desember 2013

Jeg har blitt voksnere (Nyttårsforsett - sluttvurdering)

Dette året har jeg blitt voksnere i matveien; jeg har begynt å like for eksempel pesto, avocado, creme fraishe, rømme, fetaost, kremost, løksuppe og sånne litt voksnere ting. Jeg har også lært meg å lage mye ny mat, på grunn av nyttårsforsettet mitt "lag 20 retter du aldri har prøvd før" (Du kan se hva jeg har lager Her.)

 

 I dag, på nyttårsaften, har jeg laget rett nummer 18, Panna Cotta med Safran. Det er ikke akkurat middag, men det er noe jeg har lyst til å prøve ganske lenge nå siden første gangen jeg smakte det. Skal smake i kveld, men det ser i hvert fall låvende ut! Og i tillegg til å være første gangen jeg har brukt en vaniljestang, er det også første gang jeg har brukt Safran, verdens dyreste krydder. 35 kroner ville de ha for 5 gram!!! Luksus på nyttårsaften...
De siste to rettene fikk jeg ikke tid til, men jeg synes egentlig at jeg gjorde det ganske godt allikevel! 18 nye retter er ikke så ille! Og hvis man teller med kaker, karameller og andre godsaker, så kommer jeg nok fort opp i 25 ;) Favoritten så langt er nok hjemmelaget lasagne(kanskje fordi jeg i utganspunktet elsker lasagne, og hjemmelaget var ekstra god)! Men det er mange av oppskriftene jeg kommer til å lage igjen.. Resten av forsøkene mine finner du i kategorien mat.

#mat #oppskrift #nyttår #nyttårsforsett #forsett #matlaging #middag #dessert #pannacotta #nam #digg #voksnere #godt #spise

Hvordan det gikk med mine fire prosjekter

For noen dager siden la jeg ut min store plan om å fullføre fire prosjekter på fire dager. Her er en liten oppdatering om hvordan det gikk:

Sy munkekapper til nyttårsaften var det viktigste prosjektet i romjula, og jeg klarte på en måte å fullføre. Fikk ikke tid til å feste alle endene så fint, men det haster eeegentlig ikke så mye, for det vil ikke synes fra scenen allikevel.

Jeg fikk ikke heklet alle englene, så de må jeg nok fortsette på et par dager over nyttår.

Bryllups-Bildeprosjektet ble ferdig. Nå skal det snart bestilles!

Sy-en nyttårskjole-prosjeketet ble for så vidt ferdig, men med litt juks. Det ble ikke tid til å sy den lilla kjolen jeg hadde tenkt til, men jeg fant en nydelig gammel kjole etter bestemor som jeg sydde om litt på. Nå sitter den som et skudd!

    
Har enda masse sy- og hobbyplaner. Men nå som jeg er hjemme igjen er det også masse annet å sette fingrene i, så vi får se hvor mye jeg får tid til...

Andre som har et prosjekt på gang?

#hobby #sy #symaskin #prosjekt #prosjekter #håndarbeid #diy #ferie

 

Når du skal reise langt med bil..

Jeg og Thomas er nok et par som passer veldig godt til å reise på roadtrip'er. For det første er Thomas veldig glad  å kjøre, Og jeg klarer alltid å aktivisere meg selv på forskjellige måter. Så jeg tenkte jeg kunne skrive et innlegg om hvordan man kan aktivisere seg selv eller andre på lange bilturer.

 

 

Tellekonkurranse.

Denne er spesielt god hvis du har barn i bilen (pappa brukte den på oss da vi var små). Hver person i bilen får i oppgave å telle en bil; det kan for eksempel være røde biler for en, og blåe biler for noen andre (eller bilmerkere hvis dere er såpass interessert i biler). Så streker alle ned hver gang de ser en bil i sin farge, og den som får flest på hele turen, vinner. Det går også an at hver får en liste over 20-30 ting som skal ses på turen, som brannbil, bjørk, sauer, elg, postkasse osv, og så skal alle krysse av det de har sett på lista (hvem blir først ferdig med lista?).. Dette er nok enda bedre til lengre turer.

 

 

Håndarbeid.

Dette er min favoritt, tror jeg. Har nesten alltid med meg heklesaker, strikkesaker eller noe annet kreativt. Det er nyttig og produktivt, og man slipper å kjede seg.

 

 

Bøker

Det er ikke alle som klarer å lese mens man kjører, men for meg er det en stor og viktig del av lange bilturer (til Thomas sin irritasjon). Men en litt mer sosial (og bilsykvennlig) variant er å sette på en lydbok på anlegget i bilen. Hvis ikke alle vil høre, kan man selvsagt høre en lydbok for seg selv også. Og du får "lest" uten å bli uvel på turen.

 

 

Samtaler

En viktig del av en roadtrip (og gjerne alle lange bilturer) er samtalene du får med de andre i bilen. Så ikke vær beskjeden; spør noen spennende spørsmål som får i gang interessante samtaler. Jeg liker emer som reise, tro, dyr og mat. Og enkle spørsmål som får i gang en god samtale kan være:"hvor ville du ha reist om du fikk alt gratis?" "Tror du det finnes en Gud?" "hvilket dyr ville du ha vært om du kunne velge?" og "Hva er det beste måltidet du har laget?" De beste spørsmålene er gjerne de som krever litt tenkning, og som setter fantasien i sving. En god samtale gjør enorm forskjell på turen din, så ta ansvar for å få den i gang! 

Et siste tips på roadtrip må være å alltid være forberedt på en uventet stopp. Du vet aldri hvilke spennende opplevelser du kan gå glipp av!

#reise #ferie #roadtrip #tips #bil #bilur #bilferie #håndarbeid

På tur hjemover

Siste dagen på østlandet allerede! Tiden flyr virkelig når man koser seg med gode slektninger, venner og kjæresten. Vi reiser grytidlig, og på veien hjem skal vi innom Charlottenberg og Oslo (Jeg skal handle mer kjolestoff!) og så er det allerede nyttårsaften i morgen. Heldigvis starter jeg ikke skolen før 6. januar...

Når vi snakker om nyttårsaften, kan jeg forøvrig anbefale dette innlegget med noen tips til hvordan du bestemmer deg for nyttårsforsett som du klarer å holde... Jeg driver enda å funderer på mine egne forsetter for 2014...


#reise #hjem #ferie #østlandet #bil #hest #sverie #oslo #shopping

Vinterlandskapet med kjæresten

Jeg tror det er første året det har vært så lite snø hos pappa i romjula og temperaturen (på dialekt) holder seg mellom "lunvøli" og "frysepunktet", som forøvrig er mellom 5 og 0 grader. Jeg for min del er lykkelig for at termometeret kke synker ned til "styggkaldt"..

 

Første dagen på romjulsferie tok vi oss en spasertur i skogområdet i nærheten, bare for å finne ut at halve skogen var borte. Men været var upåklagelig, og humøret på topp. Så ingen klager her i gården!


 #tur #natur #vinter #jul #romjul #snø #kos #ferie #reise

En liten tur innom

I dag skal det syes. I mellomtiden kan dere kose dere med dette bildet av Thomas på julekjøkkenet.
Koser meg masse på romjulsferie med familie og kjæreste!
#jul #kjæreste #familie #kos

Fire Prosjekter på fire dager..

Denne romjula har jeg, Thomas og Anders reist opp til Pappa på østlandet for å tilbringe noen dager. Siden jeg er så travel hjemme, har jeg tatt med meg noen prosjekter, og etter å ha begynt å endelig gjøre matten, har jeg regnet ut at jeg har fire prosjekter, og kun fire dager å gjennomføre dem på...

Det viktigste prosjektet erå sy seks (!) monkekapper, ala mønsteret under. Jeg har sydd en i går (den første av de fire dagene) Og det tok minst tre timer.

BildeKilde

Prosjekt nummer to er også et syprosjekt. Jeg har lyst til å sy meg en nyttårskjole av det lilla stoffet på bildet nedenfor. Rett og slett fordi jeg ikke vet helt hva jeg skal ha på meg på nyttår...  Slik det ser ut nå, vet jeg ikke om jeg får tid til å fullføre dette her...Det tredje prosjektet er å hekle ferdig englene som er bestilt vekk. Jeg klarte med nød og neppe å få levert alle som skulle leveres før jul, men har veldig lyst til å bare bli helt ferdig nå. Mangler ca 9 nå, tror jeg. I hvert fall ikke veldig mange fler.Har forresten nå tjent over 3000 kroner til prosjektet Reddende Engler, og barna i slummen.

 

Det siste prosjektet jeg har tenkt til å få gjort i romjula er  forbindelse med bryllupet. Jeg vil se gjennom alle bildene mine fra 2008, og plukke ut dem med meg og Thomas på. Disse skal brukes til en artig bildevegg med gode minner i festlokale. Nå mangler jeg egentlig bare to og et halvt år, så jeg klarer nok å fullføre dette det minste.
Så da vet dere noen av planene mine de neste dagene. I tillegg har jeg jo tenkt til å tilbringe tid med familien på Østlandet, henge med Thomas, og så skal vi innom Oslo og Sverige også før nyåret.

#hobby #prosjekter #prosjekt #sying #symaskin #hekling #engler #kjæreste #forelsket #romantikk #romantisk #bryllup #ferie #travel #romjul

Hjemmelaget Lasagnette (Nyttårsforsett 17 av 20)

 

Et av mine nyttårsforsett 2013 er å lage 20 matretter som jeg aldri har prøvd før. Jeg har lenge hatt lyst til å lage lasagnen helt fra bunnen, fordi lasagne er noe av det beste jeg vet. Men må innrømme at jeg senket forventingen littegranne før denne hjemmelaga versjonen, i tilfelle den ikke var like god.

Det trengte jeg imidlertid ikke å bekymre meg for. Lasagnen ble dobbelt så god som pakke-lasagnen. Helt nydelig!

 

 

Siden jeg ikke hadde, og ikke fikk tak i vanlige lasagneplater (hva skjer med verden??) brukte jeg bare noe farfalle vi hadde liggende i skapet. Så det ble vel mer en lasagnette enn lasagne. Å lage lasagne er egentlig mye enklere enn man tenker. Det er egentlig bare en nokså vanlig kjøttdeigsaus, og så må man i tillegg lage en ostesaus (som faktisk ikke er noe vanskelig det heller). Deretter legger man det lagvis i formen, ganske likt som ferdigpakken, bare med tre lag i stedet for to. Og ost på toppen, selvsagt.

 


Jeg serverte herligheten sammen med kinakål og avocado (jeg er så hekta på avocado for tiden at det passer til alt). Heelt nydelig! Try it! Egentlig ligger jeg litt dårlig an med matlagingen nå. Jeg har jo reist på ferie, og kommer hjem lille nyttårsaften. Tviler egentlig på at jeg får laget de tre siste rettene her. Jeg kunne jo telle de nye kakene og godteriet jeg har laget, men jeg føler det er litt juks også. Pikekyss, delfiakake, vepsebol og karameller hjelper ikke så voldsomt med å utvide min kulinariske horisont... :/


#mat #oppskrift #middag #salat #sunt #sunnhet #nyttårsforsett #nyttår #lasagne #favoritt

 

En gratisgave fra DHGate

Jeg bestilte for en liten stund siden et deksel til mobilen min (etter at kjæresten gav meg Iphone i julegave litt for tidlig), og etter å ha betalt, og fått bekreftelse på at den var sendt og alt, fikk jeg plutselig pengene tilbake. Da jeg mailet for å spørre hvorfor, fikk jeg beskjed om at det var en gave.

Må si jeg var litt overrasket da dekselet faktisk kom i posten og var kjempefint. Så dette innlegget er rett og slett litt "takknemlighetsreklame" for DHGate, hvor jeg har handlet flere ganger før, og alltid vært fornøyd :)

Og SE det søte dekselet mitt med skinn, plass til kort eller penger inni, og blomster på. Cute!

 

Når dette innlegget blir publisert, er jeg forresten "on the road" med forlovede Thomas og lillebror Anders. Vi skal til pappa på Nes på romjuls-ferie. Skal kjøre hjem til nyttår, og blandt annet gå innom Oslo og Charlottenberg i Sverige. Så første juledag blir tilbrakt med pakking, og kjøring. Men heldigvis sammen med kjekke folk :)
#netthandel #mobil #deksel #iphone #gratis #tilbud #gave #presang #overraskelse #gøy

Glimt av herligheten på julaften

For første gang skulle jeg i år feire jul sammen med min kjære forlovede. Og vi hadde bestemt oss for å feire hos hans familie det første året. Dagen startet halv ett, da vi spiste julegrøt hos tanta hans. Og tror du ikke gubben stakk av med mandelen, og en pose med jule-sjokolade! 

Etter en kjapp tur hjem hadde jeg hentet posevis med pakker og kledd meg i finstasen, en hjemmesydd kjole for andre året på rad  (se fjordårets julekjole her) Svigers' hus var nyydelig pyntet med nisser og rødt på alle kanter!

 

 

Det ble masse venting før maten, og jeg ble skrubbsulten! Lukten av nystekt ribbe og himmelsk tilbehør sivet ut fra kjøkkenet til (kommende svigerfar) Eivind.

Og omtrent klokka halv sju var ribba klar til å hives innpå! Thomas og broren spiste for to elefanter, mens jeg nøyet meg med å spise for en flodhest. Stakkars (tantungen min) Vilde klarte nesten ikke å få ned noe, for hun var syk og hadde masse feber.

Thomas og jeg ble sittende en stund å vente på pakkene. Heeele oppvasken skal tas først.
Heldigvis kviknet syke Vilde litt til når vi åpnet gavene, og hun løp frem og tilbake å leste opp navnet på presangene. Janne, Bente og Vilde ble kjempefornøyde da de alle tre fikk ski og skisko.
Eivind, på sin side, fikk den største pakken av alle. Den inneholdt en eske som inneholdt en eske, som inneholdt en drill!
For et barn er oss født, en sønn er oss gitt. Herredømmet er på hans skulder, og han skal få navnet Under, Rådgiver, Veldig Gud, Evig Far, Fredsfyrste. Jesaja 9:6
 
 
God Romjul til dere alle!

Andre Kongebok

"Han svarte: 'Vær ikke redd! Det er flere som er med oss enn med dem.' Så ba Elisja og sa: 'Å, Herre, lukk opp guttens øyne så han kan se!' Herren åpnet hans øyne, og han fikk se at fjellet var fullt av ildhester og ildvogner rundt omkring Elisja."

2.Kong.6.16-17

 

Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig.Tittel: Andre Kongebok (12 av 66)

 

Forfatter: Ukjent. Muligens Jeremia.

 

Datering: 560-538 f.kr.

 

Innhold: Boka inneholder historien til kongene i Israel og Juda, og fortsetter der første kongebok sluttet. Mange av disse historiene er mindre kjente enn de vi hører i 1.kongebok (kanskje med unnttak av Elia og Elisja i begynnelsen). Jeg lot meg inspirere av f.eks. Hiskia (kap.18) og Josjia (kap 23).

 BildeKilde

 

Min Mening:  Denne historiske boken har nok mye interessant informasjon for mange, men detaljene blir uklare for meg. Det viktigste er kanskje hvordan vi blir bedre kjent med Gud gjennom denne boka, og ser hvordan han belønner dem som frykter Ham, og alltid er trofast. 

 

Nå er jeg allerede i gang med krønikebøkene, som kommer rett etter kongebøkene. Det er ganske tungt, og jeg kjenner at jeg lengter ganske etter nye testamentet... Men det kommer jo, og jeg lærer enormt mye av å lese sammenhengende slik som dette :)

 

#bibelen #bibel #kristen #tro #litteratur #bøker #bok #konge #kongelig #konger

Gaven til deg (24 av 24)

Hver dag i Advent skal jeg dele et bibelvers som jeg liker. Fordi hver dag i advent, skal man vente på noe godt. Fordi bloggen min skal brukes til å spre små mirakler til alle dere som leser. Og fordi bibelvers har åpnet opp for mange små mirakler for meg!

Julaften handler jo om gaver. Så da ville jeg minne deg litt på den gaven Gud har gitt oss. Han har gitt oss mange gaver. Livet. Tilgivelse og Nåde da Han gav oss sønnen sin. Venner. Familie. En av de største tingene Gud gir oss er Kjærlighet. Det er nesten vanskelig å fatte noen ganger, at Han elsker meg, så jeg vil bare legge ut et bilde for å minne deg om hvordan Guds Kjærlighet er! Les teksten nedenfor, og husk på at dette er kjærligheten som Gud har for Deg! :)

Nå er det julaften, og i kveld vet jeg at roen kommer til å senke seg. Førjulstida har vært ganske stress i år. Selv om jeg fikk ferie grytidlig (3.des) har jeg jobbet hele tiden, og nesten ikke hatt tid til venner, og enda mindre husarbeid og gaver og sånt. Men når julaften er der, så kan man bare spise, nyte, og kose seg. Og i morgen skal jeg nordøst-over til papsen i Hedmark med Thomas og Lillebror Anders. Blir kos!

Pikekyss med en vri

Her er oppskriften på noen søte, små pikekyss med ekstra smak og farge på en veldig enkel måte; gelè. Jeg tok utgangspunkt i denne oppskriften Her

 

Det du trenger er:

3 eggehviter

50g sukker

1pk gelèpulver

 

Pisk eggehvitene til det skummer hvitt. Tilsett sukkeret og pulveret litt og litt mens det piskes. Pisk dette lenge, gjerne 10-15 minutter, og sprøyt deretter ut de små toppene ut på et bakebrett (eller to). Stekes i 90 grader i 90 minutter. Jeg hadde dem i litt kortere, ca 80min,  fordi jeg laget dem nokså små.Når de er ferdige, ser pikekyssene slik ut. Jeg brukte blåbær og bringebær gelè, og fikk rosa og lilla pastell-farge på toppene mine. Veldig sukkersøtt, og med en litt ekstra gøy smak og konsistens.


#mat #godteri #DIY #kjøkkenet #oppskrift #oppskrifter #pikekyss #søtt #sweet #desert #tips

Frukter (23 av 24)

 

 Hver dag i Advent skal jeg dele et bibelvers som jeg liker. Fordi hver dag i advent, skal man vente på noe godt. Fordi bloggen min skal brukes til å spre små mirakler til alle dere som leser. Og fordi bibelvers har åpnet opp for mange små mirakler for meg!

På treet er frukten en god ting. På mange måter det viktigste med et tre. Frukten vokser frem av seg selv dersom treet blir behandlet riktig, og den blir til glede for alle som får smake den. Slik er åndens frukter for oss. De vokser frem når vi har det rette forholdet til Gud. De er gode ting, som andre får glede av. Glede, Fred, Trofasthet og Selvbeherskelse kommer til utrykk i gode gjerninger mot andre. Så ikke glem å tilbringe tid med Jesus denne jula, for det er jo tross alt Hans bursdag. Og da vil du få alle disse fruktene, og alt det andre i tillegg :)

I går var første dagen jeg ikke jobbet på en god stund, og det var herlig. Fikk gjort en del også. Først pakket vi inn Thomas sine gaver (15 minutter), så pakket vi inn mine gaver (2 timer, og enda ikke ferdig. Thomas sovnet.) Så besøkte vi først Thomas sin farmor, og så min mormor, og så var vi hjemme hos Thomas sin familie en stund med søsteren og (den søte)niesa hans. Jeg fikk heklet 5 flere engler, men mangler enda 6 før jul (begynner å haste!). Så gikk jeg hjem, og spiste en nydelig Kalkun. Superkos!!

I dag er det lille julaften, og planen er: Stå i butikk mens jeg hekler resten av englene. Levere alle julegavene. rydde litt. Det blir bra!

#bibelvers #bibelen #bibel #jul #julekalender #gud #kristen #oppmuntring #sitat #kjærlighet #frukt #denhelligeånd #DHÅ

Ikke noe kommer i mellom (22 av 24)

 Hver dag i Advent skal jeg dele et bibelvers som jeg liker. Fordi hver dag i advent, skal man vente på noe godt. Fordi bloggen min skal brukes til å spre små mirakler til alle dere som leser. Og fordi bibelvers har åpnet opp for mange små mirakler for meg!

Rom.8.38.

 Dagens bibelvers handler om at ingenting kan skille oss fra Guds kjærlighet. Om vi opplever vonde nedturer, så elsker Han oss fortsatt. Om vi gjør dumme ting, og svikter Ham, så elsker Han oss fortsatt. En kjærlighet som er tålmodig, velvillig, og aldri tar slutt. Ikke noe kan skille oss fra Hans evige kjærlighet!

 

Gårsdagen gikk som en vind. Mye handlet om førjulskvelden på Betania(menigheten jeg går i). Selv om jeg egentlig ikke hadde noe ansvar den kvelden, så ble det litt av hvert. Jeg pakket inn 50 pakker til barna, trente opp noen flotte ungdommer til et dramastykke, og ble løpende rundt for å finne passende rekvisitter. I tillegg skulle jeg bake en kake til kvelden. Og hvilken kveld! Fantastisk med gode venner, flinke sangere, varierte oppmuntringer, artige stafetter, og, som et morsomt innslag; en engel (spilt av Jonas) som kom svevende ned fra bak scenen i en klatresele med masse "gaver fra himmelen" til alle barna, og noen av de voksne.I tillegg hadde broremann bursdag, og folk i fra fjern og nær kom innom og fikk kake. 

I dag skal jula på plass, og jeg skal kose meg med kjæresten!

#bibelvers #bibelen #bibel #jul #julekalender #gud #kristen #oppmuntring #sitat #kjærlighet

Bare å elske (21 av 24)

 

Hver dag i Advent skal jeg dele et bibelvers som jeg liker. Fordi hver dag i advent, skal man vente på noe godt. Fordi bloggen min skal brukes til å spre små mirakler til alle dere som leser. Og fordi bibelvers har åpnet opp for mange små mirakler for meg!


Matt.22.36-40

Det er jo ganske greit, tenker vi, at vi slipper å følge alle budene i det gamle testamentet. Det er jo ganske greit at vi bare har ett (eller to, hvis du teller det sånn) å følge. Vi skal elske Gud og mennesker. Easy Peasy.

Men så begynte jeg å tenke litt grundigere på disse versene. Elske av hele hjerte. Elske av all min forstand. Hvordan gjør man egentlig det? Og elske min neste som meg selv; altså være like egoistisk på andres vegne som jeg noen ganger er for meg selv. Men det er det første som utfordrer meg mest. Elske Gud over alt. Når det er sagt, så er jo kjærlighet noe som blomstrer frem når man tilbringer tid sammen; ikke noe man må tvinge frem.

Elske av hele min sjel... Det gir i hvert fall meg noe å tenke på, og å jobbe med i jula.


 

I går fikk jeg faktisk 4 pakker i posten. Fra Amazon, Ebay og diverse. Endelig kommer julegavene flyvende! Nevnte jeg at Brudekjolen jeg bestilte er sendt!?! I går kveld hadde jeg besøk av Ida, og vi pakket inn 50 gaver som skal gis til små barn på førjulsfesten i kveld. Kos! I dag er planen dramaøvelse, bake kake, feire broremann sin bursdag litt, og så på Betania på førjulskveld. Innimellom håper jeg å få presset inn en tur med hunden (som er dypt fornærmet over å ha måtte være uten tur flere dager nå) og kanskje fikset noen julegaver og unnagjort noe husarbeid. Men jeg kommer antagelig ikke til å få gjort enormt masse, for jeg er blitt avhengig av et spill.


#bibelvers #bibelen #bibel #jul #julekalender #gud #kristen  #sitat #kjærlighet #elske #kjærlighetsbud #lover #regler

Min Kreative Julekalender

Det at jeg først nå skriver om julekalenderen min sier vel litt om hvor langt etter jeg ligger med bloggingen... Det er så vanvittig mye som skjer for tida!

 

 

Denne kalenderen fikk jeg i posten av snille, gode, fine Charlotte. Hver dag får jeg en hyggelig oppmuntring, og en tepose jeg kan kose meg med. Passer jo helt perfekt til meg! Og en god anbefaling til neste år for deg også, hvis du har noen te-elskende venner :)
#DIY #jul #julekalender #te #tea #kos #teaparty #venner #gave

Mer enn seier (20 av 24)

 

Hver dag i Advent skal jeg dele et bibelvers som jeg liker. Fordi hver dag i advent, skal man vente på noe godt. Fordi bloggen min skal brukes til å spre små mirakler til alle dere som leser. Og fordi bibelvers har åpnet opp for mange små mirakler for meg!


Rom.8.37.

Dagens bibelvers er hentet fra Romerbrevet, og minner oss på den store belønningen som ligger foran oss. For selv om ting ser mørkt ut nå, så vet vi at vi vil vinne mer enn seier sammen med Ham som skapte oss :)

Ikke mye nytt å fortelle. Jeg jobber hver dag. Mottar pakker i posten hver dag (fra ebay og sånt.). Men jo! En gøy nyhet: Brudekjolen min er nå sendt! Og jeg vil kanskje motta den allerede innen en måned ^^ Og forresten! Det er fire dager til jul! Vi må snart ut å hugge tre, Thomas og jeg.... :)

Liv i overflod (19 av 24)

 

Hver dag i Advent skal jeg dele et bibelvers som jeg liker. Fordi hver dag i advent, skal man vente på noe godt. Fordi bloggen min skal brukes til å spre små mirakler til alle dere som leser. Og fordi bibelvers har åpnet opp for mange små mirakler for meg!

Nå nærmer vi oss tiden for da Jesus kom til jorden. Da kan det være fint med en påminnelse om hvorfor Han kom. Han kom for at vi skal ha liv i overflod!

Med det kobler jeg av blogg.no, for denne dagen er travel nok allerede...

#bibelvers #bibelen #bibel #jul #julekalender #gud #kristen #oppmuntring #sitat #livet

Alt makter jeg... (18 av 24)

 

Hver dag i Advent skal jeg dele et bibelvers som jeg liker. Fordi hver dag i advent, skal man vente på noe godt. Fordi bloggen min skal brukes til å spre små mirakler til alle dere som leser. Og fordi bibelvers har åpnet opp for mange små mirakler for meg!

Fil.4.13.

Håper det gjør godt med denne oppmuntringen i dag. Alt makter jeg i Ham som gjør meg sterk!

Jeg er skikkelig gira på baking om dagene. Har flere oppskrifter klare til å teste ut de neste dagene, men det er utrolig hvor mye tid som forsvinner til å jobbe. I tillegg selger jeg juletre som frivillig etter arbeidstid. I dag er antagelig siste juletreselgedag, da, og jeg tror bakeplanen er i hvertfall en delfiakake, så får vi se om jeg får mer tid...

#bibelvers #bibelen #bibel #jul #julekalender #gud #kristen #kraft #oppmuntring #sitat

 

Den lille gutten til meg og Thomas

 

Som nevnt har jeg og mannen fått oss et fadderbarn i Rwanda. Nå har vi fått bilde, navn og litt informasjon i posten om gutten vår som heter Mugisha David og er seks år gammel. Jeg synes dette her er utrolig gøy, og så snart jeg fikk papirene, satte jeg meg ned for å skrive et brev til Mogi (som jeg kaller ham for meg selv). Gleder meg til å få svar, men Compassion sa at det i værste fall kan ta opptil fire måneder fordi brevene skal oversettes begge veier (det var visst en vanskelig oversettingsjobb!?)...

Poenget med dette innlegget var vel egentlig bare å vise dere hvor søt lille Mogi er, og å oppfordre DEG til å gå innom Compassion og se om du har råd til å betale 260 kroner i måneden du også for å forandre livet til ett av disse barna... Jeg har også lagt inn en liten "reklame" for Compassion til høyre på bloggen min. Oppfordrer deg til å gjøre det samme, så kan du kanskje redde flere barns liv enn du har råd til selv! Hvis du ønsker en lignende Widget eller banner, KLIKK HER.


"Speak up for those who cannot speak for themselves, for the rights of all who are destitute. Speak up and judge fairly; defend the rights of the poor and needy."

-- Proverbs 31:8-9 (Salomos Ordspråk i bibelen)

#barn #fadderbarn #fattige #hjelp #barmhjertighet #brev #compassion

Mindre meg (17 av 24)

 

Hver dag i Advent skal jeg dele et bibelvers som jeg liker. Fordi hver dag i advent, skal man vente på noe godt. Fordi bloggen min skal brukes til å spre små mirakler til alle dere som leser. Og fordi bibelvers har åpnet opp for mange små mirakler for meg!

Joh.3.30.

I dag er vi så opptatt av å realisere oss selv. Få frem Mine meninger og Mine synspunkter på ting. Men Gud sier at vi skal bli ett med Hans vilje. Far vil a vi skal slippe Ham til, for Han tvinger seg ikke på. Og Han sier at vi må miste oss selv for å finne oss selv. Så det er ofte min bønn for meg selv. At Han skal vokse, og jeg skal avta.

Gårsdagen gikk i racerfart som hele advent har  gjort. Det er utrolig hvor korte dagene blir når man jobber (sier studenten som er vandt til 3-timersdager på universitetet). Men jeg fikk tid til å lage noe hjemmelaga mat, treffe kjæresten, og ja. Jobbe masse.

 
#bibelvers #bibelen #bibel #jul #julekalender #gud #kristen #overgivelse #overgitt

Kristne sanger finnes ikke!

Er kristen musikk det samme som musikk skrevet av kristne mennesker? Handler det om budskapet, eller om hvem man synger til? Eller om hva som var tanken bak sangen?

Switchfoot blir av mange sett på som et kristent band, men når vokalisten Jon Forman blir spurt hvorfor de ikke synger kristne sanger, svarer han at det ikke er noe slikt som kristne sanger. Les intervjuet med Switchfoot her.

"None of these songs has been born again, and to that end there is no such thing as Christian music. No. Christ didn't come and die for my songs, he came for me." Han tror at Gud er mye mer interessert i om vi hjelper fattige og hjemløse, og at vi har et hjerte som tilhører Ham, enn av hvilke personlige pronomen vi bruker i sangene vi skriver, og han sier at vi må være forsiktige med å dømme andre kristne fordi de har en mindre "kristen" jobb, interesse, musikkstil eller tjeneste. Er en pastor "mer kristen" enn en vaktmester? Ikke i det hele tatt!

 

I stedet for å bruke det litt uklare utrykket "kristen musikk," pleier jeg å skille mellom lovsang (sanger til Gud, eller som priser Hans navn) og sanger med et kristent budskap. I tillegg har man jo f.eks. instrumentelle sanger som er inspirert av Gud. Mye kan brukes til Guds ære, så det handler mer om hjertet bak, enn instrumenter og lydanlegg og rikdom og ting og alt annet vi bekymrer oss over.

"So go out and create something, something beautiful, something wonderful, and do it to the glory of God." Dave Browning

 

Hva tenker du på som kristne sanger?

Hvis du ønsker noen musikktips når det gjelder oppbyggende musikk, kan du jo ta en titt HER.#musikk #kristen #kristenmusikk #lovsang #gud #sanger

Bare av godhet (16 av 24)

 

Hver dag i Advent skal jeg dele et bibelvers som jeg liker. Fordi hver dag i advent, skal man vente på noe godt. Fordi bloggen min skal brukes til å spre små mirakler til alle dere som leser. Og fordi bibelvers har åpnet opp for mange små mirakler for meg!

Rom.9.16.

Det som skiller de kristne fra alle andre trossamfunn er at vi ikke kan "fortjene" frelsen. Vi kan ikke jobbe-jobbe-jobbe og så komme i rett forhold til Gud. Nei, det er bare Guds godhet som gjør at vi er godtatt. Og den godheten er så enormt stor at den dekker over alt det dumme vi gjør.

 

I dag igjen er det for meg jobbing som står på programmet. Jeg skal også gjerne på en tur med hunden, og MÅ snart får gjort noe med alle julepakkene (som jeg enda mangler mange av, og som ikke er pakket inn eller levert..) Hvordan ligger du an med gavene?


#bibelvers #bibelen #bibel #jul #julekalender #gud #kristen #godhet #nåde #tilgivelse

 

 

Han forbereder deg (15 av 24)

 

Hver dag i Advent skal jeg dele et bibelvers som jeg liker. Fordi hver dag i advent, skal man vente på noe godt. Fordi bloggen min skal brukes til å spre små mirakler til alle dere som leser. Og fordi bibelvers har åpnet opp for mange små mirakler for meg!

1.tess.5.23.

Dagens bibelvers handler om at Gud skal forberede oss til Jesus kommer igjen å henter oss. Når man blir kristen, starter man en vandring med Jesus, som Hans etterfølgere. Ved å tilbringe tid med Ham, forandrer vi oss, og blir den beste versjonen av oss selv. Dette verset er en bønn om at Gud skal hjelpe med denne forandringen...

I dag har jeg og mannen vært på julehandel - søndagsåpent på Bryne. Jeg var som vanlig ikke særlig flink, og fikk bare kjøpt en og to halve julegaver. Thomas tok nesten alle i en smekk. Jeg har også fått tid til å jobbe litt i dag. Nå for tiden jobber jeg mye med å lage gravpynt; greiner og kranser med pynt på. Koselig arbeid! Resten av kvelden skal tilbringes med gode venner som er hjemme i ferien :)


#bibelvers #bibelen #bibel #jul #julekalender #gud #kristen #disippel


For seint, men ikke forgjeves (14 av 24)

 

Hver dag i Advent skal jeg dele et bibelvers som jeg liker. Fordi hver dag i advent, skal man vente på noe godt. Fordi bloggen min skal brukes til å spre små mirakler til alle dere som leser. Og fordi bibelvers har åpnet opp for mange små mirakler for meg!

1.kor.15.58.

Dette er nok litt juks. For det første er jeg en dag på etterskudd (Se unnskyldning nedenfor). For det andre har jeg lagt ut dette bildet med dette verset på tidligere (men ikke i julekalenderen). Men jeg synes det er et godt vers. Arbeidet vårt er ikke forgjeves! Så lenge du holder deg til Herren, kan du trøste deg med at alt du gjør har en mening, og at ikke noe er forgjeves :)

Og så til forklaringen. Gårsdagen var rett og slett så enormt travel at jeg ikke fikk tid til å sjekke innom bloggen en gang. For å ha den obligatoriske oppramsingen; Jeg forsov, laget, bakte, spilte, sang, gikk, besøkte, øvde, introduserte, ledet, og hadde besøk. Andre stikkord fra dagen er: Gravpynt, pikekyss, dramastykke, lovsang, gode venner, tur, connect, ungdomsmøte, kveldskos. Med andre ord en travel, innholdsrik og BRA dag :)


#bibelvers #bibelen #bibel #jul #julekalender #gud #kristen #forgjeves #meningsfull #meningsfylt #viktig #forseint #stress #kos

Har fått meg ny kjæreste <3

Jeg kjente ham igjen med en eneste gang. Helt fra over elva. Jeg sjekket håret, pyntet meg med litt frisk snø, og sjekket at alt så ut som det skulle. Visste ikke om han hadde sett meg enda.

Kjekkasen, en herlig, kraftig Malamute kom travende mot meg med halen i en elegant bue over ryggen. Han kjente igjen meg også! Ajax... Navnet hans gjenlød i hele hodet mitt, presset ut tankene på Bonzo, Tassen, Mr. Darcy, Tino, Blackie og Bonzo. De andre guttene bleknet fort i forhold til den elegante, robuste og sterke Ajax. Jeg tror jeg er forelsket...

Da vi møttes, forsvant alle rundt. Han leverte et saftig smask; midt på snuten. Jeg var i drømmeland. Vi tullet, dyttet hverandre og tøyset litt før Ingrid bestemte at det var tid for å gå. Det er så typisk henne å ha det travelt når himmelen blir konsentrert ned i ett enkelt, amazing øyeblikk...

-Chessie.

Og hvis du leser dette Ajax:
Jeg fikk brevet ditt, men får ikke svart. Er så klønete med blyanten. Jeg kan nesten ikke vente til neste gang vi treffes ute på tur. Hvis du er klar, så kan jeg stikke ut i kveldingen en dag (jeg har lært å åpne døra selv). Jeg må bare vite hvor jeg finner deg. Send en kommentar her på bloggen, eller et nytt brev hvis du skulle være interessert...

Snuter og Snusk, Chessie

#hund #dyr #kjæledyr #tur #natur #kos #kosing #kjærester #kyssing #kyss

Gjør en god gjerning i dag! (13 av 24)

Hver dag i Advent skal jeg dele et bibelvers som jeg liker. Fordi hver dag i advent, skal man vente på noe godt. Fordi bloggen min skal brukes til å spre små mirakler til alle dere som leser. Og fordi bibelvers har åpnet opp for mange små mirakler for meg!Rom.12.21.

"Når noen er urettferdige mot deg, vend det andre kinnet til." "Når noen tar klærne dine, tilby dem enda flere." Bibelens budskap er helt annerledes enn vår tankegang. Men jeg tror at det faktisk funker. Bare se "Les Miserable" eller Videoen jeg la ut i går hvor en narkoman blir totalt forandret av en tilfeldig gave. Nå i advent vil i hvert fall jeg prøve å huske på å overvinne det onde med det gode! Det står også i bibelen at Lyset skinner i mørket, og mørket har ikke overvunnet det. Lyset trenger alltid igjennom. Og det kan jo være fint å bli minnet om på en av de mørkeste dagene i året...

 

I går var det Lossi. Det er en tradisjon som feires her på vestlandet, i hvert fall i Sokndal og Egersund. Det ligner litt på Halloween(men mye koseligere), eller julebukk, fordi barna går fra hus til hus og synger julesanger og får godteri. De kler seg ut som nisser, dyr, engler og hekser. Tradisjonen springer ut fra et behov om å lure de onde åndene spm kommer frem på den mørkeste dagen i året. Nå skaper de skjønne barna, og små-falske julesangene en herlig god stemning i de tusen hjem; og mange lykkelige barn kommer hjem med posen full av godteri...

Sjekk denne youtubefilmen om hvordan barn reagerer når foreldrene sier at de har spist opp alt halloween-godteret deres. Hysterisk morsomt!

#bibelvers #bibelen #bibel #jul #julekalender #gud #kristen #lys #mørke #godhet #glede #oppmuntring #lossi #egersund

Narkoman ble forandret av en enkel gave

Denne mannen var avhengig av heroin, og det hadde blitt så ille at han solgte lekene til sønnen din for å få penger til stoff. Kona hans foreslo at han skulle be, selv om han ikke trodde på noen Gud, fordi de var så desperate. Han bad, og dagen etterpå kom "secret santa," en selvutnevnt julenisse, og gav ham hundre dollar på gata.
En enkel handling forandret denne mannens syn på livet. Han tok imot pengene som en gave fra Gud, og la seg inn på avrusning og rehabilitering.
Filmen viser noe om hvordan Gud griper inn, og den viser hvordan vi kan gjøre en stor forskjell med en liten, enkel handling som å gi.

#jul #gi #narkoman #penger #narkotika #frelse #frelst #vitnesbyrd #oppmuntring #gave

Et rom til deg (12 av 24)

 

Hver dag i Advent skal jeg dele et bibelvers som jeg liker. Fordi hver dag i advent, skal man vente på noe godt. Fordi bloggen min skal brukes til å spre små mirakler til alle dere som leser. Og fordi bibelvers har åpnet opp for mange små mirakler for meg!

Joh.14.2-4.

Det er forresten Jesus som snakker ovenfor her. Tenk at Gud gjør i stand et sted for oss. Et sted som passer perfekt til din person og til dine behov og ønsker. Og jeg vet veien. Gjør du det?

"Jesus sier: «Jeg er veien, sannheten og livet. Ingen kommer til Far uten ved meg"

 

I dag er vi halvveis ti jul, dere!! Gårsdagen var nok en flott dag. Bakte en ny ladning med vepsebol, pluss en solid porsjon med skillingsboller. Så var jeg på julehandel med Bente og kjøpte null julegaver (og en bukse til meg selv (100kr avslag!!)), spiste indisk, og ellers bare nøt stemningen. Da jeg kom hjem var det duket for Cellegruppe hjemme hos meg. Herlige jenter, god stemning og livet er godt! I dag skal jeg jobbe litt, prøve å få laget noen julekort, og selge juletre i kveld. KOOS!

 

#bibelvers #bibelen #bibel #jul #julekalender #gud #gave #gaver #himmelen #døden #livet #kristen

Kyllingsalat med Pesto (Nyttårsforsett 16 av 20)

Et av mine nyttårsforsett 2013 er å lage 20 matretter som jeg aldri har prøvd før. Siden jeg begynner å bli voksen, så prøver jeg å bli litt mer voksen i matveien også. Og voksne damer lager jo fancy salater! Siden jeg har begynt å bli skikkelig glad i pesto nå, og siden Kylling, Pasta og Kinakål er forholdsvis trygge ingredienser, så gledet meg da jeg fant Denne oppskriften, og matrett nummer 16 var bankers! Serverte salaten sammen med Focaccia som jeg hadde laget tidligere på dagen :)


Jeg skjønner ikke helt hvorfor kyllingen ble så mørk i fargen. Soyasausen i marinaden tok helt av i farge! Det var ikke sånn på bildet i oppskriften, så jeg vet ikke om jeg skulle hatt en annen type soyasaus? Menmen. Ellers var jeg meget fornøyd. Kylling er jo bare en sikker vinner!


#mat #oppskrift #middag #salat #sunt #sunnhet #nyttårsforsett #nyttår

Det er ikke fortjent (11 av 24)

 

Hver dag i Advent skal jeg dele et bibelvers som jeg liker. Fordi hver dag i advent, skal man vente på noe godt. Fordi bloggen min skal brukes til å spre små mirakler til alle dere som leser. Og fordi bibelvers har åpnet opp for mange små mirakler for meg!

 

Vi kristne er ikke bedre enn andre mennesker. Vi er frelst av nåde; det betyr at det er ufortjent. Frelsen vår er en ufortjent gave fra Gud, så ingen av oss trenger å skryte eller føle seg bedre enn noen andre. Vi er alle like mye verdt, og vi er alle underordnet Gud. Så slutt å streve etter perfeksjon. Kom som du er, og vær sikker på at Gud vil ha deg! :) Og når du henger med Jesus, så fyller han opp sprekkene, sårene og arrene dine, så du blir helt perfekt! :)

Sjekk forresten ut dette klippet på Youtube som handler om julen :)

#bibelvers #bibelen #bibel #jul #julekalender #gud #nåde #tilgivelse #frelse #ufortjent #gratis #gave #gaver

 

Gift eller ikke, dette bør du lese!

When I got home that night my wife served dinner, I held her hand and said, I?ve got something to tell you. She sat down and ate quietly. Again I observed the hurt in her eyes.

Suddenly I didn?t know how to open my mouth. But I had to let her know what I was thinking about divorce. I raised the topic calmly. She didn?t seem to be annoyed by my words, instead she asked me softly, why?

love

I avoided her question. This made her angry. She threw away the chopsticks and shouted at me, you are not a man! That night, we didn?t talk to each other. She was weeping. I knew she wanted to find out what had happened to our marriage. But I could hardly give her a satisfactory answer; she had lost my heart to Jane. I didn?t love her anymore. I just pitied her!

With a deep sense of guilt, I drafted a divorce agreement which stated that she could own our house, our car, and 30% stake of my company. She glanced at it and then tore it into pieces. The woman who had spent ten years of her life with me had become a stranger. I felt sorry for her wasted time, resources and energy but I could not take back what I had said for I loved Jane so dearly. Finally she cried loudly in front of me, which was what I had expected to see. To me her cry was actually a kind of release. The idea of divorce which had obsessed me for several weeks seemed to be firmer and clearer now.

The next day, I came back home very late and found her writing something at the table. I didn?t have supper but went straight to sleep and fell asleep very fast because I was tired after an eventful day with Jane. When I woke up, she was still there at the table writing. I just did not care so I turned over and was asleep again.

In the morning she presented her divorce conditions: she didn?t want anything from me, but needed a month?s notice before the divorce. She requested that in that one month we both struggle to live as normal a life as possible. Her reasons were simple: our son had his exams in a month?s time and she didn?t want to disrupt him with our broken marriage.

This was agreeable to me. But she had something more, she asked me to recall how I had carried her into out bridal room on our wedding day. She requested that every day for the month?s duration I carry her out of our bedroom to the front door ever morning. I thought she was going crazy. Just to make our last days together bearable I accepted her odd request.

I told Jane about my wife?s divorce conditions. . She laughed loudly and thought it was absurd. No matter what tricks she applies, she has to face the divorce, she said scornfully.

My wife and I hadn?t had any body contact since my divorce intention was explicitly expressed. So when I carried her out on the first day, we both appeared clumsy. Our son clapped behind us, daddy is holding mommy in his arms. His words brought me a sense of pain. From the bedroom to the sitting room, then to the door, I walked over ten meters with her in my arms. She closed her eyes and said softly; don?t tell our son about the divorce. I nodded, feeling somewhat upset. I put her down outside the door. She went to wait for the bus to work. I drove alone to the office.

On the second day, both of us acted much more easily. She leaned on my chest. I could smell the fragrance of her blouse. I realized that I hadn?t looked at this woman carefully for a long time. I realized she was not young any more. There were fine wrinkles on her face, her hair was graying! Our marriage had taken its toll on her. For a minute I wondered what I had done to her.

On the fourth day, when I lifted her up, I felt a sense of intimacy returning. This was the woman who had given ten years of her life to me. On the fifth and sixth day, I realized that our sense of intimacy was growing again. I didn?t tell Jane about this. It became easier to carry her as the month slipped by. Perhaps the everyday workout made me stronger.

She was choosing what to wear one morning. She tried on quite a few dresses but could not find a suitable one. Then she sighed, all my dresses have grown bigger. I suddenly realized that she had grown so thin, that was the reason why I could carry her more easily.

Suddenly it hit me? she had buried so much pain and bitterness in her heart. Subconsciously I reached out and touched her head.

Our son came in at the moment and said, Dad, it?s time to carry mom out. To him, seeing his father carrying his mother out had become an essential part of his life. My wife gestured to our son to come closer and hugged him tightly. I turned my face away because I was afraid I might change my mind at this last minute. I then held her in my arms, walking from the bedroom, through the sitting room, to the hallway. Her hand surrounded my neck softly and naturally. I held her body tightly; it was just like our wedding day.

But her much lighter weight made me sad. On the last day, when I held her in my arms I could hardly move a step. Our son had gone to school. I held her tightly and said, I hadn?t noticed that our life lacked intimacy. I drove to office?. jumped out of the car swiftly without locking the door. I was afraid any delay would make me change my mind?I walked upstairs. Jane opened the door and I said to her, Sorry, Jane, I do not want the divorce anymore.

She looked at me, astonished, and then touched my forehead. Do you have a fever? She said. I moved her hand off my head. Sorry, Jane, I said, I won?t divorce. My marriage life was boring probably because she and I didn?t value the details of our lives, not because we didn?t love each other anymore. Now I realize that since I carried her into my home on our wedding day I am supposed to hold her until death do us apart. Jane seemed to suddenly wake up. She gave me a loud slap and then slammed the door and burst into tears. I walked downstairs and drove away. At the floral shop on the way, I ordered a bouquet of flowers for my wife. The salesgirl asked me what to write on the card. I smiled and wrote, I?ll carry you out every morning until death do us apart.

That evening I arrived home, flowers in my hands, a smile on my face, I run up stairs, only to find my wife in the bed ? dead. My wife had been fighting CANCER for months and I was so busy with Jane to even notice. She knew that she would die soon and she wanted to save me from the whatever negative reaction from our son, in case we push through with the divorce.? At least, in the eyes of our son?- I?m a loving husband?.

The small details of your lives are what really matter in a relationship. It is not the mansion, the car, property, the money in the bank. These create an environment conducive for happiness but cannot give happiness in themselves.

So find time to be your spouse?s friend and do those little things for each other that build intimacy. Do have a real happy marriage!


Dette er ikke skrevet av meg, men hentet HER. Bildet er også lånt fra den siden..

#kjærlighet #ekteskap #gift #skilsmisse #elske #love #sex #løfte #tillit

Et farvell på La Piazza (Og litt om studiet på lærerskolen)

Etter jul skal jeg ikke ha engelsk noe mer. Da skal jeg kun ha Pedagogikk, jo også skrive Bachelor da. Dette året med engelsk har vært veldig koselig, og blitt godt kjent. Så det er nesten litt trist å skilles nå. Etter siste eksamen gikk vi derfor ut å spiste. (Pluss at vi skal opprette en Forening (Men la oss kalle det en klubb fordi Elisabeth synes "forening" er gammeldags). Så helt slutt er det ikke på alle vennskapene heller!)

Vet at bildet er MegaUklart. Men sånn er det noen ganger, og jeg synes de fine jentene gjør opp for det!

Så vi spiste altså en middag på den italienske restauranten La Piazza i Stavanger. Jeg fikk litt flashback til da jeg var i York med denne gjengen, for da spiste vi så mye fancy mat (eneste som ikke var likt var prisene!). Kos! Sjekk den fine maten min under! Den var meget mektig, ganske god, og sånn passe dyr.

Hvis noen lurer mer på hvordan det er å studere for å bli lærer i Stavanger, kan du ta en titt HER.
#mat #spise #italia #venner #studie #ferie #student #skole #forening

Han går med (10 av 24)

 

Hver dag i Advent skal jeg dele et bibelvers som jeg liker. Fordi hver dag i advent, skal man vente på noe godt. Fordi bloggen min skal brukes til å spre små mirakler til alle dere som leser. Og fordi bibelvers har åpnet opp for mange små mirakler for meg!

"Jeg har jo sagt deg: Vær modig og sterk! La deg ikke skremme, og mist ikke motet!

For Herren din Gud er med deg overalt hvor du går." Josva.1.9.

 

I dag vil jeg bare minne deg på at du ikke trenger å være redd; for Gud er med deg!

 

Nå er jeg litt mindre syk. I dag kan jeg nok våge meg litt mer ut av døra. Planen for dagen er å jobbe i litt i blomsterbutikken, og så kommer Sølvi-Oline på besøk i ettermiddag. Vi har et lite planleggingsmøte å gjennomføre! Når vi snakker om planlegging, så har jeg forresten også tatt på meg å lære noen ungdommer et dramastykke til lørdag. Det blir stas! :)

#bibelvers #bibelen #bibel #jul #julekalender #gud #mot #bekymring #redd #trygghet

Mot til å lytte

En dag jeg sitter på toget, oppdager jeg plutselig at Jesus sitter like i nærheten av meg. Han drikker en øl. Men det er ikke meg han har kommet for å snakke med. Han vil snakke med gutten på setet bak, han med gipset arm.

En dag jeg sitter på toget...
«Hva er det som har skjedd?» spør Jesus.

Hvis det var noen andre som hadde spurt, kunne gutten ha svart unnvikende, men nå er det jo Jesus han snakker til. Jeg vet ikke om gutten hadde truffet Jesus tidligere, men han nøler iallfall ikke med å svare. Uten tanke på at alle i togkupeen kan høre det, begynner han å fortelle.

Han forteller om den forbannede fyren (Jesus tåler såpass) som drikker og slår moren hans. Gutten skulle egentlig ha vært på besøk hos moren i Göteborg hele helgen, men i går kveld var det blitt bråk. Fyren hadde vært full, og gutten hadde gått imellom for å forsvare moren. Det var derfor han hadde armen i gips nå.

Jesus lytter, og når gutten trenger det, hjelper Jesus han på vei.

Etter slagsmålet hadde fyren kastet ut både gutten og moren, og de hadde tatt inn på et ungdomsherberge. Nå var gutten på vei nordover igjen, og moren skulle komme etter. De skulle bo sammen, og gutten skulle beskytte moren mot alle drukkenbolter. Det hadde visst vært flere tidligere, men nå skulle det bli slutt på den slags.

Jesus lytter helt til siste ord er sagt. Da går gutten sin vei, og Jesus forsvinner han også. Det er bare mannen med ølen igjen.

«Jeg er imponert over hvor god du er til å lytte,» sier jeg til han.
«Ja, jeg ble virkelig overrasket over at gutten åpnet seg så totalt for meg,» svarer han.

Jeg er ikke overrasket, tenker jeg. Du hadde jo Jesus i dine øyne. Men det sier jeg ikke.


Denne historien er ikke skrevet av meg, men lånt i fra Bibel.no. Den minner meg om at vi som er kristne har Jesus inni oss, og at det jeg gjør, er det Jesus får gjort. Vi må kanskje bli enda flinkere til å se mennesker rundt oss, og møte dem på den måten Jesus ville ha gjort det :)

#gud #jesus #kristen #kristne #mot #lytte

Livet uten mascara

Det virker kanskje utenkelig. Ufattelig, Uutholdelig og urimelig. Kanskje du ikke en gang klarer å se for deg et slikt liv. Men jeg har oppdaget det; Det finnes et liv uten mascara!

 Det er vel kanskje to måneder siden nå. Jeg skulle sminke meg. Sakte, smertefullt gikk det opp for meg; Mascaraen var borte! Jeg tenkte at den ville dukke opp snart. Men akk, nei. Og uten mascara er det ikke noe vits med øyenskygge eller eyeliner (ikke for meg i det minste).Nå som jeg er avvendt, har jeg egentlig sett at livet uten mascara ikke er så ille. Man slipper å fjerne sminken når man egentlig vil rett i seng. Man slipper å våkne opp og angre på at man ikke fjernet sminken allikevel. Og man slipper de litt mørkere ringene under øynene. For ikke å snakke om selvtillitten! Nå som jeg har sett at ingen stempler meg som monster uten mascara har selvbildet steget med minst tre poeng (!?)

Siden jeg enda er for fattig (eller gjerrig eller noe) til å kjøpe meg en ny maskara i Norge, har jeg nå omsider bestilt en på Ebay. Så får vi se om jeg får den før jul...

Bildet er ikke av meg, og ikke uten mascara. For på tross av alle de fordeler et mascara-løst liv har, så er nydelige, fotogene øyne ikke en av dem. Derfor puttet jeg inn dette bildet av Ane fra 2010.
Hvem andre takler en dag eller en måned uten mascara?? :P

#sminke #skjønnhet #selvbilde #mascara #makeup

 

Fremtid og Håp (9 av 24)

 

Hver dag i Advent skal jeg dele et bibelvers som jeg liker. Fordi hver dag i advent, skal man vente på noe godt. Fordi bloggen min skal brukes til å spre små mirakler til alle dere som leser. Og fordi bibelvers har åpnet opp for mange små mirakler for meg!

Jer.29.11.

Dette bibelverset er virkelig en av mine favoritter. Så godt det er å vite at Han har fredstanker for oss. At han har planer om en fremtid, planer om håp, for meg. Minn deg selv på dette bibelverset når alt ser mørkt ut! :)

 

Dagens bilde er tatt av noen av englene jeg hekler for tida. Jeg ligger enda ganske etter med produksjonen, fordi det er hele tiden nye som bestiller. Til nå har jeg solgt over 80 engler, og tjent over to og et halvt tusen kroner til barna i slummen i Brasil. Les mer om dette juleprosjektet mitt HER.

Jeg har også blitt skikkelig, skikkelig forkjøla. Hodet er som bommul-og-betong-legering, nesa bytter på å være potte tett, og å sildre som en bekk, og når jeg svelger kjenner jeg antydningen til en sirkelsag i halsen. Mens jeg venter på at jeg skal bli friskere, holder jeg meg innendørs med teen og kakaoen og prøver å overbevise meg selv om at jeg skal få gjort noe nyttig.

 

#bibelvers #bibelen #bibel #jul #julekalender #gud #håp #fremtid #planer #glede

Juleforening

Første desember var jeg på juleforening. Jeg holder enda på med prosjektet mitt: Reddende Engler. Så jeg heklet i vei til god julemusikk i bakgrunnen.


Bente konsentrerte seg om julebaksten, som vi konsentrerte oss om å hive innpå et øyeblikk senere. Vepsebol er herved min nye julefavoritt!

Amy, på sin side, dillet med siste finish på sin helt spesielle julekalender. Hver dag står det en ting hun skal huske å gjøre;)


Koselig å treffes med andre hobbyglade venninner :)

#hobby #forening #DIY #kos #venner

Første Kongebok

"I Gibeon viste Herren seg for Salomo i en drøm om natten. Gud sa: «Be om hva du vil. Jeg skal gi deg det!."

1.Kong.3.5.

 

Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig.Tittel: Første Kongebok (11 av 66)

 

Forfatter: Ukjent. Muligens Jeremia.

 

Datering: 560-538 f.kr.

 

Innhold: Boka inneholder historien til kongene i Israel og Juda, og starter med Kong Salomo. Du kjenner kanskje historien om hvordan Salomo fikk sin visdom? Vi ser hvordan de ulike kongenes valg om å gå lenger og lenger bort fra Gud påvirker hele landet Israel. Profeten Elia er også en viktig mann mot slutten av denne boka. Jeg er spesielt facinert av hvordan Elia møter Gud i Kapittel 19, vers 11->

 

Min Mening:  Det er vanskelig å få en oversikt over alle kongene og deres regjeringstider, men budskapet om å holde seg til Herren kommer klart frem som det viktigste for meg akkurat nå.

 BildeKilde

Nå har jeg lest en seksdel av bøkene i bibelen for denne gang! Men i antall sider er det nok nærmere en fjerdedel av hele bibelen, for de første bøkene er de lengste :)

Ransakelse (8 av 24)

Hver dag i Advent skal jeg dele et bibelvers som jeg liker. Fordi hver dag i advent, skal man vente på noe godt. Fordi bloggen min skal brukes til å spre små mirakler til alle dere som leser. Og fordi bibelvers har åpnet opp for mange små mirakler for meg!

Salme 139.23-24

Dette bibelverset hadde jeg lenge på bakgrunnen på PC'en min. For å minne meg selv på at Gud ser alt, og for å be Ham om å dele noe av dette som han ser... Gud, jeg vet at du er god, og jeg ber deg om å ransake meg; slik bare du kan. Og fortell meg hva du ser på innsiden, så jeg kan ta det i følge :) Med Guds hjelp håper jeg å hele tiden bli en bedre versjon av meg selv.

 

Nå har jeg omsider blitt syk, jeg også. Som alltid passer det veldig dårlig. Har tre avtaler i dag som jeg lurer på om jeg skal avlyse.
Sånn ellers så var jeg på julebord i går; Damenes aften. Siden mange av mennene går på julebord med jobben, laget noen driftige damer et julebord for husmødre. Så jeg slengte meg med, og koooste meg masse med kalkunmiddag, nydelig sang, gode venner, og himmelske desserter. Været var også fortreffelig i går. Sol og snø; uslåelig kombinasjon! Nå håper jeg bare at jeg blir frisk fort!

 

#bibelvers #bibelen #bibel #jul #julekalender #gud

Julekonsert med Maria Arredondo

Torsdag hadde vi månedens (eller halvårets) storm. Og da var jeg på julekonsert. Det startet jo bare med at jeg sa ja til å selge biletter, og når man får en 300-kroners julekonsert gratis, kan man jo ikke takke nei! Maria Arredondo, Torstein Sødal, og Kjell Inge Torgersen sang julestemningen inn idet kirka knaket og braket av stormen ute. Plutselig, midt i en sang om jul og lys, gikk strømmen. Alt ble stilt og mørkt en stund. Men de flotte folkene reddet seg inn, og skapte en helt egen, magisk stemning med en akkustisk felles-versjon av Det Lyser i Stille Grender. Akkopagnert av lysende stearinlys-stubber ble det et høyst koselig øyeblikk, og strømmen kom igjen i tide til en nydelig avsluttning også :)

Bildet er tatt av min kjære forlovede, som akkurat er i gang med å starte Film og Foto-firma sammen med en kamerat.

#konsert #musikk #jul #julestemning #julesanger #kos #christmas

Ferdiglagte Gjerninger (7 av 24)

Hver dag i Advent skal jeg dele et bibelvers som jeg liker. Fordi hver dag i advent, skal man vente på noe godt. Fordi bloggen min skal brukes til å spre små mirakler til alle dere som leser. Og fordi bibelvers har åpnet opp for mange små mirakler for meg!

Å vandre i "ferdiglagte gjerninger" er et sånt kristent begrep, som blir ganske mye brukt. Og her er antagelig verset som ligger til grunn for det. Dette oppmuntrende verset minner oss på at Gud har en plan for hver enkelt. Du er Hans verk, Hans mesterverk! Han har en mening med ditt liv. En mening om å gjøre gode gjerninger. Så du trenger egentlig bare å vandre nær til Ham, og dermed oppfylle Hans perfekte plan.


Verset er så fint på engelsk også, så jeg måtte jo bare ta det med... :)

Foccacia (Nyttårsforsett 15 av 20)

Et av mine nyttårsforsett 2013 er å lage 20 matretter som jeg aldri har prøvd før. Nå har jeg fullført tre fjerdedeler, og nærmer meg målet. Foccacia er herlig til supper, salater og mye forskjellig. Jeg hadde aldri laget det før, og ble overrasket over hvor enket det var (få ingredienser). Kommer garantert til å lage det igjen en gang. Denne gangen ble brødet servert til pastasalat med kylling og pesto. Utroolig godt :) Eneste forbedringspotensialet måtte være å lage litt mer neste gang... :)

PS: Foccacia uttales "Fokkatsja"

Give Thanks with a Grateful Heart (6 av 24)

Hver dag i Advent skal jeg dele et bibelvers som jeg liker. Fordi hver dag i advent, skal man vente på noe godt. Fordi bloggen min skal brukes til å spre små mirakler til alle dere som leser. Og fordi bibelvers har åpnet opp for mange små mirakler for meg!


Salme.23.

Jeg hadde egentlig ikke tenkt at disse innleggene skulle inneholde "topp 24 vanlige bibelvers." Men når et vanlig, og godt kjent bibelvers surrer rundt i hodet midt som en velkommen flue idet jeg våkner, så må jeg jo ta det med allikevel. Om igjen og om igjen danset ordene i hodet mitt: Herren er min hyrde. Jeg mangler ingenting. Han lar meg ligge i grønne enger.... Bare godhet og miskunn skal etterfølge meg...En takkesalme som minner meg på å være takknemlig for alt jeg tar for gitt. Jeg mangler jo ingenting. Jeg har mat, vann, drikke, venner, underholdning, en mening med livet. Og selv om ting er vanskelig noen ganger, så vet jeg at Han er med meg.

Så i dag handler dagen for meg om å være takknemlig. Hva er du takknemlig for?

 

#bibelvers #bibelen #bibel #jul #julekalender #takk #gud

Har kjøpt Brudekjole!!

Nå har jeg vært på Agape, og på Brudesalongen i Stavanger for å prøve kjoler med forloveren min. Det var gøy å endelig komme i gang, og få litt mer peiling på hva jeg egentlig vil ha.

Og nå har jeg altså bestilt! Jeg endte opp med å bestille kjole over nettet, da jeg har hørt mange som har blitt fornøyde med det. Dessuten er det jo betraktelig billigere. Og når jeg fikk prøve en kjole som var nesten lik den jeg ville bestile, var det enklere å gjøre det. Selvsagt er det risikofylt å bestille uten å få prøve. Men noen sjanser må man ta. Og jeg skal selvsagt skrive om jeg blir fornøyd eller ikke når den kommer :)

Jeg legger ikke ut bilde av kjolen jeg skal ha, og heller ikke den jeg prøvde som lignet. Noe må jo være en overraskelse; og Thomas skal jo heller ikke se kjolen. Men her er et bilde fra prøvingen (av den kjolen jeg likte minst, haha)


 

 

Stemningen var god på Agape, men da jeg prøvde den siste kjolen gikk plutselig brannalarmen, og vi måtte ut. Jeg i brudekjole, og uten sko (men det var nesten bedre enn de høyhelte skoene jeg hadde hatt på meg minutter tidligere). Følte meg skikkelig på utstilling midt i Stavanger idet det vanlige rushet trillet forbi og menneskene snudde nysgjerrig på hodene... Brannvesenet kom, brannen (som var på Rimi, vegg i vegg) ble tatt hånd om, og vi fikk endelig gå inn igjen. Litt drama i hverdagen er vel ikke å forakte :)

Hvis du vil vite mer om brudekjolevalget mitt, kan du jo ta en titt på de kjolene jeg la ut i et tidligere innlegg at jeg likte HER. Du finner også mer om slike ting i bryllup-kategorien på bloggen min.

Nå som jeg har ferie, blir det nok mer tid til å tenke på bryllupet. Jeg har tenkt til å begynne å lage bordkort og invitasjoner snart, også skal jeg sy kjoler til mamma, forlover og brudepikene. Så det er vel bare å komme i gang med diverse prosjekter nå!

#bryllup #brud #brudekjole #kjole #kjoler #wedding #hvit #eventyr #moro #drama #spennende

Prioritering (5 av 24)

 

Hver dag i Advent skal jeg dele et bibelvers som jeg liker. Fordi hver dag i advent, skal man vente på noe godt. Fordi bloggen min skal brukes til å spre små mirakler til alle dere som leser. Og fordi bibelvers har åpnet opp for mange små mirakler for meg!

Matt.6.33.


Ahh, et herlig bibelvers å tenke på. Som i går, har det noe med bekymringer å gjøre; det var egentlig ikke helt planlagt. Men vi kan nok alle bekymre oss litt for mye mange ganger. Men dette verset har et annet aspekt som gårsdagens ikke hadde; Søk først Guds Rike! Og hvis du gjør det, så kommer alt det andre i tillegg! Vi skal ikke bare "Ikke bekymre oss". Men vi skal fokusere på Ham. Han er allmektig, og han bryr seg om oss. Vi må bare sette ham først, og ikke sist.
Så, i dag er kanskje en herlig dag for å tenke over prioriteringene dine for dagen og uka. Hva bruker du egentlig tid på?

I dag skal jeg i hvert fall bruke litt tid på å takke Ham. For i går svarte Han virkelig på en av mine inderlige bønner. Gud er så god! :)

 

#bibelvers #bibelen #bibel #jul #julekalender #bekymring #fred #gud

Home at last!

Nå har jeg en sånn "Ahhh, endelig HJEMME igjen"-følelse. Når sant skal sies, så har jeg bare vært borte en eneste natt, og da altså TO dager. Men det føles allikevel ganske godt å komme hjem. Siden forrige gang jeg var hjemme har jeg skrevet English Literacy eksamen, spist pen mat i Stavanger med de pene jentene i klassen, sovet søtt hos snilleste Monica på Sola, og deretter truffet min kjære (andre) Monica og de 20 hundene hennes i Sandnes før jeg nå har kommet meg tilbake til den trygge landsbygda og bort fra skremmende parkeringshus, lyskryss og skyskrapere (nå tuller jeg fælt...)

Anyhow.... Min første handling tilbake i hjemmet (med unntak av å deise ned ved PC'en) var å bake en ny gjeng med julekaker. Det føles godt!(Og smaker ikke så "hælvgærent" heller)

Jeg har ikke fått lagt inn bildene fra kamera enda, så jeg slenger inn et bilde fra natt-grilling i høst.


Hva har du gjort de siste dagene? :)

Uten en bekymring (4 av 24)

Hver dag i Advent skal jeg dele et bibelvers som jeg liker. Fordi hver dag i advent, skal man vente på noe godt. Fordi bloggen min skal brukes til å spre små mirakler til alle dere som leser. Og fordi bibelvers har åpnet opp for mange små mirakler for meg!Tror bildet snakker for seg selv. God bekymringsfri advent, folkens!

 

Jeg er akkurat nå i Stavanger hos min kjære venninne Monica. Eksamen i English Literacy er nå overstått og glemt. Jeg har JULEFERIE!! Var ute en siste tur med klassen i går kveld og spiste; nå skal vi alle hver til sitt; og det er litt trist. I dag tar jeg også turen til Sandnes før jeg skal hjem igjen...

#bibelvers #bibelen #bibel #jul #julekalender #

Du har arverett (3 av 24)

 

Hver dag i Advent skal jeg dele et bibelvers som jeg liker. Fordi hver dag i advent, skal man vente på noe godt. Fordi bloggen min skal brukes til å spre små mirakler til alle dere som leser. Og fordi bibelvers har åpnet opp for mange små mirakler for meg!


Gal.4.6-7.

Med dette verset ville jeg egentlig bare minne deg på at du er Guds (Skaperens!) Datter (eller sønn). Det betyr at du vil arve Hans formue; Hans eiendeler. Hvis du velger å være hans barn, er du en arving til hele himmelens rike. Det kan være godt å huske på, en kald tirsdag i advent når man sikkert er ganske stressa...

Husk på at Pappa Gud er glad i deg. Han vil ditt beste, selv om han ikke alltid gjør alt "slik du helst vil det."

 

Siden jeg har eksamen i dag, ble dette innlegget forhåndsskrevet i går. Da skulle jeg forberede meg til eksamen, så derfor blir dette innlegget skrevet litt fort. Hvis noen lurer, så skriver jeg altså akkurat nå om Coraline sitt forhold til familien, sammenlignet med Harry Potter og Jane Eyre. Meget interessant. Resten av dagen skal brukes til å feire friheten (eksamenslutt og juleferie!) med kjære Monica og gjengen i klassen :)

Bønnevandring til Blåfjell

Siste helga i November var været upåklagelig og lufta frisk i det vi satte kursen mot Blåfjell for å gå på bønnevandring. Turen startet fra linepollen, og det tok ca 40 minutter å tusle opp til Blåfjellgruvene.Der gikk vi inn i ruinene til det gamle bedehuset som bærer minner etter en heftig vekkelse for 140 år siden. Vi stilte oss opp, en hel gjeng med folk, sang noen lovsanger, ba noen bønner, og så fikk alle tenne fakler for å gå ned igjen i fakkeltog. Kos!Men før vi tok beina fatt på nedturen, ble denne minnestavla avduket :)


Ingenting som en tur i Guds herlige, friske natur! Og nå har den vært umiskjennelig frisk og klar de siste søndagene, noe som nytes til det fulle hver gang :)

#tur #natur #friluftsliv #bønn #be #vandring

Forgiveness is Bliss (2 av 24)

 

Hver dag i Advent skal jeg dele et bibelvers som jeg liker. Fordi hver dag i advent, skal man vente på noe godt. Og fordi bloggen min skal brukes til å spre små mirakler til alle dere som leser. Og fordi bibelvers har åpnet opp for mange små mirakler for meg!


Ef.4.32.

Igjen hadde han sagt de sårende ordene. Igjen følte jeg meg mindre verdt enn noen. Sinnet bruste plutselig i meg; hvordan kan noen behandle andre slik? Jeg kjente raseriet gi meg styrke helt ut i fingerspissene og fikk lyst til å knuse noe. Jeg tok med måfå tak i en vase, og slengte den i bakken. Nøt synet av de tusen bitene. Og like fort raste det sammen. All styrke og selvfølelse var igjen erstattet med nederlag og bitterhet, som eter opp innenfra.

Noe av det vanskeligste som finnes er å tilgi noen mens du fremdeles er sint og såret. Men jeg vil oppfordre deg til å ikke bære nag til noen nå i jula. Som det står i bibelen; ikke la solen gå ned over ditt sinne. Tilgi, om ikke annet, så for ditt eget beste... For hvem blir egentlig mest skadet av bitterheten som sitter i oss?

 

I går fikk jeg eksamenoppgaven min som skal skrives i morgen. Har planlagt mer eller mindre hva jeg skal skrive om, så jeg håper at dette blir bra. Og om litt over et døgn har jeg FERIE! Herlig :)

#jul #julekalender #glede #bibel #bibelvers #bibelen #kristen #tro

Risotto med Kylling (nyttårsforsett 14 av 20)

 Et av mine nyttårsforsett 2013 er å lage 20 matretter som jeg aldri har prøvd før. Risotto ble min rett nummer 14. Jeg smakte risotto for første gang i York i vår. Synes det var skikkelig godt, og jeg er fornøyd med å meddele at jeg klarte å lage en vellykket risotto på første forsøk!

For de som ikke har smakt risotto, er det en rett av småkornet ris med litt kremete konsistens. Den kan spises alene, eller sammen med kjøtt, sjømat eller kylling.  Dette er nok ikke noe jeg kommer til å lage hver uke, da det er litt dyrt og tidkrevende. Men et smakfullt alternativ til vanlig ris når du skal kose deg litt ekstra!Har du noen gang prøvd å lage risotto?

Er det vanskelig å glede seg i jula? (1 av 24)

Nå tenner vi ett lys i kveld,

vi tenner det for GLEDE

Det står å skinner for seg selv

og oss som er tilstede

Hver dag i Advent skal jeg dele et bibelvers som jeg liker. Fordi hver dag i advent, skal man vente på noe godt. Og fordi bloggen min skal brukes til å spre små, gode mirakler til alle dere som leser. Og fordi bibelvers har åpnet opp for mange små mirakler for meg!


Fil.4.4-7.


Det er mange som har vanskelig for å glede seg til jula. Vanskelige familiesituasjoner, ensomhet, og skuffelser kan gjøre at mange faktisk gruer seg til jul. Jeg ønsker bare å oppmuntre dere med at det finnes glede som gleder seg på  tross av sorg og smerte. La gleden komme fra en takknemlighet dypt inni deg, og la den spres ut til dem rundt deg som virkelig trenger det!

Dette bibelverset handler om å glede seg. Men hvordan kan man alltid være glad? Jeg tror at det å være glad kan være en bestemmelse. Man kan være glad på tross av vanskelige omgivelser. Selvsagt er vi triste noen ganger, men da kan vi trekke frem de tingene vi har å være glad for, så kanskje hjelper det litt. Verset sier også at vi ikke skal bekymre oss. Det må jeg mange ganger fortelle meg selv. Og noen ganger hjelper det! Legg bort bekymringene dine, og nyt adventstiden. Så vil Guds fred bevare hjertet ditt :)

 

De siste dagene har vært så travle, at jeg knapt har hatt tid til å tenke. Jeg har i tillegg vært litt småsyk innimellom (vet ikke hva det er for noe rart...) Men fremover dukker det nok opp innlegg om brudekjole-prøving(med masse drama!), besviming på ikea, ting jeg lager, skolearbeid jeg blir ferdig med og enda flere oppmuntrende bibelvers :)

#jul #julekalender #glede #bibel #bibelvers #bibelen #kristen #tro

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits