hits

desember 2011

2011 i bilder #1 av 4

Valgte å dele dette innlegget opp i fire deler med tre måneder av 2011 i hvert innlegg. Dette er det første innlegget med Januar, Februar og Mars.

 

JANUAR

Svanene er her hele vinteren, og digger å bli fotografert. Jeg går flere koselige turer med venner og bussen setter seg fast på vei til Flekkefjord flere ganger.

 

FEBRUAR

Klassen reiser til Bergen på skoletur. Jeg reiser til Sarpsborg på LED11. Mamma pusser opp butikken, og vi går noen turer, blandt annet til Blåfjellet.

 

MARS
Jeg tar mange macro-bilder fordi jeg kjøper meg et close-up-filter. Vi går en masse fantastiske turer med gode folk, og russetiden starter såvidt med et russefrieri og at jeg bader.


En flott start på året!

Pay it ForwardOverskrifta er inspirert av filmen med samme navn. Den handler om en liten gutt som starter et skoleprosjekt. Han skal hjelpe tre personer. De igjen må hjelpe tre andre, og slik skal etterhvert verden bli et bedre sted. Filmen er utrolig inspirerende og koselig!

 

 

 

 

 

Så en film fra youtube som igjen minnet meg om Pay it Forward. Den må bare ses!

Kjempe-inspirerende! Jeg får lyst til å gå ut å spre glede med en gang!

 

Alt dere vil at andre skal gjøre mot dere, det skal også dere gjøre mot dem.

Matt.7.12.

Heklehjerter

Fant oppskriften på heklehjertene her.

Ganske enkelt, og fine til å pynte med både på julertreet, eller andre steder i huset...
 

Nyttårsforsett

Jeg liker tanken med nyttårsforsett. Å ta for seg de tingene man vil forandre med seg selv. Noe du vil slutte med eller noe du vil lære. Jeg skrev nettopp et innlegg om å ha en retning for livet. Hva du vil gjøre med livet ditt, hva du vil endre. Det kan være lurt å tenke gjennom disse tingene.

Er jeg en god venn?

Er jeg flink nok til å jobbe med skolearbeid?

Trener jeg nok?

Tar jeg meg nok tid med Gud?

Tenk på ulike sider ved livet ditt. Hva vil du bruke tid på å forbedre i 2012?

 

Mitt Nyttårsforsett

Det eneste nyttårsforsettet jeg har bestemt meg for å ha så langt, er å lære å sy på symaskin! Aller helst vil jeg lære å sy såpass godt at jeg kan designe kjoler om et års tid. Andre ting jeg tenker på, men ikke har formulert klart for meg selv enda er å bli bedre til å prioritere tiden min riktig. Da spesielt å bruke mer tid hjemme og å bruke mer fantastisk tid med Gud.Andre som har laget seg nyttårsforsetter?

Sykdom stopper ikke meg

Det er så utrolig kjedelig å være syk! I hvert fall den dagen du skal tilbringe med kjæresten etter en ferietur. Så jeg trosset den dundrende hodeverken, og det faktumet at jeg nettopp hadde spydd litt. Ble en hyggelig kveld med film og mye bra samtaler:)

Det er jo klart at jeg ikke har tid til å være syk de siste få fridagene før skolen begynner igjen!
 

Skrudd døgnrytmeendring

Hjemme igjen. Allerede opptatt av nyttårsforberedelser, og har allerede begynt å få en mer normal døgnrytme igjen. La meg forklare hvordan døgnrytmen endres når jeg er hos pappa:

Jeg legger meg tidligere hver kveld, fordi det ikke er noe spesielt å finne på. (Er A-menneske, og blir fort trøtt om kveldene hvis det ikke skjer noe) Står opp tidligere hver morgen, siden jeg uansett bare trenger 7-8 timer søvn. Endte til slutt opp med å våkne (av meg selv) klokken seks den dagen før vi skulle reise hjem. Stod like godt opp, dusjet og pakket.

Nå har jeg kommet hjem, og har hatt besøk til over midnatt. Greit å snu døgnrytmen tilbake til noe litt mer tilnærmet et normalt tenårings-ferie-liv nå før nyttår. Trenger virkelig litt trening før jeg klarer å holde meg våken hele nyttårskvelden:)

I morgen er jeg klar for å fikse en del til nyttårspynten, pakke ut resten av bagasjen og ha en koselig dag med gutten min:)Var så koselig å se alle mine gode venner og kjære igjen! Men ingen er så glad for å se meg som søte Chessie^^

Retning i livet

Jeg er ikke så gammel, men jeg har fått et intrykk av at når en blir eldre, så ser en mer og mer bakover. Vi unge er opptatt av fremtiden. "Hvem vil jeg bli?" "Hvor skal jeg, og hva skal jeg gjøre?" Etterhvert kommer dette litt mer i bakgrunnen, når en har "funnet seg selv."

Men jeg tror at også de som har et godt etablert liv, kunne tenke på livet gang i blandt. Det vil i hvert fall jeg gjøre! Når jeg har etablert meg, og har en hverdag som er nokså konstant, ser jeg for meg at jeg setter meg ned og tenker over om jeg er fornøyd med livet mitt, og hva jeg eventuelt vil endre på. Jeg tror i hvert fall at dette er mye vanligere å gjøre når en ikke er helt voksen.

Stemmer dette?

Faktisk tror jeg at jeg skal gjøre dette akkurat nå, fordi litt mål og retninger for livet ikke kan skade. Jeg skal skrive litt om hva jeg bruker tid på og hva som er planen fremover. Først skal jeg sette opp en liste med de tingene jeg er fornøyd med. Deretter de tingene jeg ikke er fornøyd med, og til slutt hva jeg kan gjøre for å fikse noen av "misfornøyd-punktene." Utfordrer deg til å gjøre det samme! (kommer ikke til å legge ut lista på bloggen)


Hva tenker du om dette? Er det noe du vil prøve på? Gjør du det ofte?

Magiske skyer!

Ble helt forbløffet da jeg så himmelen nå nettopp! Jeg måtte straks ut og fotografere. Skyene så ut som perlemor det ene lyeblikket, og fargerikt sukkerspinn det neste. Det er helt utrolig hvor mye vakkert som finnes i naturen!

Fant forresten ut at dette fenomenet kalles perlemorsskyer:)Bildene er ikke redigert

Heklede Engler

Dette er en av tingene jeg har brukt juleferien  min på å hekle. Har ingen oppskrift på denne,fordi jeg har "funnet dem på selv". Kanskje jeg lager en oppskrift en annen gang, men det er mye arbeid. Jeg har ihvertfall begynt med hodet, deretter armene, og til slutt kjolen. Ikke egentlig så vanskelig, og de er fine til å henge opp på juletreet, eller i vinduet!
Hva synes du om dem?
Julekvelden

I år feirer jeg jul på østlandet med pappa sin familie. Her kommer et sammendrag av julekvelden.

 

Stemningen

Det var god stemning da vi samlet oss hos onkel på julekvelden alle ti. Et ganske passelig stort selsakap. Det er hyggelig å være sammen med alle, for det er så sjelden vi er her på østlandet for tida. Mye snakk og kos!

Meg og Stine (søskenbarn)

 

 

Maten

Vi starter med ris-suppe som forrett. Det er omtrent det samme som risengrynsgrøt, bare tynnere. Deretter kom den nydelige Ribba på bordet, og vi rundet av med riskrem og rød saus. En flott meny!

Gavene

Det tok litt tid å pakke opp gavene, men ikke så mye som vanlig. Jeg og Anders (lillebror) har enda mange gaver hjemme på vestlandet, så vi fikk ikke allverdens. Dessuten var pakke-oppleserne så ivrige at jeg helst fikk flere pakker om gangen, noe som ytterligere økte farten på pakkeutpakkingen.

Endte opp med litt av hvert nytt; flere klær, heklebok, smykke,gavekort osv. Det er stas med gaver (virkelig!) Men jeg merker at jeg er fornøyd uansett hva jeg får. Det er selve det å få noe som er det beste. At noen bryr seg om meg nok til å kjøpe noe til meg. Kjempekoselig! Dessuten er det spenningen ved å åpne det ukjente.Har kost meg denne julekvelden, og har det enda kjempekjekt nå i romjula! Tenk at jeg reiser hjem allerede på onsdag...

 

DARK

(Regler: Klikk her)

Heart - Love - Light - Dark - Morning - Friend - Heaven - Sweet - Drive - City - Memory - Horse - Purple - Smile - Silence - Freedom - Blood - Rainbow - Gray - Red - Pink - Rain - Cat - No Time - Snow - Tears - Foreign - Sorrow - Happiness - Fruit - Flowers - Night - Expectations - Stars - Hold My Hand - Precious - Treasure - Eyes- Abandoned - Dream - Moonlight- Teamwork - Standing Still - Dying - Vampire - Illusion - Family - Creation - Childhood - Stripes - Fire - Sport - Keyboard - Keeping a Secret- Tower - Waiting - Clumsy - Underwear - Message - Queen - Rejection - King- Do Not Disturb - Evil - Horror - Traps - Cigarrette - Hero - Joy - No Color- Obsession - Ocean - Wind - Vulnerable - Mirror - Broken Pieces - Princess - Drink - Life - Words - Pen and Paper - No Way Out - Fairy Tale - Cold - Spiral - Magic- Food - Pain - Ice Cream - Forever - Reality - All That I Have - Give Up - Hope - Relationship - Fear - Holiday - Puzzle - Happy - Puppy

Igjen kommer jeg igang med disse 100 bildene som skal tas. Hva synes du om dette bildet til tema "Dark"? Jeg tenker som så at bildet har like mye lys som mørke i seg, så tittelen taler om noe mer enn det synlige...
Dager uten faste gjøremål

I dag har vert slapp. Det er ganske deilig å ikke ha noe å gjøre, men jeg merker at jeg fort blir lei. Det eneste jeg har gjort i dag er å hekle (lært meg to nye ting, faktisk!) og å sitte på pcen. Var også en liten times-tur ute å gikk i den snøkledde skogen. Min bekymring er egentlig at morgendagen skal bli akkurat lik. Da hadde det blitt kjedelig! Så jeg har booket mitt kjære søskenbarn til en ridetur på den skjønne hesten hennes ^^ (Får håpe jeg klarer å holde meg på hesteryggen denne gangen, etter glippen i påsken. Men nå er det i hvert fall myk snø å lande på de fleste steder!)

Her er himmelen jeg stod opp til i dag; Nydelig!


Og et bilde fra skogsturen vår:)
Kanskje jeg burde revurdere overskrifta, for hvis det er noen gjøremål som har vert faste de siste dagene, er det MAT! Vi spiser stort sett hele tiden. Akkurat nå står chipsen på bordet, så jeg må stikke!

Påskekylling...?!

'

Men... Hvordan kan dette ha seg? Det er jo ikke påske nå! Jo, det har seg slik at onkelen min har et broilerhus med 19 000 kyllinger, nemlig. Nå hadde det nettopp ankommet nye kyllinger. Gule og dunete. Utrolig koselig, selv om det kanskje ikke passet 100% til høytiden:)Nemmen!
Her har vi jo jammen en julekylling!
Beat for Beat

Jeg liker virkelig  å se på programmet Beat for Beat. Så kom jeg plutselig på den geniale ideen å arrangere et eget Beat for Beat, som en del av  programmet på grøtkvelden som jeg var med å hadde ansvar for! Jeg søkte litt rundt på nettet, og fant akkurat det jeg lette etter; En powerpoint  til Beat for Beat.

Jeg og Nathalie (som hadde ansvaret for denne leken) Satte oss ned en dag, og begynte å klargjøre powerpointen med våre egne sanger og  ord. Det ble helt Awesome! Anbeefaler deg  gjøre det samme hvis du trenger en artig lek til f.eks. nyttårsfeiringen!

Her er linken til powerpointen som du kan laste ned!

Det fungerer altså slik, at du må ha en til å klikke på de riktige lukene, så åpnes det rette ordet, og bordet (eller laget) må synge en sang med det ordet i.
Slik kan for eksempel powerpointen se ut:
Rammer rundt bildene i innlegget (Designtips)

En av de tingene jeg likte med mitt nye design, er at jeg fikk til automatiske rammer rundt bildene i hvert innlegg. Da slipper jeg å bruke tid på å legge dem inn i photoshop eller lignende.

 

Jeg lærte dette på bloggen Siljelien.blogg.no. Tenkte at jeg også skulle skrive hvordan dette gjøres her på min blogg.

 

*Gå inn i Design - Rediger - Stilsett
*Lim inn denne koden helt nederst:
}
.content img {
border: 1px solid #000000;


*For meg fungerte det ikke helt nederst i stilsettet, fordi jeg hadde lagt inn noe der før. Jeg flyttet koden litt opp, og da fungerte den.

 

*Du kan også endre på koden. Nå er det en tynn, svart strek rundt hvert av bildene dine.

For å endre tykkelsen:

1px er tykkelsen nå, i piksler. Du endrer den ved å endre tallet. f.eks. er 5px. tykkere enn 1px.

For å endre fargen:

#000000 er fargen svart. Hvit er #ffffff. For å finne akkurat den fargen du vil ha, søk på "css fargekart" på google. Eller finn fargen i Photoshop, og kopier koden du finner.
For å endre mønsteret:

Mønsteret er nå solid. hvis du endrer dette ordet til en av disse, vil mønsteret endre seg: dotted, dashed, solid, double, groove, ridge, inset, outset


*Den koden jeg brukte for å få til rammen i bildet øverst, er denne:

}
.content img {
border: 5px groove #284082;

24. KJÆRLIGHET

Hver dag før jul skal jeg legge ut et ord, en sang og et bilde som betyr noe for meg...Tok bildet under julepyntingen hos bestemor. Er skikkelig koselig med sånne hekle-greier! Skal  lære meg å lage sånne hjerter som på bildet^^

I dag er det siste dagen med julekalenderen min, og jeg sparte det aller beste ordet til slutt! Kjærligheten er det jula handler om! Gi bort gaver i kjærlighet. Tilbringe tid sammen med dem man er glad i. At Jesus ble født, for å gi seg selv til oss i kjærlighet. Jula handler i bunn og grunn om kjærlighet.

Det er viktig å huske på at det hele tiden er kjærligheten som gjør deg glad i jula, og ikke gleden over å få ting, eller over god mat (selv om det er lov å være glad for disse tingene også, selvsagt). Husk på julens budskap om å gi.

Vet at jeg har lagt ut sangen før, men den er så bra, at den bør høres igjen:)

musicnodes
Various Artists: Give It Away
Heklet Elefant

Endelig somlet jeg meg til å ta bilde av en av elefantene jeg har heklet i det siste. Den har allerede flyttet inn i headeren min!

Oppskriften finner du på Amigurumi.blogg.no. Ta en tur innom hvis du vil lære noe! Det er kjempemorro^^ Her er den søte elefanten min:

 

Flott, ikke sant?

Nytt design

Kom ikke bort fra den blå fargen denne gangen, men har valgt en litt mørkere farge. Satser på at det blir variasjon nok. Selv om jeg var fornøyd med det gamle designet lenge, hadde jeg nå blitt lei, og synes dette er mye ryddigere og mindre barnslig. Hva synes dere som leser bloggen?

Har også et problem med at ting i sidenmenyen ikke er helt som jeg skulle ønske... Men får se om jeg vil fikse det senere.

GAMMELT DESIGN:

 


NYTT DESIGN:


Hjemmelagede Sjokoladekarameller

Lyst på det perfekte julekos som du har laget helt selv? Når jeg kan få det til, kan alle få det til! Har laget dem flere ganger i det siste; Disse fløtekaramellene er utrolig gode!

 

Ingredienser:

3dl Fløte

3dl Sukker

1dl Sirup

2ss Kakao

1 ts Eddik

 

Fremgangsmåte:

1) Bland alt utenom eddik I en gryte, og la det småboble I 35 min. Rør av og til. Tilsett så eddiken

2) Kok til karamellmassen blir seig, og en dråpe stivner i kaldt vann. De er ferdige hvis du kan rulle en fin kule av dråpen.

3) Hell massen på smurt matpapir med oppbrettede kanter. La massen avkjøle og skjær den opp i terninger når en er nesten stiv. Legg hver av bitene i et stykke matpapir eller cellofan, ellers klistrer de seg fort sammen.

ELLER:

-Et alternativ er å helle massen i ferdige former, slik som jeg gjorde på noen av dem (se bildet). Det var mye lettere å spise dem etterpå, og de ser enda finere ut. Problemet er at man må være ganske kjapp, for ellers stivner massen i gryta. Når det begynte å stivne, helte jeg resten av karamellmassen utover brettet, og klippet den senere opp i små biter. Funket bra! Formene er kjøpt på Søstrene Grene. 60 former for 7kroner. (ikke dårlig!) (Jeg har fått meg en ny favorittbutikk!)

Karamellene bør oppbevares i kjøleskapet for å ikke bli for klissete.

Enjoy!

23. RETT FØR!

 

I dag er det dagen før dagen! Jeg har egentlig ikke noen planer i dag (WoW! Når skjedde det sist?) Men kommer antagelig til å gjøre noe Morro! Jeg ser for meg en tur i vinterlandskapet hvis det klarner litt ute, fotosafari, sokkestrikking, god mat, og kanskje litt the Sims 3 på toppen av det hele:)

Selv om i dag er en dag hvor vi "venter på imorgen," så synes jeg at dagen bør utnyttes alikevel! Dette er en dag du kan bruke på nesten hva som helst. (hvis du ikke har noen planer heller, selvsagt). Kos deg!musicnodes
Skillet: One Day Too Late (Album Version)
Koselige kvelder

Nå har jeg ankommet hedmarken, og er klar for juleferie! Det er alltid koselig å tilbringe jula med pappa og familien her borte. Samtidig savner jeg alt og alle hjemme!

Har hatt flere koselige kvelder med gode venner i det siste. Mandag traff jeg gjengen fra VGS i Flekkefjord til en "halvtårs-reunion." Skikkelig kos, og en hel haug med latter slapp ut av meg den kvelden.

Tirsdag var jeg på avsluttning med jentene i Jesusgruppa. God stemning, fantastisk mat, og brilliante folk!

Onsdag kveld ble tilbrakt med Monica og Charlotte på en flott jentekveld! Det er herlig å bare komme sammen og prate! Spesielt når du ikke har sett hverandre mye i det siste. Etter denne kvelden (som sluttet i 11-tida) skulle jeg hjem å pakke. Opp seks neste morgen for å komme meg avsted til flyet i tide.

Det har vert noen travle dager denne uka, hvis vi regner med litt jobbing, julehandel, baking, rydding, juletresalg, kjæreste, sykehusbesøk med lillebror ogsåvidereogsåvidere... Blir bra med litt herlig juleferie på avslappende østlandet!

Brann

"Hun unslapp flammene - men sårene fra en slik Brann er det umulig å flykte fra"

 

Tittel: Brann

 

Forfatter: Ted Dekker & Erin Healy

 

Innhold: Janeal må ta et splittende valg midt i en brann. Redde seg selv, eller risikere alt for å redde sin venninne. Det øyelikket forandrer Janeals fremtid for alltid. Boka har et godt og dypt buskap og variert, spennende språk.

 

Min Mening: Boka fenget fra første stund, og jeg liker virkelig måten Ted Dekker og Erin Healy klarer å fange meg akkurat der de vil ha meg; i skjæringspunktet mellom nysgjerrighet, forvirring og bange anelser. Anbefaler boka på det sterkeste for alle som liker spenning, og f.eks. boka "kyss" som er skrevet av de samme forfatterne.

 

Jeg vil gi boka karakteren 5. Fengende og spennende. Jeg ble sittende å lese i alle ledige stunder jeg hadde (pluss noen flere). 

 

Har du lest boka? Kunne du tenke deg å gjøre det?

22. FRIHET

Er frihet å kunne velge ting selv?

Bør man ha allverdens frihet, eller er det skadelig?

Er kanskje heller frihet å ha beskyttende rammer, som ikke hemmer deg (som en gullfisk innelåst i en gullfiskboll - den hadde ikke vert mye fri utenfor bollen!).

Det er vanskelig å sette fingeren på hva frihet er, men jeg vil tro at det er hvis du ikke føler deg fanget av noe. Da er du fri! Jeg føler meg stort sett ganske fri til å gjøre hva jeg vil. Tenke hva jeg vil. Hva med deg?musicnodes
Downhere: Free Me Up
21. REISE (interrail i Rogaland)

Hver dag før jul skal jeg legge ut et ord, en sang og et bilde som betyr noe for meg...

I morgen reiser jeg til pappa, så i dag er ordet reise Jeg er utrolig glad i å reise, og se nye ting! Det er spennende md noe nytt, og kjekt å dele opplevelser med venner. Når sommeren kommer, blir det masse reising på meg, både til Tyskland , Ukraina, og rundt i Norge. 

Selv om jeg liker kjempegodt å reise, er det topp å være hjemme også. Viktig med en god balanse mellom rutinelivet, og noe helt nytt og ukjent:)

Når jeg først var inne på dette med reise, tenkte jeg å skrive litt om en artig ide jeg og Sølvi-Oline hadde. Vi brukte kolumbus-kortet til å reise rundt en hel dag. Vi tok tilfeldige busser i alle mulige retninger, og vi fikk til og med et par turer mer tog. (spesielt da bussen kjørte rett forbi oss i Sandnes...) Greit med ungdomskort!

 musicnodes
Third Day: Revelation
20. JULEFORBEREDELSER

Hver dag før jul skal jeg legge ut et ord, en sang og et bilde som betyr noe for meg...

Her i huset er det enkelte tegn som tyder på at jula snart er her. Vi har fått en god samling med julekort fra venner og familie. For å organisere kaoset, spendte vi en snor rundt pipa til å henge dem i. Ble sikkelig koselig! Julestjerna er også på plass:)Julebakst har vi også fått i hus (om ikke så mange sorter), og i går laget jeg sjokoladekarameller! De ble skikkelig gode, og var enkle å få til, så jeg tenker å legge ut oppskrifta her på bloggen snart:)

musicnodes
Alf Prøysen: Romjulsdrøm
19. FORSKJELL

  Hver dag før jul skal jeg legge ut et ord, en sang og et bilde som betyr noe for meg...
Å gjøre en forskjell er et av mine mål her i livet.

 

En forskjell i verden

Hver enkelt menneske kan faktisk gjøre en forskjell her i verden. Tenk på alle de store tingene som har blitt gjort av en person; Martin Luther King, Mor Theresa, Thomas Edison, Jesus. Kanskje blir du ett av de neste store navnene? Hvis jeg noen gang får en mulighet til å forandre verden til det bedre, vil jeg ta den.

En ting DU kan gjøre her og nå, er å ta en tur innom Amnesty.no, og skrive under på noen av de flotte, og kjempeviktige sakene der. Det er forskjellige saker om mennesker som f.eks. skal henrettes uten skikkelig rettsak. Med din underskrift kan de få en ny sjanse.

En annen ide er å gi penger til en god sak, så som vi allikevel bruker så mange penger på andre; hvorfor ikke gi dem til noen som virkelig trenger og fortjener det?

 

En forskjell der du er

Om du ikke føler for å endre verden i dag, kan det være e ide å begynne i det små. For eksempel med å gjøre en forskjell for en person. Et ekstra langt smil, en hyggelig melding, et godt gjennomtenkt komplement, å ta seg tid til noen som du vet er mye alene. Vi kan gjøre en forskjell for en person på så mange måter! Skjønner ikke hvorfor jeg ikke gjør det mer?

"To the world you may be just one person, but to one person you may be the world."

 

Dette innlegget er inspirert av denne sangen, og den er allerede en av mine favoritt-julesanger!

Me In Motion - Give it Away

This Christmas we can make a difference

Open our arms

lets open our hearts

'Couse Christmas isn't really christmas untill we can take

all that we are and give it away

give it away

 

 

 

18. TRAVLE DAGER

Gårsdagens julekalender kommer i dag, siden jeg blandt annet var på forening og ikke fikk tid til å blogge. Travle dager er typisk for juletida. Den første halvdelen av dagen i går ble brukt til å pakke inn presanger. 

For så å gå en helt nydelig tur i solskinnet med Andrea. Høydepunktet (blandt mange) var da vi ble kvitt katten vi reddet ned fra et tre...Deretter var jeg på "Vi synger julen inn" på Betania. Jeg blir hvert år så glad og positivt overrasket over hvor mange talentfulle sangere, dansere og musikere som finnes på et sted med mellom 3000 og 4000 mennesker! Stemningen var god, sangen var god, og stolene var stapp fulle! Det var noen som måtte stå...

Til slutt ble dagen avsluttet med en forening hos Bente! Vi spiste muffins, drakk te, strikket, laget kort eller julepynt, og heklet. Dagens hekle-leksjon var engler! Tok ingen bilder der, men her er noen fra forrige søndag, da flere av de samme jentene trefftes og laget kort og annet:)

Det er så utrolig koselig å tilbringe dagene sammen med gode venner og underholdende aktiviteter! Livet er godt:)

I dag er også planen klar: pakke julegaver, lage karameller, selge juletre og kjøre av sted til Flekkefjord på reunion med videregående-klassen (etter et halvt år fra hverandre!) Slik går dagene, og det er bare 3 dager til jeg reiser til Hedmark igjen, og BARE 5 DAGER TIL JUL!

Jeg er i det minste nesten ferdig med  julegavene...

musicnodes
Travellin' Strawberries: Long Time Ago In Bethlehem

Verdens kuleste julesang! Elsker Travellin' Strawberrys! (Forresten ligger hele "the julekalender" på youtube, hvis du kjeder deg en dag...)

 

17.TAKK

 

Hver dag før jul skal jeg legge ut et ord, en sang og et bilde som betyr noe for meg...


 

 

Å takke gjør deg glad! Det at en er takknemlig, gjør at en setter mer pris på det positive i livet, og legger mer merke til det.

Nå i juletidene er det spesielt viktig å takke skikkelig. Det er så trist å høre alle statisktikkene på hvor mange julegaver som blir kastet, og hvor mange som blir byttet. Jeg synes ikke man skal bytte uten at det er nødvendig (som hvis du har to like filmer..) Fordi det er ganske utakknemlig; Det er jo en gave! Noe gratis som vennen din har valgt spesieltt til deg. Og når du åpner en pakke og får sokker i stedet for Ipoden du ønsket deg; Vær takknemlig! Det er greit å ha sokker, og det viktigste er at du faktisk fikk  noe!

musicnodes
The Afters: Lift Me Up 

16. IMPULSIV

Hver dag før jul skal jeg legge ut et ord, en sang og et bilde som betyr noe for meg...

Å være impulsiv er utrolig gøy! Ta avgjørelser på sparket. Leve i øyeblikket. Anbefaler alle å gjøre noe impulsivt i dag! Et eksempel er da jeg reiste til Tyskland på en dags varsel som leder for en haug med konfirmanter, eller i går, da jeg og og Sølvi-Oline brukte halve dagen til å ta mer eller mindre tilfeldige busser rundt i Rogaland (Har månedskort, så alt var gratis). Eller da jeg stod opp klokka 4, vekket Thomas, og gikk ut for å se soloppgangen sammen... Noen flere som har gjort noe impulsivt?

musicnodes
Steven Curtis Chapman: Something Crazy 

15.HELLIGGJØRELSE

Hver dag før jul skal jeg legge ut et ord, en sang og et bilde som betyr noe for meg...

Dette er en fortsettelse av innlegget 14.NÅDE.Dagens ord er helliggjørelse. Det handler om å "gjøres helligere," eller bli mer hellig. Slik jeg tolker dette, så handler det om å bli mer lik Jesus. Bli kvitt det som er synd i livet. Bli mer og mer ren; Helliggjort!

Vi trenger noen ganger å granske oss selv. "Hva kunne gjort meg til en bedre person?" "Hvem vil jeg være?" Det er vanskelige spørsmål, men utrolig viktige. Det vi gjør, og de valgene vi tar, definerer hvem vi er.Tenk over(og skriv gjerne ned for deg selv):

-Hvem er jeg?

-Hvem vil jeg være?

-Hvordan kan jeg endre meg?

 

Tar med et aktuelt bibelvers (mine uthevinger):

 " 19 Derfor, kong Agrippa, har jeg ikke vært ulydig mot det himmelske synet. 20 Nei, jeg har forkynt, først i Damaskus og Jerusalem, så i hele Judea og for hedningfolkene, at de må angre og vende om til Gud og gjøre gjerninger som svarer til omvendelsen. 21 Dette er grunnen til at jødene grep meg i tempelet og forsøkte å drepe meg. 22 Men til denne dag har Gud hjulpet meg, så jeg har vitnet for høy og lav, og jeg har ikke sagt annet enn det profetene og Moses sa skulle hende, 23 at Messias skulle lide, og at han som den første skulle stå opp fra de døde og forkynne lyset både for sitt eget folk og for hedningfolkene.» Ap.Gj. 26.19-23. "

musicnodes
Rebecca St. James: Breathe


Sjakkmatt, Ateister!

 


BildeKilde

Haha, synes denne var litt morsom:)
Det finnes utrolig mange argumenter for og imot Guds eksistens. Det er en diskusjon som har vert aktuell i årtusener... Min oppfatning er at det ikke handler om å bli enige. Det handler om å tro. Jesus sier selv at det er bra å tro uten bevis. (Joh. 20.29.) Kanskje er det noen få som har blitt frelst ved å diskutere og bli overbevist, men det er nok ikke så mange. Jeg vil ikke bruke livet mitt på å prøve å krangle meg frem til at jeg alltid har rett. Da vil jeg heller leve slik at andre ser at Gud arbeider med meg! Det er et høyt mål, men slike må man ha:)

Når det er sagt, så er jeg nesten alltid klar til å forsvare det jeg tror på også! Jeg sier ikke at man ikke skal diskutere religion; det er kjempespennende og lærerikt, men jeg mener at det ikke alltid er så fruktbart som vi kanskje tenker...

14. NÅDE

Hver dag før jul skal jeg legge ut et ord, en sang og et bilde som betyr noe for meg...
Nåde betyr gratis. Det er noe du får uten å fortjene det. Som om du stjeler en sjokolade i skapet, og når det blir oppdaget får du to sjokolader til i stedet for straff.

Nåde er en gave fra Gud. Det er det kristendommen handler om; å ta imot nåden fra Jesus. Ikke noe stress, ikke noe man må gjøre. Eller som det sies på reklamen; Det er ikke bare burde-burde!

Hvis jeg skulle oppsummere kristendommen i et ord, og det ordet ikke kunne være Jesus eller kjærlighet, så ville det vært nåde! Guds nåde gir oss en grunn til å alltid være takknemlige. Alltid ha håp. Alltid ha en trygghet. Alltid ha nåden.

Bibelen er det beste stedet å lese om nåde! Har valgt ut enkelte vers om nåde, men det er utrolig mange flere...

 

 

 For av nåde er dere frelst, ved tro. Det er ikke deres eget verk, men Guds gave.  Det hviler ikke på gjerninger, for at ingen skal skryte av seg selv. 10 For vi er hans verk, skapt i Kristus Jesus til gode gjerninger, som Gud på forhånd har lagt ferdige for at vi skulle vandre i dem. Ef.2.8.

 Gjennom ham har vi også ved troen fått adgang til den nåde vi står i, og vi er stolte over håpet om Guds herlighet.. Rom 5.2.

men han svarte: «Min nåde er nok for deg, for kraften fullendes i svakhet.» Derfor vil jeg helst være stolt av mine svakheter, for at Kristi kraft kan ta bolig i meg 2.kor.12.9.

musicnodes
Chris Tomlin: Your Grace Is Enough (Arriving Album Version)

Men; Når det er sånn at nåden er gratis, og frelsen gis ved nåden, trenger vi da ikke å gjøre noen ting når vi er kristne? Jeg vil prøve å svare på dette spørsmålet i morgendagens innlegg.13, GLEMSEL

OOps, glemte julekalenderen i går! Når jeg først er inne på det glemte jeg litt av hvert i går, og dobbelbooket litt...

Har VELDIG mye å tenke på for tiden. EKSAMEN I DAG!

Bye^^

musicnodes
Hillsong: Silent Night
12. TROFAST

Hver dag før jul skal jeg legge ut et ord, en sang og et bilde som betyr noe for meg...

 

Trofasthet er en utrolig viktig egenskap. Den som er trofast svikter ikke. Jeg vil gjerne ha trofaste venner. Derfor vil jeg selv prøve å være en trofast venn...

musicnodes
Tenth Avenue North: By Your Side11.NATUR

Hver dag før jul skal jeg legge ut et ord, en sang og et bilde som betyr noe for meg...

 

musicnodes
Jeremy Camp: You Never Let Go

 

Natur er et utrolig  viktig ord for meg! Det er ikke noe som er vakrere enn vill, urørt natur...

Å sette seg i gresset og kjenne sola varme i ansiktet mens bekken sildrer.

Å løpe gjennom bølgene som vasker oppetter stranda, kjenne vinden i håret og smake den friske saltlufta i munnen.

Å gå en tur i skogen når regnet øser ned slik at du like godt kunne ha badet.Klarte ikke å velge bare ett bilde til dette temaet...

 

 

10.TILLIT

Hver dag før jul skal jeg legge ut et ord, en sang og et bilde som betyr noe for meg...
Å ha tillit til noen kan være skikkelig vanskelig noen ganger. Men for å komme noen i må man stole på andre. Vi må rett og slett satse for å vinne!

Jeg er utrolig heldig som har gode venner, kjæreste og familie som jeg kan stole på, men noen ganger blir man allikevel skuffet. Da er det godt å vite at jeg har en Far i himmelen som aldri skuffer! Min tillit til Ham bare vokser og vokser... :)

musicnodes
Steven Curtis Chapman: Something Crazy
9. SOSIAL

Hver dag før jul skal jeg legge ut et ord, en sang og et bilde som betyr noe for meg...

 

Å være sosial er utrolig viktig for meg. På barnskolen var ikke ikke så sosial. Jeg hadde noen venner, men mesteparten av fritiden brukte jeg hjemme med bøker osv. Gjennom ungdomsskolen og videregående endret dette seg gradvis. Jeg begynte å være mer sosial, også i helgene. Jeg fikk flere venner. Nå er jeg nesten avhengig av å treffe noen hver dag.

Jeg merker at jeg snart går på veggene etter å nesten ikke ha vert ute av døra på to dager, og såvidt sett andre mennesker... I dag skal jeg levere eksamen. Nå har jeg bare noen timer til med hardt arbeid før jeg kan slappe av, og ha et normalt liv igjen! I kveld får jeg en god start på mitt sosiale liv; filmkveld med en god gjeng med gode folk:)

musicnodes
Michael W. Smith

8. YDMYKHET

Hver dag før jul skal jeg legge ut et ord, en sang og et bilde som betyr noe for meg...

 

Å ydmyke seg selv er ikke så enkelt. Det krever litt offer. Så hvorfor skal vi egentlig ydmyke oss selv? Hverdagen er full av folk som gjør det motsatte: Hever seg selv, og setter seg selv først. Men det er så mye mer behagelig å være rundt mennesker som ikke er redd for å ydmyke seg selv. De som setter andre foran seg selv. Derfor er det et av målene mine å bli mer ydmyk.musicnodes
Big Daddy Weave: You Found Me (Album Version)
7.LESE

 Hver dag før jul skal jeg legge ut et ord, en sang og et bilde som betyr noe for meg...


I dag hadde jeg lyst til å blogge om bøker. Har lest unormalt mye i det siste. Både pga. eksamen, og bare for kosen sin del når jeg trengte noe annet enn eksamen å tenke på. Det fikk meg til å tenke på de bøkene som har satt spor. De bøkene jeg liker så godt at jeg ikke glemmer dem intrykket de setter. I den anledning tenkte jeg at jeg skulle sette opp en topp-10-bokliste. Noen av punktene er serier. De er ikke i prioritert rekkefølge. Disse er alle bøker jeg kunne tenke meg å lese om igjen (noen har jeg allerede lest flere ganger)
Bøker Topp 10

Skammarserien - Lene Kaaberbøl(4 bøker)

De eneste bøkene på nynorsk jeg har lest. Den spennende historien gjør at jeg glemmer alt annet -inkludert at jeg leser på noe så merkelig og unaturlig som nynorsk.

Harry Potter - J.K. Rowling(7bøker)

En serie som er helt magisk! Det er masse spenning, men det jeg liker aller best er øyeblikkene i "hverdagen", og det at det hele har en fantastisk sammenheng: når man kommer til siste boka er det som om alle bitene passer sammen, og alt løser seg. Etter jul skal jeg kjøpe meg hele serien fra ebay! Gleder meg som en unge^^

Twilight-sagaen - Stephenie Meyer (4 +1 bøker)

Første boka var bra da jeg leste den-lenge før noen hadde hørt om twilight. Da jeg fant nr. to ble serien kjempespennende! Etter det økte forventningene, og de positive overraskelsene til et maksimum - de blir bare bedre og bedre! Må forresten også nevne "the short second life of Bree Tanner." Også en bok som må leses! (hører litt med i serien, den også på et vis)

Legenden om Narnia - C. S. Lewis (7+1 bok)

En serie som hører til i enhver toppliste! Den er på noen måter litt barnselig -som eventyr! Men det at den har så mye bra budskap veier opp for det barnselige. Skikkelig spennende og koselige bøker som jeg nok aldri blir lei. I tillegg til de 7 vanlige narnia-bøkene MÅ man bare lese "drømmen om narnia" som er om historien før. Den er så gøy!

Deltoras Belte - Emily Rodda (7+4+3bøker=3 serier)

Geniale og lettleste bøker! For en fantasi Emily Rodda har! Spennende fantasy for alle pengene. Strengt talt er det vel bare den første serien som heter deltoras belte, men vi er ikke så strenge her på bloggen.

Kabalmysteriet - Jostein Gaarder

Enda en koselig bok! Jeg liker så godt den spennende fantasifulle greia! Samtidig blir blandingen med filosofi og virkelighet både givende og bra! 

Skuret - William P. Young

En givende bok! Spenning er det nok av her også. Denne er virkelig verdt å lese! Får litt lyst å lese den om igjen, og tenker at jeg sikkert har utvannet og ødelagt ordet spennende for lenge siden. Men den er spennende!

 

Kjærlighetens Favn - Amanda Guy
Rørende historie som har gitt nok av inntrykk, og mye å tenke på og bli påvirket av.
Bibelen - mange (66bøker)
En bok jeg aldri blir ferdig med å lese (selv om jeg snart har lest gjennom den). Utfordrer meg, gleder meg, og gir meg svar på vanskelige ting. Den gjør meg til en bedre person, til og med:)

Mørkets rike - Frank Peretti (to bøker)

Disse bøkene er både utrolig spennende og genialt utformet, men har også noen viktige trekk fra virkeligheten som man kan lære av. Ikke at alt er sant; men at det er noen ting jeg kanskje burde tenke mer over i hverdagen...

  Linker til innlegg med anmeldelse av de to bøkene i serien:Mørkets Rike Mørkets rike møter motstand


 

Bare å skrive om det gir meg lyst til å lese alle disse bøkene på nytt! Skulle ønske jeg hadde mer tid... Men i dag har jeg begynt med hjemmeeksamen. Er ferdig på fredag. Har skrevet omtrent halve (2000 ord) til nå. Jeg skulle virkelig ønske jeg hadde en dag mer enn jeg har... Men! På fredag mangler jeg bare en eksamen, så er det ferie:)

 

Me In Motion: Here In The Middle
musicnodes

 

Er noen av disse dine favoritter? Eventuelt hvilke andre?


6. BALANSE

Hver dag før jul skal jeg legge ut et ord, en sang og et bilde som betyr noe for meg...

 

Ordet balanse ble med i min julekalender fordi det er et viktig ord. Det er viktig å ha balanse i livet, men det er også utrolig vanskelig å finne den.

"Den gyldne middelvei," kalte Aristokrates det. Balansen mellom dumdristighet og feighet eller grådighet og ødsel. Jeg tenker at balanse er utrolig viktig på noen områder. Balansen mellom natt og dag. Balansen mellom å være konservativ og liberal. Det gjelder å holde seg midt på veien, uten å gå i noen av grøftene.

Samtidig tror jeg det er ting som er absolutte. Noe ganger er det bedre å gå i grøfta, hvis veien er et stort hull. Bildet ble kanskje litt uklart, men det jeg mener er at det ikke alltid er noe kompromiss. Noen ting er absolutte. Rett eller galt. Jeg vet at noen vil være uenig med meg på dette punktet, men dette har jeg tenkt mye på, og jeg kommer ikke bort i fra at noen ting er bare så gode at de ikke blir for gode. Andre ting er helt feil, uten kompromiss. Det er det sangen nedenfor handler om: å ikke bare være lunken og "et sted i midten", men å være hundre prosent i de tingene som betyr noe. Elsker denne sangen! Den har en fantastisk tekst...

musicnodes
Casting Crowns: Somewhere In The Middle

5.SNØ

Hver dag før jul skal jeg legge ut et ord, en sang og et bilde som betyr noe for meg...

Siden årets første snø kom i dag, ble det dagens ord. Selv om i dag var viet til eksamenlesing, kunne jeg ikke dy meg for å ta en tur ut i nysnøen, som allerede var omtrent 10cm. dyp da jeg våknet. Chessie var selvsagt med; hun elsker snø! Mens vi gikk snødde det plutselig store filler, og vi ble helt hvite. Skikkelig magisk!

Jeg liker egentlig snø! Det er bare konsekvensene jeg ikke liker: kaldt, vått, glatt... Akkurat i det det snør, er det helt herlig:) Gøy når snøen er kram også!

Resten av dagen har jeg brukt til å fyrt i ovenen, og lest tre kapittler i "Elevens verden." Nå skal jeg snart lage meg Tacokake, og så får jeg besøk i kveld:)Kos deg med denne sangen fra Downhere's juleplate i vintermørket:)

musicnodes
Downhere: Christmas In Our Hearts4. HÅP

Hver dag før jul skal jeg legge ut et ord, en sang og et bilde som betyr noe for meg...

Dagens luke i julekalenderen inneholder ordet Håp!

Et utrolig viktig ord. Hvis ikke håpet ligger i bakgrunnen, hva har vi da? Ingen planer hadde blitt utarbeidet. Ingen hadde handlet på noen meningsfull måte. Vi trenger håp for å fungere. Vi trenger det for å leve.

Jeg kan bare ikke forstå hvordan noen kan miste alt håp. Miste lysten til å leve. Jeg får en sånn inderlig medfølelse for dem som har det sånn. Skulle ønske jeg kunne endre det. Alle har rett på å ha håp. Det burde være en menneskerettighet.

musicnodes
Switchfoot: Only Hope
Kjedemeldinger

❤¸.?*""*?.¸❤ ❤¸.?*""*?.¸❤ ❤¸.?*""*?.¸❤
Send Denne Til De Vennene Du Ikke Vil Miste
❤¸.?*""*?.¸❤ ❤¸.?*""*?.¸❤ ❤¸.?*""*?.¸

 


Jeg irriterer meg over kjedemeldinger. De skal liksom være hyggelige meldinger, men så blir alt ødelagt av forsøkene på å få det videre. For eksempel:

"Adventsklem! Jeg er utrolig glad i deg, og sender deg derfor denne klemmen. Send den videre til alle du er glad i. Hvis du får minst 10 tilbake, er du høyt elsket."

Hele meldingen hadde vært ok, om det ikke hadde vert for de siste to setningene.Det verste er om det er slangt på: "Hvis du ikke sender meldingen videre, vil du være ensom de ti neste årene" Jeg fatter ikke at det er mulig? Hvem finner på disse meldingene??

 

Et annet eksempel er meldingen på toppen av dette innlegget. Når du har noen venner du er redd for å miste, må det må jo være mye bedre å sende "Jeg vil ikke miste deg!" enn å sende "Send denne meldingen videre til de du ikke vil miste..."

Hvorfor ikke heller sende noe hyggelig til de vennene? Hvorfor sende en oppfordring, noe de føler seg tvunget til å gjøre? Jeg skjønner virkelig ikke greia. Bryr vi oss virkelig så lite, at vi sender meldingen videre "for å være hyggelige," eller for å føle oss bedre? Da mener jeg at det er hundre ganger bedre å endre meldingen sånn at den virkelig blir hyggelig. Det tar ikke så lang tid, og mottakeren slipper å føle seg tvunget til å videresende. Det er utrolig lettvindt å bare fjerne de siste "masete" setningene.

 

FORSLAG TIL MELDINGER DU KAN SENDE TIL VENNER:

-Tenkte på deg, og innså at jeg er utrolig glad for å kjenne deg!

-Håper vi kan treffes en dag snart! Jeg savner så å tilbringe tid med deg.

-Du er innmari viktig for meg, og jeg kan ikke se for meg hvordan livet hadde vært uten deg!


Når disse "malene" er fåreslått, vil jeg bare si at slike meldinger bør være spesielle, ikke generelle. Da mener jeg at det bør være personlig, og ikke noe som kan passe til alle personer. Hør bare forskjellen på de to neste setningene:

-"Du er fantastisk! Jeg digger deg!"                           

-"Det er helt fantastisk å være samen med deg! Jeg digger at du alltid er positiv, og ler på en så artig måte!"

HVIS DU VIRKELIG VIL GJØRE NOE FINT, Bruk litt tid på å finne personlige ting å skrive. Det er vanskelig, men verdt det! Det er det som virkelig treffer, selv om det alltid er fint å vite at noen tenker på deg.

3. FRED

Hver dag før jul skal jeg legge ut et ord, en sang og et bilde som betyr noe for meg...

Dette innlegget ble postet litt sent, rett og slett fordi jeg ikke hadde tid i går.


Dagens ord er FRED

For å virkelig forstå hva fred er, må man nesten ha opplevd ufred. Uro, trøbbel og forvirrede tanker. Det er en del av livet. Men livet gi oss også opplevelser av fred. Ikke tenke på noen problemer. Alt er perfekt. Behagelig. Fredelig.

Det er så mye ufred i verden. Krig og sult og krangler. Vi trenger fred fra problemene.

Fred er et utrolig viktig ord. Det er en av åndens frukter i bibelen. En av de tingene du får av å leve et kristent liv med Den Hellige Ånd. Å tenke på fred får meg til å tenke på den freden vi vil oppleve i himmelen. En evig fred. Evig behagelig. Evig godt. Evig Perfekt. Fredelig.

musicnodes
Chris Tomlin: I Will Rise 

2. FROST

Hver dag før jul skal jeg legge ut et ord, en sang og et bilde som betyr noe for meg...

 

Dagens luke inneholder ordet frost. Det er fordi det har vært frost i natt. Ikke helt den første frostnatta, men i hvert fall den første i advent. Frosten er jo også en stor del av advent: Ventetida før jul. Den gjør bakken hvit, og vannet hardt. Ganske vakkert i grunn. I hvert fall når trærne blir helt hvite av rim. Eller når alt er dekket av et tynt lag med is. Eller når du kommer ut, sola står opp, og du kjenner varmen fra sola blandet med kulda som henger i lufta; Til sammen  total friskhet!

Frosten er også farlig og glatt. Det er fort gjort å falle, og ikke noe morro å kjøre scooter lengre. Jeg har parkert scooteren for vinteren.

Det mest karakteristiske med frosten må allikevel være kulden. Med en gang jeg kommer ut kjenner jeg den bitende følelsen i ansiktet. Får gåsehud nedover beina. Pakker på meg lag med ullundertøy og boblebukser. Nå er den tida i gang...

musicnodes
Casting Crowns: Slow Fade


Tok bildet i dag, på turen min med Chessie. Måtte ut for å få en pause i matte-pensum-lesingen. Snart Eksamen!!


1. GLEDE

Hver dag før jul skal jeg legge ut et ord, en sang og et bilde som betyr noe for meg...

Dagens Ord er GLEDE.

Jeg valgte ordet glede fordi det er veldig viktig for meg. Et ord jeg ønsker at skal gå igjen i livet mitt. Et ord som går igjen i livet mitt, stort sett. Å være glad handler mange ganger om en innstilling. Jeg kan sutre over at jeg må ta fire timer buss hver dag, eller jeg kan glede meg over at jeg har fire timer hver dag til å lese pensum, uten å bruke fritida.

Å glede seg er ikke alltid enkelt, og det er heller ikke alltid mulig, men en positiv innstilling gjør at en gleder seg mye oftere enn ellers.

Jeg har så mye å være glad for! Venner som er glad for at de har meg, en kjæreste som elsker meg, alt jeg trenger av materielle ting. Takker Gud, for alt det fantastiske og spennende jeg får drive med, og for at Han elsker meg!

 Jars Of Clay - Overjoyed

Jeg liker dette bildet! De sprelske bølgene gjør meg rett og slett glad (prøver å holde en rød tråd mellom bilder, sang og ord). Fyrte det inn til bakgrunn på pc'en i dag.

 

Tur ved Sjøen

Det er så koselig å gå slike turer med min kjære! Blir aldri lei av denne ufattelig nydelige verden:)
, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv