Mat

Et superseint innlegg med halloween-snacks og diverse

 

 

P halloween i r hadde jeg LIFEgruppe hjemme hos meg. Vi snakket om det overnaturlige - og hva bibelen sier om det. Og i den anledning fikk jeg lekt meg litt med smskummel snacks! Det skulle vre glutenfritt, s da var det enda viktigere vre kreativ :) 

Monsterne laget jeg av epler, nugatti, peanttsmr, solsikkekjerner, jordbr og kakepynt til yne. 

Jeg bakte "Mygla monsterbsj" (Brownie-cookies), og laget noen glutenfrie edderkoppcookies pyntet med sjokolade og kakepynt. 

 

Haha, jeg synes det er moro prve seg litt frem, og vre litt kreativ med maten. Selv om akkurat det ikke skjer s veldig ofte :P 

For tiden ligger jeg laaangt etter med bloggingen. Mye hobby og mye lesing har gjort at jeg har nedprioritert blogge, s innleggene samler seg opp p minnebrikka (bde p kamera og i hodet). Jaja. Kanskje noen kan bli inspirert til neste halloween :) Ellers er det jo ikke noe galt med monster-epler til hverdags, heller!

Ml for April

HVORDAN DET GIKK I MARS:

Mlet mitt i mars var kutte snop-og-chips. Jeg m vel vre s rlig si at dette mlet gikk komplett i vasken. Jeg har ikke tenkt late om om jeg fikk til noe jeg ikke klarte, og jeg har ikke noe fornuftig si til mitt forsvar. MEN jeg har et budskap. Nr man feiler, og ikke klarer det, er den mest fornuftige responsen ikke gi opp. S om du har et ml du ikke klarte, sett deg et nytt (gjerne litt enklere) ml, og prv igjen. Det er faktisk ikke s mye som skiller en seier fra en fiasko, og alle som prver mange ganger, vil oppleve begge deler. 

 

ML FOR APRIL:

Derfor skal jeg i April justere mlet litt, og gjre et nytt forsk p spise sunnere. Men siden jeg vet at det snart er pske, og kvikklunsjen (min favorittsjokolade) kommer p tilbud, s kutter jeg ikke snopet denne gangen. Jeg prver meg heller p en positiv tilnrming. S mlet mitt er spise minst to grnnsaker til middagen hver dag. Det hres kanskje ikke s imponerende ut, men du hadde blitt overrasket over hvor mange middager vi har uten grnnsaker ( i et travel hverdag og alt det). Litt av tanken er vel at man spiser mindre usunt dersom man fyller seg godt opp med sunn mat. Jeg vil derfor ogs prve spise mer grnnsaker som mellommltid ogs (f.eks. blomkl og dip). 


Noen som blir med meg? Har du noen gode tips til f inn mer grnnsaker i middagen?


 

Vrens farge (+ smoothie oppskrift)

I stua vr er den nye fargen grnn! Vi er nesten ferdige med oppussingen n, men mangler noen smting fr jeg tar "etterbildene," og legger ut et skikkelig innlegg om hva vi har gjort. I mellomtiden nyter jeg gleden av ha et fungerende kjkken, og en romslig stue igjen! Selv om det er en del rot mange steder, blir det bedre og bedre!

Og bedre og bedre blir det ikke bare inne i huset, men ogs ute! Hagen vkner til liv, og jeg har hatt en fantastisk helg med mange gode opplevelser! Dog veldig travelt, s bloggingen blir litt p etterskudd hele tiden... Uansett stakk jeg innom en tur n for dele oppskriften p denne knsje smoothien :)

 

Sur-st Gul-grnn Vr-mix Smoothie

snn ca:

1/2 avocado

1/2 (godt moden, frossen) mango,

1 dl appelsinjuice,

1dl vann

saften fra 1/2 sitron

= Digg :)
 

Nugatti- og peantt- cupcakes

Jeg er egentlig ganske drlig p muffins, men da jeg laget disse og fikk dem til - ble det en ny favoritt! Dette er mektige saker: mrk sjokolade, og et tykt lag med deilig smrkrem p toppen. Vanvittig gode, og forholdsvis enkle f fine :)

Her kommer oppskriften:

Cupcakes med Peanttsmr og Nugatti frosting:

1 egg

125g sukker

Visp til eggedosis.

125gmel

50g kakao

1ts natron

1/2ts bakepulver

1/2ts salt

Sikt oppi.

 

0,5dl melk

0,5dl rmme

0,75dl vann

2ss nytral olje

Bland sammen med resten av rra. Fordel i muffinsformer (halvfulle). Stek midt i ovnen i 15min p 180 grader. La de avkjle seg.

 

FROSTING

200g mykt smr

150g melis.

Bland sammen. Og del frostingen i to deler.

I den ene delen blander du inn 150g nugatti, 2ss kakao og 1/2ts salt.

I den andre blander du inn 150g peanttsmr og 1/2ts salt.

Ha s halvparten av hver p hver sin side i en sprytepose og fordel p cupcaksene.



 

Vil du prve disse? :D

Den nye dietten jeg flger...

Jeg har startet p en ny diett. Jeg har funnet den opp selv (delvis med hjelp fra Thomas). Vi kaller den "leve-uten-kjkken-dietten." Den er egentlig ganske enkel flge, bde fordi du trenger f varer, og fordi du ikke trenger et kjkken (Men noen av rettene krever mikro, vannkoker, eller toastjern). Du vil spare tid, muligens penger, og masse, masse arbeid. S hvis du er i samme bt, eller bare har lyst til prve nok en meningsls diett; her er det du har lov til spise:

FROKOST/LUNSJ

1. Brdskive. Dette er et punkt som jeg strever litt med, men jeg har faktisk forsonet meg litt med tanken. Det er kjedelig. Det er vanlig. Men det er tilgjengelig, enkelt, og kjappt. Plegg kan s klart varieres, men jeg tror jeg er skadet fra barndomen eller noe, for jeg liker nesten ingenting lenger. Et godt tips for overleve punkt 1, er punkt 2. 

2. Toast. Toastjernet har reddet oss flere dager fra fortvilelsen. Brdskive blir med en gang noe mer en brdskive. Frokost blir med en gang noe som faktisk kan tvinges ned (som nevnt har jeg et anstrengt forhold til frokost). 

3. Mitt tredje frokost-alternativ er proteinshake. Det metter ikke like mye, men det er utrolig enkelt og greit hive i seg fr jeg gr p jobb. Da er det lurt ha en frukt klar dersom jeg blir sulten fr lunsj. 



Her er vrt midlertidige kjkken, krket sammen i en krok av gangen. 

 

MIDDAG

1. Hold it. Blir aldri helt mett av det, men det tilberedes fint i en mikro. (Thomas foretrekker Billy's)

2. Kylling og pommes frites. Dette er det nrmeste vi kommer skikkelig middag. Selvsagt kunne vi ha hatt grnnsaker til, men det har ikke skjedd enda. For kompensere for disse drlige husmorforhold m jeg f ppeke at pommes fritesen lager vi selv, av ekte poteter. Snn. Da fikk jeg i hvert fall et poeng. Vi lager dette i en mini-varmluftsovn som heter stir-fry eller noe snt. 

3. Pasta di Parma (rett i koppen, toro). Trenger bare varmt vann, s blir dette pulveret forvandlet til en fullverdig pastarett med god smak p fem minutter. 

4. Toast (se punkt 2)

 

KVELDS

1. Se FROKOST/LUNSJ. 

2. Se MIDDAG.

3. Litt chips eller sjokolade mens vi ser serie i den rotete TV-stua, som er eneste egnede oppholdsplass for tida. 

 

MMm... Dette skal jeg leve p i 4-6 uker til! Jeg kan tenke meg at nr endelig kjkkenet er p plass, blir jeg helt vill etter prve nye oppskrifter :P

PS: Det kan ogs vre lurt g til anskaffelse av engangsservise og -bestikk, s slipper du enda mer arbeid!

Lykke til!

 

Anitas Trfler

rets nykommer p jule-snop-fronten er Anitatrfler. De er helt utrolig gode, og passer perfekt nr man er litt godte-sjuk. De er ogs veldig enkle lage, og skikkelig usunne - slik julesnop skal vre! 

Det du trenger er: 

150g smr

250g melis

3 ss kakao

2,5ss vaniljesukker

kokosmasse

 

Bland frst alt det trre, og hell s det smeltede smret over. Rr rundt til det begynner stivne, og det blir mulig trille kuler av massen. Rull deretter kulene i kokosmasse, s de ikke kleber i hverandre. Oppbevares i kjleskapet.

Og du? Husk dele noen av dem med andre. :)
 

Mitt aller frste

Her om dagen prvde jeg noe jeg aldri har prvd fr! Jeg ble inspirert av konatil, og bakte meg rett og slett et brd! Smaken ble veldig god, men noe m ha gtt galt med hevingen - for jeg er ganske sikker p at man kunne ha sltt ned en mann med den harde klossen. Men jeg gir meg nok ikke s lett. Jeg skal prve en gang til! Jeg brukte speltmel (som skal ha litt hyere nringsinnhold), men jammen var det en dyr fornyelse! S vet nesten ikke om jeg heller br eksperimentere med hvetemel...

Det var godt nystekt, men resten havnet dessverre i spla...

Andre som har prvd seg p hjemmebakt brd? 

 

Perfekt til gjester: mini-terte

Jeg har blitt litt drlig til eksperimentere p kjkkenet det siste ret, men her en dag ble jeg lei av den samme "mislykka sjokoladekaka," og prvde noe nytt nr jeg skulle ha gjester p LIFEgruppe. Jeg brukte oppskriften fra TINE for lage suksessterte, bare med noen sm justeringer. Jeg laget litt strre bunn (200g mandler og 5 eggehviter), og la dem oppi sm muffinsformer i stedet for en vanlig kakeform. Da blir kakene enkle spise, og restene gr fint an fryse, og ta opp nr man kjenner stsuget. 

Fordelen er ogs at denne kaka er glutenfri - s man slipper tenke p det hvis noen har allergi :)

Mine to enkleste og mest brukte gjeste-oppskrifter er: Flytende sjokoladekake, og Smuldrepai.

Hva pleier du lage nr du fr gjester?

 

Mat-inspo!

Det gyeste ed denne rstiden og det nye huset, er hagen! N dyrker jeg ikke s rent lite fr selv, og det er kjempegy plukke mat i hagen... For eksempel salaten nedenfor her: den er kun laget av hjemmeplukka godsaker. Reddik, sukkererter, salat og grnnkl.

Sammen med laks og (hjemmedyrka) nypoteter ble det en vinner-middag! (m nok ha brokkoli ogs neste r!)

Et annet eksempel p at hagen beriker kjkkenet, er da vi hadde krabbe. Da pyntet jeg sandwichen med persille og salat, og det ble bde mye finere, og mye bedre! 

I tillegg har jeg saftet litt, etter ha plukket rips en times tid i psregnet. Men jeg var veldig glad for at jeg gjorde det fr jeg reiste, for nr jeg kom tilbake, var all ripsen borte. 


Har enda igjen en liter med ublandet rips-saft (med et snev av bringebr og vanilje). Skikkelig koselig servere nr vi fr fine gjester!

 

Kan ogs anbefale denne smoothien som jeg laget av mango, bringebrkesam, jordbr, sitron, kiwi og vann. Det er kjekt ha litt forskjellig av br og frukt i fryseren, og stadig prve nye kombinasjoner. Blomsten p toppen er en agurk-urt, fra hagen. Den er ypperlig til pynt, og smaker godt ogs :) Min plante har frdd seg selv for tredje ret n. 



Har du noe spiselig i hagen? Hva er din favoritt ovenfor her?

Peppermynte

Jeg har en peppermynte-plante som jeg fikk for to r siden. Den har vist seg vre svrt lettstelt, og grei ha med gjre. Eneste bakdelen er at den sprer seg veldig, s jeg har den i en egen krukke. 

Jeg har brukt den lite. Litt som pynt p is, og litt som te. Men fra n av skal jeg prve drikke en slik te hver dag! For plutselig leste jeg om hva virkningene av denne urten er: 

Fordyelsesfremmende, appetittvekkende, galledrivende, kvalmedempende, brekningshemmende, tarmgassdempende (karminativ), sammentrekkende, bedvende, betennelseshemmende, antiseptisk, bakteriehemmende, virushemmende, sopphemmende, avkjlende, reutvidende, smertestillende, krampelsende, beroligende, slimlsende, urindrivende, svettedrivende, menstruasjonsregulerende, hostedempende og friskt rensende p hud og slimhinner. Psykisk opplftende, avslappende og nervestyrkende. KILDE.

 

 

Det beste med denne teen er at den kan drikkes uten sukker (det kan jeg nesten ikke med noen te-typer!) Men jeg liker denne kjempegodt! I tillegg er det gratis, og kjempeenkelt bare plukke 3-4 blader fra urna hver gang jeg skal ha en tekopp. 

S det er dagens anbefaling! Drikk mer te, og gjr det gjerne med kologisk-og-gratis-varianten! En plante koster under femti kroner, og den har du i mange r. Du kan ogs f en plante av meg, dersom du kommer p besk :)




 

Oppskrift p den beste forkjlelsesteen: fire peppermynteblader, en halv teskje honning, og noen sm biter av ingefr. Det gjr underverker, og smaker himmelsk!

Min favoritt pastasalat (oppskrift)



Nr jeg ser syn p det (og er veldig lei av brdmat) hender det at jeg lager meg en pastasalat til frokost. Da bruker jeg det meste av det vi har i kjleskapet, men det er noen gjengangere som jeg alltid m ha i. Her fr du en typisk pasta-salat oppskrift fra meg. Jeg laget spass mye at det holdt til frokost, lunsj, og en til frokost. Veldig ok ha bde frokosten og skolematen i boks. Det tar omtrent et kvarter lage (10 minutter i turbofart).

 

Grov pasta (Fusilli) (kokes mens du kutter opp det andre.)

Ertepeser (ca 10stk, hakket i biter)

kinakl - (kutt i smbiter)

Brokkoli (i sm buketter)

1/2 boks hermetisk skinke (kuttes i smbiter)

1/2-1 avocado

litt mais 

pinjekjerner (hvis jeg ikke har pinjekjerner, bruker jeg bare solsikkekjerner. Mye billigere)

Smak til med creme fraishe og pesto (2 ss CF, og 1 god ts pesto)

Supergodt! Anbefales :)

Hva pleier du ha i pastasalaten?

Lunsjtips

Frste dag p jobb etter ferien. Kjenner det er tungt. Men s er det jo snart pskeferie igjen, s hvem kan vel klage? Tenkte bare dele grsdagens lunsjtips med dere: wraps med spekeskinke, kremost, og avocado, og gjerne et dryss pepper. S godt! 

Dagene denne uken er fullbooket med  jesusgruppe, bursdagsfeiring, ledersamling og planlegginger. Men jeg minner meg selv p nyte hvert yeblikk, selv om livet er litt travelt. Gjr du det samme :)

 

Enkle middagstips til under 50-lappen

Middag kan virkelig vre et stort punkt p mnedsbudsjettet. Men med sm grep, og god planlegging kan man ogs lage middag veldig billig. Her er noen enkle forslag til middagsretter som ikke trenger vre s dyrt. Jeg har beregnet til to personer, snn omtrent.

1. Blomklsuppe.

Det er utrolig sunt, og utrolig godt lage blomklsuppa fra bunnen av. Du trenger blomkl (10kr p tilbud), lk (5kr), krydder, vann og gjerne bacon, selv om dette ikke er et must. Vi kjpte bacon i Sverige p sist tur, s denne kom p ca 10kr. Til sammen 25kr for hele retten. (Men vr obs p hva du betaler for blomklet, de kan ogs koste 25kr per stk.) Jeg lager en (enklere) variant av denne oppskriften.

2. Pannekaker

S godt, s enkelt! Her trenger du egg, melk, mel, salt og sukker. Ingenting av det er dyrt, og for meg er det stortsett ting jeg har i hus. Jeg er ogs her veldig glad i bacon til. Men man kan ogs bruke syltety, friske br, bananer osv. Ca 16kr uten bacon. Med bacon, ca 25kr.

3. Wok

Bruk rimelig kyllingfilet som du deler opp i mindre biter (20kr) og grnnsaker som gulrtter, blomkl og brokkoli (15kr). Spe gjerne p med f.eks. vannkastanjer (4kr) eller noe annet hermetisert. Frossne grnnsaker er ogs ofte billig. Server med nudler eller ris(8kr) Ca 47kr totalt.

4. Laks og potetbter.

Laksefilet er ganske rimelig (10kr pr. filet), og sammen med btpoteter (10kr) lager det seg selv i ovnen. Sett i grnnsakene(15kr) i ovnen ti minutter fr det er ferdig. Voila: Herlig, sunn mat for 45kr. Varier med krydder, saus, og grnnsaker.

5. Stekt ris

Stekt ris er perfekt som restemiddag. Kok ekstra mye ris nr dere har f.eks. kylling. Bland i gulrtter, purre, mais, paprika, erter (10kr) og skinke (20kr) Oppskrift HER. Pse, reker, kylling osv. passer ogs godt - spesielt hvis du har litt rester. Litt salt, hvitlk, soyasaus/sweet chili saus osv er ogs en god id for smaksette. Ca 30kr totalt.

Herlig start p dagen - med oppskrift

Jeg ville dele denne oppskrifta p en juice jeg presset meg her en morgen. Juicing gir en fantastisk start p dagen fordi den er proppfull av vitaminer, og er enkel f ned (for oss som ikke er superglad i frokost). Men s er det viktig huske p at dersom man bruker mye frukt i juicen, fr man ogs i seg mye sukker. Og det er mye enklere f i seg tre appelsiner som juice, enn tre appelsiner i fast form - og du blir ikke like mett. Du gr ogs glipp av en del fibre og andre ting kroppen er glad for f. S vr obs p ikke overdrive, spesielt med frukt med mye sukker i. Br og grnnsaker derimot, kan du hive innp av :)


Jeg ble inspirert av Linda til brste stvet av juiceren, og endte opp med flgende oppskrift:

En stilk rabarbra (fra egen hage!)

En gulrot

En neve bladspinat

Litt ananas

En nektarin

P toppen drysset jeg litt kokos-sukker (en merkelig greie jeg kjpte litt p mf fra sstrene grene). Det gav virkelig en god smak! Fargen p denne juicen var ikke veldig pen, men dersom du bytter ut f.eks. nektarinen med en neve blbr, eller litt rdbete, fr den en nydelig farge, og blir enda sunnere. Og ikke heng deg s opp i oppskriften. Ta det du har i hus!

I dag var ogs en herlig morgen. Jeg tok p meg shorts, og vandret en tur i hagen (tenk at vi har hage n!!). Sola skinte, og jeg kjente virkelig at sommeren er her. Men s var det tid for komme seg p jobb. Gleder meg til denne dagen! I kveld skal vi ha innflyttingsfest :D


Ni sm sunnhetstips

Jeg er litt opptatt av at sunnhet skal vre enkelt - ikke en haug med dyre spesialprodukter som er vanskelig finne frem til, og vanskelig bruke. S jeg er alltid interessert i finne mter gjre maten et lite hakk sunnere p. Her har jeg samlet noen slike triks jeg bruker ofte, samt noen oppskrifter p sunn snacks som kan danke ut noen av stsakene vi putter i oss.

1. Olje, ikke smr. Hvis du steker mye av maten din, m du vre oppmerksom p hva du steker den i. Mettet fett er ikke bra for oss i store mengder, s bytt ut smret med rapsolje. Du kan ogs frese det i panna med kun vann. Men det aller beste er steke p lavere temperatur i ovnen, eller koke maten. Da blir flere av nringsstoffene bevart, og du slipper undvendig fett.

2. Spinat-terninger i middagen. Man fr kjpt sm poser i frysedisken med disse smarte spinatterningene. Tror det koster omtrent 10kr for en pakke - som varer lenge. Jeg pleier ta omtrent en terning pr. person jeg lager middag til. Den forsvinner inn i sauser, kjttdeigen og supper. Du smaker ikke spinaten, men vil se sm, grnne prikker som et lite bevis p at maten er en smule sunnere. Bruk den i pizza, lasagne, potetmos og s videre. De lser seg opp av seg selv.

3. Drikk Vann. Noen ganger nr vi tror at vi har lyst p noe, er kroppen egentlig bare trst. S drikk mye vann, og gjerne et glass fr middagen - s unngr du spise deg undvendig mett. Vann gjr ogs at resten av fordyelsen gr lettere. Juice, brus, og andre (ogs sukkerfrie) drikker er ikke bra i store mengder. Drikk rent vann s ofte som mulig. Bruk gjerne skiver av frukt for gjre vannet mer spennende.

4. Snickers-is. Dette hrer ikke s godt ut som det er. Men vil du bli kvitt stsuget er denne bananbaserte isen fantastisk! 2 frossne bananer, to spiseskjeer peanttsmr, og to dadler moses sammen til en smaksfest! Innlegg med oppskrift HER.




5. Mindre salt. Det har vrt mye snakk om hvor alt for mye salt vi fr i oss. S nr du lager maten fra bunnen av, kan du kutte ned p mye av dette. Husk p at vi ikke br ha i oss mer enn fem gram salt til dagen. S ikke putt 15 gram i middagen din ;)

6. Gulrot i kjttdeigen. Jeg har en mann som er litt vanskelig f grnnsaker i. S jeg gjemmer dem ofte i middagen. Mange har kanskje det samme problemet med barna... Raspet gulrot forsvinner fint inn i kjttdeigen. Det samme gjr blomkl, kikerter, lk og kl. Bland ogs inn grnnsaker i potetmosen, sausen osv. Smaken merkes gjerne ikke, og maten blir mye sunnere.

7. Mandler i vann. Jeg er egentlig ikke noe glad i mandler. Men da jeg oppdaget dette trikset ble det en hit! Legg mandlene i vann i et dgn, s trekker de til seg fuktighet og blir saftige som nyplukkede hasselntter i stedet for harde og trre (som de er i butikken). Jeg har i tillegg hrt at dette gjr mandlene noe sunnere fordi spiseprosessen starter, og nringsstoffer blir frigitt. Mandlene kan ligge noen dager i vann, men vannet br bytter hver dag. Hvis du enda ikke fr spist dem, kan de trkes igjen. Men ikke la dem ligge s lenge i vann at de rtner.




8. Frossne druer. Dette er en ypperlig tips om sommeren. I stedet for proppe i seg vannis til alle dgnet tider, kan man fryse en klase druer, og ta opp etter behov. Druene kjennes stere ut, og fr en konsistens som er som sorbet-is. Halvfrossne og herlige - nydelig!

9. Grnnklchips. Grnnkl, salt og rapsolje er alt du trenger til dette snackset. Stekt i ovnen, blir dette til en sunnere chips som blir kjempespr, og knuser i munnen. Smaken er ogs veldig god. Jeg steker p 160 grader i 10-15 minutter, som anbefalt av Linda. Les resten av oppskriften hennes HER.




Kort oppsummert: Tenk over hvor mye fett og salt du har i maten. Lur inn grnnsaker der du kan. Drikk mye vann. Erstatt godteriet med frossne druer, mandler og sunn bananis, og erstatt chipsen med grnnklchips.

Har du kanskje noen gode tips til meg? :)

Verdens beste sunne snacks!

Jeg har av og til prvd meg litt frem p enkle oppskrifter p sunne snacks. N som jeg har en godtefri periode skriker kroppen etter erstattninger noen dager. Og da har dette vrt en av redningene.

Jeg er vanligvis lite fan av mange av sunn-snacks-oppskriftene. Men denne smaker skikkelig godt, og er kjempeenkel. Du har kanskje prvd "bananis" som var s in i blogmilj for en liten stund siden? Den var jo helt ok - men smakte mer banan enn is. Men n har jeg oppskriften p Bananis 2.0! Med kun to eller tre ingredienser. Flg med:

Ingredienser:

2 Bananer - frosset i biter

2 ss Peanttsmr

2 Dadler (kan slyfes)




Ta ut bananene fra fryseren litt fr du skal bruke dem, s de ikke er pinnfrosne. Bland alt i en blender til den blir kremete i konsistensen. Dette blir snickers-is av hyeste kvalitet. Det er faktisk helt sinnsykt hvor stt den smaker uten noe tilsatt sukker. Det er ogs mulig tilsette litt kakao - men jeg synes faktisk at den var bedre uten.

PS: Nr du fryser bananene, vent til de er ganske brune og flekkete. Da kommer det mest stsmak i de fryste bananene. Dette er alts helt perfekt gjre nr bananene begynner bli for gamle - s bare fryser du dem til en gang du fr lyst p noe stt med bedre samvittighet :)

Har du prvd deg p dette?

Synes du ogs at den er helt merkelig god? :)

#sunnhet #sunt #mat #snacks #is #godt #deilig #nice

Hjemmelaget godteri - sukkertopper

Jeg vet ikke helt hva jeg skal kalle disse godteriene, men sukkertopper var noks nr. Noen kaller dem ogs flesk, eller seigemenn. I hvertfall er de seige, gode, og enkle lage. Oppskriften fant jeg HER - den kommer ogs nedenfor. Jeg laget halv oppskrift, som egentlig ble mer enn vi klarte spise selv. Vre var med vanilje og tuttifrutti-smak. Til slutt endte jeg med ta dem med i et bursdagsselskap - og det var en god ide! For da forsvant de i hvert fall :)

PS: Hvis du skal lage dem: de jeg dyppet i sukker, bare smeltet. Det var mye bedre bare ha dem slik de var.



Gy prve nye oppskrifter. Men jeg ifkk ikke helt dilla p disse, s jeg vet ikke om det blir til at jeg lager dem flere ganger. I sfall ville jeg ha laget mer med farge, og mindre hvitt, for det rosa likte jeg best :)

Her er oppskriften jeg tok utgangspunkt i:



Bringebr og SitronPuffer.

36gelatinplater
2dl vann

Legg gelatinplatene i kaldt vann, en etter en.. Putter du alle oppi sammen, s kleber de seg bare sammen og blir vanskelig lse opp.




**********

1kgsukker
3,5dl vann
Bland vann og sukker i en kasserolle. Varm det forsiktig opp rr til sukkeret er helt opplst.




**********

Varm s opp gelatinrra til gelatinen er opplst, du kan helle gelatinblandingen over i sukkerblandingen






**********

S deler du rra i 3.. 3 dl i hver, og resten oppi miksmasteren..
Den ene delen av dem som ikke skal i mikseren,har du i ca 1/2 ts smaksessens.. Her kan du velge mellom flere smaker. Jeg syns bringebr og sitron er best.
S tar du oppi noen drper med farge..
Til bringebrsmaken syns jeg rd konditorfarge passer best. Men her ogs gjr du som du vil.

Det er en veldig store rre,s vi lager med 2 ulike smaker og farger. I dag har vi valgt bl farge og sitronsmak p den ene, og rd farge og bringebrsmak p den andre..






Men over til sukkergelatinblandingen igjen.. Du har som nevnt leger opp, delt rra i 3..
2 av delene har du tilsatt smak og farge..
Densiste delenhar du i miksmasteren, der du tilsetter noen drper med vaniljeessens.
mikser til det blir en hvit fluffy rre. Ja, nesten som eggehvite. Du pisker til den blir tykk ogstiv..





S har du halvparten av den rra med farge og smak i, oppi en form.


(Glemte ta bilde da jeg kun hadde i det frste laget med fargegele.. Men den ligger under der som dere ser.
Nr dere leser videre n, s skjnner dere resten av bildet her :)

Putt det inn i kjleskapet, la det st der til det stivner spass at du kan borti med fingeren, det henger litt fast, s er den stiv nok..
Ta formen ut, ha over den hvite vaniljefyllet/kremen..
Smr "kremen" utover over det fargede, og hell over resten av fargerren opp der igjen..





S setter du det hele inn i kjleskapet igjen..
Der kan det bare f st til neste dag helst..




da kan du trykke ut figurer med sm pepperkakeformer, eller andre type former om du har. Eller bare skjre dem i ruter.
Figurene legger du rett over i en skl med sukker.. Dette for at de ikke skal klebe seg fast i hverandre nr du serverer dem..
Disse er ogs veldig gode lage til julegodt..

Sunn Chips du enkelt lager selv

Jeg driver brygger p en srt etterlengtet, og dypt fryktet godteri-fri periode. Kanskje jeg skal starte p lrdag, og ha 60 godteri-og-brus-frie dager fr jul? For lykkes med noe slikt (for meg, som er vanvittig sukkeravhengig) m man ha klart en del ulike sunne snacks-typer. S jeg tror kanskje at jeg skal starte med legge ut noen av skattene som dukker opp innimellom.

Frst ut er sunn chips laget av grnnkl. Jeg har laget dette flere ganger, men den mest vellykkede oppskriften har vrt fra LindaStuhaug. Kort fortalt bruker du bare sm biter av grnnkl blandet med olje og havsalt, og steker dem i ovnen p 160grader i ca 10 minutter. Dette blir en utrolig spr og artig chips med mindre kalorier, og masse god nring!

I gr prvde jeg meg ogs p Bakekonas Gulrotchips.Den klarte jeg ikke f til p frste forsk. Chipsene ble litt for myke. Men smaken var god, s jeg tror jeg vil prve igjen :)



Grnnklchipsen blir stende som favoritt her. Og det passer jo utmerket at jeg har masse grnnkl i blomsterkassen min enda. Grss, det blir vrre nr vinteren kommer....

Har du noen gode snacks-tips? Og blir du kanskje med meg p godte-fritt fr jul? :)

Sunn, billig, og enkel middag

Her kommer et lite middagstips:

Laks med stpotet og brokkoli. Veldig enkelt, veldig kjapt, og veldig godt.

Til en person trenger du: 1 laksefilet, 1 passe stor stpotet, litt av en brokkoli, krydder og olje(raps eller solsikke for eksempel).

Slik gjr du: Sett ovnen p 200 grader. Begynn med skrelle og kutte opp stpoteten i staver, tm over litt olje, krydre(jeg brukte spisskumin, hvitlk og peppermix) og sett dem i ovnen. Der skal de st i ca 20 minutter.

Mens du steker fisken i steikepanna, kan du kutte opp noen buketter med brokkoli. Dryss brokkolien over potetene fem til ti minutter fr de skal ut av ovnen. Da blir de crunchy og gode. Fisken kan krydres med salt og pepper, men denne gangen brukte jeg et ferdig fiskekrydder fra Cemo, som er sykt godt. Og etter en halvtime har du alts laget dette sunne herremltidet som koster en slikk og ingenting (fisk: 20kr, brokkoli: 3kr, stpotet:7kr= 30kr for 1 porsjon)

Hvis du har et godt middagstips, tar jeg imot med takk!

Frste dagen som Gift

I dag er min frste dag som gift, og jeg svever egentlig enda litt p en rosa sky. Eller var det en sky av gaver? Stua vr er nemlig proppfull av gaver i alle formater, s vi kommer nesten ikke frem. Jeg har ikke egentlig tid til blogge s skrekkelig n, s jeg sparer bryllupsinnleggene litt til, og deler heller en sunn hverdagsdesert som jeg fant oppskriften p HER.

Sjokoladekremen er laget av kokosmelk, noe man fr i de aller fleste dagligvarehandler, kakao og stning. Konsistensen er omtrent som sjokolademousse, og den er veldig mektig. Og etter litt tid i fryseren ble det en herlig motgift mot stsuget som melder seg p kveldene.




Det skjer masse n. I dag har vi sett p hus, hentet alle gavene og spredt dem utover stua (som nevnt), og i kveld skal vi ha restefest med noen venner - s m jo rydde stua. Jaja. Livet som gift er deilig, folkens!

#mat #bryllup #dessert #sunn #mattips #lunsj

Cookies som er seige, store og fulle av sjokoladebiter

Fredag fikk jeg en snn anti-bachelor-flelse. S jeg tok meg dagen fri, og bakte Cookies i stedet. Her er oppskriften. Jeg halverte den, og fikk ca 16 store kjeks (to brett). De ble skikkelig gode, og forsvant samme kveld. Dette er den ultraste, herlige Deli de Luca-typen som man bare ikke kan motst.. :)







S jeg fr vel bare innrmme det: Jeg klarte ikke mlet mitt om skrive ferdig bacheloren innen eksamen. N har jeg to dager p skamlese p eksamen fr onsdag. S fr jeg skrive konklusjonen etterp heller. Satser p sommerferie innen en uke (17 mai!).

Anbefalinger p kjkkenet og pc'en

En av vinnerne p kjkkenet her hjemme i det siste har vrt Wok med kylling. Det er enkelt, rimelig (hvis du kjper billige grnnsaker, s klart) og kjempegodt! Vi har ogs pleid kjpe 2,5 kg. poser med kyllingfilet i strimler i Sverige. Da blir kyllingen ogs kjempebillig, og veldig lettvindt varme opp. Dette var siste kyllingporsjon i fryseren, s jeg begynner ha lyst p en svensketur igjen...Men det blir nok ikke fr vi skal opp til pappa p stlandet i sommer en gang..

Hvis du lurer p hva jeg vanligvis har i Wok'en, s er det alltid blomkl, gulrot og vannkastanjer. S hiver jeg egentlig i hva jeg mtte ha hjemme. Brokkoli, lk, paprika, chili, og s videre. Denne gangen la jeg ogs en halv Avocado ved siden av (som jeg ikke stekte). Helt nydelig :)

Ha litt olje i panna. Begynn med hive i gulrot, og andre harde grnnsaker, deretter alt som er frossent (inkludert kyllingen) og til slutt ting som blomkl, som trenger lite tid. Jeg hiver oppi etterhvert som jeg kutter opp. Krydre med pepper, hvitlk og evt. salt. (Men jeg prver kutte ned p saltet...)




Vil anbefale dere lese Dette blogginnlegget. Det passet utrolig med hva jeg tenker og fler, s jeg hadde lyst til kopiere det. Men fant ut at jeg heller linket - er greiest ha minst mulig kopiert tekst p bloggen min.

Hjemmelaget Snickers

En oppskrift s rdyr, super-usunn, vanvittig mektig og sinnsykt deilig skal du lete lenge etter. Dette er virkelig ikke et prosjekt man br gjre altfor ofte, men det er farlig godt. Oppskriften p hjemmelaget snickers finner du HER. Og resultatet mitt ser du her:


N er vel bare sprsmlet hvordan jeg skal kvitte meg med alle kaloriene igjen...

SjokoladeCookies med PeanttsmrFrosting (Oppskrift)

Har oppdaget en fantastisk oppskrift p disse herlige sjokoladecookies'ene. De er kjempegode alene - smelter p tungen. Og med frosting ble de enda mer himmelske! Dette er en heftig sukkerbombe av de store. Akkurat som jeg liker det....

Sjokolade Cookies med Peanttsmrfrosting

Ca 24 stk


Cookies

200g lys kokesjokolade

40g smr

2 egg

150g sukker

1ts vaniljeessens

35g mel

ts bakepulver

150g Melkesjokoladelinser


Smelt sjokolade og smr. Pisk egg, vaniljeessens og sukker. Bland sammen. Sikt i resten og vend forsiktig inn.

La st i 10 min hvile. Bruk en spiseskje og legg dem p et brett med bakepapir. Stekes p midterste rille i 8-10 minutt p 180 grader. La hvile i 20-30 minutter.








Peanttsmrfrosting:

160g Melis

280g Peanttsmr

100g smr

1ts Vaniljeessens

1dl kremflte

Miks alt utenom kremflten i mikseren til det er fluffy og har lys farge, s tilsetter du kremflten. Ta en spiseskje frosting mellom to cookies.

Jeg fikk mer frosting enn kaker. Det hadde sikkert vrt nok til nesten dobbel kakeoppskrift. Men jeg spiste mer eller mindre opp kremen som plegg de neste dagene, og det fungerte ogs fint. DETTE er digg digg, alts!

Du finner denne og andre digge oppskrifter i sidemenyen til hyre, p knappen "Kokebok."

#mat #oppskrift #snacks #kaker #cookies #nam #stt #stsaker #sjokolade #peantt

Hjemmelaget Grnnkl-Chips

Mitt siste sunne-snacks prosjekt var Grnnkl-chips. Oppskriften kommer nedenfor bildet.

Bruksomrde

Jeg ble overrasket over hvor spre de ble. Til og med sprere enn chips! De kan brukes som snacks i stedet for potetchipsen, eller som tilbehr i stedet for pommes frites. Et sunnere alternativ uansett!

Smak

Dette smaker overraskende godt, men jeg m jo innrmme at det ikke er fullt like godt som chips. Det er allikevel en god variasjon hvis man spiser mye chips.


Du trenger grnnkl, olivenolje og havsalt.

Skyll klet, og la det trke godt. Riv dem i passe store flak, og fjern de harde stilkene. Bland oljen godt inn, og str over med salt p en langpanne. Sett i ovnen p 135 grader i 20 minutter. Snu dem etter ti minutter.

Jeg fant oppskriften HER.

#mat #oppskrift #sunnhet #sunt #snacks #grnnsaker #godt #grnt

Jeg har blitt voksnere (Nyttrsforsett - sluttvurdering)

Dette ret har jeg blitt voksnere i matveien; jeg har begynt like for eksempel pesto, avocado, creme fraishe, rmme, fetaost, kremost, lksuppe og snne litt voksnere ting. Jeg har ogs lrt meg lage mye ny mat, p grunn av nyttrsforsettet mitt "lag 20 retter du aldri har prvd fr" (Du kan se hva jeg har lager Her.)

I dag, p nyttrsaften, har jeg laget rett nummer 18, Panna Cotta med Safran. Det er ikke akkurat middag, men det er noe jeg har lyst til prve ganske lenge n siden frste gangen jeg smakte det. Skal smake i kveld, men det ser i hvert fall lvende ut! Og i tillegg til vre frste gangen jeg har brukt en vaniljestang, er det ogs frste gang jeg har brukt Safran, verdens dyreste krydder. 35 kroner ville de ha for 5 gram!!! Luksus p nyttrsaften...




De siste to rettene fikk jeg ikke tid til, men jeg synes egentlig at jeg gjorde det ganske godt allikevel! 18 nye retter er ikke s ille! Og hvis man teller med kaker, karameller og andre godsaker, s kommer jeg nok fort opp i 25 ;) Favoritten s langt er nok hjemmelaget lasagne(kanskje fordi jeg i utganspunktet elsker lasagne, og hjemmelaget var ekstra god)! Men det er mange av oppskriftene jeg kommer til lage igjen.. Resten av forskene mine finner du i kategorien mat.

#mat #oppskrift #nyttr #nyttrsforsett #forsett #matlaging #middag #dessert #pannacotta #nam #digg #voksnere #godt #spise

Hjemmelaget Lasagnette (Nyttrsforsett 17 av 20)

Et av mine nyttrsforsett 2013 er lage 20 matretter som jeg aldri har prvd fr. Jeg har lenge hatt lyst til lage lasagnen helt fra bunnen, fordi lasagne er noe av det beste jeg vet. Men m innrmme at jeg senket forventingen littegranne fr denne hjemmelaga versjonen, i tilfelle den ikke var like god.

Det trengte jeg imidlertid ikke bekymre meg for. Lasagnen ble dobbelt s god som pakke-lasagnen. Helt nydelig!

Siden jeg ikke hadde, og ikke fikk tak i vanlige lasagneplater (hva skjer med verden??) brukte jeg bare noe farfalle vi hadde liggende i skapet. S det ble vel mer en lasagnette enn lasagne. lage lasagne er egentlig mye enklere enn man tenker. Det er egentlig bare en noks vanlig kjttdeigsaus, og s m man i tillegg lage en ostesaus (som faktisk ikke er noe vanskelig det heller). Deretter legger man det lagvis i formen, ganske likt som ferdigpakken, bare med tre lag i stedet for to. Og ost p toppen, selvsagt.


Jeg serverte herligheten sammen med kinakl og avocado (jeg er s hekta p avocado for tiden at det passer til alt). Heelt nydelig! Try it!



Egentlig ligger jeg litt drlig an med matlagingen n. Jeg har jo reist p ferie, og kommer hjem lille nyttrsaften. Tviler egentlig p at jeg fr laget de tre siste rettene her. Jeg kunne jo telle de nye kakene og godteriet jeg har laget, men jeg fler det er litt juks ogs. Pikekyss, delfiakake, vepsebol og karameller hjelper ikke s voldsomt med utvide min kulinariske horisont... :/


#mat #oppskrift #middag #salat #sunt #sunnhet #nyttrsforsett #nyttr #lasagne #favoritt

Pikekyss med en vri

Her er oppskriften p noen ste, sm pikekyss med ekstra smak og farge p en veldig enkel mte; gel. Jeg tok utgangspunkt i denne oppskriften Her

Det du trenger er:

3 eggehviter

50g sukker

1pk gelpulver

Pisk eggehvitene til det skummer hvitt. Tilsett sukkeret og pulveret litt og litt mens det piskes. Pisk dette lenge, gjerne 10-15 minutter, og spryt deretter ut de sm toppene ut p et bakebrett (eller to). Stekes i 90 grader i 90 minutter. Jeg hadde dem i litt kortere, ca 80min, fordi jeg laget dem noks sm.



Nr de er ferdige, ser pikekyssene slik ut. Jeg brukte blbr og bringebr gel, og fikk rosa og lilla pastell-farge p toppene mine. Veldig sukkerstt, og med en litt ekstra gy smak og konsistens.


#mat #godteri #DIY #kjkkenet #oppskrift #oppskrifter #pikekyss #stt #sweet #desert #tips

Kyllingsalat med Pesto (Nyttrsforsett 16 av 20)

Et av mine nyttrsforsett 2013 er lage 20 matretter som jeg aldri har prvd fr. Siden jeg begynner bli voksen, s prver jeg bli litt mer voksen i matveien ogs. Og voksne damer lager jo fancy salater! Siden jeg har begynt bli skikkelig glad i pesto n, og siden Kylling, Pasta og Kinakl er forholdsvis trygge ingredienser, s gledet meg da jeg fant Denne oppskriften, og matrett nummer 16 var bankers! Serverte salaten sammen med Focaccia som jeg hadde laget tidligere p dagen :)


Jeg skjnner ikke helt hvorfor kyllingen ble s mrk i fargen. Soyasausen i marinaden tok helt av i farge! Det var ikke snn p bildet i oppskriften, s jeg vet ikke om jeg skulle hatt en annen type soyasaus? Menmen. Ellers var jeg meget fornyd. Kylling er jo bare en sikker vinner!


#mat #oppskrift #middag #salat #sunt #sunnhet #nyttrsforsett #nyttr

Foccacia (Nyttrsforsett 15 av 20)

Et av mine nyttrsforsett 2013 er lage 20 matretter som jeg aldri har prvd fr. N har jeg fullfrt tre fjerdedeler, og nrmer meg mlet. Foccacia er herlig til supper, salater og mye forskjellig. Jeg hadde aldri laget det fr, og ble overrasket over hvor enket det var (f ingredienser). Kommer garantert til lage det igjen en gang. Denne gangen ble brdet servert til pastasalat med kylling og pesto. Utroolig godt :) Eneste forbedringspotensialet mtte vre lage litt mer neste gang... :)

PS: Foccacia uttales "Fokkatsja"

Risotto med Kylling (nyttrsforsett 14 av 20)

Et av mine nyttrsforsett 2013 er lage 20 matretter som jeg aldri har prvd fr. Risotto ble min rett nummer 14. Jeg smakte risotto for frste gang i York i vr. Synes det var skikkelig godt, og jeg er fornyd med meddele at jeg klarte lage en vellykket risotto p frste forsk!

For de som ikke har smakt risotto, er det en rett av smkornet ris med litt kremete konsistens. Den kan spises alene, eller sammen med kjtt, sjmat eller kylling. Dette er nok ikke noe jeg kommer til lage hver uke, da det er litt dyrt og tidkrevende. Men et smakfullt alternativ til vanlig ris nr du skal kose deg litt ekstra!



Har du noen gang prvd lage risotto?

Bakt Avokado med Egg (Nyttrsforsett 13 av 20)

Et av mine nyttrsforsett 2013 er lage 20 matretter som jeg aldri har prvd fr. N har jeg kommet til nummer 13 som er en Bakt Avokado. Jeg har i det siste blitt veldig glad i avokado, og var veldig spent p smake denne stekte varianten. Resultatet var: Veldig enkelt, veldig sunt, og med bacon ble det smakfullt og fristende :)



For f dette til, m man grave ut litt av avokadoen (litt mer enn jeg gjorde) slik at det blir plass til egget. Deretter fyller man p med egg, bacon, salt og pepper, og steker den i ovnen p 180 grader til egget er passe stekt. Jeg koste meg med gjre noe annerledes i matveien!!

Oppskriften fant jeg p Pinterest HER.

#mat #oppskrift #matlaging #sunn #sunnhet #helse #kosthold

Tomatsuppe, Snickers og Cookies (Nyttrsforsett 10, 11 og 12 av 20)

Som jeg nevnte i dette innlegget, har jeg skjerpet meg litt nr det gjelder siste rest av nyttrsforsettene (lage 20 matretter jeg aldri har laget fr). Allerede er jeg godt i gang med de neste rettene jeg skal lage fr ret er omme. Jeg har ikke tatt bilder av alt jeg har laget, men for en stund siden laget jeg noen DIGG hjemmelagede Snickers. Klikk p (det lnte) bildet for oppskrift p disse farlig gode snacksene som jeg garantert vil lage igjen!

Jeg har ogs laget noen herlige sjokoladecookies med en oppskrift jeg fikk av ei venninne. De ble ogs en hit! Men fikk visst ikke tatt bilde av dem.

Og sist men ikke minst, et litt sunnere tilskudd: Tomatsuppe! Fikk anbefalt Denne oppskriften av ei venninne p denne sunne suppa. Det skulle egentlig bare mangle at jeg har laget tomatsuppe; jeg som er s glad i det. Denne ble litt sterk, da jeg tilsatte en halv chili ogs. Men egentlig veldig smakfull :)



#mat #oppskrifter #matlaging #nyttr #nyttrsforsett

Oppdatering p nyttrsforsettene (matlaging)

N som ret nrmer seg slutten er det p tide med siste innspurt, p mange omrder. Her er nyttrsforsettene mine for 2013:

*ikke g i minus p sparekontoen etter all reisingen som kommer i 2013 (Brasil, England og Slovakia..) Jeg gikk ganske i minus, men s fikk jeg skattepenger, og da ordnet alt seg (som jeg hadde planlagt).

* Lre meg lage Thaimat. Jeg begynner bli ganske god p Stekt Ris, og er ekspert p Vrruller.

* Lage tjue matretter jeg ikke har laget fr. Tjaa, jeg er ca. halvveis. Og siden ret nrmer seg slutten stygt fort n, har jeg laget en plan for de neste 9 matrettene jeg skal lage.

De jeg allerede har laget er: Avocado og Skinkerull, Chilimarinerte Scampi, Hvitlks-oste-brd, Lksuppe, Pasta di Parma, Blomklsuppe, Fiskegrateng, Frozen Yoghurt, Stekt fisk i form, Hjemmelaget Snickers og Sjokolade Cookies. (De fleste finner du i kategorien "mat" til hyre.)

De neste seks ukene skal jeg lage: Tomatsuppe, Biff og Fltegratinerte poteter, Kylling- og Pastasalat med Pesto, Focaccia, Lasagne, Panna Cotta, Mousakka, oooog TO TING TIL. Har kikket og lett rundt p ulike oppskrifter, men det er vanskelig finne noe som jeg tror jeg vil like OG som jeg ikke har laget fr OG som ikke er for vanskelig. Jeg har heller ikke lyst bare lage stsaker (selv om det er kjempe GyogEnkeltogGodt) fordi litt av poenget med dette mlet var spise mer variert og sunt. S har du noen gode forslag til mat jeg kan lage? Sleng inn alt du kommer p, for nyttr nrmer seg!



Andre som tar nyttrsforsett litt serist?

Har du oppfylt nyttrsforsettene dine enda?

Te-Anbefaling

Siden jeg ikke egentlig har tid til blogge, s vil jeg komme med noe s gy som en te-anbefaling.

Jeg er som kjent te-elsker, og litt hekta p kjpe nye typer (har et skap fullt).Her er mitt nyeste tilskudd til te-samllingen; Yogi Tea; Sweet Chii. I tillegg til vre veldig annerledes, god og sunn, s er det ogs den eneste (!) teen jeg drikker uten sukker eller suketter! Du finner den p enkelte Life-butikker og jeg har ogs oppdaget dem p Coop Mega (s kanskje du bare m lete overalt hvor de har te). MMmmmM

BildeKilde

N skal jeg kose meg i ett lite minutt til med teen, s brer det p skolen :)

Ingrid's stekte ris (oppskrift)

Her er alt du trenger:

Kokt ris som er avkjlt (gjerne rester fra dagen fr. Jeg lager alltid ekstra mye, s jeg kan bruke restene til dette)



Kylling stekt og kuttet i sm biter. Krydre med salt og pepper.


Ett egg stekes som eggerre i sm biter.

Grnnsaker. Her har jeg brukt gulrtter, mais og asparges. Men tar det vi har i huset. Krydre med det du liker (jeg brukte Chili, Cumin, Hvitlk og Pepper) og tilsett omtrent en spiseskje med sterssaus og en med Soyasaus.

Deretter blander du inn kyllingen, egget og til slutt risen. Resultatet blir: Herlig! :D



Ah, jeg digger stekst ris

Stekt Fisk i form (Nyttrsforsett 9/20)

Et av mine nyttrsforsett 2013 er lage 20 matretter som jeg aldri har prvd fr. N har jeg kommet til nummer 9, som er stekt fisk i form. Lillebror og onkel hadde vrt ute fisket lyr, og jeg fikk levert ferdige fileter; luksus! S jeg panerte fisken i mel, salt og pepper, stekte den lett i panna, og la den i en ildfast form med masse gode grnnsaker p toppen. Puttet alt i stekeovnen en stund, og s ble det herlig middag p oss alle :)

Det frste bildet er ikke av lyren i det hele tatt, men av makrell. Glemte ta bilde da jeg stekte lyren. Men bildet nedenfor viser det ferdige reslutatet:


Har du noen gang tilberedt fisk p denne mten?

#mat #matlaging #oppskrift #fisk

Vr nye sunnhetsmaskin: Juiceren!

Vi har ogs blitt smittet av den nye trenden og kjpt oss en juicepresse. N koser vi oss med spennende eksperimenter og smakfulle juicer. Vi har startet et nytt og sunnere liv, bde jeg og mamma. Sjekk disse godbitene:

Min favoritt-juice s langt bestr av ananas, fenikkel og gulrot...


Tropisk to-farget juice :)

Og i dag tidig koset vi oss med en herlig juice farget av sunne rdbeter :)



En klassiker er jo ogs vanlig appelsinjuice. Det funker alltid!


Veldig gy, og en god mte f i seg mer frukt og grnt p en enkel og smakfull mte.

#mat #drikke #sunnhet #juice #kos #sunnhet #helse

Frozen Yoghurt Peach Oppskrift (Nyttrsforsett 8/20)

Et av mine nyttrsforsett 2013 er lage 20 matretter som jeg aldri har prvd fr. N har jeg kommet til nummer 8, som er en desert. Frozen Yoghurt var veldig enkelt lage, og overaskende godt med fersken-smak! Jeg hadde ogs et forsk med rips, men det var ikke like vellykket (ble for surt, selv med ekstra sukker)...

Denne deserten er laget av frosne fersken, honning, yoghurt og litt sitronsaft. P bildet er den litt smeltet, men det var utrooolig digg, og laget p fem minutter! En desert jeg GARANTERT vil lage flere ganger :)

Oppskrift HER.




Fiskegrateng fra bunnen av (Nyttrsforsett 7/20)

Et av mine nyttrsforsett 2013 er lage 20 matretter som jeg aldri har prvd fr. N har jeg kommet til nummer 7 av 20, som er fiskegrateng! Jeg er egentlig veldig glad i fisk, men spiser ikke s veldig mye fiskegrateng, siden det tar noks lang tid. Men jeg har lenge hatt lyst til prve meg p lage fiskegrateng fra bunnen av. Og nr vi plutselig hadde litt rester av hjemmefisket Lyr liggende, kom anledningen jeg hadde ventet p. Jeg laget gratengen med utgangspunkt i en blanding av DENNE og DENNE oppskriften.

Veldig fornyd! :D

Blomklsuppe fra bunnen av (Nyttrsforsett 6/20)

Et av mine nyttrsforsett 2013 er lage 20 matretter som jeg aldri har prvd fr. N har jeg kommet til nummer 6 av 20, som er Blomklsuppe! Blomklsuppe er kjempe-enkelt lage, billig, og gy! Og nr du lager den fra bunnen av, er det veldig sunt ogs! Jeg kommer nok til lage dette igjen!

Hvis man vil ha litt ekstra konsistens i suppa kan man fylle p med stekte brokkoli :)

Hva pleier du lage helt fra bunnen av?

Har du noen forslag til ting jeg kan prve lage for n nyttrsforsettet mitt? :)

Pasta di Parma fra bunnen av (Nyttrsforsett 5/20)

Et av nyttrsforsettene mine i r var lage 20 matretter som jeg ikke har laget fr. N har jeg ikke gjort noe siden januar (haha), s jeg tenkte at det var p tide komme i gang igjen. Jeg liker veldig godt Toro sin pastarett "Pasta di Parma," men etter at de byttet pastatypen er den litt mindre god, s n har jeg lenge hatt lyst til prve lage det selv i fra bunnen av (mye sunnere ogs!) Jeg laget egentlig bare en hvit ostesaus, krydret, og puttet i pastaen.Toppet av retten med oreganoblader og ringblomst fra urtehagen!



Ble ikke helt hundre prosent fornyd med resultatet. Tror kanskje jeg skulle hatt litt mer ost, og litt mindre oregano. Men det lignet i det minste i utseendet, s jeg er fornyd!

Sunn og God Middag

I det siste har jeg ftt en favoritt i matveien. S nr jeg skal kose meg og vre sunn p en gang, s vet jeg hva jeg skal ha til middag. Grov ris, Kyllingfilet og Wok-grnnsaker. Da koser jeg meg skikkelig. Noen ganger bytter jeg ut risen med stekte potetbter eller kyllingen med stekt laks. Nr det gjelder grnnsakene har jeg ftt skikkelig dilla p snne vannkastanjer. De er utrolig gy spise! MmMmm :)




Er dette noe du kunne like? :)

Tea Party

Jeg har en "uvane" med kjpte te. De ser liksom s spennende og gode ut i butikkene, og s sitter jeg igjen med en hel haug med forskjellige tebokser og liker bare noen f av dem. Jeg kommer sjelden p drikke te nr jeg ikke har besk. Men det er jammen godt :)

Her er et bilde av de ulike tesortene jeg har n:


Andre som er litt hekta p te? :)



Varierende kosthold

Jeg er skikkelig drlig til spise skikkelig og sunt. Her om dagen klarte jeg spise helt totalt forskjellig to dager p rad. En supersunn dag og en super-usunn dag.


Frste dag:
Frokost og lunsj: Klippekrans med masse sukker og kannel.
Middag:Pizza
Desert: Masse kaker. (Var i bursdagselvskap)

Andre dag:
Frokost og lunsj: En pre, to knekkebrd og et eple.
Middag: Kylling med grov ris og stekte grnnsaker.

Som dere kanskje ser er kostholdet mitt ikke helt bra. Jeg spiser vanligvis altfor f mltider, og dessvrre er de sunne dagene mine (slik som andre dagen her) altfor sjeldne. Det skal bare s mye planlegging (og litt selvkontroll) til for spise skikkelig... Det er virkelig ikke lett! Andre som sliter med usunne kostvaner?

BildeKilde

Kake-eksperiment

Bursdagen min er n oversttt, og jeg har blitt 21 r. Feiringen hadde tema "Pink Party," s jeg mtte prve lage noe rosa kake. Det ble i hvertfall delvis rosa, i tillegg til at jeg hadde rosa cupcakes, ballonger og duk og snt. Kaka laget jeg med utgangspunkt i et bilde jeg fant p nettet som inspirasjon.

Jeg tok to lag med brownies opp hverandre med et lag knust kvikklusj i midten. S pyntet jeg hele kanten med kvikklunsj og laget en haug med marsipangriser.


S plottet jeg grisene oppi gjrmebingen til slutt :)

Jeg kaller den "grisekaka mi." Ble ganske st, eller hva?

Spennende Appetizer / Tapas-rett

Frken kjedelig i matveien (ogs kjent som eieren av denne bloggen) har bestemt seg for gjre noe med de kulinariske kunnskapene sine. I r er ett av nyttrsforsettene hennes lage 20 matretter som hun aldri har prvd fr. N har hun kommet til nummer fire som hun (om jeg m si det selv) mestrer ganske godt n. Det er veldig enkelt, men for Ingrid er det enormt eksotisk og litt skummelt fordi det er s anderledes. Men Ingrid har lagt av seg ungdoms-smaken og nyter nye,voksne saker!

Den er interessant. Den er spennende. Den er allsidig! Bruk den til tapas, kveldsmat, forrett eller bare et lite mltid. La meg f presentere en oppskrift lrt av Bente B:

Det du trenger er:

* En Avokado (du trenger bare en, selv om bildet viser to)

* En pakke med tortillalefser (6 stk)

* Kremost med kryddersmak

* Kesam

* Tynne skinkeskiver

Bruk ostehvel til kutte opp avokadoen. Smr frst et lag med kremost p lefsa, og deretter et lag med Kesam. Legg p to-tre skinkebiter og dekk hele flaten med Avokado. Rull s sammen lefsa og kutt den opp i passelige biter.

Jeg laget tre slike lefser til meg og mamma. Det var egentlig ganske passelig. Og slik ble resultatet. Ganske flott!


Har du smakt noe lignende?

Vil du prve denne retten?

Sunn snacks

Jeg prver enda litt p vre sunn. Det sklir fort ut, men det hjelper i hvertfall noe erstatte alt det usunne snackset med noe fristende frukt!



I dag har vrt en litt hendelsesls dag. De tre hydepunktene har vrt spise kylling og ris, kjpe ny bukse, og g en hyggelig kveldstur. N er det Helg <3

Jeg bakte noe utrolig vakkert!

I gr hadde vi forening hos meg. Jeg hadde fri hele dagen, s jeg koste meg p kjkkenet. Kom opp med disse flotte vannbakkels-svanene. En kjekk ting servere gjester nr du har litt tid p forhnd :)



Nye Matretter (Nyttrsforsett: 3 av 20)

I r var ett av mine nyttrsforsetter lage tjue matretter som jeg aldri har laget fr. Det var fordi jeg er utrolig kjedelig i matveien, og jeg har vare godt av lre meg noen nye retter. Det er jeg n godt i gang med!

1) Det frste jeg laget var Chilimarinerte Scampi. Veldig godt, og kjekt med noe litt annerledes mat. Tok ikke bilde av dette mesterverket, men tror jeg skal lage det igjen en gang.

2) En kveld jeg satt kikket p oppskrifter p nettet kom jeg over denne oppskriften p et slags hvitlksbrd(Cheezy garlic bread sticks). Det s s godt ut at jeg ikke kunne la vre prve. S jeg kastet meg rundt p kjkkenet og kom frem til denne kreasjonen. Fornyd. God kveldsmat!

3) I dag har jeg laget noe jeg har hatt lyst til prve en stund. Lksuppe! Jeg brukte denne oppskrifta som utgangspunkt, men i tillegg til lken og kraften tilsatte jeg litt eple og creme fraische. Det ble veldig godt sammen med hvitlksbaguetter. Det smaker forresten mye bedre enn det hres ut, og mye bedre enn det ser ut.




Har du prvd noe av dette? :)

Julebakst: lange baner med Brune Pinner

Jeg har lrt at julebaksten fort kan forsvinne fr jul. S nr jeg n bakte det frste slaget i gr, passet jeg p doble oppsskriften. Det ble fire brett med massevis av Brune Pinner (eller Kola-stenger som noen kaller dem). Oppskriften finner du her. Noen som har andre slag anbefale?




Enchiladas (oppskrift)

Enciladas er en spennende, og gy rett som er perfekt servere nr du fr noen gjester. Imponer dem med lage denne enkle retten helt i fra bunnen av. For meg har dette blitt "den nye taco," fordi jeg har blitt s vanvittig lei av taco. Enchiladas minner litt om taco, men er kjtt og grnnsaker som gratineres i ovnen i tacolefser.

Ingredienser:

*1pk Tortillalefser (8 eller 12 stk)

*400g Kjttdeig/Kylling

*Krydder (hvitlk, spisskummin, osv)

*3 tomater

*1 boks Creme Fraishe

*1 lk og litt purrelk

*1-2 Rd Chilli

*2 blad Kinakl

*hvitlk (om du nsker)



1. Brun kjttdeigen, eller kyllingen. Egentlig er dette en kyllingrett, men jeg pleier ofte bruke kjttdeig, siden det er, ja, billigere og enklere. La plata st p lav varme mens du lager resten av fyllet p de neste punktene.

2. Kutt opp alle grnnsakene i sm biter. Du trenger ikke bruke akkurat de samme grnnsakene jeg har ramset opp. Jeg pleier bare ta det vi har i huset. Men tomater, lk og chilli er litt viktig. Jeg bruker en kutte-maskin fra Tupperware, men du kan bruke en blender eller food-prosessor (hvis du har barn som er like kresne p grnnsaker som meg) eller du kan kutte dem opp med kniv til s store biter du vil ha. Hell blandingen oppi kjttdeigen.

3. Tilsett Creme Fraishe'en til fyllet. Bland ogs oppi krydderne. Jeg brukte hvitlkskrydder (det gir ikke den fle lukta du fr av hvitlk, men du fr den gode smaken) og Kummin, som er hovedkrydderet i taco. Du kan egentlig bruke akkurat de krydderne du liker. Mengden er vanskelig beskrive, men jeg strdde liksom et tynt lag av hver av de to krydderne over kjttdeigen. Smak deg frem!

4. Sett stekeovnen p 200 grader.


5. Fyll fyllet inn i tacolefsene, og rull dem sammen. Spar litt av sausen til ha p toppen. De fylte lefsene legges p rader i en ildfast form. Hell over fyll-restene, og dekk over med et tynt lag ost. Putt inn i stekeovnen i 15-20 minutter til osten har smeltet og blitt gyllen.

6. Ta ut av stekeovnen. Serveres med salat.

En vinner! Eller hva tror du?


Oppskrifter

En samling av oppskrifter p middag, desert og andre herligheter. Klikk p linkene (navnet p retten) for komme til oppskrifta.

God middag som er enkel lage:

Tacokake Hvorfor ikke spise kake til middag? I hvertfall nr den er enormt god, og lages p null komma niks!

Tacopai Er ikke du ogs lei den samme tacomiddagen som alle rundt deg ser ut til elske? Prv varianten med ha tacosmak i en middagspai. Nydelig-godt!

Enchiladas Imponer vennene dine med noe sunt, godt og spennende som alle kan like!

Stekt Kinesisk Ris Om du som jeg elsker kinamat, kan du lage denne enkle og nydelige retten. Passet utmerket om du har rester av ris fra dagen fr :)

Laks med stpotet. Enkelt, billig, og gy. Stpotet og brokkoli bakes i ovnen mens du steker fisken, og p null komma niks har du laget dette digge mltidet.

Forrett / Appetizer/Sunn snacks

Avokado og Skinke-rull. Denne retten er veldig rask og enkel lage hvis du er smsulten.

Grnnkl Chips. Kjempegreit til erstatte chips, eller som et spennende tilbehr til middagen. Dette smaker faktisk chips!

Desert, kaker og godteri til alle anledninger

Sunn Snickers-is med kun tre ingredienser. Du hadde aldri gjettet at den deilige smaken ikke inneholdt noe tilsatt sukker...

SjokoladeCookies med PeanttsmrFrosting En himmelsk smkake til festlige anledninger. Uten den mektige frostingen blir de ogs herlige cookies som smelter p tungen til mer hverdagslig bruk.

Rosa Ripsgraps En kjempeenkel desert som kan lages i hui og hast hvis du fr gjester. Utrolig godt, og kan lett varieres med ulike typer br.

Flytende sjokoladekake Verdens enkleste sjokoladekake som er ferdig p 20 minutter. Det beste er at den er flytende inni! Denne kaka som serveres varm med is har vrt en av de store slagerne p mitt kjkken.

Epler i form (juksepai) I stedet for bruke revis p lage en ordentlig pai, kan du lage den enkle "juksepaien." Fyll i de brene eller fruktene du vil, spe p med vaniljekrem, og s smuldredeigen p toppen. Det blir ikke enklere! Denne kaken ogs serveres varm med is til.

Sjokoladekarameller Noen bedre karameller har jeg skjelden smakt! Dette tar litt tid lage, men er ypperlig kose seg med fr jul, eller nr du har litt ekstra tid.

Jordbrbris med marengs Hvorfor ikke imponere gjestene med hjemmelaget iskrem? Sammen med flytende marengs blir dette helt himmelsk.

Sjokoladekuler med mint. En kjapp og "juksete" mte lage et smakfullt julegodt med mintsmak.

Sukkertopper, skumputer, flesk....Disse er ste, gode, og gy lage! Ligner litt p marshmallows og seigemenn blandet sammen :)

Omgitt av Sjokolade

N som jeg faster fra sjokolade fr jeg ikke fred. Sjokoladen trenger seg p!

I gr var det kantina som startet det. De hadde sjokoladekake. Jeg har bestemt meg for sjokoladekake ikke er lov, for da blir det litt for lett... Det var ikke noen vanlig sjokoladekake som var i kantina! Denne kaka kostet kun 10 kr. stykket, og hadde mange lag delt med flytende sjokoladekrem. Du kunne se at det var s myk, s myk nr den ble spist. Med andre ord en skikkelig Sjokoladekake med stor S. Selvsagt skjedde det ogs slik at alle jeg gikk med eller satt med den dagen kjpte seg et stykke av denne herligheten. Og jeg satt s p den brune massen forsvinne.



Det er ikke bare kantina: P lrdag feiret jeg bursdagen min, og vet du hva jeg fikk? En pakke med paskeegg, en hel haug pakker med kindermaxi, en pakke med freias sjokoladehjerter, og et eget sjokoladeverksted. Sier litt om hva vennene mine tenker om meg...

Dettte betyr at huset mitt er fullt av sjokolade som ingen spiser. Til og med uten tenke p de ti platene med vanlig melkesjokolade mamma har i skapet. Hun kjpte dem p tilbud.

Jeg tror at konklusjonen er at jeg blir testet p det ytterste, og at jeg har utrolig godt av dette p flere mter...

Ps: Dere som kjpte sjokolade til bursdagen min: Jeg er ikke det minste utakknemlig! Jeg ble kjempeglad, og gleder meg Masse til psken, nr jeg skal stappe alt i meg^^ Tusen-tusen takk! (og jeg liker at dere kjenner meg s godt)

Popcakes

Dette blir nok den neste blgen etter cupcakes! Tirsdag koste jeg meg med lage disse skjnne kakene. Ble noks fornyd, selv om ikke alt gikk helt som planlagt. S de ikke flotte ut?

HVORDAN LAGE DEM

Kaken

Ingredienser;

100g Kremost

300g Melis

2ts Vaniljesukker

En liten sjokoladekake(ca 20cm i diameter i rund form)

Grillspyd eller andre pinner til sette kakene p.

En sjokoladekake smuldres sammen til smuler, og blandes med kremost, melis, og vaniljesukker slik at det blir en deigete konsistens. Deretter rulles deigen til ca 20 kuler. En pinne (eller grillspyd i mitt tilfelle) dyppes i smeltet sjokolade, og stikkes inn i kaken. Sjokoladen fungerer som lim. Deretter m kakene ligge litt, til sjokoladen har stivnet. Jeg brukte ikke originloppskriften p kake, jeg brukte bare en sjokoladekake som jeg selv pleier lage fordi den er s enkel. Den var i en liten langpanne, og jeg brukte ca en tredjedel av den til 20 Popcakes. Hvis du ikke har noen egen oppskrift er denne enkel, og omtrent passe stor: Oppskrift her. Bare stek den i 15-20 minutter i stedet for 10, slik at den blir gjennomstekt.

Pynten

Candymelts og Hvit sjokolade

Det som egentlig brukes til trekke kakene med en fin og jevn farge kalles Candy Melts og kjpes her (men det ble litt for dyrt for meg). I stedet hrte jeg at man kan bruke hvit sjokolade farget med konditorfarge. Det prvde jeg, men fikk det ikke til, fordi alt klumpet seg sammen. (Lykke til med det!)

Sjokoladetrekk

Jeg tok derfor den brune sjokoladen fatt, smeltet den, og dyppet kakene nedi. En plate med kokesjokolade rakk til omtrent 7-8 Popcakes. Siden jeg var tom for sjokolade (og hadde en annen ide) prvde jeg meg ogs med frosting:

Frosting

Pisk to eggehviter godt. Hell deretter oppi ca 6 dl melis, og la det piskes til det er stivt. (holder formen selv om du snur bollen). Dette brukte jeg som trekk utenp flere av Popcakesene mine. Farget ogs noe med konditorfarge.

Annen Pynt

Det er klart at det er selve pyntingen som er ekstra gy med disse kakene, s ta deg tid og Kos deg! Jeg fant frem det vi hadde av sm hjerter, slvkuler, blomster osv.

Plasserte kake-pinnene i en bit med oasis i en liten urne. Dekket frst oasisen med en fin serviett, s synes ikke den stygge fargen. Og herved er kakene (etter litt stivning og venting) klare for servering! Enjoy!




Laget en kollage av inspirerende bilder jeg fikk p Google-sk med skeordet "popcakes."




Hjemmelagede Sjokoladekarameller

Lyst p det perfekte julekos som du har laget helt selv? Nr jeg kan f det til, kan alle f det til! Har laget dem flere ganger i det siste; Disse fltekaramellene er utrolig gode!

Ingredienser:

3dl Flte

3dl Sukker

1dl Sirup

2ss Kakao

1 ts Eddik

Fremgangsmte:

1) Bland alt utenom eddik I en gryte, og la det smboble I 35 min. Rr av og til. Tilsett s eddiken

2) Kok til karamellmassen blir seig, og en drpe stivner i kaldt vann. De er ferdige hvis du kan rulle en fin kule av drpen.

3) Hell massen p smurt matpapir med oppbrettede kanter. La massen avkjle og skjr den opp i terninger nr en er nesten stiv. Legg hver av bitene i et stykke matpapir eller cellofan, ellers klistrer de seg fort sammen.

ELLER:

-Et alternativ er helle massen i ferdige former, slik som jeg gjorde p noen av dem (se bildet). Det var mye lettere spise dem etterp, og de ser enda finere ut. Problemet er at man m vre ganske kjapp, for ellers stivner massen i gryta. Nr det begynte stivne, helte jeg resten av karamellmassen utover brettet, og klippet den senere opp i sm biter. Funket bra! Formene er kjpt p Sstrene Grene. 60 former for 7kroner. (ikke drlig!) (Jeg har ftt meg en ny favorittbutikk!)

Karamellene br oppbevares i kjleskapet for ikke bli for klissete.

Enjoy!

Oppskrift p julegodt - Mintsjokolade

Denne oppskriften er for deg som liker mint og sjokolade, lette lsninger og alt som er stt.

Det du trenger er:

ca 300g kokesjokolade

En marsipanplse

15-20 drper med peppermynteolje (kjpes p apoteket)




Dette gjr du:

*Sjokoladen smeltes i vannbad (kok frst opp vann i en gryte, plasser deretter en boks med sjokolade i vannbadet)

*Samtidig blandes marsipanen godt med peppermyntedrpene, og trilles til kuler.

*Til slutt rulles kulene i sjokoladen med en skje, og legges p et bakepapir (ikke p tallerken, slik bildet under viser)

*N m sjokoladen settes i kjleskapet, s den stivner. Den oppbevares ogs senere i kjleskapet.

Nammenamm^^

Oppskrift: TacoKake

Hvorfor ikke spise kake til middag? I hvert fall nr den er s spennende og god som denne her! Retten er perfekt nr du fr gjester, eller til lrdagskos med familien. Den er ogs latterlig enkel og rask lage!

Taco-kake:

Kilde: http://livslidenskap.blogg.no/1309199376_taco_kake.html (Men jeg har endret oppskriften litt)

Ingredienser:

6 grove Taco-lefser

500 gr. kjttdeig

1 pose tacokrydder

1 glass tomatsaus, eller tre hakkede tomater

1 boks philadelfia naturell

Revet ost, salat, og gresk dressing.

Stek kjttdeig som vanlig og tilsett tacokrydder, tacosaus og philadelfiaost. La dette smelte sammen.

Legg en lefse p et stekebrett med bakepapir, deretter legger du kjttblanding og lefser annenhver gang til det er tomt. Str over ost, og stek i ovnen til osten er smeltet (ca 10 min). 200 grader p midterste rille.

Server med en frisk salat og gresk dressing.

Tips: Kaka ser mye flottere ut om du hvler osten i stedet for raspe den. Da kan den legges nedover kantene p kaka. (fant dette ut etter at jeg hadde laget kaka p bildet ovenfor)

Vurdering

Vanskelighet

Lett

Tid

Ca 30 minutter

Smak

MmmmMM

Oppskrift: Tacopai

Denne middagspaien er helt ypperlig nr du fr gjester! Det er enkelt lage, og kjempegodt! Samtidig er det litt utenom det helt vanlige. Jeg bruker den nr jeg fr gjester, eller for ha en litt mer spennende lrdagsmiddag enn taco, pizza eller lasagne (som er det vanligste).


Tacopai

Paideig:

4 dl hvetemel

50 g smr

2ts bakepulver

2 krm salt

1,5 dl melk

Fyll:

4-500 g kjttdeig

1 pose tacokryddermix

1 lk

1 dl vann

2 hakkede tomater

Krem:

1 boks crme fraiche

2 ss majones

2 krm pepper

1 presset hvitlksfedd

ost

Fremgangsmte:

*Sett ovnen p 200 grader.

*Bland mel, bakepulver, salt. Tilsett det kalde smret,og bland til deigen blir smulete.

*Tilsett melken og bland til smidig deig.

*Trykk den ut i smurt paiform.

*Skrell og hakk lken, stek s kjttdeigen sammen med lken.

*Tilsett kryddermix og vann. Smkokes i 10 min.

*Fordel fyllet utover paideigen, og legg de hakkede tomatene over.

*Bland ingrediensene til kremen og hell den over kjttdeigen og tomatene.

*Str over revet ost, og stek midt i ovnen i 20-30 min.

Serveres med salat.



Ofte pleier jeg slyfe majonesen og gjerne ogshvitlken i kremen. Tomatene pleier jeg dele: halvparten ikjttdeigen, finhakket, og halvparten p toppen av alt i skiver;)

Muffinskake

Blir litt teit legge ut oppskriften p denne kaka siden det var en ferdigpakke, men jeg kan jo fortelle hvordan jeg laget den!

Muffinskake:

Begynte med en pose med muffinsmix. Fulgte anvisningene p pakken, men i stedet for helle rra i muffinsformer ble den plassert i en kakeform (vi var tom for muffinsformer)! Steketida var omtrent den samme, men jeg sjekket flere ganger innimellom for f den passe stekt.

Frosting og pynt til Muffinskaka:

For pynte muffinskaka laget jeg en slags frosting. Jeg pisket eggehviter (3 stk), og spedde p med ca 2 dl. melis etter at eggene hadde blitt stive og fine(kast oppi til det smaker stt nok!). Blandingen skal vre s stiv at du kan snu bollen opp-ned uten at noe faller ut. Deretter blandet jeg oppi litt sitronekstrakt, bare for smakens skyld. Dette smurte vi utover kaka. Siden det ble s mye glasur igjen, tok vi konditorfarge i resten og brukte noe av det til pynte kaka. (Det hadde nok holdt lenge med to eggehviter). I tillegg drysset vi p litt rosa pyntekuler!

Resultatet av dette litt spesielle forsket ble overraskende bra! Jeg er i hvert fall fornyd:) Ida, Maimona og jeg Koste oss i hvert fall stort!







Oppskrift: Jordbris med Marengs

Jeg fant egentlig denne oppskriften p bloggen til muffinnelia, men har endret litt p den. Den har n jordbr i stedet for bringebr, siden det var det jeg hadde, og en mye lettere marengs. Jeg er ikke s fancy av meg;)

JORDBRIS:

*3 dl kremflte

*1 dl melis

*400 gram jordbr, eller noe annet du mtte ha

Miks alt til du fr en fin og jevn, litt luftig konsistens. (Tenk p hvordan is ser ut nr den er smeltet) Deretter fordeler du isen i sm skler og setter inn i fryseren. La isen vre der i minst 1 time. (Jeg brukte en strre ildfast form og ventet ca fire timer. Det funket ogs.)

MARENGS:

*3 eggehviter

*1,5 dl. sukker.

Vent med lage margengsen til ca et kvarter fr isen skal serveres. Pisk eggehvitene frst. Det er viktig at du ikke fr noe gult fra egget med. Nr de skummer godt, tilsetter du sukkeret, litt etter litt. Snn blir marengsen god og stiv. Den er ferdig nr den er s stiv at du kan snu bollen opp-ned uten at noe faller ut.

Server jordbrisen med litt marengs, og gjerne noen friske br p toppen. Det er helt himmelsk!

Rester av marengs kan fryses og brukes senere:)



Jeg inviterte besteforeldrene mine p hjemmelaget jordbris (av hjemmeplukkede jordbr), og endte opp med en koselig kveld sammen med familie:) Nr jeg kommer hjem str nok vennene for tur! Oppfordrer til gjre det samme! Kjempekoselig=)

Noe jeg ikke skjnner at jeg klarte meg uten!

"Kanskje finner du noe du ikke skjnner hvordan du har klart deg uten" Sa Anne Margrethe da vi tok turen inn p markedet i Riga! Det stemte ganske godt, for jeg fant en utrolig artig dings:)

Det er en grnnsakskutter! Hvem hadde trodd at det kunne vre s morro kutte opp grnnsaker? Ikke jeg! Men bare se hva vidunderet fr til, helt enkelt! Dette er ikke en avansert maskin eller noe i den duren. Det er en enkel knivaktig greie med hndtak og et blgete knivblad. Med noen enkle hugg kan man lage flere forskjellige mnstre i grnnsakene:




Morro!

Har du sett noe lignende?


Har laget Cupcakes!

Laget Muffins med Yvonne i gr:)

Egentlig jukset vi litt og brukte ferdigpakke til muffinsene, for kunsten er jo selvsagt pynte dem! S vi sette inn alle krefter p den gyeste delen:)

S mye bedre ut enn det smakte, men var for all del ikke s vrst. Neste gang dropper vi smrkrem, og gr for Acing (eller hva det n heter, det der som er laget av pisket eggehvite og melis...) Dessuten tror jeg vi fr lage noen kvalitets-hjemmelagede muffins neste gang ogs. Blir litt simpelt og kjedelig med de ferdigpakkene...







Hva synes du? Prvd det samme selv?

Tror jeg er litt for sulten

Eller s er boller litt for godt. For jeg spiste nettopp en bolle s fort at noe satte seg fast i halsen, s det ble vanskelig puste. Tror kanskje jeg glemte tygge... Fikk spydd det opp til slutt, heldigvis var det ikke s ille, siden bollen ikke hadde vert nedi magesyra. sj, ekkelt innlegg. Hater spy!



Kilde

Har du noen gang spist mat s fort at du blir drlig?

Sjokolade^^

N er det tid for snakke litt om sjokolade. Vr forberedt p fire punkter som inneholder kompliserte ord. Deretter blir det enklere.
Sjokolade inneholder koffein, teobromin og fenyletylamin som gjr deg pigg, glad og kt.
Sjokolade inneholder kakaosmr som senker kolesterolinnholdet.
Sjokolade har et lavt fenolinnhold. Dette motvirker hjerte- og karsykdommer.
Sjokolade inneholder tanniner som motvirker karies.


Ut fra dette kan man konstatere at sjokolade er bra for deg. Sjokolade er din venn. Stikk i strid med det du tidligere har trodd, spiser du for LITE sjokolade. Hva sier du for eksempel til denne iden: Du kan smelte sjokolade og ha den p ulike ting du synes er godt! Frukt og br smaker svrt godt innkapslet i sjokolade. Ulike bakverk kan bli enda lekrere nr de er dekket med sjokolade. Rykter sier ogs at ulike kroppsdeler fungerer svrt godt med sjokoladetrekk som kan slikkes av, men det vet ikke vi noe om. Uansett, det er bra med ting som er gode, men de er nesten alltid bedre nr de er dekket med sjokolade.

Jas, tenker du n, skal du vre ndt til st og slite med kasseroller og sleiver og sl i flere timer? Nei! Ikke hvis du har en sjokoladefontene!

Smak p ordet: Sjokoladefontene. Mmmmm.... Selv Willy Wonka ville ha blitt misunnelig. Den varmer sjokoladen din og lar den renne over det du vil sjokoladeglasere. Den er stillegende, effektiv og svrt lett gjre ren. Kjkkenmaskinen er ute, capuccinomaskinen er ute, til og med brdristeren er ute. Sjokoladefontenen - den nye kongen p husholdningsmaskinhaugen!

Men hvordan fungerer sjokoladefontenen? Jo, du begynner med varme sjokoladen din i f.eks. mikroblgeovnen eller et vannbad. Deretter heller du sjokoladen i fontenen og starter motoren og varmeren. N holder fontenen sjokoladen varm og flytende, samtidig som den pumpes rundt i systemet. Nam!

Dette er en reklame for sjokoladefontenen du finner >her<

Har oppdaget den kuleste sida jeg har sett p lenge:D Kjempemasse ting jeg har lyst p der! Flg linken over, s finner du raskt ut hva jeg mener^^

Men vr advart! Du kan lett bruke masse penger der!

Enkelt, Sunt og Godt!

Vil dele en oppskrift med dere som er utrolig god! Har laget dette 2-3 ganger selv n, og har tenkt til gjre det til en av mine spesialiteter! Det er en middagsrett; Tacopai!

Jeg anbefaler det p det sterkeste! Det jeg liker ekstra godt er at det ikke er s mange som kan lage det, og at det ikke er s vanlig; du kan alts imponere litt, selv om det er veldig enkelt! Bare for at det er sagt, s er alt imponerende for meg nr det ikke er laget av ferdigpakker!

Her kommer alts oppskriften p Tacopai:

 

Tacopai

INGRIDIENSER

Paideig:

4 dl hvetemel

50 g smr

2ts bakepulver

2 krm salt

1,5 dl melk

 

Fyll:

4-500 g kjttdeig

1 pose tacokryddermix

1 lk

1 dl vann

2 hakkede tomater

 

Krem:

1 boks crme fraiche

2 ss majones

2 krm pepper

1 presset hvitlksfedd

 

i tillegg:

ost

 

FREMGANGSMTE:

Sett ovnen p 200 grader.

Bland mel, bakepulver, salt. Tilsett det kalde smret,

og bland til deigen blir smulete.

Tilsett melken og bland til smidig deig.

Trykk den ut i smurt paiform.

 

Skrell og hakk lken, stek s kjttdeigen sammen med lken.

Tilsett kryddermix og vann. Smkokes i 10 min.

Fordel fyllet utover paideigen, og legg de hakkede tomatene over.

 

Bland ingrediensene til kremen og hell den over kjttdeigen og tomatene.

Str over revet ost, og stek midt i ovnen i 20-30 min.

 

Serveres med salat.

 

Tok desvrre ikke bilde av vidunderet, men du ser det nr du lager det selv, eller hvis du sker "tacopai" p google.

Kjekt hvis du sender en kommentar og forteller meg hvis du har laget dette selv! Ble det vellykket? Likte du det?

Min Lunch (oppskrift)

Ikke dagens lunch, men for etpar dager sden:)

Kylling-omelett:

Det frste du m gjre er brune kyllingfilet-biter og lk i stekepanna, og s legge det til siden, p en tallerken.

Bland sammen 2 egg, litt gresslk og krydder(hvitlkskrydder og sitronpepper i mitt tilfelle) i et glass, og rr godt!

Tm eggeblandingen i panna, og tilsett litt av kylling-blandingen..

Da ender du opp med en nydelig omlett med kylling! Velbekomme!

Bon Apetit!

velse, skjerping, fokus!

Wikipedia om faste

Fasten er, i kristendommen for selvkontroll, og bruke mer tid p Gud. Jeg ble mer obs p at det var faste n p grunn av noe Catrine sa; Hun skal faste for sjokolade frem til Pske. Fastetiden varer i 40 dager frem til pske.

Dette er det fasten handler om for oss, iflge kirken.no:

*Hva i ditt liv er det som risikerer f for stor plass, - som trekker oppmerksomheten til seg slik at du beveger deg i en retning du egentlig ikke vil?
*Hva trenger du gi avkall p for kunne leve mer helhjertet og sant?

Fastetiden er en tid for velse, - skjerpe sansene, lydhrheten, f ye p ditt eget liv, menneskene rundt deg, og Gud."

 

Lurt faste i fra ting som tar mye av tiden din, og som kanskje egentlig ikke er bra for deg! Jeg ser ikke s mye p TV, s det er ikke aktuelt. tror ikke jeg klarer 40 dager uten snop, eller noe, s jeg gr for brus! Noe som ikke er bra for meg, og ikke enormt vanskelig gi slipp p heller. Er det andre ting man kan faste for? Skal du faste fra noe?


her str det ogs masse bra om hva faste er, og hva som skal vre fokus osv: gudergod.no

Pannekakebaking

Nr en pannekakebaker baker pannekakekaker tar hun frst litt melk, litt annet og en kilo hvete mel. Oppi bollen blandes rren, og det neste hun m gjre er klsje alt i panna si og snart s er den stekt!

Fin omskriving av pepperkakesangen;)?

I tillegg til alle de vanlige ingrediensene tilsatte vi ogs litt konditorfarge, og det gjorde utslaget! Farvel til kjedelige pannekaker!

Tips fra Yvonne og Ingrid:)

I tillegg har jeg ogs fr testet fylte pannekaker, og det var skikkelig godt!! Lag et fint kjttdeigfyll eks:

400gKjttdeig

1 boks hermetiserte tomater

litt krydder(oregano, grillkrydder osv)

litt melk

litt vann

1 raspet lk

3dl kokt ris(kan droppes)

S legges fyllet inni pannekaka, den brettes, og legges i stekeovnen i 10min p 200grader!

Stort dilemma;)

Mtte sprre meg selv en dag i kiosken p betania: Sprit eller sprite?


Hehe, endte til slutt opp med en flaske sprite:)

Isspising:)

pb250004

Flekkefjord vise ein av sine mange fine sie!

pb250007pb250008

Meg Benita d ein boksis ein dag me hadde litt ti itte skulen.... kjempegtt! kan ikje ant enn reklamera litt for denna isen! Tiramisu^^...ettelleraent italiensk merke:)

ENDELI he me ftt nen glimt av solo ijenn! d he sine bagdela angane temperaturen, men e deili au!

pc010011





FruktCoctail

p lrdag fekk eg ein ide! Me sko ha ein froktdag! S eg ringte folkane, alle tog me litt frokt ellar br ner t Thomas. Me lagte smoothie, koste kke!

Smoothien va ROSA, besto av

ca 400g frossne jordbr,

ein mango,

3-4dl melonyoghurt!

namnam!!
p9120035p9120039

 

RosaRipsGraps (Oppskrift p enkel desert)

Vet ikke egentlig hva denne deserten heter, men jeg kaller den for Rosa Ripsgraps. Jeg liker den skikkelig godt fordi den er frisk, st, smakfull og kjempeenkel lage. Selvsagt kan man bruke andre br enn rips ogs.



Oppskrift:

1 dl. Sukker
1 eggehvite
2 dl. rips

1 pk Vaniljesaus



Bland frst eggehvite og sukker. Nr det begynner skumme heller du brene i miksmasteren. La det bli pisket godt til det blir en tykk rosa krem som ikke drypper. Den serveres s med vaniljesaus p toppen. Nyt det!


p9100021

Toast, og Spionasje

Detta va ein dag eg va oss Thomas, fekk lunch:) Den hadde d lille ekstra som jr an ekstra romans\tisk, t tross for at d bare va Toast!
p9070002p9070003

Nr eg sko g ner t bossen, i fr skulen her den eine dagen sg eg tri gutta som lg spionerte. di sg ikje ud t legga merke t meg, s nr eg kom bag di, tog eg et bilde av beine t han eine, som stakk ud. s stt:)

p9080006

Epler i form

En herlig kake som er kjempeenkel lage. Serveres varm med kald is. Kan ogs fylles med f.eks. skogsbr i stedet for epler; da slyfes kannelen.

Epler i form

1. Smr en ildfast form.


Fyll:

5-6 epler i bter, uten skall
2 ts sukker
Kannel
Vaniljesaus


2. Dryss sukker og kannel p eplene. Legg dem i bunnen av en ildfast form og hell vaniljekremen p toppen.


Smuldredeig:

2dl sukker
2dl hvetemel
1dl havregryn
120g smr(kjleskapkaldt)

3. Blandes sammen med hendene til deigen blir smulete og drysses deretter over eplene.

4. Stekes p nederste rille i ovnen i 30 minutter p 200 grader

Lnte et bilde av kaka, siden jeg ikke har tatt et selv enda.



smuldrepai

BildeKilde

Pizzabakerne

Skulemad e vikti! for prestera m man eda.. ganske enkelt. men! e s hardt eda s tili om mrenen, dessuten e mad s kjedeli. finne eg ne eg lige, s ede eg d t eg e lei, m finna ne nytt.. ikje barebare. s i gr sette meg Monica i gang me baga et godt lagar Pizzahorn. Me 5dobla oppskrifto, fekk 40 horn, 20 t kver. eg spiste 5stykk, ga vekk nen. va herrli, men hadde faktisk bare 13 igjen t skulemad! hlle iallefall t ei uga... planen fr bli baga nye neste helg..;)

Monica passte suupart inn me sin "pizza bagaren" uniform som hu enno he itte sommarjobben sin:)

mg1624

mg1611


mg1610

dagens Graps

I dag har jeg og Monica bakt!

Flytende sjokoladekake(eller graps) er noe av det beste jeg vet. Helt siden vi smakte det hos Hanne p Jesusgruppe, har det vert en hit. Den varme, ste sjokoladesmaken mildnet med kald vaniljeis.
Baking er faktisk meget morro nr en bare kommer i gang.
p8220073p8220075

flytende sjokoladekake(graps!:D):
200g kokesjokolade
150- 200g smr smeltes sammen

2dl sukker
4egg piskes sammen

2,5dl hvetemel
1ts bakepulver blandes

Alt blandes til en rre og stekes midt i ovnen p 180grader i ca 10min. skal vre flytende i midten, og serveres med is!:D

Yes, we have no Bananas

I dag sko eg smr meg nista, for meg Thomas ska ha to vege uden Snob, Chips, Brus. eg fant etpar skjeve, men hadde mangel p plegg. t slutt endte eg opp me en hallrtten banan, et hb om f muliheden t kja ein mindre rtten ein. Me kjrte tili t skulen forde mamma sko fiksa en hage i flekkefjord fr skulestart. Monica sadd p, me va der ca hall 10. s fiksa me den hagen i ein fei, jekk ner p spor to. der fekk eg Kjuppt den ittelengta bananen, nen toppa (som va s billie at de konne matcha prisane i Ungarn!) N begynne snart den fusste skuledagen i 2STF! bli bra!:o)
p8170002

krabbe, rips, ungarn

P onsdag spiste me krabbe, hadde store mengda Billi morro. Ingen galen pris for dei krabbene(3 kr.) me fekk di t me gratis:o) tog si ti pirka uda dei krabbene, nr d bjunnte regna a d s vidt meg Charlotte ville je kke.s me sadd der litt t pirka i regne:D Daniel fekk seg nen nye venna, he tydelivis ikje hrt at man ikje ska lega me maden.
torsdag va me au oss Thomas hadde en liden team-gruppe-samling. ikje s velldi konstruktiv, men me blei bedre kjent, s va jo koseli nok:-)
fredag hadde meg Thomas initert Mamma Anders p krabbe oss Thomas ijenn.(som sagt fekk eg ikje nok sist) s me fyrte opp 20 krabbe... d vil sei: me d 40klr 200fda(nesten) men d ikje alt s va inni krabben;o) me sg au bedtime stories( ikje veraskane, s sovna eg:P)
lrdag va eg Enno ein dag oss Thomas, n inviterte me folk p Rips:D eg plokkte en liden bolle, d viste seg ver ganske s passeli mange au:) n sg me heartbreakers. Hadde sitt an fr, men grei nok...
Akkorat n e planen synga p sndagsmde, som au e utsendingsmde p betania for kke s reise p teamtur. Me ska opp p lonnen i dag forbereda kke. Bli spennane sj k denna turen bringe. bli nok ikje d samma s i fjord i d heila.... e skommelt me forventninga, men kan ikje er negative hellar. s kjersti sa: den beste innstillingen me kan ha e ver forberedt p bli veraska:) eg he vel allerede ppekt at ting allri skjer p den samme mden. akkorat d minne meg om narnia by the way, viss nen he lest dei...men nok om d...;) glede meg iallefall mer en eg grue meg!

les mer om teamturen fr, itte me he reist p www.ubetania.no onna team. der ligge forresten au mi dagbog i fr turen t Estland i fjord, eg tru eg ska legga ud rets au nr me komme heim:o)p7270033

Surprise me!

N e eg heima ijenn, ja... fles gtt! Eg gleda meg mye t mandag, for d visste eg at Thomas hadde forberedt en veraskelse t meg:) Eg prvde ikje ha s store forhpninga, men alle (som hadde snakkt me Thomas) kom sa eg mtte gleda meg, s eg konne jo ikje la ver:D eg blei uansitt ikje skoffa! eg blei henta p formiddagen nr eg kom inn i huse blei eg jaffal veraska ve k koseli d va! Stuo va totalt ommblert, foll av stearinlys, ein egenprodusert stjernehimmel bag et dekkt lide bord me to stola ronnt. p borde va d blannt annt ein vase me flydane rosa p toppen, sand me et lide skilt p bnnen der d sto "Love you." Eg koste meg stort! litt seinare hadde me "brennane kjrlihed" t mad, champagnebrus drikka :D kjempegtt! (tru eg ska velada madlagingo t Thomas fler gnge;o) ) resten a dagen brukte me p snakka, spela synga kosa kke, s d me au baguetta me kjuddei litt seinare. va der d litt utp kvellen: tenke eg va der 12 tima te sammen!:P Uansitt; en meget vellykka dag, forresten he Thomas goe rips i hagen sin!
E elske veraskelsa:D e s gy ikje veda k s skjer av t, men stortsett m eg nekta folk sei ting t meg, for di he s lyst hinta heilt t eg tippe d! eg utfordre DEGt veraska nen i dag! du kan for eksempel senna et kort, je en gave, ellar laga midddag:) hvis du he et sterkt nske om hjelpa foreldran dine, s kan du jo vaska.... fantasien sedde grensene!


N e d framragane ver ude, s eg ringte jusst vekkte Thomas for f han me p mrentur:) han e her om ti min! (eg jr ikje snn me alle; bare Thomas s gidde s tili):D
mg9824cr21


p7270028

p7270023

mg9821cr21


p7270030




Stawberries!

Moden!
Saftig!

Frisk
Nyydeli!


Fantastisk


Rd
Smakfull!
Nyplukka

TALLLSE!
(spis s mange du vil, rett fra jorde)
p7180023
p7180024
p7180027



MMmmmmMMMmmm.......

, Sokndal

Bor p Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 r. Lrer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker stt! Det skjer s mye bra i livet mitt; Masse sm Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123





Anbefalte Innlegg:





Arkiv

hits