desember 2014

Dette A-mennesket planlegger nyttårsaften...

I dag er det den siste dagen i året. Jeg har tilpasset meg særdeles dårlig til å være lenge oppe i natt. I går stod jeg opp klokka seks om morgenen. I dag klarte jeg å drøye helt til klokka 7. Øsj, akkurat på nyttårsaften er det litt kjedelig å være A-menneske. 

Jeg har noen siste innspurter å prøve meg på også i dag - på noen nyttårsforsett jeg satte meg. Kan avsløre med en gang at jeg ikke klarte alle helt hundre prosent... Men vi får ta en oppsummering på nyåret :)
I dag er planen å få ryddet litt. Slappe av litt. Pynte meg en del. Og kose meg masse på nyttårsfeiring på Betania. Tema er  Winter Wonderland. Jeg skal være med å synge på møtet, og ellers blir det kalkun, snacks, underholdning og mye sosialt med gode venner av oss :)

Can't Wait :)

Alt det vakre

Å komme seg litt bort fra alt det vanlige gjør at man åpner øynene litt bedre. Man blir liksom litt opptatt av ting som utsikt, natur og landskap igjen - ting som glemmes til vanlig. Og når man først åpner øynene, da får man jammen se! 
Så min oppfordring til deg i dag, er å se etter skjønnhet der du er - vi må faktisk ikke reise av sted for å finne noe vakkert. Noen ganger ligger der rett fremfor nesa di. Og du? - Ta med deg kamera! :)

 

En julefeiring

Julekvelden kan være så mangt, og for meg er det ganske forskjellig hvert år - det har det alltid vært, siden jeg har skilte foreldre. Et år med ribbe, et år med pinnekjøtt. Nå har det hele blitt enda mer avansert, siden jeg har en svigerfamilie også. 

I år var julefeiringen ekstra spesiell, fordi vi feiret sammen med pappa sin nye kjæreste, og familien hennes, som vi ikke kjenner så godt. Litt merkelig å feire med folk en ikke kjenner skikkelig, men det ble koselig. 

 

 

Ute var det nærmere femten minusgrader, inne var det varmt og lunt. Pappa serverte melkesuppe, juleribbe og riskrem med et fremragende forkle. Vi leste juleevangeliet (det tror jeg aldri jeg har gjort på julaften før - merkelig nok) og sang julesanger (Thomas hadde med seg gitaren). Vi satt lenge å pratet utover kvelden med tonnevis av kaker og snacks på bordet.

     Lillebror Anders, Pappa, Bestefar.Jorun, Pappa, Inger Lise, Thomas, Anders, Bestemor, Bestefar, Jeanine og Simen Og lille Lucy, så klart.

 

Hva pleier dere å spise på julaften?

You better watch out!

Nå er jeg hjemme igjen, og fikk ikke tid til å være innom bloggen i går en gang. Hadde det alt for travelt med å teste ut julegaver (Ismaskin, og frityrgryte), pakke ut sju hundre og femti poser med dill vi handlet i sverige, en gigalistisk koffert med klær, og annet ræl som hadde forvillet seg inn i bilen i løpet av bilturen til Nes og tilbake. I tillegg hadde vi besøk både av mamma (sen julefeiring med fin servering av kylling og pommes frites tilberedt i den nye frityrgryta), og av Andrea og Kim (som ble servert mengder med svenskegodt). 
Så det var gårsdagen. Mye rydding og vasking (klær, kjøkken), og mye kos med fine folk. Og jeg har en nyhet også!  I begynnelsen av februar skal ekteparet Støle til London! Sammen med Andrea og Kim! Det har vært hemmelig helt til nå, fordi Andrea skulle få billettene til jul. Og det er ikke alt! Vi har også billetter til Phantom of the Opera! GLEDER MEG! Musikal i London har alltid vært på lista, og Phantom of the Opera er topp klasse - digger filmen :) 

Watch Out, London! 


Avskjed med østlandet

Tida går utrolig fort. Nå skal vi allerede reise hjem igjen til Rogaland i dag. Vi har hatt en nydelig, avslappende og kjekk tid hos pappa og familien på Nes. Det har vært 16 minusgrader, snø, julekos, geocaching, juleribbe, nye venner, gamle venner, julesanger, kinesisk nakenhund, strikking, hekling, blogging, tv-titting, fotografering, og masse, masse kaker av alle slag.

Nå er vi klare for en romjul med frityrstekt mat (fikk frityrgryte til jul), øvelser (skal spille på nyttår), venner, julepynt, hekling, sying, og planlegging av et fantastisk 2015.


Hva skal du gjøre i romjula? :)

Nystrikket genser

Jeg irriterer meg egentlig litt over at det er så dyrt å kjøpe garn til å strikke egne gensere. Jeg synes jo at det egentlig skal være billigere å lage selv enn å kjøpe. Så jeg har vært litt på jakt etter rimelig garn som kan brukes til en genser. Og endte opp med å prøve dette: Viking sitt pleddgarn. Jeg brukte en enkel oppskrift fra Kamille, som jeg er kjempefornøyd med, og litt mer enn ett nøste med pleddgarn. Hvis jeg skulle gjøre det om igjen, hadde jeg strikket genseren i Medium, ikke Large, så hadde jeg nok klart meg med ett nøste - og dermed strikket genseren til kun 165kr. (Kun den helt øverste svarte stripa er tatt fra det nye nøstet)

Thomas har tatt bildene :)

Som sagt var oppskriften veldig grei, og jeg anbefaler den veldig. Kommer nok til å bruke den eller lignende igjen. Dette er den andre genseren jeg har strikket i mitt liv. Den første finner du bilde av HER

.
 #hobby #strikking #strikke #genser

 

Julefreden senker seg

Nå har vi landet godt på østlandet. Jeg, Thomas og lillebror Anders er nå på juleferie hos pappa. Jeg nyter å komme meg litt bort, for da får man så mye mer tid til kjekke ting. Nå har jeg laget mint-godteri, brente mandler, og strikket ferdig en genser. Vi har også fått litt bedre tid til å fotografere. Og bittelille julaften viste himmelen sitt vakreste ansikt med perlemorskyer som skinte utenomjordisk, magisk og med gjennomtrengende farger. 
I kveld skal vi feire sammen med pappas kjæreste, moren hennes, to av barna hennes, bestemor, bestefar, og oss fire. Så det blir en spennende julaften. Her i huset er det ribbe som serveres, og etterpå er det riskrem. Så er egentlig alle fornøyde :) Hva spiser dere til julemiddagen? :)

Nytt Design - ENDELIG!

Nå har jeg lenge hatt lyst på et nytt design. Både for forandringens skyld, og fordi fargene har vært valgt på grunnlag av bryllupsfargene. Nå fikk jeg endelig tid, på juleferie hos pappa. Og.... Det har faktisk vært det samme designet i over to år!! Helt siden Juni 2012 :P

Det er alltid et tiltak å skifte design. Fordi jeg gjør det så sjelden at jeg glemmer alt fra gang til gang. Og fordi jeg legger så mye arbeid i det, at jeg er fornøyd en stund. I hvert fall har jeg vært det med det siste designet.

Så etter en lang tid med fersken-oransj-rosa, sukkersøtt design, går jeg over til noe litt mer dempet og grønt. Vet ikke hvor lenge designet kommer til å vare denne gangen, så jeg gadd ikke lage noe vinter-aktig. Best å holde seg til det som er safe ;) 

 

En god grunn til at jeg plutselig gadd å gjøre ferdig designet som jeg har begynt på for lenge siden, er at vi har kjøpt photoshop! Endelig! Nå er jeg og mannen toppmoderne, og bruker Photoshop CC, den nyeste versjonen. Jeg er enda sint på adobe fordi de tvinger oss til å abbonere på programmet, og at vi ikke kan kjøpe det lenger. Men jeg har virkelig savnet noe mer  enn bare Elements-versjonen, og har derfor brukt minimalt med redigering på bildene de siste årene....

Så: Hva synes du om det nye designet? Får jeg frem for lite om bloggen i headeren? Er knappene for vanskelige å lese?

Hva liker du best med det gamle og det nye? :)
 

DIY Juletrepynt - Keramikkhjerter, redesign av lyspærer, og perling.

For å få postet disse ideene før jul, samlet jeg flere prosjekter i ett innlegg. Her er litt av det vi har på vårt DIY juletre i år:

Mine redesign-julekuler har jeg allerede nevnt (her). Men ville bare vise dere litt bilder av noen få av dem på treet også :)
Det har også vært gøy å ta frem barnet i meg litt igjen, idet vi lånte perlebrett av naboen, kjøpte en haug med hvite perler, og laget snøfnugg. Jeg hadde faktisk glemt helt hvordan disse må strykes på begge sider, så fikk heldigvis en kort innføring av Andrea. Snøfnuggene ble kjempesøte!

 
#mobilbilde

 

Disse "pepperkake"hjertene laget jeg på skolen i keramikktimene. Vi fikk lov til å lage hva vi ville, så lenge vi ble ferdige med det vi måtte. Og jeg koste meg med å lage en samling pepperkakehjerter, selv om jeg hadde lite tro på at de kunne bli bra. Men fine ble de! Jeg er superfornøyd ^^ Angrer bare på at jeg ikke laget noen pepperkakemenn og damer også :)


Så det var noen tidlige glimt fra juletreet vårt.. Enda mer kommer nok i romjula, når vi er hjemme igjen.

Hvilken var din favoritt? :)

 

 

Hjemmelaget godteri - sukkertopper

 

 

Jeg vet ikke helt hva jeg skal kalle disse godteriene, men sukkertopper var nokså nær. Noen kaller dem også flesk, eller seigemenn. I hvertfall er de seige, gode, og enkle å lage. Oppskriften fant jeg HER - den kommer også nedenfor. Jeg laget halv oppskrift, som egentlig ble mer enn vi klarte å spise selv. Våre var med vanilje og tuttifrutti-smak. Til slutt endte jeg med å ta dem med i et bursdagsselskap - og det var en god ide! For da forsvant de i hvert fall :)

PS: Hvis du skal lage dem: de jeg dyppet i sukker, bare smeltet. Det var mye bedre å bare ha dem slik de var.Gøy å prøve nye oppskrifter. Men jeg ifkk ikke helt dilla på disse, så jeg vet ikke om det blir til at jeg lager dem flere ganger. I såfall ville jeg ha laget mer med farge, og mindre hvitt, for det rosa likte jeg best :)

Her er oppskriften jeg tok utgangspunkt i:Bringebær og SitronPuffer.

36 gelatinplater
2 dl vann

Legg gelatinplatene i kaldt vann, en etter en.. Putter du alle oppi sammen, så kleber de seg bare sammen og blir vanskelig å løse opp.
 **********

1kg sukker
3,5 dl vann
Bland vann og sukker i en kasserolle. Varm det forsiktig opp å rør til sukkeret er helt oppløst.
**********

Varm så opp gelatinrøra til gelatinen er oppløst, å du kan helle gelatinblandingen over i sukkerblandingen

 
**********

Så deler du røra i 3.. 3 dl i hver, og resten oppi miksmasteren..
Den ene delen av dem som ikke skal i mikseren, har du i ca 1/2 ts smaksessens.. Her kan du velge mellom flere smaker. Jeg syns bringebær og sitron er best.
Så tar du oppi noen dråper med farge..
Til bringebærsmaken syns jeg rød konditorfarge passer best. Men her også gjør du som du vil.

Det er en veldig store røre, så vi lager med 2 ulike smaker og farger. I dag har vi valgt blå farge og sitronsmak på den ene, og rød farge og bringebærsmak på den andre.. 


Men over til sukkergelatinblandingen igjen.. Du har som nevnt leger opp, delt røra i 3.. 
2 av delene har du tilsatt smak og farge..
Den siste delen har du i miksmasteren, der du tilsetter noen dråper med vaniljeessens.
Å mikser til det blir en hvit fluffy røre. Ja, nesten som eggehvite. Du pisker til den blir tykk og stiv..

Så har du halvparten av den røra med farge og smak i, oppi en form.


(Glemte å ta bilde da jeg kun hadde i det første laget med fargegele.. Men den ligger under der som dere ser.
Når dere leser videre nå, så skjønner dere resten av bildet her :)

Putt det inn i kjøleskapet, å la det stå der til det stivner såpass at du kan borti med fingeren, å det henger litt fast, så er den stiv nok..
Ta formen ut, å ha over den hvite vaniljefyllet/kremen..
Smør "kremen" utover over det fargede, og hell over resten av fargerøren oppå der igjen..

Så setter du det hele inn i kjøleskapet igjen..
Der kan det bare få stå til neste dag helst..

 


Å da kan du trykke ut figurer med små pepperkakeformer, eller andre type former om du har. Eller bare skjære dem i ruter.
Figurene legger du rett over i en skål med sukker.. Dette for at de ikke skal klebe seg fast i hverandre når du serverer dem..
Disse er også veldig gode å lage til julegodt..

 

 

DIY Juletrepynt - Heklet Snømann

Som mange har fått med seg, skal juletreet vårt i år kun ha hjemmelaget pynt på seg. En av tingene jeg har laget til juletreet er disse søte snømennene!

Jeg fant inspirasjon til denne snømannen på pinterest, og laget den "på gefühlen." Jeg er spesielt fornøyd med den røde, som lyser mest opp på treet vårt :)

Flere juletrepynt-innlegg kommer til å komme. Jeg har bare hatt litt dårlig tid til å få postet alt jeg lager i det siste. I dag er det bittelille julaften, og vi har vært på en siste shoppingtur (nytt senter på Hamar), vi har fotografert nydelige perlemorsskyer, truffet igjen enda mer familie på pappa sin side, og laget nok en porsjon med brente mandler. I tillegg har jeg strikket mye. Snart ferdig med et til prosjekt! Jippi ^^ Herlig med slike dager hvor det ikke er noen krav, bare kos :)

Et halvår med KUN kunst og håndverk

Den ene eksamenen min i år var å lage en ustilling av mange av de tingene vi har laget i løpet av året. (Jeg går Kunst og Håndverk på lærerskolen). Det var artig å se alle tingene samlet, men samtidig litt rart at jeg ikke har laget (så mye) mer på et helt halvår.

 

Dette var en oppgave som het "døren". Vi tok bilder av dører, valgte et, og tegnet det på flere ulike måter. Ble fornøyd med valørtegningen (oppe i midten), men ikke egentlig så mye mer :P

 

Skulptur i tekstil med tema Livet i havet. Ganske fornøyd med denne gøye hekle-skulpturen :)

 

Surrealistisk fat i keramikk. Var veldig fornøyd med denne, men dessverre sprakk fatet under siste brenning...

 

Kubistisk bruksgjenstand i keramikk. Jeg spurte Thomas hva vi trengte, og fikk et ønske om en godteriskål. Slik ble "Snobeskålo" til. Gøy form, men jeg er misfornøyd med dekorasjonene. Fargene ble absolutt ikke slik jeg ville :P

 

Skultur i tre av en valmue-frøkapsel (du ser utgangspunktet ved føttene til skulpturen). Nokså fornøyd, men samtidig ikke. Denne klarte jeg å knekke på eksamensdagen på vei til skolen. Nedtur. Men litt artig å ha prøvd seg litt i tre også - noe som er langt utenfor min komfortsone.


Ellers har vi hatt noen digitale oppgaver, og en god del utprøving av materialer som ikke har resultert i noe serlig resultat. I hvert fall er konklusjonen: Kunst og håndverk er gøy. Ikke alt blir vellykket, men man lærer masse. Jeg gleder meg til vårhalvåret hvor jeg skal i gang med enda flere prosjekter :)

Mange ting på en gang :)

I dag er første skikkelige dag i juleferien. Det er også siste dagen før vi reiser til pappa i Hedmark for å feire jul i hvitere omgivelser. Før vi reiser er det mye å ordne. Pakkene må leveres, leiligheten må ryddes, bagasje må pakkes, bilen ryddes. Alt dette blir litt mer problematisk siden mannen skal selge juletrær i sju timer i dag, og jeg skal jobbe litt, og være på Betania fra kl 18 (bandøvelse og deretter skal vi synge på grøtkveld/ungdomsmøte). Å ja, også glemte jeg besøksrunden. Vi må innom diverse besteforeldre som vi ser så altfor sjelden også!

Hmmm.... hvordan skal alt dette gå? :)#travel

Litt om hva jeg putler med.

Bloggen min har i det siste vært preget av korte innlegg som lider under lite refleksjon fordi desember er tidenes travleste måned (kun i konkurranse med mai). Men jeg er slett ikke uvirksom. Til nå i desember har jeg:

* Laget to typer godteri. Frostdråper med mintsmak, og sukkertopper med tutti frutti.

* Laget fem sorter med julekaker, pluss mange omganger med brente mandler.

* Saget juletre, helt alene med hunden min.

*Begynt å pynte treet med kun hjemmelaget pynt
* Planlagt mye for å få til mest mulig.

* Spist mye usunt.

* Skrevet en hjemmeeksamen på fem sider (leverte i går) JULEFERIE!!!

* Jobbet masse i blomsterbutikken med å lage gravpynt og stå i kassen.

* Jobbet en del som vikar på skolen.
* Sett minimalt på tv og film.

* Hatt middagsgjester, avslutninger, foreninger, og andre sosiale, kjekke ting.

* Vært veldig kreativ, men hatt veldig lite tid til å være det.

 

Nå er det kun to dager til vi reiser østover for å feire jul hos pappa. Da får jeg nok bedre tid til blogging (og hobby). Det tenker jeg i hvert fall. Gleder meg til å få slappet av litt også :)

Hva har du gjort i desember?

 

Ferdigsydd julekjole

Jeg hadde jo egentlig et mål om å sy paljettkjole til jul. Men etter litt motstand (se her) skrinla jeg den planen for en stund, og kjøpte meg et stoff med litt mer stretch i. Jeg brukte det samme mønsteret (som du kan kjøpe HER) Den var egentlig veldig enkel å sy, så det kan hende det blir flere lignende kjoler etterhvert... Dette vil jeg si er et flott begynner-prosjekt, så om du aldri har sydd før: ikke la det stoppe deg! Få hjelp fra Denne Bloggen.
 
Så nå er julekjolen i boks! Spørsmålet er bare hva jeg skal ha på meg på nyttår. Tema er Winter Wonderland, så det må bli noe som glitrer, tenker jeg :)

Hva skal du gå med på julaften? :)

#sy #symaskin #kjole #kjoler #julekjole #sydetselv

Flere innspurter...

Dagen i går startet veldig dårlig. Som nevnt hadde jeg praktisk eksamen (lage utstilling av det vi har laget i år), og på vei til skolen klarte jeg å KNEKKE skulpturen som skulle stilles ut. I tillegg var et av arkene med dokumentasjon (som jeg hadde skrevet ut samme morgen) sporløst forsvunnet, OG bussen var 25 minutter seinere enn vanlig (Alle kjører visst selv i desember...). Men på tross av en frustrerende start ble jeg ferdig, og fornøyd med utstillingen.

Resten av dagen ble fin. Jeg rakk ikke å pakke inn så mange julegaver som jeg ønsket, men jeg var på styremøte, og kom allikevel i mål med middagen som ble en suksess. Mannen min er virkelig fantastisk som både satte i gang juleribba, og shina hele leiligheten før jeg kom hjem...

I dag begynner den virkelige prøvelsen, for i dag skal jeg starte på skriftlig hjemmeeksamen. Så nå er det fullt fokus på å se gjennom pensum, skrive så blekket spruter, og rett og slett skru på "skolehjernen" igjen. Uff, det skal bli godt med ferie på fredag :) Jeg håper også at jeg rekker noe av dette i dag: bandøvelse, juletrehugging, julegavepakking, treffe Charlotte, visning på et hus, og kanskje puste litt også? Men først: "Vurdering på ungdomskoletrinnet i Kunst og Håndverk!!"
Siste innspurt med praktisk eksamen i dag....

I dag skjer det. Praktisk Estetisk Eksamen. Som på norsk betyr at vi skal stille ut alt vi har laget i år, og bli vurdert ut fra det. Jeg gru-gleder meg. Har altfor mange svake punkter, men håper at noe er bra, og trekker litt opp. Her er i hvertfall et bilde av den ferdige skulpturen fra prosjekt Livet i Havet (skulptur av tekstil)


Det gøyeste med dagen blir nok allikevel å se på alle de andre i klassen sin utstilling. Jeg har noen utrolig flinke medelever!!! :)
For ikke å nevne juleribbemiddag i kveld med et vennepar. Gleder oss!!!

Hva er din dagsplan?

Julemarked

Nå har jeg vært på tre julemarkeder i år. På to av dem har jeg solgt varer for min mors butikk, Urdals Planteskole.

 

Det er så koselig med julemarkeder, fordi man får treffe så mange folk som man ikke ser til vanlig. Og så er jo oftest stemningen på topp, og det er god tilgang på julekos, som for eksempel gløgg - det er et must dersom markedet er ute.


I går var jeg altså på julemarked og solgte mine egne ting. Jeg hadde heklet en del ugler, noen andre dyr, og store hærskarer med engler.


 

Det var god stemning, og en del folk. Og jammen fikk jeg solgt litt også. Kjekt!!


Har du vært på julemarked i år?


Mange Gleder :)

I dag er en dag for julemarked. En dag for en workshop jeg skal lede, og en dag for et ungdomsmøte som jeg har enorme forventninger til :) Gleder meg masse til denne dagen! Bildene er fra ungdomsmøtet for en uke siden... :)

Hva har du å glede deg til i dag? :)

Hekle deg en juleugle!

Jeg elsker å hekle disse bittesmå uglene. Nå har jeg laget noen i julefarger, og dem skal jeg selge i morgen på julemarked, sammen med bl.a. englene mine. Hvis du vil lage slike ugler selv, finner du oppskriften HER. Det er et lite prosjekt som du kan få ferdig på et par timer :)

Denne siste ugla er en god del større, for her har jeg brukt tjukkt garn. Den har fått vindusposten i stua :)

Hva lager du nå i julestria? :)

#hobby #diy #hekling #håndarbeid #jul #ugle

5 tips til å spare penger

For oss som er studenter er det ikke barebare å få pengene til å strekke til. Men man lærer seg i hvertfall en del triks for å spare mest mulig. Og selv om du ikke akkurat sliter med pengene, kan det alltid være lurt å spare litt ekstra. For ekstra penger kommer alltid godt med :)

1 Tenk når du handler mat. Det enorme forskjeller på prisene i mathylla. Har du for eksempel lagt merke til at ost kan koste alt fra 49kr/kg til 85kr/kg? (Norwegia). En annen stor utgift er kjøttdeig, og annet kjøtt. Kyllingkjøttdeig er mye billigere, og mye sunnere. Kyllingfilet kan også variere i en kilopris fra ca 86kr til 198. Kjøp store kvanta, og se på kilopris på ALT.Tilbud er ikke alltid billig. 

2 Rabattkoder og tilbud. Meld deg inn på nyhetsbrev som tilhører butikker du ofte handler hos. Så blir du alltid oppdatert med de nyeste tilbudene og rabattkodene til denne butikken. Dette gjelder kanskje spessielt netthandel, men i mange kundeklubber får man også gratis meldinger på mobil, som kitchen, wagner/savoy osv. Les også reklamen som kommer i posten. Plutselig er det et knalltilbud rett i nærheten; (men vær advart; sjokolade er nesten alltid på tilbud et eller annet sted. Ikke la deg friste hver uke :P) Det er også en god hjelp å melde seg på f.eks. nyhetsbrevet til Littbilligere. Der får du tilbud og rabattkoder fra MANGE ulike nettbutikker, som Nelly, Zalando, Hotels.com og mange flere.

3 Få prosenter. Bli coop medlem hvis du handler mye på coop. Bli Trumf-medlem uansett (det er gratis, og kan brukes mange steder!) Begge kort gir deg 1% kjøpeutbytte på alt du handler (3 når det er trippeltrumf, som i dag!). Hvis du er flink økonomisk, går det også an å ha et Bank Norwegian kredittkort, som også gir deg 1% tilbake på alle kjøp - men disse kan kun brukes på flybiletter og sånt, da. Du kan også få de samme "cashpoints" ved å melde seg inn i norwegian Reward. Det er helt risikofritt (kredittkort er ikke for alle...) Og drivstoff kan du spare en del på med å fylle på mandag morgen (da er det billigst) og å bruke prosentkort som coop på Statoil, eller feks. YX som har eget kort.

4 Få igjen. Gjennom sider som Kickback kan du få igjen prosenter når du handler på nettet. For eksempel 7% på Hotels.com, eller 13 % på Boozt.com. Hvis du er redd du glemmer å sjekke her først, kan du installere kickback i nettleseren din, så sier den i fra når du er på en side hvor du kan spare penger.

5 Selg det du ikke trenger. Vi kjøper enormt mye vi ikke trenger, og mye av det kan ha verdi for andre. Jeg har et vennepar som har begynt å selge litt ting, og nå sparer de til sofa med pengene de har tjent, kun på å selge ting de gjerne hadde kastet...Det kan også være lurt å tenke før du kjøper. Det er ikke alt som frister man faktisk trenger. Og har du kjøpt, men ikke brukt, er det en ypperlig anledning til å selge videre, og tjene noen kroner :)

         

   


Hva sparer du penger på?

 

Juleavslutninger så det ljomer!

I dag er en jobbedag. Jobbet først som vikar på skolen, deretter som grav-pynt-lager i blomsterbutikken til mamma. Variert hverdag, i det minste! Nå er jeg i farta, og skal på Jesusgruppe. I kveld er det avslutning (tredje avslutningen for tredje dagen på rad), og vi skal kose oss med pakkelek og julestemning. FOR en travel uke! I morgen har jeg også landet på jobbing (stakkars skolen blir gruelig nedprioritert. Jeg angrer nok på mandag). I tillegg skal jeg og Thomas på visning på et hus som (kanskje) kan være aktuelt, og senere på kvelden skal vi rett og slett ha litt tid til hverandre. Det håper jeg i hvertfall, for vi har knapt møttes denne uka....

 

På bildet over, er det Thomas som har laget "skiltet." Et av hans kreative prosjekter. "Julekulene" har jeg vist før, men de laget vi sammen av gamle lyspærer. Under ser du min nyanskaffede nisse som jeg bare falt pladask for på Søstrene Grene. Er den ikke søt??

Andre som kjenner at tiden ikke strekker 100% til?

#kreativ #diy #gift #travel #jul #nisse #skilt #godjul #jobb

 

Kreativ desember, travel desember

Denne desember tar helt kaka når det kommer til travelhet. Ikke fordi det er så mye jeg må gjøre, men fordi det er så mye jeg vil gjøre. For eksempel i går, så var jeg først på skolen i stavanger (bare bussen tar til sammen 4,5 timer), og da jeg kom hjem begynte jeg å sy en kjole, før jeg laget middag til mannen kom hjem. Han forsvant for å selge juletre, mens jeg ble igjen med all oppvasken og stoffbiter over hele gulvet (typisk). Så jeg ryddet. Og på kvelden kom en gjeng med gode folk på juleavslutning for husgruppa vår. Så jeg kokte grøt, pakket inn pakke til pakkelek, og stelte i vei. Det ble en skikkelig koselig kveld med gjengen! Og vips, var en nydelig mandag helt ferdig den også. Og når jeg tenkte på saken, så er det faktisk bare denne uka og neste før juleferie. Syyykt!

(For ikke å nevne hvor travel gårsdagen, hvor jeg vr på møte, øvelse, og laget juleribbe til to av besteforeldrene våre, og lillebror.) Gjennom alle skoleting, hobbyting, venneting, og hverdagsting kjenner jeg at det er godt at jeg ikke valgte å ha julekalender på bloggen i år. Jeg orker ikke å stresse med å oppdatere hver dag. Blogging skal være gøy, folkens!

Jeg poster også noen bilder fra en juleforening fra en liten stund siden. Jeg elsker å invitere flotte jenter til kreative hobbydager ^^

Andre som elsker hobbykvelder med venner, og som klarer å nyte en travel desember måned? :)

Min helt egne Lysestake!

Da jeg var i praksis var jeg så heldig å få prøve meg litt på sløydsalen, blandt annet med dreiebenken. Vi begynte med en diger stokk... 

Jeg og sløyd har egentlig aldri kommet overens noe serlig. Jeg har ikke hatet det, men jeg har ikke likt det heller. Eller fått det til. Den eneste tingen jeg sitter igjen med etter skolen er en "CD hylle" som Thomas har døpt "det skjeive tårnet i pisa." Så jeg hadde egentlig lagt sløyd langt bak meg.

Men den gang ei! Da vi kom til dreiebenken oppdaget jeg at sløyd faktisk KAN være gøy. Og vips, så forvandlet den firkanta klossen seg til noe vakkert, glatt og brukbart!

 

Jeg brukte lang tid på pussing (og vannbeis) før det endelige resultatet ble oljet, og kledd med lys. Jeg er kjempefornøyd! Og det passet helt ypperlig å gi meg tilbake et lite poeng selvtillit i sløyd rett før vi skulle begynne på treskulptur på skolen.

 

Jeg vet nok ikke om jeg kan si at jeg liker sløyd enda. Men jeg er litt mer åpen, og har insett at med den riktige veiledningen kan også jeg klare å lage noe fornuftig i tre. Og det er jo en viktig erfaring!

Liker du tresløyd?

#tre #sløyd #skole #praksis #prøvnoenytt

 

I går var en bra dag

I går var en fin dag. I går var jeg på skolen og jobbet i sløyden (lager skulptur av frøkapsel). Jeg ble full av sagflis på alt, og inni alt. Jeg fikk gløgg i pausen sammen med resten av den trivelige klassen min. Jeg tok bussen hjem til en tale fra Elevation, mens jeg heklet juleengler(fremdeles full av sagmugg). Jeg hoppet av i Egersund. Jeg kjøpte resten av garnet jeg trenger til genseren min (som har stått på pause i et par uker). Jeg spiste kebab sammen med Andrea. Jeg hadde kylling og hvitløksdressing på.

 

 

Jeg var på lagersalg, og kjøpte masse ting til en rimelig pris. Jeg var i julebyen og så på de koselige bodene, de vakre julelysene, og de fargerike menneskene. Jeg spiste en belgisk vaffel med nutella på. Jeg kjente julelukter, julesmaker, juleglede og julestemning, alt på en gang. Og jeg fikk jammenmeg et par julegaver i boks også!

 

Jeg bakte julekaker med Andrea. Jeg lo da de smeltet sammen, og gaffeltrykket forsvant under steking. Jeg smilte da vi rullet dem ut, og fikk deig over hele hendene. Jeg sang med til julemusikken. Jeg prøvesmakte. Mye. Og jeg tenkte helt til slutt: Denne dagen har vært utrolig bra.


PS: denne nydelige julekrybba har svigerfar laget til oss! Kos! :D
Hva gjorde du i går?

#jul #julestemning #kos #finedager

 

Amos

"Søk det gode og ikke det onde, så dere får leve!
          Da skal Herren, hærskarenes Gud, være med dere, slik dere sier.
"
Amos.5.14.Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig.

 

Tittel: Amos (30 av 66)

 

Forfatter: Amos

 

Datering: 760-750 f.kr.

 

Innhold: Amos er en av de profetiske bøkene, og tema er omvendelse fra synd. Amos refser dem som behandler sin neste (og de svake i samfunnet) dårlig, og fokuserer på at gode gjerninger er viktigere enn tomme tradisjoner.

 

Min Mening:  Amos skiller seg ikke voldsomt ut fra gjengen med profeter. Det jeg satt igjen med, var en iver etter å enda en gang ransake meg selv; må jeg omvende meg fra noe? Må jeg bli mer avhengig av Gud, og mindre av alt annet - som f.eks penger, popularitet osv? Jeg synes også det var inspirerende å se hvordan Gud bruke en helt vanlig person som Amos (7.14.) i sin store plan. Da kan han bruke meg og deg også!

 

Det er tungt å  lese profetene (og andre deler av GT), og jeg vil ikke anbefale det til deg som nylig har blitt kristen. Det er jo Nye Testamentet som gjelder oss. Men det er også godt å lese GT noen ganger. Bare for å se at Gud har vært den samme hele tiden. Og for å forstå hans langtidsplan for menneskeheten. Og for å se at selv i tre tusen gamle skrifter, kan jeg finne masse mening for min hverdag ved hjelp av den Hellige Ånd.

#bibelen #bibel #kristen #tro #litteratur #bøker #bok #visdom


BildeKilde

 

Brå morgen, vedvarende julestemning :)


I dag har jeg vært vikar. Det var en brå start på dagen da inspektør ringte meg en halvtime før timen startet. Da ble det liv i heimen. Etter en nervøs, iskald sykkeltur (det var frost) kom jeg på skolen rød i kinnene, og med søvn i øynene. Men dagen gikk veldig greit allikevel; Jeg fikk variasjonen helt i fra 1. til 9. trinn, og koste meg med mange snille elever. 

I år er første gangen på mange år at jeg ikke har hatt julekalender på bloggen. Men jeg fikk ikke noen geniale ideer. Du kan finne mine tidligere Her. I 2010 skrev jeg et innlegg hver dag om en god venn. I 2011 la jeg ut 24 fine ord sammen med et passende bilde og en sang. I 2012 la jeg hver dag ut en utfordring (til meg selv og dere lesere) som handlet om å gjøre noe godt for andre. I fjord la jeg hver dag ut et bilde og et bibelvers. Den jeg er mest fornøyd med er nok kanskje 2012, til nå. Hvis jeg har noen som har lest bloggen lenge, hva synes du om noen av kalenderne? I stedet har jeg i år laget pakkekalender til Thomas. Så mannen er i hvertfall fornøyd :)
Resten av dagen skal brukes til rydding, og så kommer noen flotte jenter til meg på forening. Kos! I mellomtiden vil jeg dele en julesang jeg har falt veldig for - Hope was born this night (Selv om den enda ikke danker ut Christmas in our hearts - Downhere). Sjekk også ut Pentatonix f.eks HER. De har veldig mange fine julesanger - a capella(bare stemmer)! Med beatboxing og andre fancy finesser får de til sangene som om de hadde et helt orkester! Imponerende!

Sidewalk Prophets: Hope Was Born This Night

 

DIY Julekuler!

Jeg har lenge gledet meg til dette prosjektet! Endelig en kveld bød anledningen seg, og både jeg, mannen og Cathrine satte oss ned med de kreative evnene våre. Jeg har allerede nevt at jeg i år har et nyttårsforsett om å kun ha hjemmelaget julepynt på treet i år. Dette er ett ledd i planen som handler om å redesigne brukte lyspærer til å bli stilige, dekorative julekuler.

 

For å dekorere julekulene brukte vi servietter, decupagelakk, glitter, lim, og tynn ståltråd i sølv for å henge dem opp. Vi prøvde oss også med spray, men det viste seg at sølvsprayen min var litt muggen etter å ha stått i flere år ubrukt. Jeg må nok investere i en ny.. I mellomtiden fikk vi til masse med servietter og glitter!

 

For å henge dem opp brukte vi ulike metoder, men kom vel frem til at følgende var enklest: På de smale lyspærene surret vi ståltrådet rundt sokkelen, og festet den i seg selv, mens på de store pærene (Venstre under) laget vi to hull i sokkelen, og trædde tråden igjennom. Vi laget hull med en skrue og skrutrekker - skru den helt gjennom, så du vet at du kan treffe hullet på andre siden :)
      

 
Se flere ideer til hva du kan gjøre med brukte lyspærer på min Pinterest-konto hvor jeg heter Ingrid Urdal.

#hobby #DIY #redesign

 

Små blinkskudd fra dobbel 30-årsdag

Nå har jeg vel overgått meg selv, når jeg ligger to halvannen uke etter med bloggingen. Men samme det. En fredag var vi i hvertfall i dobbel 30-årsdag. Skikkelig god stemning og gode venner! Thomas ble ekstra god venn med lille SJ. Man kan vel si at de fant en felles interesse:Flotte Daniel og Kristina var også på plass :) Vi bestemte at det var på sin plass med en liten photoshoot - når alle allikevel var pyntet og fine :)


Jeg fikk prøvekjørt min nysydde kjole. Gøy!


SJ stjal naturligvis mesteparten av oppmerksomheten til de fleste av oss :)Dessertbordet var også så flott at det fortjente en plass på bloggen!

 

Av en eller annen merkelig grunn hadde jeg ingen bilder av de to bursdags"barna". Litt rart, men ok. Hurra for Arvid og Tor Henning!! :)

 

PS: Jeg er med i en konkurranse fra Dingsy. #wetsblogg14

 

Støles første juleribbe!

Har vært noen dager borte i fra bloggen, rett og slett fordi det er SÅ travelt! La oss ta en kort oppsummering: Jeg har vært på to julemarkeder og solgt diverse juleting og gaveartikler fra Urdals Planteskole (butikken til mamsen). Jeg har laget julekalender til mannen min - noe han ble veldig glad for! Vært på jentekveld hos Caroline. Laget julepynt med Thomas og Cathrine, og pyntet enda litt mer til jul (nå som vi har tippet over i desember og alt). Pluss at jeg har jobbet mye med skoleoppgaven som går ut på å lage en skulptur i tekstil. Nesten ferdig nå!I dag har vært en travel dag, på noen vis. Men også en herlig, kose-dag! Startet dagen med en skogstur med Andrea. Vi plukket kongler, mose og masse annet fint som skal brukes til spennende prosjekter. I tillegg måtte jeg ferdigstille (og rydde ettter) en del små koselige jule-DIY-prosjekter som jeg og Thomas jobbet med søndag kveld. Pakket ferdig adventskalendergavene, heklet på skoleoppgaven, og så var det tid for å gå i gang med middagen. Vi hadde satset stort på en mandag med selveste juleribba! Jeg fikk hjelp av Hellstrøm  (sin oppskrift) og klarte jammen å få svoren sprø og alt :) Middagsgjestene våre var våre kjære naboer, Andrea og Kim. Utrolig koselig kveld!

Deilig med en ekstra helgedag :) Men i morgen er det full gang med studier igjen! Ny oppgave og greier :)

Hva har du gjort i helga? :)

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits