november 2016

Stemmenes rop

"Laurie hadde ikke lagt merke til bilen som hadde stoppet ved siden av henne. En kvinne satt ved rattet. Mannen som satt ved siden av henne gikk ut, dro med seg Laurie og før hun visste ordet av det satt hun klemt mellom dem i forsetet."

 

Boktittel: Stemmenes rop

"Stemmenes rop" av Mary Higgins Clark

Forfatter: Mary Higgins Clark

 

Innhold: Laurie er 4 år når hun blir kidnappet rett utenfor huset sitt. To år senere kommer hun til rette igjen, totalt forvandlet. Hva har skjedd med det lille barnet, og har hun fremdeles noe å frykte?

 

Min mening: Jeg likte boka utrolig godt. Den fenger helt i fra begynnelsen, og enda mer etterhvert. Boka har en psykologisk undertone, med et dryss av krim og spenning. Den har også flere tvister som gjør den spennende å lese. 

 

Terningkast: 5. Spennende! Anbefales for alle som liker en lettlest spenningsroman med et mysterie! Og jeg anbefaler også Pappas lille pike, som er den første boka jeg leste av forfatteren. Men jeg tror jeg likte denne enda litt bedre, på grunn av tema (som jeg ikke kan avsløre, for det sier for mye)

BildeKilde

Målet mitt er å lese femti bøker i år. Dette var nummer 47.

Candy Cane - DIY

 

Disse søte sukkerstengene er et enkelt hekleprosjekt som gjøres på en halvtimes tid (kanskje litt med med montering). Du trenger rødt og hvitt garn (gjerne bomull), heklenål og en piperenser (går også med ståltråd, men er greiest med piperenser). Et artig og greit prosjekt som du kan få til selv om du er helt nybegynner med heklenåla.  Oppskriften finner du HER 

Før og etter :)

 

Som nevnt så stua slik ut ved starten av helga. Nå har vi klart å få hodet over rotet, roet oss ned, ryddet fram julepynten, og fått det riktig så koselig. Røde gardiner gjør mye, i tillegg har vi flyttet litt rundt på møbler, så hele stua virker litt mer romslig og "ny."

I denne lille hagen sitter små nisser og rådyr, sammen med en viltvoksende skog av stueplanter.

Speilet har fått æresplassen midt i stua, og gjør at alt ser mye åpnere og større ut! Før stod et stort, tungt hyllemøbel her...

Vi tente første lyset i adventsstaken sammen med bestemor, mamma og grandtante på middagsbesøk. Kjøpte lys på europris, fant kristtorn i hagen, og fat i skapet. 

Var også gøy å finne frem de koselige juleputene våre! De gjør sofakroken skikkelig innbydende!

Nå gleder jeg meg ekstra til å ha gjester fremover! Gøy å ha fått orden i stua igjen etter kaoset jeg kom hjem til på fredag :) 

2.tessalonikerbrev

" Vi må alltid takke Gud for dere, søsken, som rett er. For troen deres vokser seg stadig rikere, og kjærligheten dere har til hverandre, blir større hos hver og en av dere." 2 tess.1.3

Bilderesultat for 1 thessalonians

Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig.

 

Tittel: Andre tessalonikerbrev (53 av 66

 

Forfatter: Paulus

 

Datering: ca 50 etter Kristus.

 

 Innhold: 2.Tess. har fokus på Jesu gjenkomst, men tar også opp mange tema som er relevant for det kristne hverdagslivet; Tro, medmenneskelighet, tillit, hvile, og arbeid. 

 

Min Mening: Dette er et veldig kort brev, men det har allikevel gitt meg flere små drypp av glede og visdom som jeg trengte i min hverdag! Jeg liker virkelig å lese litt mer i dybden, slik jeg gjør nå. Da får jeg så mye mer ut av bibellesingen min! Lær hvordan du kan lese i bibelen HER
 

BildeKilde

Det er lov å kose seg


Ville bare bruke anledningen til å minne deg på at  det er lov å kose seg litt av og til :)

Og helst litt etterpå også :)


God Helg!

Fornøyd i rotet :)

En noe ufrivillig bloggpause oppstod denne uka, siden jeg har hatt det ganske travelt, ikke har tatt meg tid til å legge inn nye bilder på pcen, ikke har sittet så mye med pcen, ikke har hatt noe overskudd, og heller ikke har hatt så enormt mye viktig å si. Samtidig har det da altså bygget seg opp en del ting jeg vil blogge om, så det er en viss sjanse for at jeg kommer i gang med en et-innlegg-til-dagen-rytme igjen. 

Sånn ser spisebordet ut akkurat nå. Stua som helhet står egentlig godt i stil. Som dere kan se, rydder vi. 

 

Jeg er egentlig fornøyd med dagens innsats. Enda en uke på jobb er vel gjennomført, jeg har fått bakt julekaker og julesnop, hørt julemusikk og drukket julebrus, og kort fortalt fått igjen julestemningen som nesten hadde kommet bort. Dessuten tok jeg og Thomas et raid i huset nå i kveld(ikke ferdig), pluss at vi fikk laget noen nye badebomber (de vi lagde første gangen ble en stor suksess! Se resultatet HER.) De neste dagene kommer det antagelig noen hobbyinnlegg, noen bokinnlegg, og muligens en dose med jule-innlegg :) 

Gjenferd

"Jeg har aldri klart å akseptere at noen mennesker er villige til å ødelegge andre menneskers liv bare for å tjene penger."

 

Boktittel: Gjenferd

"Gjenferd" av Jo Nesbø

Forfatter: Jo Nesbø

 

Innhold: Harry Hole er tilbake i Oslo for å få sønnen sin frikjent fra en forbrytelse han er dømt for. Men blir fort innblandet i noe som er mye, mye større...Narkotika, kjærlighet og maktkamp i en salig blanding. 

 

Min mening: Jeg har lenge lurt på om Jo Nesbø er noe for meg. Inntrykket etter de første kapitlene var at det er for rått, for direkte, for mørkt. Men etterhvert som jeg leste, ble jeg mer og mer fenget av mysteriet - og må innrømme at det er en genial krim, Velskrevet og spennende, med flere overraskende tvister.

 

Terningkast: 4. Spennende! 

BildeKilde

Målet mitt er å lese femti bøker i år. Dette var nummer 46.

God ny uke :)

Denne helga var akkurat slik den skulle være! Travel, men bra. Og det ble også litt tid til å slappe av. Fredag hadde vi hjemmelaget pizza og gjester, lørdag hadde jeg først et møte for taler-teamet, og så talte jeg på ungdomsmøtet, og følte faktisk at det gikk nokså bra. Søndag var kanskje min favoritt-dag fordi jeg ikke hadde noe jeg måtte gjøre. Vi endte opp med å gå på søndagsmøtet, rydde en del, traff ei venninne, vasket opp, laget middag, så film, bakte boller, og kjørte en runde for å dele ut overflødig bakst :) Skikkelig koselig, og nå er jeg klar for en ny uke!Tenk at vi allerede er på vei mot advent i rekordfart!

Hvordan var din helg?

 

1. tessalonikerne

"Gled dere alltid, be uten opphold, takk under alle forhold! For dette er Guds vilje for dere i Kristus Jesus." 1 tess.5.16-18


 

Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig.

 

Tittel: første tessalonikerbrev (52 av 66

Bilderesultat for first thessalonians

Forfatter: Paulus

 

Datering: ca 50 etter Kristus.

 

 Innhold: 1.Tess. gir oss mange gode pekepinner på hvem Gud er, og livsvisdom som vi kan bruke i hverdagen. Den forteller om både teologiske og praktiske ting. For eksempel i kapittel fire står det litt om hva som skjer når vi dør, og hvordan vi skal forholde oss til det. 

 

Min Mening: Dette er et av Paulus' brev som har mye bra å si til dagens kristne. Boka er nokså lett å forstå, og kan enkelt deles ned i mindre biter, for å gå mer i dybden og studere Guds Ord. 
 

BildeKilde

Snart helg!

Nå gleder jeg meg veldig til helg! Uka uten Thomas (når han jobber kveldsskift) er alltid litt mer langvarig enn ellers. I morgen er det planleggingsdag. Det er mer avslappende enn lærer-hverdagen (ikke så mye som forventes av meg), men også mer kjedelig og ensformig. I kveld skal jeg på to spennende møter. I morgen skal vi og Thomas finne på noe sammen. En av de tingene jeg har veldig i hodet akkurat nå, er at jeg skal tale på ungdomsmøte på lørdag. Det blir utrolig gøy, spennende og litt skummelt. 

På hobbyfronten har jeg fått ferdig et stort prosjekt (kommer snart på bloggen), og startet med å strikke et mindre prosjekt igjen. Sying er helt stoppet akkurat nå. Jeg har også fått tegnet litt, lest en hel del, og ellers hatt fokus på jobben. Hva driver du med disse dagene?


 

Jenta på klippen

"Kanskje flere av oss burde følge hjertet i stedet for å gjøre det vi er oppdratt til."

"Jenta på klippen" av Lucinda Riley

Boktittel: Jenta på klippen

 

Forfatter: Lucinda Riley

 

Innhold: Grania er full av smerte og kjærlighetssorg da hun møter Aurora for første gang. Den unge, livlige jenta fortryller Grania på tross av advarslene, og hun blir dradd inn i et eventyr og en historie som hun ikke kunne ha forestilt seg. 

 

Min mening: Jeg ble fort hektet på boka, og synes den var veldig spennende, og hadde noen interessante karakterer. Mot midten ble den en smule langdryg, og persongalleriet var litt for stort for min smak (ble litt forvirret). Vi følger tre generasjoner med historie som utfolder seg, og som gjentar seg, 

 

Terningkast: 4. Ganske god. For dem som er hakket med glad i historiske dramaer, hadde den gjerne blitt en 5'er. 

BildeKilde

Målet mitt er å lese femti bøker i år. Dette var nummer 45.

Kolosserbrevet

" Don't shuffle along, eyes to the ground, absorbed with the things right in front of you. Look up, and be alert to what is going on around Christ - that's where the action is. See things from his perspective." kol.3.2.


Bilderesultat for colossians

Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig. Leser for tiden i The Message-oversettelsen. 

 

Tittel: Kolosserbrevet (51 av 66

 

Forfatter: Paulus

 

Datering: ca 61 etter Kristus.

 

 Innhold: Den første halvdelen av kolosserbrevet handler om Guds suverenitet, og hvem han er. De to siste kapitlene forklarer de mer praktiske implikasjonene dette gir. Det handler for eksempel litt om hvordan vi har det inni oss(3.15-16), og hvordan våre relasjoner til andre bør være(3.12-14)

 

Min Mening: Dette er ei kort og grei bok å lese, men den har utrolig mye å gi! Så dersom du ønsker et oppmuntrende sted å begynne å lese bibelen, kan kolosserbrevet fint være en start! Jeg leser vanligvis ett kapittel til dagen, og da er boka ferdig på fire dager... Men her finnes det et utall skatter, så det er bare å begynne å avdekke dem :)
 

BildeKilde

Snudd døgnet på en merkelig måte..

Forrige uke sleit jeg med forkjølelse (som enda ikke har gitt hundre prosent slipp) og det resulterte i noen merkelige sovevaner!

Nå er jo jeg A-menneske, noe som er nokså uvanlig i utgangspunktet. Jeg legger meg vanligvis klokka ti, og står opp klokka seks, så jeg har god tid før jobb. Men den siste uka, har det forandret seg i en uventet retning. 

Man skulle kanskje tro at sykdom gjør en trøtt, men for meg gjør det bare at jeg er slappere på dagen, og sover dårligere på natta. Greia er at jeg begynner å bli trøtt omtrent når sola går ned (noe som har forskjøvet seg så tidlig som klokka fem!). Klokka sju tenker jeg at jeg godt kunne ha sovnet innen tre minutter om jeg lukket øynene, og klokka åtte begynner faktisk øynene å glippe igjen. Deretter venter enda en dårlig natts søvn, hvor jeg gjerne gir komplett opp å sove i femtida om morgenen. I HELGA! (I helga pleier jeg vanligvis å drøye til kl 8, altså). Så det har vært min uke, og mi helg. Enda tidligere kvelder, og enda tidligere morgener. Men det tok kaka i dag da jeg våknet av at jeg lå å vridde meg, og da jeg endelig så på klokka, var den såvidt over fire om natta. Der gikk det ei grense, så jeg nektet å stå opp... Og vet du hva? Så sov jeg faktisk helt til alarmen ringte klokka seks!! 
 

/Ei som snart er helt frisk

 

 

 

Lev, Elsk, Led

"Å se seg selv sammenlignet med størrelsen på drømmene sine kan fort bli mer enn man klarer å håndtere. Faktum er at de planene Gud har for deg, alltid er større enn deg selv, og de vil aldri være noe du kan gjennomføre med letthet og av egen kraft."

"Lev, elsk, led - det beste ligger foran!" av Brian Houston

Boktittel: LEV ELSK LED

 

Forfatter: Brian Houston

 

Innhold:Brian Houston har startet Hillsong- menigheten i Australia. Han er verdenskjent for det enorme innvirkningen de har fått langt utover Australias grenser. Denne boka er hans historie, og en utfordrende oppfordring til deg om å leve, elske og lede i ditt liv, slik som Jesus gjorde. 

 

Min mening: Jeg ble ikke så imponert som jeg kanskje hadde forventet å bli. Boka har mange gode poenger, men jeg irriterte meg over en del skrivefeil i oversettelsen, og sitter kanskje igjen med at den ble litt lite praktisk for meg. Kanskje er det fordi jeg har lest litt mange lignende bøker i det siste, at jeg ikke blir kjempeimponert, men boka har 4,2 stjerner (av 5) på goodreads. Uansett er Hillsong sykt bra, og inspirerende. Jeg likte å lære mer om det, men skulle kanskje ønske at boka hadde fått enda mer personlig betydning for meg.

 

Terningkast: 4. Bra. Anbefales for kristne :)

BildeKilde

Målet mitt er å lese femti bøker i år. Dette var nummer 44.

En lite effektiv uke

På søndag hadde jeg min første treningsøkt på en evighet, og jeg bestemte meg for at nå var endelig motivasjonen til stede for å "skjerpe meg" igjen. Problemet var bare at på mandag våknet jeg med dunkende hode, tett nese, og bommullshjerne. Etter en slitsom dag på jobb, krasjlandet jeg i sofaen, og ble der mer eller mindre i tre dager. Torsdag følte jeg meg litt bedre, og hadde masse å ta igjen. Fredag var jeg dårligere igjen., og droppet førjulskonsert til fordel for strikking og sovning i sofaen igjen. Så nå begynner jeg å bli nokså frustrert på en kropp som ikke henger med i planene mine. 

Oppvasken har blitt et uoverstigelig fjell, og vi har ikke flere rene tallerkener. Hunden er tilbake fra ferie (hun var hos mamma mens vi malte trappa), og da kom hundehårene også tilbake. Men nå som jeg har sutret litt, vil jeg gå over på å oppmuntre meg selv og deg med de positive tingene fra de siste dagene:

1. Vi har fått malt trappa- Selv om den er hvit, og det er himla upraktisk, så er den kjempefin! 

 

 

2. Jeg hadde verdens beste kakao i forigårs. Jeg hadde glemt hvor utrolig mye bedre den blir når man bruker ekte sjokolade i.

3. Jeg nærmer meg ferdig med strikkegenseren! Siste innspurt på det siste ermet. 

4. Thomas er flink til å kjøpe roser til meg.


 

5. Jobb er spennende, innholdsrikt og ikke alt for utfordrende.

6. Menigheten er en super-positiv ting. Der har jeg en del ansvar, som jeg digger å ha. Jeg føler at jeg får bruke livet mitt på noe som betyr noe. 

7. LIFEgruppene inspirerer meg virkelig! Det er så bra å komme sammen med andre kristne jenter, be sammen, lese bibel sammen, og bare prate masse. 

8.  Det er snart jul! Jeg gleder meg masse, og lader virkelig opp til å begynne med baking og sånt.

9. Jeg må jo faktisk snart bli frisk igjen nå. Da blir jeg mitt gode, gamle, effektive jeg igjen.

10. Jeg har fått utnyttet "sykedagene mine" godt til å se film. Jeg likte for eksempel godt "how to train your dragon" og synes at "side effects" var litt psyko, men ganske bra. Anbefaler også "harvest moon" som en koselig, forutsigbar høstfilm :) 

Hva har du fått gjort denne uka? :)

Filipperbrevet

" Gled dere alltid i Herren! Igjen vil jeg si: Gled dere! La alle mennesker få merke at dere er vennlige. Herren er nær.​" (fil.4.4-5.)


 

Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig. 

 

Tittel: Filipperbrevet(50 av 66

 

Forfatter: Paulus

Bilderesultat for phil 1 6

Datering: ca 61 etter Kristus.

 

 Innhold: Filipperbrevet blir ofte kalt for gledesbrevet. Det navnet passer utrolig godt, for glede er et tydelig tema, og hele teksten er dynket i godt humør. Og det på tross av at Paulus sitter i fengsel når han skriver brevet! Brevet sier ikke at du skal tenke positivt om alt, men det sier at gjennom alle ting, så finnes det noe som er positivt. Vi som er kristne, har alltid en grunn til å glede oss! Paulus går så langt å si at selv døden er en vinning for ham - da får han jo komme til himmelen. 

 

Min Mening: Filipperbrevet er herlig å lese. Det inspirerer meg til å være mer glad, og det gir også mye innsikt i Guds natur, og det kristne livet. En av de versene som talte mest til meg denne gangen, var Fil.1.6. 
 

BildeKilde

Nyinnkjøpt julepynt

Nå begynner jeg å glede meg skikkelig til jul. Vi var innom europris en dag, og fikk kjøpt noen små juleting: noen få julekuler, adventslys, og verdens søteste slikkepott. Gleder meg veldig til å pynte, men det blir ikke før advent. Da går vi rett på røde gardiner, og nisser. Jeg er ikke så glad i lilla. Kjøpte de søte figurene på bildet nedenfor i butikken til mamma: Urdals Planteskole. 

Søte ^^

 

Andre som har begynt å tenke på julepynt allerede? 

 

DIY Bathbomb

 

Var innom Lush og kjøpte meg badebombe da vi var i London, og så enkelt som det, var jeg frelst. Men de er jo ganske dyre, så jeg undret på om det ikke kunne være mulig å lage en badebombe selv. Med et enkelt youtube-søk fant jeg en brukende oppskrift (HER). Det både kostet, og krevde litt å skaffe ingrediensene. Men jeg må si at første forsøk var ganske vellykket.

Nå har jeg bestilt enda flere former, siden noen av de jeg hadde kjøpt var altfor store. Er jommen ikke sikker på om det var billigere å lage selv, enn å kjøpe på Lush i London (som er billigere enn Lush i Oslo). Men gøy å ha prøvd! Og nå som jeg har kjøpt en del av ingrediensene, skal jeg helt klart lage flere, både til eget bruk og til gaver. Føler pengene kan rettferdiggjøres mer, dersom jeg bruker dem til julegaver også :)

Flere av resultatene kommer nok på bloggen når jeg får prøvd enda mer. Er gøy å eksperimentere med lukter, farger, og kanskje litt glitter? 

Søndagsmiddag og oppussingsplaner

På søndag hadde vi svinesteik sammen med et vennepar. Det fikk meg til å innse hvor sjelden vi inviterer folk på middag for tiden, i forhold til før. 

 

Litt av grunnen er nok at vi begge jobber nå. Da jeg studerte, eller da Thomas var arbeidsledig fikk vi samlet sett litt mer overskudd. Men jeg tror egentlig at den store synderen er mangelen på oppvaskmaskin. Nå er det ofte sånn at oppvasken blir stående i dagevis etter at vi har hatt gjester. Sånn som nå: gjester på søndag ettermiddag. Resten av kvelden i bursdag. Mandag var jeg på jobb, og helt utkjørt da jeg kom hjem. Full av hodeverk, snørr og utmattelse. Og så var det plutselig tirsdag, og en svær to-dager-gammel oppvask på kjøkkenbenken. 

 

Men nå er det lys i enden av tunellen. I forrige uke hadde vi en megler til å se på huset, for å se hvor mye verdien har økt etter all oppussingen. Hvis verdien blir høy nok, kan vi ta lån for å pusse opp kjøkkenet og stua. Det har lenge vært neste prosjekt, men det er også det dyreste prosjektet i hele huset. Vi har foreløbig et budsjekk på ca 200 000, men vet ikke om det holder i virkeligheten. Badets budsjett ble i hvert fall sprengt... Uansett blir det herlig med nytt kjøkken. Jeg er bare utrolig spent på hvor lenge det er til :)

Og når det er sagt: Maten på søndag var knallgod, så jeg gleder meg til mer av dette i fremtiden!!

Efeserbrevet

"For vi er hans verk, skapt i Kristus Jesus til gode gjerninger, som Gud på forhånd har lagt ferdige for at vi skulle vandre i dem​." (Ef.2.10.)


Bilderesultat for ephesians

Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig. 

 

Tittel: Efeserbrevet (49 av 66

 

Forfatter: Paulus

 

Datering: år 60-61 etter Kristus.

 

 Innhold: De tre første kapitlene i efeserbrevet er mest teologiske. De forklarer hvem vi tror på, og hvem vi er i forhold til Gud. De tre siste kapitlene er litt mer praktiske. Du finner en fantastisk bønn i Ef.3.14-19, og den mye brukte skildringen av "guds fulle rustning" i 6.13-18

 

Min Mening: Efeserbrevet er nydelig. Det har så mange ting som jeg føler at jeg kunne ha studert i et år uten å gå tom for nye "skatter" å oppdage. Et vers som utfordret meg denne gangen, var Ef.5.22-24. 
 

BildeKilde

Nuddel-frustrasjonen...

I det siste har jeg fått litt dilla på nudler. Det er så lettvint å lage til lunsj eller frokost når ingenting annet frister. Men jeg har lært at det er stor forskjell på smakene. Mr.lee er en av de bedre, men de er altfor dyre. Så prøvde jeg Yum Yum, men de smaker rett og slett kjemperart spesielt den med kjøttsmak. First Price kan brukes, men er ikke spesielt god. Vinneren er en fempakning med Sun Yan som koster rundt 17kr. Da har man et måltid til 3 kroner som tar 3 minutter å lage. Ganske flott! 

 

Så skulle Thomas altså gå å kjøpe, og jeg var redd han skulle kjøpe feil type. Så jeg poengterte at den heter Sun yan!! Han nikket og gryntet, og følte seg overbevist om at det ikke var noe problem, men da han skulle gå, løp jeg etter med nuddelpakken (den riktige), og viste ham hvordan den så ut, bare for sikkerhets skyld. Han smålo av den voldsomme iveren min over en nuddelpakke, og kjørte av sted mot butikken. 

Da jeg fikk se dagens handle-resultat, visste jeg ikke om jeg skulle le eller grine. Han må ha tolket mitt nuddel-engasjement som at jeg ønsket meg masse nudler. For han kom hjem med tre (!) fempakninger av den nuddeltypen som smaker utrolig spesielt. Så med de fire pakkene som lå igjen fra sist runde, har jeg nå 19 YumYum-nudler som ingen har lyst til å spise.... Ikke har vi plass i skapet heller, så de står enda på benken...

Er det virkelig mulig? :P 

Ser hodet mitt stort ut med denne?

"I neste øyeblikk flommet denne dristigheten gjennom meg og det føles rett og slett utrolig riktig. Jeg var klar til å gå med Hijab."

"Ser hodet mitt stort ut med denne?" av Randa Abdel-Fattah

Boktittel: Ser hodet mitt stort ut med denne?

 

Forfatter: Randa Abdel-Fattah

 

Innhold: Amal er ei tenåringsjente i Australia som ønsker å leve som muslim. Hun må finne seg i fordommer og blikk, mild mobbing, og usannsynlige vennskap. Og hun må finne ut hvordan hun skal takle en stormforelskelse. 

 

Min mening: Jeg synes boka gir en god innsikt i hvilke problemer en muslim i et ikke-muslimsk samfunn står overfor, og den er viktig å lese for Ola Nordmann. Faktisk! For jeg møter på så mange fordommer mot muslimer, og det gjør meg sint. I boka møter vi både "strenge, gammeldagse muslimer, og liberale, integrerte muslimer. Vi møter også japanere, jøder, og gresk-ortodokse sure gamle damer. Boka gir et innblikk i at kultur gjør oss forskjellige, men ikke egentlig så veldig forskjellige allikevel. 

 

Terningkast: 4. En ungdomsbok som jeg virkelig skulle ønske visse personer fikk innblikk i. Dessuten nokså god underholdning. 

 

Målet mitt er å lese femti bøker i år. Dette var nummer 43.

Topptur med bestevenn

 

En topptur er en god opplevelse i seg selv. Men på enkelte dager, frister det lite å dra seg ut av den trygge, varme stua. Da er det godt med en god venn som kan hjelpe å dra, og motivasjonen stiger mange hakk. Det gjør selve opplevelsen også! For delt glede er dobbel glede. Og selv de tunge oppoverbakkene går fint når man har noen å prate med :)


Og så er vi plutselig tilbake til utsikten over Sogndalstrand! En fin, liten runde, men jeg kjente allikevel oppoverbakken ubehagelig mye. Flaut at jeg har blitt i så dårlig form. Herlig å kjenne at jeg får trent litt. Det har blitt skremmende lite fysisk aktivitet på meg dette halvåret. Etter nyttår skal jeg faktisk skjerpe meg. Bigtime! Kanskje jeg allerede må begynne litt nå.... 

Sy-kurs-forening

Jeg har savnet ganske mye å ha flere venner jeg kan sy sammen med. Det er ikke like gøy alene, selv om det ikke akkurat er den mest sosiale hobbyen. Så da en del av jentene i LIFEgruppa virket gira, slo jeg til, og tilbydde meg å holde et aldri så lite nybegynner-sykurs! 

Første prosjekt var å sy en liten pose med snøring (vi begynte litt enkelt og trygt). Alle fikk det til, og jeg tror alle var fornøyde! Vi brukte en oppskrift funnet på pinterest (HER). Der finner man masse flott om man leter litt! Posene kan brukes til å ha gaver i, til å oppbevare små hobbytingg (stingmarkærer, strikkketøy, sløyfebånd, knapper osv), eller kanskje du kan lage en hel haug, og ha til julekalender? 

 

Stoffet jeg brukte er en rest av et bomullstoff jeg kjøpte i Barcelona for å bruke i trappa. Gøy å få gjort nytte av noen av restene :)

 

Galaterbrevet

"Derfor er du ikke lenger slave, men sønn. Og er du sønn, er du også arving, innsatt av Gud." (Gal.4.7)

 

Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig. 

Bilderesultat for galatians

Tittel: Galaterbrevet (48 av 66

 

Forfatter: Paulus

 

Datering: år 55-56 etter Kristus.

 

 Innhold:Galaterbrevet inneholder mange gullkorn. Det er skrevet til en gruppe menigheter i Lilleasia, og forklarer bl.a. hvorfor noen av de jødiske lovene ikke lenger er gjeldende for de kristne hedningene. 5.13-15 gir en god oppsummering i av dette. 

 

Min Mening: Jo lenger ut i Galaterbrevet jeg kommer, jo mer matnyttig finner jeg! I kapittel fem har jeg streket under en hel haug! Et vers som virkelig talte til meg denne gangen (dagen etter at jeg hadde spurt Gud inderlig om noe) var 6.9-10. Fantastiske ord! 
 

BildeKilde

Allerede november!

Nå går virkelig tiden fort frem mot jul! Jeg må innrømme at jeg har hørt litt på julemusikk, og det var kjempekoselig! Julegavehandel har stoppet litt opp etter London, men jeg er i hvert fall fornøyd med at vi har kjøpt så mange som vi har. Det er jo enda mye tid.  

I november skal jeg drikke mye kakao med krem, bake litt småkaker, planleggge oppussing av kjøkken, le mye, glede meg til jul, treffe masse venner, lage hjemmelaget middag flere ganger enn i oktober, ikke bli syk igjen, gjøre noe fint for mannen helt uventet, bli ferdig med å strikke en genser, sy en kjole til jul, gå toppturer, og kose meg så mye som mulig :)

Hvilke planer har du for november?

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits