november 2015

Han prøvde å spolere helga mi...

Jeg angret plutselig på beslutningen jeg nettopp hadde tatt... Hvorfor i alle dager inviterte jeg hele familien på søndagsbesøk når jeg allerede var sliten etter en lang dag med julekakebaking og gaveinnpakning? Og jeg hadde enda ikke vært på ungdomsmøte, noe jeg skulle være til midt på natta. Jeg kjente migrenen komme krypende opp og sette seg i bakhodet bare med tanken. Hvor mange har jeg egentlig invitert? Jeg talte på fingrene:1-2-3...9 stykker! Og to av dem kommer på middag! Hjelpes...

I løpet av ungdomsmøtet ble migrenen liggende å murre i bakhodet, og jeg gikk hjem tidlig - overlot ryddinga til mannen. Sloknet som et lys da jeg kom hjem, og våknet med hodeverk. Oh joy! Migrenen smilte ondskapsfullt. "Bare våg deg å stresse. Da biter jeg til!"

Huset så ikke akkurat slik ut, for å si det sånn.... 

Så jeg stresset ikke. Jeg tuslet ned og satt meg i sofaen i pysjbuksa. Kikket utover stua som var dekket av julegaver og adventsgaver og hobbysaker og pakkepapir i et virvar. Jeg pustet dypt, satt litt lenger, og så begynte jeg sakte, sakte å rydde sånn smått. Og da omsider mannen våket og ble med, ble det litt mer sus i sakene. Julegardinene fløy opp, oppvasken ble tatt i en fei, gavene fløy opp på loftet, og vips var huset juleklart. I hvert fall stua, da. Jeg rakk til og med å hjelpe mamma med å bære noen esker opp i huset før det var mat-lage-tid! Fordelen med å våkne tidlig! Og beløningen av å ikke stresse kom! Da klokka var ett kjente jeg ikke lenger migrenen i hjernebarken. Han hadde tuslet videre for å plage noen andre.

Bestemor og grandtante fikk Pad Thai Wok (og likte det!), og vi fikk tatt en tusletur i nabolaget før de andre gjestene kom på kaker klokka fire. Det ble en skikkelig koselig ettermiddag med onkler, tanter og søskenbarn. Elsker helger som dette! 

Lille Loppa koste seg også hos papsen sin...Nå er jeg klar for en ny uke med julestemning og smågleder :)

Hjemmesydde julegaverEn del menn er veldig vanskelige å finne julegave til, synes jeg. Så i år har jeg gått for en hjemmelaget, men nyttig variant: Toalettveske! Jeg brukte denne oppskriften >her<, og MYE frustrasjon før jeg kom rem til dette resultatet. 

Formen ble jo HELT feil, men...


 

Men jeg gir meg ikke så lett. Jeg ville prøve en gang til å få til den "boxy" looken. Så jeg fant en enklere oppskrift >her< Da fikk jeg det endelig til mer sånn som jeg ville. Denne tok jeg heller en lomme på på utsiden, i stedet for hanken. Alle stoffene er fra loppemarked, eller arvet, og glidelåsene er fra ebay, så dette er et billig og greit prosjekt. Også tenker jeg å fylle med f.eks barberhøvel, deodorant, eller parfyme til julegaven. Alt etter pris og behov :)


Dette kan selvfølgelig like godt gjøres til jenter, og er en veldig artig gave å få. Jeg bruker kun hjemmelagede toalettvesker og sminkeveske nå... 

DIY Candy Cane

Fant nylig oppskriften på denne søte sukkerstangen. Jeg brukte omtrent en time på å hekle den en ettermiddag mens jeg hadde besøk. Oppskriften er grundig, og på video, så dette kan du klare! Du fnner den HER. Jeg hadde ikke piperenser, så jeg brukte en ståltrådbit inni i stedet. Tror nok jeg skal lage noen flere slike til juletreet :)
#diy #candycane #christmas #jul

Glimt fra stua - før julepynten kommer opp Spisekroken med hjemmelaget boklampe i bakgrunnen...

 

Jeg har aldri vært så lidenskapelig opptatt av interiør. Men med enn mann som har interessen, og med et eget hus som skal pyntes, er jeg nå litt interessert allikevel. En del av pynten lager vi selv, eller tilpasser selv. Et av de senere prosjektene, er at vi malte spisebordet (slik vi lenge har planlagt) i grått og hvitt. Nå mangler bare stuebordet... 

Ved peisen har det også blitt riktig koselig nå. Skilt fra Nille. Lampe, hylle og stige laget av mannen og drivved. :)

 

Dette lyshuset fikk vi til bryllupet i fjor :) 

Og her har mannen laget enda en lampe i drivved. Skjermen kjøpte vi på loppemarked. Nå er det snart på tide å pynte til jul - og vi går rett på rødt! Jeg gleder meg :)


Mange små gleder :)


Livet er herlig travelt om dagene. I kveld skal jeg begynne på julebaksten (må ha noen småkaker pakket inn til adventsgaver). Ellers har vi nokså mye besøk. og det liker jeg (utenom oppvasken, som forsømmes). For eksempel hadde vi besøk av den lille storsjarmøren Bella for et par dager siden, og fem jenter i gårkveld på Jesusgruppe. 

Dette var det eneste bildet jeg klarte å få der hunden var sånn ca. i fokus. Jeg holdt henne litt fast med beina :P

 

Er forresten veldig fornøyd med denne kjolen jeg kjøpte på høstsalg hos Nelly. Endte opp med å få den gratis, siden jeg hadde et gavekort på 200kr. Men nå må den pensjoneres en stund. Har brukt den på betania, i bursdag, og i familieselskap. Så nå har vel omtrent alle sett den... 

Kjenner meg veldig glad denne uka. Forrige uke var litt stress (fikk to migrene-anfall), men denne uka kjennes mye bedre, og jeg gleder meg til fortsettelsen som bl.a. inneholder bandøvelse, ungdomstyremøte, og julekalenderinnpakking!

Hva gleder du deg til i resten av uka?

Alt stoffet brukt opp

Jeg har en tendens til å kjøpe stoff, og ikke bruke opp alt. Så det samler jeg opp i hyllene mine (har to nå). Men jeg har en gledelig nyhet: Jeg har faktisk brukt alle stoffene som jeg kjøpte i april da jeg var i Barcelona! Her har jeg samlet prosjektene som ble laget av dette stoffet...

Dette tynne, strikkede stoffet kjøpte jeg kun en halvmeter av, og det gikk akkurat til en singlett. Det som er så kult med den, er at i blacklight (som på bowling), blir de blåe og rosa stripene neonlysende. Utrolig gøy!

 

Dette t-skjorta har jeg brukt ganske mye. Det var det første jeg har sydd ut i fra en bok. Også her passet stoffmengden akkurat til prosjektet (hadde 1m)

Jeg løy kanskje litt i starten av innlegget. Jeg har ikke brukt opp alt. For det er enda en del igjen av disse søte bomulls-stoffene som jeg brukte til trappa. Tror jeg skal bruke restene til småprosjekter som toalettvesker. Er en stund siden jeg har sydd noen slike nå :) Andre ideer til hva jeg kan gjøre med restene? Jeg hadde kjøpt en halv til en meter av hvert stoff, og har bare brukt 1-2 smale striper. Så det kan hende det er nok til litt større saker også..

 

Denne stripete toppen med cowlneck er min siste stolthet. Det er lite som er så gøy som å være helt fornøyd med noe en har sydd og kan bruke. Og spesielt når jeg har laget mønsteret selv!Så det var en liten oppsummering på hva den handleturen førte til i syverden. Men jeg må jo innrømme at jeg har kjøpt andre stoffer i mellomtiden som jeg enda ikke vet hvordan jeg skal bruke. Er litt svak for salg, og for fine blomstremønster :)

Singletten kostet 50kr i stoff, t-skjortene 75kr. Stoffet til trappa husker jeg faktisk ikke. Det var billigere per meter, men jeg husker ikke helt. Kanskje 200kr til sammen. Så jeg synes jeg fikk mye for pengene: og mer kan det forhåpentligvis bli :)

Et lite juletips

Her er mitt beste juletips: Lag en adventskalender til noen du er glad i. Jeg har laget te-kalender til ei venninne med koselige ord og beskjeder for hver dag. Også en forskjellig type te hver dag: en koselig måte å starte dagen på! Fikk selv en slik kalender en annet år, og ble kjempeglad for den :)

 

I tillegg har jeg kjøpt to pakkekalendere (mangler enda noen få pakker, da). Gleder meg til å gi dem som en overraskelse første desember!

Når det gjelder julegavene mangler jeg bare to stykker. Pluss noen som jeg må kjøpe rett før jul - men planen er klar. SÅ herlig å ligge godt an :)

(har ikke kjøpt alle gavene på IKEA. Det er bare praktiske poser å samle alt i)

Kurs i Kreativ fotografering - 10

Når det kommer til fotografering, er det lett å miste inspirasjonen noen ganger. Da kan en konkret oppgave være med å vekke til live de kreative evnene igjen. Jeg legger derfor ut disse oppgavene som kan være til inspirasjon og utfordring. 

Oppgave ti er som følger:

Del opp motivet ditt

Kreativitet handler om å tenke utenfor boksen, og ofte blir vi veldig satt i et visst mønster. Dette tipset handler om utsnittet du velger. Legg merke til ditt "standard utsnitt", og gjør en endring! For eksempel fikk jeg en kommentar en gang om at nesten alle bildene jeg hadde lagt ut var sentrert i midten. Jeg hadde ikke lagt merke til dette før, men fikk virkelig åpnet øynene for andre måter å fokusere på. Nå har jeg nok en tendens til å plassere fokuspunktet mer eller mindre i det gyldne snitt slik "regelen sier". Men vi må lære oss å bryte reglene skikkelig for å være kreative! Legg merke til nedenfor hvordan alle bildene er sentrerte, utenom det i midten, hvor fokuset ligger litt til siden for midten. Et lite skritt, men det var viktig for meg den gangen. 

 

Et godt eksempel på dette med utsnitt, er når det gjelder mennesker. Vi har en tendens til å knipse det samme utsnittet hver gang; for eksempel et ansikt. Men hva med å kun ta med nederste halvdel av ansiktet? Det kan bli uvant, men det kan også bli veldig bra! Ved å kutte ut det man tenker på som "viktigst" kan man oppdage nye, spennende detaljer som med første øyekast var usynlige. Hva med å bare knipse beina til katten? Hva med å kun fange hendene til babyen? Glem det viktigste, så oppdager du kanskje noe nytt som er like viktig!. Det finnes flere måter å gjøre dette på. Èn måte er etterbehandling. Og det er ikke noe i veien for å kutte i bildet etter at det er tatt, så lenge kvaliteten er bra nok. En annen idè kan være å bruke telelinse (zoom-objektiv) til å finne mindre utsnitt av et større motiv. Da blir man på en måte tvunget til å velge bort noe. Hva synes du om tipset? Var det nyttig?

Flere fototips-innlegg finner du i sidemenyen under "fotokurs." 

 

Et ørlite, for tidlig glimt av julepynt

Vi klarte ikke å dy oss lengre... Jeg har begynt å lage en del av årets julepynt (med lite penger til å kjøpe nytt, er det det enkleste og gøyeste alternativet). Og nå har vi jammen hengt opp englene. De skrek så fint om å få bli hengt opp litt før desember. Og tross alt, er jo ikke engler bare julete. Jeg driver å teller på fingrene om jeg skal publisere oppskrifta på englene. Jeg dras mellom følelsen av at de er mine, og at det er gøy hvis noen vil lage dem. I fjor solgte jeg over 300 slike engler, og tjente over 10 000kr som gikk til gatebarn i Kenya. 
Også var det Thomas da, som forelsket seg i dette treet. Og han bare måtte ha det fremme, etter å ha laget en helt egen hylle bak sofaen. Drivved-tema er innarbeidet, og vi har også fått laget en ny lampe av drivved (glemte å ta bilde.) Gøy med en mann som digger DIY!

Jeg gleder meg veldig til vi skal pynte skikkelig til jul. Her i huset kommer rødt til å være et gjennomgangstema :)

Mitt første forsøk på quilting!

Jeg fikk endelig muligheten til å lære meg lappeteknikk, og den måtte jeg jo gripe. Og mitt første prosjekt ble spisebrikker med kaffemotiv! Det var usaklig mye jobb for noen flate greier, men tross alt var det jo gjort på en god ettermiddag, så jeg kan vel ikke klage. Da var enda en julegave i boks, i hvert fall :) Tusen takk til snille Helene som hjelper meg med teknikker og tålmodighetstrening. Det trengs!


Andre som har prøvd seg på quilting? Hva lager du med denne teknikken? Og har du noen gode tips til en nybegynner som er litt skeptisk? :P

Juleshopping

I år ligger jeg skikkelig godt an med julegavene. Jeg startet allerede i høstferien, da vi var i Tyskland. Og etter den gode starten, bestemte jeg meg for at i år skal jeg klare å være ferdig med gavene innen desember starter! Og jammenmeg ser det ut til at det kan gå. For i går var vi på julehandel på Bryne, og i Stavanger-området, og fikk handlet inn både det ene og det andre. Vi gikk langt over budsjett, og fikk handlet en god del til oss selv også. Men det var litt deilig å handle igjen: det blir lite sånt nå når vi bruker alle penger til oppussing. Fikk meg til og med ny bukse (og det trengte jeg! Roterer på tre, hvorav det er kun en jeg egentlig liker.) Og dessuten stoff til julekjole! Glede meg til å prøve å sy den :D

Resten av helga har blitt brukt til hobby og til venner. Fredag var Daniel og Tommy på besøk. Lørdag kveld hadde vi besøk av Cathrine og Ida: vi laget adventskalendere. Og søndag har jeg hatt hobbydag med Malin hele dagen. For ei koselig helg! Og jeg har også kommet videre på en god del hobbyprosjekter... Kan dessverre ikke vise alt her, siden en del er julegaver, men...


Alltid kos med disse søtingene :)

The girl on the train

"You don't know her, but she knows you."

Boktittel: The girl on the train

"The girl on the train" av Paula Hawkins


Forfatter: Paula Hawkins

  

 

Innhold: Rachel er alkoholiker. Hver dag er lik den forrige. Hun tar toget, vandrer meningsløst rundt i London. Drømmer seg tilbake til livet hun hadde. Men en dag ser hun noe fra toget som vekker henne fra rusen, og virrer henne dypt inn i et mysterium.

 

 

Min mening: Spennende! Dette var en favoritt i år. Jo lenger jeg leste, jo mer hekta ble jeg. Jeg skriftet flere ganger mening om hvem som kunne være den skyldige...

 

Terningkast: 6. Spennende fra begynnelsen! Jeg anbefaler den til dere som liker en thriller og et mysterium.

BildeKilde

 Boka finnes på norsk,  "piken på toget." 

 

Sy det selv: Rosastripete cowl-neck topp

Jeg har hatt planer om å sy denne toppen helt siden jeg kjøpte stoffet i Barcelona i vår. Men det er skummelt å sy når man ikke vet helt hva en vil. Heldigvis kom plutselig inspirasjonen og motivasjonen jeg ventet på, og jeg forsket litt på pinterest for å få hjelp til hvordan den skulle sys. 

En av favoritt-toppene mine (som jeg har kjøpt) er en cowl-neck, så jeg hadde lyst til å prøve å sy en selv. Jeg trodde at stripene kom til å være en stor utfordring, men faktisk gjorde stripene det mye lettere. Hvis du vil prøve deg på en egen cowl neck, kan du få hjelp til å lage mønster HER, og til å sy den sammen HER.


Toppen kostet ca 75kr i stoff (1m), og  består av fire deler: fremme, bak, og to ermer. Det er et ganske enkelt nybegynnerprosjekt, dersom du har maskin som godtar stretch-stoff (må ha egen nål). Lykke til!

Tanker om førjulstid og aktivitetsnivå


Det har blitt litt mindre blogging i det siste, og det er fordi jeg er fast tilhenger av å ikke blogge kun for å få ut noe. Jeg må faktisk ha noe på hjertet. Og siden dagene mine består av skole (som jeg ikke har lov til å si for mye om) og ungdomsarbeid (som jeg allerede har sagt mye om mange ganger), så gjenstår det liksom ikke altfor mye spennende å blogge om. Det vil si: dersom jeg ikke var så travel hadde nok ideene kommet da også. For det er mye som skjer!

Jeg er iherdig opptatt av å bli ferdig med julegavene i november. Jeg pleier alltid å drøye de siste gavene til i siste liten (selv om jeg alltid starter tidlig), og det er så mye unødvendig stress. Så i år skal desember være mye mer avslappende, med tid til venner, julekaker, og julekos. 
 

Uka som gikk hadde mye bra. Jesusgruppe med flotte jenter, mange gode kvelder med mannen der vi så film, drakk kakao og koste oss. Pizzakveld med venner. Filmkveld med venner. Ungdomsmøte lørdagen. Og mye godt og usunt. 

I uka som kommer blir det nok noe av det samme. Eneste som er planlagt er jesusgruppe,  øvelse med teamet, og ungdomsstyremøte. Herlig å ha så mye fritid på ettermiddagene! Vet ikke hva som har skjedd det siste halvåret: før følte jeg at jeg aldri hadde tid... Selvsagt går det enda fort, men jeg har i hvertfall muligheter til å finne på gøye ting. I helga skal jeg jobbe ekstra i planteskolen. Grugleder meg. Blir slitsomt, men koselig også.

Hvordan er din ukeplan? Fullbooket, eller åpen? Jeg liker en god variasjon med rom for improvisering!

Sydde meg like godt en hatt!

Jeg tror aldri jeg har gått med hatt, og jeg kommer kanskje ikke til å gå med hatt heller. Men jeg kunne ikke la sjansen gå i fra meg til å lære å sy hatt! 

    Litt høy i hatten der, kanskje.

 

Hatten min er sydd et brunt stoff jeg kjøpte på loppemarked, og et blått rutestoff som jeg fikk av grandtante i sommer. Max ti kroner i utgifter der, altså. Det var ganske mye arbeid (til å være en så liten ting), men et veldig gøy prosjekt! Hatten kan vendes og brukes på baksida (men da bør jeg egentlig sy på et pyntebånd på den blå siden, der sømmen er.) Driver enda å vurderer om jeg skal være så crazy å faktisk bruke den... 


Har fått litt sygnist igjen, så flere syinnlegg vil forekomme! :)

Hva synes du om hatten? 

Battlefield of the mind

"Winning the battle in your mind."

Boktittel: Battlefield of the mind
Forfatter: Joyce Meyer

  

Innhold: Joyce setter fokus på å styre tankene sine. Hva vi opplever i livet har stor sammenheng med hva vi tenker. Ekte fred, kjærlighet osv,  kan ikke oppleves dersom tankene er på feil sted. Med mange egne erfaringer, og god bibelsk begrunnelse, skriver hun om hvordan vi kan forandre oss fra innsiden og ut.

 

Min mening: Jeg fikk mye ut av boka, samtidig som den var litt tung å lese. Men absolutt verdt det! 

Terningkast: 4. Viktig tema! Jeg anbefaler den til kristne som vil la Gud forandre dere.

BildeKilde

 Boka finnes på norsk, og heter da "Kampen om ditt sinn." Så språket er ikke en unnskyldning for å ikke lese den :)

 

Den herligste dagen i uka

Ahh, det er deilig med helg. Og dette er en spesielt deilig søndag, fordi jeg ikke har noen serlige planer. Det eneste jeg helt sikkert vil gjør i dag, er å sy. Ellers vil jeg bare slappe av, og se hva dagen bringer. Kanskje en nydelig høsttur med Chessie? Kanskje venninnebesøk? Kanskje en kosekveld med kjæresten? Og definitivt kakao!

Hva er dine søndagsplaner?

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits