desember 2012

Nyttårsforsetter

Nyttårsforsettene mine for 2012 var:

*Lære å sy

*Sy en kjole

*Fortsette å vokse i forholdet til Gud.

 
Kjolemålet går som det suser. Nå har jeg sydd fire kjoler, og har ikke tenkt til å gi meg enda. Jeg lærer også mer og mer om Gud, og blir bedre kjent med Ham. Er veldig fornøyd med målene mine for 2012!


Nyttårsforsettene mine for 2013 blir:

* Lære meg å lage Thaimat.

* Lage tjue matretter jeg ikke har laget før.

*ikke gå i minus på sparekontoen etter all reisingen som kommer i 2013 (Brasil, England og muligens Tyskland...)

Hvis du vil kan du lese mitt innlegg med tips for å lage nyttårsforsetter som du klarer å fullføre >Her<.

Hva er dine nyttårsforsetter?

Er det noe du gleder, eller gruer deg til?

Reiser hjem

Vi startet hjemturen fra østlandet med omtrent 16 minusgrader. Noe vi synes var forfryktelig ubehagelig kaldt. I bilen var det heldigvis litt bedre.
Vi kom til brua over mjøsa da dette storslagne synet møtte oss. Jeg knipset i vei før vi kjørte videre av sted mot Charlottenberg i Sverige.

Flinke Thomas kjørte hele veien (ca 11 timer) uten å klage (så veldig mye). Men det var kanskje bare fordi han ikke ville risikere å ha meg bak rattet.

Plutselig, rett før vi kom inn i Sverige, var det -21 grader! Ikke rart jeg frøys på føttene...

Vi kjøpte noen solide hauger med godteri, og så puttet vi inn matvarer og diverse stasj i alle tomrommene som var igjen i den ellers-så-romslige Volvoen.


Så kjørte vi gjennom høye skoger, opplyste storbyer og slapsete veier. Det tok en god del ekstra tid fordi det var så glatt, men klokka ett om natta var vi endelig fremme og bar inn omtrent tusen bæreposer og en koffert i huset.

Bilturen var ferdig for denne gang. Det er godt å ha noen ekstra dager her hjemme før skolen starter igjen.

Tid med venner

I dag har vært en god dag. Jeg har ryddet, slappet av med kjæresten, gjort meg avhengig av The Sims 3 igjen, og vært i bursdagsselskap. De neste kveldene blir også like sosiale med før-nyttårs-samling og nyttårsfest.

Men i dag, da jeg satt sammen med 10-15 gode folk, slo det meg at man egentlig får snakket veldig lite med folk i sånne store settinger. Skulle ønske jeg hadde hatt mye mere tid med hver enkelt av vennene mine. Tid til å prate. Tid til å forstå. Tid til å dele livet.

Hvordan har det seg at vi har så mye tid, men så lite blir brukt til virkelig verdifulle ting? Hvordan kan jeg bruke tida mi bedre, så jeg får gjort en forskjell for vennene mine? Så jeg kan få være tilstede for dem når de trenger meg?

Avslutter dette litt duse og nokså forvirrende innlegget med et søtt bilde av bestemor sin hund Heidi.
Rosa Dager

Jeg har tatt så mange bilder i det siste hvor himmelen har vært helt rosa. Synes det er utrolig nydelig. Jeg elsker soloppganger og solnedganger, og bildene kommer såvisst til nytt nå når himmelen er grå som sorgen selv.Ha en fin helg!

Jeg rir så snøen fyker

Oppholdet hos pappa i romjula var kort, men jeg fikk allikevel tid til en ridetur. Stine er som alltid bortenfor snill, og lar meg låne hesten (Dokka) så mye jeg vil. Så i tretten minusgrader red vi en tur på jordet. Dokka synes egentlig hele greia var tullete, og ville inn i stallen. Så hver gang vi snudde opp mot stallen var hun mer enn ivrig etter å både trave og å galloppere. Jeg takket ikke nei, men det ble litt skummelt når plutselig salen begynte å skli ned mot den ene siden. Tydeligvis hadde vi ikke strammet den godt nok. Det satte en stopper for den galoppen, og vi gled fint over i trav igjen.

På den lille (kvarter lange) turen klarte jeg å få helt frossne tær, og ble veldig støl dagen etterpå. Skulle ikke tro en så kort tur skulle gjøre sånt utslag, men både armer og bein verket. Jeg må nok ri litt oftere, så jeg får trent opp ridemusklene!

 

Det var en nydelig, rosa morgensol i bakgrunnen.


Vi red i ganske mye snø. Føltes litt tryggere, i tilfelle jeg hadde falt av...

Hvis du ser på beina mine, er det ene høyere opp enn det andre.

Det er fordi salen skled nedover mot venstre.


Jeg skulle virkelig ønske jeg kunne ri oftere, men jeg er liksom ganske sjelden hos pappa for tida, og hjemme er det lite muligheter... Men jeg nyter de turene jeg får, i hvertfall!

Andre som liker å ri?

Juleferie i Snølandskapet

De siste dagene har vi fått oss et pust i bakken. En pause fra all aktiviteten som ofte svever over jula. Jeg og kjæresten er på langtur til pappa på østlandet. Nå har sittet mest inne å kost oss, siden det er godt over ti minusgrader. Tror det har vært nede i -16 grader. Men vi har kommet oss ut en tur hver kveld og gått en liten tur, jeg og Thomas. Det er viktig å opprettholde de gode vanene også på ferie!En halvmeter med snø er en kjærkommen forandring i hverdagen :)

En lang, uklar kjøretur

Første juledag hoppet jeg og kjæresten inn i Volvoen med fronten rettet mot østlandet. Det ble drøye ni timer i bilen med enkelt pauser innimellom. Klarte å få lest ferdig to bøker på turen, og nå angrer jeg på at jeg ikke tok med flere. Hva skal jeg egentlig finne på på veien hjem?

Tok noen stemningsbilder av veien da jeg var tom for lesestoff. Enjoy.

 

My Sisters Keeper

 "The only way to save your daughter is to sacrifice her sister."


Tittel: My Sisters Keeper

 

Forfatter: Jodi Picoult

 

Innhold: Tretten år gamle Anna Fitzgerald ble født med en hensikt. Hun skulle redde sin søsters liv. Gjentatte ganger har legene brukt henne for å få tak i stamceller, blod og andre ting som kreftsyke Kate trenger. Men nå vil Anna sette en stopper for dette idet hun saksøker sine egne foreldre for retten til sin egen kropp. Selv om hun vet at det vil koste henne livet til søsteren Kate.

 

Min mening: Jeg absolutt elsket boka! Språket var helt fantastisk med enormt mange fine sitater jeg kunne tenke meg å henge opp på veggen eller noe. (Leste boka på Engelsk. På norsk heter den "min søsters vokter"). Spenningen var der hele tiden. Der er trist, gripende og fantastisk. Jeg kunne faktisk tenkt meg å lese den en gang til med det samme, og kommer garantert til å gjøre det senere.

Hvis du har sett filmen, vet du hvor god storyen er. Men boka har en annerledes slutt, så den er absolutt verdt å få med seg. Dessuten gir bøka (i hvertfall meg) mye mer enn en film klarer...

 

Jeg gir boka karakteren 6. Elsker den! Kommer nok til å lese mer av Jodi Picoult senere, og denne boka MÅ jeg kjøpe meg. Anbefales sterkt til alle som tåler en trist historie.

 

Gode sitater fra boka:

"I learn from my own daughter that you don?t have to be awake to cry." Sara, Kate's mom

 

" 'Dad?' I repeated. My father looked right at me, but he didn't answer. And his eyes were dazed and staring right through me, like I was made out of smoke. That was the first time I thought that maybe I was. " Jessie, Kate's Brother

Julebord

Bitte-bitte-lille julaften var vi på Julebord i menigheten. Det var første ungdomsmøtet i det nye bygget, noe som var veldig stas (selv om vi måtte spise i gangen). På menyen var det koldtbord med mange spennende retter, og etterpå ble det enormt med latter og underholdning. Stmningen ble spesielt vanvittig god da Espen inntok scenen med Robbie Williams' "Let me entertain you." Jeg fikk også brukt julekjolen som jeg har sydd selv; prøveturen ble både vellykket og behagelig. Fornøyd! Sånne kvelder med gode folk blir alltid bra. Jeg liker det!

Sjekk denne søte gjengen:Jeg har forandret meg

Jeg har forandret meg gjennom tenårene. Fra introvert til ekstrovert.

Jeg traff en i Stavanger som spurte om jeg var introvert og ekstrovert. Sammenhengen var at han studerte personlighetstolkning. Jeg begynte å tenke litt over dette, og var egentlig ganske usikker. Men først må jeg kanskje forklare ordene (slik jeg har forstått dem):

Hvis du er ekstrovert, er du sosial og liker å være ute blandt mange folk. Du har gjerne mange venner, og slapper av i folksomme settinger.

Hvis du er introvert, er du mer innesluttet. Du har heller noen få, gode venner enn mange. Og du slapper mest av når du er alene, eller sammen med de nærmeste.

Jeg tenkte på meg selv, og fant vel egentlig ut at jeg har forandret meg ganske kraftig på dette området. På barne og ungdomskolen var jeg definitivt introvert. Jeg var mye hjemme alene og leste. Jeg hadde ikke veldig mange venner, men var ikke ensom allikevel. Nå har jeg forandret meg.

En gang i løpet av videregående ble jeg mer sosial. Nå har jeg ganske mange venner, og er ute blandt folk omtrent hver dag. Jeg får nesten abstinenser av å være alene en lørdagskveld. Jeg vet ikke helt hvorfor eller når denne endringen skjedde. Men jeg tror jeg liker det. Gutten som studerte personlighetstolkning (eller hva det nå var) gjettet i hvert fall at jeg var ekstrovert, så jeg får ta hans ord for det ;)

 Andre som har forandret seg?

Er du introvert eller ekstrovert, tror du?

Juleforening

Noen få dager før jul arrangerte vi en juleforening. Da kom virkelig julestemningen på plass. Kakene ble satt frem i flertall på bordet og vi koste oss med duftende te, juletrepynting og masse digg. Pakkeleken er også et must, og jeg vant en pakke med julete. Etter all kosen klarte jeg også å få tid til litt sying også. Nå mangler jeg bare siste finishen på den søte barnekjolen jeg har sydd.

Bente hadde bakt masse gode julekaker. Favoritten ble Oreo cheesecake cookies (eller noe i den duren).


Og her er et fortreffelig bilde av verten selv :)

Noen av jentene med pakkelekengavene.

 

Og juleteen som jeg vant.

 

Håper alle nyter julefreden :)

Multiplying missional leaders

 

 

"From half-hearted volunteers to a mobilized Kingdom force"


Tittel: Multiplying missional leaders

 

Forfatter: Mike Breen

 

Innhold: Boka handler om å bygge misjonale ledere. Altså menighetsledere som er opptatt av (og utrustet til) å spre budskapet om evangeliet. Den forklarer hva som kjennetegner en god leder og hva du kan gjøre for at du skal påvirke andre til å bli misjonale ledere. Den gir flere kjekke sammenligninger for å forklare poengene, så det blir lettere å forstå, og boka har et bra språk. Det er en slags forsettelse av boka "Å bygge en disippelkultur" som jeg har skrevet om før.

 

Min Mening: Boka var litt tung å lese i noen delkapitler, kanskje spesielt siden den var på engelsk. Den var absolutt nyttig til noe, og hadde flere gode poenger og tenkemåter. Men den når ikke helt opp siden jeg synes den var litt lite praktisk: hvordan skal vi egentlig få til alt dette?

 

Jeg gir den karakteren 3! Mye bra innhold og poenger, men litt rotete skrevet i motsetning til den faste strukturen vi finner i den andre boka jeg har lest av Mike Breen.  Anbefaler boka til dere kristne som er opptatt av å være gode ledere og disipler!

 

Bra sitater:

"Religion has had a love affair with words and correct ideas, whereas Jesus loved people, who are always imperfect"

"Clearly God is in control and we can?t manipulate the wind that is his spirit, but certainly we can raise the sails in readiness, can't we?"


>BildeKilde<

 

Julaften - og planen for første dagDenne julaften ble litt av hvert. I begynnelsen var den i hvertfall veldig stressende. Vi jobbet på spreng i planteskolen for å prøve å bli ferdige. Når vi endelig klarte å stenge butikken (to timer for sent) hadde vi et vell av graver å stelle før vi kunne gå på julefeiring. Vi måtte også lage ferdig sausen til riskremen før vi hoppet i bilen over en time for sent og kjørte mot Egersund.

Når dette først var overstått ble dagen mye bedre. Vi traff på lillebror Anders (som ikke kom seg helt hjem i går pga været) og feiret sammen med tante, onkel og søskenbarn. Elsker å tilbringe jula med søskenbarna mine, som er på samme alder. Vi fikk ikke lite gaver heller! Naiki, hunden, ble helt vill av glede da hun fikk et teppe å tygge på. Anders elsket spillet han fikk av en kamerat og mamma var kjempefornøyd med luktelyset. og jeg? Jeg var overveldet av ny koffert, masse fine ting til jeg skal flytte ut, penger og gavekort. For ikke å glemme at jeg fikk meg krumkakejern. Takk Onkel! :)

 

 

 

Naiki ble liggende å sutte på teppet resten av kvelden :)

 

Det ble sen kveld i går. Men måtte allikevel opp tidlig i dag. For i dag skal nemlig jeg og gutten min reise av sted til Østlandet å besøke pappa sin side av familien. Blir en lang kjøretur, men sammen med Thomas og den nye kofferten min skal det nok ikke bli noen problemer i det hele tatt! Gleder meg til å se folk igjen.

Hvordan var din julaften? 

 

Say Thanks - BTM#24

Be The Miracle! Tjuefjerde Desember.

Jula inneholder så mye godt. Å gi, å smile, å varme, og å være sammen. Min julekalender handler om nettopp dette, gi gode tanker og oppmuntringer til de rundt deg. Hver dag legger jeg ut en utfordring som du kan (og jeg må) gjøre. Så kan vi sammen gjøre en forskjell der vi er, og gjøre jula littegranne bedre for noen andre. Vær Mirakelet for dem rundt deg!

(Jeg setter forresten veldig pris på om noen sender en liten kommentar hvis de har gjort utfordringen min en dag! De som kommenterer at de har gjort det, og hvordan, kan vinne en anbefaling av bloggen sin, hvor jeg skriver hva jeg liker med den, og publiserer (med link) på min blogg. God reklame for deg, og forhåpentligvis en oppmuntring til å gjøre andre glade.)


DAGENS UTFORDRING:

 

1.       Denne kalenderen har handlet mye om å gi. Gi glede, gi tid og gi gaver. Julaften må alltid handle om noe spesielt. Denne luka handler om å takke. Takk for at du får gå før kona med den store handlevogna i kassen på Rimi. Takk for at du endelig er ferdig med å pynte og bake til jul. Takk hjertelig for alle de flotte pakkene du får i dag, og for all omtanken som ligger bak. Takk for at vennene dine alltid stiller opp når du ringer dem, og mest av alt, takk Ham som gav deg alt! Takk Gud for livet ditt. Det skal jeg.

 
Nice message - BTM#23

 

Be The Miracle! Tjueandre Desember.

Jula inneholder så mye godt. Å gi, å smile, å varme, og å være sammen. Min julekalender handler om nettopp dette, gi gode tanker og oppmuntringer til de rundt deg. Hver dag legger jeg ut en utfordring som du kan (og jeg må) gjøre. Så kan vi sammen gjøre en forskjell der vi er, og gjøre jula littegranne bedre for noen andre. Vær Mirakelet for dem rundt deg!

(Jeg setter forresten veldig pris på om noen sender en liten kommentar hvis de har gjort utfordringen min en dag! De som kommenterer at de har gjort det, og hvordan, kan vinne en anbefaling av bloggen sin, hvor jeg skriver hva jeg liker med den, og publiserer (med link) på min blogg. God reklame for deg, og forhåpentligvis en oppmuntring til å gjøre andre glade.)


DAGENS UTFORDRING:

Skriv en koselig beskjed på en post-it-lapp eller lignende, og heng den opp et sted noen vil finne den. Det kan være så enkelt som "Velkommen hjem" på ytterdøra, eller "Kos deg" på kjøleskapdøra. Eller bare "Jeg er glad i deg" inni lommeboka. Lag en koselig liten overaskelse for noen du kjenner :)
MIN UTFØRELSE:

Jeg skreiv en koselig lapp til lillebror som kom hjem i dag. Håper den blir godt tatt imot (selv om jeg har innredet rommet hans som  syrom siden han flyttet)

 

Andre som har merket at det er mindre aktivitet på bloggen nå i jula? Eller er det bare min blogg som er blitt litt kjedelig? Tar gjerne imot tips :)

Comment on a blog - BTM#22

Be The Miracle! Tjueandre Desember.

Jula inneholder så mye godt. Å gi, å smile, å varme, og å være sammen. Min julekalender handler om nettopp dette, gi gode tanker og oppmuntringer til de rundt deg. Hver dag legger jeg ut en utfordring som du kan (og jeg må) gjøre. Så kan vi sammen gjøre en forskjell der vi er, og gjøre jula littegranne bedre for noen andre. Vær Mirakelet for dem rundt deg!

(Jeg setter forresten veldig pris på om noen sender en liten kommentar hvis de har gjort utfordringen min en dag! De som kommenterer at de har gjort det, og hvordan, kan vinne en anbefaling av bloggen sin, hvor jeg skriver hva jeg liker med den, og publiserer (med link) på min blogg. God reklame for deg, og forhåpentligvis en oppmuntring til å gjøre andre glade.)


DAGENS UTFORDRING:

Send en koselig kommentar til en av dine favorittblogger. Noe som i hvert fall gjør meg glad er når jeg får en skikkelig koselig kommentar om at noen liker bloggen din. Men jeg er ikke alltid så flink til å skrive sånne kommentarer selv. Så utfordringen i dag er: Velg en av dine favorittblogger, og skriv en skikkelig koselig kommentar om at du liker bloggen, og hvorfor! Du kan jo også anbefale denne bloggen til andre.
MIN UTFØRELSE:

Tankene mine gikk umiddelbart til favorittbloggen min hjertespor. Den bør leses! Denne utfordringen var ganske enkel å gjøre. Men må selvsagt ha noen sånne også :)

 

-I dag (dvs. fredag, når jeg skreiv dette innlegget) har jeg jobbet masse, pyntet juletre, og kjørt en tur med kjæresten. Kos!

Reunion på Pizza Inn

 

 

Da jeg gikk på videregående hadde vi et godt klassemiljø. Det har ført til at vi har "reunion's" eller klassetreff hvert halvår etter at vi sluttet på VGS. Nå er det et halvt år siden vi gikk ut av videregående, og vi koste oss igjen på Pizza Inn med pizza, is, gode folk og mye tøys. Jeg synes det er koselig å treffe gjengen igjen en gang ibandt, selv om ikke alle kunne komme. Her er et bilde av jentegjengen som kom. Koselig!

 

 Five nice ones - BTM# 21

 

Be The Miracle! Tjueførste Desember.

Jula inneholder så mye godt. Å gi, å smile, å varme, og å være sammen. Min julekalender handler om nettopp dette, gi gode tanker og oppmuntringer til de rundt deg. Hver dag legger jeg ut en utfordring som du kan (og jeg må) gjøre. Så kan vi sammen gjøre en forskjell der vi er, og gjøre jula littegranne bedre for noen andre. Vær Mirakelet for dem rundt deg!

(Jeg setter forresten veldig pris på om noen sender en liten kommentar hvis de har gjort utfordringen min en dag! De som kommenterer at de har gjort det, og hvordan, kan vinne en anbefaling av bloggen sin, hvor jeg skriver hva jeg liker med den, og publiserer (med link) på min blogg. God reklame for deg, og forhåpentligvis en oppmuntring til å gjøre andre glade.)

 

DAGENS UTFORDRING:
Gi fem komplementer til noen du treffer i dag. Det trenger (og bør) ikke å være til den samme personen. Kommenter en fin frisyre, en ny bluse, eller hvor flink venninna di er til å komme på tida. Det beste er de personlige kommentarene, som faktisk betyr noe. Men folk flest har ikke vondt av et positivt ord om utseende heller :)
MIN UTFØRELSE:

Dette er ikke en av de mest utfordrende utfordringene for meg, for jeg sier positive ting flere ganger. Det faller ganske naturlig (det må vel være bra!). Men det var litt vanskelig å telle... Noen av tingene jeg sa var: "Det er godt å ha deg her!" "Tusen takk, du er verdens snilleste." og "Wow, så fin du var på håret!"

 

Juletrejakt i skogen

Siden mamma eier en skog i nærheten, bestemte jeg meg for å hugge et i år også. Så jeg pakket med meg kjæresten, hunden og ei sag og kjørte av sted. Det varte ikke lenge før mannen fant et greit tre! :)I morgen eller lørdag blir det nok pynting av treet :)

Make someone Smile - BTM#20

Be The Miracle! Tjuende Desember.

Jula inneholder så mye godt. Å gi, å smile, å varme, og å være sammen. Min julekalender handler om nettopp dette, gi gode tanker og oppmuntringer til de rundt deg. Hver dag legger jeg ut en utfordring som du kan (og jeg må) gjøre. Så kan vi sammen gjøre en forskjell der vi er, og gjøre jula littegranne bedre for noen andre. Vær Mirakelet for dem rundt deg!

(Jeg setter forresten veldig pris på om noen sender en liten kommentar hvis de har gjort utfordringen min en dag! De som kommenterer at de har gjort det, og hvordan, kan vinne en anbefaling av bloggen sin, hvor jeg skriver hva jeg liker med den, og publiserer (med link) på min blogg. God reklame for deg, og forhåpentligvis en oppmuntring til å gjøre andre glade.)


DAGENS UTFORDRING:

Få noen til å smile. Det spiller ingen rolle hvordan du gjør det. Fortell en vits, si noe koselig, gjør noe sprøtt. Jeg tar gjerne imot gode ideer! :)

 

MIN UTFØRELSE:

 Fikk Thomas og to venninner til å smile :) Thomas med et "luftkyss" og venninnene med noen koselige ord :)

 

 

Stop complaining BTM#19

 

Be The Miracle! Nittende Desember. 

Jula inneholder så mye godt. Å gi, å smile, å varme, og å være sammen. Min julekalender handler om nettopp dette, gi gode tanker og oppmuntringer til de rundt deg. Hver dag legger jeg ut en utfordring som du kan (og jeg må) gjøre. Så kan vi sammen gjøre en forskjell der vi er, og gjøre jula littegranne bedre for noen andre. Vær Mirakelet for dem rundt deg!

(Jeg setter forresten veldig pris på om noen sender en liten kommentar hvis de har gjort utfordringen min en dag! De som kommenterer at de har gjort det, og hvordan, kan vinne en anbefaling av bloggen sin, hvor jeg skriver hva jeg liker med den, og publiserer (med link) på min blogg. God reklame for deg, og forhåpentligvis en oppmuntring til å gjøre andre glade.)

 

DAGENS UTFORDRING:

Ikke klag på noe i dag. Tenk hvor irriterende klaging egentlig er å høre på. Og vi har ofte noen ting vi alltid klager på! Som at TV'en alltid står på, eller at partneren aldri lytter til deg. Men for en dags skyld skal du ikke klage på noen ting i dag! Å si i fra er en bra ting. Men å klage om og om igjen på det samme er egentlig bare en uvane.

Det blir mye snøbilder for tida. Men det er liksom de motivene jeg har.


MIN UTFØRELSE:

En gang gjorde jeg dette en hel uke. Folk rundt meg mente at de merket forskjell. Jeg merket i hvertfall en forskjell, siden jeg hele tiden måtte stoppe meg selv i å klage. Det gikk opp for meg hvor mye jeg egentlig klaget. Gjorde også dette i går, men tror ikke noen merker det på bare en dag..?

The one who first comes to the mill, is him who first gets painted

 "Shit! It's på Norsk!"


Min favoritt-julekalender går på TV i år. Jeg sikter selvsagt til The Julekalender. Men siden jeg aldri ser på TV får jeg det selvfølgelig ikke med meg. Må bare innrømme at jeg synes det er genialt. Karakterene, sangtekstene, språket. Rett og slett kjempemorsomt! Så nå skal jeg sette meg ned med Youtube i noen timer og se det jeg har gått glipp av (altså alle episodene fra andre desember til nå). Hvis du aldri har sett The Julekalender, anbefaler jeg deg å gjøre det samme :)

 

 

Er det noen andre som har merket at hunden Kvikk alltid reagerer når ordet "penger" blir brukt? En artig detalj jeg gikk glipp av den første gangen jeg så kalenderen...

Tittelen er forresten fra sangen "Thousands of Vendings".

Store Planer for det neste året

Det er alltid gøy å glede seg til det som kommer, selv om man selvsagt skal nyte nåtiden. Jeg har enormt mye å glede meg til! Her er et par høydepunkter som jeg vet vil komme i 2013:

*Engelsk. Jeg er ferdig med matematikk på lærerskolen, og skal nå ha ett år med Engelsk. Gleder meg til forandring, og er ivrig etter å bli bedre i Engelsk. Nevnte jeg at engelsk blir det eneste faget mitt?

*Brasil. Noe som antagelig blir det største høydepunktet i 2013 er turen jeg og Bente skal reise på til Brasil. Noe som begynte med en tullete tanke, ble fort til 9000 mindre på sparekontoen, og et par biletter klare til februar. Jeg skal se en ny verdensdel, jeg skal sole meg, jeg skal arbeide på et dagsenter for barn, jeg skal se Rio de Janeiro og jeg skal få oppleve slummen i Brasil. Jeg kan nesten ikke vente på alle de store opplevelsene vi kommer til å få.

*21-årsdag. Ikke stort. Men tok det med allikevel. Det er tross alt "once a lifetime" ;)

*York. Skal på studietur med engelsk-klassen til York. Der skal vi gå på skole i to uker og forbedre engelsken. Gleder meg masse til å kose meg med gode folk! Lurer bare på hvordan jeg skal få rå til alt dette...

*4-årsdag med Thomas. Tenk at så lang, og samtidig så kort tid har gått. Og vi blir mere glad i hverandre for hvert år som går. Ett år igjen til vi gifter oss!

 

*Sommerferie. Sommerferien er alltid et høydepunkt for meg. Jeg får tid til venner, til å ta opp hobbyer som ridning og maling, tid til å reise og til å jobbe. De fem siste sommerne har jeg også vært på teamtur. Jeg har enda ikke bestemt meg helt for om jeg kan ta meg råd til team i sommer. Men jeg har enormt lyst, ikke minst fordi vi skal besøke Johnny og Miriam i Tyskland i år. Blir nok fantastisk å være på team hos kjentfolk!

Det blir nok mange flere høydepunkt. Men enkelte høydepunkt kan ikke planlegges.

 

Wrap a note - BTM# 18

Be The Miracle! Attende Desember. (Tenk at det allerede er attende! Det er under en uke til julaften!)

Jula inneholder så mye godt. Å gi, å smile, å varme, og å være sammen. Min julekalender handler om nettopp dette, gi gode tanker og oppmuntringer til de rundt deg. Hver dag legger jeg ut en utfordring som du kan (og jeg må) gjøre. Så kan vi sammen gjøre en forskjell der vi er, og gjøre jula littegranne bedre for noen andre. Vær Mirakelet for dem rundt deg!

(Jeg setter forresten veldig pris på om noen sender en liten kommentar hvis de har gjort utfordringen min en dag! De som kommenterer at de har gjort det, og hvordan, kan vinne en anbefaling av bloggen sin, hvor jeg skriver hva jeg liker med den, og publiserer (med link) på min blogg. God reklame for deg, og forhåpentligvis en oppmuntring til å gjøre andre glade.)


DAGENS UTFORDRING:

Skriv en koselig lapp og legg den inn i en julegave. Da får den heldige mottakeren en ekstra liten overraskelse på julaften. Dette er spesielt viktig hvis du har kjøpt en litt "kjedelig" gave. Bare tenk selv hvor koselig det hadde vært å få en ekstra gjennomtenkt og koselig lapp inni en gave når du ikke forventer det.
MIN UTFØRELSE:

Jeg har enda ikke gjort dette, men skal legge noen hyggelige lapper med personlige skryte-ord og oppmuntrende bibelvers når jeg pakker inn de siste gavene (som jeg endelig har fått kjøpt).

 

Er fremdeles veldig åpen for forslag: har du noen utfordringer til meg som handler om å gjøre noe godt mot andre? Hvordan liker du å vise at du er glad i noen?

 

 

Guds tanker om de sultne i Afrika

BildeKilde

 

Jeg fikk noen kommentarer på et innlegg jeg hadde skrevet for lenge siden; Klarer du ikke å tro på Jesus?. Innlegget handlet om at det kan være vanskelig å tro på Gud, om hvor tro kommer fra, og om hvorfor jeg tror.

Den ene kommentaren jeg fikk var veldig standard "Men hvorfor gjør ikke Gud noe med barna som sulter i Afrika?" fra ei som ikke var kristen. Men den andre kommentaren kom fra ei som tror på Gud, men også lurer på det samme. Og det var det som fikk meg til å skrive dette innlegget, på tross av at den ene kommentaren var en smule nedsettende og sarkastisk. Når ikke en gang vi som er kristne vet om Gud er ond eller god, hvordan skal vi da overbevise andre til å tro på det samme som oss? Og hvorfor er det så mange som tror på Gud når de tenker at "han bryr seg ikke om barna i Afrika," uten å i det hele tatt lure på hvorfor det ser ut som om han ikke bryr seg, eller å undersøke hva som egentlig skjer. Jeg sier ikke at du skal slutte å tro, men at du skal begynne å tenke, studere og spørre, og jeg sier også at denne påstanden er falsk. Gud bryr seg faktisk!

 

"Jeg bryr meg ikke om barna i Afrika som sulter."

En av de underliggende påstandene var at "Barn som lider nød i Afrika ikke får noe hjelp fra Gud gjennom bønner." Hvem sier egentlig at dette er sant i det hele tatt? Min oppfatning er at bønner blir besvart hele tiden. Både i Afrika og i Norge, såvel som i resten av verden. Jeg er av den oppfatning at det skjer enda flere "store" mirakler på enorme møter i Afrika (der blinde får synet, rullestolbrukere reiser seg opp osv), men også hverdagsmirakler som et ekstra brød eller en snill soldat som redder et liv. Og når det gjelder fattige mennesker: Jeg tror at de får hjelp gjennom bønnene sine. Jeg tror de får håp og styrke, og jeg tror at de får bønnesvar. Gud elsker fattige mennesker!

 

 

"Jeg får gi henne ponnien hun ønsker seg, men den fattige gutten i Kenya må nok bli på gata litt lenger"

En av kommentarene hintet om at jenta ikke forstod hvorfor Gud ville helbrede meg for magesmerter, i stedet for å hjelpe de som virkelig trenger det. Mitt svar er at Han hjelper oss med både små og store problemer, dersom vi ber om det. Jeg tror ikke at Gud velger ti bønner å besvare, og så går resten i søppelbøtta. Han kan hjelpe deg til å tilgi noen som har mobbet deg hele livet, eller Han kan hjelpe med å få en for kort fot til å vokse ut. Noen ganger fjerner han problemet, andre ganger gjør han oss i stand til å tåle det. (Les mer om dette i innlegget om bønnesvar som du finner i sidemenyen.) Dessuten tror jeg ikke at Gud har samme oppfatning av hva som er "store" og "små" mirakler som oss. For eksempel tror jeg at mirakelet "å elske på tross av" er mye større enn en helbredet ryggsøyle, i Guds øyne.

 

"Jeg vil være ekstra snill med Norge, så jeg gir dem masse penger!"

Materiell rikdom er ikke alt. Det er ingen hemmelighet at vi rike som bor i Norge er mindre lykkelige enn den gjennomsnittelige afrikaneren. Rikdom gjør deg ikke lykkelig. Det at afrikanerne ikke har så mye penger som oss, betyr ikke at de er mindre velsignet. Kanskje er de til og med mer velsignet enn oss, med en glede som gleder seg midt i vanskeligheter, og en kjærlighet som elsker på tross av frykt.

 

"Dere mennesker kan bare drite i å gjøre som jeg sier. "

Gud bruker ofte mennesker til å gjøre mirakler. Hvis ingen følger Guds vilje og "er miraklet" så tror jeg ikke at like mange mirakler vil skje. Vi har også fått et ansvar fra Gud om å gjøre gode gjerninger mot dem rundt oss, og å gjøre de tingene Jesus gjorde da han gikk rundt på kloden. Hvis alle hadde gjort det, hadde vi ikke hatt noen sultne barn i Afrika lenger. Problemet i verden er ikke for få ressurser (mat osv.), men at de er helt skjevt fordelt fordi vi mennesker ikke gjør slik Gud sa at vi skulle.

 
"Hva mener du med at verden er urettferdig?"
Til sist må jeg bare si at jeg er helt enig i at verden er urettferdig. Enormt urettferdig! (Noe jeg tror skyldes at mennesket har vendt seg bort i fra Gud) Livet er så vanvittig urettferdig at det ville vært helt tragisk om dette var det eneste som var. Men vi kristne tror ikke det. Vi tror på et liv etterpå som faktisk skal være rettferdig. Vi tror på en Rettferdig og God Gud. Som det står i bibelen skal "de første bli de siste, og de siste de første" som betyr at de som i utgangspunktet ikke har noen ting eller er noen ting skal bli til de største som har alt. (Les en lignelse om Guds rettferdighet i Matt.20.) Hele poenget med kristendommen er at det finnes et liv etter dette. Hva hadde vel ellers vært vitsen med de forferdelige livene noen må leve nå?
Men jeg tror også på at vi skal gjøre en forskjell. Vi kan gjøre dette livet bedre for noen andre enn oss selv. Vi kan gi dem en bitteliten forsmak på hvor mye bedre livet blir. Og vi kan gjøre verden litt mindre urettferdig.
 
 
Oppsummering: Poenget med dette innlegget var å prøve å forklare til dere kristne at det er viktig å gjøre seg opp en mening om dette, og å få dere som ikke tror til å forstå litt mer hva vi mener, og å selv tenke over spørsmål som: Hvorfor er det så mange forskjeller i verden? Hvem bryr Gud seg om? Hvorfor svarer ikke Gud alltid på bønn?
 
PS: Dette er mine meninger, og det er ikke sikkert at jeg har rett. Jeg lærer fremdeles nye ting om Gud; hvem Han er, og hva som er Hans vilje. Men dette tror jeg på. Ikke en vaklende tro, men en stødig og åpen tro. Mitt tips til deg er å teste det jeg sier med din egen fornuft, og med bibelen. Overskriften var ment som en catchy tittel, ikke at jeg nødvendigvis vet Guds tanker. Og for de som ikke skjønte det, var underoverskriftene sarkastisk ment ;)
 
 
 
Vær så snill å spørre hvis noe er uklart eller vanskelig, så skal jeg prøve å forklare etter beste evne.
Og skriv gjerne en kommentar på hva du tenker om dette:)

Be avaliable - BTM# 17

Be The Miracle! Syttende Desember.

Jula inneholder så mye godt. Å gi, å smile, å varme, og å være sammen. Min julekalender handler om nettopp dette, gi gode tanker og oppmuntringer til de rundt deg. Hver dag legger jeg ut en utfordring som du kan (og jeg må) gjøre. Så kan vi sammen gjøre en forskjell der vi er, og gjøre jula littegranne bedre for noen andre. Vær Mirakelet for dem rundt deg!

(Jeg setter forresten veldig pris på om noen sender en liten kommentar hvis de har gjort utfordringen min en dag! De som kommenterer at de har gjort det, og hvordan, kan vinne en anbefaling av bloggen sin, hvor jeg skriver hva jeg liker med den, og publiserer (med link) på min blogg. God reklame for deg, og forhåpentligvis en oppmuntring til å gjøre andre glade.)

DAGENS UTFORDRING:

Still deg selv til noens disposisjon. Tilby deg å gjøre en tjeneste. "Hva kan jeg gjøre for deg?" Spør ei venninne, spør de du bor sammen med, eller spør noen du treffer tilfeldig på gata. Poenget er ikke bare at du skal gjøre en tjeneste men at du skal tilby deg.

 

MIN UTFØRELSE:

 Jeg spurte mamma om jeg kunne gjøre noe for henne, og fikk et litt merkelig blikk sammen med et "Vil du hjelpe meg med noe?" Det var visst svært så utenkelig (vet ikke helt om det sier noe om meg eller henne). Men det endte med at jeg bar ned noen dekorasjoner i butikken for henne, og hentet noen hjerte-lysholdere hun trengte. Jeg burde nok gjøre dette oftere, så mamma ikke får sånn sjokk neste gang...

 

Jeg lurer på om dere har noen gode ideer. Hva kan man kan gjøre for andre?

Give a Massage - BTM#16

Be The Miracle! Sekstende Desember.

Jula inneholder så mye godt. Å gi, å smile, å varme, og å være sammen. Min julekalender handler om nettopp dette, gi gode tanker og oppmuntringer til de rundt deg. Hver dag legger jeg ut en utfordring som du kan (og jeg må) gjøre. Så kan vi sammen gjøre en forskjell der vi er, og gjøre jula littegranne bedre for noen andre. Vær Mirakelet for dem rundt deg!

(Jeg setter forresten veldig pris på om noen sender en liten kommentar hvis de har gjort utfordringen min en dag! De som kommenterer at de har gjort det, og hvordan, kan vinne en anbefaling av bloggen sin, hvor jeg skriver hva jeg liker med den, og publiserer (med link) på min blogg. God reklame for deg, og forhåpentligvis en oppmuntring til å gjøre andre glade.)


DAGENS UTFORDRING:

Gi noen en massasje uten at de spør deg. Kanskje er det foreldrene dine som blir mest glade for denne uventede gesten, eller kanskje kjæresten eller noen andre. Men ta deg litt tid på tross av at det kanskje er kjedelig, og gjør noe som kun er for andre. (Det er forresten forbudt å si "Kan du masere meg tilbake etterpå?" ;)

Måtte hente frem dette gamle bilder fra Eslandsturen 2008. Det var gode tider :)


MIN UTFØRELSE:

Maserte mamma i går kveld. Hun ble veldig glad! Nå får du ha lykke til!

 

Liten Update: Nå som jeg har ferie koser jeg meg veldig med gode venner, kjolesying, julekakebaking, filmkvelder og andre kjekke ting. Merker at det å ha mindre å gjøre får meg til å gjøre mindre, noe som er litt trist. Men man trenger litt hvile også en gang i blant, så jeg nyter det. Andre som har ferie snart?

Leave a gift - BTM# 15

Be The Miracle! Femtende Desember.

Jula inneholder så mye godt. Å gi, å smile, å varme, og å være sammen. Min julekalender handler om nettopp dette, gi gode tanker og oppmuntringer til de rundt deg. Hver dag legger jeg ut en utfordring som du kan (og jeg må) gjøre. Så kan vi sammen gjøre en forskjell der vi er, og gjøre jula littegranne bedre for noen andre. Vær Mirakelet for dem rundt deg!

(Jeg setter forresten veldig pris på om noen sender en liten kommentar hvis de har gjort utfordringen min en dag! De som kommenterer at de har gjort det, og hvordan, kan vinne en anbefaling av bloggen sin, hvor jeg skriver hva jeg liker med den, og publiserer (med link) på min blogg. God reklame for deg, og forhåpentligvis en oppmuntring til å gjøre andre glade.)

 

DAGENS UTFORDRING:

Pakk inn en liten gave, og legg den igjen på bussen / toget eller at annet offentllig sted hvor det ferdes mange folk. Merk pakken med "Til deg som finner denne pakken" eller "til en fremmed" godt synlig, slik at en nysgjerrig sjel får seg en hyggelig overaskelse. Anbefalt pakkeinnhold er sjokolade, gavekort, godteri, luktelys, sokker eller noe annet koselig. Ta gjerne noe du har hjemme. Sånn kan vi glede noen vi ikke kjenner :)

 

 MIN UTFØRELSE:

Jeg har pakket inn to pakker med litt sjokolade og et koselig bokmerke. Er litt usikker på hvor jeg skal etterlate det, siden jeg ikke tar bussen nå for tida.. Men et eller annet skal jeg nok finne på! Hvis ikke legger jeg dem bare på bussholdeplassen...


Nyttårsforsettene du klarer å holde! (tips)

Vi har vel alle opplevd å lage oss nyttårsforsetter vi ikke klarer å holde. "Spise sunt i ukedagene." "Trene tre ganger i uka." Et jeg faktisk klarte å holde en stund var å "Gjøre en god gjerning hver dag." Men også det sklei ut etterhvert.

Men nå har jeg oppdaget hemmeligheten til å lage nyttårsforsetter som opprettholdes. For å holde på motivasjonen, så må det være noe gøy. Så i stedet for "ikke spise sjokolade," "ikke røyke mer," osv, må vi ha nyttårsforsetter som faktisk er gøy. Som det jeg hadde i år: "Lære å sy kjoler!" Da har jeg hele tiden holdt motivasjonen oppe og jeg har sydd tre og en halv til nå! Hvis du har flere nyttårsforsetter, må minst ett av dem være noe du gleder deg til. Noen ganger må vi bare ha de "kjedelige" målene, som å spise sunnere. Da kan det hjelpe hvis målene ikke er for vanskelige. Det hele handler om motivasjon.

 

Mine tips for de beste nyttårsforsettene er:

* Ikke vær for hard mot deg selv. Lag oppnåelige mål.

* Sjekk at motivasjonen er stor nok til å gjennomføre.

* Fokuser på de tingene du har lyst til å gjøre, og ikke det du må slutte med (det gjør vi nok i løpet av året uansett)

* Ha målbare mål. Så vet du når du har oppnådd dem.

*Vær forsiktig med alt for strenge tidsrammer som "daglig" eller "ukentlig". Det gir deg bare dårlig samvittighet hvis du ikke klarer det.


Nå har jeg vært innom strikking, hekling, sying og en drøss andre hobbyer. I 2013 tror jeg at et av mine mål skal handle om å lære matlaging bedre. (Jeg skal jo tross alt gifte meg om halvannet år) Kanskje noe med Thaimat... Men jeg har ikke helt bestemt meg helt enda.
Har du noen nyttårsforsetter, eller noen gode tips til hva jeg kan lære meg i året som kommer?

 

Smile to a Stranger - BTM #14

Be The Miracle! Fjortende Desember.

Jula inneholder så mye godt. Å gi, å smile, å varme, og å være sammen. Min julekalender handler om nettopp dette, gi gode tanker og oppmuntringer til de rundt deg. Hver dag legger jeg ut en utfordring som du kan (og jeg må) gjøre. Så kan vi sammen gjøre en forskjell der vi er, og gjøre jula littegranne bedre for noen andre. Vær Mirakelet for dem rundt deg!

(Jeg setter forresten veldig pris på om noen sender en liten kommentar hvis de har gjort utfordringen min en dag! De som kommenterer at de har gjort det, og hvordan, kan vinne en anbefaling av bloggen sin, hvor jeg skriver hva jeg liker med den, og publiserer (med link) på min blogg. God reklame for deg, og forhåpentligvis en oppmuntring til å gjøre andre glade.)

 

DAGENS UTFORDRING:

Smil til en fremmed. Smil til folk du treffer på gata i stedet for å stirre ned i snøen. Spre litt glede! Kanskje du til og med skal våge deg til å si "hei" når du passerer noen.
MIN UTFØRELSE:

Will do today!

Bakingen i går gikk forresten ut over alle grenser. I stedet for krumkaker ble det struller som så litt merkelige ut og flate muffins med herlig marshmallow-topping på. Kos!

 

BTM #13 - Give som time

 

Be The Miracle! Trettende Desember.

Jula inneholder så mye godt. Å gi, å smile, å varme, og å være sammen. Min julekalender handler om nettopp dette, gi gode tanker og oppmuntringer til de rundt deg. Hver dag legger jeg ut en utfordring som du kan (og jeg må) gjøre. Så kan vi sammen gjøre en forskjell der vi er, og gjøre jula littegranne bedre for noen andre. Vær Mirakelet for dem rundt deg!

(Jeg setter forresten veldig pris på om noen sender en liten kommentar hvis de har gjort utfordringen min en dag! De som kommenterer at de har gjort det, og hvordan, kan vinne en anbefaling av bloggen sin, hvor jeg skriver hva jeg liker med den, og publiserer (med link) på min blogg. God reklame for deg, og forhåpentligvis en oppmuntring til å gjøre andre glade.)

 

DAGENS UTFORDRING:

Gi av tiden din. Ta deg litt tid til noen du vet trenger en venn. Hvis du absolutt ikke kan sette av tid i dag, så gjør en avtale om en annen dag. Tid er en av de fineste gavene man kan gi!
 

MIN UTFØRELSE:

Det er nettopp det jeg skal gjøre i dag! Ta meg tid med Maimona, som jeg ikke har sett på lenge. Vi skal bake krumkaker! ^^

 

Ps: Beklager at dette innlegget kom litt sent. Nettet var borte i dag tidlig. Og med eksamen i går har jeg ikke rukket å skrive innlegget dagen før denne gangen.

 

En siste, hard innspurt før ferie...

Motoren vibrerer, men lager ikke så mye lyd som for litt siden. Jeg glipper med øynene. Bussen står stille og det snør. Masse. Det går sakte opp for meg at vi antagelig har stått (mer eller mindre) stille ganske lenge. Bussen er en time forsinket og eksamenstiden nærmer seg fryktinngytende.

Bussen klarte faktisk å bli halvannen time for sein, og jeg kom dermed ca 20 minutter for sent til eksamen. Heldigvis fikk jeg gå opp allikevel (siden halve klassen var forsinka pga bilkaoset). Men dette gjorde at eksamen-starten for meg ble en smule stressende. Men jeg satte meg ned, og skrev så blekket sprutet og hånda verket. Og jeg tror resultatet ble ganske bra. Jeg gjorde i hvertfall mitt beste, så nå er det bare å be om at jeg i hvertfall skal stå.

Jeg belønnet meg selv for innsatsen med sjokolade og en bok. Dette er boka bak en av mine favorittfilmer, og jeg skal lese den på engelsk. Gleder meg! Og hvis du ikke har sett filmen; det må du!

    

BildeKIlde1      BildeKilde2

 

Var ferdig på skolen til klokka tre, men kom ikke hjem før halv sju. Enda mer køer og snøkaos. Lang historie kort: Buss fra UiS til Sandnes (1time), Tog til Egersund (1 time), haiket til haua(1 time) og så måtte jeg gå den siste biten. For ikke å snakke om at jeg skulle på kino en halvtime etter at jeg kom hjem. Noe som også bød på littegranne stress. Men jeg har nå sett hobbiten på kino (er fremdeles myye mer fan av boka) og har endelig kommet hjem for å få av meg litt av alt stresset.

Må forresten bare nevne at jeg har en fantastisk kjæreste som solgte juletrær alene i dag siden jeg ikke kunne komme meg hjem i tide, og som tok imot sekken min da jeg kom til haua. (Så jeg slapp å bære den rundt i sentrum og på kinoen). Han stiller alltid opp :)

Konklusjonen er: Etter en lang og stressende dag med mye kollektivtrafikk har jeg endelig Ferie! Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves..

BTM #12 - Pray

 

Be The Miracle! Tolvte Desember. Halvveis til julaften!

Jula inneholder så mye godt. Å gi, å smile, å varme, og å være sammen. Min julekalender handler om nettopp dette, gi gode tanker og oppmuntringer til de rundt deg. Hver dag legger jeg ut en utfordring som du kan (og jeg må) gjøre. Så kan vi sammen gjøre en forskjell der vi er, og gjøre jula littegranne bedre for noen andre. Vær Mirakelet for dem rundt deg!

(Jeg setter forresten veldig pris på om noen sender en liten kommentar hvis de har gjort utfordringen min en dag! De som kommenterer at de har gjort det, og hvordan, kan vinne en anbefaling av bloggen sin, hvor jeg skriver hva jeg liker med den, og publiserer (med link) på min blogg. God reklame for deg, og forhåpentligvis en oppmuntring til å gjøre andre glade. Jeg trekker to vinnere.)


 DAGENS UTFORDRING

Be for noen. Bønn har en enorm makt. Både fordi Gud besvarer bønner, men også fordi de forandrer din innstilling. Så be for de du bryr deg om. Be for dem du synes er vanskelige å være rundt. Bare be. Og vær litt konkret. Hvordan skal du ellers vite når bønnesvaret har kommet? :)

Thomas som har tatt bildet (for leeenge siden)


 

MIN UTFØRELSE

Med en gang jeg starter å be har jeg noen faste navn som dukker opp i tankene mine. Gode venner. Gamle venner. Folk jeg har sett på gaten. De som føler at livet ikke er verdt å leve, eller de som ser ut til å ha stagnert på et sted. Skulle egentlig ønske at jeg bad mye mer for dem enn jeg gjør, for jeg tror virkelig at bønn fungerer.

Dette er på en måte et punkt jeg ikke trenger å stresse med. Bønn er så enkelt som å tenke. Men det er også enkelt å glemme. Så et godt tips er å gjøre det med en gang! Det gjelder spesielt når noen spør om du kan be for dem. Ikke utsett det! Da er det veldig sannsynlig at det blir glemt.

 

PS: Hvis du lurer på hvordan jeg kan si at Gud alltid svarer på bønner (selv om vi ikke alltid ser resultater), ta en kikk på innlegget om bønn som det er linket til i sidemenyen.

Matte-eksamen i dag!! Jeg er ganske klar. Tror jeg. Håper jeg. Æææh!

BTM# 11 - Husarbeid

 

Be The Miracle! Ellevte Desember.

Jula inneholder så mye godt. Å gi, å smile, å varme, og å være sammen. Min julekalender handler om nettopp dette, gi gode tanker og oppmuntringer til de rundt deg. Hver dag legger jeg ut en utfordring som du kan (og jeg må) gjøre. Så kan vi sammen gjøre en forskjell der vi er, og gjøre jula littegranne bedre for noen andre. Vær Mirakelet for dem rundt deg!

(Jeg setter forresten veldig pris på om noen sender en liten kommentar hvis de har gjort utfordringen min en dag! De som kommenterer at de har gjort det, og hvordan, kan vinne en anbefaling av bloggen sin, hvor jeg skriver hva jeg liker med den, og publiserer (med link) på min blogg. God reklame for deg, og forhåpentligvis en oppmuntring til å gjøre andre glade. Jeg trekker to vinnere.)

 

DAGENS UTFORDRING:

Gjør noe husarbeid som ikke er forventet. Ta oppvasken, vask klær, rydd i et skap, hent inn litt ekstra ved, eller tøm kjøleskapet for alt som er for gammelt. Da gleder du noen som du bor sammen med. Hvis du bor alene, kan du enten hjelpe noen du besøker, eller gjøre husarbeid for din egen del hjemme.

 

 

MIN UTFØRELSE:
Har ikke helt bestemt meg for hva jeg skal gjøre enda. Men siden huset ser ut som om en katt har kommet inn og ertet Chessie, og siden jeg har eksamen i morgen skal jeg nok finne en anledning til å få gjort noe husarbeid i løpet av dagen.

Merker at jeg ligger litt bak med hele bloggen og utfordring-greia. Men jeg har en haug med gode unnskyldninger. Hvis noen vil høre dem, kan du sende inn mailadressen som kommentar, så får du den 15 sider lange filen der. (neida)

BTM# 10 - Førjulsgave

 

Be The Miracle! Tiende Desember.

Jula inneholder så mye godt. Å gi, å smile, å varme, og å være sammen. Min julekalender handler om nettopp dette, gi gode tanker og oppmuntringer til de rundt deg. Hver dag legger jeg ut en utfordring som du kan (og jeg må) gjøre. Så kan vi sammen gjøre en forskjell der vi er, og gjøre jula littegranne bedre for noen andre. Vær Mirakelet for dem rundt deg!

(Jeg setter forresten veldig pris på om noen sender en liten kommentar hvis de har gjort utfordringen min en dag! De som kommenterer at de har gjort det, og hvordan, kan vinne en anbefaling av bloggen sin, hvor jeg skriver hva jeg liker med den, og publiserer (med link) på min blogg. God reklame for deg, og forhåpentligvis en oppmuntring til å gjøre andre glade. Jeg trekker to vinnere.)

 

DAGENS UTFORDRING:

Gi noen en førjulsgave. Det er alltid koselig å få gaver. Ikke bare for å få noe, men fordi du vet at giveren har tenkt på deg. Det trenger ikke å være noe dyrt eller flott. Pakk inn en sjokolade, et luktelys eller noe du har laget selv. Når du gir før jul, blir det enda mer satt pris på (tror jeg), for da er det ikke så planlagt.

 

 

 

MIN UTFØRELSE:

Har kjøpt noen kjekke småting på christianbook som jeg tenker å gi bort i dag til noen jeg treffer. Kanskje kaster jeg inn litt sjokolade også. Håper de blir glade! Gav også nettopp bort noen klær jeg kjøpte i London som ikke passet (det var aaalt for lange køer, og for billig til å prøve noe).

 

BTM #9 - Text someone

 

Be The Miracle! Niende Desember.

Jula inneholder så mye godt. Å gi, å smile, å varme, og å være sammen. Min julekalender handler om nettopp dette, gi gode tanker og oppmuntringer til de rundt deg. Hver dag legger jeg ut en utfordring som du kan (og jeg må) gjøre. Så kan vi sammen gjøre en forskjell der vi er, og gjøre jula littegranne bedre for noen andre. Vær Mirakelet for dem rundt deg!

(Jeg setter forresten veldig pris på om noen sender en liten kommentar hvis de har gjort utfordringen min en dag! De som kommenterer at de har gjort det, og hvordan, kan vinne en anbefaling av bloggen sin, hvor jeg skriver hva jeg liker med den, og publiserer (med link) på min blogg. God reklame for deg, og forhåpentligvis en oppmuntring til å gjøre andre glade. Jeg trekker to vinnere.)


DAGENS UTFORDRING:

Send en koselig melding der du forteller noen akkurat hvor godt du liker dem. Det er alltid koselig å få en oppmuntrende melding. Så hvorfor ikke sende en (eller flere) til en venn? Tenk litt skikkelig på en person. Hva liker du med denne personen? Skriv det ned på en koselig måte på sms, facebookmelding eller noe annet :)
MIN UTFØRELSE:

Sendte et par meldinger til noen venner som jeg er veldig glad i, men som jeg skjelden kommer på å sende sånne meldinger til. Det blir liksom så fort de samme som alltid får de koselige meldingene. Så jeg må bli flinkere til å si hvor mye jeg setter pris på enda flere av vennene mine..


 

Update

De siste dagene har jeg gjort mye interessant, men jeg har vært vanvittig dårlig til å ta bilder. Derfor er det ikke så gøy å blogge masse om. Men for de som måtte lure, så har jeg jobbet en del i planteskolen. Blandt annet med å lage en gigantisk hjerte-portal av bjørk ved banken og å strippe et digert grantre for alle greiene og kjøre dem hjem. Jeg har også vært barnevakt for tre unger og to hunder på Nærbø. Jeg og Thomas "lekte mor, far, og unger", som mamma sa. Veldig kos. Har også vært på ungdomsmøte og sunget lovsang sammen med min kjære, pluss at jeg har lært meg å skrive "vært" med æ og ikke e. (jeg gjør alltid det feil.)

Gleder meg til jul!

 

BTM #8 - Besøk noen som er ensomme

 

Be The Miracle! Åttende Desember.

Jula inneholder så mye godt. Å gi, å smile, å varme, og å være sammen. Min julekalender handler om nettopp dette, gi gode tanker og oppmuntringer til de rundt deg. Hver dag legger jeg ut en utfordring som du kan (og jeg må) gjøre. Så kan vi sammen gjøre en forskjell der vi er, og gjøre jula littegranne bedre for noen andre. Vær mirakelet for dem rundt deg!

(Jeg setter forresten veldig pris på om noen sender en liten kommentar hvis de har gjort utfordringen min en dag! De som kommenterer at de har gjort det, og hvordan, kan vinne en anbefaling av bloggen sin, hvor jeg skriver hva jeg liker med den, og publiserer (med link) på min blogg. God reklame for deg, og forhåpentligvis en oppmuntring til å gjøre andre glade. Jeg trekker to vinnere.)

 

DAGENS UTFORDRING:

Besøk noen som er ensomme. Kjenner du noen du vet er mye alene? Da bør du gå å besøke dem!  Kanskje noen eldre? Eller kanskje noen som alltid er litt utenfor? Hvis ikke du tenker på noen spesielle, er det nok mange flere enn du tror som er ensomme. Så da besøker du bare noen som har tid. (De som ikke har tid, er nok ikke de mest ensomme, så spør noen som alltid har tid).

 

MIN UTFØRELSE:

 Jeg har ikke gjort dette enda, men vet hvem jeg skal besøke i dag. En eldre dame som er mye alene, og ikke har noe serlig familie igjen. I dag er en flott dag til å få gjort det :)

 

 

 

 

Pakke-Pakking

 

Hadde en utrolig koselig kveld med Cathrine da vi møttes for å pakke inn julegaver sammen. Det tar enormt masse tid å pakke inn alle pakkene, men sammen blir det koselig og gøy. Dessuten er det inspirerende å se hva andre kjøper til vennene sine.


Og da kan jeg bare røpe først som sist, at den største pakken er til pappa :)

Søte Cathrine :)

 

Cathrine sine gaver

 

Jeg mangler enda 4-5 gaver. Men jeg nærmer meg!

Hvordan ligger du an med julegavene?

BTM #7 - Arrange a Date

Be The Miracle! Syvende Desember.

Jula inneholder så mye godt. Å gi, å smile, å varme, og å være sammen. Min julekalender handler om nettopp dette, gi gode tanker og oppmuntringer til de rundt deg. Hver dag legger jeg ut en utfordring som du kan gjøre. Så kan vi sammen gjøre en forskjell der vi er, og gjøre jula littegranne bedre for noen andre. Vær mirakelet for dem rundt deg!

(Jeg setter forresten veldig pris på om noen sender en liten kommentar hvis de har gjort utfordringen min en dag! De som kommenterer at de har gjort det, og hvordan, kan vinne en anbefaling av bloggen sin, hvor jeg skriver hva jeg liker med den, og publiserer (med link) på min blogg. God reklame for deg, og forhåpentligvis en oppmuntring til å gjøre andre glade. Jeg trekker to vinnere.)

 

 DAGENS UTFORDRING:

Arranger en avtale med vennegjengen. Hvis du har det slik som meg, så er det altfor skjelden du får tid til å møte "vennegjengen" og bare kose dere sammen. Så lag en facebook-gruppe, og avtal en kveld dere kan treffes og bare kose dere. Hvis du ikke har en "vennegjeng" kan du selvsagt bare gjøre en avtale med en eller to venninner også. Men det er ofte kjekt å være flere også! Nå i jula er det ofte slik at du treffer igjen venner som har flyttet eller som du rett og slett ikke har tid til ellers. La det bli en kjekk kveld med brettspill, et flott julebord, en spennende utflukt, eller noe annet dere kan huske lenge :)

 

MIN UTFØRELSE:

Jeg har allerede avtalt flere slike samlinger i jula. En liten gjeng skal ha julebord noen få dager før jul hjemme hos ei venninne. I tillegg skal jeg arrangere en jule-forening med jentene i foreningen. Da skal jeg ferdigstille et utrolig søtt syprosjekt jeg har begynt på :) Blir så bra å treffe folk! Og kanskje spesielt de som kommer hjem på juleferie fra studier rundtomkring... Apropos så skal vi også ha en liten reunion med klassen fra videregående. (Ja, vi er litt rare som har et-og-et-halvt-års-gjenforeninger, men vi var en veldig close klasse) :)

 

 

Pakke fra USA!

 

Jeg bestilte nylig en pakke med ting fra ChristianBook. Har gledet meg veldig til den kom. Egentlig hadde jeg puttet masse mer oppi hanlekurva, men måtte ta bort en del da jeg så summen. Det er rart hvordan mange billige ting blir... ikke så billig!

Men jeg fikk da kjøpt tingene på bildet over, samt noen julegaver (som jeg ikke legger ut på bloggen). Jeg fikk en skikkelig baksmell med toll, så neste gang skal jeg passe på å holde meg under tollgrensa. Men jeg kommer nok til å bestille noe her igjen! (Noen som vet hvordan de tollreglene egentlig er?)

 


Jeg kjøpte denne skjønne koppen. Kunne ikke la være, siden jeg går på lærerskolen! Har flere venner jeg kunne tenkt meg å gi den til, men den endte opp som en av mine eiendeler! Jeg håper i hvertfall å bli en lærer som dette stemmer på. (kostet ca 40 kr uten frakt)

 

En annen utrolig gøy ting var denne blokka. Den består av hundre forskjellige lapper med lim bakpå (som post-it-lapper). På hver står det et oppmuntrende ord, og disse kan du klistre rundt i hele huset! Eller på pulten til venninna di, eller i veska til moren din. (kostet ca 15kr uten frakt)

Disse magnetiske bokmerkene har jeg virkelig falt for! Magnetiske bokmerker er enormt praktiske, for de faller ikke ut av boka. Dessuten holder de lenger enn vanlige bokmerker i papir. Jeg kommer bare til å kjøpe magnetiske heretter! De fantes med mange ulike motiver og farger. Jeg falt totalt for disse med fine bibelvers på :) (kostet ca 15 kr uten frakt)

Pause i snøen - Photoshoot

Midt i en haug med øvinger til matte-eksamen fikk vi det for oss at vi trengte en pause. Så jeg og Malin tok en tur ut i snøen og knipset noen bilder av hverandre. Malin er søt :)


BTM #6 - Julebakst

Be The Miracle! Sjette Desember.

Jula inneholder så mye godt. Å gi, å smile, å varme, og å være sammen. Min julekalender handler om nettopp dette, gi gode tanker og oppmuntringer til de rundt deg. Hver dag legger jeg ut en utfordring som du kan (og jeg må) gjøre. Så kan vi sammen gjøre en forskjell der vi er, og gjøre jula littegranne bedre for noen andre. Vær mirakelet for dem rundt deg!

(Jeg setter forresten veldig pris på om noen sender en liten kommentar hvis de har gjort utfordringen min en dag! De som kommenterer at de har gjort det, og hvordan, kan vinne en anbefaling av bloggen sin, hvor jeg skriver hva jeg liker med den, og publiserer (med link) på min blogg. God reklame for deg, og forhåpentligvis en oppmuntring til å gjøre andre glade. Jeg trekker to vinnere.)

 

DAGENS UTFORDRING:

Bak en av dine julekakefavoritter. Dette er både kjekt når du gjør det, og etterpå. Og det er jo ingenting som gir julestemning som lukten av nybakte julekaker. Siden denne kalenderen handler om å glede andre, så må du huske på å dele julekakene du lager!
MIN UTFØRELSE:

Har bakt Brune Pinner, og på Jesusgruppeavsluttningen bakte vi amerikanske julekaker; Snickerdoodles og Gingerbread Cookies. Kos! Har også tenkt å prøve meg på krumkaker når jeg får tid.

 

Math from dawn to dusk...

 

Joda, i går startet vi med å øve skikkelig til matte-eksamen. Da sola kikket oppover fjellene, var jeg allerede på Jæren, og i gang med å starte puggingen. Og jeg hoppet jammen meg ikke på toget hjem igjen før sola hadde bukket under for kvelden igjen. Matte i fra soloppgang til solnedgang, med andre ord. Men innimellom fikk vi tid til litt herlig kakao, fengende "spotify-karaoke" og forferdelig risengrynsgrøt (grøten ble brent). Jeg er ikke fullt så nervøs som jeg var før eksamen i fjord. Men kanskje det kommer etterhvert. Uansett blir det en gigantisk lettelse å være ferdig...Som du ser på bildene, er ikke det å øve på matte så voldsomt ille hvis du har de riktige folkene rundt deg :)

Andre som driver å gruer seg til eksamener og prøver nå?

 

 Her er forresten en julesang jeg bare ikke får ut av hodet for tida :)

Vil dele noe viktig

Kom over denne videoen ei veninne hadde lagt ut på facebook. Den handler om ti liv. Ti liv som er så ulike dem jeg og deg lever. Ti liv som vi har makt til å være med å forandre, om vi vil. Om vi gidder.

Det du kan gjøre, først og fremst er å se filmen. La den røre ved deg. Og så kan du skrive under på kampanjen som Leger uten Grenser har for disse bortglemte krisene som ingen gjør noe med. Skriv under på fem sekunder her. Da har du i hvertfall gjort noe. Og vil du gjøre mer, ta en titt på dette innlegget. Eller del videoen du også!

 

 

BTM #5 - Kort og godt

Be The Miracle! Femte Desember.

Jula inneholder så mye godt. Å gi, å smile, å varme, og å være sammen. Min julekalender handler om nettopp dette, gi gode tanker og oppmuntringer til de rundt deg. Hver dag legger jeg ut en utfordring som du kan gjøre. Så kan vi sammen gjøre en forskjell der vi er, og gjøre jula littegranne bedre for noen andre. Vær mirakelet for dem rundt deg!

(Jeg setter forresten veldig pris på om noen sender en liten kommentar hvis de har gjort utfordringen min en dag! De som kommenterer at de har gjort det, og hvordan, kan vinne en anbefaling av bloggen sin, hvor jeg skriver hva jeg liker med den, og publiserer (med link) på min blogg. God reklame for deg, og forhåpentligvis en oppmuntring til å gjøre andre glade. Jeg trekker to vinnere.)

 

 

DAGENS UTFORDRING:

Send et kort til noen som ikke forventer det. Det kjekkeste er hvis kortet er hjemmelaget, eller i hvertfall håndskrevet. Prøv å bruk litt tid på å skrive noe riktig koselig som kommer til å varme. Tenk på hva du synes er koselig at noen skriver til deg.

Et litt random og merkelig bilde, men jeg har ikke bilde av så mange av kortene jeg lager...


MIN UTFØRELSE:

Jeg sender ut 60 julekort med min kjære i år, men de er verken håndskrevne eller personlige. I tillegg så laget jeg små, håndlagede kort til alle jentene i jesusgruppa med noen koselige ord om hva jeg iker med hver enkelt. Skikkelig kos på avslutningen!

 

Eksamenlesingen er i gang! En uke til matte-eksamen! Jeg gleder meg så til å bli ferdig. Og jeg skal klare det! Jeg skal klare å være blandt de 40% som står! (håper jeg)...! Da er det "no matte more" Og jeg kommer til å ønske mitt nye fag, Engelsk, hjertelig Velkommen (i begynnelsen i det minste).

BTM #4 - Send an Invite

Be The Miracle! Fjerde Desember.

Jula inneholder så mye godt. Å gi, å smile, å varme, og å være sammen. Min julekalender handler om nettopp dette, gi gode tanker og oppmuntringer til de rundt deg. Hver dag legger jeg ut en utfordring som du kan (og jeg må) gjøre. Så kan vi sammen gjøre en forskjell der vi er, og gjøre jula littegranne bedre for noen andre. Vær mirakelet for dem rundt deg!

(Jeg setter forresten veldig pris på om noen sender en liten kommentar hvis de har gjort utfordringen min en dag! De som kommenterer at de har gjort det, og hvordan, kan vinne en anbefaling av bloggen sin, hvor jeg skriver hva jeg liker med den, og publiserer (med link) på min blogg. God reklame for deg, og forhåpentligvis en oppmuntring til å gjøre andre glade. Jeg trekker to vinnere.)


DAGENS UTFORDRING:

Inviter noen på besøk. Jeg synes det er vanvittig koselig når noen inviterer meg på besøk. Derfor tenker jeg at det helt sikkert stemmer andre veien også. Jeg skulle egentlig ønske vi hadde mye lettere for å gjøre det. Et godt tips er å invitere noen på middag, eller på filmkveld (og ikke bare på besøk), for da er det litt enklere å få samtalen i gang. Så kom igjen; tenk på noen du skulle ønske du tilbrakte mer tid med, og inviter dem på middag en dag i nærmeste fremtid :)

 

MIN UTFØRELSE:

Har invitert ei god venninne på besøk i morgen. Da skal vi pakke inn julegaver sammen :) Gleder meg masse, og skal nok diske opp noe godt å tygge i også, tenker jeg. 

 

Hjem til snøen

Nå er jeg altså hjemme igjen fra helgeturen til venninna mi i Bø. Føler meg litt surrete i hodet, mest fordi natta har blitt tilbrakt på et tog med ca 4 timers usammenhengende søvn i et par ubehagelige stillinger. Måtte også bytte til buss i Egersund, og når det er fire minusgrader og snø er det ganske gørr å vente på buss med en svær bag...

Så nå var det godt å komme i hus. Dagen skal brukes til jobbing og Jesusgruppeavslutning i kveld. Gleder meg! Er litt godt å ha en "fridag" før jeg begynner på eksamenslesingen for alvor. Nå er det bare litt over en uke til matteeksamen!

Her hjemme er det snø. Det var det i Kristiansand også, når jeg kjørte forbi med toget. Og våknet. Igjen. Fryser nesten føttene av meg, men jeg får heller nyte kosen med det, og lage meg en kopp kakao senere :)
BTM #3 - Give it away

Be The Miracle! Tredje Desember.

Jula inneholder så mye godt. Å gi, å smile, å varme, og å være sammen. Min julekalender handler om nettopp dette, gi gode tanker og oppmuntringer til de rundt deg. Hver dag legger jeg ut en utfordring som du kan gjøre. Så kan vi sammen gjøre en forskjell der vi er, og gjøre jula littegranne bedre for noen andre. Vær mirakelet for dem rundt deg!

(Jeg setter forresten veldig pris på om noen sender en liten kommentar hvis de har gjort utfordringen min en dag! De som kommenterer at de har gjort det, og hvordan, kan vinne en anbefaling av bloggen sin, hvor jeg skriver hva jeg liker med den, og publiserer (med link) på min blogg. God reklame for deg, og forhåpentligvis en oppmuntring til å gjøre andre glade. Jeg trekker to vinnere.)

 

DAGENS UTFORDRING:

Gi bort litt overflødige penger til en god sak. Jula handler om å gi, så hvorfor ikke gi til noen som virkelig setter pris på det? Du kan gi litt i en av julegrytene til frelsesarmeen for eksempel. Da går pengene til julemat og varme klær til folk som ikke har slikt. Vet at mange har lite penger akkurat nå, men gi noe av det lille du har! Litt penger kan gjøre mye forskjell for noen. Andre forslag om saker du kan gi til: A21, Røde kors, Unicef, en tigger på gaten, eller Anneblogger som har startet et stoort prosjekt for å bedre forholdene i noen landsbyer i Kenya i Afrika. Hun har nå sørget for vann og mat og utdanning i ti landsbyer der! Ikke værst for ei jente som nå er 22 år!

 Jada! Jeg har begynt å ta bilder igjen!

MIN UTFØRELSE:

Denne utfordringen passet egentlig vanvittig dårlig for min del, for jeg har veldig lite penger akkurat nå. Men litt av poenget er at det er tanken som teller, og at man skal gjøre fine ting for andre, selv når det ikke er lettvint for deg selv. Gi etter evne, og kanskje litt mer enn det. Så jeg gav over halvparten av pengene på brukskontoen til Aid in Action. Men det var ikke så mye. Kanskje får jeg mer til overs etter neste lønning, og kan gi litt mer da. Forresten, ta deg tid til å lese denne flotte historien om det å gi:


Jesus satte seg rett overfor tempelkisten, og han så på hvordan folk la penger i den. Mange rike ga mye, men det kom også en fattig enke og la i to småmynter, verdt noen få øre. Da kalte han disiplene til seg og sa: «Sannelig, jeg sier dere: Denne fattige enken har gitt mer enn noen av de andre som la penger i tempelkisten. For de ga alle av sin overflod, men hun ga av sin fattigdom alt hun eide, alt hun hadde å leve av.»
Mark.12.41-44.
 

PS: Vil bare anbefale bloggen Hjertespor for dere. Hun skriver enormt mange bra innlegg. Det er min absolutte favorittblogg! Akkurat nå har hun en adventskalender også. Ta en kikk hvis du ikke har noe annet å gjøre :)

Vinter-inspirasjon

Jeg begynte å se litt igjennom en del gamle bilder som jeg har tatt om vinteren. Og så ble jeg så fryktelig inspirert til å komme meg ut å ta flere bilder! Håper jeg får bedret kamera-situasjonen min om ikke så altfor lenge. Men inspirasjon er alltid greit, for jeg trenger noe positivt til å komme meg gjennom den bitende kulda. Må innrømme at jeg er mest en sommer-person.

Men her kommer noen av mine "blinkskudd" om vinteren de siste årene.


Hvilke likte du best, og hvorfor? :)

BTM #2 - Ut på tur

Be The Miracle! Andre Desember.

Jula inneholder så mye godt. Å gi, å smile, å varme, og å være sammen. Min julekalender handler om nettopp dette, gi gode tanker og oppmuntringer til de rundt deg. Hver dag legger jeg ut en utfordring som du kan (og jeg må) gjøre. Så kan vi sammen gjøre en forskjell der vi er, og gjøre jula littegranne bedre for noen andre. Vær mirakelet for dem rundt deg!

(Jeg setter forresten veldig pris på om noen sender en liten kommentar hvis de har gjort utfordringen min en dag! De som kommenterer at de har gjort det, og hvordan, kan vinne en anbefaling av bloggen sin, hvor jeg skriver hva jeg liker med den, og publiserer (med link) på min blogg. God reklame for deg, og forhåpentligvis en oppmuntring til å gjøre andre glade. Jeg trekker to vinnere.)

 

DAGENS UTFORDRING

Gå en tur med noen du vil snakke med. Når man går tur, får man bedre tid til å snakke enn veldig mange andre steder. Der er ofte der de dype samtalene kommer frem. Jula er for mange en stressende tid, men med å gå en tur, får du tid til å slappe av. Dessuten er det jo sunt også! Bare husk å kle deg godt, for nå ser det ut til at landet fylles med snø :)


For min del har det blitt flere turer de siste dagene. Jeg besøker en venninne i Bø som har tre hunder i hus. På bildet over var vi på tur med schäfervalpen Nemi. Verdens søteste bitemaskin :)

Be the Miracle #1

Plutselig var desember her, og jeg har lenge vurdert å droppe julekalender-tradisjonen, fordi jeg ikke har hatt noen gode ideer å komme med. Men nei! Ideen kom til slutt, klokken 18.10 den første desember. Men først må vi ta et kort blikk tilbake:

* i 2010 la jeg hver dag ut et innlegg om en av vennene mine. Hvorfor jeg liker dem, og hva som er bra med dem.

* i 2011 Inneholdt det daglige innlegget et ord jeg liker (som jeg skrev litt om), et bilde og en sang som passet til.

Har du noen andre gode ideer som du har brukt, eller sett på blogger?

Ideen for i år er som følger: Hver dag skal bloggen min komme med en utfordring til deg (og meg selv også)! Det blir (hovedsaklig) utfordringer som handler om å gjøre noe bra for andre. Slagordet er Be The Miracle! (haha).DAGENS UTFORDRING:

Lag kveldsmat til noen du er glad i. Siden jeg er så treig å skrive dette innlegget ble det kveldsmat. Men for all del kan du også lage en sen middag til noen du er glad i. Kok i vei for foreldrene dine, kjæresten, eller inviter noen venner bortom. Noen tips til hva du kan lage er: Arme Riddere, Omelett, baguetter med kjøttdeigfyll i, Toast, Hjemmebakte rundstykker og suppe eller kanskje bare en vanlig brødskive. Husk at det er tanken som teller! Men et godt tips for å gjøre det ekstra gøy er "go all the way!" Tenn lys, dekk på med lilla servietter, lag kakao osv...

Jeg har allerede laget egg og bacon til frokost til de jeg er på besøk hos i Bø, og skal lage middagen også (Enchiladas). Så jeg tror denne er i boks for min del:)

 

PS: Det blir forresten veldig mye gamle bilder her på bloggen. Det er fordi kameraet mitt dessværre er sykt. Linsa, som jeg egentlig låner av Thomas, sitter fast. Og med bare et 50mm fastobjektiv som såvidt vil fokusere skikkelig, så er det ikke kjempemotiverende å ta masse bilder. Men jeg skal prøve. Etter nyttår kan det forresten hende at jeg får forbedret denne situasjonen noe. :)

Stille morgener

Når du ser sola titte opp over horisonten for første gang med intense gule og oransje farger. Når du sitter under et teppe med en kopp te i hånda og har instrumental musikk lavt på høytalerne. Når du trekker frem bibelen i godstolen, og ser ser at flammen endelig tar tak i peisen.

Jeg er skikkelig fan av morgener, i motsetning til så mange andre. Noe av det jeg liker veldig godt, men som jeg sjelden får tid til, er å stå opp uten å stresse og sette seg ned i sofaen med en rykende tekopp og en god bok. Verden er så stille før alle våkner. Jeg har litt herlig tid helt for meg selv. I travle tider er slike morgener ekstra kjærkomne. Omtrent slik var morgenen i dag. Det er fordelen med å være A-menneske. En helt egen tid på døgnet som er bare for deg.

Bildet tok jeg en tidlig morgen i nærheten av Flekkefjord da jeg hadde en kjøretime. Kjørelæreren hadde fått med seg at jeg likte å ta bilder, og alltid hadde kamera. Så vi stoppet og fikk foreviget øyeblikket. Tenk at nå har jeg snart hatt lappen i to år :)


, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits