desember 2016

Årets siste bok: Skyggenes Gate

" 'Ikke Dylan'. protesterte han sint. 'Jeg heter ikke Dylan. Emma sank øyeblikkelig på kne foran sønnen og klemte hardt rundt de tynne armene hans. 'Jo, det gjør du. Du heter Dylan Frost.'"

 

Boktittel: Skyggenes gate

Bilderesultat for skyggenes gate

Forfatter: Joy Fielding

 

Innhold: Emma er på flukt fra en fortid som hun alltid er redd vil innhente henne. Hva om mannen en gang finner henne? Kan hun klare å komme seg unna i tide? Jamie er drittlei sitt tragiske liv, men endelig ser det ut til å snu, idet hun treffer på drømmemannen som tar henne med på en spontan, romantisk roadtrip. De to jentene er i ferd med å møtes...

 

Min mening: Dette er den andre boka til Fielding jeg leser, og den imponerte akkurat like mye som den første. Fielding klarer å lure meg til å tro at jeg har forstått hva som vil skje - og så plutselig har jeg ikke det allikevel. Boka er spennende og nervepirrende. Jeg leste den ut på to dager. 

 

Terningkast: 5. Spennende, men noe brutal. Anbefales til deg som liker en thriller. 

 

Målet mitt er å lese femti bøker i år. Dette var den siste! 

Anbefaler også Joy Fieldings bok Løgner fra fortiden. 

 

BildeKilde

Ønsker alle et nydelig nytt år! Vi skal feire med gode venner hjemme hos oss i kveld.

Strikket genser til meg selv

Nå er det ganske lenge siden genseren ble ferdig, men det tok tid før jeg fikk tatt bilder, og blogget om det. Målet var å bli ferdig med den før jul, og det klarte jeg med god margin. Gøy å få til et så stort og skikkelig prosjekt. Føler meg som en "voksen" strikker nå. 

Oppskriften er fra drops, og jeg brukte Baby Merino som jeg kjøpte på salg. Jeg brukte fem farger, ikke ni som i oppskriften. Er veldig fornøyd med resultatet :) Kjøpte garnet på salg på Garnius.no. 

Etterpå har det blitt mange små-prosjekter. Klarer ikke for mange store oppdrag rett etter hverandre... 

Hebreerbrevet

"The promise of "arrival" and "rest" is still there for God's people."Hebr.4.9.

Bilderesultat for hebrews

Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig. Leser for tiden i The Message-oversettelsen. 

 

Tittel: Hebreerne (58 av 66

 

Forfatter: Ukjent.

 

Datering:  senest 70 år etter Kristus. 

 

 Innhold: Hebreerne setter fokus på det som er det viktigste i vår tro: Jesus! Den forklarer hvorfor Jesus måtte komme, og hvor vi står i dag, dersom vi følger ham. 

Min Mening: Fra forrige gang jeg leste, husker jeg hebreerbrevet som ei tung bok som jeg fikk lite ut av, men denne gangen var det en helt annen verden! Det har kanskje litt med å gjøre at jeg er litt eldre, men aller mest fordi jeg nå kun leser ett kapittel om dagen, og SOAPer det. Da får jeg med meg utrolig mye mer! Det finnes mange gullkorn her, og The Message-oversettelsen gjør det levende! Se for eksempel denne setningen: "God takes particularly pleasure in acts of worship(...) that take place in the kitchen and workplace and on the streets." Hebr.13.16. 

BildeKilde

En juletegning

Tegnet denne for en stund siden, og ble ganske fornøyd. Passet veldig godt på veggen, i hvert fall nå i jula :) Jeg begynte å lure på hvorfor jeg ikke tegner oftere, så jeg begynte på et lite ekorn. Da husket jeg hvorfor jeg ikke tegner oftere...


Ble ikke noe ekorn på veggen, for å si det sånn...

Men jeg er fornøyd med èn fin tegning i året, jeg :)

 

DIY - Årets julekjole (og tilbakeblikk)

I 2012 hadde jeg et nyttårsforsett om å lære meg å sy. Jeg sa som Pippi at "det har jeg aldri gjort før, så det kan jeg helst sikkert!", og utvidet målet til at jeg skulle sy julekjolen min selv. Etter det har det blitt en slags tradisjon å ha hjemmesydd kjole på julaften. I år blir det femte året med egensydd julekjole!


Alle er kanskje ikke super-julete, men jeg kan ikke akkurat sy rød kjole hvert år heller.
Hvilken av kjolene er din favoritt? 

 

Årets kjole kjøpte jeg stoff til i London i høstferien. Brukte vel kanskje 140kr til sammen på det, så det er akseptabel pris for en kjole. Har også igjen litt av stoffet jeg brukte til toppen (blir kanskje en topp til?). Skjørtet krevde mer stoff enn forventet. Det ble litt gjennomsiktig; så jeg måtte sy et underskjørt i tillegg.

Hva synes du? 
 

Det handler om å gi

Julen er en tid som handler om å gi. Vi vet jo at det ikke skal handle om å få, men det kan lett komme i fokus allikevel. Jeg vil utfordre i dag, til å gi noe som ikke kan "returneres". Gi noe som ingen kan betale tilbake. 

Vi feirer jul fordi Gud gav sin kjæreste sønn for oss. Jesus gav livet sitt for oss. Jeg startet juleferien min med å gi bort flere dager av min tid til å være flyttehjelp for min bror. Lillebror gav bort en mengde møbler til flyktning-familier i fra Eritrea. Julen er en tid for å gi; ikke glem det. De neste dagene har du enorme muligheter til å gi tid, kjærlighet og gode ord til dine nærmeste! 

 

DIY strikk bestikk-sokker

I fjor begynte å jeg å strikke bestikksokker, men det ble egentlig bare èn. Så i år tok jeg opp stafettpinnen, og strikket fem til, så vi kan dekke på til seks personer (har ikke flere kjøkkenstoler uansett). Disse er utrolig søte å dekke på med, og de er enkle og raske å strikke. Klarer fint å strikke en sokk på en kveld, så jeg tok strikketøyet med meg på møter og filmkvelder, og vips så har man utnyttet tiden mye bedre :)

Oppskriften finner du HER, eller bruk DIY-knappen til høyre på bloggen - der har jeg linket til flere av mine oppskrifter. Sukkerstangen er heklet. Jeg har linket til oppskrift HER
 

En sydag for meg selv

Jeg har så mange ting jeg har lyst til å sy, men tiden og motivasjonen strekker ikke alltid til. Men her en dag fikk jeg gjort både det ene og det andre på symaskinen! 
Første oppdrag var fra ei venninne, som ville jeg skulle endre litt på kjolen hennes. Den var alt for tett i halsen, så jeg klippet opp, og sydde inn en "splitt" i utringningen. Er ganske fornøyd med at jeg faktisk fikk det til uten at det ser helt noob ut :) 

Prosjekt nummer to var ei bukse fra ei annen venninne. Den hadde sprukket på et litt uheldig sted, så jeg gjorde mitt beste for å redde det som var igjen...

Det tredje jeg fikk tid til denne kvelden, var å sy ferdig ei T-skjorte med eget trykk, som jeg har sydd til mamma. Stoffet kjøpte jeg på loppemarked, så denne er både økonomisk, og miljømessig positiv. Synes også det er veldig artig å eksperimentere med tekstiltrykk, så nå har jeg kjøpt meg flere farger. Det blir nok enda flere ananaser neste år, vil jeg tro :) Til sist jobbet jeg litt med julekjolen min! Jeg kjøpte stoffene i London i høstferien. Bilder av den ferdige kjolen kommer etterhvert. 

Kjekt å få gjort litt sånne ting som ligger og er nesten-ferdige! 

Nå kan jeg begynne på nye prosjekter igjen :) Og noe sier meg at det kan bli en hel del sying i romjula (håper jeg!). 

 

It's the most wonderful time of the year...

Disse dagene er så verdifulle! De siste dagene med jobb: hvor det gjelder å feste alle løse tråder, og avslutte med kos og god stemning med alle de ulike elevene mine, De første dagene av ferien, når jeg må bestemme hvordan jeg best kan utnytte de ekstra 8 timene med fritid som plutselig stables opp som en fantastisk julegave foran meg! For ikke å snakke om de hyggelige kveldene sammen med mannen, hvor jeg kan synke ned i sofaen med en god julefilm og garn og pinner i hendene. 

Jeg nyter det hver gang jeg tenner i peisen, 

Jeg kjenner gleden komme strømmende hver gang jeg åpner dagens gave i pakkekalenderen,

Jeg smiler hver gang jeg ser på juletreet som er pyntet med mye hjemmelaget pynt.

Jeg er så takknemlig hver gang jeg tenker på morgendagen,

Jeg gleder meg når jeg treffer venninner, og serverer hjemmelagde julekaker og godteri,

Jeg koser meg til og med når jeg hjelper lillebror med å flytte,

og jeg blir fylt av glede over en kopp kakao, et smil på gata, noen å spille pokemon go med, en ekstra julegave, milde morgener, og reiseplaner med min beste venninne. Det er sikkert tusen flere ting, men poenget mitt er at jeg har utrolig mye å være takknemlig for! 

How to read the bible for all its worth

"Thus we have two tasks: First, to find out what the text originally meant; this task is called exegesis. Second, we must learn to hear that same meaning in the variety of new or different contexts of our own day; we call this second task hermeneutics."

"How to Read the Bible for All Its Worth" av Gordon D. Fee

Boktittel: How to read the bible for all its worth

 

 

Forfatter: Gordon Fee o Douglas Stuart

 

Innhold: Boka er en guide i hvordan man kan lese bibelen. Bibelen er Guds ord til mennesket, men det betyr ikke nødvendigvis at hver setning i bibelen er gode retningslinjer for hva du bør gjøre. Bibelen kan lett misforstås og feiltolkes, blant annet fordi kulturen er så forskjellig fra bibelske tider. Fee og Stuart gir oss gode tips til hvordan bibelen skal leses, forstås, og applikeres i eget liv. 
Boka er delt inn i kapitler som "evangeliene" eller "apostlenes gjerninger," så du kan fint lese kun det kapittelet som du holder på med i bibelen for tida.

 

Min mening: Jeg har brukt lang tid på denne boka. Den er nokså tung i forhold til det jeg vanligvis leser, i tillegg til at den er på engelsk. Men jeg må si at den har vært veldig nyttig også! Jeg har fått svar på flere ting jeg har lurt på om de "vanskelige" og "merkelige" delene av bibelen. Jeg har også fått litt mer forståelse for de ulike sjangre vi finner i bibelen, og hvordan de best bør leses. 

 

Terningkast: 4.Nyttig, men tung å lese. Anbefales til bibelstudenter, og deg som har lyst til å komme litt i dybden på bibelen. 

BildeKilde

Målet mitt er å lese femti bøker i år. Dette var nummer 49.

En fin ting med denne boka, var at jeg fant den gratis i PDF-format på nettet. Det er bare å søke på google :)

Avslutning på skolen

 

Som vanlig tar det litt tid fra jeg opplever noe, til det kommer på bloggen. I hvert fall var det på Luciadagen at vi avsluttet skoleåret med personalet på skolen. Det var småskoletrinnet som arrangerte i år, og de startet med Luciatog og utdeling av lussekatter, Det var flere taler og sanger, i akkurat passelig mengde :) 


Det var flere underholdningsinnslag, og sanger. Vi var for eksempel med på en pepperkake-hus-konkurranse. De tre avdelingene på skolen konkurrerte om å bygge det fineste pepperkakehuset. Vi fikk ca ti minutter totalt, men kun ett minutt til hvert "team" på to lærere. Jeg deltok på ungdomsskole-laget. Vi lå lenge godt an, men et halvt minutt før vi var ferdige, raste hele huset. Dette ble vårt resultat...

Vi kaller mesterverket "Stille etter stormen"

Og utrolig nok: Her kommer vinnerbildet! Mellomtrinnet vant med den fineste pynten, og selv om huset raste, hadde de ei lita pipe som enda stod oppreist. Småskoletrinnet sitt hus fikk aldri verken tak eller noe særlig pynt, så de måtte ta til takke med tredjeplass. 

Selv om jeg hadde migrene etter jobb, kom jeg meg til hektene igjen, og fikk en hyggelig kveld med mye latter, og mye gode folk :) Dessuten fikk jeg mandelen, og dermed sikret jeg meg en marsipangris!! 

 

Kvalitetstid med kjæresten

I det siste har jeg satt av flere dager til kvalitetstid med Thomas. Og det minner meg på hvor utrolig viktig det er! For selv om vi ser hverandre hele tiden, så er det noe spesielt med å gjøre noe sammen; noe man ikke pleier helt til vanlig. Om det er en bytur med middag, eller pynting av juletre, eller baking av kakemenn, så har ikke egentlig aktiviteten så fælt mye å si. Det viktigste er å være sammen, Det viktigste er å huske at vi digger å være sammen. Og så skaper man nye, gode minner i samme slengen :)

For mange er jula ei travel tid som gjerne blir stressende. Mitt råd er å gjøre så mye som man orker. Gjør de "slitsomme" tingene til noe gøy som man kan gjøre sammen. Dropp de tingene du ikke har energi til. God jul :)Har du noen gode tips til hva man kan gjøre sammen?

 

Julebyen i Egersund.

 

 

Julebyen i Egersund begynner å bli et reisemål for folk langtveisifra. Så jeg føler nesten at vi som bor nokså nær, burde ta turen innom. Det er ikke det at jeg egentlig kjøper så mye. Men det er noe med stemningen! Små juleboder med hjemmelagede produkter og rariteter. Stappfullt av folk som har god tid, og som egentlig "bare ser." Tidlig mørkt, men med utfattelig mye lys! Det gir julestemning inn til margen :) Thomas ville helst slippe, men jeg fikk med meg Andrea for å sjekke hva julebyen hadde å by på. 
Hvordan er julestemningen der du er? 

Filemon

"Hvis du mener at du har fellesskap med meg, så ta imot ham som meg selv. Hvis han har gjort deg urett eller skylder deg noe, så sett det på min regning! ." Filem.17-18.

Bilderesultat for paul's letter to philemon

Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig.

 

Tittel: Filemon (57 av 66

 

Forfatter: Paulus

 

Datering:  60-61 etter Kristus. 

 

 Innhold: Brevet er et av de korteste i nye testamentet, Det er en bønn om forsoning mellom en slaveeier, og en ulydig slave som søker tilgivelse for det han har gjort. Begge har blitt kristne, og er nå brødre i troen.

Min Mening: Paulus ber slaven Onesimus som en bror, og sier at han selv kan betale for alle omkostninger, og vil at Filemon skal glemme de gale tingene Onesimus har gjort. Paulus gjør her (i liten skala) det for Onesimus, som Jesus gjorde for alle mennesker. Selv om Onesimus etter loven fortjener straff, går Paulus i mellom, og vil heller ta kostnadene selv, og gi Onesimus en ny sjanse. 

BildeKilde

Noen leseglade der ute?

Jeg ble med på en liten utfordring på facebook for en liten stund tilbake. Det er en lese-ring, hvor man deler sine favorittbok, og får andres favorittbøker i posten. Det eneste man trenger å gjøre er å sende en bok til en adresse (som du får av meg). Jeg la ut følgende status på facebook, men fikk ingen respons, så nå lurer jeg på om det ikke er noen i bloggerden som kunne tenke seg å være med, så ikke kjeden slutter med meg. Boka du gir bort trenger ikke være dyr, og kan godt være brukt. Men det skal være en bok du liker veldig godt. 

 

 Deltagere til et sosialt bokelsker-eksperiment! Kommenter dette innlegget dersom du vil være med, så får du detaljene av meg. Hva du trenger å gjøre? Skaff et eksemplar av din favorittbok og send den til en fremmed (du får navn og adresse av meg). Du trenger bare å sende én bok til én person. Antallet bøker som du får, avhenger av hvor mange som deltar i eksperimentet. Bøkene som dukker opp i din postkasse, er andres favorittbøker. #SaveTheCulture#BookExchange

Jeg hadde blitt veldig glad om noen flere ville være med (ellers får jo ikke jeg noen bøker), og i så fall kan du skrive mailadressen din i kommentarfeltet, så sender jeg deg en melding med hvem du skal sende boka til...  

Er religion smittsomt?

Jeg leste nettopp en sak om Marikollen Ungdomsskole, som har valgt å ha tempel-besøk som alternativ til skolegudstjeneste. Skolene i Norge er nå pålagt å ha et alternativ til skolegudstjeneste i jula. 

Enkelte kristne får bakoversveis og alt i vrangstrupen for at man skal oppleve en annen tro. Ateister smiler overlegent for at de fikk en gjeng ut fra kirka. Jeg synes at tempelbesøk i og for seg kunne være interessant, men hvorfor i jula? For meg er det naturlig at alternativet til skolegudstjeneste gir læring om kristendommens julebudskap - som er en stor del av norske tradisjoner. Og så kan man heller legge tempelbesøket til en annen tid på året. 

Jeg synes ikke at kristne bør være så illsinte på et slikt tiltak. Hvis man er kristen, ateist, muslim, eller noe annet, skal det vel mer til enn et tempelbesøk, eller en skolegudstjeneste før man blir "smittet" av en religion? Det samme synes jeg burde gjelde begge veier. Ingen har vondt av å se hvordan en kristen gudstjeneste er. Man trenger ikke delta i tilbedelse eller noe sånt, men det burde ikke skade å se litt hvordan andre har det, og lære litt av hverandre. Et inkluderende samfunn er ikke at "alle går for seg selv, og gjør sin egen greie," men tvert imot at vi får ta del i andres kultur og tro, og få et innblikk i hvem de andre i klassen er. Da er det naturlig å lære om jula rundt juletider, og om Eid dersom man har muslimer i nærmiljøet. 

Religion er vel ikke så smittsomt at man ikke klarer å stå imot...

Hva mener DU om skolegudstjenester? 

Hvordan få mer tid

Ikke sjelden møter jeg på noen som er imponert over hvor mye jeg tilsynelatende får tid til. I full jobb som lærer, deltid på planteskolen, to LIFEgrupper, ungdomsstyret, ungdomsmøter, coaching, får jeg også tid til mann, hund, husarbeid (noen ganger), og flere hobbyer (bl.a. blogging, lesemålet mitt på 50 bøker i år, sying, strikking, osv). Så nå har jeg tenkt til å avsløre hemmeligheten min.

Det handler om prioritering. 

Vi har alle 24 timer i døgnet. Hvis vi trekker fra 8 timer til søvn, og 8 timer til arbeid, har vi 8 timer igjen til fritid. De 8 timene bruker vi ganske ulikt. Selvsagt må husarbeid, familie, venner og personlig hygiene komme innenfor her, så jeg mener ikke at alt er "fri." Men det er i hvert fall ca 8 timer hver dag hvor vi ikke jobber eller sover. 

Her er noen av mine grep for å få gjort mer. 

1. Jeg sminker meg ikke. De 20 minuttene vanlige jenter bruker på badet, skipper jeg til fordel for å ha en rolig bibel-lese-stund på morgenen. Dette er et bevisst valg som gir meg tid til noe jeg synes er viktig, og som faktisk gir meg mer energi til resten av dagen, fordi jeg får satt fokus for dagen på en rolig og god måte. Man blir fort vant til sitt "nye" utseende. Og jeg får desto flere positive kommentarer de gangene jeg faktisk tar bryet med å pynte meg litt ekstra. 

2. Jeg ser ikke på TV. Da jeg gikk på ungdomsskolen brukte jeg ca 4 timer daglig til TV-serier. Nå bruker jeg ingenting (utenom snøfall nå i advent - det teller jeg som kvalitetstid med Thomas!). Det er fire timer spart! Igjen har jeg og Thomas tatt et bevisst valg om å ikke ha TV i stua der vi sitter mesteparten av tiden. Da blir det lettere å lese, drive med hobby, være sosial, eller komme seg ut en tur. Det samme gjelder selvsagt andre tekniske tidstyver som man kan trenge å unngå. Putt dem på et mindre synlig sted, og ha gjerne en fast tid som er "PC-tid." 

3. Jeg planlegger. Jeg har oppdaget flere ganger, at jo mer jeg planlegger å gjøre, jo mer får jeg gjort. Den tiden jeg ikke har planlagt noe, glir ut i facebook, instagram, en bok, eller noe annet - som kanskje ikke var den beste bruken av tiden min. Så hvis jeg har lyst til å få bakt julekaker i advent, så spør jeg ei venninne om ikke vi kan avtale en dag. Da slår jeg to fluer i en smekk (sosialt og baking); det blir ekstra moro; og jeg har en bestemt tid til å få gjort det på. Det samme kan gjelde for trening, pensumlesing, eller noe annet. En plan er uunnværlig får å få ting gjort! 

Planen for i dag er jobb, rydding, sying og lage et oppmuntrende kort til ei venninne... En rolig dag hjemme, med andre ord :)
 

Anitas Trøfler

Årets nykommer på jule-snop-fronten er Anitatrøfler. De er helt utrolig gode, og passer perfekt når man er litt godte-sjuk. De er også veldig enkle å lage, og skikkelig usunne - slik julesnop skal være! 

Det du trenger er: 

150g smør

250g melis

3 ss kakao

2,5ss vaniljesukker

kokosmasse

 

Bland først alt det tørre, og hell så det smeltede smøret over. Rør rundt til det begynner å stivne, og det blir mulig å trille kuler av massen. Rull deretter kulene i kokosmasse, så de ikke kleber i hverandre. Oppbevares i kjøleskapet.

Og du? Husk å dele noen av dem med andre. :)
 

Titus

"Dette er et troverdig ord, og jeg vil at du skal innprente det, så de som er kommet til tro på Gud, blir ivrige etter å gjøre gode gjerninger. Alt dette er godt og gagnlig for menneskene." Tit.3.8.

Bilderesultat for paul's letter to titus

Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig.

 

Tittel: Titus (56 av 66

 

Forfatter: Paulus

 

Datering:  antagelig år 64 etter Kristus.

 

 Innhold: Brevet til Titus, er et brev til en ung pastor i en av de første kristne menighetene. Brevet inneholder bl.a karaktertrekk på en god leder (som er svært relevant i dag), og en del tips til hvordan Titus kan være en god leder for de kristne på Kreta. 

Min Mening: Titus-brevet er kort, og ganske lett å forstå, men det har allikevel en tydelig dybde, som går ut å å ta i bruk de sannhetene og rådene som blir fremstilt. Jeg kjenner meg igjen i en del av det Titus trenger å høre, siden jeg er medleder i et ungdomsarbeid.  Men jeg tenker at dette gjelder like mye på privaten. Det er viktig å være en leder i sitt eget liv, og for sin familie, så selv om det er et typisk leder-brev, tror jeg det er viktig for oss alle!
 

BildeKilde

Hjemmelaget julepynt

Nå er det fremdeles sånn at vi har aller mest julepynt som er hjemmelaget. Ikke bare er det billig for nyetablerte, unge folk, men jeg synes også at de hjemmelagede tingene blir ekstra koselige (i hvert fall det som faktisk er fint). For eksempel har Thomas laget dette skjønne Reinsdyret etter inspirasjon fra Pinterest. Gøy å ha en så hendig mann! Vi har egentlig tenkt til å gjøre noe med øynene som ikke ble helt vellykka. Men det får komme etterhvert :) 

Jeg prøvde meg i år på litt mer avanserte julekurver, og det gikk over all forventning! Angrer bare på fargevalget. Hadde passet bedre inn her med noe hvitt og rødt, men hadde ikke glanspapir i de fargene... Uansett gøy å få det til! Fant mønsteret, som kan printes, HER

Lager du noe av julepynten selv? 
 

Det fineste noen har gjort for meg på lenge

Det var en litt pussig historie, for vi hadde begge tenkt helt likt. Vi hadde begge tenkt at den andre fortjente en liten oppmerksomhet og ekstra glede. Ingen av oss hadde noen gang gjort det før, men på en eller annen måte fikk vi begge den samme ideen. Og det samme året! Så da jeg leverte 24 innepakkte gaver til Andrea rett før advent, kom hun meg i møte med en tilsvarende pose full av pakker. 

Nå er det hver dag en glede å åpne neste pakke! Det trenger ikke være store, dyre ting (heldigvis tenkte vi likt der), men gleden er stor over en liten sjokolade, eller nye hårstrikker. Bare det at noen har tenkt så mye på meg, at de gidder å gjøre noe sånt for meg, er jo utrolig koselig :)

En annen ting jeg koser meg med hver dag nå for tida, er å se på snøfall. Både jeg og Thomas liker det, og synes det er kjempekoselig. Halve underholdningen for meg er også å lese bloggeren pappahjerte sine kommentarer om serien :) Livet er fullt av juleglede om man tar seg tid til å se det, og det har virkelig jeg tenkt til å gjøre. Selv om huset ikke ser ut i halvmørket, og selv om jeg ikke får sydd det jeg skal, eller møtt de vennene jeg hadde tenkt, så må jeg ikke glemme å nyte de øyeblikkene jeg faktisk får! 

God Advent videre!! 

Ferdig med julegavene!

I går, fredag, var jeg og Thomas på bytur til Kristiansand. Der fikk vi kjøpt resten av julegavene, spist god og overpriset mat, møtt Caroline som akkurat hadde fått juleferie, og kjørt hjemover i den tetteste tåka i manns minne, litt usikre på hvem som var trøttest når klokka nærmet seg 12. I og med at Thomas hadde stått opp kl 04.00, var det jeg som kjørte den siste etappen. 

Vi fikk også svidd av en haug med penger (går alltid litt mer enn man regner med), og kost oss en hel haug. Godt å komme seg litt avsted noen dager :)

Ellers må jeg si at jeg har det godt, selv om alt er veldig travelt, og jeg har slitt litt med migrene. Torsdag var LIFEgruppa og bakte masse julekaker! Det var kjempegod stemning, og nå er jeg ferdig med seks sorter (hvis vi teller godteri-kakene). I dag skal jeg jobbe litt, rydde litt, pakke inn alle julegavene (håper jeg), og gå på ungdomsmøte i kveld. Og i morgen har vi planlagt å bake kakemenn (jeg og Thomas), møte, og gå innom julebyen i Egersund med Andrea. Denne helga blir nok veldig bra!

 

2.Timoteus

"Hver bok i Skriften er innblåst av Gud og nyttig til opplæring, tilrettevisning, veiledning og oppdragelse i rettferd, så det mennesket som tilhører Gud, kan være fullt utrustet til all god gjerning." 2. tim.3.16-17.

 

Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig.

Bilderesultat for second timothy

Tittel: Andre Timoteus (55 av 66

 

Forfatter: Paulus

 

Datering:  66-67 år etter Kristus.

 

 Innhold: 2.Tim er skrevet til Timoteus, som leder menigheten i Efesos. Den har mye fokus på lederskap. Paulus, som sitter i fengsel på denne tiden, minner Timoteus på viktige ting for han som leder, og viktige ting han må fokusere på i menigheten. Den handler om forkynnelse, visjon og målsetting og håpet som ligger foran oss. 

Min Mening: Jeg finner mye i 2.Tim som jeg kan bruke i eget liv. Han minner oss på viktigheten av nådegaver, av en sann forkynnelse, og om hva som er det viktigste: Guds gave til oss! 
 

BildeKilde

Sydag med jentene

For en liten stund siden ble jeg og noen venninner enige om å starte en liten sy-kurs-forening der vi lager enkle syprosjekter som alle kan få til. På første samling laget vi små gaveposer, mens denne gangen laget vi luer. Luene har mønstret Jersey ytterst, og fleece inni. De er varme og behagelige, og var relativt kjappe å lage! Jeg fikk laget tre denne kvelden :)

Gulvet er det beste stedet å klippe...
Eirin sin lue ble visst ikke med - hun gikk før kamera tok av (men du ser den litt på det øverste bildet). Men vi fikk alle sydd luer til oss selv, og i tillegg sydde jeg to søte små babyluer av noen små stoffrester. Digg å få brukt opp restene, og jeg synes stjernestoffet ble utrolig koselig som en guttebabylue :) Det passer perfekt, for vi har mange guttebabyer i familie og vennekrets :)

Her er oppskriften vi brukte som utgangspunkt: Fleecehat. Vi brukte Jersey til utsiden (kjøpes på stoff og stil, på nettet osv. Mitt er fra ebay), og fleece fra europris. Europris selger ofte fleecepledd til 29kr! Det er kjempefint å bruke som fòr i disse luene :)
 

Det som er mitt

"Skoen, den nye joggeskoen med rosa striper, sank ned i mudder og dødt løv. Emilie mistet nesten balansen. Mannen grep henne i armen. Så la han noe over ansiktet hennes. Halvannen time senere ble Emilie Selbu meldt savnet til politiet."

 

Boktittel: Det som er mitt

 

"Det som er mitt - spenningsroman" av Anne Holt

Forfatter: Anne Holt

 

Innhold: Emilie er det første av flere barn som blir kidnappet. Har sakene noen sammenheng? Inger Johanne Vik vil ikke blande seg inn i saken, men på et eller annet vis, blir hun dradd med uten å klare å stanse det. 

 

Min mening: Dette er den første boka av Anne Holt jeg leser, og den gav mersmak. Den er spennende, smart, og full av interessante karakterer. Absolutt en krim jeg kan like :)

 

Terningkast: 5.Spennende og lest på få dager. 

BildeKilde

Målet mitt er å lese femti bøker i år. Dette var nummer 48.

Julekaker og familie!

Til nå har jeg ikke fått bakt så enormt mye. Har sandnøtter, delfiakake, og mint-biter. I tillegg har jeg planer om å bake kakemenn, strull, vepsebol, karameller og brune pinner. Dagene går bare så utrolig fort! Også denne uka har jeg planer for hver kveld! Men på torsdag er de planene bake-relatert, så da satser jeg på å få i boks litt flere julekaker :) 

Forrige helg fikk vi middagsbesøk av bestemor og grandtante! Mens denne helga var det svigerinna mi og familien som stakk innom en tur. Alltid koselig å treffe familien :)


Håper dere lesere nyter advent like mye som meg!

1.Timoteus

" La ingen forakte deg fordi du er ung, men vær et forbilde for de troende i ord og livsførsel, i kjærlighet, tro og renhet." 1 tim.12.

 

Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig.

Relatert bilde

Tittel: Første timoteus (54 av 66

 

Forfatter: Paulus

 

Datering: ca 64år etter Kristus.

 

 Innhold: 1.Tim er skrevet til Timoteus, som leder menigheten i Efesos. Den har mye fokus på lederskap. Paulus minner Timoteus på viktige ting for han som leder, og viktige ting han må fokusere på i menigheten. Et eksempel er fokuset på bønn i begynnelsen av kapittel to. 

Min Mening: Det er mye i dette brevet som jeg finner relevant! Det viser oss litt av hvem Gud er, og mye om hvordan vi bør leve sammen som kristne. Absolutt både oppbyggende og tankevekkende å lese!
 

BildeKilde

To fine kvelder

Nå har jeg hatt to veldig fine kvelder på rappen! Torsdag var jeg på teater i Stavanger med jobben. Vi så A Christmas For Carol, og det var virkelig over all forventning (nå har jeg en del dårlige teater-erfaringer). Anbefaler virkelig. Koste meg skikkelig med en hel buss full av kollegaer :) 

Julestemningen er tilbake for fullt, og i går kveld var jeg på internasjonal kveld med tema "norske juletradisjoner." Det var moro å treffe noen av alle de ulike nasjonalitetene vi har i bygda, og få noen nye bekjentskaper. Det var også god mat, gode folk, og rett og slett god stemning. Nå ser jeg frem til ei herlig helg med Thomas og venner :)
 

Strikket Axelshorts

Her er et av strikkeprosjektene jeg har fått ferdig i det siste! Jeg kjøpte to nøster på salg (sparte 80kr) og fikk akkurat nok til en bukse i hver størrelse: et år og et halvt år :) Oppskriften finner du HER. Veldig fornøyd med å ha laget disse for ca 50kr! Knappene er bestilt fra ebay. Likte kjempegodt å strikke disse, for de var utrolig søte! Og anbefaler europris sitt silke og alpakka-garn! Det var nyydelig-mykt :) 


Det er så mye gøy!

Nå må jeg bare si at jeg nyter hver dag! Det er så mye gøy som skjer på denne tiden av året, og min eneste ergrelse er at det ikke er tid til alt. Mandag hadde vi LIFEgruppe i ny-julepynta hus, og hadde det riktig så koselig. Tirsdag hadde jeg sykveld med noen av jentene fra LIFEgruppa (resultatet kommer på bloggen senere), i går var jeg bedt på middag hos Andrea, og vi hadde begge kjøpt pakkekalender til hverandre! Hva er oddsen for det? Helt hemmelig og uten en avtale hadde vi altså begge tenkt at den andre fortjente 24 smågaver ekstra! 

I kveld skal jeg på teater for første gang på en evighet! Jeg skal se A Christmas for Carol i Stavanger. Vi skal også ut å spise på Egon. Gleder meg til å gjøre noe litt annerledes! 

Jeg er så glad for alle de små tingene som gjør meg glad: Som julelys i hagene, røde gardiner i stua vår, bake julekaker med venninner, eller å planlegge skoletimer med juleinnhold (i dag skal vi flette kurver!) 

Hva skal du bruke den første dagen i desember til? :)

 

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits