hits

november 2017

Hjemmesydd kosebukse!

Det er en stund siden jeg sydde denne buksa nå, men den blir fremdeles brukt masse! Den er utrolig behagelig, var grei å sy, og igjen; Jeg bare digger hvor behagelig den er! 

Jeg kjøpte stoffet i London i sommer, så prisen var ikke så ille. Kanskje 150kr for materiellene. PS: For tiden ser jeg på Symesterskapet på NRK. Det anbefales! I episode 1 lager de bl.a. kosebukse til seg selv. Se episoden HER.  Min er nok ikke like stilig og fancy. Men jeg koser meg i hvert fall :)

 

Det er herlig å...


 

Jo lenger mot vinteren vi kommer, jo vanskeligere kjenner jeg at det er å komme seg ut. Det blir tidlig mørkt. Det blir kaldere og kaldere. Det er rett og slett ikke like trivelig utendørs. I hvertfall ikke fra innsida :) 
Men jommen er det deilig når man får dradd rumpa i gang, og trosser "innekos-mentaliteten" for å puste inn litt frisk høstluft!

Hva hjelper deg til å komme deg ut om dagen? :) 

Sydager

Jeg har hatt flere sydager i det siste. Dager hvor alt annet blir nedprioritert til fordel for stoffer og symaskin. Jeg har oppdaget at det som faktisk tar tid med syhobbyen er alt forarbeidet; tegne mønster, klippe stoff... Så jeg har begynt å bruke sånne små øyeblikk innimellom til å klippe stoffet og legge det klart. Og på den måten kan jeg få sydd en hel haug med ting på en kveld; 

Lue og matchende bukse:

Og en haug med Norlinluer - som jeg skal ha med meg å selge på julemesse. Disse sitter godt på et barnehode, er enkle å sy, og blir deilige og varme med fleece-fòr inni.

 

Ikke verst :) Jeg liker å føle meg produktiv! 

Tre hobbyideer på rad

Det er så mye hobby i huset mitt og i hodet mitt for tiden, at bloggen henger ikke med :D Så her har jeg samlet tre hobby-ideer i ett innlegg. 

1. Strikkede bestikk-sokker til å dekke julebordet! Disse er nydelige og søte til å legge kniv og gaffel i når du skal dekke på til juleselskapet. I fjord fikk jeg strikket en 4-5 stykker, så nå har jeg supplert med noen ekstra, så jeg har nok til et litt større selskap :) Oppskriften har jeg skrevet HER

 

Et annet gøy og nyttig (!?) prosjekt, er å lage badebomber. Vi har badekar, og vi bruker det MYE! Etter at jeg for første gang prøvde en badebombe fra Lush, har jeg vært hekta! Men det er en del billigere å lage dem selv. Dessuten kan man få den duften, fargen, og eventuelt det glitteret du ønsker selv! Det er jo veldig stas :D Oppskriften har jeg delt før HER

 

Også må det bli et syprosjekt! Jeg syr en hel drøss for tida, og jeg digger det! Disse luene er sydd med mønsteret fra Norlin (Kjøp det her) og de er kjempe-enkle å få til! Hvis du ikke helt tør å begynne å sy: kast deg uti det! Kjøp noe billig stoff i begynnelsen, og godta at ikke alle prosjekter vil funke helt 100% i begynnelsen. Og så er du i gang :D

Nå nærmer det seg juletider, og jeg gleder meg masse til å lage juleting: dørkranser, lysdekorasjoner, juleklær, dekorasjoner, julekaker og mye mer :) 

Hva lager du for tiden? :)

Before Amen

"The power of a simple prayer."

 

Boktittel: Before Amen

"Before Amen - The Power of a Simple Prayer" av Max Lucado  

Forfatter: Max Lucado

 

Innhold: Når man ber, er det lett å bli distrahert. Det er lett å miste håpet noen ganger. Det er lett å glemme det bort. Men Max Lucado oppmuntrer meg på en lettfattelig, hverdagslig og anvendelig måte til å be. Ikke avansert og tidkrevende, men enkelt og effektivt. Han sier bl.a. at Bønn er bra fordi det kan endre perspektivet ditt. Men enda mer fordi det faktisk er en kommunikasjon med universets allmektige, gode skaper. 

 

 

Min mening: Jeg hørte boka som lydbok på Audible. Den var kort (så ikke tidkrevende), praktisk (ikke for teoretisk), og nyttig (gir meg noe jeg kan bruke). 

Terningkast: 4, Anbefales til deg som skulle ønske å forbedre bønnelivet ditt. Eller som bare ønsker å lære en MYE enklere måte å be på, som i tillegg er mer effektiv. 

Anbefaler også Andrew Wommacks bok om bønn: En bedre måte å be på. 

BildeKilde

Hjemmesydd toalettveske med skrå glidelås

 

Jeg sydde denne toalettveska med utgangspunkt i inspirasjon fra Sysnappen (Legg til visygale). Det var ikke så vanskelig å få til, og gir en kul effekt, samtidig som det er praktisk med den store åpningen i den lille mappen ;)

Denne passet egentlig godt til å ha strikketøyet i :) 

Noen som er interessert i en tutorial? Dette er et supert begynnerprosjekt, selv om man syr i en glidelås! :)

Finn henne

"Jeg er ikke sulten. Jeg er ikke tørst. Jeg er ikke redd. Jeg har det bra."

"Finn henne" av Lisa Gardner

Boktittel: Finn Henne

  

Forfatter: Lisa Gardner


Innhold:Flora ble holdt fanget av en sadist i over ett år i en trekiste. Hun ble misbrukt på det groveste, og har forandret totalt personlighet. Er hevn det eneste som står i hodet på henne? Hvordan skapes et monster? For ingen vil vel være et monster...? 

 

Min mening: Boka fenget, men den er i det mest brutale og ekle laget for meg. Og jeg savner litt den rare creepy-følelsen jeg satt igjen med i den første Gardner-boka jeg leste (Rett bak deg). Jeg slukte boka fort, og den var verdt lese-tiden, men ja. Litt for brutal, kanskje. 

Terningkast: 4, Anbefales til alle som liker en lettlest krim/thriller :)

Anbefaler Rett bak deg av samme forfatter! 

BildeKilde

Et superseint innlegg med halloween-snacks og diverse

 

 

På halloween i år hadde jeg LIFEgruppe hjemme hos meg. Vi snakket om det overnaturlige - og hva bibelen sier om det. Og i den anledning fikk jeg lekt meg litt med småskummel snacks! Det skulle være glutenfritt, så da var det enda viktigere å være kreativ :) 

Monsterne laget jeg av epler, nugatti, peanøttsmør, solsikkekjerner, jordbær og kakepynt til øyne. 

Jeg bakte "Mygla monsterbæsj" (Brownie-cookies), og laget noen glutenfrie edderkoppcookies pyntet med sjokolade og kakepynt. 

 

Haha, jeg synes det er moro å prøve seg litt frem, og være litt kreativ med maten. Selv om akkurat det ikke skjer så veldig ofte :P 

For tiden ligger jeg laaangt etter med bloggingen. Mye hobby og mye lesing har gjort at jeg har nedprioritert å blogge, så innleggene samler seg opp på minnebrikka (både på kamera og i hodet). Jaja. Kanskje noen kan bli inspirert til neste halloween :) Ellers er det jo ikke noe galt med monster-epler til hverdags, heller!

Heklerier

Hekling er en veldig grei hobby som er lett å ta meg seg rundt. Man trenger bare en heklenål og garn. Og det er ikke så fort å miste masker som på strikketøy. 

Jeg liker å hekle noen av disse smådyrene innimellom større, kjedeligere prosjekter. De er fine gaver, fine til pynt, eller til å selge på messe. Du finner oppskrift på denne elefanten HER

Høststemning

Kveldene starter tidligere. Mørket siver innover meg - omslutter meg nesten. Det er fort gjort å ikke få vært ute mens daglyset enda er her. Og jeg føler at de få gangene sola faktisk stikker innom, er jeg alltid i dårlig form og har mest lyst å gjemme meg under teppet.... Men så hender det at man tvinger seg ut allikevel, og da er det herlig å få noen lysglimt, kjenne den friske høstlufta, og bare nyte at ikke vintermørket har vunnet helt ;) 

Hjemmestrikket pannebånd (med Tutorial)

 

 

I det siste har jeg strikket flere av disse søte pannebåndene. Jeg gav noen mort i julegaver i fjor, og nå var det visst flere som hadde lyst på. Så jeg har strikket dem først, og så fortsatte jeg like gjerne å strikke noen ekstra som jeg kan ha med å selge på julemessa nå i slutten av november. 

Disse er veldig enkle å strikke, så lenge du kan strikke rett og vrang. 

1. Start med ca 15 masker. Du velger selv hvor mange etter garnet, og hvor bredt du vil ha pannebåndet. Jeg bruker veldig tykt garn,så med tynnere garn må du ha en del flere masker. Men det er lurt å ha et odde antall masker (ikke partall)

2. Strikk perlestrikk. Annenhver maske rett/vrang, og vrang på de maskene som var rett forrige runde. Hvis du har odde antall masker, begynner du alltid runden med en rett maske (det synes jeg er veldig greit). Strikk perlestrikk til pannebåndet er langt nok til å strekkes rundt hodet. Det må ikke være så stort at det ikke holder seg på plass. Du kan måle rundt hodet, og strikke pannebåndet 3-5cm mindre enn den lengden. 

3. Fell av og klipp en lang ende som du kan bruke til å sy pannebåndet sammen til en sirkel. 

4. Strikk den lille firkanten som skal være rundt for å lage "sløyfeformen." Jeg la opp 7 masker, strikket perlestrikk ca 16 rader (nok til at den går rundt hele pannebåndet). Det er passe å lage den bittelitt lengre enn bredden på pannebåndet. Fest og etterlat en trådlengde som er lang nok til å sy sammen. 

5. Sy sammen pannebåndet til en sirkel. Denne skøyten vil ikke synes, så det gjør ikke noe om det ikke blir så fint. Brett det lille rektangelet over skøyten, og sy det fast på baksiden (til en liten ring rundt pannebåndet). Det er lurt å sy det godt fast i selve pannebåndet, så det ikke løsner senere, og ikke snur seg rundt. 

Lett som en plett!

Hvis noen synes oppskriften var vanskelig å forstå, kan jeg ta bilder underveis og lage et bedre innlegg. Skrik ut! :)

Rett bak deg

"Hadde en familie. Før."

"Right behind you" av Lisa Gardner

Boktittel: Rett bak deg

  

Forfatter: Lisa Gardner

 

Innhold: Fra første setning, fanger boka meg i sin verden av spenning, dramatikk (på den gode måten), og interessante, sammensatte karakterer. Vi blir kjent med fosterjenta Sharlah idet hun får vite at broren hennes - som reddet henne da hun var liten - har drept 4 mennesker, og mest sannsynlig vil drepe enda flere... 

 

 

Min mening: Dette var en av favorittene fra i år! En god miks av krim og thriller som er spennende, skremmende og brutal uten å bli skikkelig ekkel. Den fikk meg også til å tenke tilbake på Fortidens Skygger av Mary Kubica, som kanskje var enda et hakk bedre igjen. 

Terningkast: 5, Anbefales til alle som liker en lettlest, spennende krim/thriller :)

BildeKilde

En eneste sunn vane

Gode vaner er viktig. Det er de daglige, eller ukentlige vanene som former deg på sikt - ikke arrangementene. Men dette året har jeg hatt veldig dårlige vaner når det kommer til kosthold og trening. Jeg spiser alt for mye godteri (på hverdager!), jeg trener aldri (med unntak av tusleturer med Ninja, da), og jeg er ikke spesielt flink til å spise mye grønnsaker heller. 

Men èn god vane har jeg arbeidet inn. Det er å svømme hver fredag morgen, før jobb. Jeg og et par kollegaer pleier å svømme (minst) tusen meter hver fredag. Det er en god start på dagen, og en god start på helga! 

Siden svømmebassenget i Sokndal (som jeg forøvrig krysset over 80 ganger i går) ikke er helt mindblowing vakkert, valgte jeg heller et bilde fra takterrassen vår i Marokko. DET får meg til å lengte tilbake til vinterferien, det... :) 

 

Sære søvnvaner og en sær hund

Jeg har alltid vært litt spesiell når det gjelder søvnmønstre. For det første er jeg A-menneske, og det er ingen tvil om at vi er i mindretall. Dessuten har jeg uvanlig godt sovehjerte. Jeg kan sovne omtrent hvorsomhelst. Men nå har det tatt kaka! 

Vanligvis har jeg alarm på klokka 6 på hverdager og klokka 8 i helga. Men etter at vi stilte klokka til vintertid, har jeg våknet før alarmen ALLE dager (med bare ett unntak). Jeg våkner mellom 05.15 og 05.30 en gang, og irriterer meg alltid over at det er så lenge til jeg skal stå opp. Dette er både når jeg legger meg tidlig, og senere enn vanlig. Og selv om jeg kun legger meg etter "den nye klokka."

Det vil si at jeg i snitt har sovet omtrent 6 timer mindre de to siste ukene enn jeg hadde gjort på to normale uker. Hvis ikke det tyder på at jeg begynner å bli gammel, så vet ikke jeg :P 

 

Så var det Ninja da. Hun har vokst til en vakker, søt, sta, og merkelig ung dame. Hun elsker å få kos nederst på magen, og kan gjerne løfte litt på beinet for at du skal komme bedre til (da ser hun ut som en hannhund som må tisse). Hun klatrer på oss som om hun var en liten chihuahua, selv om hun i virkeligheten begynner å bli ganske stor og solid. Hun elsker å tygge på papir og/eller plastbiter hun finner rundt omkring. Det blir mye søppel, men heldigvis ødelegger hun lite "skikkelige ting." 

Preaching

"Communicating faith in a sceptical age."

Boktittel: Preaching

  

Forfatter: Timothy Keller

Bilderesultat for preaching timothy keller

Innhold: Boka setter et godt fokus for hvordan risten forkynnelse kan gjøres for å treffe på vår egen skeptiske og tilbaketrukne kultur. Den tar opp hvordan man kan både overbevise skeptikere og gi noe til de troende samtidig. En av nøklene forfatteren peker på, er å linke alle taler til "det store" budskapet - at vi er totalt og fullstendig avhengig av Jesus. Samtidig som man tar hensyn til de ulike bibeltekstenes individuelle preg og tema. 
Boka har også en del nyttige sitater og "illustrasjoner" som kan brukes til en mer apologetisk 

 

 

Min mening: Boka var nyttig, men ikke så enormt praktisk. Jeg hørte den på lydbok, og vil ta med meg noen nyttige ideer derfra, men den er ikke en bok jeg vil lese om igjen med det første. 

En must-read dersom du noen gang skal tale til et kristent publikum er Andy Stanly - Communicating for a Change. 

 

Terningkast: 3-4, Nyttig, men litt for teoretisk for mitt praktiske sinn. 

BildeKilde

Hjemmesydd Jakke

Denne jakken er jeg kjempefornøyd med! Jeg husket å forlenge mønsteret på ermer og lengde - noe som gjør den helt perfekt! I tillegg liker jeg den slankende effekten av de svarte sidepanelene, og er kjempefornøyd med at jeg klarte å forstå hvordan lommene (som er innfeldt i sømmen) skulle sys. Jeg fikk litt hjelp, da :) 

Stoff: Isoli og ribb fra Stoff og stil. 

Mønster fra Ottobre. 

Denne er utrolig herlig :) 

Litt av hvert

Nå har det allerede blitt november!

Det er mye jeg vil gjøre før desember, men samtidig gleder jeg meg, og kan nesten ikke vente! Nå om dagene går mye av energien min til jobb - men ikke så mye at jeg ikke får gjort noe annet (slik var det noen uker før høstferien). Innimellom får jeg tid til småprosjekter, som for eksempel avocado-tre-groingen min, som jeg har holdt på med i mange år nå. Her er enda en plante klar til planting. 

 

Heldigvis får jeg litt tid til å treffe venninner. Ofte finner vi på noe kreativt sammen; sy, lage badebomber. Men det er også herlig å ha en rolig filmkveld, eller gå en forfriskende tur. 

Jeg har lest veldig mye i oktober. Dette var favoritten: Fortidens skygger av Mary Kubica.

 

I år, som de siste 4-5 årene var jeg på Walk for Freedom i Stavanger. Det er et arrangement i regi av A21, som setter det moderne slaveriet på dagsorden. A21 er en kjempebra organisasjon, og jeg kjenner at jeg brenner veldig for å gjøre en forskjell på dette området! En av tingene vi gjør, er å støtte A21 økonomisk, og det er så bra å få jevnlige oppdateringer om mennesker som er satt i frihet! 

I helgene får jeg også tid til litt sying og nedprioritert husarbeid. Det er et must i en travel hverdag :) 

Hjemmesydd kjole (Zadie)

Første gang jeg sydde den, ble Zadie-kjolen min nye favoritt! Etter det har jeg sydd både til meg selv og mamma. Nå var det på tide å sy enda en til meg selv; den fjerde Zadie-kjolen! 

Igjen ble jeg veldig fornøyd! Denne fargekomboen er bare til å elske :) Både det blomstrete og det svarte-og-hvite stoffet ble kjøpt med 40% avlag på stoff og stil. Det mørkeblå stoffet var rester etter et stoff jeg kjøpte i London i sommer. (Resten brukte jeg til å sy <denne> kjolen.) 

 

Zadie-kjolen har en veldig god oppskrift, som gjør den lett å sy, selv om den egentlig er litt krevende. Jeg elsker passformen, og med lette Jersey-stoffer blir den også utrolig behagelig å ha på!

 

Jeg bare vet at denne kjolen kommer til å bli mye brukt! :)

Hva synes du?

Du kan se min første og andre zadie-kjole HER og HER. Hvilken liker du best?

Kreativt kaos; Saccosekk

Jeg og Hanna hadde fått et oppdrag om å sy en saccosekk til ungdomsrommet i menigheten. Vi laget mønster selv, klippet ut og satte i gang. 

Men vi feiltolket nok litt hvor stor saccosekken ble! Mønsteret var 140cm i diameter, men selve saccosekken ble enorm! Haha!

Oooops, litt søl på gulvet, der ja :) 

Men vi gjorde èn stor tabbe på dette prosjektet, og det var stoffvalget. Det viste seg at dette stoffet (fra jysk) ikke var sterkt nok til en sånn bruksgjenstand. Så selv om vi sydde to lag med stoff, har det gått hull nå... 

 

Ninja passer som alltid på at hun får med seg det som skjer, og at hun blir med på alle de viktige bildene :) 

Frykten og Lyset

Boktittel: Frykten og Lyset (GONE nr. 5 og 6)

 Bilderesultat for gone frykten 

Forfatter: Michael Grant

 

Innhold: REBUS er fullt av døende eller lidende barn og ungdommer, men det er ingen voksne der. Etter å ha utholdt sult, pest, og drap, går de nå inn i en enda verre periode, i det det nærmer seg sluttspillet. Den onde Gaiafagen lengter etter å bli født på ny, og ingen vet egentlig hva de kan gjøre for å hindre den...

 

 

Min mening: Underholdnings-nivået i serien har sluttet å synke, og i den siste boka tar det seg faktisk litt opp igjen, fordi jeg får klarhet i et par ting som tidligere virket meningsløse.

Bilderesultat for gone lysetBøkene har mange sære bibelske referanser, mange groteske skildringer, men også sine gode øyeblikk. Ikke en serie jeg vil lese om igjen, men den holdt meg såpass fenget at jeg måtte lese til slutten. 

 

Terningkast: 3, Grei nok. Den siste tok seg litt opp, og nærmer seg en firer. 

BildeKilde

Bildekilde2

Hjemmelaget hårpynt

 

 

I det siste har jeg sydd en del ting til håret. Så jeg tenkte å vise noen bilder, med lenker til hvordan det gjøres, hvis noen har lyst til å prøve seg :) 

Disse hårstrikkene finner du oppskrift til HER, og de er vedig enkle å lage, og anvendelige å bruke!

 

Har laget en del sløyfer av stoffrester. Du finner tutorial HER

 

Også har jeg strikket dette hårbåndet. Det blir nok enda mer strikking nå fremover mot jul :)

Pesten

Boktittel: Pesten (GONE nr. 4)

 Gone - pesten (BOK) 

Forfatter: Michael Grant

 

Innhold: Sam har totalt mistet kontrollen på den forvirrende og farlige verdenen REBUS. En grusom sykdom bryter ut, og barn blir spist levende av noen fæle insekter. 

Min mening: Serien redder seg ikke inn, men blir snarer dårligere for hver bok. allikevel klarer den å holde meg relativt interessert i hvordan historien vil ende. Den har en religiøs undertone som jeg ikke setter spesielt pris på, og moralen er så som så. 

 

Terningkast: 3, Spennende, men litt usmakelig og lite målrettet for meg. 

 

BildeKilde

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv