. Den eneste "fritida" var søndag ettermiddag og kveld, og da ble jeg slått helt ut av et migreneanfall. Da var det godt å ha Ninja og Thomas til å trøste meg, og kose på ryggen til den verste smerten avtok,,, 

Litt trist at det ikke ble tid til noe hobby denne helga, men det har nok sammenheng med at jeg har begynt å lese nokså mye. Har mange syplaner også, i slutten av denne uka MÅ jeg bare sy igjen :D 

Utforskende turer er de beste!

For en stund siden var jeg på tur til Sandbekk sammen med Ninja og tantejenta Viilde. Jeg nyter virkelig å gå på sånne turer der målet ikke er noe annet enn å utforske, se hva som skjer, og ha god tid. 

Pinnelek

Løpelek!

Er dette steinsopp, tro?

Bratte bakker gir god trening - på en gøy måte!

Det aller gøyeste er kanskje å springe ned igjen :) 

 

En nydelig morgentur

I løpet av sommeren pleier jeg alltid å ha meg noen morgenturer - type står opp klokka fem og oppdage verden med nye øyne! Men i år ble det skralt... Sommeren i år var mindre travel enn de foregående, men jeg følte allikevel at jeg fikk gjort mindre, og hadde mindre tid (merkelig det der)... I hvert fall fikk jeg ikke overskudd til å stå opp før sola i år. Men nå når høsten er her, så nøyer det seg faktisk å komme ut i halv åtte-tida for å få knipset noen saftige, tåkete og magiske morgenbilder. 

Godt å hvile etter en slitsom tur :)

Høyt og Lavt i Kristiansand

Klatrepark er noe jeg prøvde for første gang i sommer, og som jeg virkelig fikk sansen for! Det er gøy, utfordrende, god trening, og litt adrenalin! Utrolig morro! Sjekk om det finnes en høyt og lavt-park i nærheten av deg ;)

Litt blåmerker måtte vi tåle... 

Tok ikke så mange bilder, siden det var altsor tungvindt å klatre med kamera. Men du får bare ta mitt ord for at klatreparken absolutt er verdt et besøk.

PS: den i Kristiansand inneholder en 500m lang zipline som går opp til 80km/t. Gøy :D

Beautiful

Naturen er noen ganger helt ubeskrivelig vakker. Et bilde er talende, men tusen ord er virkelig ikke nok til å beskrive hvor vakkert alt er i virkeligheten. 

Det aller, aller beste med å gå på turer...

Det er mange fine ting med å gå tur. Man har godt turfølge. Vakker natur. Helsa. Samvittigheten. Og denne turen fra Sogndalstrand til Knubedal oppfylte alle fordelene. Men bakdelen med enkelte turer, er når du ikke finner veien. 

Vi gikk ut med godt mot, og nøyt den vakre naturen som varierte mellom steinlandskap, bratte fjellsider, myke daler med masse knott, og frodige skoger. Men etter Knubedal begynte vi å lure. Hvor går egentlig stien? 

 

 

Vi fortsatte, men ble mer og mer sikre på at "stien" vi fuglte ikke var noen sti i det hele tatt. Vi klatret opp en stupbratt vegg som smalnet hele tiden (jeg var livredd for at det skulle bli umulig å komme til topps, og så måtte vi klatre ned i dalen igjen). Men da vi endelig kom til toppen, gjennomsvette, og duskregnet gikk over til pøsregn, så vi endelig hvor vi var: Vi hadde gått altfor langt! 

Da kommer jeg tilbake til det aller viktigste med å gå på tur. For når man har gått altfor langt, og er sliten, og det regner. Da er det Alfa og Omega å ha en turvenn som Andrea. En som ler og smiler videre. En som ikke mister det gode humøret, men heller ser fordelene med å ha gått feil. Fint i Knubedal, men kunne vært bedre merket... 

God tur! :)
 

Klatreparken på helgøya

Klatreparken på Helgøya ligger kun en femten minutter lang kjøretur fra der pappa bor. Så når vi var på ferie der, tok vi turen innom. Og for min del må jeg si at den overgikk all forventning! 

På bare noen timer fikk jeg oppleve hjertebank og frykt, mikset med mestring og enormt adrenalin. Det var helt utrolig moro, og absolutt verdt pengene! Dersom du har en lignende klatrepark i nærheten, anbefaler jeg deg virkelig et besøk! 

Vi endte opp tilbake igjen tre dager senere for å ta noen flere løyper. Så nå har vi tatt alle utenom den letteste og den vanskeligste. Får trene litt til neste år, så tror jeg at jeg kan klare den mest utfordrende stien også... 

Klatrer i egensydd t-skjorte! :D 

Sjekk løypene, da! Høye, luftige, og langt i fra stødige!

Lillebror Anders


Gøy med zipline! De på bildene er nokså små, men vi tok også Norges lengste zipline, som er 430meter lang! Det var stas :)
Har ikke enda fått Thomas sine bilder, og tok ikke så mange selv. Men disse gir et lite inntrykk. Og klatrepark anbefales på det varmeste! Gøy, utfordrende, og god trening. 

Hellersheia

I Jøssingfjord, som ligger mellom Flekkefjord og Sokndal, finner du mange nydelige toppturer. Èn av dem er turen over Hellersheia. Dette er en rundtur, noe som gir den ekstra pluss i boka mi. I tillegg er det variert natur. uslåelig utsikt, og vi var i tillegg heldige og traff blinkskudd på været og temperaturen også! Trenger jeg å si at det var en flott tur? :)

Med mye tøysing, tulling og fjas, brukte vi omtrent to timer på turen... Har du fått noen fine turopplevelser i år? :)

Helt til toppen

 

Nå i sommer har flere av mine gode venninner kommet hjem på ferie, og det er SÅ kjekt å treffe folk igjen! Blir flere toppturer. For eksempel denne turen som gikk til Smørknuten og Lipinken i Jøssingfjord. En flott tur som jeg gikk sammen med Caroline :)

Hva heter denne lille fuglen, mon tro?

Vi traff på en liten spissmus som fikset på hiet sitt...

På toppen er det fantastisk utsikt over Jøssingfjord, og den supersvingete veien hjem igjen...


Gleder meg til enda flere toppturer i sommer! :D

Overnatte ute

Mine to siste skoledager var jeg på tur med 8. og 9.klasse. Det er flere år nå siden jeg har sovet ute (litt fordi Thomas ikke er så begeistret for det). Så det var kjekt å prøve det igjen! Jeg lånte meg en hengekøye for anledningen, så dette var også første gangen jeg har sovet i en hengekøye! 

Selve gårturen ut var helt nydelig. Været var fint, men ikke for varmt. Stemningen var god. Sekken var omtrent like tung som da jeg selv gikk i niende klasse (husker jeg holdt på å velte da jeg tok den på), og vi var klare for en über-norsk opplevelse.


Pauser er viktig!

Den norske naturen er nydelig, men vi glemmer så ofte å sette pris på den! 

Er godt å komme bort fra internett, mobildekning, og plikter. Og bare ha en hel kveld uten noe program. Og se på linerlen som mater ungene sine, og grille pølser på bål, og gå på do i skogen. 


Hengekøye er veldig in for tiden. På mange måter forståelig. Men jeg må si at det er mange-mange hakk bedre som en avslapning på dagtid enn som "seng" om natten. Min erfaring var litt kald, litt utrygg, og litt ubehagelig, faktisk. 


Min hengekøye er den blåe i bakgrunnen. Jeg måtte flytte den litt, for jeg hadde hengt den opp skjevt (som du kanskje ser). Gøy å ha prøvd i hvert fall!

Noen var mer fancy i matveien enn andre. Jeg gikk for klassiske "pølse og brød" men hadde dristet meg til å ta med ketchup og sprøløk også, som den rutinerte turgåeren jeg er. Andre gjorde det enkelt med kylling, ris og bearnaise saus. Haha!

Når kvelden kom, ble den ganske mye mer knott i lufta. Vi smurte ansikt og hender godt, men jeg hadde ikke tenkt på å smøre beina (som var "trygt" gjemt under tett bukse). Så endte opp med en 10-12 stikk på ankler og lår. 
Ha det, da! :) 
 

Hådyr

En kort, men fin topptur i nærheten er turen til Hådyr. Det var mye søle og graps, og på toppen ventet den sterke vinden. Men tross slike små hindringer, hadde vi en super tur i godt selskap :)

"Ikke blås bort!"

Du, så takknemlig jeg er for vakker, norsk natur. For en fungerende kropp, og for sommeren. 
 

Tur til Sandbekk

En topptur er aldri å forakte! Og på denne hadde jeg selskap av Bente og Felix! Bedre turvenner er ikke alltid lett å oppdrive! Også traff vi på noen artige "nye venner" på vår vei også...:

Felix: "Det regner på meg"
Litt tåkete, men fint å nå toppen uansett! :)

 

Ut på tur :)

 

Det er herlig å komme seg ut på tur! Se litt av Guds skaperverk,og fotografere, og være med venner, og kjenne at man lever :)
 

Igang med toppturer!

Målet mitt for denne måneden er å gå minst en topptur i uka. Og jeg tror nesten jeg har laget meg et "for lett" mål denne gangen. For jeg ligger godt an! Men alle uker jeg klarer mer enn èn gang må jo bare ses på som seier, tenker jeg da!! 

Jeg liker veldig godt toppturer. Det er noe med å "klare" å komme seg til topps. Det trenger ikke en gang å være en veldig lang tur, men det er bare noe med å komme seg helt til toppen. Uansett om det er gjort på en halvtime... 

Fra gårsdagens topptur til Kundknuten... 

Denne kjekke saken finner man på vei opp til Fløyknuten :)

 

Mål for Juni

Nyttårsforsetter kan være så vanskelige å holde noen ganger, så i år har jeg heller benyttet meg av månedsforsetter. Da blir tidsrammen litt mer overkommelig, og man kan justere målet etter behov. 

 

HVORDAN DET GIKK I MAI:

Målet mitt i mai var å gjennomføre en 30-dagers utfordring på treningsappen 30days fitness. Det gikk godt i begynnelsen, men så fant jeg ut at jeg og venninna mi ikke hadde samme appen. Og da skulle jeg liksom ta igjen "det tapte" på den riktige appen. Men det ble for mye, og jeg falt av lasset... Kjedelig, men alt kan heller ikke lykkes. Vi prøver igjen med en ny utfordring:

 

MÅL FOR JUNI:

Nå begynner jeg å bli skikkelig gira på å gå lange, gode turer i naturen! Men de få turene jeg har godt har vist meg at formen er på det dårligste den har vært på lenge! (Trist å være uten hund som får meg ut!). Så målet for Juni skal være å gå minst en topptur i uka. Siden det er siste innspurt på jobben, og tusenvis av avslutninger innen rekkevidde, tør jeg ikke sette målet høyere. Men alt over 4 turer blir jo en bonus, da! Og jeg vil jo prøve å få til mest mulig :) Hva er ditt mål for juni? 

Jeg har mange andre ting jeg vil oppnå i juni, men dette er liksom "treningsmålet," da. 

Morgentur på søndag

Det er KJEMPElenge siden jeg har orket å stå tidlig opp for å gå en skikkelig morgentur (Noe jeg virkelig elsker!). Men lørdag bestemte jeg meg for at det fine været måtte utnyttes, så jeg overtalte Thomas til å være med, og satte alarmen på 05.30. Og vi ble ikke skuffet! Allerede på første forsøk, fant vi beveren som vi lette etter.Og ikke bare èn bever, men vi fant tre, rett i nærheten av hverandre! Det var også et og annet rådyr å melde. 


Vi ble sittende en god stund å betrakte de facinerende skapningene... Stemningen så tidlig om morgenen er helt magisk :)

Spesielt når sola titter frem....

Når vi hadde tenkt å si oss fornøyde, og vende nesa hjemover, traff vi på beveren som var nærmest av alle! Ca 5 meter fra bilen satt den og gresset. Og selv da jeg gikk ut av bilen, viste den bare et øyeblikks usikkerhet før den fortsatte å ha fokus på gresset.


Dette ble de klareste bildene (her helt uredigerte) på turen. En skikkelig kjekk avslutning på en magisk morgentur :)

Andre som trosser dyna, og står opp med sola en gang i blant? :)
 

Pluss og minus med våren

+ Ting våkner til liv og blir grønt! Dette er en av mine favoritt-ting med våren!

- Allergi er det største punktet på minus-lista. Men jeg har kommet frem til at medisinen virker, for i år når jeg begynte litt for seint på medisiner, ble det mye bedre etterpå. 

+ Lengre kvelder, og lysere morgener. Jeg blir glad av det! Og man får liksom tid til mye mer når det enda ser ut som dag kl 8 om kvelden! 

- For mye sol kan lettere gi meg migrene. Men jeg tror ikke det har så mye å si, hvis jeg klarer å la være å stresse...

+ Dyreliv. Her en dag var jeg og Thomas på morgentur, og traff på både bever og rådyr. Dessuten er det sååå herlig å høre fuglesangen!

- Man vet aldri hvordan været blir. En dag hadde vi sludd, sol, regn, hagl, vind og overskyet om hverandre. Spesielt her langs kysten er det et problem!

+ Det blir varmere. Jeg har allerede opplevd et par t-skjortedager, og det er utrolig herlig! Vinterjakkka er pakket bort, og det har ikke vært frost på en stund. 

 

Våren (og sommeren) er mine favoritt-årstider. Jeg elsker hvordan verden går fra død til liv, hvordan alt våkner opp, får tilbake fargen, og er klar for en ny start. Dessuten har vi ikke enda kommer til mygg, klegg og de andre bakdelene med sommeren. 


Hva er din favoritt-årstid? Har du noen andre plusser og minuser med våren? :)

 

Ikke helt vår enda

Akkurat da jeg trodde at vi hadde forlatt vinteren for i år, kom nattefrosten tilbake igjen! Jeg burde jo kanskje ha visst det, men det er lett å bli lurt av de mange, vakre vårtegnene som skyter fart på alle kanter! Nå er det rett før jeg ser antydningen til grønt i bjørka, og hagen har mange forskjellige blomster i ulike farger. Det er utrolig hvor mye glede litt farger og sol gir meg :) 

Grillings og Hoppetopp

Langfredag var en nydelig vårdag, og anledningen ble godt unyttet til å grille med gode venner. 
Etterpå tok jeg og Charlotte turen til et nytt nivå! Nærmere bestemt til Jibbeheio, en fjelltopp i nærheten av der vi grillet. Guttene holdt seg unna, men vi hadde en flott tur. 


Det er utrolig herlig at det driver og blir vår! Jeg nyter hvert eneste nye vårtegn :)


 

Topptur og topp humør

 

Alltid koselig å komme se ut litt. Alltid koselig å være med ei god venninne. Alltid koselig å spise kvikk lunsj. Alltid koselig når det begynner å bli vår! 

I dag er humøret på topp, og jeg ser at jeg har mye å være takknemlig for, og mye å bruke tid på. Jeg har blitt Child Advocate for Compassion, jeg skal snart reise til Marokko (beklager, jeg klarer bare ikke å la være å nevne det i alle innlegg), dessuten er jeg frisk, i gang med februar-målet mitt om å gå til jobb, og jevnt over bare fornøyd med livet. Nede i stua/kjøkkenet har Thomas begynt å tapetsere, deretter skal vi legge gulv, og så kan vi kanskje begynne å montere kjøkkenet i morgen! Fantastisk! 

Gleder meg sykt til å invitere gjester igjen (skikkelig, liksom). Nå krøller vi oss bare sammen i TV-stua. Det blir ikke helt det samme. 

sender et SMIL fra meg, Andrea, og Chessie :)

 

Det er noe på gang...Skogen er grå og mosekledd, men det er akkurat som om noe er i emning. Et mildere drag i lufta. Et glimt av sol....


Yess, det er faktisk våren som sniker seg innpå litt før tida :)

Hvis noen har lagt merke til at bildekvaliteten har blitt drastisk redusert i det siste, så kan det forklares med at kameraladeren min for øyeblikket er savnet. Den ble sist sett i stua før vi pakket alt ned i esker. Bestilte en ny på ebay, og er spent på om den kommer fram før jeg klarer å finne igjen den gamle... :)
 

Min start på året.

Første nyttårsdag var digg. Første nyttårsdag skinte sola fra en blå himmel. Første nyttårsdag gikk jeg tur, og vasket opp. Første nyttårsdag spiste vi rester. Første nyttårsdag hadde vi fri. Første nyttårsdag begynte vi å rydde ut jula av stua. Så ryddet vi tingene. Så ryddet vi møblene. 

Så ble alt kaos. Andre nyttårsdag var første dag på jobb. Andre nyttårsdag våknet jeg syk. Andre nyttårsdag hadde vi planleggingsdag (mye lytting, lite gjøring). Andre nyttårsdag var huset midt i en rivningsfase, og tålmodigheten hos Thomas var tynnslitt. Lite søvn, usunn mat, sår hals, verkende hode, og rett og slett en dårlig start på det nye året.

Nå har jeg vært syk siden da, og vært hjemme fra jobb de siste to dagene. Stua er helt tom, og veggene er snart revet inn til muren. I dag skal Thomas begynne å rive kjøkken. Jeg skal begynne å bli frisk. 

Alle de derre løftene om å spise sunt å begynne å trene må komme senere. Når jeg er ferdig med å være syk, og når vi har tæret litt på lagrene med kaker og godteri i skapet.... Man kan ikke bli sunn med skapene fulle av chips og svenskegodteri! 

Topptur med bestevenn

 

En topptur er en god opplevelse i seg selv. Men på enkelte dager, frister det lite å dra seg ut av den trygge, varme stua. Da er det godt med en god venn som kan hjelpe å dra, og motivasjonen stiger mange hakk. Det gjør selve opplevelsen også! For delt glede er dobbel glede. Og selv de tunge oppoverbakkene går fint når man har noen å prate med :)


Og så er vi plutselig tilbake til utsikten over Sogndalstrand! En fin, liten runde, men jeg kjente allikevel oppoverbakken ubehagelig mye. Flaut at jeg har blitt i så dårlig form. Herlig å kjenne at jeg får trent litt. Det har blitt skremmende lite fysisk aktivitet på meg dette halvåret. Etter nyttår skal jeg faktisk skjerpe meg. Bigtime! Kanskje jeg allerede må begynne litt nå.... 

Høst-tur

 

 

Det er herlig å komme seg ut litt i blant, og spesielt når naturen spiller på lag med fint vær og passe temperatur. Det har det vært mye av i det siste, og det er jeg kjempeglad for! Bare sjekk hvor mye fin natur man kan få se på en liten halvtimes luffing...

 

Høst-tur til Åmotfjellet :)

3. Gardekompani under The Royal Edinburgh Military Tattoo 2016.
//
3rd Guard Company during The Royal Edinburgh Military Tattoo 2016.Yvonne, Ida, Bella.

 

Jeg satte nylig av gårde på en litt impulsiv topptur med disse flotte jentene! Vi hadde nettopp spist kake, og var enige om at en tur var på sin plass. Siden klokka alt var over fem, måtte vi ha litt tempo for å slippe å gå ned igjen i skumringen. Men det var egentlig bare fint. 

Bella

SauerIda, Yvonne, Ingrid-med-dobbel-hakeChessie og Bella
Høsten er nydelig :)

Sunrise

Det er ikke alltid jeg gidder å dra med meg kamera overalt lenger, men noen ganger lønner det seg virkelig! Som denne dagen, når jeg syklet til jobb, og fikk med meg dette nydelige synet! :)Ville bare dele det nydelige skaperverket med dere, og minne dere på å se alt det vakre rundt dere i hverdagen :)
 

Turbilder

Vi har virkelig blitt velsignet med en nydelig høst! Det har vært mye fint vær, og jeg nyter de dagene jeg får vært ute i naturen! 

Mens jeg poster fargerike høstbilder, er vi i London, klare til å utforske verden! Koser oss masse på tur sammen :D
 

Tur med god tid

 

 

For et par dager siden fikk jeg til en skikkelig god-tur med Chessie igjen. En skikkelig god-tur defineres som en tur hvor man ikke har noen spesiell plan for hvor man skal gå, og heller ikke for når man skal være tilbake. Når man enkelt og greit går på utforskning og oppdager helt nye steder. 

Denne soppen, for eksempel. Er det virkelig en kantarell? Eller?
Etter å ha gått en stund, kom jeg over en liten grotte som det såvidt gikk an å sette seg inni, i ly for omgivelsene. Der var det tørt og sitte, og jeg hadde god utsikt utover skogen. Chessie badet i bekken da jeg "gjemte meg", så hun fikk jobbet litt med å lete også... Det er ikke ofte jeg klarer å lure henne, men denne gangen tok det et par minutter før hun fant meg. Og jeg satt fint og så henne løpe att og fram rett foran meg :) 
 

Vi koser oss masse begge to på slike turer! Høsten er virkelig topp når været spiller på lag! Også er vi jo veldig heldige her i bygda også, som har så mye forskjellig natur. På denne turen er det for eksempel barskog på den ene siden av veien, og løvskog på den andre. 

Når man er litt daff og sliten, er det midt i blinken med en slik rolig og utforskende tur! :)

Anbefaler alle å ta seg en tur ut hvis været tillater det! Hvis ikke er det bare å finne frem pleddet og tekoppen, så koser man seg okke som :)

FlaksebilderJeg trodde først det var en helt vanlig svane, men det var liksom noe som ikke stemte. Det tok en liten stund før jeg så hva det var: en hvit hegre! Etter litt googling fant jeg ut at min flaksende venn var en Egretthegre, som er ganske sjelden i Norge. Artig at den fløy rett over meg, så jeg fikk noen ganske ok bilder :) 

Meanwhile, on the ground.... 

Flere magiske morgenbilderJeg går gjennom skogen, og plutselig bare åpner det seg en helt magisk verden der alt er glitrende og skinnende. En verden av vann og lys, varme og liv. En verden der spindelsvev blir vakkert, og humøret stiger fortløpende. 
Chessie var selvsagt med på morgentur :)
Fikk såvidt noen (dårlige) bilder av en hvit hegre som er på besøk i området. Den er visstnok ganske sjelden :)


 

Morgentur

 

Ingen hemmelighet at morgentur er noe av det beste jeg vet. Så uten å ødelegge bildene med for mange ord: Her er noen blinkskudd :) 

Måneskinnstur

 

Noe av det fine med helg, er at man kan være spontan. Selv om man kommer hjem litt halvseint, så er det ingen som kan si at man ikke kan ta en spasertur sammen i måneskinnet. 

Det var ikke en lang tur, men det skal ikke alltid så mye til å bryte rutinen litt, få inn litt hverdagsromantikk, og skape et godt minne sammen. Nå er jeg klar for en ny uke med nye opplevelser! Denne uka er "mannefri" (han jobber kveld), så jeg skal ha LIFEgruppe, treffe venninner, og prøve å holde orden på huset :) Kanskje smeller jeg til med en forening også :) 

Tur til Sandbekk

Søndag var en nydelig dag med fint vær, og god tid. En av tingene vi fikk gjort, var at vi fikk med lillebror og gikk en liten tur på Sandbekk. Sandbekk er et nedlagt industriområde som er perfekt til turgåing, eller leking. Vi elsker begge deler! 


Det begynner å bli høst...


Med fjellhuler og gigantiske sandhauger har alle noe å drive med. for ikke å snakke om flotte motiver for oss hobbyfotografer!

Vi løp opp den superbratte bakken (okej da, vi krabbet mot slutten), og spurtet nedover igjen. Akkurat som da vi var små, og det var akkurat like gøy nå også!


Fine Chessie :)

 

Søndagsturer er The Best!
 

Topptur med Bente og Felix

 

En ting jeg elsker, men som jeg har fått gjort alt for lite av det siste året, er å gå tur. Hunden elsker det enda mer enn meg, toppen av kransekaka er hvis vi går sammen med en annen hund...


Så når Bente og Felix ble med på topptur, da var det god-stemning hos både meg og Chessie :)I dag er enda en fin dag. Hvis bare hodeverken kan gi seg, skal jeg komme meg ut i dag også :)

Molte-tur

En koselig tradisjon når jeg er på østlandet, er å bli med på molte-plukking. Så når jeg fikk sjansen til å bli med bestemor og pappa, takket jeg ja til tross for at jeg hadde en begynnende migrene i bakhodet. 

Jeg plukket ivrig i begynnelsen, og jo lenger ned i terrenget vi kom, jo flere molter var modne. Men så begynte myra å bli litt vel våt. Og det drysset et tynt, men vedvarende lag med duskregn nedover oss som sakte, men sikkert gjorde meg gjennomvåt. Skoene var fulle av vann, og hvert skritt ble tyngre enn det forrige. Det endte med at den yngste (og sprekeste) av oss, tuslet slukøret opp mot hytta, og sloknet på sofaen. Jeg var bare glad (og heldig) som fant hytta med min forferdelige retningssans....


Uansett, så klarte vi i hvert fall å rake sammen omtrent 5 kilo. Kanskje ikke helt takket være min innsats, men jeg klarte da å fylle et spann (nesten halvveis :P) 


Andre som har plukket Molte i sommer?
Her hjemme er det ikke mye å finne, så jeg gjør det kun når jeg er på sommerferie hos pappa...

Via Ferrata-tur til toppen av Synshorn!

I Beitostølen ligger fjelltoppen Synshorn, som ruver ca 400meter over parkeringsplassen der vi starter. Mesteparten av turen må vi klatre. Det er en guidet tur, med klatreutstyr. 

Turen var virkelig et høydepunkt! (bokstavelig talt). Jeg elsket adrenalinet og friheten jeg følte av å henge så langt over bakken. Det gjorde turen så mye mer spennende enn en vanlig fjelltur! Kan virkelig tenke meg å gå på flere Via Ferrata-turer i fremtiden!Litt kos før vi starter oppover bakkene...


Fløyelsringvinge
Når vi endelig har hendene ledige på en fjellhylle, må de brukes godt! Til litt snacks, selfies og skrytebilder, så klart!


Vi klatret ikke ned igjen, men gikk ned på andre siden av fjellet. En super tur som tok ca 2 timer opp, og en time ned :)

Turer i det siste

Når det nærmet seg avreise for teamturen, tillot jeg meg å ha noen dager fri fra jobb. Da ble det tid til mer venner, mer tur, og mer gøy! Så her er litt bilder i fra to turer jeg var på for litt siden. Noen ganger går vi tur bare for å gå tur, men hvis du vil ha et tips, så synes jeg at Geocaching gjør tur mye mer spennende! Geocaching går ut på å bruke GPS (geocaching-appen) til å finne en post som er gjemt i naturen. De kan være hvor som helst rundt deg! Se mer om geocaching HER.


Livet er godt :)
 

Vil du vite hva slags dyr jeg traff på denne gangen?

Jeg fortsatte den vellykkede morgentur-rutinen jeg startet for litt siden (Les En Magisk Morgentur). Denne dagen skuffet heller ikke naturen med å gi meg spesielle dyreliv-opplevelser (Selv om kanskje ikke bildene ble like bra). Uansett; her er de skapningene jeg møtte på en tidlig helgemorgen...

Et noe uklart rådyr i pene kulisser...Ugress, eller et kunstverk av villblomster...?

Småfugl

Større fuglHegrer som har fanget en ål. Den ene løper etter den andre for å få en smakebit. Det ble det ikke noe av...

Herlig med morgenturer. Men dette er omtrent en uke siden. Etter det har jeg vært litt travel noen dager, og litt redusert i noen dager. Fikk en heftig forkjølelse (av alle ting). Men jeg håper kanskje på en morgentur til før jeg reiser neste uke. Jeg har enda ikke sett de dyrene jeg er på jakt etter: tre små rådyrkalver som jeg vet oppholder seg i nabolaget....
 

Tur med snille Andrea

Det ble tid til flere turer i sist uke. Her er noen bilder fra en tur jeg og Andrea gikk fra Fardal, til Rossland, og endte opp ved Lindland. En fin og passelang runde med nydelig natur og passelig med steder å gå seg vill på. 

En pause med den koselige benken ^^


 

I går var en herlig dag, hvor jeg fikk tid til mye, men ikke for mye. Og jeg må bare nevne hvor stolt jeg er av mannen min for tiden! Ikke bare har han fått ny jobb (og må stå opp klokka 4 om morgenen), men når han kommer hjem får han gjort utrolig mye! For eksempel har han fått satt inn ny dør i TV-stua, begynt å bygge ny balkong, fikset noen lister som manglet i gangen, og vasket opp. 

I dag skal jeg også gjøre litt husarbeid og jobbe, men i kveld skal jeg igang med PreTeam-helga som varer helt til søndag formiddag. Vi skal  forberede oss mentalt, praktisk og åndelig til Albaniaturen som er mindre enn to uker unna nå! Jeg gleder meg!!

 

Tur med fine Caroline!

Jeg elsker toppturer, og det er enda kjekkere når man kan ta to topper på samme dag! For ikke å snakke om to topper jeg aldri har vært på før! Og med tidenes vær, var utsiktene gode allerede fra bakken av...

Første del av turen var en bratt stigning. Mye pusting og pes, men utrolig fint!


Temperaturen var perfekt; ikke for varmt, og ikke for kaldt. Og alt viste seg fra sin beste side. utenom kondisen min, da. 
Her er toppen, med utsikt over Jøssingfjord. 

Vi var også så heldige at vi fikk se ørna her! Og her må jeg faktisk bare slenge inn en HURRA-nyhet: Jeg har bestilt nytt objektiv til kamera! Canon 18-200. Så neste gang jeg ser ei ørn, får jeg enda klarere bilde! Jippi!

Etter litt mat og drikke på toppen, tok vi beina fatt nedover igjen. 


Og helt på bunnen, nede ved fjorden fikk vi se en hel stim med makrell svømme forbi, rett ved land. Har aldri sett dem så tydelig før (utenom på fiskekroken, da). Ganske stilig!


Konklusjonen er vel at det var en herlig tur med flott selskap, flott natur, og flott trim. Mer av dette! 

En magisk morgentur

Det er vel ikke akkurat en hemmelighet at morgenturer er noe av det beste jeg vet! Allikevel er det nå veldig sjelden jeg har overskudd til å få det til. Men forrige søndag, to dager før ferie, tenkte jeg at jeg ikke hadde så vondt av litt mindre søvn, så jeg stod opp klokka fem, og kom meg ut i en magisk verden, som er så mye vakrere, fredeligere, og mer spennende enn vanlig. 

 

Måke med spotlight nedenfra...

Fjær.

 

Elva hadde tørket så inn, at jeg kunne spasere langt nedover uten å bli våt. All sanden på bildet nedenfor, er egentlig elvebunn...


 

 

Og så kom den opplevelsen som virkelig gjorde morgenen til magi. Jeg hørte en kvist knekke!

Jeg var sikker på at det måtte være et rådyr som hadde gnidd seg mot et tre eller noe...

Men kunne ikke få øye på det. Og kvistene fortsatte å knekke. 

Mens jeg stod å speidet utover med sola i ansiktet, og kamera parat, kjentes verden helt min. 

Og SÅ!

 Plutselig så jeg knekke-lyd-makeren komme labbende nedover mot elva!

Det var en bever! 


Jeg ble sittende en stund å vente, for å se om beveren ville komme tilbake. Da den ikke gjorde det, fortsatte jeg å gå litt videre. Og når jeg kun var tre meter i fra der den forsvant, oppdaget jeg at den ikke hadde forsvunnet i det hele tatt! Den satt enda i vannkanten, og kvesset på pinnen sin. I hvert fall helt til jeg hadde knipset ett lite bilde. Da svømte han av sted, litt pinlig berørt.

 

Tenk at man kan komme så nært et vilt dyr uten å oppdage det. Og uten å selv bli oppdaget! Da er det nesten ikke rart at vi ikke ser dem oftere enn vi gjør... Ser du beveren på bilder under her, kanskje?

Den sitter der å tygger på bregner, omtrent i midten av bildet.

 

Jeg avsluttet turen på et av mine favoritt-steder! En oase av ro, og skjønnhet. Får ikke du også litt lyst til å komme deg opp tidlig? Det får jeg!

Topptur til Jibbeheio

 

 

På søndag gikk jeg en helt fantastisk tur med Caroline! Været spilte på lag, og det ble virkelig et høydepunkt for uka. Både på grunn av den flotte naturen, men også fordi det var så herlig å være litt i bevegelse igjen! Jeg er så opptatt, at det blir liten tid (og prioritet til) å trene. 

Første del av denne toppturen går gjennom en magisk skog - som jeg liker å kalle Narnia-skogen....
Det går opp - opp -opp! Og så kommer man over tregrensa, og verden åpner seg opp! Det var godt å varmt, så vinden på toppen gjorde godt. En liten stund i hvert fall. Også var det full fart hjemover - så vi ikke skulle fryse. 
 

Chessie hadde badet i så mange gjørmedammer på turen, så jeg måtte få henne til å bade i elva, for å få av det værste. Hun var så klart ikke vanskelig å be...


 

En nydelig tur, men nydelige turvenner! Mer av dette, takk! :D


 

En perfekt kveld

 

Etter å ha jobbet fra 8 om morgenen til sju om kvelden (nok en dag) var jeg veldig i tvil. Mannen min så håpefullt på meg, og jeg måtte kapitulere.  Så til slutt gikk jeg med på å gå på en kvelds-fisketur: selv om man er sliten, kan man jo ikke slutte å gjøre kjekke ting heller! Så vi gikk innom å hentet niesa vår som var her i helga, og kom oss av sted i ni-tida på kvelden. 

Halv ti hadde vi gått utover langs kysten, til favoritt-fiskeplassen vår. Og om ikke lenge, fikk Thomas vår første fisk for dagen også! Etter det fikk vi to napp, men mistet begge fiskene rett før vi hadde dem. Litt kjedelig, men èn fisk er uansett mye bedre enn ingen. Og vi kunne egentlig ikke annet enn å bli glade av den gode temperaturen, og den NYDELIGE solnedgangen! En Lyr!

 

Søte Vilde!


Rare tante!


Ahh, livet er herlig når man tar seg tid til å nyte det, til tross for at man ikke egentlig orker. Så det lærte jeg noe av!

Og faktisk følte jeg meg mye bedre og mer opplagt neste morgen enn jeg var redd for. Men det var også takket være mannen min som stod opp tidlig, så jeg kunne sove helt til 7! En time ekstra gjør godt på en lørdag :)

Naturen er nesten overnaturlig vakker!

Å være på tur alene med hunden i skogen er noe av det fineste. Det er faktisk helt herlig. Så avslappende, og så vakkert! Skogbunnen breier seg utover med et irrgrønnt moselag, og små hvite blomster. Fuglene synger i symfoni, og Chessie prøver halvhjertet å jage et ekkorn før hun kommer travende tilbake til meg med en hale som logrer trofast. 


Jeg er veldig sosial av meg, så jeg pleier veldig sjelden å gå tur alene - jeg ser på det som en god anledning til å snakke med noen. Men når jeg allikevel gjør det, så våkner den introverte siden av meg. Den siden som elsker stillhet og fred, og som kjenner energinivået stige betraktelig ute i det fri. 


Hun plasker uti, og rister det av seg igjen. En god egenskap, når man tenker over det!


 

Dette treet i blomst er faktisk et godt minne for meg. Jeg, Thomas og Monica skulle lage en film. Jeg og Monica var alvejenter (eller noe), og Thomas var den skumle kjempen som hadde tatt meg til fange. Når jeg klarte å rømme, fant jeg Monica boende i dette blomstertreet, og vi klatret oppi, og satt å spiste surblader og gaukesyre-blomster som vi hadde plukket selv. Filmen kom aldri så langt, men det ble jammen noen gode minner av hele episoden!Ha en nydelig søndag, alle i sammen!

 

Vakre glimt av sjøen

 

Noen dager er verden så vakker, at det gjør ikke noe om en ikke får fisk på fisketuren.... 

En perfekt dag med mannen min

 

 

Det er ikke det at fisking er så spesielt. Jeg er ikke så skrekkelig opptatt av fiske egentlig. Men det er noe med det å gjøre noe. Å gjøre noe sammen. Og fiske har vist seg å være en ting vi begge kan trives med, selv om egentlig begge to er for pysete, og Thomas ikke spiser fisk. Men jammen er det koselig å tusle utover svabergene, og slenge ut fiskestanga og håpe på det beste. Småprate. Sole oss. Lese litt i ei bok, og spise litt snacks. Da er livet herlig!

Men det er jo ikke til å stikke under en stol, at det beste med å fiske, er å få fisk! Og denne søndagen var det jeg som hadde fiskelykken! Først fikk jeg en middels-liten Lyr på kroken. 
Thomas kastet og kastet, uten hell. 

 

Når jeg fikk prøve igjen, ble jeg helt i ekstase over den superlange, supernifse fisken jeg klarte å fange! Etter litt googling slo vi oss til ro med at det var en Horngjel (verken ål eller sverdfisk, som jeg tenkte), og at den var spiselig. Alltid kjempespennende å få en fisk jeg aldri har fått før! Det er det morsomme med å fiske i havet: det er som et eventyr, hvor jeg ikke har peiling på hvordan det neste fantasidyret vil se ut! 


Skumle tenner!


Så i dag ble det grilling av hjemmefiska fisk! Jeg klarte til og med (med litt godvilje) å filetere fisken selv! (ok da, så var det en del bein enda.). Funfact om Horngjel: beina dens blir grønne i kontakt med varme. Så de var forholdsvis enkle å plukke ut, da ;) 

Hurra for herlige, varme dager hvor man finner på litt ekstra!

Hurra for hjemmefiska middag!

Og hurra for livet :)
 

Vakre Jæren

Forrige helg var jeg på Jæren (en samling kommuner langs vestlandet) på forening med to studievenninner. På veien inn til Lye stoppet jeg og strakk på beina nede ved sjøen. Og det angret jeg ikke på! Mistet nesten pusten av den vakre utsikten, de flotte fargene, den krasse sjøluften, og friske vinden.

 


Var en nydelig søndag med nydelige folk! Vi fikk servert herlig lasagne, og oppdatert oss på hverandres liv. Og strikket, så klart. :) 

Friske naturbilder

Jeg lar bildene tale for seg selv

Og hvis du ikke skjønte den talen: DET ER VÅR!!

Hvitveis

En av mine favorittblomster er hvitveis. Det er i hvertfall min favoritt av de tidlige vårblomstene. Så du kan tro jeg var glad da jeg oppdaget dem i min egen hage! (nytt hus, nye overraskelser). Måtte krype en hel del rundt på bakken i finværet og prøve å fange de vakre blomstene (som jeg faktisk vurderte å ha i brudebuketten min...)


Hva er ditt favoritt vårtegn? :D

Gjennoppdaget glede

Igjen hadde jeg glemt min favoritt-følelse. Igjen hadde det gått altfor lenge uten at jeg tok meg tid til å stoppe opp. Igjen hadde jeg mistet verdien av å nyte stillheten helt alene.

 video:mvi3933  Før du leser videre, kan det være lurt å sette på filmen. Filmingen er ikke noe, men lyden setter stemningen for innlegget :)

Jeg gikk ut i hagen, uten et mål. Bare det i seg selv er litt spesielt. Jeg satte meg på gresset, og kikket meg rundt, og magien startet. En rødstrupe sitter i grana og synger muntert. Lange triller som forkynner høyt og tydelig at våren er her! Det lukter svakt av mose og gress og frisk luft. Sola varmer i ansiktet og på beina. Jeg legger meg på ryggen, og kjenner gresset kile litt der genseren har sklidd litt oppover. Ikke en ekkel kiling, men behagelig. Når jeg lukker øynene, ser jeg minnet om sola enda danse på netthinnen, først grønn, så rød. Og jeg smiler.

Tur til Gursligruvene og besøk av paps!

I begynnelsen av påsken var pappa på besøk. Han bor omtrent 8 timer fra oss, så det er ikke så ofte vi treffes. Og da er det alltid ekstra koselig å få han på besøk! En av våre felles interesser er å gå tur (selv om han kanskje er hakket mer utholdene på langtur). Så da været spilte på lag, kom vi oss ut i naturen! Jeg bestemte turmålet ut i fra en geocache jeg ikke hadde funnet før. Den lå ved Gursligruvene; et sted jeg kun har vært èn gang, da jeg var ganske liten. 
Smelting...

 

Turen var akkurat passe lang (en liten time hver vei mens vi vasset i snø). Pappa, Thomas, meg og hunden Rexi. 

 

Været var virkelig helt nydelig. 

 

Og jammen fant vi frem til både gruver og geocachen. På toppen koste vi oss med appelsin, kvikklunsj og kaffe.


Andre som har fått tatt seg noen påsketurer i påsken? :)

Til topps igjen!

Nå føler jeg at jeg er inne i en god steam! Har fått til flere toppturer de siste dagene, og det er så inmari godt! Denne turen gikk til Kolbolten - en mini-kjæragbolt med 70 meter fritt fall til sjøen. Vi brukte ganske lang tid frem, siden vi mistet stien, og fant vår egen vei over fjellene. Men det var absolutt moro det også! Før turen var vi innom grisen Bacon som fikk litt mat...

Lexi fikk være med på turen. Søtere dott skal man lete lenge etter ^^Fant en geocache på toppen også! Da blir alltid en tur hakket bedre :) Vi hadde også perfekt turvær, og fikk se havørna sveve over oss. Jeg elsker naturen!


 

Gøy med Geocaching

For et par dager siden var jeg på geocaching med mannen. Vi hadde lyst på en tur, men hadde ikke allverdens tid. Så vi sjekket geocaching-appen (se intro-video her) og fant en cache i nærheten. Så kjørte vi så nært vi kom, og gikk resten av veien. 

Men før vi hadde kommet så langt, kom denne artige hindringen. Det føltes ganske utrygt å balansere seg bortover de knirkende pålene som kun satt fast i fjellet. Med iskaldt vann rett nedenfor. Men moro også!


Og om ikke lenge klarte jeg å finne geocachen også. Det var en nokså liten en med lite bytteting. Men det er alltid en seier når man klarer å finne dem! Så nå er jeg i gang igjen, og er gira på å finne flere fremover. 
Jeg lekte meg litt med isen for å få noen artige bilder. 

Er ikke enda så mye som spirer og gror, men det blir mer for hver dag som går!

Herlig å komme seg ut i finværet :)

Firbeinte

Det har blitt noen hundebilder i det siste, som ikke har kommet på bloggen. Så jeg tenkte å samle dem i ett innlegg. 

Først var jeg på tur med Monica, Nemi og Blitz. Blitz er den hvite whippeten med rakett i rumpa. Nemi er schäferen, og Monica er venninna. 


Munnkurven er pga allergi, altså. Hun får utslett hvis hun får i seg mat på tur. Kan tenke meg det blir mange reaksjoner før folk finner ut hvorfor "den store skumle schäferen" har munnkurv. Men Nemi er verdens snilleste!

Knipset også et lite blinkskudd av Thea fra sin faste utkikkspost. Jeg ble helt overrasket da den (unnskyld meg, men) kompakte hunden plutselig begynte å klatre i sofaen. 

Så var jeg på besøk hos Ida, som har valpen Bella. Og Bella hadde besøk av en lekekamerat :) Ble mye kosing og leking på meg denne dagen!Og sist men ikke minst: Vi har besøk av Rexi for tiden, siden eierne er i England en tur. Det er koselig å ha hund - jeg savner det faktisk litt. Driver enda å vurderer å få oss valp i sommer. De sterkeste argumentene imot er økonomi og hundehår. 

Har dere hund? Kunne du tenke deg det?

Romantisk piknik i hagen
I går var været på sitt aller, aller beste! Så da jeg kom hjem og fant Thomas i hagen, hadde jeg lite lyst til å være inne å lage mat i timevis. Så vi snekret sammen noe enkelt, og hadde piknik uti hagen. Sola varmet så godt at jeg faktisk kunne sitte i t-skjorte. Og det var helt fantastisk å kjenne våren på kroppen nå. 


Jeg kjenner meg veldig sliten denne uka - jeg vet ikke helt om det er fordi jeg er småsyk, eller fordi det snart er ferie. Men jeg nyter virkelig den styrken som ligger i sånne øyeblikk som dette :)

Etter pikniken var det full fart videre på neste punkt på sjekklista (jobb igjen, deretter venninnebesøk), men ei lita øy med lykke og solskinn gjør underverker for sjelen :)

Helt til topps!

På mandag fikk jeg endelig med meg noen (Ida) på en skikkelig topptur - og det er så sinnsykt lenge siden! Hele dagen fikk meg bare til å innse hvor godt jeg liker å gå tur - spesielt i skog og mark. Sola skinte varmt i ansiktet - en glødende påminner om hvor mye tid vi hadde på å komme oss til topps, og ned igjen før det ble mørkt. 

Et lite pust i bakken er viktig for utrente tur-newbies :)

Og nyte sola måtte vi også gjøre :)
På toppen så vi solnedgangen mens vi drakk kakao. Da sola var nede, og koppen tom, fikk vi fart i rumpa. Nå gjelder det å komme seg ned fra fjellet før det blir mørkt! Og jammen klarte vi det også. FOR en nydelig dag med ei god venninne! Dette vil jeg ha mer av fremover :)


HERLIG :)

Fra mitt lille stuevindu

Fra mitt lille stuevindu

ser jeg på et vakkert land

stille, forventningsfull for den nye dagen

med en tekopp i min hand

 

En tåkedis som dekker jorda

Et blålig lys som skinner svakt

Ja tenk at jeg får denne dagen!

Gud har den så vakkert skapt
Hilsen Ingrid i det poetiske hjørnet :)
 

Ut på vårtur

 

Når sola titter frem, prøver vi å utnytte anledningen til å komme oss ut litt. Ofte henter vi Chessie - hunden til mamma, og tar henne med oss en runde. 

Det er herlig å komme seg ut og kjenne våren varme ansiktet :)

Inspired by Nature

The art of nature simply outperforms every effort we make as humans. It's insanely complicated, and still amazingly simple and logical.

 

Jeg synes det er så fascinerende å se på alt det perfekte virvaret av skjønnhet som kan finnes i et enkelt snøfnugg, eller en vanndråpe. Naturen er så ufattelig sammensatt og avansert, men samtidig så vakker, enkel og praktisk. 


 

Jeg elsker å bruke kamera til å prøve å fange en del av den kunsten som Gud har skapt. Kunst som er mye mer kreativ, levende, og variert enn noe menneskeskapt. Tenk bare på en solnedgang! Tenk på summen av alle solnedganger, farger, skyer, nordlys, osv. FOR en kreativitet! For en inspirasjonskilde! Noe så enkelt som et strå som står ute når det er kaldt, kan til og med bli et lite kunstverk. Og da snakker jeg ikke om bildet ovenfor, men selve strået. Der det står for seg selv i grøftekanten og gnistrer i solen, vaiende idet noen går forbi. DET er inspirasjon.

Hva blir du inspirert av?

Tur med mannen og svigermor

 

Jeg fulgte mitt eget råd denne helga, og kom meg ut i finværet. Chessie er en selvsagt følgesvenn, men denne gangen var jeg heldig, og fikk med meg Thomas og Bente også. Dette er vinteren på sitt beste altså! Selv 13 minusgrader kan utholdes når det er sol :)
 

Med på turen var også noen andre gode venner av meg: Sjokoladekjeks og kakao! Da blir det i HVERTFALL god stemning! Gå på oppdagelsesferd i ditt nærmiljø!

 

Det er herlig å komme seg ut litt, men nå på vinteren er det utfordrende. Temperaturen og vinden er en ting, men det vanskeligste er at det blir så fort mørkt. Alt frister så lite når det er bekmørkt ute. Men noen dager klarer jeg å overtale meg selv til at en tur ut er en god idè, og da kan jeg ende opp med bilder som dette... 

 


Denne dagen gikk jeg på oppdagelsesferd i nabolaget. Vi har bodd her et halvt år nå, men jeg har enda ikke fått utforsket skogene rundt her skikkelig. Vi har liksom holdt oss til veien når vi har gått tur. Men nå ville barnet i meg slippe til, så jeg fant endelig ut hvor den går, den stien nede med elva. Og jeg fant ut hvordan jeg kan komme meg til toppen av haugen på Øyno, uten å gå gjennom noens hage (i hvert fall nesten).  

Oppdagelsesferd er noe av det kjekkeste jeg vet! Som sagt får det frem barnet og lekenheten i meg. Men det får også frem kreativiteten! Jeg får foto-inspirasjon, og legger mer merke til omgivelsene mine.

Ser du fjeset til dette treet også? :)

Så det får bli dagens anbefaling! Kom deg ut denne helga! Her er himmelen blå, så det blir helt sikkert en bra dag!

Året kunne ikke ha startet bedre 

Det gjør meg så enormt glad når det er sol. Spesielt på denne årstiden hvor solglimtene er så sjeldne. Men første nyttårsdag var altså på sitt aller beste. Dessuten våknet jeg totalt uten hodeverk - noe som var ganske uventet etter ranglingen. For å toppe av alt, fikk jeg jammen med meg mannen ut for å gå tur mens sola skinte. Tro om han også har en liten tanke om å bli mer aktiv på nyåret? :)

Så vi hentet Chessie hos mamma (tur er alltid bedre med hund), og gikk en nydelig runde. Det er ikke alltid så mye som skal til for å påvirke humøret. For meg er sol, og en tur alt som trenges :)Dette bildet yter ikke rettferdighet til hvordan det så ut i virkeligheten i det hele tatt... Pluss på masse mer glitter, så nærmer det seg :)

Nå er jeg spent på fortsettelsen, 2016! :D

Vakker frost

På lørdag tittet endelig sola innom en tur, og det var utrolig deilig å se henne igjen. Den kalde, triste vinteren blir plutselig vakker og glitrende. Og humøret stiger merkbart.
Jeg ble så inspirert av det lille solglimtet, at jeg tok med meg kamera ut i hagen, og knipset noen kjappe bilder...  

Ellers er dagene travle og gode. Jeg syr kjole, treffer venner, baker julekaker og godterier. I dag skal jeg på avslutning med kollegaene på skolen. Det blir nok koselig :)

Skitt Fiske

 

 

Vi er enda ikke kvitt fiskedilla. Og her en dag spilte været på lag, og fisken med. Ingrid og Thomas ut på fisktur! Vi håvet inn fisk etter fisk, og endte til slutt opp med 14 makrell, og 3 lyr. DA er det gøy å være på fisketur :) 
Hva gjør dere på sensommeren? Er det andre som har høstferie, og nyter gode fridager? :)

6 Ting som gjør turen bedre

Det er noe med å gå tur. Når det er fint, så er det skikkelig fint. Og jeg har etterhvert kommet frem til noen nøkkelpunkter som gjør en helt vanlig tur mye bedre. Så her har du dem:

1) Fint vær. Joda, det finnes klær for alt slags vær. Men det gjør ikke disse klærne like behagelige. Tur er aller best i solskinn, og i 16-18 grader.

 

2) Kamera. Turen blir alltid kjekkere for min del hvis jeg har med meg kamera. Jeg legger mer merke til den vakre naturen, får sett den fra ulike vinkler, og har bedre tid. Dessuten noe å fokusere tankene på.  3) Morgenen. Det er mange fine tider å gå på tur, men den aller beste er tidlig på morgenen, når duggen enda ligger i gresset. Prøv det!

 

4) Belønning. Det kan ofte være motiverende med en liten belønning: En sjokolade, banan, kakao, eller gulrøtter gir ny energi og en god følelse på toppen av fjellet. 

 

5) Venner. Ta med deg noen på tur! Det blir mer sosialt, mer spennende, og du får tilbrakt tid med noen du er glad i.
6) Hunden. Min mest trofaste følgesvenn på tur, er Chessie. Hun er alltid med, alltid i godt humør, og finner alltid de rareste ting. God underholdning, og godt selskap :)


Hva gjør din tur bedre?

Romantisk date ved sjøen

Jeg er veldig glad i å finne på ting sammen med mannen min. Så da han foreslo å kjøpe oss fiskestang, og gå på fisketur var jeg ikke så vanskelig å overtale... Sol, sjø, og hverandre. Sensommeren kan ikke bli mye bedre enn det!


Mens Thomas kastet, løp jeg rundt på svaberget og tok bilder. Bilder av stein, bilder av mose, bilder av sjøen, og bilder av mannen min. Kjekt med en hobby!

Men så var det min tur å kaste, og på første kast hadde det seg også sånn at vi faktisk fikk en fisk! En vaskeekte makrell! Nå kom det store problemet: Hva skal vi gjøre for å drepe fisken?

Men vi kjenner hverandres styrker og svakheter godt. Thomas vil ikke ta på fisken. Ingrid vil ikke drepe fisken. Så ingrid holder, og Thomas kapper av hodet. Lett som en plett. En stykk makrell: avhodet! Oppdrag utført!

 

Men vent! Hva er det som skjer med fisken vår??

video:mvi0033

 

 

Den sluttet å hoppe til slutt, og havnet i steikepanna på søndag. Jeg klarte til og med å sløye den selv med litt smårustne kunnskaper jeg lærte i heimkunnskapen på ungdomsskolen. Herlig! Jeg følte meg som et skikkelig urmenneske som klarte å drepe min egen middag. Eller teknisk sett var det vel Thomas som drepte, men. I hvertfall: Sunt, godt og billig! 

Neste dag, søndag, var vi ved sjøen igjen. Denne gangen var sjøen som et spennende eventyr i seg selv! Vannet var krystallklart og turkis. Jeg lurte et øyeblikk på om jeg hadde havnet i syden eller noe. Bakdelen her var at vi så alle fiskene som ikke ville bite på kroken. Litt demotiverende. Men sjekk den fargen på vannet!


Også denne dagen satt vi igjen med en makrell. Jeg klager ikke :)


Man tager hva man haver

Endelig har det fine været kommet for å bli noen dager. I hele sommer har vi ventet på det, og nå når det endelig kom, skal det i hvertfall nytes. 

 

I hvert fall var det det jeg tenkte helt til jeg våknet med tett nese, tett hals, og tett hode til tusen.  Kjedelig! 

 

Men nå er jeg på bedringens vei, og har ikke tenkt til å kaste bort en eneste sol-dag til. Så jeg fikk med meg mannen og hunden på luftetur. Herlig med frisk høstluft. Og vanvittig deilig med SOL :)


Dagens oppfordring.

Jammenmeg fikk vi noen sommerdager i august også. Gårsdagen var upåklagelig, og i dag våknet jeg også til solskinn. Håper bare jeg får mer anledning til å være ute i dag enn i går, da. Men først skal jeg på jobb! 
Nå trodde jeg egentlig at vi skulle ha en oppussings-pause etter badet var ferdig. Men den gang ei. Plutselig er det gangen som er halvmalt og full av plankerester og sånt. Så. Ja. Nok å gjøre!

Bildene er fra en liten tur til Lio med to gode venninner: Andrea og Caroline. Vi plukket blåbær, utfordret hverandre, og fant hengekøyer. En flott tur altså!

 

Dagens oppfordring er å ikke la dette bli en kjedelig dag. Gjør noe for å gjøre den spesiell. Tenn lys til middagen og ta på finkjolen. Inviter en venn med deg på piknik i hagen. Prøv å finne veien til en fjelltopp du aldri har vært på, eller besøk noen du ikke har sett på altfor lenge...


Tur til Fladen

Sokndal er ei lita bygd, men vi har mange toppturer. Jeg har faktisk gått hele tre toppturer i år som jeg aldri hadde gått før. En av dem var denne turen til Fladen. Det er en kort, men bratt tur som følger en gammel skinnevei som har blitt delvis bygget om til trapp. 
Jeg gikk sammen med de fineste folkene: Cathrine og Charlotte. 


 

Utsikten fra toppen...
Herlig med litt frisk luft, og å få brukt musklene! 

Kunne gjerne gått topptur hver dag, hvis jeg bare hadde enda mer tid og energi :)

Bilder fra roadtripen

Som vanlig tar det litt lengre tid før jeg får tak i Thomas sine bilder. Så jeg tenkte å gi dem et eget innlegg her. Jeg har jo virkelig funnet meg en mann som kan foto. Så her er det mye fint å se på. Nyt det, dere! Nå er vi hjemme igjen, men jeg har enda mye fra turen å blogge om. Så det kommer litt etterhvert :) 
Bildene er tatt på vestlandet. Fra Sokndal til Molde.

Topptur i Ringsaker

En av tingene vi har gjort mens vi har vært her på Hedmark (på besøk hos pappa) var å gå en topptur. Vi var på den fjelltoppen som er rett ved siden av den høyeste i Ringsaker (men de så like høye ut for meg, egentlig). Utsikten var fenomenal fra toppen - lange sletter med rosa felt av lyng, og knall blåe fjell i horisonten. For ikke å snakke om frisk fjelluft og god stemning :)

 

 

På toppen tok vi oss tid til å koke noe suppe og kakao. Skikkelig kos :) 


 

For å runde av, tok vi oss en tur på hytta før vi reiste ned fra fjellet igjen. Dette er pappa sin nydelige "Fjellvåk" - som er perfekt for ferier både sommer og vinter :)
Vi leker i skogen

De fleste spør meg om vi skal treffes, eller om vi skal gå en tur, eller om vi skal henge sammen. Noen spør om jeg vil komme på middag, eller om vi skal finne på noe. Caroline spør stadig, "Skal vi leke?" Jeg vet ikke om det skyldes at hun jobber i barnehage, eller at hun bare er et veldig lekent menneske. Men uansett hva det skyldes, så skal vi altså helst leke. "Ok, da," svarer jeg. 

Tsjohoo!


Andre som lar seg rive med noen ganger, og gir blaffen i alderen (og at vi dessverre ikke har noen barn vi kan skylde på enda)? 

Jeg synes i hvertfall at det skal være lov å leke seg. Og jeg tror det er skrekkelig viktig!

Morgenstund har gull i munn
Det finnes ikke noe friskere, bedre, og mer oppkvikkende enn å stå opp med sola om sommeren...

Akkurat denne morgenen reiser vi. Nå stikker jeg og gubben på roadtrip :) Ønsk oss lykke til!

Den beste medisinen

I går hadde jeg en dårlig ettermiddag. Jeg var sliten, lei, litt dårlig, og hadde dårlig samvittighet over å ha spist altfor mye chips og sjokolade. Til slutt tok jeg turen ut til mamma, knabbet med meg hunden, og kom meg ut på tur. Det ble ikke noen trimtur, men en rolig, bedagelig tur innover langs grusveien. Villblomstene flokket seg sammen langs grøftekantene, og fuglene sang oppmuntrende og beroligende sanger. Hunden tuslet glad av sted, lykkelig over å få seg en ekstra tur for kvelden. Og så enkelt, så var alt godt igjen :)Endelig en tur ut!

Det er ikke det at jeg ikke har vært ute av døra på lenge. Jeg har bare ikke hatt tid til å gå en skikkelig tur på lenge. Så da jeg og Caroline kom oss ut på eventyr, var jeg kjempeklar. Vi skulle gå til Kolbolten - en "mini-kjerag-bolt" som jeg ikke hadde gått til før. Den ligger nokså nær der jeg bor, så det var virkelig på tide å ta turen. På bildet under ser du litt av min gamle skolevei til Flekkefjord. Bildet er tatt i jøssingfjord, som er kjent for de svingete, smale veiene. Rart å tenke på at jeg kjørte her hver dag i tre år...
Det manglet ikke på vakker natur, eller god utsikt. Her kan man meske seg!


Og til slutt kom vi altså frem også. Og satte oss fornøyd med på Kolbolten for å nyte sola. Etter å ha tatt noen bilder av hverandre først, så klart. 
 

Og mens vi satt der og nøyt livet skjøyt det plutselig ei ørn forbi! Bildene ble ikke noe bra, men det var majestetisk å sitte såå høyt oppe på en liten stein over 70 meter fritt fall, kikke utover jøssingfjorden, og se ørna seile forbi. Wow! Den norske naturen er virkelig fantastisk! Jeg gleder meg til enda flere turer fremover!

 

Avkobling

Når man trenger litt tid alene. Når man trenger å få sortert tankene. Når man trenger å koble fullstendig av, da er en lang tur i naturen noe av det beste som finnes. Det aller beste er når du har en trofast hund med deg som er selskap, men som ikke er påtrengende. 

 

Man sliter ut kroppen, og fyller opp sansene. Alt føles liksom bare bedre etterpå. 


Sukk.. Sommerferien nærmer seg med stormskritt. Jeg Gleder Meg!

En heldig skjønnas

En kalv var forsvunnet, og ble funnet halvdød i en bekk. Det var usikkert om den ville overleve, men han kom unna med en hjerneskade og delvis blindhet. Nå er det tam som et lam, og tusler rundt i hagen og leker med hunden. 
Noen ganger gikk det galt, og han faller utenfor en skråning i hagen. Null stress. Vi bare bærer ham opp igjen. (Lurer på hvor lenge dette går...?)

For en sjarmør!

 

Tok med et bilde av lammene også. Herlig å besøke venner med gård! Jeg koser meg alltid når det er dyr i nærheten :)

Forresten: Føler på presset om å skrive om 17.mai, siden alle liksom gjør det. På 17.mai satt jeg i sofaen. Jeg spiste is, sjokolade, godteri, og tre biter av en kebab. Jeg spydde, og sov. Og det var egentlig det. 

 

Tur til Nokåsen

Tursesongen er endelig i gang, og jeg og Caroline benyttet oppholdsværet på søndag til en herlig topptur. Med utsikt over Egersund koste vi oss masse før regnet plutselig veltet ned. Heldigvis stoppet det ganske fort igjen :)

 

Hadde du også glemt det?

Jeg pakket med meg hunden og kamera. Og noen ganger er det ikke mer som skal til for å få en åpenbaring. Og en åpenbaring fikk jeg! Jeg hadde rett og slett glemt hvor herlig det er. Hvor godt det er å ha tid til å ikke skynde seg. Hvor godt det er når sola varmer, og vinden ikke biter. Hvor godt det er når hunden logrer lykkelig, og fuglene kvitrer. Jeg hadde rett og slett glemt hvor godt det er å være på tur. 
 


Har du også glemt det?

Tre gode grunner til å komme seg ut i skogen

* Frisk luft  klarner hjernen, og gjør deg mer opplagt. Så nå som eksamen nærmer seg for en del, kan det være viktig å huske på å lufte hodet innimellom. Du blir ikke bare kvikkere, men mer konsentrert og klar for hva som helst.

Det aller beste er å stå opp med sola. Da er verden faktisk helt magisk!

 

* Fysisk aktivitet er aldri feil. Det gir deg mer overskudd, og god samvittighet. Min erfaring er at det også gir bedre matlyst til sunnere ting. I sofaen frister sjokoladen, mens i skogen frister en appelsin. Aktivitet ikke være slitsomt og stressende.

 Ta med deg noen gode venner og en piknikkurv. Eller en ryggsekk med kakao. Gjør litt ut av turen!

 

* Naturen er så vakker. Det er beroligende å se på alt det nydelige Gud har skapt. Bruk alle sansene og lytt til fuglesang og bekker, smak på bær og spiselige planter du måtte komme over. Lukt på mosen, den friske lufta og fargerike blomster (nå nærmer det seg at kaprifolen blomstrer, og den lukter himmelsk!) Sug inn all idyllen du kan - det kommer godt med i hverdagen.

 Ta deg tid til å se omgivelsene rundt deg. Å gå på "jakt" med kamera er en god hjelp.

 

Jeg vet faktisk ikke hva du venter på? Se til å komme deg ut i skogen! Det skal i hvertfall jeg :)

Grilling i påsken

I påsken har vi hatt helt fantastisk vær - så det har vært mange anledninger til å grille. For oss som ikke har kommet oss på hyttetur eller fjellet, så er det jo fint å grille litt hjemme. Man må ta de anledninger man har, tenker nå jeg :) Selv om det er kaldt, varmer solen godt, og det er bare deilig å komme seg ut :) 

På bildene nedenfor var vi på besøk hos Renè og grillet. Veldig kos med marinert kyllingfilet og ris på oss! Litt kaldt, men godt også :)


Har dere fått anledning til å grille i påsken? :)

Drømmer om sommer

Gode sommerminner fra 2010 og 2011. Jeg liker å dykke i arkivet innimellom :)

Oppskriften er ikke hemmelig :)

Lørdag er en helt fantastisk dag. Det er midt i helga - god tid, og mange muligheter. Og i går var en spesielt fantastisk lørdag. Her er oppskriften på min gode dag:

* Den startet ganske tidlig med at Andrea kom ned for å trene. Vi tok en halvtimes trening som virkelig kjentes, og følte oss tipp topp etterpå! Det er så godt å kjenne slitne muskler etter en liten morgentrening - man får liksom bare mer energi - og mye bedre samvittighet. 

* Så fikk jeg tid til noen timer på jobb i planteskolen. Vi pakket ut nye varer, og det var mye kunder - noe som alltid er kjekt. 

 

* Lillebror er på besøk og overnatter hos oss. Han var med til mamma, og vi tok en tur oppom bestemor etterpå. Og så laget vi middag - kylling og ris. Som alltid er det kjekt med middagsgjester - det blir liksom mye mer oppmuntrende å lage mat til flere personer. 

* Vi slappet litt av med å se på serier - noe jeg sjelden tar meg tid til. (blir altfor fort avhengig, og har så mye annet å gjøre hele tiden)

* På ettermiddagen kjørte jeg, Thomas, Anders, Kim og Andrea til Linepollen - en koselig badeplass - for å grille. Sola skinte, temperaturen var ok (når vi bare løp litt rundt med jevne mellomrom), og stemningen var kjempegod :) 

 

* Etter turen samlet alle seg hjemme hos oss. En etter en gikk guttene å la seg. Men jeg og Andrea ble sittende å tatle til midnatt. Alltid kjekt med jentetid :)

 

Og til slutt har jeg bare krydret dette innlegget med enda flere bilder i fra turen. Siden det kun var da jeg faktisk tok bilder ;) Jeg håper at DU også har ei nydelig helg :)
 

Årets første grilltur :)

Slik så det ut på årets første grilltur. Vi skulle egentlig på en fjelltopp, men ble overrasket over at det enda var snø der. Så vi holdt oss lenger nede, og grillet uansett :)Herlig å komme seg litt ut i finværet. Selv om det enda mangler litt temperaturmessig :)

Det var bare en tiarmet blekksprut...

Her en dag var jeg og Thomas en tur ved kysten for å samle drivved. Sola skinte, og humøret var på topp. Jeg elsker sånne litt spontane turer hvor man bare hopper på steiner, nyter været, og er helt fri. Og leter. Det er noe barnslig, spennende, utforskende med å lete. Og jeg roper ut når jeg finner et fint skjell, eller en brukbar planke med drivved. 

 

Plutselig roper Thomas ut. Han har funnet noe! Det ligner på et digert skjell, men vi har aldri sett noe lignende. Kan det være en bit av et skjelett? Kanskje nebbet til en stor fugl? Etter å ha fundert en stund, tusler vi videre, og finner enda noen planker, skjell, og til slutt enda et av de mystiske "skjellene." Det var ikke før i går at vi fant ut hva det egentlig var. Vi fant denne artikkelen på aftenbladet som skrev om et lignende funn. Forskeren forklarer at det ikke er så uvanlig å komme over dette indre skjelettet til den tiarmede blekkspruten Sepia. Jeg er allikevel ganske fornøyd med at vi klarte å finne Herr Sepia to ganger på samme dag :) Det må da være noe bare profesjonelle tingfinnere kan klare...

 

"Hva var det du sa at du var," spurte Annika.

"Tingleter."

"Hva er det," spurte Tommy.

"En som leter opp ting, naturligvis! Hva skulle det ellers være", sa Pippi, mens hun sopte sammen alt melet som lå på golvet i en liten haug. "Hele verden er full av ting, og det trengs sannelig at noen leter dem opp. Og det er akkurat det en tingleter gjør." Pippi Langstrømpe

 

Er det andre der ute som elsker å være på leting? :)

Min søte, lille venn

Det er litt merkelig at jeg på en måte ikke har hund lenger. Etter at jeg flyttet ut, så er det jo mamma sin hund. Men jeg stikker da innom iblant, for å ta henne med meg på en herlig tur! Og det er vi helt enige om, jeg og Chessie, at å komme seg ut er herlig. 

 

For når Chessie koser seg, ruller hun seg. Og denne gangen rullet hun seg i en hel evighet i de "deilige" bladene. Dette må jo være ekte glede, per definisjon. 


Keep calm, and roll on

Ut på tur

Jeg har vært i vår-modus helt siden starten av Januar, og det er utrolig herlig når også naturen begynner å henge litt med. Selv om vi har hatt snøklokker lenge, har de andre vårtegnene latt vente på seg. Men på lørdag var været upåklagelig skjønt. Da var det på tide å komme seg ut på en heidundrande tur igjen!

 

Jeg elsker jo å gå tur, men det blir betydelig mindre på vinterhalvåret. Da er det kanskje ekstra herlig når vi får det til. Jeg nøyt dagen sammen med Bente og Caroline. Vi tusslet opp på knutsknuten, og deretter tok vi en god runde rundt kalveskaret og lindland før vi kom tilbake til bilen. Lovely!

Her er vi på toppen....Den voldsomme Nina

Når det er storm, så får jeg og Thomas plutselig en trang til å nærme oss sjøen for å fotografere. Og det slo  heller ikke feil denne gangen. Det er noe tiltrekkende og majestetisk med de voldsomme bølgene som hamrer mot skjærene. Samtidig som det er ydmykende, og får meg til å føle meg heldig og trygg som er på land. 

Til og med innenfor moloen var det uro. Vannet pisket, drønnet, og hoppet i uventede retninger idet det slengte seg av all kraft mot solid stein. 

 

Er du enig i at slike enorme naturkrefter er veldig fascinerende? :)

Ut i solskinnet

For tiden er det mye dårlig vær, men når først sola viser seg, prøver jeg å være kjapp ut på tur. For en ukes tid siden gikk jeg en herlig tur sammen med Caroline. Vi gikk i fra Egersund til Hellvik, og været smilte virkelig. Det ER så herlig å kjenne sola i ansiktet - jeg kan nesten ikke vente til våren er skikkelig i gang :)Vi fant flere geocacher på turen, og fikk til og med noen glimt av ørn!

God stemning! Nå innvier vi vårsesongen (litt tidlig, men det gjør ingenting!).
Andre som er klar for vår, og litt mer utevær? :)

 

Alt det vakre

Å komme seg litt bort fra alt det vanlige gjør at man åpner øynene litt bedre. Man blir liksom litt opptatt av ting som utsikt, natur og landskap igjen - ting som glemmes til vanlig. Og når man først åpner øynene, da får man jammen se! 
Så min oppfordring til deg i dag, er å se etter skjønnhet der du er - vi må faktisk ikke reise av sted for å finne noe vakkert. Noen ganger ligger der rett fremfor nesa di. Og du? - Ta med deg kamera! :)

 

Julefreden senker seg

Nå har vi landet godt på østlandet. Jeg, Thomas og lillebror Anders er nå på juleferie hos pappa. Jeg nyter å komme meg litt bort, for da får man så mye mer tid til kjekke ting. Nå har jeg laget mint-godteri, brente mandler, og strikket ferdig en genser. Vi har også fått litt bedre tid til å fotografere. Og bittelille julaften viste himmelen sitt vakreste ansikt med perlemorskyer som skinte utenomjordisk, magisk og med gjennomtrengende farger. 
I kveld skal vi feire sammen med pappas kjæreste, moren hennes, to av barna hennes, bestemor, bestefar, og oss fire. Så det blir en spennende julaften. Her i huset er det ribbe som serveres, og etterpå er det riskrem. Så er egentlig alle fornøyde :) Hva spiser dere til julemiddagen? :)

Hyttetur med marinert kylling og små mus

 

Forrige helg var vi på hyttetur på den lille hytta til Thomas sin familie, uten strøm og vann sammen med Andrea og Kim. For å komme til hytta, må man ro over et lite vann, men denne gangen bestemte vi jentene oss for å gå rundt. Naturen viste sin beste side, og vi kom frem idet guttene hadde tent bålet, klar for å grille...


Måtte ta bilde av denne søte potetkjelleren. Utrolig sjarm!

 

Plutselig kom en mus farende ut av et hull i hytta. Den spratt nervøst bort til det nytente bålet, og gjemte seg mellom gress, blader og steiner, kun en liten meter i fra oss.


 

Etterhvert ble den lille skogsmusa modigere, og hoppet rundt beina våre med plutselige, kjappe bevegelser. Vi nøyt underholdeningen (spesielt jeg og Andrea). Jeg var spesielt opptatt av å få det perfekte blinkskuddet av musa med kamera. 

Til slutt bestemte musa seg for å gjøre ende på showet, og hoppet muntert nedover skråningen og forsvant. Vi tok det som et tegn på at vi måtte fikse resten av underholdningen for kvelden selv. Vi var begge (vi jentene) enige i at en mus var nok noe av den beste underholdningen man kan ha på hyttetur. Oppmerksomheten ble nå vendt tilbake til grillingen på bålet.

 

Mennene hadde full kontroll. Kyllingen stekte, og risen kokte, og mens vi ventet fikk vi grille oss noen grillpølser på pinne.


 

Når maten endelig var ferdig, flyttet vi inn i (den nå mørke) hytta, tente en haug med stearinlys og hadde et fantastisk måltid sammen.


 

Resten av kvelden var utrolig koselig, natten var ikke noe serlig (sov veldig hardt og dårlig). Neste morgen måtte vi skynde oss ned før uværet kom, og slapp unna med et tynt dryss duskregn på hjemturen. HERLIG med en hyttetur ^^


Hva er dine helgeplaner?


Nå er jeg ufattelig glad for at det endelig er helg! Det har vært en travel uke, selv om skolen egentlig har vært veldig rolig. Men med jobb og alt utenom ble jeg nokså sliten. Og da er det en herlig trøst at vi skal på hyttetur sammen med et vennepar (Andrea og Kim) i fra fredag til lørdag!

 

 

Hytta er uten strøm og innlagt vann, og vi må gå litt, og ro over et vann for å komme frem. Det blir med andre ord en primitiv, herlig grilling-og-kose-høst-tur! Kakao er obligatorisk.


Det første bildet i innlegget er fra en tur til hytta i 2011. De andre er fra en liten skogs-tur med Andrea og Kim for et par uker siden. Resten av helga håper jeg at jeg får tid til masse sying, masse strikking og masse hekling, samtidig som jeg skal på ungdomsmøte, bandøvelse, søndagsmøte og andre kjekke perler :)

Hva er dine planer?

Fotoshoot i skogen

Det er ikke så ofte lenger at vi bare går ut i skogen for å ta bilder av oss selv. Men trenger man nytt profilbilde, så trenger man nytt profilbilde. Så sammen med Yvonne og de to hundene våre, Chessie og Bonzo, gled vi inn i den vakre høstnaturen...

Turen vi gikk tar omtrent en time, og da kjente jeg at jeg går alt for lite tur for tiden! Håper å få gjort noe med det snart :)


Chessie og Bonzo er kjempesøte sammen, og leker så godt :) Herlig!Selv om det er (veldig) vedmodig at sommeren er over, og at vinteren venter, er det mange gode lyspunkt. Som denne dagen. Som høstfarger, kakao, syprosjekter, telys, stormer, tepper, jul og snø. Vi har jo mye godt i vente ^^
Andre som nyter høstnaturen? :)

Skal vi ut å sykle?

Etter bryllupet kjøpte jeg og Thomas oss sykler. De har blitt brukt en del, men kanskje ikke fullt så mye som jeg hadde håpet. Tiden strekker liksom ikke heeelt til. Men innimellom så tar vi oss en times tur og sykler sammen. Og det er utrolig kjekt! Selv om Thomas er litt kjappere enn meg, å må vente. Så Thomas: Skal vi ikke snart ut å sykle igjen?

 

Kaste etter pusten, verke i beina, sliten i armene og skuldrene. Vind i håret. Melkesyre. Sol som varmer forsiktig i den kjølige lufta. Og full, herlig fart nedover bakkene. Nei, sykling er ikke så fælt ille :)


I går tok jeg meg til og med en liten sykkeltur alene, siden mannen var i et møte hele ettermiddagen. Jeg hadde nemlig et oppdrag i forbindelse med skolen; Ta opp lyd fra bl.a. en foss.Vi lager animasjonsfilm, ser du. Lyden fikk jeg fanget, og nå skal de neste dagene brukes til redigering før filmen er klar til "premiere" på fredag. Kanskje-kanskje så havner den på bloggen også...? Men det får vi se på etterhvert...


Hva driver du med om dagene? :)

 

 

Frokostbesøk og Hundeflørt

For en tid tilbake hadde jeg besøk av min herlige venninne Benita som studerer i London. Vi startet dagen grønt med grønne supersunne pannekaker til frokost. Oppskrift HER. De var overraskende saftige og søte, men smakte litt spesielt også :)

 

Senere gikk vi tur. Benita hadde med seg hunden Kaspar, som fikk flørtet litt med min hund, Chessie :)
Herlig tur :)

Når var sist du prøvde noe nytt og spennende på kjøkkenet?

Pleier du å gå tur?

I dag skal det jobbes, og så gleder jeg meg helt enormt til ungdomsmøte i menigheten i kveld!

En nydelig dag på stranda

Jeg har aldri før visst at vi har ei så fin strand så nær hjemme. Etter hun en god halvtimes kjøretur fra høydalsåsen finner vi altså Skaddbergsanden. Der lå jeg å solte meg sammen med Bente og Caroline en hel formiddag uten solkrem, og fikk anlagt en fin og noe ujevn rosafarge. Heldigvis var rødskjæret bleknet neste morgen, og nå er jeg blitt en anelse brunere. I hvert fall var jeg det. Vet ikke om det har rukket å forsvinne enda.. Uansett: En nydelig dag med de fineste jentene!Min kjære har blitt sykkelfantom

Thomas har blitt skikkelig bitt av sykkelbasillen etter at vi kjøpte sykler for bryllupsgavene. Nå bestiller han ukentlig små duppeditter til sykkelen på ebay. Han synes også at jeg sykler for seint, så han har begynt å sykle alene oftere. Men noen ganger får jeg være med, for eksempel på turen nedenfor hvor vi syklet opp til Ruggesteinen for å bade. En herlig tur :)

 

Jeg var også på sykkeltur med Bente her en dag, til Brambo. Igjen med bading, og igjen var jeg den treigeste. Virker som om jeg er litt rusten i sykle-musklene ja ;)
Hvordan koser du deg i sommervarmen?

Beautiful Norway

Noen ganger blir jeg bare helt overveldet av hvor flott det er rundt oss. Man glemmer liksom bort å se på det fine som ligger rett under nesen. Men Norge er vakkert, folkens! Her er nok et knippe bilder fra roadtripen vår. Alle i dette innlegget er tatt av Thomas. (tenkte det var best å samle hans bilder i et eget innlegg, så de kommer til sin rett)
Man kan såvidt skimte Galdhøøpiggen bak der :)


Vi besøkte en istunnell i Juvfonna, som ligger i nærheten av Gallhøpiggen.

 

I istunellen var funn fra vikingtiden stilt ut i slike flotte ismontre. Stilig!


Etter is-tunell-turen gikk vi opp til Kjelebreen og hadde lunsj med utsikt mot den enorme, vakre breen.
Du kan vel tenke deg at det var LITT av en tur :)

Har du tenkt over hvor vakker naturen er rundt deg?

Topptur i Topptempo

Det har blitt en del bilder i fra turer i det siste, og det er rett og slett fordi det er så masse vakkert å se i naturen, og jeg blir inspirert til å ta flere bilder. Denne turen er egentlig ganske nær der jeg bor, men jeg hadde aldri gått til Jibbeheia før. I begynnelsen av turen var naturen som et eventyr; som om Narnias skapninger kunne dukke opp når som helst. Det var mye oppoverbakke, og nydelig vær. 

Og når vi kom over den første kneiken åpnet fjellanskapet seg og den frodige løvskogen ble avløst av fjellknauser, myrull og en fantastisk utsikt. Turen fortsatte et stykke opp og ned fjellknausene før toppen kom til syne. 

Og når vi nærmet oss den siste toppen, begynte det å blåse helt infernalsk. Vi hadde holdt et godt, varmt tempo, og ønsket den friske brisen hjertelig velkommen. Håret pisket, lungene fyltes på et øyeblikk, og det ble vanskelig å snakke, men lett å le.

 

På toppen poserte vi med varden. Her får du også et lite inntrykk av hvor mye vind det var. Det var på nippet at vi ikke blåste bort et par ganger, slik sekken min gang på gang ville... Vi ble fort kalde etter bildene var tatt, og skyndte oss ned igjen.

 

Turen tok halvannen time med pausen på toppen. Men vi holdt som sagt et ganske friskt tempo, så jeg ville ha regnet med mer på en kosetur :)


Andre som utnytter det fine været til å gå på toppturer? :)

Brufjell - en magisk tur av dimensjoner

 

Jeg har ventet lenge med å poste bildene fra Brufjell-turen - over en uke. Det er fordi jeg har ventet på bildene i fra Thomas, men de har ikke kommet, så nå gir jeg opp, og legger ut mine egne bilder i det minste.

Turen til Brufjell har jeg hatt lyst til å gå en stund nå, fordi mange andre legger ut de flotte, karakteristiske grotte-bildene i den dråpeformede grotten. Men jeg ble overrasket over hvor langt, og hvor hardt det var å gå hit. Med en knapp kilometer i luftlinje, skulle man tro at dette var en tur for de fleste. Men No Sir. Her var det bratt og brattere. Men utrolig, fantastisk vakkert!

 

Den nydelige, idylliske bebyggelsen på Roligheten (se bildene over) blir avløst av en magisk, irr-grønn bjørkeskog. Sola steker på skuldrene, og beina kjenner på utfordringen med de bratte bakkene.

 

Roligheten ligger i Åna-Sira i nærheten av Flekkefjord. Jeg har ikke så voldsomt mye tilknytning til stedet annet enn at vi kjørte forbi hver dag da jeg gikk på VGS i Flekkefjord. Gode minner :)

 

 

Plutselig dukket den nydlige lille rulleseinstranda "Sandvika" opp. Vi vurderte å ta turen nedom, men utsatte det heller til tilbakeveien (og når tilbakeveien kom, følte vi at vi hadde gått nok omveier).

 

 

Til topps kom vi, og jeg var kjempefornøyd med å finne cachen på toppen. 

Og så bar det nedover igjen. I en bratt kløft i fjellet klatret vi nedover mot de vakre, spesielle grottene. Heldigvis hadde vi med mye vann, for dette var en heit sommerdag i Mai på sitt beste hvor sola badet oss i lys og varme. Og det var nok ikke fritt for en dose svette heller. 

Ved grottene tok vi oss en skikkelig, velfortjent pause. Med kvikklunsj og vann koste vi oss til det maksimale i solsteiken - som traff helt perfekt der vi lå i det doble skinnet fra sola og refleksjonen i havet. Kanskje kunne jeg til og med håpe på litt farge før bryllupet?


Bilder ble tatt, og cache nr.2 ble registrert før vi tuslet oss oppover den bratte stigningen til toppen igjen. Heldigvis gikk veien hjem (fra toppen) ganske mye fortere enn veien opp hadde gjort.


Jeg er sykt fornøyd med turen! Den hadde variert terreng, nydelig natur og selvsagt upåklagelig selskap! Jeg koste meg til de grader! :)
Ps: Thomas, jeg venter enda på resten av bildene fra grottene. Jeg og Bente hadde noen sykt kule hopp som jeg ikke har tenkt til å gi opp å få :)

Topptur til Voreknuden - med Drama!

 

Fredag 16. mai var en fantastisk dag. Og nå har jeg kommet til bildene fra den flotte toppturen jeg og kjæresten fikk tid til på denne travle dagen. Det var sol og god vårtemperatur - perfekt til turgåing! Voreknuden er en fjelltopp som ligger i overkant av en mil hjemmefra, så vi kjørte nær foten av fjellet før vi begynte bestigningen. Det er grusvei helt til topps, så turen er ypperlig for både barnevogner og andre som ikke er glad i smale turstier.

Flyene hadde et artig prosjekt på gang denne dagen. Vi konkluderte med at de holdt på å lage seg et rutenett for å spille tre-på-rad. De ble aldri heeelt ferdig med rutenettet, men det kom ganske nært...

Utsikten fra toppen er helt fremragende.
 

Et av mine mål for turen var å finne Geocachen som var gjemt bort på toppen også. Og den ble funnet på under fem minutter - så jeg var superfornøyd.

Chessie var også fornøyd.På vei ned gikk vi like godt innom enda en cache som lå ikke så langt fra veien hjem. Den ble også funnet ganske kjapt gjemt under en stikkende busk...Og så over til dramatikken. På vei ned fra toppen ble Chessie plutselig litt merkelig opptatt av noe i lyngen. Hun så litt usikker og forvirret ut, så vi ropte henne fort til oss. Da jeg gikk opp for å sjekke, ble frykten min bekreftet, og det var en stor huggorm som hveste sint mot meg i blåbærlyngen. Heldigvis hadde den ikke bitt den lille nysgjerrige hunden min i nesa før vi stoppet henne. Usj, sånne beist liker jeg ikke. Og dette er den største jeg har sett noen gang. Har hørt at det er mye huggorm ute i år, så man bør nok være på vakt, og gjerne ha med kortisontabletter hvis man er hundeeier.Andre som allerede har støtt på huggormen i år? Dette var første gangen i år for meg, men jeg har sett flere slever, da.

Topptur i Sommervarmen og Piknik

Kan du tenke deg en dag hvor sola varmer så godt at du kjenner at du blir klam? Kan du kjenne den herlige følelsen når vinden treffer den solvarme huden som har begynt å få en anelse farge. Og kan du sette deg inn i hvor perfekt det måtte være med en nydelig topptur med ei god venninne etterfulgt av en herlig, sunn sommerpiknik?

Attende mai var en utrolig herlig dag. Den overgikk på mange måter den 17. faktisk. Sola var alene på himmelen, og det var god sommertemperatur hele dagen. Dagen starta med litt smårydding i huset, og litt arbeid med bacheloren (men det går tregt med innspurten - må sjerpe meg). Senere bar det ut på topptur i dag igjen. Vi gikk til Åmotfjellet - en ny turløype som ligger rett ved der jeg bor. Det er kun i overkant av tre kilometer, men med ganske bratte stigninger. Vi var så godt i gang med gåingen at vi faktisk tok en ekstra runde på flatmark også.


Haha, jeg ser litt rar ut fordi jeg veltet bakover akkurat idet selvutløseren gikk av :PUtsikten mot sokndal - den lille bygda mi.
 

 

Etterpå gikk jeg og Bente opp til henne og laget oss en sommersalat og piknik på terrassen. Sola varmet, og salaten var et fyrverkeri av friske smaker som mango, cashewnøtter, paprika, sukkererter og mye annet godt, med herlig Couscous på siden. Det blir jaggu meg ikke mye bedre enn dette.
Sommersesongen er innviet. Enjoy <3

#piknik #sommer #topptur #tur #vår #salat #sunnhet #nam #deilig

Fjær og Drivved til nye prosekter

Jeg har egentlig ikke så mye å si om 17. mai annet enn at jeg ikke spiste en eneste is. Det må være rekord... Tok ingen bilder heller, så jeg går heller over til å skrive om en tur jeg var på for en uke siden, på forrige søndag. Da gikk jeg, Thomas og Mamma på tur for å samle drivved til kreative prosjekter. Vi fant en hel haug. So here goes...


Her er litt av fangsten...

Kjæreste-selfie!


Det er utrolig gøy å lage ting av billige materialer - som det man finner i naturen! Når vi en gang får tid til å ta tak i noen av de planlagte prosjektene, vil jeg nok legge dem ut på bloggen, men det blir nok mest sannsynlig ikke før etter bryllupet.

Klem til alle kreative sjeler og turelskere :)

#tur #natur #drivved #diy #kjærester

Topptur og en Toppers Dager

I dag er det nok en dag med nydelig vær. Jeg skal på handletur med Malin som skal sminke meg i bryllupet - for å kjøpe litt bryllupssminke og sånt. Så skal jeg og Thomas på dress-shopping for bryllupet. Dette blit altså en herlig dag med litt shopping, og så håper jeg at jeg får tid til å jobbe litt etterpå også.

Gårsdagen ble brukt til bachelor, trening og til slutt besøk av noen gode venner hos Thomas. Det ble til og med Trippel-date! Og vi koste oss med masse usunt, og filmen Frost. Nice!

Nå kommer noen bilder fra en herlig topptur med Ida. Først ut er en kvast med blåbærkart :)

 

Og litt av den flotte utsikten fra toppen.

Vi fant en geocache enkelt på toppen av fløyknuten :)

 

Chessie koste seg som vanlig med litt herlig rulling i gresset...

Meg å Ida måtte til slutt pose til et par "selfies"- eller er det selfie når man bruker selvutløser? Usikker...
En deilig dag, og en deilig tur!

 

 

Vår inne, vår ute..

Det spirer og gror både inne og ute nå om dagene. Her er en oppdatering på frøene, og jeg må bare si at jeg hadde aldri trodd at jeg skulle få små mye glede ut av å så noen frø - men det er noe med å se at det vokser..

Frøene er altså i gang for fullt! Det blir masse hvit paprika, kun to planter med Chili, og fire potter Persille. Det virker som om de trives godt i vinduskarmen :)

Min store stolthet er de artige rør-meg-ikke plantene. Når man tar på et av bladene, ruller den seg sammen og "spiller død". Veldig underholdene :) Jeg har to store, og tre mindre av disse nå.I tillegg har vi plukket inn litt hvitveis og plommetregreiner (på et plommetre som allerede har gått dukken uansett). Nå er våren virkelig her for fullt! Bjørka spretter irrgrønt på alle kanter, og vi har flere dager hatt 18-20 grader i skyggen (nå er det litt kaldere igjen).I dag er det første mai, og fridagen skal brukes til å arbeide med bachelor-oppgaven, og definitivt en tur ut i finværet. Hva er dine planer for dagen?

 

#vår #plante #så #frø #glad #fri #ferie

Påsketur i Solskinnet

I påsken var det mye finvær, og mange nydelige dager, og ett av de mange høydepunktene var grillturen vi hadde i Rekedal. Vi ringte brannvakta, og fikk lov til å brenne bål, og så pakket vi med oss kvikklunsj og pølser og alt det obligatoriske før vi satte kursen til Rekedal. Fra huset mitt er det omtrent 45 minutter å gå til dit vi grillet, og jeg og hunden hadde en fantastisk gåtur i sommertemperaturen. T-skjorte-vær hele veien! I løpet av dagen forsvant også de fleste jakkene og genserne til de andre i solsteiken..

 

Mange hadde også med seg påskeegg som vi tegnet på, og trillet. Viktig å holde på tradisjonene :)


En herlig tur, med minner som får meg til å smile :)

Mektige vinder og Lune skoger på Solfylte dager

Jeg glemmer liksom hvor deilig det er. Når jeg sitter hjemme og tenker på å komme meg ut i skogen, så tenker jeg bare at jeg ikke gidder å gå alene. Ringer gjennom hele kontaktlista på telefonen. Ingen som vil ut med meg. Hunden ser håpefullt opp. "Kan vi ikke gå, bare vi to?" Og jeg gir til slutt etter.

 

 

Av en eller annen grunn kan jeg aldri huske hvor utrolig det er når man bare lar seg forføre av de vaiende trestammen som svinger seg i en sakte, rytmisk dans i ly av himmelen. Den vakre sangen av svaiende greiner som støter mot vinden med en voldsom fart.

 

 

Av en eller annen grunn kan jeg aldri huske hvor mye glede som springer ut fra hjertet mitt idet jeg ser Chessie gni seg inntill skogbunnen som om det var myke skydotter, eller velduftende skumputer. Ren lykke over å få være ute i naturen. Masasje fra kongler, mose, blader og steiner. En hale som logrer som besatt.

 

 

Av en eller annen grunn så glemmer jeg hvor deilig det er å kjenne sola leke seg i ansiktet. Kjærtegn fra himmelen som kjennes som det mykeste myke, varmeste varme, og mildeste milde. En ufortjent kjærlighet som blir skjødelsøst delt ut til alle som nærmer seg lysningene i skogen.

 

 

Av en eller annen grunn så glemmer jeg hvordan eventyrlysten kan boble opp i meg. Som om jeg var ni år igjen, og utforsket skogen på egenhånd. Og jeg får et stikk av spenning i det jeg tenker på hva jeg kan finne langs denne ukjente stien. Eller på denne fjelltoppen. Eller i denne tette skogen.

 

 

Av en eller annen grunn må jeg minne meg selv på alle miraklene som gjemmer seg i det fri. Borte fra sivilisjasjon har grevlinger og ekorn sitt sjul. Rever og fuglunger spiser kveldsmat, og mosen arbeider sammen med trestubbene om å lage vakre skulpturer av troll og forhistoriske minner.

 

Av en eller annen grunn må jeg minne meg selv på at det kommer nytt liv hver vår. De døde, skrapende greinene får knupper som folder ut irrgrøne buketter, og den flate skogbunnen begynner å kravle, krype og vokse til det hele er et virvar av liv. Skogen puster og lever, venter på noen som endelig kan komme å oppdage og utforske alle Hans mirakler.

Hmm, tro om jeg skal ta turen ut i finværet i dag også...?

#natur #tur #glede #mirakler #naturen #turer #påske #sol #varme #herlig

Påsketur på Mydland

Påsken er en tid for turer, og i år ser vi ut til å være veldig heldige med været! Denne første turen gikk til Mydland, et kvarters kjøretur fra der jeg bor, på lørdag før palmesøndag sammen med ungdommene fra Betania. Det regnet katter, så noen hadde sett opp en presenning til å grille under, og da det ble opphold gikk mange ut for å trille påskeegg :) Utpå kvelden trakk vi inn i huset, og koste oss med kaker og småsnacks.

 Dette blir helt klart ikke siste turen i påsken!

 

Vårtur med Svigers på hytta

For en god uke siden var jeg på grilltur med familien til Thomas på hytta deres på Egeland. For å komme til hytta må man kjøre 20 minutter gjennom dagbruddet på Titania, og deretter gå en liten time for å komme til den lille, søte hytta. Der spiste vi herlige grillpølser og koste oss masse. Thomas ble ikke med på denne turen, noe som var litt rart, men gikk veldig fint :)
Noen svidde gresset i nærheten... Sammen med 15 grader i skyggen, og full sol gav dette skikkelig vårfølelse.


Janne, Søsteren til Thomas, og kjæresten.
Bente og lille tantejenta mi :)Herlig med grilling igjen! Jeg kjenner jeg ble skikkelig gira, og kommer nok snart til å dra ut på grilltur igjen :)
#grilltur #hyttetur #tur #svigers #vår

Bli med meg på skattejakt

Min første Geocache ble funnet på Sogndalstrand. En koselig liten landsby langs kysten som slett ikke er en strand, og som hvert år rennes ned av turister som vil se den søte lille gaten.


Sola steikte, og Ingrid lette. Hun var fast bestemt på at denne gangen skulle hun ikke gi opp før hun fant en Geocache.


Hun endevendte alle sprekker i fjellet, og hulrom under steiner. Hvor kunne den være?

Langt om lenge satte Ingrid seg ned med en kopp kakao og kjente sola varme godt i ansiktet.

 

Litt sukker hjelper på både hjernebarken og motivasjonen, og Ingrid dobbeltsjekket alle gjemmestedene hun kunne tenke seg, pluss noen ekstra.


Og har du sett!? Plutselig var den der! På et sted hun hadde lett to ganger før, bare ikke godt nok. Ingrid fant sin første Cache, tok en liten dans, signerte loggboka, og byttet en hjerterefleks mot en heklet ugle før hun igjen gjemte cachen på det utspekulerte stedet for andre lykkejegere.

Kanskje blir du den neste som åpner lokket på boksen, hvis du klarer å finne den da :)

Litt av det jeg fant på skattejakt

Det er en ting jeg har blitt klar over de siste dagene som jeg ikke før har visst om meg selv, eller i hvert fall så har jeg ikke tenkt så nøye over det. Og det er den sterke eventyrlysten som ligger i meg. Men etter at jeg oppdaget Geocaching så har jeg sett hvor ivrig jeg faktisk er. Hvor gøy det er å oppdage noe! Turene har et mål. Jeg oppdager nye, spennende steder. Og imens så gjenoppdager jeg den vakre naturen rundt meg!

Selv om mine første to cache-turer var bomturer (fant ingen cache) var det nydelige turer. Og en herlig avkobling fra "den samme runden" med hunden. Det hjalp også veldig da jeg fant nummer tre. Men litt rart, siden det skulle være den vanskeligste av dem...

Jeg fant også omsider en til. Så nå er det bare en av de tre nærmeste jeg absolutt ikke kan finne. Kanskje er den borte, eller kanskje det rett og slett enda er ett lite sted jeg ikke har lett....?


Bildene i dette innlegget er fra min jakt på cachen "dr. Jebsens Stoll." Den var vanskelig å finne, fordi fjellene tullet med GPS'en, så jeg kom meg bare i en 10-meters nærhet til cachen. Men ved hjelp av mine fine forlovede, ble cachen funnet til slutt :)

Bildene er allikevel tatt på den første turen opp (bomturen). Fra huset mitt er det en liten times gåtur, men man kan også kjøre ganske nær cachen.


 

Det er kanskje ikke så lett å se på bildene, men dette var en nokså våt tur. Heldigvis tok jeg ikke de nye (knalldyre) joggeskoene. Jeg og hunden koste oss tross det triste været:)


 

De siste tre bildene er tatt i nærheten av den cachen skal ligge, men jeg avslører selvsagt ikke stedet...
 

Geocaching- Eventyret DU er med på!

Visste du at en spennende skattejakt foregår rundt deg i dette øyeblikket? Sannsynligheten er stor for at du i dette sekund er innen gangavstand fra gjemte steder, og eventyr som bare venter på deg! Geocaching er det nye. Se filmen, og bli inspirert du også!

Geocaching er en skattejakt som er over hele verden. For å oppdage nye steder, og for å få stilt noe av eventyrlysten som ligger i deg. Bruk den gratis APP'en, og finn skattene som er nærmest deg! Jeg ble kjempeoverrasket da det var mange slike steder her i nærheten (og jeg bor virkelig på et øde sted!). Den nærmeste var en ti-minutters gåtur unna :)

Sjekk nettsiden og info om Geocaching HER.

Du finner kart hvor du kan se hvor mange geocaches som er nær deg HER.
Eller bare last ned appen.

Jeg skal begynne i dag! :D

Grønne Flekker

Åh, jeg blir så glad når jeg kjenner at det snart er vår. Det tilsynelatende døde landskapet begynner å våkne til liv, og jeg blir nesten overveldet over det nydelige skaperverket om våren. Gresset skifter gradvis farge, og blir lengre. Trærne får knupper, og grønne små skudd. Snart vet at jeg verden igjen vil bli et nydelig, frodig grønt sted. And I can't wait!!

k
Jeg ble helt overrasket da jeg så de grønne skuddene allerede i begynnelsen av februar! Deilig :)


 

Chessie fant en ball på turen vår. Den bar hun med seg nesten helt hjem, og var i ekstase hele tiden. Lykken er enkel mange ganger :)
Valentinsdagen på fredag ble uten kjæresten, fordi jeg var på jentekveld, og han tok bilder. Lørdag var vi begge på en release-konsert for CD'en Presence, og i dag skal vi kose oss litt sammen. Det hele starter med en tur nå fra morgenen av, og så blir det nok en god middag, litt stearinlys og sånt utover dagen :)

Tur med et pust av vår

ENDELIG er det litt koseligere å ta kamera med på tur igjen. Selv om alt enda ser grått ut med første øyekast, finnes det små unntak. Når man setter seg ned ved elvebreden, så oppdager man plutselig hvordan solstrålene leker i elva, og hvordan små insekter summer ved mosen. Og før du vet ordet av det ser du hvor knall grønn mosen har blitt, hvor blå himmelen er, og hvordan et irrgrønt blad plutselig har begynt å trenge seg ut fra den tilsynelatende livløse stammen.Andre som gleder seg til våren virkelig får tak? :)

Vinterlandskapet med kjæresten

Jeg tror det er første året det har vært så lite snø hos pappa i romjula og temperaturen (på dialekt) holder seg mellom "lunvøli" og "frysepunktet", som forøvrig er mellom 5 og 0 grader. Jeg for min del er lykkelig for at termometeret kke synker ned til "styggkaldt"..

 

Første dagen på romjulsferie tok vi oss en spasertur i skogområdet i nærheten, bare for å finne ut at halve skogen var borte. Men været var upåklagelig, og humøret på topp. Så ingen klager her i gården!


 #tur #natur #vinter #jul #romjul #snø #kos #ferie #reise

Har fått meg ny kjæreste <3

Jeg kjente ham igjen med en eneste gang. Helt fra over elva. Jeg sjekket håret, pyntet meg med litt frisk snø, og sjekket at alt så ut som det skulle. Visste ikke om han hadde sett meg enda.

Kjekkasen, en herlig, kraftig Malamute kom travende mot meg med halen i en elegant bue over ryggen. Han kjente igjen meg også! Ajax... Navnet hans gjenlød i hele hodet mitt, presset ut tankene på Bonzo, Tassen, Mr. Darcy, Tino, Blackie og Bonzo. De andre guttene bleknet fort i forhold til den elegante, robuste og sterke Ajax. Jeg tror jeg er forelsket...

Da vi møttes, forsvant alle rundt. Han leverte et saftig smask; midt på snuten. Jeg var i drømmeland. Vi tullet, dyttet hverandre og tøyset litt før Ingrid bestemte at det var tid for å gå. Det er så typisk henne å ha det travelt når himmelen blir konsentrert ned i ett enkelt, amazing øyeblikk...

-Chessie.

Og hvis du leser dette Ajax:
Jeg fikk brevet ditt, men får ikke svart. Er så klønete med blyanten. Jeg kan nesten ikke vente til neste gang vi treffes ute på tur. Hvis du er klar, så kan jeg stikke ut i kveldingen en dag (jeg har lært å åpne døra selv). Jeg må bare vite hvor jeg finner deg. Send en kommentar her på bloggen, eller et nytt brev hvis du skulle være interessert...

Snuter og Snusk, Chessie

#hund #dyr #kjæledyr #tur #natur #kos #kosing #kjærester #kyssing #kyss

Bønnevandring til Blåfjell

Siste helga i November var været upåklagelig og lufta frisk i det vi satte kursen mot Blåfjell for å gå på bønnevandring. Turen startet fra linepollen, og det tok ca 40 minutter å tusle opp til Blåfjellgruvene.Der gikk vi inn i ruinene til det gamle bedehuset som bærer minner etter en heftig vekkelse for 140 år siden. Vi stilte oss opp, en hel gjeng med folk, sang noen lovsanger, ba noen bønner, og så fikk alle tenne fakler for å gå ned igjen i fakkeltog. Kos!Men før vi tok beina fatt på nedturen, ble denne minnestavla avduket :)


Ingenting som en tur i Guds herlige, friske natur! Og nå har den vært umiskjennelig frisk og klar de siste søndagene, noe som nytes til det fulle hver gang :)

#tur #natur #friluftsliv #bønn #be #vandring

Hva gror on vinteren, dør om sommeren og vokser røtter oppover?

Nå er vinteren om hjørnet. Tidlig på morgenkvisten ser vi frosten på de falne høstbladene, sent på kvelden kjenner vi kulda bite, og midt på dagen ser vi mørket krype innpå. Men vi lar oss ikke holde innendørs (så lenge det er opphold, i det minste)! Så her kommer noen bilder fra en hyggelig vintertur med Bente...


Magisk tur i moseland

Søndag var det nyydelig vær her på haua, og jeg, Bente og Chessie lot ikke anledningen gå i fra oss! Med sikte på skogen gikk vi av sted med godt humør. 

Med de mosefylte skogene, solstrålende som snek seg mellom trærne ned på oss, og blide turkamerater ble dette en helt magisk tur. For ikke å snakke om sjokoladepremien vi hadde på toppen!


Andre som nyter det de finner av oppholdsvær?

#tur #natur #skog

Colors of Fall

From the colors of fall

to the fragnace of spring

Every creature uniqe in the song that it sings

- Indescribable - Chris Tomlin -

Supertravle dager for tiden... Gleder meg til juleferie <3

 

 

Kos med høst

Den første høst-uka var fylt med klarblå himmel og varme solstråler som traff de magiske fargene i naturen. Uka som kom etterpå (og er nå) har vært fylt av regn og grått. Så jeg klamrer meg til bildene jeg tok mens været var ok. Disse bildene er fra en tur i skogen med Chessie og Yvonne. Chessie bruker som alltid alle glade stunder til å rulle seg i høstbladene....

Vi menneskene klarte å holde seg på føttene, men måtte knipse en haug med bilder av oss selv og de fine fargene :)
Solnedgang ved Sjøen

 

 

Etter en god dag i Sandnes og på Kvadtrat med Monica og kjæresten stoppet jeg på Jæren for å betrakte solnedgangen i sjøen. Det var et nydelig syn, og en god følelse å bare være litt alene i naturen.Nå er høstferien snart over. Jeg har fått tid til en del jobbing, og har fått besøke venner i både Sandnes og Lyngdal, samt startet å sy på en ny (og nydelig) kjole. Det skjer mye spennende, men egentlig kjenner jeg at jeg er mer sliten og stresset nå, etter høstferien, enn jeg var da den startet. Forhåpentligvis går det seg til etterhvert. Nå nærmer skolen seg innspurten (det vil si; de eneste skikkelig travle ukene i året) så jeg må nok bare gjøre meg klar til litt hardt arbeid. Da er det viktig med slike stille stunder hvor ingen forstyrrer bølgeskvulpet og kunstværket på himmelen...

En Strabasiøs Skogstur med Sjøen

I forrige uke la jeg og Thomas ut på en tur til fyret i Rekefjord. Forrige gang vi var der tok vi bare båten ut, men denne gangen skulle vi prøve oss til fots. Vi hadde hørt at det gikk en sti i fra Nordfjord. Stien fant vi for så vidt, men den tok slutt etter en liten stund. Vi klatret gjennom steinbrudd, gikk feil, klatret gjennom skog, gikk feil, kom opp i bruddet til asfaltfabrikken (tror jeg) og trodde vi hadde gått feil. Gikk videre, og fant endelig stien igjen. Gikk feil.

 


 

 

Og så til slutt fant vi fyret! Vi var rett og slett litt over middels fornøyde da vi endelig kom frem. Jeg var egentlig litt stressa fordi jeg hadde en avtale på kvelden, men det hjalp å vite at vi i hvert fall var fremme.. Lyset var nydelig denne ettermiddagen (noe som var flott, siden Thomas skulle ta bilde av fyret for et CD-cover) og vi nøyt den herlige brisen og friske sjølufta en liten stund før vi tuslet tilbake (og på tilbakeveien gikk vi bare feil èn gang! Ny rekord!!)

Vi er virkelig velsignet med nydelig natur her i Norge! Vi er jammen ikke flinke nok til å sette pris på det!!

Fugleparken med min kjære på fotooppdrag

For en god uke siden var jeg og Thomas i fugleparken på Jæren for å ta noen konfirmantbilder. Etterpå tok vi turen til Stavanger på date/shopping/kosetur. Vi fikk treffe vårt nydelige vennepar Vibeke og Prince, og koste oss stort! Her er noen av bildene fra fugleparken:

Søte pipper :)

Ute med Chessie

Jeg har egentlig gått ganske mye tur i det siste, men det er ikke så ofte jeg gidder å ta med kamera. Både fordi det er litt å drasse på, og fordi motivene fort blir nokså like i lengden. Men nå som høsten lusker rundt hjørnene tok jeg med kamera på en tur med hunden, Chessie, for noen dager siden i finværet.Det er så nydelig å kjenne sola varme i ansiktet.


Chessie er alltid glad for å komme seg ut. Hun sikter alltid på de største sølepyttene, så hun kan bade litt underveis...


Det har ikke blitt helt høst alle steder enda. Og jeg nyter den skjønne grønnfargen for alt den er verdt :)Sporty-Ingrid

Nå er det mindre enn ni måneder til jeg skal gifte meg, og både jeg og mannen er blitt litt bitt av trenings-basillen. Siden dette er et skryteinnlegg, får jeg skryte av mannen først. Jeg er altså helt imponert over hvor flink han har blitt til å trene! To ganger i uken styrketrening, pluss av vi går mye mer tur begge to, og han har begynt å sykle noen ganger i stedet for å alltid kjøre når han skal et sted.
Og jeg har også blitt litt gira på å trene. Jeg, som har prøvd så mange ganger før. Jeg, som alltid mister motet etter en uke eller to. Jeg har endelig klart å lage meg en grei treningsrytme! Jeg har rett og slett startet å jogge, og helt siden sommeferien har jeg jogget ca 3 ganger hver uke. JA, jeg er fornøyd med meg selv!

Nå mangler det bare (en hel del) å spise sunt i tillegg. Men det er jammen ikke enkelt for en sjokoladeavhengig sjokolade-elsker som meg selv. Rett og slett umulig! Menmen. Alt kan vel ikke komme på en gang...

Bildet er fra en topptur forrige helg til Knudknuten. Starring: megselv, Øyvind og Sine.


Og konklusjonen er: Hvis du vil klare å trene, så må du bare bli forlovet og planlegge bryllup først! Da kommer motivasjonen sigende ;)

PS: Det hjelper også å ha fri to ukedager ekstra. Det er viktig å finne tid.

The last days of summer came and went

Naboen har fått seg et par nydelige sommerfuglbusker. Og kan ikke la være å se på alle sommerfuglene som flyr til og fra hele tiden i alle regnbuens farger :)#hage #insekt #blomster

Besøk av Charlotte og prosjekt med Thomas

Rett før jeg reiste til Slovakia fikk jeg tid til å treffe Charlotte litt. Vi spiste litt herlige rips med vaniljesaus og gikk en flott kveldstur :)
Turen gikk til Blåfjell og de stilige filmkulissene til storfilmen Skumringslandet.


Himmelen gav oss et flott skue på ferden.


Thomas og jeg ferdigstiller save-the-dates'ene. Thomas var klippe-ansvarlig. Veldig flink <3

 

Mens jeg limte det som skulle limes. Teamwork for the win.
Morgentur første August

Sommeren er tida for tidlige, lyse morgener. Her er noen bilder fra en herlig morgentur jeg og Chessie var på den første August i 6-7 tida :)

Kun himmelen var opplyst
Resten av landskapet var preget av tåke og morgendugg.

Plutselig snublet vi over (ikke bokstavelig talt) en haug med små mini-gris-unger. Søte ^^

Og et par rådyr :)

Disse blomstene vokste villt i hele skogen og duftet HIMMELSK.


Jeg er så heldig som er omgitt av så nydelig natur :)

Chessie koser seg

video:mvi7037

Jeg er vanvittig dårlig med å legge ut filmer på bloggen min. Det kan skyldes flere ting, som at jeg ikke filmer så masse, og at jeg ikke vil være på filmene selv, men mest av alt at jeg sjelden ser på filmer på andre sine blogger - jeg pleier bare å se på bildene, og lese teksten. Er det andre som er sånn, eller er jeg veldig spesiell som synes det er litt kjedelig med filmer på blogg?

Uansett, så bestemte jeg meg nå for å prøve å publisere littegranne mer film. I hvertfall når jeg har noe... Så her er en liten søt "prøvefilm" med den skjønne hunden min, Chessie, som koser seg i skogen. Hun ELSKER å rulle seg :)

Topptur i Ringsaker

Jeg er veldig opptatt av hobbysakene mine om dagen (siden jeg har tid til det nå), men da er det en stor fare for at jeg bare blir sittende inne med minimalt med aktivitet. Så vi bestemte oss for å gå en topptur, Pappa, Solvår, Anders og jeg. Toppen var ikke mye å skryte av (vi gikk rett frem hele tiden og endte opp ved siden av et vann), men vi var da i hvertfall i fjellet og hadde høydemeterne i orden.Multene var ikke helt klar for å plukkes enda. Jeg som er så gira på bærplukking...

Siden "toppen" var veldig full av mennesker på denne nydelige dagen, gikk vi langs elva et stykke for å finne et passende rolig sted å slå leir med stormkjøkkenet. Pappa kokte kaffe og jeg spiste sjokolade.

Vi har jammen nydelig natur i Norge!!

Morgentur

Noe av den fineste jeg gjør, er å gå morgentur. Jeg elsker den rene og klare lufta, stillheten som er full av lyder, alle de nydelige fargene som blir lokket frem av den gule morgensola, dyrene som enda ikke har gjemt seg bort for dagen. Jeg burde virkelig pelle meg opp av senga litt oftere for å nyte disse herlige stundene i naturen :)Andre som liker morgenturer?

Mislykka Grilling

Sommer er sommer, tross været. Så vi trosset naturens småhint og gikk på grilltur! Engangsgrillen ville ikke samarbeide (Ikke kjøp X-tra sin!), så pølsene ble knapt lunkne.

Men det skal ikke mer til enn å se på bildet ovenfor for å forstå at grillturen ikke ble mislykka allikevel! Kjekke folk veier opp for dårlige griller og lav temperatur. Resten av kvelden ble tilbrakt på hytta til Daniel med restene av godteriet :)


Topptur til Knudknuden

Første del av toppturen "Knudknuden" går gjennom en nydelig løvskog. Sola skinner gjennom de knall grønne bladene, og varmer huden. Oppover den bratte skråningen pipler svetten frem, men smilene er klistret på ansiktene og praten går. 

Så er det siste stigning opp til toppen. Litt bløtt på bakken, men vi klarte å holde oss tørrskodd helt til toppen. Utsikten var kjempenydelig; utover hele sokndal


 

Når man skal ned igjen, går man en annen vei, som er gjennom Sandbekk. Sandbekk er et nedlagt industristed hvor etterlevningene er enorme sandbanker. Ser nesten ut som en ørken! Vi sprang og lekte i sanden og fikk sand i skoene, ansiktet og alt i mellom.
Fiskelykke

Forrige helg nøyt jeg og Thomas sola ute på Sogndalstrand me ei fiskestang. Det er noe helt spesielt med å være ute med sjøen. Bølgne som ruller opp og ned med store bølgende bevegelser. Den salte lufta som klarner opp i halsen og nesa, også den intense blåfargen. Den intense sola. Den kjølige vinden. Det ble ikke noe fisk på denne turen, men vi var egentlig ganske fornøyde med turen allikevel :)

 

Thomas fisket, mens jeg solte meg. Og jeg prøvde meg faktisk på et par kast jeg også.
The Last Sunbeams

Rett før sola går ned er alltid lyset utrolig nydelig. Og når jeg ser på disse bildene, etter å ha sett på den gråe massen som dekker himmelen utenfor, blir jeg glad. Etter en hel uke med masse finvær har verden nå gått over i sjatteringer av grått. Så jeg nyter bildene og gleder meg til sola velger å titte innom igjen (noe som er en god stund til, ifølge yr.no)

 

Jeg traff på et rådyr på veien her en dag. Synes de er utrolig vakre! Litt synn at jeg ikke rakk å fokusere skikkelig på dette prakteksemplaret før han hoppet av sted over gjærdet... Men uklare bilder er litt in nå, har jeg fått inntrykk av.


Nå er jeg snart halvveis i min uke som lærer. (Er med på en delvis skoleovertakelse) Det er spennende, kjekt, travelt og enda nokså skummelt. Gleder meg skikkelig til helga, når jeg kan sove ut! Den andre tingen jeg har hatt tid til denne uka (for det er nesten bare to ting) er et slags langsomt Fast-and-Furious Maraton. Hver dag ser vi en film, også skal vi gå på kino på nr. 6 på fredag! Så det blir enda tre sene kvelder på meg :P KOS!

Hvordan er din uke?

The boldest thing you ever did

 

 

Hver dag får jeg en "Challenge" på mail. Det er helt valgfritt å gjøre, men jeg synes det er artig, så jeg gjør en del av de som ikke er altfor mye stress. I dag var utrfordringen; "tenk tre minutter på det mest dristige du har gjort."

Jeg kom til slutt frem til en gang jeg og ei venninne balanserte på toppen av en ti meter høy trekontruksjon som var delvis rotten. I badetøy. (Den du ser til høyre i bildet ovenfor, som btw er tatt av Thomas)

 Hva er noe av det mest crazy du har gjort?

Tur med kjæresten

Jeg og Thomas har en liggende plan om å bli sporty. Eller i hvert fall litt bedre på allmenn sunnhet. Så vi går tur (og har til og med jogget en gang). Kostholdsgreiene tror jeg vi får ta skikkelig tak i når vi gifter oss og flytter sammen ;)

Det er utrolig herlig å være ute i fint vær! Koser meg <3


 

Forresten. Hvis du ikke vet forskjellen på veps og bie (tro meg, det finnes mange som ikke gjør det!) Så oppfordrer jeg deg til å ta til deg denne viktige allmenn-kunnskapen. Veps er onde. De stikker, og ser ut som karen til høyre på bildet nedenfor. Bier er ikke onde. De stikker bare hvis de må, og da dør de etterpå. De lager dessuten honning. Du kan se et eksemplar til venstre på bildet nedenfor.
Andre som har planer om å bli mer sporty i sommer? :)

Tur til Ruggesteinen

Ruggesteinen er en gigantisk steinblokk som ligger sånn til at et menneske kan få den til å røre på seg til tross for at den veier 70-80 tonn (!!!). På (bittelille) Haua har vi den største ruggesteinen i Nord-Europa, og derfor er det en av stedene jeg pleier å dra med meg "turister" for å besøke. (Vel, når man ikke har så enormt mye å velge i...) (Joda, vi har masse flott å vise!) Naturen på vei opp er også nydelig. Vinn-Vinn!

 

 

Denne uka har vi hatt besøk av Ingrid Amalie, som er dattera til fadderen min (eller til en venninne av mamma). Hun kom helt i fra Grimstad for å ha arbeidsuke på Haua! Og etter den harde jobbinga i planteskolen var det flere ettermiddager tid for turer. Og en dag gikk turen, som du kanskje allerede har skjønt, til Ruggesteinen. Det er omtrent en halvtime (eller litt mer(?)) å gå. Her er Ingrid Amalie, og ja, det var litt forvirrende å ha to Ingrid'er i samme hus.

 

Uhh, jeg har mange sånn skrive-uvaner til tider. Nå er det visst in med paranteser igjen, ser det ut til (?!?). Men nå bare slenger jeg inn noen bilder av den flotte naturen og annet som dukket opp på turen, tror jeg...


Chessie bare: "Yeey nå er det sommer og badetid!"

Og bare "Ta bilde når jeg rister meg!"


Jeg så en fisk i elva...

 

Og vi laget et hjerte av løvetann (InspirasjonCreds til Marita)

 

Og hvis noen skulle lure på hvilken stein det gjelder, så er den godt merket.

Jepp! Vi klarte begge å få den til å røre på seg!


.Har du hørt om Ruggesteiner før?

Hva tar du med turistene til hvis du skal vise stedet du bor på?

Ut å plukke blomster

Våren sniker seg innpå, og med den kommer turgleden. Noe som virkelig gleder meg!

For noen dager siden var jeg og Andrea på en liten "heiatur". (altså tur i skogen). Vi plukket hvitveis, gikk og litt vill og koste oss masse. Elsker det!

Joda, våren er helt klart i anmarsj!

Nå har jeg også arvet Thomas sin gamle mobil (jippi!) og gjort helt insanely mye forskjellig i helga. Kommer til å blogge etterhvert. Men jeg klarer virkelig ikke å få med halvparten av alt det spennende som skjer :)

Det var forresten 23 grader ute(!) når jeg gikk å la meg i totida i går natt. Ganske utrolig!

Andre som har hatt tropenatt?

Godtfolk på tur!

Her en dag var jeg og Caroline på litt fototur. Ikke så voldsomt seriøst eller planlagt, men vi koste oss. Livet er alltid gøy med gøye folk! :D

"Sjekk hu fine!"
I morgen skal jeg på skolen igjen. Er litt herlig å snart være ferdig, men litt stress også. Siste innspurt dette skoleåret!!

Et Håpets Tegn

Når våren endelig har bestemt seg for å komme snikende, var det som et mirakel hver gang jeg så en blomst eller hørte en fugl kvitre lykkelig. Disse små tegnene blir et håp om at sommeren ikke helt har glemt oss. Et tegn på at varmere tider vil komme. Noen ganger er det alt vi trenger. Når vanskelige ting i livet vårt tårner seg opp kan det føles som en uendelig vinter. Men ikke gi opp; våren kommer den, trass i den frossne, gråe bakken og de tomme, stikkende trærne. Plutselig sprenger en snøklokke seg igjennom vinterlandskapet og gir en solid dose håp.

Nå er jeg ferdig med all bloggingen fra York-turen. Så tenkte jeg å legge ut et innlegg med bilder jeg tok før jeg reiste til York, for omtrent tre uker siden. Da hadde såvidt våren begynt å krype innpå, og jeg nøyt hvert minste tegn og hint om farge...
Romantikk ved morgengry

Klokken 06.00. var jeg og Thomas på plass på Solastrand for å se soloppgangen som lovet å være spektakulær. Etter min mening ble løftene vel oppfylt! For å gi dere litt mer bakgrunn, var vi egentlig på vei til Sola flyplass, og fikk litt vel god tid. Og når vi så hintet om en vakker soloppgang i horisonten hadde ingen av oss noen motsigelser mot å ta en ekstra tur. Sjekk det nydelige, magiske lyset!
Ahh, en fryd for øye og sjel :)
Dette var forresten mine siste glimt av Sola før flyet tok av på min reise til York.

Tur på Skaråsfjellet

For en uke siden var jeg, sammen med jentene i foreningen, på en grilltur oppå skaråsfjellet. Fra toppen kunne vi se hele bygda jeg bor i, og med så mange fjell og daler er det ikke vanskelig å forstå hvorfor den blir kalt for "Hauge i Dalane."
Herlig å røre litt på seg, og spesielt med så gode folk :)

Kommer du snart?

Kjære vår.

Jeg vet vi fikk en litt brå avslutning forrige gang. Jeg var kanskje litt for ivrig etter å kaste deg ut da Sommer banket på? Jeg vil bare beklage på det dypeste og invitere deg, nei, og trygle deg, om å komme tilbake snarest. Jeg trenger deg virkelig. Kan du finne det i hjertet ditt å tilgi en ydmyk beundrer?

Din for alltid. Ingrid.


I dag skal jeg gå tur med Bente i vinterværet, bake skillingsboller med Thomas og gå på møte i menigheten med masse andre flotte ungdommer. Blir en bra dag :)

Grilling i Løgevik

Her nyter vi strålende sol og blå himmel så langt øynene kan se. Det har resultert i flere grillturer i det siste. Her er bilder fra en tur til "Løgevig" på søndag. Det er nokså kort å gå fra bilen før vi pakket ut det ene og det andre.

 

På bålet grillet vi hamburgere, pølser og marshmallows. Hadde også masse annet digg til å kose oss med på turen.


Her er et bilde av alle sammen som koser seg i sola. Det eneste som er dumt er at alle jakkene mine begynner å lukte sur bårøyk etterpå :/

Andre som har tatt turen ut i finværet?

Grilling på Halen

Noen få dager var det vår her. Nå er det vinter igjen, men jeg koser meg enda med bildene fra de litt vårlige tingene jeg har gjort så langt. For eksempel var vi på grilltur forrige helg på et sted som heter halen. Veldig kos!

Thomas hadde med seg luftgevær, så vi prøvde oss litt på å skyte på en gammel plastkanne. Jeg klarte i hvert fall å treffe en gang...


Og så grillet vi grillpølser og marshmallows. Ingenting er som årets første grillpølser på bål!!

Søte Bente og Thomas

Fine kjæresten min (som siktet på korken på flaska i stedet for selve flaska. Og traff ca. hver gang)

Andre som har startet grillsesongen? :)

Våren ligger på lur

Igjen blir det ganske stille på bloggen nå om dagene fordi jeg er i praksis (på Bryne Ungdomsskole). Jeg storkoser meg, egentlig. Praksis er helt topp (bortsett fra at jeg faktisk må på skolen hver dag- noe jeg ikke er vant til). Kveldene får jeg også brukt til mye gøy, som å henge med venninner. Kos!

Våren begynner å  sprette frem. Snøklokkene ute i hagen har så vidt begynt å sprette. Andre steder har jeg sett dem blomstre. Tenk så herlig når bloggen snart blir fylt opp av vår-bilder! Jeg tror jeg tjuvstarter litt med noen fra andre år...

 Nydelige omgivelser

Jeg kan bare ikke klage på det kalde været så lenge vi har sol noen herlige timer hver dag! Det er så vakkert. Her er noen av de flotte synene jeg har sett de siste dagene. Enjoy.

 

I dag har jeg tatt de siste sprøytene med vaksiner før Brasil-turen. På tross av at det gikk så bra sist gang ble jeg ganske dårlig denne gangen. Måtte sitte med hodet mellom knærne omtrent ti minutter til svarte prikker sluttet å danse og ørene sluttet å suse. Men godt å være ferdig!

Æsj, det minnet meg på at jeg skal til tannlegen om en uke. Så jeg får kanskje enda en nesten-besimelse før jeg reiser...

En dag bare for meg

I dag er en dag jeg kan gjøre hva jeg vil. En dag med endeløse muligheter. En dag som er bare for meg.

Jeg elsker virkelig fridager! Spesielt når jeg er såpass streng med meg selv at jeg får brukt dem til noe. I dag har vært en god del avslapping med den veldig spennende boka mi.. Men jeg har også vært flink å skrevet "My personal Statement!" på 800 ord til engelsken. Den skal ikke leveres før torsdag, men i år har jeg tenkt å være FLINK student (Spesielt siden jeg reiser til Brasil i to uker og går glipp av mye verdifull undervisning). Ellers skal kvelden brukes til rydding, tur med Bente (som jeg skal reise til Brasil med) og antagelig mer lesing. Også skal jeg ta sol i kveld! (Men det er bare nå før jeg reiser til Brasil, så jeg ikke blir knallrød de første dagene i sydenvarmen).

Tur til York i april er forresten bestilt. Gleder meg til så mye reising!

Legger ut noen bilder jeg tok for etpar dager siden. Det er så nydelig nå når sola kommer frem og alt er dekket av et tykt lag med magisk frost...
The sun colours my life

Endelig har vi sett sola i noen dager. Den synkende temperaturen er en rimelig pris på betale for de flotte synene som kommer frem når sola fargelegger naturen. Det har dermed blitt enda flere turer de siste dagene (et godt tilskudd til mitt nye og sunnere liv!). Her er et par bilder fra en tur jeg og Thomas gikk på for noen dager siden.Er herlig å komme seg ut litt igjen. Andre som kjenner at humøret stiger mange hakk med en gang sola kommer frem?

Rosa Dager

Jeg har tatt så mange bilder i det siste hvor himmelen har vært helt rosa. Synes det er utrolig nydelig. Jeg elsker soloppganger og solnedganger, og bildene kommer såvisst til nytt nå når himmelen er grå som sorgen selv.Ha en fin helg!

Romantiske kveldsturer

 

 

I det siste har Thomas blitt ganske mye mer gira på å gå tur igjen. Så vi går rett som det er en times tur i kveldingen. Jeg synes det er utrolig gøy! For i tillegg til at vi får rørt litt på oss, så får vi masse av tid til å snakke sammen om sånne ting som man fort glemmer å snakke om.

Jeg tror det er ufattelig viktig å ha en sånn samtale med partneren din. En samtale som flyter fritt fra fremtid og drømmer til dumme vitser. Med filmkvelder, sosiale samlinger og forskjellige aktiviteter er det vanskelig å ha tid til å snakke sånn. Og kanskje glemmer vi det litt bort også. Min oppfordring til deg er å gjøre noe hvor det er plass til å snakke sammen. Hvis det eneste du og partneren gjør sammen skjer foran en TV-skjerm, hvordan skal dere da få de dype samtalene? Jeg er i hvertfall veldig glad for at vi har kveldsturer sammen :)

Turer i høstværet

Selv om det blir kaldere nå for tida, kan man ikke mure seg inne. I hvert fall ikke når det er oppholdsvær! Så det har blitt etpar småturer.. Og i går var til og med jeg og Chessie ute og jogget! *stolt!*

Meg og Chessie :)

 

Dette bildet er fra en tur jeg og Thomas var på i forrige uke :)Tur med Yvonne (Yvonne tok dette bildet :)


Søte Yvonne ^^
Elsker å komme meg ut i naturen!

Tur til Lio

For en uke siden hadde vi nydelig vær hele helga. Det resulterte i flere hyggelige turer. Søndagen gikk turen til Lio. Vi gikk omtrent en halvtime gjennom skogen før vi kom til Leirstedet. Der ble det grilling, kos og lek for ungene. En bra måte å tilbringe en søndag på!

 

Yvonne sitt kamera

 

Grilling

 

Søt^^

 

Denne helga har det striregnet nonstop. Jeg har tilbrakt den inne på leirstedet lunden, men klarte allikevel å bli syk. Håper bare jeg er friskere i morgen! Gleder meg forresten til helga igjen; da er det høstferie!! Lykke :)

Frosten har kommet

En helg med nydelig vær lokket fort frosten frem. Men jeg foretrekker sol og kulde fremfor lunkent regn... Frost-morgener er ganske vakre med sine små, hvite diamanter som dekker alt. Noen andre som allerede har opplevd den friske frostlufta?

Imens høsten gjør klart for vinterens ankomst, bruker jeg fritida til å drikke kakao med krem, treffe de greie vennene mine og legge lyse våbryllupsplaner...

Tur i Skogen

Sola skinner om kapp med humøret mitt i dag. Noe som ikke er feil i det hele tatt. I tillegg til to turer i går, setter jeg altså ut på tur i dag også. Det blir søndagstur til Lio, som er et leirsted et stykke oppi skogen her i Sokndal. Kjekt med tur og gode venner!

Det er ufattelig deilig med helg! Med bønnemøte fredag og ungdomsmøte lørdag har jeg virkelig følt at Gud har prøvd å si meg noe i det siste. Kanskje jeg skriver litt mer om det etterhvert her på bloggen...

Ellers har jeg begynt å lese en del igjen; nettopp nå holder jeg på med en Karen Kingsbury-bok. Anmeldelse kommer etterhvert :) Er deilig å lese skjønnlitterært!

musicnodes
Laura Story: Blessings

Måtte dele denne nydelige sangen med dere :) Til slutt legger jeg også ut noen av bildene fra turen i går. Jeg gikk ut nokså tidlig på morgenen, og det var enda spor etter frosten i gresset der solen ikke hadde fått tak enda...Høsten er virkeli i anmarsj...


 

Fjelltur for Frihet

Nå er jeg skikkelig vond i rumpa. Og skuldrene. Dagen i går ble tilbrakt med å gå til preikestolen. I tettere enn tett tåke, og enda tettere pøsregn ble dette en både våt og tåkefull (men ellers fornøyelig) tur.

Det var egentlig en del lengre enn jeg hadde trodd til toppen, men uten alt regnet hadde det vert en helt fabelaktig tur. Jeg koste meg veldig på veien opp; det var herlig å gå skikkelig tur igjen. Da jeg kom til toppen var jeg søkkvåt. Og for sånne jenter som meg, som ikke kan kle seg, ble joggebuksa en del tyngre. Det var kaldt også, så nedturen ble litt mindre hyggelig for min del. Men den ene nuddelpkken jeg spiste til frokost holdt meg oppe helt til vi kom ned til bilen igjen omtrent 8 timer senere (gadd ikke spise noe i pøsregnet). Kamera mitt var tomt for strøm, og jeg gidder å vente helt til Thomas sender meg bildene. Men det hele så omtrent sånn ut:

BildeKilde

 

Litt hyggeligere bilder ble allikevel tatt i forrige uke. Jeg har nemlig vært på flere turer i det siste. Så for å veie opp for det trauste bildet over som jeg ikke en gang har tatt selv, skal jeg legge ut noen av dem i resten av innlegget.

 


Turen til Preikestolen hadde en hensikt. Den ble kalt "Fjelltur for frihet." Målet var å skape mer bevissthet rundt tema menneskehandel (som er et stort problem i dag, også i Norge). Vi kom for sent til møtet på toppen av fjellet (feilberekning av tida!), men da vi kom ned og fikk dusjet var det klart for siste post for kvelden. Må bare først nevne at den dusjen var den beste jeg kan huske å ha hatt.

Vi skulle på et møte på Vågen i Sandnes. Det var mye fokus på lovsang og på slavehandel. Egil Svartdal talte om den radikale Jesus. Jeg forstod en god del mer av hvor radikal Jesus egentlig var på den tiden. Han tok parti med kvinner (som ble ansett som uten sjel og unødvendige å rekne med), tollere (som var ansett som tjuver og upålitelige) og andre folk som ingen så på som verdifulle. Han oppmuntret oss også til å ta parti for de som trenger en stemme; de som folk ikke hører på. Det er akkurat det som står på T-skjorta vi fikk på fjellturen. "En stemme for de stemmeløse."

 

Denne uka har vert enormt preget av slike ting. Jeg har hatt temauke på skolen om vold og overgrep mot barn, jeg har hatt flere samtaler om lignende ting, og så avsluttes uka med fokus på mennesker som blir solgt som slaver og mister alt de har. Det er tøft å fokusere på, men jeg vil ikke bli likegyldig til de store tallene. Vil ikke la være å bry meg om enkeltmenneskene som ligger bak statistikkene. Jeg tror at jeg (og du) har godt av å høre litt om det vonde i verden. Hvis ingen vet noe, hvem skal da gjøre noe? Spørsmålet du bør stille deg selv er kanskje: Hva kan jeg gjøre?

Fiskeren i tretoppen tømte dammen vår

Hegra har vert på ferde, og spist opp alle fiskene i den lille dammen vår (alle gullfiskene). Heldigvis får den ikke tak i de store koi-karpene i den store dammen.. Men pen er den, jo!
Nå er jeg kjempeglad fordi:

*Det er helg

*Jeg har gjort alle leksene for denne uka ferdig (!!)

*Brettet med Brownie-muffins er klart til å sette i ovnen

*Jeg får være med Thomas i morgen!

Sommerfuglenga (bildedryss!)

Sommerfugler er noen helt fortryllende vakre dyr, etter min mening. Jeg har de siste årene samlet på bilder av sommerfugler (som jeg tar selv). Er en veldig gøy hobby, egentlig! Så da vi i går gikk en topptur og snublet over DEN blomsterenga full av sommerfugler, ble jeg ganske fornøyd. Knall oransje, gnistrende blå, kritthvite og mystisk svarte... De er nydelige, rett og slett!Tror jeg fikk et par nye til samlinga også.. Her er noen av bildene jeg tok på turen:

 

To søte blåvinger

En annen type blåvinge...

Og en svart og hvit sommefugl jeg ikke har funnet navnet på enda (noen som vet?)

 

I tillegg til alle de fargesprakende, fine dyrene var det også andre skapninger i skogen. Pappa utnyttet muligheten til å vise oss dette fantastiske maur-trikset som alltid høster beundring og skrekkblandet fryd fra "oss ungene."

 

Og i tillegg var det en god del firfisler i steinura hvor vi valgte å ha matpausen vår. Jeg synes de er facinerende!

 

Og når vi ikke fant masse fine smådyr, koste vi oss med store mengder Markjordbær. Herlig! :D

 

 

Vi fyrte opp stormkjøkkenet og pappa snekret sammen kaffe, nudler, supper og kakao til alle som ville ha.

 

 

Til slutt et bilde av pappa, Thomas og Lillebror Anders.God Tur!

Fjelltur og bilproblemer

Har nå vert i fjellet, på hytta til pappa i et par dager. Første dagen skulle vi gå en topptur, så vi pakket med mat og snacks i sekken og fjellsko på beina. Da vi nærmet oss det stedet vi skulle begynne å gå fra ble veien nokså ugjevn. Plutselig kom et skikkelig smell; en stein hadde dunket oppunder bilen. Vi senket farten litt, men etter hundre meter begynte det å pipe. Sammen med oljelampen lyste et stort rødt stopp-lys på dashbordet. Vi hadde ikke noe annet valg enn å stoppe, langt oppi fjellet.

 

Da så vi et gyllent spor etter bilen; hele oljen hadde rent ut.Vi ble stående der en stund mens vi ventet på hjelp. Naboen til pappa (som har hytte rett ved siden av vår) kom for å hente oss. Vi fikk så til slutt tauet bilen tilbake.

 

Det ble ikke noen topp-turer mens vi var på fjellet, men vi gikk en liten tur ned til et vann som heter Holetjern, Anders, Pappa, Solvår og jeg. Skikkelig koselig sti som går gjennom tett granskog og myr. Jeg liker så godt skogen!

Murull er en viktig del av myra ned mot Holetjern


Det er også Multen. Slik ser altså blomsten på multen ut før det kommer bær. Det hadde faktisk kommet noen kart enkelte steder også, men jeg så ingen modne multer.

Og her er utsikten mot Holetjern. Nydelig!
Rosehagen nettopp nå

Det er helt nydelig ute i rosehagen nå for tiden. Jeg gleder meg skikkelig til jeg skal få meg en hage. Den skal være en fryd for øyet, proppet full av duftende Austin-roser og digre bærbusker... Litt sånn secret-garden stil, og helst så stor at man kan gå seg littegranne vill i den :)

Etter søttende kom vårvarmen fram

Etter å ha frøset hele 17.mai var det deilig at temperaturen har steget betraktelig. Nå kan man omtrent gå i T-skjorte ute uten å fryse! Siden mandag og tirsdag kommer til å gå bort til eksamenøving, har jeg bestemt meg for å nyte helga mens den er her. Det innledet jeg med en nydelig tur med min kjære firbente venn, Chessie i dag tidlig.Hun koste seg stort, akkurat som meg i den frodige vår-skogen:)

Resten av dagen skal jeg hjelpe Thomas med å lage en ny bakgrunn til fotostudio (syprosjekt) og i kveld skal jeg på teamsamling. Gleder meg!


Chessie og Tuva

Chessie og Tuva er hundene til meg og Monica. De er nok ikke like gode venner som eierne sine, men det er slettes ikke verst heller. Jeg tror i hvert fall at de koser seg på tur sammen :)

Når det gjelder turer, kjenner jeg at det kommer til å bli mange flere av dem fremover. Varme i været og farge på trærne gjør sitt med turlysten min. Gleder meg!
Det var faktisk Chessie som vekket meg i dag:) La seg heelt oppi meg, så det ble altfor varmt... <3

Romantisk Piknik på vår-enga

I det øyeblikket jeg betalte visste jeg at dette var begynnelsen på noe nytt! En lilla, prikkete duk og matchende kjøleveske ble kjøpt for under 150 kroner! Mitt første Piknik-sett! Søndag var tiden kommet for å teste det ut. Jeg inviterte med meg Thomas på en litt "mystisk" date. Sa ingenting om hva vi skulle, bare at han ikke måtte spise først. Han fikk nok sine mistanker når han så veska, men vi gikk opp på en haug i nærheten, og satte oss ned med tidenes måltid. Jeg hadde kjøpt inn favorittbrusen til Thomas, og kokt egg til ham. Gøy å gjøre noe for dem man er glad i! Tror han ble ganske glad også, spesielt da jeg reddet ham fra å sette seg i en maurtue...

 

 


Rett og slett bare Herlig! Enda bedre ble det da foreldrene til Thomas grillet til oss senere på kvelden. En fantastisk, ubetalelig søndag!
Den siste uka har også vært helt fantastisk! Får ikke tid til å blogge om alt, men noe kommer etterhvert :)

Vårens mange gleder

Nå er våren her for fullt! Tiden for at alt skal vokse frem. Tiden for noe nytt og spennende og fargerikt, for overraskelser (gleder meg til å avsløre dem senere), for travelhet, for dugnader, eksamen, glede, venner, kjæreste, og bilder. Våren er min favoritt-årstid rett etter sommeren:)

I går gikk jeg og Thomas en tur (rundt Stranno, for dere lokalkjente). Var grei temperatur og herlig når sola tittet innom iblandt. Det krydde av vårtegn i alle kriker og kroker, og vi storkoste oss :)

Dette må jo være et av de mest sjarmerende "ugressene" som finnes^^


Jeg gav Thomas en hvitveis som vi festet så fjongt i "skjortelommen."


Glede :)

I dag går med til å gå på dugnad (gjødsle juletrær) og å kose meg med gjengen på Betania i kveld! Gleder meg til en nydelig helg!

Turer i Påsken

Det har blitt mange turer i påsken! Har ikke gått glipp av verken grilling, kvikklunsj eller gode folk. For at det ikke skal bli tusen turinnlegg legger jeg ut bilder fra flere turer i dette innlegget.

 

1. Venninnetur forrige mandag

Charlotte, Monica og meg gikk opp mot Lindland, og opp en koselig gammel kjærrevei. Elsker sånne stier, de er perfekte for en herlig tur i flotte omgivelser.

2. Hyttetur til Egeland på langfredag

Sammen med Thomas sin familie, og noen venner gikk vi av sted opp mot Egeland hvor Thomas sin familie har hytte. Der koste vi oss med masse vind, fint vær og grilling. Skikkelig kos med unger også! Jeg og Vilde (6) gikk en tur og fant "skatter" i naturen. Utrolig hvor facinerende kongler og sopp kan bli når du ser etter som et barn!


3. Påsketreff på Immerstein på lørdag.

I stedet for å ha vanlig ungdomsmøte denne lørdagen, var vi på grilltur. Noen spilte volleyball og trillet påskeegg også. Når det begynte å bli kaldt, trakk vi ned mot huset til Helge. Der ble det også mye kos og masse bra folk før vi tok kvelden.Måtte bare ta med dette fine bildet av min flotte kjæreste!4. Tur fra Fardal til Rossland til Lindland på påskeaften.

Thomas, Daniel og jeg gikk oss en litt lengre tur i går. Var herlig med masse frisk luft, og litt antydning til gnagsår når jeg kom tilbake.  Synes dessuten dette skiltet var utrolig gøy!
Og mere skal det bli

I dag også stråler sola. Etter møtet i dag skal jeg på tur igjen, tror det blir Fløyknuten i dag. Denne helga kunne godt vart mange dager lenger! De neste to timene må dessverre brukes på matte: har en innlevering til i morgen...

Her er rapporten fra turen til Voreknuten i går.

Thomas, Chessie og jeg gikk avsted oppover mot fjelltoppen. Det var nokså bratt stigning, men egentlig ikke så voldsomt langt. I hvert fall en flott tur opp til en telenor-sender. På toppen koste vi oss med å ta bilder, spise ballerinakjeks og drikke burn. Herlig!I'm Lovin' it!

Til Minne om Snøen

Nå er snøen regnet bort, og våren står for tur (håper jeg). Det er ufattelig deilig, men i dette innlegget hadde jeg lyst til å legge ut noen bilder av Chessie som leker i snøen. Hun bare Elsker å rulle seg i snø, å bli kastet snøballer på, eller å hoppe og gni seg inn i snøen. (noen må jo like den)

Sånn som dette krabbet hun fremover og gnidde hodet inn i snøen mens bakbeina dyttet. Hysterisk!


Og hun rullet og koste seg masse. Ville nesten ikke gå hjem igjen!
Det er nesten så det er trist (for henne) at snøen er borte. Men når jeg tenker meg om er hun like glad i vann!

Tenk at vi har vinter i år!

I begynnelsen av Januar hadde egentlig våren startet her, men til alles overraskelse kom altså snøen en februardag, og med den også kulden.Nå har vi hatt snø liggende i nesten to uker, noe som er helt utrolig her på sør-vest-kysten! Er koselig, men jeg er samtidig veldig klar for vår og sommer. 

I dag tittet solen frem, og jeg og hunden tok en totimers tur i Guds Frie Natur. Herlig og forfriskende! Dagen skal brukes til et møte i menigheten og besøk hos bestemor. I kveld kommer også Gutten Min hjem igjen, så da må jeg selvsagt treffe ham. Innimellom skal jeg presse inn tid til å skrive en oppgave som skal leveres i morgen...

 

 

Kan du gjette hva dette bildet er av? (uredigert)

En snurrende refleks i et tre! Tatt med lang lukkertid, så klart ;)

Jeg klarer Alt!

   Alt makter jeg i ham som gjør meg sterk. Fil.4.13.

 Planetshakers - Nothing Is Impossible

 

 

Det er faktisk litt kaldere i dag. Litt snø og litt frost. Dagen skal brukes til en koselig tur med Andrea i det fine vinterværet, og deretter til å sy noe spennende på forening hos Bente med gode venner!

Vinterens Farger

Her på sør-vest-landet har faktisk vinteren farger. Det er ikke bare hvitt som gjelder! Her er de fargene som omgir meg for tida:

Ulike sjatteringer av GRØNN.

  

 

Veldig, overdrevent mye GRÅTT

 

Og også en del BRUNT i varierende nyanser

  

 

Litt ensformig.

Gleder meg til våren! (En gledelig nyhet er at snøklokkene allerede har begynt å spire i bedet! Lykke!)

Chessie forteller

 

Her en dag var jeg og Ingrid på en tur. Er ikke så ofte jeg får gå sånne skikkelige turer lenger, så jeg ble superglad! Dessværre var det hvite borte, men egentlig var det like greit, for da får jeg ikke klumper under lappene, og nå kan jeg BADE! Bare for å toppe gleden min fikk jeg Ingrid til å slippe meg løs nesten med en gang! Jeg prøver enda å lære henne at hun kan slippe meg med en gang, men hun er veldig sta (eller dum) og løsner aldri bandet før vi har gått bort fra veien.

Ellers går egentlig treningen ganske bra. Ingrid har lært seg at hun ikke trenger å være redd selv om jeg går litt bort fra henne. Jeg kan til og med bade uten at hun blir paranoid. Jeg har vært tålmodig lenge, og vist at jeg kan beskytte henne, og Endelig gir det resultater.

Det første spennende som skjedde var at jeg og Ingrid fant et monster! Og jeg tuller ikke! Beistet var like langt som meg, og lignet bittelitt på flyte-dyrene vi har i et vannbur i stua. Forskjellen var størrelsen, fargen og at denne  har monstertenner.

 

 

Jeg prøvde å gni meg inn med den deilige lukta til beistet (som var dødt), men Ingrid ville bare ikke la meg! Hun ble livredd de store tennene, og hold oss begge to på god avstand, på tross av at jeg prøvde å si at det ikke var farlig. Hun var så redd at jeg gav meg etterhvert, Vil jo ikke skremme henne heller.

Vi begynte heller å leke sammen, vi to! Det er så morro når jeg klarer å få Ingrid med på leken. Hun koser seg like mye som meg, når hun først gidder. Vi lekte med pinner og vann, men som vanlig ble Ingrid lei før meg.

 

Vi gikk videre, og det var utrolig gøy da Ingrid gav meg en ide! Jeg pleier ofte å spise tappene med frossent vann når Ingrid plukker dem til meg, men nå viste hun meg at jeg selv kan plukke det frosne vannet på bakken. Kjempegreit å slippe å være avhengig av den skrantende kommunikasjonen oss imellom. Hun klarer ikke å forstå alt jeg sier enda, selv etter mange år sammen. Det mangelfulle menneskespråket er heller ikke til hjelp...


Vi jogget en del av veien, noe som er kjempegreit! Skulle ønske Ingrid ville jogge hele tiden, men hun blir veldig fort sliten. Jeg får bli enda flinkere til å trene henne opp fremover...

Beklager at jeg ikke blogger så ofte! Liker meg egentlig best ute, jeg.

Chessie.

Magiske skyer!

Ble helt forbløffet da jeg så himmelen nå nettopp! Jeg måtte straks ut og fotografere. Skyene så ut som perlemor det ene lyeblikket, og fargerikt sukkerspinn det neste. Det er helt utrolig hvor mye vakkert som finnes i naturen!

Fant forresten ut at dette fenomenet kalles perlemorsskyer:)Bildene er ikke redigert

Tur ved Sjøen

Det er så koselig å gå slike turer med min kjære! Blir aldri lei av denne ufattelig nydelige verden:)
Storm i Rekefjord

Sjøsprøyten pisker i ansiktet, og etterlater seg en maske av salt. Vinden kaster seg nådeløst og hardt mot kroppen, og det er vanskelig å holde balansen. Vannet i sølepyttene er helt opprørt, og lager levende mønsre på overflaten. Det er stormen Berit som raser over oss.

Søndag var jeg og Thomas ute for å se på bølgene som ble anslått å være opp til 20 meter høye. Det var litt av et mektig syn! Bildene ble ikke noe å skryte av, fordi linsa raskt ble dekket av et lag med vann og salt som bare ikke ville av. Hadde ikke noe renseutstyr med oss, så de fleste av bildene er uklare som bare rakkeren. Uansett en mektig opplevese av de sterke naturkreftene; jeg er glad vi var langt ifra sjøen der vi stod...

Sjekk den nydelige turkise fargen i havet! Helt spesielt!


Vil bare si at jeg føler med familiene til de som ble borte i vannflommen denne dagen. Ber for dere.

Morgenjoggetur med hunden

Søndag morgen våknet jeg frisk og opplagt til nydelig vær! Fant fort ut at jeg måtte komme meg ut å jogge! Chessie var med med det samme, og vi koste oss med litt jogging, litt gåing og litt utforsking av skogen:) Jeg blir så glad av fint vær!

De Snåle Naboene til Caroline

Til slutt turte jeg endelig å ta på dem.... Jeg vil ha Emuer når jeg blir stor!!! Amazingly Awesome:D
Romantisk tur i Solnedgangen

Noe jeg synes er litt viktig i et forhold er impulsivitet. Jeg blir så utrolig glad når Thomas sier ja etter at jeg har lagt frem en helt sprø og ulogisk plan for dagen. Kjempegøy! Dette var kanskje ikke så sprøtt og ulogisk, men jeg ble allikevel glad da han sa ja til å bli med meg til Stranno kun for å se på solnedgangen:)
Grilltur i øsende, pøsende regn

Dagen før vår nøye planlagte grilltur så værmeldingen omtrent slik ut: 30-41mm. nedbør mellom kl. 12.00. og 18.00.

Yvonne og jeg lot imidlertid ikke dette stoppe oss, men pakket oss avsted med både kakao, krem og karbonader. Location ble flyttet til inn i en grotte på Sandbekk, noe som viste seg å bli utrolig koselig! Anbefales på det sterkeste:) Det handler om å være løsningsfokusert, og ikke problemorientert. (dette var på sønda i sist uke, om noen lurte...)

 

De siste dagene har jeg på en måte hatt høstferie, men har hele tiden fagteksten i bakhodet. I morgen skal den leveres, så da legges siste hånden på verket. Blogging har av en eller annen grunn blitt nedprioritert, noe som mest sannsynlig vil fortsette de tre neste ukene, når jeg er i praksis. Har ellers kost meg masse de siste dagene med venner og kjæreste, og dessuten jobbet noen timer. I kveld hadde vi en toppers spillekveld med pizza og Alias hos Daniel, for ikke å snakke om tur med både Monica og Thomas (to turer). Morro!

Her kommer bildene fra grillturen. Litt vått, litt sandete, og utrolig koselig:)  

Den vakre naturen i Sokndal

Jeg er så utrolig glad for at jeg bor på et så vakkert sted! Det er så enormt mange flotte ting i naturen at jeg blir helt lykkelig. Det er kanskje ikke rart at det spilles inn film i bygda for andre gang!

Takk, Gud for alle de flotte tingene rundt meg som gjør meg så glad! Kan ikke annet enn å smile :)

Bildene tok jeg på LioTuren.

LioTur

Lørdag var jeg og hunden på Lio sammen med en del flotte Moi-folk. Herlig vær, og en flott tur!

Her ser vi litt av Lio fra en topp i nærheten:

Og her er alle som var der:)


A lot of crazyness....

Flott dag, flott tur, Flotte Folk!

Sjøsprøyt

Har hatt en ypperlig helg! Lørdagen var jeg på Lio (leisted oppi skogen) med en del folk fra Moi og hunden min, og i dag har jeg truffet mange gode venner! Yvonne og jeg trosset værmeldingen, og koste oss med grilltur i en grotte med øsende, pøsende regn utenfor. Kakao, marshmallows og hamburgere er aldri feil! Til slutt har jeg truffet igjen Benita fra VGS; har omtrent ikke sett henne dette skoleåret. Vi to og Monica spiste tacokake og snakket om løst og fast.

 Det er virkelig noe fengslende og magisk med havet! Nydelig...


Romantisk Morgentur

Bilder fra en vakker lørdags morgen med gutten min:)


Hva synes du om bildene?

Kveldstur

Har egentlig allede nevnt vår (Les: Meg og Thomas sin) koselige natt-tur på fredag kveld, men har også lyst å vise noen flere bilder! Stemningen ble så nydelig med alle lysene, og den mystiske tåken overalt. Bildene ble litt kornete, men viser stemningen til en viss grad:)

KOS!

Herlig Stjerneskinn og Lykkerus

Har du lagt merke til at du først ser stjernene skikkelig når du våger å gå inn i mørket?  Det er utrolig hvor mye vakrere naturen blir når en kommer seg litt bort i fra sivilisasjonen og det menneskeskapte. Et annet eksempel på det samme er hvor mye viktigere venner blir når en får det usosiale pc-spill-livet på avstand...

På samme måten kan det faktisk også være med Gud. Når vi får tingene i denne verden litt på avstand, er Gud mye nærere, større og mer fantastisk enn vi kunne drømt om. Noen ganger gjelder det bare å komme seg bort fra alt det blendende som tar oppmerksomheten for å se det som virkelig betyr noe...

 

Grunnen til at jeg begynte å filosofere over dette var at jeg hadde en herlig kveldstur med hunden i dag! Vi jogget en liten tur i stjerneskinnet. Tok oss en avstikker langs en vei helt uten gatelykter. Merket at det var litt uggent å gå inn i mørket på den måten. Inn i det ukjente. Men da jeg gikk inn i mørket forandret alt seg. Hver av stjernene ble mye lysere! Det var som om et helt nytt univers åpnet seg. Et nytt perspektiv. Det var en opplevelse som var utrolig mye bedre enn den begrensede verden som lyktestolpene viser. Naturen er utrolig skjønn! Anbefaler DEG å ta en tur ut for å sjekke stjerneskinnet snart!

Noe annet som er ganske herlig er den nye pcen min! Koser meg med å skrive på de flotte knappene, lagre favoritter på den klare skjermen, og installere nye og gamle programmer...  Jeg har et sånn øyeblikk nå hvor alt føles perfekt! Tror jeg må lag en liste over positive ting:

*Ny PC*Herlig Tur*Tilbrakte dagen med Andrea*Er nydusjet etter joggeturen, og føler meg fresh*Skal snart sove*Har alt jeg trenger*Fri i morgen*

Livet er deilig! Hva er du glad for?
Shopping og Fotoshoot

To av bloggverdens tilsynelatende mest populære overskrifts-ord i en overskrift! Utrolig kjedelig!

I går var jeg på tur med gutten min og Yvonne! Fikk handlet meg ny PC (Lykke!), og litt småtting. Var på Forus og Kvadrat, og på veien hjem tok vi en stopp på Jæren for å ta bilder!

Nå sitter jeg å skriver på min nye, herlig raske pc. Har tilbrakt dagen med Monica (og pc'en). Kos! Dessuten var i dag starten på Kjærlighetsuka her i Sokndal! Blir kos med rosenes dag, rød dag, osv. Alle dagene har sånne koselige tema.

Det kommer en del bilder senere, men propper ikke alt i ett innlegg...
Jeg har hatt en flott helg!

Hva har du brukt den til?

Forsømt (foto)

Bildene er fra en tur jeg og Yvonne var på for en stund tilbake. Tittelen er ment for bygningen på bildene, selvsagt ikke for jenta, som blomstrer som aldri før:)

Har fått gjort mye bra i dag! Lest lekser. Truffet venninne i Sandes (jobber med Mission Impossible: holde kontakten med alle venner). Tilbrakt kvelden med Gutten Min (Som så smått har begynt å blogge igjen). I morgen er det klart for å reise på handletur, og kanskje endelig få meg en ny pc.

 

Tilslutt bare en Anti-Anbefaling!

Jeg og kjæresten bestillte Mac fra Eplehuset (stavanger). Nå, etter over 5 uker har det endt med at jeg endelig har fått pengene tilbake. Ingen mac, og mange telefonsamtaler fattigere. (For å gjøre en lang historie kort) De var dessuten usedvanlig dårlige på å kommunisere med oss: Fikk ingen som helst mailer med bekreftelser, eller kvittering eller noenting. Ikke noe beskjed om at kjøpet ikke var godkjent (men pengene forsvant), og vi måtte ringe mange ganger før de endelig fikk sagt at vi ikke kom til å få noenting... 

Romantisk tur i regnet

Duskregn. Strømmer. Plask. Bløtt. Sildrende. Rennende. Været har rett og slett ikke vert på topp i det siste. Både torden, vind og øsende, pøsende regn. I dag var det vinden og regnet som rådet, men gutten min og jeg trosset naturkreftene, og gikk oss en solid tur! 

Grunnen til at vi plutselig er blitt så ivrige turgåere, er at Thomas ble innlagt på sykehus for omtrent en uke siden. Da fikk vi vite at han har diabetes. Det var en tung og overraskende nyhet med en gang, men han har virkelig tatt det positivt! Selv om han må ta sprøyte hver gang han skal spise og endre hele livsstilen er han ikke annet enn positiv! Jeg er så heldig som har en så flott type! 

Tur i regn er ikke så ille som det høres ut. Det kan faktisk være ganske så romantisk og koselig! Etter en lang og tung dag på skolen (var ikke helt frisk) var det deilig å krølle seg sammen i verdens beste armer, og glemme alt annet mens Han klemmer meg. 

I'm so blessed!

 

The Ocean contains so many mysteries...

Det er noe helt unikt med havet. Hvordan det virker uendelig, og mektig og skremmende. Hvordan det får meg til å føle meg liten, men samtidig fri. Jeg blir redd, men også vågal.

Det er utrolig hvor nervepirrende rolig havet kan være. Andre ganger kan det være stormfullt, dramatisk og farlig. Det er rett og slett facinerende

 

Tok noen bilder av et nydelig sjø-landskap i går. Jeg skulle hente mamma på flyplassen, men endte opp med å komme over en time for tidlig. Da brukte jeg like godt tida til å gå innom solastranden og ta noen bilder. Legger ut noen flere av dem senere.  

 

Tur på sensommeren

Er herlig å komme seg litt ut for tida! Må nyte de dagene vi får med sol. Chessie er alltid gira, så så fort vi har tid bærer det ut. Denne gangen (som så mange andre) gikk ferden rundt Lindland. En runde på ca en halvtime (hvis du ikke er meg. Hvis du er meg tar det nermere en time)

Inni buskene gjemte et rådyr seg, men sola skinte rett på ham, og avslørte alt. Chessie var så opptatt med å snuse, så hun merket heldigvis ingenting (da hadde hun begynt å trekke masse i bandet).  Utrolig fine dyr!

Så traff vi enda et fint dyr: en larve! Den var ikke helt gira på å bli tatt bilde av, så den krøllet seg sammen til en pigg-ball.

På en varm og god dag som denne Måtte vi selvsagt uti vannet. Da var det noen som ikke nølte et øyeblikk:


For en herlig dag!


Romantikk i flott natur

På den allerede nevnte hytteturen stod jeg og Thomas opp relativt tidlig. Bestemte oss for å gå en morgentur. Vi gikk ikke langt, men tok noen bilder og nøyt livet rundt hytta. Sola skinner i ansiktet, det er varmt. Det yrer av liv; fargerike øyestikkere flyr omkring i gresset. Det lukter sommer overalt. Lukten av gress og frisk morgenluft gjør meg glad og fri. Dette er noe av det beste; sitte inntill sin kjære i Guds frie natur på sitt beste!

Hyttetur med godtfolk!

I helga som var reiste vi på hyttetur, John-Kenneth, Sølvi-Oline, Thomas og Jeg! Hele greia var en slags avsluttning på lovsangsteamet Devoted. For å komme til hytta må man gå en liten bit, og ro over ett vann. Da vi kom frem laget vi etterhvert et skikkelig herremåltid med grillet kylling, ris og saus:) Brukte kvelden til å spille Yatzy og 10 000! Sistnevnte hadde jeg ikke prøvd før, men det var skikkelig gøy!

 

resten av turen kommer senere! Nå for jeg komme meg opp av senga og på bussen...

Vår overdådige hage

Det er både gode og dårlige sider ved å ha et hagesenter til hage! Her er noen av de gode:)Varme sommerdager med gjør meg glad!

En slik dag var det på torsdag! Derfor gikk meg og Monica på en flott tur til Lindland, and beyond! Tok en del bilder av hverandre, og hadde det flott i solskinnet! Etter denne herlige turen koste vi oss stort med Tacopai. Det anbedales virkelig (må legge ut oppskriften til dere en gang..) Kos dere med bildene, og fortell meg gjerne hvilket du liker best, og hvorfor!Hagedammen med Koi-fisker


Fiskene i dammen vår har blitt supertamme! De spiser deg nesten opp bare du stikker hånda nedi vannet! Heldigvis har de ikke tenner, så det er bare morro. Bare se hvordan de tar helt av når de får mat på det første bildet.

Egentlig har vi to hagedammer. Den første ble for liten for mamma's ambisjoner, så hun har selv muret en ny en. Den er omtrent to meter dyp, og kanskje en 6-7 kvadratmeter i flate. Her bor altså alle koi-karpene. Gullfiskene har fått den gamle, lille dammen.

 

 

 

I dag skal jeg på hyttetur som en litt forsinka avsluttning på Lovsangsteamet Devoted, som kjæresten min har startet. Blir nok koselig å være på den idylliske hytta for tredje år på rad med min kjære! For ikke å nevne John-Kenneth og Sølvi-Oline som nettopp hadde sin ettårs bryllupsdag. Flotte folk!

 

I followed the Magical Mist

Våknet av en eller annen grunn tidlig i dag, og før halv 7 var jeg dermed ute på morgentur med Chessie. Sola skinte helt nydelig på tåka som lå i dalen, og fikk den til å skinne som flytende gull eller solskinn! Fantastisk! Siden dette tok oppmerksomheten min litt fulgte jeg den skinnende vakre tåka, og havnet ved badeplassen Linepollen. På veien dit tok utsikten nesten pusten fra meg! Var så glad for at jeg hadde med meg kamera... Tror jeg bare viser deg bildene; det sies at de sier mer enn tusen ord.Jeg er så glad for at jeg karret meg opp av den varme gode senga denne morgenen! Tenk alt jeg kunne ha gått glipp av!

Pleier du å følge inmpulsive innskytelser?

Angrer du noen ganger på at du gjorde/ikke gjorde det?

Beauty Surrounds

I dag er jeg glad! Det er fordi jeg våknet til knallblå himmel, og en lovende værmelding for dagen. Håper været kunne holde til hytteturen i helga, men foreløpig er yr.no litt negativ....

Dette blir nok en flott dag!

 

Det er noe med insekter altså. Jeg blir så facinert! Her hadde vi altså noen honningbier (busken var full av dem) og en Sitronsommerfugl:) 

Prinsessen og Frosken på blåbærtur

Når jeg sier prinsessen og frosken på blåbærtur, så mente jeg egentlig Prinsessen og frosken og Meg! Jeg og Yvonne var på blåbærtur her på tirsdag. Helt i begynnelsen av turen fant vi en frosk!

Det som var så utrolig gøy og facinerende med denne frosken var at den Mjaua! Eller Peip... Den laget en utrolig søt liten lyd som kunne forveksles med et slags kattepip, eller kanskje en mus! Noe sånt har jeg aldri sett, men det var så søtt! Yvonne synes også lyden var søt, noe som resulterte i utrykket du ser på bilde 3. Søteste smilet ever! Jada, alt er supersøtt i dag! 

Forresten! Må bare nevne noe så kult som at vi var på blåbærtur i blåfjell:D Awesome:D Her kommer bildene i fra turen. Bildene i kollasjen har Yvonne tatt...

 I dag skal jeg til Sandes en tur å treffe ei gammel venninne! Det blir supert! Har med meg min kjære, så det er også fare for at vi tar en date på byen i dag:)

Reiser hjem! (Morgen-Natur-Bilder)

Etter masse bra ferieminner er det alltid godt å komme seg hjem, selv om jeg også gjerne kunne blitt lenger. Flyet går klokka fire, og så er jeg hjemme i kveld. Har enda en del planer for resten av sommeren, men skal ikke langt ut av bygda. Håper mest mulig av dem kan bli noe av, selv om jeg også skal jobbe så mye som mulig for å spare til ny pc... Ikke barebare!

Nå må jeg ut å sole meg igjen med drikkeyoughurten min! Imens kan du kose deg med noen bilder fra morgenturen min i dag. Peace and Love:)
Ørn!


På topp i Ringsaker

Torsdag gikk Anders, Pappa,Solvår og jeg en topptur! Pappa og Solvår skal på "10 topper i Ringsaker," så vi "ungene" ble med opp på Ambliberget!

Vakker natur omgir meg!

Det er så mye nydelig rundt oss om vi bare ser etter! Blir glad bare av å tenke på det! Og av å se på bildene. Nå er det tid for hjemmelaget pizza for min del! Ciao!

Ekkorn på fuglebrettet

Da vi var på hytta la jeg ut en haug med solsikkefrø, og det tok ikke lang tid før det var fylt opp med både ekkorn og fugler. Da det regnet gikk det med noe tid til å studere brettet og dets besøkende (samt fugleboka). Vi hadde på det meste tre forskjellige ekkorn utenfor hytta.

Jeg puttet selvsagt frø rundt på røttene utenfor også, for å få noen mer spennende bilder:)


Det var god underholdning å se ekkornet prøve å komme seg på fuglebrettet...


Med en gang to kom for nær hverandre, endte det fort med at den ene stakk... Men det hendte de jaget hverandre litt rundt og rundt trærne også: Morro!Utrolig sjarmerende dyr!

Fjelltur med "Bruttern." Hytta og området rundt.

Merker i overskriven at jeg blir ørlite granne påvirket av dialekten her på østlandet. Men slapp av! Det har ikke spredd seg til talemålet mitt.

For å få en flott start på vårt hytteopphold bestemte jeg og Anders, oss for å ta en liten tur ned til et tjern i området rundt hytta. Det er bare en 10-minutters gåtur, men vi fikk se masse fint landskap.

Rundt hytta er det både skog, og myrområder. Det var ganske bløtt på stien, og regnet litt, men vi hadde det flott allikevel:)

Her er hytta vår! Den heter fjellvåk, og er jommen ganske flott, eller hva?


Multene begynte å bli modne...


Her er målet vårt: Holetjern!

Anders

Den ene myra på vei til tjernet...

Det var også mange sauer rundt hytta innimellom:)Svaleunger

Besteforeldrene mine har tre hunder. De står i en hundegår hvor de har mulighet for å gå innendørs. Der inne er det en svalemor som har bygget seg et reir i taket.

Da jeg først tok bilde av ungene var de kun noen dager gamle, og små og pjuskete. Nå, bare tre dager senere ser de nesten voksne ut! Ble helt imponert, jeg! Se på de to bildene under, og legg merke til den store forskjellen bare tre dager kan gjøre!Haha, utrolig søte! Men så litt molfonkne ut på det siste bildet^^

Noen av dere lesere som har sett noen fuglereir i år?

To soler!

Noen andre som så dette fenomenet forrige torsdag? På himmelen så det ut som om det var to soler! Ganske Facinerende alt det man kan se på himmelen! Den ordentlige sola er til høyre, bak treet, og sol nr.2 til venstre i bildet! Så skikkelig rart ut, men må jo være en refleksjoner av noe slag.Sett noe lignende før? 

Badetur i Mjøsa og en skikkelig heisatur

Var på en badetur med søskenbarnet mitt, Stine og ei venninne av henne her en dag. Ble ikke så langvarig fordi sola forsvant, men var skikkelig koselig! Litt kaldere enn Stavsjøen, men det var vel bare å forvente i Norges største innsjø.

Etterpå bestemte vi oss for å gå en tur å se etter noen elger å fotografere. Turen begynte bra, i skumringen. Vi fulgte en kjærrevei et godt stykke inn i skogen. Hele tiden gikk vi nokså parallelt med veien, så vi bestemte oss for å gå igjennom skogen, og gå veien tilbake.

Begynnelsen av turen

 

Kjærrevei i skogen

 

Skogen vi gikk igjennom ser du der til venstre.

 

Vi trengte oss igjennom busk og kratt helt til vi endelig kunne se veien. Da var det bare et lite jorde som skilte oss fra en herlig flat vei. Problemet oppstod da det var to bekker, eller små elver mellom oss å veien. Det var for bredt til å hoppe, for dypt til å gå uten å bli våt. De to andre smartingene hadde  støvler, og vasset over. Jeg måtte ta av meg sokker og sko to ganger, men ble egentlig ganske våt uansett. Vannet var forresten bare et skalkeskjul for all gjørma som lå under. God behandling for huden min! 

Meg og Stine på det forrederiske myr-jordet.Stine og Veronica:)

Ingrid tar på sokkene for andre gang etter å endelig ha kommet seg til veien! Sokkene var våte og gjørmete til tross for særbehandligen...

Ingrid fikk over det siste bildet en overbevisende trang til å omtale seg selv i tredjeperson...

Har du hatt noen flotte heisaturer enda i sommer? 

Morgentur

Det er magisk å gå på sliike turer. Duggen i gresset. Det mørke lyset før sola står opp. Stillheten som råder. Alt venter på å våkne. Det er ingen biler ute, og ingen fugler som har begynte å synge helt enda. Etterhvert begynner solen å flyte opp, og et orkester av fuglesang bryter ut, men ødelegger ikke stillheten. Stillheten er for meg mer enn ingen lyder. Det er selve følelsen av fred jeg mener... 

Denne nydelige morgenen kom jeg meg ut så tidlig som halv 5. Galskap? Vel, sånn er jeg. Problemet var egentlig at jeg våknet i frietida av at jeg hostet så, og siden jeg allikevel hadde tenkt å stå opp 7 for å gå morgentur gadd jeg ikke å legge meg igjen.   

For de som er lokalkjente, og lurte, så gikk jeg til bakkabru. Et flott sted med en beverdemning. Håper å treffe på byggmesterne, men jeg tror de også sov ;o)  

Old Sea-picures

Nå er jeg hjemme nesten en ukes tid, og jeg har så mye å blogge om!

Fremover vil det nok komme en del gamle bilder til jeg en eller annen gang i fremtiden tar igjen nåtiden her på bloggen også.

Starter med noen bilder fra en hyggelig dag med Yvonne i Egersund! Vi var på en shoppingtur, og på veien hjem stoppet vi langs sjøen, og koste oss litt med kameraene! Jeg er så heldig med det nydelige stedet jeg bor på!

En herlig søndagstur i sola

Forrige søndag var John-Kenneth, Sølvi-Oline, Thomas og Meg på tur i fra Jøssingfjord og til Øvrelauvås. Løypa blir kalt for nordsjøløypa, og går egentlig helt til Stranno. Kos dere med bildene fra en nydelig dag og en flott tur! Noen av dem er forresten også tatt av Thomas. 

 

Filmkulisser bygges

Her på Haua er vi så heldige å ha en filmskaper! Paul Magnus har laget  fimlen Mengaloth ved å filme mye i distriktet, pluss litt i danmark og diverse. Det var litt sånn Ringenes Herre-stil over filmen. Nå er han igang med en mye større og bedre film, og bruker blåfjell til å bygge en hel ladsby! Husene blir bygget inntill muren, så mange av dem går det ikke an å komme inn i. Hver gang jeg er der oppe blir landsbyen litt større. Det blir spennende å se den filmen om noen år!

Jeg tok bilder av disse filmkulissene her en dag. Ganske stilig! Prestekrage (foto)

Da var det på tide å komme seg på skolen igjen. Om to uker er jeg ferdig med tre eksamener til. Blir så godt å være ferdig med dette året! SOMMER<3

 

En Nydelig morgentur

Onsdag morgen stor jeg opp med sola, og tvang meg selv ut. Når jeg først var på vei, var det sinnsykt deilig! Sola skinte, og hele bygda var frisk, fuktig og vakker.

Jeg og Chessie gikk til linepollen i det herlige været, og jeg fikk tatt noen fine bilder. (ingen av bildene i innlegget er redigert) Og testet ut det nye fotoutstyret jeg har kjøpt meg (fototips-innlegg kommer senere)

,

 

  Jeg elsker sånne dager! Tok meg like godt fri fra å jobbe, og stelte heller litt i huset, i tillegg til at jeg ryddet på terrassen (noe som virkelig trengtes!) 

Life is Enjoyable! 

Tur til Paradisfossen med min kjære

Fossen ligger litt bortgjemt ved siden av stien. Vannet bruser ned i et stort, naturlig basseng, og over dekkes stedet av et tykt lag med grønt løv. Hit gikk turen for meg og Thomas på Søndag.  

 

Langs Veien ||

Dette innlegget er en fortsettelse av det jeg skrev tidligere i dag. Jeg og Yvonne gikk på tur, men da vi var på vei rundt "Stranno" begynte det helt plutselig å pøsregne! Det satte en rask stopper for fotograferingen, og vi snudde tvert. Var klissvåte, men fornøyde da vi kom tilbake.

 Tok noen bilder av min favoritt-blomst: (vet jeg har mange av dem) Liljekonvall! Herlig duft, og verdens nydeligste små blomster! Fikk også foreviget skjønne Yvonne i en eng av Liljekovall!

Langs veien...

Var på tur med Yvonne her en dag, og tok noen bilder langs veien:) Av en eller annen grunn hadde noen klippet en vei igjennom gresset.

 

Lam er så utrolig søte! 


Da vi hadde kommet halvveis på turen ble vi plutselig overrasket!

Fortsettelse følger... 
Knuste glasskår på hele linsa:/

BANG! Beina forsvant under meg og kamera, som hang rundt halsen svingte seg i en unaturlig vinkel bak ryggen min. Jeg hørte braket. Knuselyden. "NEI!!" "KJÆRE GUD; LA DEN OVERLEVE! Jeg svingte frem kamera. Fremme på linsa var det fullt av knust glass. "NEINEINEI! :/ "

Men så kom jeg på det! Jeg hadde jo UV-filteret mitt på! Kunne det kanskje hende at linsa var hel der bak? Jeg vridde og vridde, men filteret satt bom fast. Ikke før jeg kom meg til Thomas fikk jeg (han) av filteret, og heldigvis var linsa uten en skramme. 

Moralen er: Ha alltid et UV-filter på linsa di! Nå skal jeg snart bestille meg et nytt et fra Priceangels!

 

Hvis du lurer på hvem sin feil dette var, sjekk bildet under. Det var han som fikk meg til å klatre opp på den glatte steinen...

  

 

Fotografering av ville dyr

Jeg må virkelig si at jeg elsker å ta bilder av ville dyr! Rådyrene på Haua er ikke akkurat de villeste man får, men det er allikevel en kunst å komme så nær som mulig.

Morgenturer er så nydelig! Denne startet omtrent halv 7 om morgenen. Tror jeg denne dagen tok noen av de klareste rådyr-bildene til nå. Beveren har jeg fått bedre skudd av, men det skulle bare mangle, for sist gang fikk jeg låne 70-200mm linsa av Thomas, og da var det også to bevere. Dessuten forsvant denne beveren kjapt, rett etter at jeg hadde tatt et par kjappe bilder.

Jeg hadde nå ganske god peiling på hvor både rådyrene, og beveren holdt seg. And I got lucky at my first try!

Fant først 5 rådyr beitende rolig på et jorde. Etter en del bilder kom det en mann gående fra et hus, og da løp alle sammen, og jeg snudde nesa mot beveren.

 
Med en gang jeg kom til demningen og parkerte scooteren så jeg en lysebrun silhuett under vannet, og tenkte: "Yes!" Det tok bare en liten stund, så dukket beveren opp over vannflata. Den var som sagt litt redd, og forsvant etter 4-5 bilder (bare et brukbart). Jeg tenkte at den antagelig hadde gjemt seg i huset sitt, så jeg bare gikk hjemover. 


 

På veien hjem så jeg at rådyrene hadde kommet tilbake, og stod nå veldig nerme veien. Jeg sneik meg litt rundt langs skogkanten, og kom kjempenær denne gangen. Dessuten hadde sola stått opp, og jeg kunne bruke mye kortere lukkertid=klarere bilder. 


 

 


Til slutt tok jeg en ekstra kjøretur til et sted jeg visste at det ofte var rådyr, og det var NÅ jeg gikk glipp av blinkskuddet. Alt var der; Perfekt lys som ikke var for sterkt. To rådyr som sto nær hverandre, i en perfekt komposisjon, En nydelig blomstereng, og litt busker og trær som skapte spenning i bildet... Da jeg klikket ned utløser-knappen var problemet bare at jeg ikke hadde på autofokus. Grunnen til det? Vel, det var bildet under her. Jeg måtte fokusere manuelt på grunn av alle greinene som var i veien.

Jeg famlet etter knappen, og øyeblikket var borte. Rådyrene var snart på den andre sida av veien med rumpa mot meg.
 

Tilslutt legger jeg inn noen bilder jeg tok av hønene på campingplassen (der jeg tok bilde av de første rådyrene)


 

 

Jeg ble ganske fornøyd med denne turen:) Legger inn en bestilling om flere helgedager, og mer fint vær, så jeg får flere muligheter til slike utflukter.

Hva synes du om bildene?   

Været leker med humøret mitt

På lørdag var jeg og Chessie på en tur i det herlige været. Det er så godt å komme seg ut! Fikk ikke med meg noen(mennesker), men koste meg allikevel stort! Det er utrolig hvordan været kontrollerer humøret mitt! Sol gjør dagen umiddelbart bra, mens regn gjør meg trøtt og lei.

 

   

Jeg var ikke den eneste som ble glad av å være på tur i finværet. Chessie rullet rundt i gresset for å vise sin glede. 

 

Russenatt i hagen:)

I natt tok vi russeknuten "sove i hagen til en lærer." Læreren vi valgte er Thove!

 

Thove viste oss en ser vice som var himmelsk! På kvelden fikk vi grillede pølser. Vi brukte evig lang tid på å sette opp teltet. Det første vi prøvde var diiigert. Etter å ha tredd stengene feil, kneppet innerteltet feil, og fant ut at ytterteltet var på vranga gav vi opp, og tok det lille teltet. Dermed var vi tre personer i et tomannstelt.

Benita og Kristina (mine teltkamerater)


Ane og Christian

Thove og meg.

Benita, Ane og Kristina - Onepiece for the win!

 

Var litt kalt om natta, men jeg sov ganske godt (4-5timer), og merket ikke kulden før jeg voknet. Da var Kristina borte. Hun hadde lagt seg inne i gangen til Thove, sammen med Ane (Ane var forkjølet, og lå derfor inne).

Til frokost fikk vi deilig varme horn med skinke, ost og pesto. Hvem hadde ventet slik oppvartning? Jeg ble kjempeglad av den gode maten, og det herlige været, så ryddingen av teltet gikk fort:)


Christian og Marius.

 


Thove og jentene.

Morgentur 7. mai. 1+5 Rådyr

Våknet klokka halv 6 av vekkerklokka. Været så ikke topp ut, og jeg var supertrøtt, så jeg la meg igjen.

Våknet igjen halv 7. Da skinte sola i vinduskarmen, og katta malte som aldri før (neida) Men sola skinte i vinduskarmen, og reflekterte seg rett i ansiktet mitt. Jeg stod like godt opp. (Det var jo sol!) Tok scooteren og kamera med ut på "jakt", og traff på et rådyr etter bare noen hundre meter. Ble ikke det aller beste resultatet, for stakkaren var litt redd.

Kjørte litt rundt å lette etter liv helt til jeg snublet over 5 rådyr på et jorde på campingplassen. De var ikke så voldsomt redde, så jeg fikk tatt noen blinkskudd:) På campingplassen var det også frittgående høns, og noen kjempeskjønne minigris-unger!

  

Pus, Seigemann og Jeg

Jeg og Yvonne var en dag på besøk hos kjæresten min, Thomas. Vi fikk leke med koppelam, en litt haltende Pus som hadde vert i slåsskamp, og med fotostudio hans:) Her er noen av bildene vi tok ute i hagen:

 
Pus og Seigemann (Tipper at du ikke har sett et lam som heter Seigemann før!)

Pus<3 Er han ikke nydelig?

Meg og Pus=)

En mer idyllisk helg skal man lete lenge etter! (Dag 2)

Jeg våknet ganske tidlig lørdags morgen. Jeg har en tendens til å gjøre det (takk Gud for at jeg er A-menneske!). Hadde sovet ganske godt til tross for at det var ganske kaldt. Frøs i alle fall når jeg våknet. 

I sekstida bestemte jeg meg for å gå ut på en morgentur, siden alle de andre sov. Jeg snublet av gårde på beina (den forstuede foten er mye bedre, og bare litt plagsom nå). Jeg satte kursen oppover elva, for der var det lite vann, og fint å gå på steinene. Etterhvert ble det litt kronglete og mer vann i elva, og jeg tok fatt på bjørkeskogen med nesa vendt mot en flekk med sol mot toppen.Under ser du toppen jeg var på. Tok bilde av den da jeg kom ned igjen. På vei ned ble jeg overrasket over hvor langt jeg hadde gått. Litt irriterende også, for det var ikke like lett å komme seg gjennom skogen. Masse lumske hull til å vrikke vonde foter fast i. 

Da jeg kom ned i lavvoen igjen var det enda ingen våkne. Nå hadde sola truffet rett ute på vannet, og det så meget forlokkende ut. kajakken som lå på elvebredden lokket meg utpå, selv om jeg ikke hadde prøvd å padle kajakk før. Det gikk imidlertid ganske bra, og jeg tok det med knusende ro. Jeg hadde god tid til å gjøre alt i mitt tempo, og til å nyte det blikkstille vannet, de nydelige ringene som spredte seg hver gang en fisk hoppet, og den varme, deilige sola i ansiktet.
Plasserte meg inni lavvoen igjen en stund. De andre sov fremdeles godt. Jeg leste en del i bibelen. Ble ferdig med hele resten av Daniels bok. Gikk så ut for å sole meg. God temperatur. Omsidet stod de andre også opp (ca halv 10) Og vi hadde nydelig frokost; Anette hadde bakt rundstykker. Verden er bra! John-Kenneth lærte meg å spikke seljefløyte (fikk ikke lyd i min, men klarer det nok med litt mer øvelse.) Har alltid hatt lyst til å kunne det:)Frokost og seljefløyte-spikking. 

JK testet også kajakken. Han veltet litt, og ble bløt på beinet da han skulle oppi første gangen. Glad for at jeg klarte meg! Jeg var jo helt alene også, og hadde med kamera!

 

Senere på dagen, etter litt solig og strikking bestemte vi oss for å gå en tur. Nå gikk vi alle oppover elva, samme veien som jeg hadde gått, men vi gikk mye lengre, og vi fulgte elva hele tiden. Var skikkelig sliten i foten da vi kom tilbake, men det var veldig verdt det:) Herlig tur! Vi lå å  solte oss en stund midt i elva, og da vi kom tilbake grillet vi igjen. Så var det pakking, og padling tilbake til virkeligheten...
Så begynte vandringen oppover elva..

Kyssing i smug:)

En naturlig trapp.

Arild hopper.

 

 soling i elva.

 

Koste meg virkelig på tur! Dette må gjentas. Jeg er superklar for en lang og herlig sommer! Ønsker dere like mange velsignelser som jeg har fått!

En mer idyllisk helg skal man lete lenge etter! (Dag 1)

Må fortelle dere om den herlige teltturen jeg hadde fra fredag til lørdag. I sommer skal vi på teamtur til Latvia, og i den anledning gikk vi lederne på teambuilding i helga. Vi startet med bil, og kjørte til Steinevatnet. Et stort, blått vann med nygrønne bjørker på alle kanter. Her lesset vi av kanoene vi hadde leid av speideren.  

Arvid

Thomas

Da vi hadde rodd en god stund (jeg og Thomas kom sist - antagelig fordi jeg ikke kan ro:P) kom vi frem til den lille bukta vi skulle overnatte i. Det var nydelig der! Det første som møtte oss var trær, gress og et Digert, Perfekt klatretre. Eller, det hadde vert perfekt om det ikke hadde vert tre meter opp til første gren. Vi bestemte fort at vår første oppgave som et team skulle være å få alle opp i treet. Det klarte vi også, med unntak av Thomas som tok bilde av oss alle (gleder meg til å få de bildene!)

Anette og John-KennethVi kastet litt stein i vannet, og tente opp bål. Det var nok av ved å finne, i tillegg til den vi hadde tatt med, så bålet varte langt på natt, og vi grillet pølser og hamburgere. Vi tok også noen helt Råe bilder i mørket med lang lukkertid. I løpet av de 30 sekundene kamera tok bilde rakk for eksemel John-Kenneth å løpe rundt og bli blitzet opptil 10 ganger, og dukket derfor opp mange plasser på samme bildet. Mye moro! (gleder meg til jeg får klørne i de bildene også). 

Arvid og Thomas gikk hjem for kvelden, de skulle ikke overnatte. Vi andre (Sølvi-Oline, John-Kenneth, Arild, Anette og Jeg) Gikk å la oss på ryggen på en liten haug rett ved lavvoen, og kikket på stjernene. Vi fikk se både stjerneskudd, satelitter og stjernebilder og fikk løst mer enn et verdensproblem. Det er forresten utrolig herlig å le sammen med venner!

 Thomas


Arild, Anette og Sølvi-Oline

 


Bare vent på min "dag to" av denne herlige turen:)

Det skal i hvert fall sies at denne turen har brakt oss nermere hverandre. Selvsagt hadde vi også et møte hvor vi fikk vite mer om hva som venter oss i Latvia. Gleder meg enormt masse! 

Kos deg i helga!

Da stikker jeg ut på telttur til i morgen! Vi skal ha leder-team-building, alle vi som skal være ledere på teamtur til Latvia i sommer.

Imens kan du kose deg med et bilde av de skjønne koppelammene kjæresten min har fått seg!

  

Foto: Vannlilje


Vannliljer er en nydelig blomst! Denne gule er ikke min favoritt, (liker sånne som flyter på vannet mye bedre) men de er ganske flotte alikevel! Denne vokser i fiskedammen til mamma:)

Vekket av Nøtteliten

Onsdag, da vi var på hytta, våknet jeg av en merkelig skrapelyd inni veggen. Det viste seg at det var utenfor veggen, og at det var et ekkorn som prøvde å gnage opp et elge-gevir som hang på veggen. Fikk tatt noen bilder av røveren før den løp å gjemte seg i skogen.

 

Årets første ridetur kunne ha gått bedre...Endelig ri igjen!

Med en gang jeg satte meg i salen merket jeg at det var lenge siden - og at jeg kom til å få vondt i rumpa de neste dagene. Jerva på sin side kunne også godt tenkt seg å være med, og raste noen runder rundt i innhegningen. 

  

Stine og jeg byttet på å ri. Da jeg skulle prøve å trave fikk jeg litt problemer med en uvillig hest, og klarte på en eller annen måte å falle av idet hun bråstoppet (og muligens bukket litt). Litt skuffet over at det ikke skulle mer til enn en plutselig stopp for at jeg skulle falle av nå. Før har jeg da taklet bukking i gallopp... Men til mitt forsvar hadde jeg ikke ridd siden sommerferien i fjord.

Da jeg lannet kom all vekta mi på den stakkars lille høyrefoten min, og jeg fikk litt problemer med å gå. Det endte med at jeg måtte ri tilbake.

Nå sitter jeg her med en håven og mest sannsynlig forstuet fot med noen interessante blå- og gultoner  som begynner å blomstre frem på ankelen. Den er bedrøvende lite bedre etter tre dager. Bestemor hadde noen krykker, så jeg klarer da på et vis å komme meg rundt... 

 

Det eneste som kan gjøre dette (nesten) verdt det, er visst jeg slipper å løpe 3000-meteren på skolen etter påske! 

Blåveis

Blåveis er en utrolig nydelig blomst! Det er noe med fargen, og de skjønne sprudlende pollenbørerne inni som bare gjør meg glad! Er det ikke en av de fineste blomstene som finnes?

 

 Å visste du at ikke blåveisen finnes i England? (Kjempe-super-interessant!)

Mislykket jakt = Vellykket oppdagelsesferd!

Mandag morgen våknet jeg klokka 7. Kjente at jeg hadde hvilt nok for en natt, så jeg kom meg like godt ut i det fine været. Sola holdt akkurat på å stå opp...

Jeg gikk en tur på stien med kamera og hørte skogens ro. Jeg var på jakt! Jeg jakter på "Det Perfekte Bildet," uansett om det inneholder rever, ørner, uvler eller elger. Så jeg kikket til alle kanter for å finne noe spennende å sikte på, men fant ikke annet enn småfugl... (For all del ikke egentlig noe galt med småfugl, altså.)

 

 

  Så tidlig om morgenen hadde ikke en gang blåveisen stått opp. Etter en del konsentrasjon var brukt opp på speidng gav jeg opp jakten, og gikk over til en oppdagelsesferd. Det er like spennende, og ikke så pirrende (og skuffende). 

 

 

Jeg fant en flott sti å gå på. Det viste seg at den egentlig bare gikk paralellt med veien, men jeg fant alikevel noe spennende! Bare to meter i fra der jeg stod satt en liten (perle?)ugle! Ugler er utrolig facinerende og fine dyr! Så jeg ble i hvert fall utrolig fornøyd med oppdagelsesferden min! Bildet på sin side var ikke helt topp, fordi det var så mørkt på stien, og ugla fløy etter at jeg hadde tatt et par bilder, men det er alltid moro å fotografere et nytt dyr!


Sykkelguttene

Dere har ikke hørt så mye fra meg de siste dagene, for jeg sitter på påskehytta! Reiser tilbake til Pappa i dag, så jeg da vil nok bloggingen ta seg opp. Har forresten forstua foten, så påskefjellet er egentlig ikke det beste stedet å være nå...

Men fint vær er det i hvert fall! Ikke noenting å si på det!

Bildene tok jeg før ferien, synes de var flinke, syklistene!


 

Svanemor

Gleder meg til å ta bilder av ungene til denne nydelige svanen!

 

Jeg trives så godt her!

I dag reiste jeg til Pappa'n min i Hedmark! Det føles utrolig godt å være her hvor det nesten ikke finnes stress og krav og tidsklemmer. Nå blir det nok mye mere blogging de neste dagene! Har masse å fortelle dere lesere, og mange bilder å legge ut!

 Det beste med å være her er å komme seg bort fra alle vaner og plikter en stund, og bare gjør det jeg har lyst til! Ferien kommer mest sannsynlig til å bestå av: Gryende vår, riding, hyttetur, og masse kos med koselig familie! Overraskende nok var det ikke mye snø her. Ikke en gang på hytta var det nok til å stå på ski! Slik så det ut på hytta i påsken i fjord:


Tenker vi reiser opp dit i morgen:)
 

Det beste gruppebildet!

Søndag stablet vi oss ut i strålende sol og siktet på sjøen! På sogndalstrand slo vi leir, og skulle ta DET perfekte gruppebildet, Ida, Chessie og jeg. 

Mens jeg setter opp kamera med selvutløser går Chessie å bader i en liten dam. Også, selvsagt. Akkurat i det bildet blir tatt  rister Chessie seg, og dusjer oss med herlig kaldt, halvskittent vann med hundelukt...

LOVELY!

 

Lissotriton vulgaris

Overskriften er forresten navet på typen salamander. Det er den minste av de to typene salamander vi har i Norge. De står på Nasjonal rødliste, som betyr at de er truede. Ganske fiffige skapninger! Var ikke så vanskelig å overtale en til å bli med på en fotoshoot. Problemet var å overtale Chessie (hunden) til å ikke smake på salamanderen imens....

 

Grilltur i vårsola:)

Lørdag var det så nydelig vær at jeg og Yvonne måtte ta oss en tur ut å grille! Så vi var i Linepollen, tente bål og grillet pølser og marshmallows. Skikklig herlig å kjenne sola varme! Jeg blir så glad av sånn vær, og av å gå på tur med gode venner:)

Til slutt fikk vi heldigvis fyr på bålet:)


 

Har du hatt en fin helg?

Nå kommer det!

Grønt, Saftig, Herlig Gress! It's back!

Yeeey:D 

Uten fluktmuligheter

Tenk deg at du går på en vei. På den ene siden av veien er det ei elv, og på den andre en bratt fjellvegg. Så plutselig, rett foran deg møtes du av en 3-4 svære skapninger som står midt i veien! De ser omtrent sånn ut:

 

(disse bildene er fra en annen dag, men de så omtrent sånn ut, bare på en mye trangere sti!)


Så går man der, litt halvusikker... De står å stirrer. Men du må jo forbi! Så du tar noen usikre skritt mot dem mens du tviholder tankene dine på skiltet hvor det står "Snilt storfe" med inngangsporten. Når du kommer nær nok flytter de fleste seg, og du kan puste lettet ut. Hadde det bare ikke vert for den ene kua som står bak deg. Den begynner å bli litt engstelig fordi flokken forlot den, så den begynner å følge etter deg! Bortover den trange stien uten noen fluktmuligheter...

Den rauter og bærer seg.. Men til slutt klarte altså jeg, Ida og Yvonne å komme oss gjennom porten på den andre siden av innhegningen igjen!
 

Chessie og Bonzo

Bonzo er hunden til Yvonne, forfatteren av bloggen camerahearted. Han er en av favoritt-lekekameratene til Chessie, og det er trolig noe kjærlighet i luften der:) 

Vårtegn (bilder)

I forrigårs var det 17 grader ute! Herlig!

Jeg er glad:D 

Hestehov

Hestehoven er et av de viktigste vårtegnene! Det er så herlig med en knall gule fargen. Blomster er utrolig nydelige, jeg vil bare minne dere om det! Litt av et mirakel, egentlig:)Chessie og Mitsi (foto)

Så herlig^^

Sheepish (foto)

Bildene er fra en tidlig morgentur jeg og Yvonne hadde på søndag til blåfjell:)

Stakkars denne sauen har visst blitt halvbarbert! 


Og så de første lammene i år <3

Her bygges det kulisser til en film som skal spilles inn. Genial ide å buge en murvegg til å bygge en by på;)  Filmen er forresten skumringslandet, og den lages av en som kommer herfra. Han har før laget filmen "Mengaloth" :)


 

Gode venner skaper gode minner:)

Noen turbilder fra forrige torsdag; Enjoy.

Ida og Yvonne og Bolle:)

Tuva og Monica har en egen liten fotoshoot:)

 

Selvsagt er det medbrakt Kakao og krem:D


Gruppebilde:

Ida sliter med å komme over elva igjen, heldigvis gikk det til slutt:)

Søndagstur: Hjemme-Linepollen-Sandbekk

Bildene er fra sist helg (ja, jeg ligger litt etter som alltid, men bloggen er ikke førsteprioritet i mitt liv:) Da jeg, Thomas og Chessie kom oss ut i det nydelige været, opp mot knudsknuden, en tur på ca to timer.

Chessie har fått en enormt søt vane med å rulle seg i alt hun synes er HERLIG. Forresten så er gress herlig, og snø er herlig, og mose er herlig, og blader er herlig...

Fikk også noen blinkskudd nå hun gravde i sandhaugene på Sandbekk!

Her ser du Chessie rulle og gni seg i det tørre gresset.......Grave og hoppe i sandhaugene...Vi koser oss alltid på tur:)


 

Kosetur I Skogen

Kaster bare ut noen bilder fra jeg og Ida var på tur i Eikedal her en dag:) Koselig!

Skal forresten fremføre særemne om 5 minutter...! ÆæææÆÆæææ

Solfylt topptur:)

Blir så glad av alle disse dagene med sol! Ser imidlertid ut som det er ferdig nå...

Jeg og Chessie tok en herlig tur her en dag! Da kjente jeg våren Skikkelig! Gikk opp i skogen som mamma eier, og ville prøve å komme oss opp på toppen av fjellet. Har aldri vert der før grunnet diverse stup, men nå fulgte vi kanten av stupet til vi fant en vei rundt, gjennom en mosegrøn og mystisk skog..

Og den følelsen på toppen, det var bare helt skjønt! Det var godt og varmt, sola skinte i ansiktet. God utsikt, og koselig å dele salte pinner med hunden min:) 

Lovely!

En Løøvlig tur!

Følgene kommer noen bilder fra en tur i Eikedal med min gode tur-venninne Yvonne. Både Yvonne og Chessie så ut til å nyte alle bladene på bakken! Blir mye turbilder for tida, men det er en stor del av det som skjer i livet mitt nå! Pluss at jeg feiret 19-årsdagen min sist helg.. Har få bilder fra feiringen, så nevner det bare nå i forbifarten, siden alle sikker lurte masse på det:)

Jeg gleder meg til våren får enda mere tak!Morgentur i fjellene!

Våknet til sol på onsdag, og da måtte jeg bare ut! Så halv 8 om morgenen siktet jeg meg ut dette fjellet:

 

Og fant en vei til toppen!


Chessie er så glad for at det begynner å bli vår, og ruller og koser seg hele tiden:)

Utsikten over haua fra toppen:)

Chessie nesten på toppen


Noen andre som liker morgenturer og vår?

Recommanded!

Søndagstur til Blåfjellet!

Forrige søndag gikk jeg tur med John-Kenneth, Sølvi-Oline og Chessie til et fjell jeg aldri har vert på før! Blåfjellet! Det er ikke det samme som blåfjell, selv om det også er her på haua...

Her ser du fjellet (tatt en annen dag), det er det høyeste i midten!

Chessie var skikkelig utålmodig mens vi ventet på at JK og SO skulle komme! Vi stod og ventene OVER 10 MINUTTER!!!

Jeg elsker skog!

Hvem hadde trodd de hadde kommunestyrevalg på blåfjellet??

Utsikten et stykke på veien.

Det tok litt om og men før jeg og Chessie kom oss opp til toppen.. Chessie er ikke en kløpper i fjellklatring når det blir for bratt...


Sølvi-Oline:)

John-Kenneth og Chessie sjekker utsikten..

Har ikke jeg en fin hund, vel?

En trerot med en "portal til en annen verden"


Herlig at det er tur-vær igjen! Koste oss forresten også med lovehearts, karbonader, fenalår og kakao<3

Tidlige Vårtegn!

Jeg er alltid super-ivrig etter at våren og sommeren skal begynne, slik at de beste årstidene kan vare lengst mulig. Har allerede sett noen vårtegn!

Kjøttmeis. Er så herlig å høre fuglene synge! Spesielt nå når det er så skjelden kost.

Når mamma får inn Primula i blomsterbutikken er det alltid et tegn på vår! De herlige fargene er akkurat hva jeg trenger etter en lang og kald vinter!

Sånn ellers synes jeg de viktigste vårtegnene er snøklokker, gjøken og bjørka!

Hva får deg til å skjønne at våren endelig er tilbake?

Solfylt Lørdagstur (i bilder)

Gikk til til Fløyknuden på lørdag med Yvonne, Monica, Sølvi-Oline, og Tuva, hunden til Monica.

Det er så herlig å se sola igjen! Koste oss med kakao, Chips, sol, og glade venner!

 

Monica i slengtauet:)Sølvi-Oline  slengtauet

En mann som satt på toppen av fløiknuden da vi kom!

Utsikt mot rekefjord:)


Yvonne:)

Utsikt mot "Stranno"

Tuva og Monica

Allesammen på toppen (gjemte oss for vinden litt nedenfor toppen)

Ooog allesammen uten masse strå foran!


Jeg bare elsker sånne turer!

:D

Sandbekk-tur

Legger ut noen bilder fra en super tur til Sandbekk forrige helg.


Chessie som bæsjer:)

Han fine:)

Fuglereir.


Gleder meg til enda en solfylt tur i dag!!

Skatter i gressetHadde med meg noen små "rekvisitter" på tur i dag:) Ganske fornøyd med noen av resultatene:)

glatteste turen på lenge

Gikk tur i dag med Thomas, Chessie og Tom Edward. Gikk tre timer, omtrent. I fra Fardal til Rossland, også til Lindland gjen (For de som har peiling på Hauask geografi)

Mye is, en del snø, og en del andre ting. Alt i alt er det herlig å være ute, rett og slett!

Traktorhjul:

Utsikten over Haua

Thomas og Tom sliter med den islagt stien - flere ganger havnet en av oss på rompa og sklei mange meter nedover...

Min Thomas! Dog litt uklar:)

Chessie, Meg og Tom Edward

Gruppebilde!


Nede i myra fant vi en ubehagelig overraskelse: et stakkars dødt rådyr! Æsj, noen hadde spist på ørene...Tok noen mer ordentlige bilder også, men tar de i et eget innlegg!

Lyden av en fugl som lander på vannet

-Må være den fineste lyden som finnes.


Hva synes du om bildet?

Har du også tenkt over den lyden?

Ørnetur

Her er bilder fra en tur meg og Chessie var på på mandag:) For andre gang så jeg ørn fly over meg! (men ikke så nær denne gangen). Eller. Jeg er ikke helt sikker, men vet ikke hva annet det kan ha vert. Lignet i hvert fall på ørna jeg så her en dag... Hvis du gikk glipp av de første bildene, >se her<

 

Det er så kult hvordan isen kan se ut!

 

Majestetisk fugl!


Åså skremte Chessie en katt opp i et tre, stakkar...

 

Islagt

Gikk tur her en dag, og den idylliske grusveien rundt Lindland hadde ganske grundig skiftet karakter...

-Hauas nye skøytebane?Det må være...Frihet! (foto:Ørn)

Hun glir. Flakser ikke med vingene en gang, men glir som en pil gjennom lufta.

Et øredøvende skrik trenger seg igjennom hvert atom,

og hun stuper.

Tenk å være en ørn!Tanken slo meg på tirsdag, for nesten en uke siden, da jeg fikk se en ørn på nært hold for første gang. Noe så majestetisk skal en lete lenge etter. Du ser det bare på måten den flyr...

Det som skjedde var egentlig litt irriterende, men det kan du lese om under bildene.

 

 

Det hadde seg slik at etter at ørna satte seg til i skogen over elva, som du ser på det siste bildet, så nektet hun å røre seg så mye mer. Jeg fikk god tid til å prøve å få bildene klarest mulig. For eksempel låste jeg speilet og tok på tidtaker for å få mindre vibrasjoner (hadde dessværre ikke med stativ). Til slutt gav jeg opp og gikk videre, den store avstanden (og elva) satte begrensninger for kameralinsa og meg.

Da jeg hadde gått et lite stykke hørte jeg plutselig at endene i elva flakset opp i panikk. Jeg snudde meg, og så ørna suse mot dem. Klattete fikk jeg opp kamera idet ørna svinget rundt, og kom Rett mot meg. Den var kanskje ti meter over hodet mitt på det nermeste (men vanskelig å vurdere sånt. i hvert fall skikkelig nerme). Jeg fomlet med kamera. Da jeg prøvde å ta bildet var tidtakeren på, altså tok den ikke bilde før etter to sekunder. Da hadde selvsagt ørna flyttet seg igjen. I full fart fikk jeg av tidtakeren, og mens ørna fløy fra meg (men fremdeles var ganske nerme) klikket jeg på avtrekkeren - Men så var speillåsen enda på! Det vil si at jeg må trykke to ganger på avtrekkeren før bildet tas, og når jeg endelig fikk til å treffe var ørna forsvunnet mot Haua sentrum.

Litt triste greier, men alikevel en ultraspennende opplevelse.

 

Her er minnet som er igjen, det eneste bildet jeg fikk tatt mens ørna var super-nær meg:En tur i islandskapet

Endelig har gradestokken tippet ovenfor null noen ganger! Det har lenge vert over 10 kuldegrader, og da er det litt for kaldt for meg. Det var fantastisk å komme seg utenfor døra igjen, i mer enn 10 minutter, da. (vet at mange av dere sliter med over 20 minus, og unner dere det ikke, men til mitt forsvar er 10 minus her med sjøen mye kaldere pga den fuktige lufta enn lenger inni landet..)

Jeg og chessie har gått flere turer nå de siste dagene, så skal legge ut bilder fra den første nå, og så vil flere følge på når jeg får tid til å blogge igjen...

På tross av plussgradene er det alikevel fremdeles masse is overalt.

Det skjedde også noe mer, veldig spennende, på denne turen, men det tar jeg i et eget innlegg:)

 

Det er så herlig å komme seg ut igjen! (Er det ikke snart sommer...?)

Mitsi - En herlig valp!

Ei god venninne av meg, Inger Lise, har nettopp fått seg valp! Jeg er så glad i valper, de kan jo gjøre steiner lykkelige (for å bruke et Thomas'ish utrykk) Måtte bare poste noen bilder av Mitsi her:


Bedårende, eller hva?

Naturlig Kunst

Utrolig at isen kan bli sånn på et vindu! Reine rosemalingen:)


Jeg elsker natur!

Svansjøen |||Flaksebilder

(Les tittelen i dobbel betydning;)


Hvilket bilde likte du best, og hvorfor?

Ut på hastetur med scooteren

-For å rekke solnedgangen på Stranno etter skolen.

Fikk noen bilder som gjorde turen verdt stresset!Svanesjøen ||

Et par bilder av noen slåssende (eller noe sånt) Svaner!


Hva synes du?

Svanesjøen |

Noen bilder av det mest elengante dyret vi har..

Nydelige dyr, ikke sant?

Beauty beyond compare...

Så nydelig  verden er!


  

Jeg har virkelig en lidenskap for solnedganger!

Solen går ned

De siste dagene har jeg sett flere nydelige solnedganger.

Er så trist at de vakreste  fargene ofte passerer mens jeg sitter på skolebussen..

 

Solnedgang i Jøssingfjord (tatt gjennom bussvindu)

Og på Stranno (Sogndalstrand) tatt i all hast etter å hoppe av skolebussen, og kjøre ca 10 minutter i 5 minusgrader på scooteren. Selvsagt glemte jeg boblebuksa! De frossne fingrene og lårene var verdt det!:)

Foto: Ulv!I den lille langhelga jeg tok meg for å feire pappas 50-årsdag ble vi en dag vekket tidlig! Solvår lurte på om vi hadde lyst til å ta bilder av en ulv!

Ulven hadde nemlig blitt påkjørt av toget, og siden bestefar var med i viltnemda før, fikk han vite det, og vi reiste alle opp for å se på denne skjeldne saken.

Stakkars dyr, Utrolig trist at et så vakkert dyr skal dø, iallefall når vi har så få av dem.

Den var iallefall utrolig facinerende, selv når den var død. Dette var visstnok en liten hannulv, men den var diger! Som en stor Schäfer, bare kraftigere. Digre tenner og greier. Ville ikke likt å møte denne sulten i skogen...

Høsttur med min elskedeFuglene hos naboen

I Hagen til naboen har det i det siste samlet seg en liten flokk med fugler. Hver gang jeg går ut døra flakser noen av de mest pysete opp i pæretreet. De mer modige, som han på bildet, blir sittende helt til jeg kommer kjempenerme.

Vet at sola ødelegger dette bildet ganske, men fuglene var jo pene:) (troor at dette er gråtrost)


Dompapper har til og med kommet allerede! Nå er det snart jul! Fikk dessværre ikke tatt bilde av hannene med den fine rødfargen på brystet. men hunnene er ganske fine de også, eller hva synes du?

Like diamonds

Må vise dere noen av høstbildene jeg har tatt i det siste:)
Blir veldig glad for konstruktiv kritikk!

Foto: FrostHvilket bilde liker du best og hvorfor?

Hva synes du om at frosten er kommet allerede?

Vakre soloppganger

Himmelen er noe av det vakreste vi har på denne jord! Tenk så variert! Her er tre bilder av himmelen den samme morgenen. Legg merke til den store forandringen som skjer!

Tur-referat, selvsagt med bilder!

Folk: Thomas og meg

Sted: Jøssingfjord til Årstad

Tid: Onsdag i sist uke

Løypa vi skulle gå bar altså navnet Nordsjøløypa. Den gikk egentlig litt lenger enn dette, helt til Sogndalsstrand.

Kamera og stativ er selvsagt et must! (Jeg nøyde meg med kamera)Det er så herlig å se hvordan Chessie nyter friheten i gresset:)En god beskrivelse av reiseruta:

 
Meg og Thomas i det fine høstværet.

Bading i blad!

Bjørk

Global oppvarming er en Svær Gigantisk bløff.

Det bare må den være!  I fjord varte vinteren til Mars; den lengste og kaldeste vinteren jeg kan huske. Nå er det allerede frost! Frosten skal ikke komme før i desember!

Liker virkelig ikke dette her; litt oppvarmning hadde ikke skadet på denne fronten!

Different sky
Synes det var en så flott kontrast mellom disse to himmelbildene. De bare hvisket til meg at de hørte sammen! Derfor kom de i samme innlegg!:)

Hvilket bilde liker du best?

Turbilder:)

Her er noen bilder i fra litt forskjellige turer. Har enda masse mer å blogge om, men det får komme etterhvert! Skal være i Flekkefjord i morgen, og kommer ikke hjem før fredag kveld.. Skal dessuten være på Moi mye av lørdagen, så vi får se når det blir tid til å blogge igjen!Chessie elsker vann! Og gress! Hun elsker dessuten å løpe! Hva kan da være bedre enn å løpe i bløtt gress? Ikke mye, for min hund!
Rett her så jeg en skikkelig stor fugl! Rakk selvsagt ikke å ta bilde av den der den bare fløy forbi... Lurer på hva det var... Mindre enn en ørn, tror jeg, men kan kanskje ha vert en hauk eller noe? Den som bare hadde peiling på sånnt...
Ja, jeg har sagt det før! Det må jo bare være det nydeligste stedet på denne jord. Om høsten er det intet unntak! Er så glad for at jeg bor her:)
Blir det mye kjedelige bilder på bloggen mi for tida, eller er det greit? Er redd jeg legger ut litt for mye noen ganger; at jeg burde sile bedre, og ha høyere kvalitet. Kanskje også dele opp i flere innlegg. Hva synes du?

Dessuten har jeg tenkt på å opprette en "turer"-kategori, for jeg går jo masse på tur, og blogger en del om det.. Men så er det så stress med nye kategorier og gamle innlegg og alt det... Tror bare jeg plasserer tur-innleggene i "natur" eller "opplevelser og hverdagsliv" litt ettersom hva som passer best (om det er mye naturbilder, eller om bilder og tekst forteller mer om hva som skjedde..) Just so you know!

Tidlige eventyr

Nå skal jeg fortelle et lite eventyr. Et nattlig eventyr fra et par dager siden. Vel-vel. Noen vil i alle fall kalle det nattlig...

Det var en gang en ørtidlig morgen. Sola hadde ikke en gang rukket mer enn å gjespe, og tenke på å snart reise seg. Elva, bredere og høyere enn noen gang, rant i strie, stille strømmer nedover mot havet. Alt var rolig helt til skritt plutselig rusket opp i freden. Trærne snudde seg for å se hvem i alle dager som var ute så tidlig...

Og det var Ingrid! Hvorfor, spør kanskje du, Hvorfor i alle dager var du ute klokka halv 7 på morgenkvisten i høstferien!?

Ingrid elsker morgener! Hun elsker ikke å stå opp, men hovedmotivasjonen for å karre seg opp klokka seks i ferien var å se soloppgangen. Så med Chessie (hunden) ved sin side la hun på vei ut i mørket.

Da jeg kom til Linepollen så jeg et svakt rødt skimmer i horisonten. Snart morgen! Men jeg hadde enda masser av tid til å komme meg opp på toppen av fjellet!

For å gjøre dette til en litt kortere historie gikk jeg altså opp til Knudsknuten nesten uten problemer (var ganske mørkt i begynnelsen når jeg gikk inn i skogen..) Da jeg kom til topps var det omtrent helt lyst, men sola kom seg aldri opp. Selv om himmelen over meg var klar og forglemmegei-blå var det tåke og skyer i alle "endene" av himmelen, så sola var godt tildekket. Var uansett en flott tur, og et spennende eventyr!


Her begynner det å lysne! Jeg er nesten på toppen..

Chessie nyter utsikten mot Sandbekk i fra toppen:)

Tåka og duggen ligger fremdeles over det meste av landskapet!

Her er en av mange flotte sopper på sandbekk..

Da jeg kom ned til veien igjen var det for alvor lyst, og jeg fikk se noen av virkningene etter gårsdagens flom..

Mange trær står fremdeles under vann, men vannstanden var nesten en meter høyere 24 timer før. Vannet hadde laget egne stier i veien, som på bildet under.

Høsten er virkelig vakker!

Anbefaler deg virkelig å prøve å stå opp tidlig en dag, komme deg ut, og bare nyte den ubeskrivelige, magiske følelsen som skapes. It's Awesome!

Høst i Guds frie natur:)

Tenk deg så deilig! Frisk luft. Farger hvorenn du snur deg. Fossen bruser og vinden suser. Dessuten er du sammen med noen av dem du liker aller best! Sånn hadde jeg det for omtrent en uke siden da jeg var på tur til Sandbekk med mine to kjære:

Thomas og Chessie<3

Bjørk må være det fineste treet som finnes... kanskje sammen med osp!

Cutie^^Sopp er ganske gøy å ta bilder av! De kan være i mange facinerende former og farger..

ELSKER solnedganger!

Thomas går på tur:)


Jeg liker så godt å gå i Guds frie natur! Har en plan om å stå opp tidlig en dag nå i høstferien, gå opp på et fjell, og se soloppgangen derfra! Det hadde vert fantastisk! Heldige dere skal i så fall få se bildene, men anbefaler heller å bli med meg:) Venter bare på en morgen uten overskyet vær...

Glitter og stas!

Lufta har aldri vert så frisk før.

Aldri har det noen gang vert så mye glitter overalt. Hvert minste sandkorn og blad glitrer.

Aldri har været vert så fint. Sola skinner.

Aldri har temperaturen vert så perfekt.

Levende.

Aldri før har alt vært så stille, og samtidig så levende!

Det er morgen, og selv om det er høst, så er alt perfekt!

Sjekk de fargene!♥
Rødstrupe-min yndligsfugl:)
Et ekkorn sa også "hei" på morgenturen i dag. 

Glitter!
Verden er nydelig!

Naturen er fantastisk!

Tenk på alt det vakre som finnes rundt deg! Ta deg en tur ut nå når det begynner å bli høst! Her er et par bilder jeg tok en dag jeg og Yvonne var oppe med Lindland-demningen. Verden vi lever i er nydelig..


Rødstrupe (foto)
Elg (Foto)

På søndag traff vi en elg og kalven mens vi var ute å kjørte. De beste elgebildene jeg har tatt så langt i alle fall:)

De to første bildene er av den søte kalven:) Den stod bare å spiste mens vi fotograferte den og moren.

Mamma var litt mer agressiv. Hun tok noen skritt mot bilen og trampet i bakken, så vi skynta oss videre;)

Pene dyr! Skulle ønske jeg hadde fått mere tid til å ta bilder av dem..

Nøtteliten bor i toppen av et tre

I dag har jeg vert i Valle! Det var en skikkelig koselig plass, og jeg har tatt noen nye bilder jeg skal vise dere også! Bildet under her tok jeg for noen dager siden, men var så koselig at jeg ville vise dere det nå. Bildene fra i dag får dere nok en bit av senere:)  

Da jeg las igjennom dette merket jeg at det var mye "koselig" til å være en så kort tekst... Men sånn er det. Jeg har noen ord jeg liker, og de klarer å dukke opp overalt!

Ikke helt knivskarpt, men:)

En kjapp tegneserie (les: bildeserie)

Jeg har et insekt! Det har'kke duuu!
Ånei! Langbeinen min:(

jaja, vi har i alle fall hverandre:)

Svaler er flotte fugler!

Har du hørt eventyret om hvordan svalene fikk sin saksehale og sitt røde bryst?

fant den ikke på nettet, men har lest den flere ganger i eventyrsjokolade:D Så løp og kjøp!

Cobweb (foto)


Vet at det ikke er heeelt i fokus, men jeg synes det var litt tøft sånn:) Likte liksom utrykket til det siste bildet... det som er mye mer interessant er hva Du mener!

Ønsker deg forresten en nydelig dag, og du må huske på at når det stormer i livet ditt, må du ikke legge deg ned å gi opp, men lære deg å danse i regnet! Dessuten kan du prøve å lese salme 42.6.

Så mye bra...

Dette er noe man kan grunne på folkens! Ta deg gjerne litt tid. Tenn et stearinlys, og tenk over det du leser! (Det står noen topp tips om bibelmeditasjon på bibel.no på dagens bibelvers!)

1 Tess 5,12?18
12 Vi ber dere, søsken: Vis respekt for dem som sliter og arbeider blant dere, de som er deres foresatte i Herren, og som rettleder dere. 13 Dere skal vise dem den største kjærlighet og respekt på grunn av den gjerningen de gjør. Lev i fred med hverandre!
14 Vi oppfordrer dere, søsken: Vis til rette dem som ikke holder orden på livet sitt, sett mot i de motløse, ta dere av de svake og vær overbærende mot alle. 15 La ingen gjengjelde ondt med ondt, men strev alltid etter å være gode mot hverandre, ja, mot alle.

16 Vær alltid glade,

17 be uavbrutt,

18 takk Gud under alle forhold!

  For dette er Guds vilje med dere i Kristus Jesus

Dette bildet er tatt under morgenturen jeg og Chessie var på på lørdag:) Se spindelvevet i trærne! (nei, det er ikke høyspentledninger)


Og tåken som enda lå over vannet... Akkurat dette må være noe av det mest magiske og mystiske som fins.. Jeg er bare helt klar til å se små alver danse rundt inni oppå vannet...

Det var enda dugg på eikenøttene også.

Den store hemmeligheten er at klokka var faktisk 8, og jeg var ikke så tidlig ute som jeg pleier på morgenturer... I gode gamle dager (begynnelsen av sommeren) stod jeg opp klokka 5 for å ta bilder...

 

I samme slengen som jeg var her ville jeg bare anbefale en nettavis! Den heter Happy News! Her har de bare positive nyheter, så hvis du er lei av all elendigheten i verden, ta en tur innom denne siden:)

På Jakt

Pusekatten til Thomas på jakt:En ennen pusekatt:Og så i tillegg til alle pusekattene måtte jeg bare legge ut denne også:


:) Jeg liker det nye pbjektivet mitt!:)

leaving the scene of the crime


Bildet er av pusen til Thomas som hadde fått nok av å bli tatt bilde av. 

Har det som sagt ganske travelt for tida, så beklager litt sein blogging.. Men det får bare gå seg til. Kan ikke alltid ta meg tid til PCen.. Den står på prioriteringslista under Jesus, Ny Generasjon, skole, cellegrupper, korøvelser, tid med Thomas, Turer med Chessie, Tid med venner, osv....

Ha en fortreffelig dag!

Sommerens siste (foto)

Jeg tror kanskje at denne helga med sol og blå himmel er  sommerens siste sukk:)

Skulle ønske sommeren ville bli mye lenger...

Brukte litt tid på å redigere bildene i dag...si gjerne hva du synes:)

de siste bildene (fra og med dette under her) har jeg ikke redigert. fargene var så fine og passende:)Hvilken årstid liker du best? Jeg er evig fan av sommeren....

Sulten Unge

Som jeg nevnte for et par innlegg siden har jeg nå fått meg et objektiv som gjør at jeg kan ta mer fuglebilder. Her fikk jeg et heldig skudd eller to av en svaleunge:)


Bildene i fra når moren kom ble ikke serlig klare, men jeg var ikke helt forberedt.

Var de ikke søte?

Det har skjedd noe veldig rart her i huset!

Og det er at vi har fått så mange marsvin at kjøleskapet har blitt påvirket! Og dette må være skjelden... Men med jevne mellomrom lager kjøleskapet en kurrende marsvin-koselyd... Det er et tegn på at vi må kvitte oss med noen av udyrene. Beklager språket, men jeg likte dem godt jeg... så lenge det bare var en!

 

-However-

 

Lurer du på hvem denne fyren er? Det er nemmlig en grønn løvgresshoppe! Jeg glemte å spørre hva han het, så vi kaller ham Frank. Frank sin livs ambisjon var å bli modell. Nå er han kjempefornøyd!


Gode gamle Frank showet off som bare det!

Ekkel eller Facinerende?

Foto-Dragonflies

Øyenstikkere er noen facinerende skapninger. Disse kom jeg over oppi Gausdal da jeg var med Thomas på slektstevne med familien hans:)
Hva synes du om bildene?

Liker du sånne insekter?

I'm gettin' butterflies

Eller jeg har iallefall funnet et par. Har ikke hatt tid og gidde til å finne navnet på dem alle, men denne er nok idasblåvinge..
Og dette er også en blåvinge av et slag, men er ikke sikker på hvilken..

Jeg liker virkelig sommerfugler! De er så pene:) Hvis du vil kan du jo enda bli med i konkurransen min hvor det gjelder å ta sommerfuglbilder! Du finner reglene her!

Mannen som bor på Galdhøpiggen.

Har du vert på Galdhøpiggen?

Liker du fjellturer?

Hva synes du om måten jeg laget innlegget på denne gangen? Fikk ideen av Aina Regina, så all ære til hennes blogg!

Perlemorvinger

Brunflekket Perlemorvinge

Aglaiaperlemorvinge

Og så et par jordbær i fra åkeren.


Facinerende, Fryktinngytende, Fengslende og noen ganger Farlig..

Sjøen er så facinerende, fryktinngytende, og fengslende. Den er ukontrollert, og uberegnelig og full av udyr. Samtidig er det en av de tingene jeg kan sitte lenge stille å bare se på mens jeg tenker...

Her er bildene fra båtturen til meg og Thomas!

Vann er nydelig! Spesielt sjøen! Den er liksom så... levende!

Himmelen var helt fortryllende når sola tittet frem! Jeg tenker alltid på Gud når jeg ser sånne stråler ned gjennom skyene.. Som om Gud sender ned noen flere engler, kanskje...

Vi lever i en vakker verden!

Fyret i Rekefjord:)


Her har jeg prøvd meg på et HDR-bilde i photoshop:) Et HDR-bilde er et bilde som består av flere bilder. I dette tilfellet for å få både fyret og himmelen riktig eksponert ( at ikke fyret blir svart eller himmelen helt hvit - se forrige bilde) Hva synes du? Ble det vellykket?


Og her er noen av husene på Sogndalsstrand (Stranno)

Jeg likte var å la hånda mi henge utenfor båtripa. Fingertuppene rakk akkurat ned til vannet og laget en liten sprut etter seg. Den kilende følelsen i fingrene, og den kjappe reaksjonen når jeg så en brennmanet rett forut...

Hva synes du om bildene? Hvordan tenker du på sjøen?

Noe godt og noe ekkelt. og noe pent!

Skikkelig sommerbilde, dette:) Markjordbær er godt!

Men så plutselig var det en haug med edderkopper rett med markjordbærene! Så jeg trakk meg tilbake..

Blåklokker er så pene, så måtte bare ta dem med:)

Dette innlegget var bare for å vise dere bildene egentlig. Og en del av min hverdag!

Hva synes du?

Har du smakt Gule Bringebær?

Jeg har alltid vert så stolt av at vi er de eneste jeg kjenner som har gule bringebær. Ingen som pleier å ha hørt om det.. Men noen i denne verden må jo ha det (også de som ikke bor på en planteskole) Vi har faktisk ganske mange interessante bær!

Toybær, morbær, druer, miniappelsiner og amerikanske blåbær er kjempegodt hjemmedyrket!

Har dere noe litt spesielt (spiselig) i hagen?

Sommerfugler og en Konkurranse!

Jeg har begynt å samle på sommerfuglbilder! Sommerfugler er utrolig nydelige, og interessante! Jeg har små problemer med å finne navnene noen ganger, men men.. Skulle hatt en sommerfuglbok!

Uansett! Jeg tenkte at jeg kunne lage en konkurranse! Den går ut på å samle på sommerfuglbilder!

Du har resten av sommerferien på deg til å ta noen blinkskudd (hvis du ikke allerede har samlet en stund) Premien går til den som har den mest imponerende samlingen! Ikke nødvendigvis den største, eller de beste bildene, men begge deler teller. Skjeldenheten til sommerfuglene(målt i hvor mange ganger jeg har sett dem) teller også inn på resultatet! Håper flere blir med, det hadde vert morro! Hvis du vil delta;

*last opp alle sommerfuglbildene dine i et innlegg på bloggen din.

*Størrelsen må være 600px

*Du må ha tatt bildene selv

*kommenter på bloggen min med en link til ditt innlegg!

*Premien kommer jeg tilbake til...

 

Konkurransen vil vare minst til 16. August, kanskje lenger (det kommer an på når jeg får tid til å kåre en vinner)

Sol, Sand og en herlig dag!

Legger ut bilder i fra en koselig tur med Ida! Vi var på Sandbekk, en av mine favoritt-turplasser!

Målet var å ta igjen sola(som hadde gått ned mange steder, men fremdeles lyste på fjelltoppene.
Synes dette var meget facinerende! Ser du hva det er? Det er sand i to forskjellige farger som har sklidd nedover i pene formasjoner:)

Vi tok jammen igjen sola også! Herlig:)

Etter en solid klatretur måtte vi ha et lite pust i bakken når vi nådde sola! Ida er så søt:)

Chessie var selvsagt også med, og vi hadde en liten hoppekonkurranse. Jeg vant (Chessie jukset!)

Små udyr fra hytteturen

Idasblåvinge (inni)

Idasblåvinge (utenpå)

En sommerfugl jeg ikke vet navnet på (noen som kan hjelpe meg?)


En Blå Vannymfe (ble fornøyd med dette bildet!

En annen vannymfe...


Frosk:)
En fugl jeg heller ikke kan navnet på. Må innrømme at jeg ikke er så flink på sånnt.. (og når google ikke ville hjelpe meg, så!)

Så vet du hva denne heter?

Er det ikke utrolig hvor mange facinerende dyr som finnes rett rundt oss?

På Hyttetur:)

Nå har jeg vert på hyttetur! Hytta ligger på Egeland og tilhører Thomas sin familie.

 

Etter en liten gåtur...

 

Og en liten rotur...

Var vi fremme ved hytta

Uten strøm og vann(med unntak av det vi hadde med oss) Laget vi Marinert Kylling med Ris, og kokte også rett-i-koppen-kakao! Bedre middag finnes nesten ikke på tur!

Været var litt skiftende, men ganske fint, og knotten ble ikke for innpåsliten før på slutten av dagen...

Thomas så en elg og ett rådyr, (mens blinde meg bare hørte elgen, og gikk glipp av rådyret -"kor e an, kor e an?" -"rett der!" -"kor?" -"nei, nå jekk an bag et tre") Men det ble masse bilder av insekter, og et par fugler. Jeg publiserer dette i et eget innlegg snart!;)

Her er forresten Thomas som drar ut båten (se så søt^^) Dette er på veien hjem igjen!

Himmelen har i det siste fått en ny type skyer! Siden jeg oppdaget dem, kaller jeg dem "Ingrids Fløyelsskyer"!

Lille måltrost

Alf Prøysen - Lille Måtrost

 

Det er en følelse som er helt spesiell. En litt barnselig følelse av omsorg. Jeg fikk denne følelsen i dag når jeg fant en fugl som ikke kunne fly, og muligens var syk eller skadet. Jeg vil ta den med til dyrlegen, beholde den, og aller helst ha den på rommet mitt. Kunne ikke dy meg for å spørre mamma: "kan jeg ikke beholde den? Væær så snill?" 

Etter å ha blitt enda bedre kjent med det søte dyret, lært det å hoppe opp på fingeren min frivillig, og prøvd å servere den alt i fra meitemark til brødsmuler ble følelsen enda mere forsterket...

 Måltrosten hadde ingen mor i nærheten, og kunne ikke fly, men var overraskende tam! Kunne klappe den uten protester! Utrolig søt! Den heter Fogli, og er blitt en god venn av meg! Sitter ute i treet nå...

Her er noen bilder jeg tok av dette fantastisk facinerende dyret:

Meg og Fogli^^ (mamma tok bildet)

Haha, han ser gretten ut^^

Selv om han ser ganske fornøyd ut på dette bildet, ville han ikke spise noen ting.. snudde seg bare bort.


Hunder, Ender, og Sommerfugler!

Den ene dagen var Ingrid og hunden hennes chessie nede i elva og badet.

Stakkars hund har det så varmt nå for tida, så det er godt å kjøle seg ned litt.

Men plutselig oppdaget Ingrid noe rett ved siden av føttene sine! Det så ut som en død fugl!

Huff! tenkte Ingrid, men så i samme øyeblikk at fuglen levde, og lå på et reir.

Samtidig hadde også Chessie oppdaget fuglen, og løp mot den for å hilse på. Men Fuglen ville ikke hilse på, så den flakset ivei. Det var da Ingrid oppdaget at fuglen lå på masse egg! Ingrid tenkte glad med seg selv i det hun løp etter hunden sin; "Eg glede meg t å ta bilde av dei ongane når di klekke!"

Fugleunger er sjarmerende!

andunge

måkeunge

Svaneunger (foto: Thomas E.S.)

Apropos interessante dyr, så fant Ingrid også noe annet spennende her en dag. En mega-skjelden sommerfugl!

Haha, neida. Hun hadde bare ikke sett den før. Noen som vet hva denne heter?

Og når vi først er inne på sommerfugler: her er noen mer kjente; Neslesommerfuglen:)Ha en god helg! Det skal virkelig jeg! Klar for utdritningslag:D

Hva synes du om disse?

Søte?

Ekle?

Jeg synes sneglene er litt pene, eller iallefall facinerende(liker det ordet!), så lenge de har skallet på. Det er liksom litt regn-om-sommeren-stemning med slike hagesnegler. Har sett masse av dem mens jeg har jobbet i Urdals Planteskole i sommer:)

Så her er en del av min hverdag:

Rådyr er så facinerende!

Den finnes masse facinerende her i verden. Jeg liker rådyr fordi de er så grasiøse og elegante, samtidig som de er søte, og ville! Litt skjeldne også(med mindre du går ut kl. 5  om morgenen). Det gjør dem enda mere spennende;)Dette Rådyret stod rett over vannet da jeg tok bilde av beverne (se innlegget under)

Utrolig irriterende at dette bildet ble så dårlig-.- Det kunne blitt topp med riktige instillinger. Men etter at jeg nå har redigert det til bristepunktet er det iallefall lyst nok til å se hva det er:)

Den mest vellykkede fototuren på evigheter!

Klokken 05.00.  den 29.juni stod Ingrid opp av sengen sin. Ute var det tåkete, men fuglene sang, som for å motvirke den triste disen. Ingrid kommer seg ut, tar scooteren, og kjører av sted. Hun ender opp ved en kulp i elva Sokna. Der svømmer det noe rundt. På den andre bredden står to rådyr. Ingrid setter seg ned og knipser i vei!

På denne morgenturen traff jeg altså på 2 bevere, og 7 rådyr og en litt overivrig fugl! Beverne var målet, og jeg ble ikke skuffet!

Her sitter han på land å ser på meg.

Graver litt i sanden..

De svømte fram og tilbake hele tiden... Var ikke redde i det hele tatt! til og med da jeg reiste meg, og begynte å snakke til dem, fortsatte de bare å svømme "att og fram.."

Og de lekte! Det er det søteste jeg har sett og hørt på lenge! Sto sånn som dette og dyttet i hverandre, mens de laget noen lyder som minnet litt om lydene til et marsvin:D


Nuss<3

Facinerende dyr^^

Takk til min elskede Thomas som lånte meg telelinsa si denne morgenen:)

Nå er pausen ferdig, så jeg får komme meg ut å jobbe! Bilder av rådyrene får komme senere:)

Dragonflies!

 

 

Her er hagedammen vår.

Der er det masse spennende! Livet vrimler rett og slett! 

Følgende er noen øyenstikkere som liker seg ved dammen vår:)


 


 

 

Morsomt at de parer seg sånn:P De fløy til og med rundt sånn-ikke snakk om å finne et privat og rolig sted, men så mange steder som mulig!!Abselutly Stunning!

Ingrid og Thomas var ute på en vanlig tur her en dag da de plutselig fikk øye på noe svært vakkert og uvanlig!

Det glitret og skinte i skumringen, så klart og rent og sprudlende at det var umulig ikke å bli glad! Sola, som holdt på å gi seg for dagen skinte littegranne igjenom treærne, og farget det fossende vannet sølvskimrende, og lysende hvitt! Det kan ikke beskrives-> Ta turen til Lindland ca halv 10 om kvelden!

Men her er bildene:Ha en fin dag!

Går på den smale sti...(foto)

Matt.7.13 Gå inn gjennom den trange port! For vid er den porten og bred er den veien som fører til fortapelsen, og mange er de som går inn gjennom den. 14 Men trang er den porten og smal er den veien som fører til livet, og få er de som finner den.

hehe, synes dette bildet var en fin illustrasjon til det bibelverset:D

En kveldstur på Stranno

Bildene mine har Virkelig hopet seg opp i det siste! Det fine været har et par bivirkninger for meg:

-mindre pc

-mindre inne

-mer rødhet

Jeg synes det er positivt! Men må jo innom bloggen også! Selv om jeg ligger litt på etterskudd skal jeg nok klare å ta det igjen en gang; kanskje når det bli regn!:)

Her er noen bilder i fra en tur jeg og charlotte gikk for.. ca en uke siden

Det var en nydelig solnedgang..

Strandnellik er så nydelige^^


Charlotte er også nydelig!

Vi måtte begge prøve den litt usikre huska:)

Dette bildet er i fra en annen dag; I Planteskolen. Vi kaller alltid sånne dyr for nøkkeldyr... vet noen hva de egentlig heter? Ganske facinerende sånne småkryp, synes jeg (skjeldne meg)...

 

Bilder fra en skogstur:)

Thomas sin snik-fotograf-linse stikker frem:)
De nydelige trærne inne på lindland:D

Liljekonvall♥

Dette bildet har Thomas tatt av meg:D

her er også Thomas fotografen;)

My feet

eller egentlig Monica sine;)


Hva synes du om de litt spesielle bildene?

badetur me Yvonne i dag:)

Turen vår i bilder:

Badeplassen:)


Søte Yvonne:)

En Larve; synes de er pene, jeg!

Yvonne hopper:D

Sommerstemning deluxe

Jeg plukket blomster: Elsker å gjøre det! Det minner meg om når jeg var liten:D

liker du å plukke blomster?

Hvilket bilde likte du best?

Rådyr i blomstereng:)

Traff på 3 av disse når jeg var ute å kjørte her en dag. Forøvrig bare to som var villige til å bli mine modeller:)

Hvilket bilde liker du best?

hehe, bildene hadde liten sammheng, så er kanskje vanskelig å sammenligne.. Av den logiske grunn at de er

så forkjellige, var det veldig vanskelig å finne en passende tittel. 

Andreas som holder på med noe teakwondo:

 

Et rådyr som var så vennlig å stå modell for meg en stund!

Tur til Sandbekk med Thomas:)

Ganske fornøyd med at thomas satt så stille at han ble forholdsvis klar selv med lang lukkertid:)

Maur som spiser en sleve..

Ei lita øy i elva:)

To slever som slåss

Sandbekk med Thomas' lånte vidvinkellinse(altså; ikke egentlig thomas sin..)

Her renner sanden nedover, så det virkelig blir en Sandbekk!

Den idylliske veien til sandbekk..


Hvis du lurer på dette her med kamerautstyr, så har jeg lånt to forskjellige linser i tillegg til min vanlige 18-55mm. Den ene er Thomas sin og er 70-200mm (kjempemasse Zoom!:D) og den andre, vidvinkellinsa på 10-22mm har Thomas lånt. Jeg blir helt syk av alt det gode utstyret. Merker enorm forskjell med linser til noen tusen mer enn min...

Søteste ever!

Har du noen gang sett noe så bedårende?^^

Måtte bare dele dette bildet med dere!

My Flower

Min yndlingsblomst er nok Liljekonvall. Det er på grunn av:

*Enormt søte små blomsterklokker

*Liker hvite blomster!

*En fantastisk herlig lukt hvis du får mange nok

Nå er det så vår at liljekonvallen har sprunget ut:) Tok bildene på morgentur kl 6 i dagmorges med Chessie:)Fjelltur med skolen:)

Her er vi på vei opp fjellet. Enormt masse oppoverbakke! Det var slitsomt, men herlig i den steikende sola!

Og vi går og går..

Pluselig kommer vi til et vann, som jeg kan stappe beina nedi! Du hører en fresende lyd idet varmt møter kaldt.

Monca likte lyden, og hoppet like godt rett uti. Det gjorde Donna også!

Og Benita..

Denne hunden var så søt:) sikkert varmt med så mørk pels nå!

Herlig sommerbilde:)

Mange badet... Men ikke meg:)

Så kom vi endelig til toppen etter litt mere gåing.

Ane og Sunniva:)

Benita med en hund som var med:)

Den flotte naturen:

Lekeslåssing:)


Jeg elsker å gå på tur! Det er veldig godt mens det pågår, og nesten enda bedre etterpå! Vill natur er det fineste jeg vet om!

Left you a Note (Ingrid og Benita i Parken del 2)

Her er resten av bildene Ingrid og Benita tok en vakker vårdag i slutten av mai (kaller det slutten, for mai går så fort!) 

Dette innlegget består av bilder vi tok av andre ting denne dagen. (det første innlegget var menneskene)

Har blitt inspirert til å ta disse bildene av Elise Henriette. Hun har en fin blogg, med masse flotte bilder, så ta turen innom!

 

hele greia med lapper har jeg altså fra Elise:)


Hva synes du om bildene?

Hadde vert fint med konstruktiv kritikk, hvis du vil ta deg tid:)

Rådyr

Ida fikk meg med på en tur her i kveld, og det er jeg kjempeglad for! Er så spennende å ta dyrebilder; spesielt av ville dyr. Og selv om bildene fra i dag ikke er perfekte, synes jeg de er bra forholdene tatt i betraktning. Hadde jeg hatt 6000 kr dyrere linse, en del mer sollys, kortere avstander, tammere rådyr osv hadde nok bildene blitt bedre, men pytt!

Dette ble jeg mest fornøyd med. Det var ganske klart, og speilbildet ble fint:)


Dette hadde bare blitt helt nydelig hvis det var klart:/

Ganske greit:)

Her kom det over til den andre siden av elva etter en kort svømmetur, og ble gjenforent med kjæresten. Han stod faktisk å ventet helt til hun var over elva til de sprang avsted sammen. Så søtt!

Sommertur til blåfjell i bilder.

Gikk en tur med Yvonne i dag:) Nydelig vær, og varmen gav meg den helt fantastiske vet-ikke-hvor-jeg-skal-gjøre-av-meg-fordi-jeg-er-så-glad-følelsen!

Legger inn høydepunkt-bildene:)

Løvetann som blåser:)

Nydelige blomster på trærne nå! Denne larven prøvde å angripe meg med å sprute noe ekkelt på meg da jeg skulle hjelpe den inn i skyggen. Snakk om utakknemlig!

   

Sunglasses! En smule ødelagte sådanne..

Yvonne drikker

Yvonne på broa, min fot..
  
Vann som drypper og renner:)

Den nydelige skogen på vei mot blåfjell!

En nydelig kveld (bilde)

Himler er noe av det fineste jeg vet her i verden! I kveld var det en fantastisk solnedgang. Var litt sen til å ta bildene, men pytt!

Ikke redigert:

Redigert:

Hvis du er interessert i photoshop så brukte jeg her "image-adjustments-levels" og "image-adjustments-selective colour."

Hvilken versjon var den fineste? Ble det litt overredigert?

Ha en fin kveld!

Morgendugg

Nå er det to dager igjen av fotokonkurransen! Du finner regler og tema her.

hva synes du om disse bildene jeg tok her en morgen?

Turen i dag i bilder:)

Chessie som virkelig koser seg med å rulle i løse blader i skogen^^ Så søt!

En magisk skog!

Jeg tror dette er min yndlingsblomst: liljekonvall^^ Gleder meg til de blomstrer!

Jeg elsker virkelig skoger! Blir så glad:)

Jeg er virkelig glad for tida! Ikke hele tiden, men veldig ofte! Så glad at jeg holder på å sprekke, og ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg! Du kan lese hvorfor jeg er så glad her og her

Alene denne gang...

Eller egentlig ikke! For Chessie var jo med meg på morgentur! Morgener er nydelige! Vi drøyet til klokka 9 fordi jeg gikk i 3/4 bukse, og ville vente til sola fikk skikkelig tak:)

Morgendugg:

 

Chessie: Så fornøyd med pinne! Et rør som dryppet...

 

  

Fikk låne Thomas sin fjernkontroll (obs den synes i hånda mi), så jeg kunne ta noen gøye selvutløserbilder! 

Sommer!

  

(Klikk for å forstørre)

Morgenstund har gull i munn!

Ca.  Klokken 06:15 i dag tili gikk meg og Thomas ut på morgentur! Her får du de eksklusive bildene:
(Klikk på de små bildene for å forstørre dem)

Morgentåke over haua...
En sau med lammene sine, og blåbærkart!


Utrolig mange spesielle og kule trær der! Spennende:)

En litt spesiell stein...Eller kanskje et dinosauregg?


En ond flått på buksa mi-.-


Dette siste bildet er tatt av Thomas; Så Nydelig! Du finner bloggen hans her

Kjedsommelighetens resultater!:D

Kjedet meg littegranne i dag, siden vi fikk fri i matten. Det var fordi jeg ikke kom opp i matte, nemlig! Nå satser jeg på at jeg kommer opp i formgivning, og ikke tysk muntlig. men nok om det!

Jeg kjedet meg...

Hadde lest blogger...

hadde sjekket VG..

Så jeg gikk ut en tur for å ta noen bilder!

Her ser du noen av resultatene:
Våren er Nydelig!

Liten? Jeg?


Liten?
Jeg?
Langt ifra.
Jeg er akkurat stor nok.
Fyller meg selv helt
på langs og på tvers
fra øverst til nederst.
Er du større enn deg selv
kanskje?

Inger Hagerup


Denne mauren(på bildet) var jammen dressert! Hver gang jeg holdt hånda over den, strakte den seg etter meg, og danset!

Runnin in the sand


En tur til sandbekk med Chessie og Yvonne:)

Noen Bilder:)

På tur me Monica å hunden Dennis

Thomas sin nabo hadde noen steiner i hagen, og jeg oppdaget plutselig at den ene var en Hjertestein!

Himmelen er fantastisk nydelig! ET MIRAKEL!:)

En trestubbe utenfor betania. Synes den var så fin:)

Noen bilder som Thomas har tatt og jeg har redigert en del på:

Litt gøy resultat, eller hva? Selv om jeg ikke gjorde alt så nøye at det gjorde noe... rett og slett fordi det uansett ikke skulle brukes til noe fornuftig...

Nå skal jeg på Henteleken med Bil og så en slags Jentekveld! Gleder meg! blogger muligens om det senere:)

Si noe fint til noen du kjenner!

Og Nyt resten av Helga!

På en søppelplass

Hvis man studerer søppelplassen til Urdals Planteskole, kan man finne flere gjemte skatter! Tenkte jeg skulle dele bilder av noen av skattene derfra:

Krokusene har kommet litt for langt nå...

Dette er jo rene hagen!

Snøklokkene står fremdeles!

Små blå!

Disse har ikke sprunget ut enda, men jeg gjetter at det er påskeliljer, eller pinseliljer! (går for det siste siden det høres mest logisk ut på denne tida...)

Voffen min å andre søtinger:)

Chessie er min fantastiske Aussie, eller Australian Shepherd.

Hun ELSKER å bade!

Dessuten er det mest morsomme å sprute vann på alle andre!

Hun er også kjempeglad i pinner og lek! (Her begynner hun å tørke etter å ha gnitt seg inntil meg og mosen en del ganger..)

Tyggetyggetygg!

her er Yvonne også i den Herlige sola i Linepollen!

Jommen sa jeg søtinger... En GEDIGEN Laks som hadde strøket med nede i elva. Tipper den var en meter lang! Tennene var fryktinngytende!... Kunne tippet at det var en krokodille...

Another walk on sunshine!

Katrina & The Waves - Walking on Sunshine

Eller iallefall i solskinn!

Hadde ikke fått nok sol etter turen med Thomas(innlegget under), så da han trakk seg tilbake for å pusse opp studio, gikk jeg en tur med Monica også! Vi gikk oppi heia ved Lindland kraftverk. Legger ut også denne turen i bilder; Enjoy!

 

Meg og Monica går (irriterende kvist, men)

Enda et bilde med irriterende kvist, men slapp av! Dette er det siste i dette innlegget:)

Monica flyr ivei!:)

Bare for å demonstrere at også Chessie var med:

Vi traff også andre dyr, som dette heller lite fotogene ekornet. Han insisterte så på å bli tatt bilde av at han klatret høyere og høyere opp i trærne til han forsvant.


Likte dette bildet av fossen med lang lukkertid:)
Hva synes du om redigeringen? For mye blått i fossen?:)


Unn deg selv avslappning i form av å gjøre noe du liker, bare fordi du liker det! Gjerne ute i det fine været i helga!

Cutie Puppies, and Awesome Horses!

Nevnte for et par innlegg siden at både Dokka og Tanja skulle ha valper. Tanja har nå fått 5 stykker! Dokka var på røntgen, og skal få bare to... Her er noen bilder av Tanjas søte små!

Jeg, Monica, og Stine var på ridetur med Stines hest Dokka i dag.
Her er et bilde av øyet til Dokka...;)

Monica klarte fint å få kontrollen over Dokka etter hennes forsøk på å galoppere villmann i den glatte snøen:P Stakkars, hun er så ivrig etter at Stine har vert først skadet, og deretter i Thailand! Ryttere er ikke alltid lette å oppdrive:P godt at jeg å Monica kom til unsetning^^


Fint bilde! Stine som løper i bakgrunnen^^

Grønt er skjønnt!

Noen bilder jeg tok da jeg og Yvonne var på tur til Sandbekk!

 

Bilder i protest mot den lange vinteren


Har kost meg med å redigere fargene i bildene i PS, og ble ganske fornøyd med resultatet:) 

Thomas tok bildene på morgenturen vår i dag, du kan se flere bilder på bloggen hans

Lørdagstur! Tothammer-Hellevik-Stranno:)

Jeg og Thomas tok en fin rundtur i går; det er deilig ute med en gang sola får tak! 

Det første interessante vi fant på vei til Hellevik var ei død spissmus

i Hellevik fant vi fine skjell og drivved, som resulterte i flere bilder:)

Så fant vi en ishule som var stor nok til at jeg fikk plass i den:)

Min hånd:P

Thomas<3 

tang og tare i sjøen (overraskende fotogent!)

Et lite pust på bakken:)

Våren kommer, så nå MÅ snøen skynde seg å dryppe bort...

min yndlingsfølelse!

Noe av det beste som finnes her i livet for meg er når jeg er på en tur i naturen, helst helt alene, stopper Helt opp, og bare lytter. Lytter og puster, og føler. Jeg må være så langt i fra veien at jeg ikke hører bilene som mer enn en svak dur i det fjerne. Det er lurt å lukke øynene, så skjerpes de andre sansene(betraktelig mye, faktisk) I dag gjorde jeg dette. Sola skinte svakt i ansiktet, langt borte hørte jeg på den ene siden noen biler, og på den andre en masse svaner som synger av full hals. Fuglene kvitrer; de savner nok våren like mye som meg, og synger i protest! Jeg hører også lyden av Chessie som traver rundt i snøen (var ikke helt alene; ta gjerne med hund!) Litt senere stoppet jeg opp ved elva, noe som igjen gir en helt annen, og fantastisk følelse!

Jeg utfordrer DEG til å prøve dette i dag! kom deg litt bort i fra mas og kjas, og stå helt stille. Lytt, og føl!

 

 Bildene er i fra i sommer...tror Thomas har tatt mesteparten:)
ser du forresten gorillaene i det siste bildet? Jeg oppdaget de tre, så vi fikk tatt bilde av dem!


 

lille speil på gulvet der....

... Er jeg den vakreste i verden her?

Svaner er nydelige skapninger! Elsker å se de grasiøse bevegelsene der de glir gjennom vannet. Jeg legger ved noen svanebilder Thomas har tatt :)


Forresten så har jeg og Thomas 9månedersdag i dag!  Det er 3 fjerdedels år! Still enjoying every day!:)

liker så godt dette "gullkornet", og synes det passer så godt:

 

Jeg elsker deg mer i dag enn i går,

men ikke så mye som i morgen!

 

Jeg driver og skriver et kåseri om kjærlighet i norsken, så jeg har samlet en del info... legger inn noen utsagn om kjærlighet, og kanskje også teksten senere, hvis den blir bra:)

I tillegg kan jeg ta med det Vilde(Thomas' niese, eller onkelonge) sa da hun så et bilde av meg og Thomas:

"Kjerlighet!

Dåkke e Kjerlighet!

Dåkke e jo kjærast!

d e forde dåkke kysse...!"

Vilde(4)

Min skolevei

Hver dag tar jeg bussen i fra Hauge til Flekkefjord, hvor jeg går på skole. Denne strekningen er ganske kjent på flere måter: Jeg tror det er den dårligste, og mest svingete veien jeg har kjørt! Den går i slalom opp og ned i diverse daler! Det blir ca, i gjennomsnitt 2,25 timer pr dag med svinging! På plusssiden får jeg se mange interessante ting på denne daglige reisen. På den rette tiden av året( ca nå) får jeg akkurat solnedgangen i jøssingfjord når vi kjører forbi! I tillegg har vi på veien sett bever, og en rev(som ikke jeg fikk sett:/ )og hverandre, noe som ikke er så rent lite! Har også endel spennende diskusjoner på disse turene. 


Helleren, en vanlig turistatraksjon i jøssingfjord pga. helleren som husene er bygget under. I Historie lærte jeg ganske nylig at denne helleren antagelig var bolig for vikinger i vikingtida.


Fototur me Thomas å John-Kenneth

Vi kjørte til bakkabru for å ta bilder før lyset for svant-tidlig en søndagmorgen-etter at vi hadde vert på Betania å sunget med DTS, lovsangsteamet Thomas har startet.

 

Isen hadde enormt mange fine former! ganske rart egentlig! Kjempemange små kunstverk!

Det vi gjorde var at vi gikk en tur på isen...

Guttene gikk først...

Så de "sikret" isen litt for meg...

Enda flere fantastiske formasjoner...

Et gammelt skur

Det som var inne i skuret:S (død skarv, tror jeg vi kom frem til)

Det som var utenfor skuret:D

Svane på isen

Mange, sultne svaner

Flaksebilde(i dobbel betydning)

Synkronsvaner

Så tok vi turen ut til Stranno{sogndalsstrand} for å se solnedgangen

Nydelig solnedgang....

Meg og Thomas<3

Øye er vinduet til sjelen

Hungry Eyes

Brown Eyed Girl

Leende Guldbruna Ögon

Fant fram noen av de første sangene jeg tenkte på om øyne:) 

I dag fikk jeg en åpenbaring! Øyne er faktisk iøyefallende vakre (kjempemorrsomt-.-) Still deg opp i speilet og se på fargene i øynene dine! De er nemlig ikke bare "blå" eller "brune" men har enormt mange farger som glitrer som noe magisk! Øyne må være noe av det vakreste på et menneske! Jeg tror at det er viktig å tenke litt over det som er vakkert her i verden; en verden med mye vondt og vanskelig. Se deg i speilet, og nyt å fordype deg i øynene dine. En enda bedre ide er å studere kjæresten din sine øyne, og kanskje også kommentere dem! 

Søt liten gutt:)


Redigerte det første litt: skrudde opp fargekontrasten, og tok fargen bort fra alt utenom øyet. Ble ganske stili:) Bildet til høyre er det orginale, og de er av Thomas:D

Har tatt alle utenom det siste bildet selv. Det tok min kjære Thomas av meg:)

 

Why do we close our eyes when we sleep, when we cry, when we imagine, when we kiss, when we pray? Because, the most beautiful things in the world can not be seen with your eyes, it must be felt with your heart

På glattisen

Det har vert unormalt mye is på Haua nå, og det er iallefall spesiellt at den har ligget så lenge! På lørdag tok jeg og monica rett og slett en spasertur i fra sentrum til meg på isen på elva;Sokna. isen var alt i fra borte til 20cm tykk, men vi passet godt på å holde oss borte fra der vannet enda rant. Det ble iallefall mange fine bilder ut av all kulda!

Is- og Snølag oppå isen.

Sollys på isen:)

Jøssingfjord

Monica på glattisen:)

Meg på glattisen

Fjærlette iskrystaller

Islag

Hummer fastfrosset i isen:P

Iskrystall

Sorg er en mur mellom to hager

Kahil Gibran sa disse kloke og oppmunstrende ord, og jeg har hentet dem fra boka "skuret"(les i inlegg lenger nede) Mulig du blir litt skuffet av å lese et innlegg som handler om noe helt annet en tittelen, men jeg ville virkelig videreformidle noen av disse Gode visdomsordene, og synes rett og slett de var så gode at de burde få plass helt på toppen! grunnen til at jeg ikke utdyper dem så veldig er fordi de selv sier alt, og flere ord blir bare i veien. Visdomsord er ofte slik.

Tittelen kunne også vert: Natures Snowart(not mine).  Det får nøye seg med å være underoverskrift. Jeg skal egentlig bare blogge om noen bilder jeg tok i går med det fantastiske kameraet jeg fikk til jul!

og så kan du jo høre på denne sangen imens du nyter bildene:)

Snølandsakap i miniatyr

Isklumptapper

Frozen leaf

Glitter og stas

På tide å gå av?

Håp, Ambisjoner, lek - er det viktig?

Nede for vinteren

Men vent!! det er MIN sykkel som ble stjålet for noen uker siden! Og der står den uten å si noenting som helst før jeg tar bilde av den! Bra jeg fant den igjen, men det blir spennende å se om jeg får den til å fungere når den har tint....

New Moon(neida, den er full)

En tjukk pus!

Ok, kanskje jeg skulle ha forandret underoverskriften min til "Natures Iceart"  
Dette er på vindusruta til lageret vårt:) Skikkelig vakkert!

Farewell to the Eastern Nature

Så reise jeg hjem i fra østlandet igjen. Legger ved noen bilder derifra, en vakker sang og et nyttig visdomsord!

Who am I er en nydelig sang av et av mine faorittband: Casting Crowns. Sangen har mening, nydelig tekst, fengende og fin musikk, og en vakker melodi!


Intet Gjør oss så ensomme som våre hemmeligheter. Paul Tournier.

Øvernløypa på Stavsjø-Pappa sin nabo! ganske grei slalombakke:)
 
 Dette er boka jeg leser for tida, og jeg Positivt overasket! Akkurat som "who am I-casting crowns" har den alt! Tekst, budskap, spenning! Har bare lest noen kapitler enda, men elsker den! Har tatt visdomsordet under det ene bildet fra denne boka, Faktisk starter hvert kapittel med et visdomsord som innledning. Kanskje dukker det opp flere gullekorn fra denne boka på bloggen min:)

Boka anbefales for deg som er ute etter en bok som ikke bare "må leses ferdig" men du "MÅ bare lese videre!" Den har et kristent budskap som jeg til nå synes er kjempebra, og en innsikt som er skjelden. Gled deg!

Mer enn tusen ord

Et bilde sier mer enn tusen ord, og med de rette tusen ordene kan man få sagt ganske mye. Men det jeg gjorde i dag kan bare beskrives med en opplevelse! Fikk desværre ikke tatt så mange bilder heller, så får velge mine ord med omhu. Det nydelige vinterlandskapet rundt oss mens vi ridde i dag kan som sagt ikke beskrives rettferdig med ord, men du får la fantasien løpe inn i et landskap med hester som ivrer fremover. Snø som raser ned i fra lave grangreiner, tykke, dempende lag med hvitt som dekker alt omkring oss, og en frisk og herlig duft av kald vinterluft og hest:)

Etter denne turen, med en ganske brå slutt da vi traff en traktor, travet vi litt et annet sted (uten Garcy som var redd traktorer). Vi hoppet også over noen små hindre med Dokka oppe på jordet. På hele turen red jeg på Gro, noe som er ganske annerledes enn med Dokka! I første omgang måtte jeg hele tiden passe på at  vi ikke krasjet i Dokka som red foran oss(og ikke var like ivrig etter å suse fremover) og senere holde igjen da hun på død og liv skulle hjem fortest mulig! Men det var morro å ha en hest som var litt mer energisk; spennende med forskjeller!

Sprangtrening;)

Dokka og Therese:)       Les bloggen til Therese her.

Professional Snowart

Hadde en liten bildevisning for Bestemor og Bestefar i går, og fant noen bilder i fra påsken som jeg vil dele:)

Snødame laget av Andrea Nesvåg Eia & Ingrid Urdal Øvern
 Klikk på bildene for å forstørre!

Det er mye gøy å gjøre med snø!

1.Juledag: i Akebakken

Vi renner på Rompebrett i Øvernløypa.
Stine og Anders

Slalombakken blir jevnet ut, og blir antagelig åpnet i enste uke(synd jeg ikke er her da)
Heldigvis var det fint å renne på akebrett alikevel! Vi ble ganske snøete, og etterhvert slitne av å klatre opp bakken, så vi gikk tilbake. På veien bort gikk vi rett over vannet, men bestemmte oss nå for at det var lettere å gå rundt, og slippe den dype snøen:)


Dyra på gården

Hestene:)

Jerva, Dokka og Åsa

Jerva
Er bestemor og Bestefar sitt føll fri i vår:) Hun ble født i mai av Slottsve Gro, som også er moren til
åsa.
Hun er et år eldre enn Jerva, og er nok det føllet jeg har tilbrakt mest tid med:) Jeg var ofte og besøkte henne i innhegningen den første sommeren hennes; 2008. Bestemor og Bestefar sin:)

Moren deres; Slottsve Gro(også bestemor og bestefar sin), skal forresten ha et føll til i år, men det er allerede solgt, og jeg får antagelig ikke sett det
:( ganske trist, men...
Begge to er enormt kosete og sier aldri nei takk til kløing og klapping:)


Dokka
er Stine(mitt søskenbarn) sin. Henne får jeg lov å ri på nesten så mye jeg vil, og det er kjempemorro! Hun har sine små anfall av frykt mot ting som lukter vondt (møkkhaugen, grisehuset osv) men har til nå klart å holde meg på ryggen hennes selv om hun plutselig bøyer av eller bråstopper:) Utenom det er hun Kjempegrei, og en fantastisk hest å ri på for meg som ikke kan så mye:) Også den første hesten jeg føler at jeg virkelig har klart å galoppere på!

Hundene:)


Tanja og Dokka
Selv om det ikke ser så bra ut på bildet, så er disse to Elghundene ganske gode venner:) De lekesloss bare, og det var en ypperlig anledning for meg til å prøve å få et blinkskudd:) Tanja er moren til Dokka. De skal antagelig begge ha valper i år:) De er begge utrolig snille og koselige, og jeg husker i fra Dokka var liten at hun lærte kjempefort! En tid mens de hadde både Dokka, og broren Bamse, lærte jeg begge to å sitte på kommando mens Bestemor var ute en tur. Da hun kom tilbake sa jeg sitt, og begge rompene klasket i gulvet samtidig!:)
på begge bildene er Tanja til venstre:)

5 Tanker, 5 Fakta {Flodhest}


Jeg har valgt et tilfeldig ord, og skal skrive ned 5 av mine tanker om dette, og deretter 5 fakta jeg finner. Ordet er: Flodhest!

som du ser var mine kunnskaper noe begrenset, men det skal vi se å gjøre noe med!

 

-Det finnes to typer flodhester; Den vanlige flodhesten, og en dvergflodhest.

-de lever i vann om dagen

-går opp på land og beiter om natta.

-hodet sies å veie ca et tonn!

-kan løpe i nesten 50km/t-fortere enn mennesker! og imponerende med slike korte bein...

Kilde: http://no.wikipedia.org/wiki/Flodhester, så kan ikke garantere for innholdet;)

Høsttur:)

Onsdag va meg å Yvonne på tur oppe me demninggen på Linnland. blei ein koseli tur, sjøl om d blåste litt, så d va litt kallt. me hadde våre å handla på forhånn, å på menyen sto d Ritz-kjeks å kremost. 

pa210021pa210026

pa210031pa210018pa210008
pa210006

Di to siste bildane e i frå ein dag eg venta på bossen. syns d va ein fine høststemning!

Kodak Moments

He fonne ud at d e utruli frustrerane å ikje ha bedre kamera. d e liksom greitnok t nåen ting, mens andre e d nesten ikje vits å ta bilde av ei gång! 

Spesiellt når eg e kjærast me Thomas, som he et kamera som han stadi bygge ud både i høyden å bredden me nye linse å blitza.  E liksom ikje vits å ta bilda me mitt kamera når han he me sitt, for dei bli 1000 gånge finare, å når han ikje e der tenke eg bare på kå mye finare bilde konne blitt me et bedre kamera! 

trykk på bildane for å forstørra di, å se forskjellen sjøl!

pa100001mg2850cr22

Mens eg sidde å vente må eg bare nevna at d faktisk e ein del tidsforskjell når d jelle å lasta opp bildane au! d fussta tog ca 30 sek... nå tippe eg d he gått 5 min!

glede meg t eg au kan få meg et skikkeli speilreflekskamera, å ikje ein såkallt "knipseboks," som Thomas kalle d.

I dag såg me forresten nåen Rådyr ronnt linnland. Tog bilde av di me d flotte kamera hans;P va fire stykk som sto roli å spiste, t å me når Thomas jekk udøve jorde mod di:) rådyr e nåen nydelie dyr!

Ha ein kjekke høstkvell vidare du! 

mg3168

Vinter(høst), å en pøblete dyreflokk...

p9290043

 

Nå bjunne vintaren å sniga seg innpå! lige d ikje! men for all del, d jelle å ver positiv t eikver ti:) Nå e d høst me fine fargerige blokke, å sopp, å inne kan me kosa åkke me kakao å fyr på peisen:) Når snøen komme e d bare å skynna seg opp i slalombakkane å nyda solo som speile seg i snøen, å den friske vinterlofto på stjerneklare netta:) 


 

p9300072pa040104


pa040107

Me he mangen flotte dyr ronnt åkke! ein dag eg va i botikken fant eg ei gigantiske Billa! hu va ca 3 cm lang:O så eg fangde o i ei potta:) ein annar pøbel i nabolage e dennaher snigen! Han stikke ud heila tio i frå innhegningen sin, å forlade sin snille(store) hestevenn aleina. då bli han (store) kjempefornerma, å vil au ver me ud! I tilegg t denna utilgivelige gjærningen spise han opp alt som fins av gras å epla som he ramla ner. han trør ner hagen din, å spise alt som fins! so be ware! den neste litlle dyrevennen me ska sjå på e ikje follt så fryktinngytane, men han beid monica i fingen, å dreid på o... han ser uansitt ud t å liga dei små...kansje han bare he nåe imod barnevakta?

p9290058pa020083pa020093

Dårlig venn av kjøkkenredskapen

I dag lagte Ingrid å Monica taco itte ein flotte tur sammen me Thomas( å instendie øvetalelsa å bestikkelsa frå anders.) Madlagingo jekk stort sett greit. Ingrid vaskte opp, mens Monica steigte kjuddei, hakkte opp grønnsaga, å raspa ost. desværre va ikje monica bestevenn me rasparen, å fekk et lide sår på knogane. Ingrid spurte om hu a bedre venn me oppaskkosten, men då jekk Monica tebage t raspingen. maden blei go nok, å både Anders(som hålt på å dø av solt) å Grete spiste littegrann!!

Akkorat nå e d nydeli himmel ude! går i frå lys gul t Turkis, å Jub blå! elske himmelen som drie å bli mørk. elske generellt himla! ser bare di svarte silhuettane a trea mod den fargerige himmelen.... får meg inn i ein heilt egen stemning me drømma, tanka, å beundring:)

 

Design å Regnbue

Nå he Mamma Endeli fått på Designe på bilen sin! e greitt me litt reklame:) eg e fornøyd me resultate, bare domt at eg ikje fekk designa et skikkeli forslag før hu vellde:)
 p9020005

p9020004
Detta va syne ud vindue i frå mattetimen i går:) velldi fint, å varte bare få sekonna^^
p9020002

Sunrise-so full of hope

Detta var mitt syn for et par minutta sian då eg så soloppgangen fra vindue, å sprang ud for å sjå bere! Fantastisk!  det vil sei at solo utenfor mitt vakre hjem står opp ganske nøyaktig kl. 06.30.p8180006
Snart går skulebossen forbi, så eg må skynde meg, men får inn et bilde av Monica fra første skoledag. eg syns egentlig det var ganske greit å begynna på skulen igjen:)
p8170001

når eg venta på bossen ca ti på 7 måtte eg au ta bilde av detta syne:
p8180003

tur t horjen:P

I hall 12tio jekk me på tur på et fjell så hette hjorjen. va et stykke å gå, så me brukte mesten 2 tima, d a allså meg, anders, pappa, å Tante Eli. hu hållt gått fulle me sine 76 år! va mye fine natur her au, å eg bli velldi fasinert av di fluespisane plantane så vokse i myrene her. ellars va dar mangen andre fine dyr å planta, å by the way så e jorde rett me huse a Tante Eli invadert av rådyr! på den ittelengta toppen kokte me suppa, å rettikoppen kakao å greie, å koste åkke. turen ner jekk sellsagt betrakteli fortare, å når me kom tebage, jekk me ner t sjøen å bada (i d skomle, salte!!! vanne)(eg e en smule redd alle haiane, hvalane, blekksprutan, å di andre beist å udyr så måtte befinna seg inni tangen å taren:) )

Tante Eli, Anders, Pappap7160032
Anders, Meg
p7160037
Blå Sommarfoggel^^
p7160061
Nydelie fjelltoppa som røkke opp t skyene!
p7160055
Kjuddedane Planta
p7160073
  

rosenes by- molde!

i dag(16.juli) reiste me t molde i romsdalen, for å besøga tanto a mamma, Eli. på turen lekte eg litt turist, for me va innom flerne suvernirbotikka. eg kjupte nåen kort, å en kulepenn me "norge" å norsk flagg på:D
me besøkte en svæære foss der dar vandra tyskara i fleng! d va kjempekult å sjå på fossen, å bare grøssa av kå fælt d hadde våre å bil slengt ronnt i den sterke strømmen. hadde ikje hatt en sjans! vanne strømmde så fort at d nesten såg ud så røyg. eg blei heilt forvirra av å stirra ner i d. d finaste va nok at vanne, som va brevann, hadde en mintakti grønnfarge. va så nydeli; d ser liksom så reint, å Iskaldt ud! me tog au ein kikk på trollveggen, di høge, å stupbratte fjellene, å fantaserte om å henga(!) i telt mitt på veggen på vei opp mode toppen. d går visstnok an. detta va au et nydeli syn. når me va nesten framme me ferjo blei me skoffa, for me såg at ferjo akkorat hadde gått, men i anledning den store jazzfestivalen så e i molde nå, hadde di fått ei ferja t t å kjøra, så me glei rett på! turen jekk au fort, kansje et kvarter før en kort biltur t der "tante" Eli bur. itte litt avslappning å mad, tog me turen ner t sjøen, men va litt skoffane at d skya t akkorat då... når me hadde toge etpar bilda bjunnte d å lyna(men fekk ikje bilde a d) å me rakk akkorat opp t huse før regne øøøste ner! ei gång lynte d rett me huse her au! (pappa trudde d va rett neri veien, der me akkorat hadde komt ifrå:P) e så nydeli natur her! håbe på sol, å fint verr di neste dagene^^
p7150002
p7150017
p7150029

Invasjon!

advarsel for alle så bur i hedmark (uvisst område)! ME HE BLITT INVADERT AV FROSKA... når eg va å ridde me stine i dag traff me svære hæra a dessa bittesmå froskebeibiane:P
p7140048


Itte ein fine tur inn t slalombakken me Befriane Gallopp, å vinn i håre jekk me ner t Stavsjøen å bada me hesten:D ellar, eg va neri me rauo jaffal, men huder va ikje heilt gira på svumming tru eg:P kver gång eg ville ha o t å gå udi vanne, så o hellar å plaska me beinan(sånn så på bilde onna)

p7140053

p7140055


og nåen ekle dyr:

detta e faktisk igle.. eg va ikje sikkar på om d va blodigle, ellar nåen andre udyr, så eg søkte på wikipedia, men blei ikje så mye klogare. ligna litt på blodigle, men dei konne visstnok forvekslas me hesteigle, som ikje konne bida ijønom menneskehud. gronnen t at detta faktisk intressere meg, e forde eg he bada i detta vanne si eg va liden:S:S
hoff...men he aldri hatt sånnet beist på meg(sjøl om di faktisk kalles legeigle i stede for blodigle i danmark... hørres jaffal bedre ud. uansitt håbe eg på at d e hesteigle!
 p7140060

Tidlig start på dagen!

i går morges vokna eg ca kl 6! GANNSKE øveraskane, men eg følte meg heilt vågen, å eg tenkte: d e ferie! kå jør d om eg ikje bry meg så mye om døgnets tie, så eg fant ud eg sko ta meg en tur ud. å d jore eg. eg tenke eg va ude mellom ca kvart øve 6, å kvart øve 7. Då jekk eg mårentur. fusst jekk turen ner t Dokka, hesten, å eg koste litt me o, å børsta o litt . ittepå sette eg meg nere me vanne å las rett å slett litt i biblen (nåe eg jør altfor lide). ganske koseli, sidda der å lesa me dogg i grase, stille, men aligavel intressant, å "levane" vann. d va ikje direkte sol, men ganske fint. i lengden blei d aligavel litt kallt, så eg kom meg opp i huse ijenn, las litt i ei an bog, å sovna. låg på sofaen å sov va t 12-tio.

Nydeli dogg på jordbærjorde a onkel
(d bjunne å bli røfarge på jordbærane nå! eg he vel spist nermare 10 stykka snart:P)

p7130022
meg så sidde å lese
(sjøludløysaren så tar bilde)
p7130027

My secret place....=D

(ellar ikje så hemmeli nå lengar)
Itte en forferdeli vaarm dag va eg fast bestemmt på å bada. Meg å Thomas avtalte å bada, å itte masse om å men fant me ud at me sko gå t Lindland. Der e dar ein fantastiske plass. Detta e virkeli et Mirakel! bare å sjå på bildane!
Me hadde en gallkjekke å romantiske tur i den vakkre naturen. Vanne fosse ner i "bassenge" å treane  e høge å grønne, å strekke seg opp mod  himmelen sånn at me akkorat kan se solo så skinne ijønom tretoppane. dar e skjelden folk der, å dar e nok i massevis av ro  t å tenka, å slappa av!;o)
p6250009

p6250010

p6250021


På veien tebage fant eg et rådyr å masse  markjordbær! d e så gått^^ bare dar e nok a di då!;o)
p6250025


roser er røde, fioler er blå, men roser kan ha andre farger å'.....

Eg vil Bare ha sagt at eg he blitt ganske Brun! (å litt solbrennt på ryggen)
bjunne å bli ganske vande me denher jobbegreio, men nok om d!

I dag tog eg mangen fine Rosebilda a dei flåtte blommane me he i drivhuse for tio.. nå e di fleste rosene e på sitt finaste, å di e jammen ganske fine au.


p6170008
p6170019
p6170030
p6170016

Når eg va nere i elvo en tur såg eg en bitteliden fisk; Stas me onnarvannskamera!
p6170035

surrounded by insects!!

15jun luging oss jacobsen 3
p6170006

Kravlane, Krybane, Krafsane!
Detta va et a di mindre ekle kryban eg he komt øve di siste dagene. itte todagars luging (slapp av; eg ska ikje symta mer) så e eg ganske "into" di aller fleste sånne små udyr! mark, å eddarkoppa e ingen uvanli ting på Urdal's Planteskule. Dessuten ( å d så værre e) at e dar i visse blomstarpotte e en altfor fritt-voksane maurkoloni! di inntar heile blomsten frå rodo, å lage kjekke ganga øvealt der di kan jømma eggan sine. ikje et koseli funn! Sølvi-Oline he au et lide prosjekt på gang; hu samle bille å doppe di i sprit... nydelie små glasse! Bare å kontakta Sølvi-Oline for mer info, å evt. bestilling av dessa nydelie dekorasjonane;p

Flower Power!

I dag kom eg øve nåen nydelie blomma langs veien; e så deili at sommaren e i folle gang, så tenkte bare eg sko ta me nåen a di fargerige blomstane, som sprer glede både t meg å andre!
p6140018

meg me ei skjønne buskrosa i håre
p6140023
Iris, ein a favorittblomstan t både meg å mamma!
p6140011
Nåen lupina framme, å dei flåtte gule boskane i baggronnen^^

Blomsta pynte jammen opp! e nydeli; D e så kult, alt d fina så e i verden, som ikje alle ser; eg tru me kalle detta et lide mirakel;o)

"Mine hender er fulle av blomster
Hvem var det du tenkte å gi dem til?
Mine blomster er plukket til Jesus, 
Graven fant jeg tom, han var ikk der."