desember 2009

Sorg er en mur mellom to hager

Kahil Gibran sa disse kloke og oppmunstrende ord, og jeg har hentet dem fra boka "skuret"(les i inlegg lenger nede) Mulig du blir litt skuffet av å lese et innlegg som handler om noe helt annet en tittelen, men jeg ville virkelig videreformidle noen av disse Gode visdomsordene, og synes rett og slett de var så gode at de burde få plass helt på toppen! grunnen til at jeg ikke utdyper dem så veldig er fordi de selv sier alt, og flere ord blir bare i veien. Visdomsord er ofte slik.

Tittelen kunne også vert: Natures Snowart(not mine).  Det får nøye seg med å være underoverskrift. Jeg skal egentlig bare blogge om noen bilder jeg tok i går med det fantastiske kameraet jeg fikk til jul!

og så kan du jo høre på denne sangen imens du nyter bildene:)

Snølandsakap i miniatyr

Isklumptapper

Frozen leaf

Glitter og stas

På tide å gå av?

Håp, Ambisjoner, lek - er det viktig?

Nede for vinteren

Men vent!! det er MIN sykkel som ble stjålet for noen uker siden! Og der står den uten å si noenting som helst før jeg tar bilde av den! Bra jeg fant den igjen, men det blir spennende å se om jeg får den til å fungere når den har tint....

New Moon(neida, den er full)

En tjukk pus!

Ok, kanskje jeg skulle ha forandret underoverskriften min til "Natures Iceart"  
Dette er på vindusruta til lageret vårt:) Skikkelig vakkert!

Farewell to the Eastern Nature

Så reise jeg hjem i fra østlandet igjen. Legger ved noen bilder derifra, en vakker sang og et nyttig visdomsord!

Who am I er en nydelig sang av et av mine faorittband: Casting Crowns. Sangen har mening, nydelig tekst, fengende og fin musikk, og en vakker melodi!


Intet Gjør oss så ensomme som våre hemmeligheter. Paul Tournier.

Øvernløypa på Stavsjø-Pappa sin nabo! ganske grei slalombakke:)
 
 Dette er boka jeg leser for tida, og jeg Positivt overasket! Akkurat som "who am I-casting crowns" har den alt! Tekst, budskap, spenning! Har bare lest noen kapitler enda, men elsker den! Har tatt visdomsordet under det ene bildet fra denne boka, Faktisk starter hvert kapittel med et visdomsord som innledning. Kanskje dukker det opp flere gullekorn fra denne boka på bloggen min:)

Boka anbefales for deg som er ute etter en bok som ikke bare "må leses ferdig" men du "MÅ bare lese videre!" Den har et kristent budskap som jeg til nå synes er kjempebra, og en innsikt som er skjelden. Gled deg!

Mer enn tusen ord

Et bilde sier mer enn tusen ord, og med de rette tusen ordene kan man få sagt ganske mye. Men det jeg gjorde i dag kan bare beskrives med en opplevelse! Fikk desværre ikke tatt så mange bilder heller, så får velge mine ord med omhu. Det nydelige vinterlandskapet rundt oss mens vi ridde i dag kan som sagt ikke beskrives rettferdig med ord, men du får la fantasien løpe inn i et landskap med hester som ivrer fremover. Snø som raser ned i fra lave grangreiner, tykke, dempende lag med hvitt som dekker alt omkring oss, og en frisk og herlig duft av kald vinterluft og hest:)

Etter denne turen, med en ganske brå slutt da vi traff en traktor, travet vi litt et annet sted (uten Garcy som var redd traktorer). Vi hoppet også over noen små hindre med Dokka oppe på jordet. På hele turen red jeg på Gro, noe som er ganske annerledes enn med Dokka! I første omgang måtte jeg hele tiden passe på at  vi ikke krasjet i Dokka som red foran oss(og ikke var like ivrig etter å suse fremover) og senere holde igjen da hun på død og liv skulle hjem fortest mulig! Men det var morro å ha en hest som var litt mer energisk; spennende med forskjeller!

Sprangtrening;)

Dokka og Therese:)       Les bloggen til Therese her.

Professional Snowart

Hadde en liten bildevisning for Bestemor og Bestefar i går, og fant noen bilder i fra påsken som jeg vil dele:)

Snødame laget av Andrea Nesvåg Eia & Ingrid Urdal Øvern
 Klikk på bildene for å forstørre!

Det er mye gøy å gjøre med snø!

Kristne er Kjedelige!

Det er flere fordommer mot Kristne som Virkelig ikke stemmer, og som jeg vil oppklare i, eller iallefall forklare hva jeg synes:)
*Et kristent liv er kjedelig
Jeg har sett mange kjedelige liv. Enormt mange kommer inn i den samme tralten, og følger et spesiellt tidsskjema hver dag-dette er vel og bra- men det må være litt rom for spontanitet! Spesiellt eldre folk fyller dagen sin med mye meningsløst! Jeg snakker for eksempel om timesvis hver dag med PC eller TV! det er ikke noe galt i å se på TV, men når du ikke kan besøke en venn "fordi jeg må se på One Three Hill" er det noe som ikke stemmer! Jeg tror at grunnen til mye av dette er at de ikke har en mening.
Jeg har en mening med livet mitt-Å leve med Jesus, og mest av alt at vennene mine, og andre kan få leve med Jesus! Dette betyr ikke at jeg må gjøre noe som helst. I kristendommen er det ingen regler for at du skal lese i bibelen, eller be så og så mye, men jeg vet at jeg kan få råd og veiledning, og trøst, ikkeminst av å tilbringe tid med Jesus(lese bibel, be osv) Poenget er at jeg gjør disse tingene fordi jeg har lyst! Men, tilbake til spennende; jeg kjenner også mange folk som lever spennende liv! For eksempel et par jeg kjenner, reiser rund i kjempemange land, og så langt jeg vet sprer de både buskapet, og kjempemasse glede hvorenn de setter sine føtter. Jeg kan nesten ikke tenke meg et mer spennende liv enn det de har. Hver måned opplever de at folk blir friske etter årevis med plager; ikke bare vondt i halsen, men at ben i kroppen som er brukket bare vokser sammen igjen mens de står og ber! Dette kan ikke kalles innbilning, og iallefall ikke kjedelig!
JA det er vanskelig å tro, men gi det en sjanse!:) Det er iallefall flere av mine kristne venner som(etter min mening) har mer spennende liv enn de som ikke er kristne, og bare for at det er sagt, så har jeg ca like mange kristne, og ukristne venner. Jeg har Ikke et Kjedelig liv!

*Kristne tror at de er bedre enn andre
Dette er jeg også Høyst uenig i! Det går ikke an å ta alle kristne under en kam, selv om selvsagt noen er sånn. Jeg tror alikevel at det er minst like mange ukristne som tror at de er bedre enn andre. Poenget med kristendommen, hvis det ikke er klart; er at alle har gjort noe galt, og trenger tilgivelse. Altså, skal ingen føle seg bedre enn andre; vi er alle syndere.

Ef.2.8-9
8 For av nåde er dere frelst, ved tro. Det er ikke deres eget verk, men Guds gave.  9 Det hviler ikke på gjerninger, for at ingen skal skryte av seg selv.

Bibelen sier altså at i ikke skal skryte av oss selv. Men er det sant at

*Kristne må følge alt som står i bibelen
Nei, enkelt og greit! Hvis vi scroller litt oppover igjen, til bibelverset i efeserne, så står det at "det hviler ikke på gjerninger." Det vi gjør er ikke det som er viktig.
-men hva er da vitsen med det som står der, når vi ikke skal følge det?
-Jeg har skrevet litt om dette før, men; mye av det som står i bibelen er retttningslinjer om hvordan vi skal leve, og oppføre oss. Etter min mening er f.eks. bibelverset som sier:"Du skal ikke stjele" på lik linje med en far som sier "du må ikke stikke strikkepinnen i stikkontakta" til gutten sin. Hva om Gutten da gjør dette? slutter faren hans å elske ham, og sier; " Du hører jo aldri på meg! nå gidder jeg ikke dette mer, di får klare deg selv!"? Tror ikke det nei! han kommer nok løpende for å trøste gutten sin, og ber ham lytte bedre til det faren sier i fremtiden.

*Jeg må gi slipp på alt som er viktig for meg nå hvis jeg blir kristen!
Hvorfor det? hvis det er en kjærest som ikke vil ha deg lenger ville jeg sagt at han/hun burde godta deg for det du tror på. selvsagt er det ikke enkelt å avvise noen for det, men du kan prøve å forklare hva som har endret ditt syn osv. Det kan også være vanskelig å gi slipp på ting som bibelen sier at vi ikke skal gjøre, som sex før ekteskapet, drikke seg full osv. Dette er av de reglene som er råd. Gud støter oss ikke bort om vi gjør disse tingene, men det er ikke bra for oss(og for andre)! Selv om disse tingene er vanselige å gi slipp på når du har "kjent smaken av dem" tror jeg at Gud kan hjelpe deg til å unngå det. Det er mange historier og vitneutsagn om folk som har blitt helbredet fra avhengighet til f.eks. narkotika, pornografi, eller alkohol. tenk deg en sirkel med en mindre runding i midten. Gud er i midten, og linja utenfor er det du Må holde deg innenfor for å kalle deg kristen. Det handler ikke om å holde seg innenfor denne linja, men Nermest mulig rundingen i midten;Gud! Altså holde det bibelen sier så godt som vi kan.

*Kristne inbiller seg mye fordi de lengter etter noe bedre enn dem selv.
Det er sant at vi lengter etter noe bedre; det ligger i menneskets natur! Folk som har hatt det vondt hele livet, uten mat og rent vann, drømmer om noe bedre- du trenger ikke å ha opplevd det. Vi som er i Norge, og har det forholdsvis bra drømmer om mer penger, mer sol, flere gaver osv.
Men etter min mening kan ikke alt innbilles! Vi kan bare til en viss grad "innbille oss friske"-det er vitenskapelig bevist at psyken kan bety forskjellen mellom liv og død i visse sammenhenger. Men vi kan ikke innbille en arm til å vokse ut!
Hvis du oppsøker det overnaturlige vil du bli overbevist om at det er mer mellom himmel og jord enn vi mennesker er kjent med! Det gjelder ikke nødvendigvis en Gud, men alle må bli overbevist om at det eksisterer noe vi ikke vet alt om. Jeg tror at dette  er ånder, og at undre som blir gjordt i Jesu navn er av Gud, og de andre(for det er mange som blir helbredet av ikkekristne også) er av onde ånder.
Jeg tror at om du oppsøker Gud, så vil du(akkurat som når du oppsøker det overnaturlige) oppdage at han er reell!
Dette er opp til deg! bare du kan finne ut av dette, for det at jeg sier det vil aldri overbevise deg, men er det ikke best å iallefall ha gitt det en sjanse!
Hvis noe av dette har interessert deg, gitt deg spørsmål du vil stille, eller til og med overbevist deg om at til og med du kan gi dette med Gud en sjanse, så vær så snill å send meg en kommentar, en mail, (ingrid-urdal@hotmail.com) eller en melding på facebook( Ingrid Urdal ) Det blir mellom oss og Gud, og jeg er veldig åpen for saklige og åpne diskusjoner:)

Jeg ble inspirert til dette innlegget av http://www.desired.blogg.no
Det står mye bra på denne siden, og her er et lite utdrag:
Å være kristen er å tro og følge Jesus. Gud tilbyr deg en gave. Gaven er Jesus. Ja, vi vet dette høres teit ut, men å være kristen er enkelt nok å takke ja til gaven. Det handler ikke om hvor god, flink og syndfri du er, eller hvor mye du tror. Han spør kun om ditt ja til hans kjærlighet, i tro. Livet som kristen kan virke kjedelig og strengt. Men om det ikke hadde forbedret livene våre- tror dere vi ville brukt mye tid på å skrive om det her?

Forresten, glemte nesten

Kristen musikk er for jenter.

let the music speak for itself! 

1.Juledag: i Akebakken

Vi renner på Rompebrett i Øvernløypa.
Stine og Anders

Slalombakken blir jevnet ut, og blir antagelig åpnet i enste uke(synd jeg ikke er her da)
Heldigvis var det fint å renne på akebrett alikevel! Vi ble ganske snøete, og etterhvert slitne av å klatre opp bakken, så vi gikk tilbake. På veien bort gikk vi rett over vannet, men bestemmte oss nå for at det var lettere å gå rundt, og slippe den dype snøen:)


Dyra på gården

Hestene:)

Jerva, Dokka og Åsa

Jerva
Er bestemor og Bestefar sitt føll fri i vår:) Hun ble født i mai av Slottsve Gro, som også er moren til
åsa.
Hun er et år eldre enn Jerva, og er nok det føllet jeg har tilbrakt mest tid med:) Jeg var ofte og besøkte henne i innhegningen den første sommeren hennes; 2008. Bestemor og Bestefar sin:)

Moren deres; Slottsve Gro(også bestemor og bestefar sin), skal forresten ha et føll til i år, men det er allerede solgt, og jeg får antagelig ikke sett det
:( ganske trist, men...
Begge to er enormt kosete og sier aldri nei takk til kløing og klapping:)


Dokka
er Stine(mitt søskenbarn) sin. Henne får jeg lov å ri på nesten så mye jeg vil, og det er kjempemorro! Hun har sine små anfall av frykt mot ting som lukter vondt (møkkhaugen, grisehuset osv) men har til nå klart å holde meg på ryggen hennes selv om hun plutselig bøyer av eller bråstopper:) Utenom det er hun Kjempegrei, og en fantastisk hest å ri på for meg som ikke kan så mye:) Også den første hesten jeg føler at jeg virkelig har klart å galoppere på!

Hundene:)


Tanja og Dokka
Selv om det ikke ser så bra ut på bildet, så er disse to Elghundene ganske gode venner:) De lekesloss bare, og det var en ypperlig anledning for meg til å prøve å få et blinkskudd:) Tanja er moren til Dokka. De skal antagelig begge ha valper i år:) De er begge utrolig snille og koselige, og jeg husker i fra Dokka var liten at hun lærte kjempefort! En tid mens de hadde både Dokka, og broren Bamse, lærte jeg begge to å sitte på kommando mens Bestemor var ute en tur. Da hun kom tilbake sa jeg sitt, og begge rompene klasket i gulvet samtidig!:)
på begge bildene er Tanja til venstre:)

My Christmas Wish!

I dag fikk jeg julegaven min! Jeg kunne velge mellom slalomski, og et speilreflekskamera. Skiene hadde jeg brukt ca 2 ganger i året, så valget var ikke det verste. Er kjempefornøyd med å endelig ha et ordentlig kamera, og legger ut noen bilder fra dagen min;) ikke den beste kvaliteten, men jeg skal nok lære meg instillingene bedre etterhvert:)


Anders velger ut en del av sin julegave; en barbermaskin! mest komisk synes jeg(som ikke helt ser behovet), men for all del...:)

Bestemor er alltid et hyggelig syn:)


BLINKSKUDD av pappa!=)

Det beste juletrepyntebildet! mine kjære nesten-søskenbarn; Stine og Marius

Stine og Toras føll fra i vår; Jerva. skal legge ut skikkelige bilder av søsknene Åsa og Jerva(de på bildet), samt Dokka i morgen.

Full gallopp med snøsprut!

Vinden suser, og jeg kjenner tærne langsomt miste følelsen til tross for innpakningen på to par med sokker, og tykke vintersko. Jeg kjenner iveren som skyter fart under meg. Hun har ikke på langt nær kommet opp i toppfart enda, men sikter mot himmelen! Det går fortere og fortere, og jeg kjenner hele kroppen stramme seg idet jeg må prøve å stoppe de enorme kreftene som lengter etter å forsette til musklene ikke klarer mer. Hesten må motvillig stanse når hun nermer seg enden av gjorde, og sekunder etter farer vi nedover andre veien igjen. Plutselig klarer jeg å miste kontrollen. Hun bukker og skaper seg. Jeg mister den høyre tøylen og stigbøylen, og kjenner salen skli langsomt mot venstre samtidig som jeg desperat prøver å klore meg fast, holde balanse, og holde igjen hesten av alle krefter. Det var kanskje mest flaks at jeg klarte å holde meg på til vi kom til den andre enden av jordet. 
Gøy var det alikevel! og jeg kom meg fort opp igjen i salen. Om jeg hadde fallt av hesten hadde jeg nok ikke fått de store skadene av å falle ned i snøen, uansett:)
Apropo snøen! Det snødde stjerner! Snøfnuggene var store, og hadde klare stjerneformer! fant som kjent ingen like, men nydelige kan ingen benekte at de var! Glitrende og hvite i den rødbrune hestepelsen, som er ekstra tykk og myk nå om vinteren:) Skulle ønske jeg hadde et bra nok kamera, så jeg kunne ta bilde av de bittesmå miraklene(snøfnuggene, hestene kommer senere)! legger alikevel med noen glitrende vinterbilder i fra Februar i år:)

Stort dilemma;)

Måtte spørre meg selv en dag i kiosken på betania: Sprit eller sprite?


Hehe, endte til slutt opp med en flaske sprite:)

My Cristmas Story

Vekkerklokka ringte, og minnet meg om at i dag skulle vi reise! Jeg pakket ferdig, og klarte(så langt som jeg vet) å ikke glemme noe viktig(selv om anders glemte lommeboka). Måkte en del snø om morgenen, men det var det ikke tengn til en time senere. Vi var litt seine til å komme oss ut, noe som absolutt ikke var min feil, jeg som hadde ventet i to timer allerede.  Da jeg kom ut i bilen var dørene frosset fast som stein, og jeg ble stående lenge å banke og dra for å prøve å få opp dørene. Til slutt-lenge etter at Anders hadde sprunget inn igjen- fikk jeg opp døren, men til min frustrasjon var ikke mobilen min i lomma da jeg skulle ringe å si at Mamma og Anders kunne komme ned i bilen nå. Alle sammen stablet seg inn, etter at vi med forente krefter også fikk åpnet bakdøra, og lasset inn bagasjen. Deretter brukte vi ca en halv time på å kjøre frem og tilbake, frem og tilbake til vi kom til veien-og brøytekanten-hvor det sa bom stopp. Nå kom vi  verken opp eller ned, så vi gav opp, ettersom vi skulle ha reist for nermere to timer siden. Været var ikke det beste heller; full snøstorm, og speilglatt vei. Jeg krøllet meg sliten og kald sammen i min nye pysjamas og la meg under dyna.
Det neste som skjede var at vi fikk bestillt nye flybiletter klokken 10 samme kveld. Var egentlig mest klar for å ligge i senga resten av dagen, men måtte opp igjen. Bilettene kom på ca 600  for både meg og Anders: så billige biletter har vi nok aldri fått før! første flaksen den dagen, kan du vel si...
Vi reiste avsted ca kl. 5 denne gangen. Nå hadde mamma måkt, så å komme ut av innkjørselen klarte vi iallefall denne gangen! Dessuten fant jeg mobilen min-lysende  i snøen når jeg ringte den, og ganskeså frossen-men den virket bra! Alt startet ganske så positivt nå!
Vi skulle en liten tur innom Egersund og hente jakken til Anders, og ble selvfølgelig sittende fast midt i den bratte, og speilglatte bakken til min tante og onkel. Ble først stående en st und halvveis oppi et blomsterbed før vi sklei nesten borti en mur på andre sida av veien. I tillegg sto det nå en lyktestolpe rett bak bilen. Altså: den eneste veien vi kunne gå var frem. Lettere sagt enn gjort! for å gjøre en lang historie kort så prøvde vi det meste:salt, dytting, å trekke bilen opp, og til slutt var det naboens bøtte med sand som reddet oss. Da var vi på vei igjen, og suste over motorveien i til tider 60km i timen!!
Heldigvis kom vi i tide denne gangen, en time før flyet skulle gå; hvis bare flyet hadde gått på tida. Men vi ble jammen en time forsinket her også. ja ja, ikke så galt etter alt vi hadde opplevd denne dagen. Til slutt-trøtte og slitne kom vi frem til Stavsjø klokken to om natten.
Da blir det jul i år også!

Dette var utsikten jeg voknet til i dagmorges! Blir så godt humør av fine ting! en nydelig sol om morgenen kan gi meg en helt annen start på dagen! jeg vil til og med gå så langt som å si at det gjør meg mye våknere!I dag har forresten broren min Bursdag! han ble 16 år i dag, og her er han med skjorta han fikk av meg, og et vakkert kort som spretter opp en isbjørn når det åpnes! og det kan jeg jo si! det lærte jeg å laga på barneTV! kjempemorro, bare å se på "Øysteins Juleblyant" folkens! det gjorde nemlig min klasse i den siste Kunsthistorietimen vår:) legger ved en link til hvordan man lager dette kortet: http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/586391

Dark sky all around

{bilde fra google}

"Dark sky all around" 

det var denne delen av tekste som minnet meg om sangen, fordi det faktisk er ytterst skjelden jeg får se sola nå til dags. Når jeg tar bussen ti på 7 om morgenen er det beksvart ute, og lyset er ikke mye mer fremtredende når jeg kommer hjem litt før kl 5. Sangen er en bønn om å bli reddet ut i fra den håpløse situasjonen man er i, og jeg synes at teksten er utrolig nydelig! hør igjennom den en gang mens du leser teksten, og si hva du syns:)

 

Rain, rain on my face 

It hasn't stopped raining for days
My world is a flood
Slowly I become one with the mud

Chorus:


But if I can't swim after forty days
And my mind is crushed by the thrashing waves
Lift me up so high that I cannot fall
Lift me up
Lift me up - when I'm falling
Lift me up - I'm weak and I'm dying
Lift me up - I need you to hold me
Lift me up - Keep me from drowning again


Downpour on my soul
Splashing in the ocean, I'm losing control
Dark sky all around
I can't feel my feet touching the ground


[Chorus]


Calm the storms that drench my eyes
Dry the streams still flowing
Cast down all the waves of sin
And guilt that overthrow me


[Chorus]


Lift me up - when I'm falling
Lift me up - I'm weak and I'm dying
Lift me up - I need you to hold me

Lift me up - Keep me from drowning again

 

Du finner også sangen på spotify;)

kompis

Follow my blog with bloglovin


http://www.acta.as/index.php?kat_id=259

Nå kan du være med å gjøre en forskjell!

Jeg ble ganske nylig "Kompis." Da betaler jeg 50 kr i måneden, og hvis kontoen er tom, hopper de bare over den måneden. Veldig greit! en super måte å få vite at du gjør noe for å redde verden! Pengene jeg skal begynne å gi nå går til brønner, og møller hvor kvinner kan arbeide, og skaffe seg mel til å bake brø, i tillegg til å informere dem om HIV/Aids-følger og årsaker. 

"Du kan ikke redde hele verden, men for de du redder betyr det hele verden"

Kompis er ungdommens egen fadderskapsordning. Som kompis støtter du et nytt prosjekt annethvert år, og får på den måten innblikk i forskjellige prosjekter i ulike land. Kompisene får kjennskap til forskjellige kulturer, folkegruppers hverdag og problemstillinger. Som Kompis får du se at det du bidrar med kommer andre til gode. I 2008-2010 er det helsearbeid i Tambaga i Mali som er kompisprosjekt.

For at flere skal få mulighet til å være med å bidra, er det månedlige beløpet mindre enn det fadderne gir. Du kan velge å gi 50 eller 100 kroner i måneden. Som Kompis får du rapporter to ganger i året. 

5 Tanker, 5 Fakta {Flodhest}


Jeg har valgt et tilfeldig ord, og skal skrive ned 5 av mine tanker om dette, og deretter 5 fakta jeg finner. Ordet er: Flodhest!

som du ser var mine kunnskaper noe begrenset, men det skal vi se å gjøre noe med!

 

-Det finnes to typer flodhester; Den vanlige flodhesten, og en dvergflodhest.

-de lever i vann om dagen

-går opp på land og beiter om natta.

-hodet sies å veie ca et tonn!

-kan løpe i nesten 50km/t-fortere enn mennesker! og imponerende med slike korte bein...

Kilde: http://no.wikipedia.org/wiki/Flodhester, så kan ikke garantere for innholdet;)

Kosedag med Formgivning:)

Skoledagen i dag er fylt med bare formgivningsfag, noe som passer meg veldig godt, siden vi holder på med en gøy oppgave nå! her er en av skissene mine til oppgaven:

8bearb1 copy

En flott dag, etter å ha vert hjemme fra skolen i to dager allerede. Onsdag var jeg hos legen-en fæl opplevelse(men fant ikke ut så mye mer) og Torsdag klarte jeg på et eller annet vis å forsåve meg. I dag er siste Formgivnings-fredag, og i den anledning kledde vi oss opp i finstasen, og bestillte pizza. Sitter å venter med rumlende mage på at Tove skal hente varene fra Pizza Inn.

 julebilde

Isspising:)

pb250004

Flekkefjord vise ein av sine mange fine sie!

pb250007pb250008

Meg å Benita åd ein boksis ein dag me hadde litt ti itte skulen.... kjempegått! kan ikje ant enn å reklamera litt for denna isen! Tiramisu^^...ettelleraent italiensk merke:)

ENDELI he me fått nåen glimt av solo ijenn! d he sine bagdela angåane temperaturen, men e deili au!

pc010011

Singing Bee

kristorn

Stikkordet for det som skjedde i helga var hovedsaklig synging! Arvid Pettersen var på Haua med dattera Josefine, og kjæresten Ragnhild, og hele lørdag ettermiddag gikk med til å øve inn noen nye sanger sammen med dem. På  Celebration kl 20 var vi også med å sang, og det er kjempemorro! Elsker å synge når jeg bare får det til, og jeg kan jo nesten ikke annet når vi har så flinke kormedlemmer, og ikke minst ledere både i det vanlige koret(Dekor) og sammen med Arvid Pettersen. Vi kjøpte både en av Arvid sine CDer, pluss den rykende ferske CDen til Josefine, som bare er tolv år, men kjempeflink å synge, og hadde skrevet en av sangene på CDen selv:)

45756791259499786364

I helga har jeg blandt annet lært at visse tolvåringer er mye bedre å synge enn de fleste! Det er viktig å ta haka og magen ned hver gang du puster, og Nå er det sannelig vinter!

I tillegg til å synge lørdag kveld skulle vi opp igjen til formiddagsmøte søndag morgen hvor vi sang, både med Arvid, og med Dekor.

Etterpå gikk jeg og Yvonne opp i skogen, plukket masse kristorn, og bandt dørkranser med nydelige røde bær. 

Vi var også med på tenning av julegrana på torget (som nå har vert utsatt for hærverk, og mistet toppen, stakkar) hvor jeg tilfeldigvis også ble med å sang julesanger (denne gangen med de andre lederne på JIM)

45756751259513763526

apropo hærverk! skjønner ikke hvordan folk får seg til å gjøre noe sånnt! Nå i jula! men jeg synes egentlig synd på dem. tenk å være så sint at du bare vil ødelegge det som er koselig, eventuellt har det morro med å ødelegge for Barn! Juletreet mistet toppen, og figurene i julekrybba hadde plutselig endt opp under det nysmadrede skiltet på politistasjonen.

På bussturen i går så jeg plutselig noe hvitt! snøen hadde lagt et tynt lag oppe i fjellene, og Thomas har allerede lagt ut bilder av Vilde i den noe dypere snøen på åsvold. www.fotothomas.blogg.no (har de fleste bildene derfra+ et fra google)

45756741259593891976

Hun er så utrolig søt! verdt å snakke med henne, det kan komme mye interessant ut av en barnemunn! elsker å lese slike utsagnen:

http://lister.vg.no/?do=show&id=8416

 

Jeg vil ikke begraves når jeg blir gammel, for jeg klarer ikke å ligge så lenge under jorda uten å puste. Og så er det så ekkelt å få jord i nesa. Da er det nesten bedre å bo på gamlehjem.

 

Når man er sånn førti eller femti år, slutter damene å legge egg. Det vil si at de ikke lenger kan produsere folk. Hekkingen begynner sånn i fjortenårsalderen og varer helt til middelalderen

 

Det er mange i himmelen: Alle de som er døde er der, pluss Gud og Jesus og Den dårlige Ånde.

 

Mamma'n min er så veldig pen, for hun har så veldig lange pupper

 

For å få kjærligheten til å vare er det viktig å være en god kysser. Da kan det hende at kona di glemmer at du aldri tar ut søpla.

 

I gamle dager var det ikke lov for faren å føde barn. De syntes det var umusikalsk. Men i dag er det vanlig at moren og faren føder barnet sammen.

 

Det som er viktigst for mødre er at de får barn, hvis ikke må de være alenemødre hele livet.

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits