november 2014

Joel

"Men selv nå, sier Herren,
          vend om til meg av hele deres hjerte
. "
Joel.2.12.Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig.

 

Tittel: Joel (29 av 66)

 

Forfatter: Joel

 

Datering: Antagelig 835-805 f.kr.

 

Innhold: Joel er en av de profetiske bøkene, og tema er omvendelse fra synd. Joel forteller om en stor landeplage med gresshopper, og sammenligner dette med "Herrens dag, den store og fryktinngytende." Han advarer mot synd, og peker på Guds nåde og tilgivelse.

 

Min Mening:  Boka er veldig kort, men får tydelig frem poenget sitt. Jeg bet meg merke i hvordan Gud straffer - ikke for å være kjip, men for at folket skal omvende seg, og komme tilbake til ham. Slik som en god far ville gjort med et ulydig barn. Boka inneholder som sagt profetier om endetiden, og de er alltid lure å få med seg og ha i bakhodet.

 

#bibelen #bibel #kristen #tro #litteratur #bøker #bok #visdom


BildeKilde

 

 

 

Ferdigsydd: Lilla blomsterkjole

Endelig et ferdig syprosjekt! Denne kjolen sydde jeg vel egentlig med tanke på nyttår, men jeg får se om jeg bruker den(i så fall blir det tredje året på rad med en kjole jeg har sydd (på) selv! Har allerede brukt denne i en dobbel 30-årsdag. Jeg kommer nok til å bearbeide den litt til, for etter å ha gått med den en kveld, fant jeg litt forbedringspotensiale. For eksempel tror jeg at jeg skal legge inn en strikk i livet, for å markere midjen litt bedre :)


Jeg har tidligere sydd en kjole med det samme mønsteret, og jeg brukte et stoff som er likt det blomstrete, bare rødt-til hele kjolen. Se den HER.


Stoffet til kjolen er egentlig "rester" i den forstand at det er noe jeg bare har liggende fordi jeg kjøpte det billig, og aldri fant ut hva det skulle brukes til. Men når jeg plutselig fikk se de to stoffene sammen, var planen klar for neste kjole. Det blomstrete stoffet har jeg kjøpt som en rest på Rainbow fashion i Oslo, og det lilla stoffet kjøpte jeg på Ebay HER. Mønsteret er fra stoff og stil.

 Kunne du ha tenkt deg en lignende kjole? :)

#hobby #håndarbeid #sy #symaskin #kjole #kjoler #nyttårskjole

 

Et helt halvt år

"Du har bare ett liv. Du har faktisk en plikt til å leve det til det fulle, så langt det er mulig.."Forfatter: Jojo Moyes"Et helt halvt år" av Jojo Moyes


 

Boktittel: Et helt halvt år

 

Innhold: Lou har mistet jobben, og må finne seg en ny. Dette viser seg å være vanskeligere enn hun hadde trodd. Til slutt får hun en stilling som personlig assistent som varer i et halvt år. Denne jobben vil forandre henne for alltid.

 

Min mening: Jo mer jeg leste, jo mer hekta ble jeg. Dette er en av svært få bøker som har fått meg til å gråte, og den fenger virkelig. Jeg likte den veldig godt :)

 

Terningkast: 5. Engasjerende og kjekk! Jeg anbefaler den til deg som kan falle for en litt trist kjærlighetshistorie.

 

Hvis du likte denne boka, kan jeg gjerne anbefale Lone Wolf som har litt av det samme temaet, men uten kjæreste-klisset. For meg var begge verdt å lese :)

BildeKilde

 

 

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

 

 

These are the words I would say....

Du? Du som sliter med dårlig selvtillit. Du som ikke har lyst til å leve lengre. Du som synes at hverdagen er et meningsløst ork. Vet du hva jeg har lyst til å si til deg?

Du er vakrere enn du tror, du er flinkere enn du tror. Du er ikke de vonde opplevelsene i fortiden din. Du er elsket, mer enn du kan ane! Du har så mye å komme med, Så mange talenter og gaver som verden kan nyte godt av. Og jeg bryr meg. Virkelig.

Jeg vil gjerne si at alt ordner seg, men hvilken rett har jeg til det? Jeg vil gjerne si at de mørke tidene er over, men det vet jeg jo ikke. Jeg vet bare at det er håp. Det VIL komme et bedre liv. Jeg vet ikke når, men at. Vi mennesker er skapt for evigheten.
Jeg har en nagende smerte for vennene mine som er deprimerte. Og jeg leser blogger, og kjenner et stikk  av medfølelse. Jeg har så lyst til å gjøre noe! Hva som helst som kan gi dere et fristed fra angsten, smerten, minnene. Jeg har så lyst å beskytte, ta bort, hjelpe til. men jeg vet ikke hvordan, jeg strekker ikke til. Men jeg bryr meg. Det gjør jeg virkelig. Leser alle blogginnleggene, ser alle de triste bildene på instagram, ber for deg om kveldene, tenker på deg. Det minste jeg kan gjøre er å bry meg - vær så snill, og ikke ta det i fra meg. La meg være glad i deg, og la meg gjerne hjelpe!


Noen som kjenner seg igjen?

Og har du noen tips til hva jeg kan gjøre for å hjelpe...?

#depresjon #selvskading #hjelp #omsorg #brydeg #bryrmeg #deprimert

 

Åpen skoleoppgave gir meg frie dager

Nå skal jeg være hjemme fra skolen noen dager denne uken. Rett og slett fordi vi holder på med en oppgave som jeg like godt kan gjøre hjemmefra. Det er SÅ herlig å ha litt mer avslappede dager - jeg bruker jo vanligvis nesten 5 timer hver dag til å reise!

Skoleoppgaven går ut på å lage en skulptur i tekstil med tema Livet i havet. Jeg har bestemt meg for å hekle en sjøanemone

 

Inspirasjonen kom fra denne flotte anemonen som jeg tok bilde av da klassen var på inspirasjonstur til et akvarie på Hunnvåg. Synes de er facinerende skapninger, og veldig gøye å ta på. Min blir så klart veldig forenklet, for det er grenser for hva man kan få til på en uke. Men jeg tror allikevel at det kan bli en artig skulptur :) Hva tror du om planen min? Blir dette en skulptur, eller mer som et kosedyr? :P

Tok med et google-bilde også for å vise de skarpe, flotte fargene anemonene kan ha.

BildeKilde

Så nå hekles det tentakler i superfart. Og jeg prøver også få jobbet litt, bakt litt og truffet litt venner. Kjekt!!

#skole #håndarbeid #hekling #kos #chill

Bibelen har mer rett enn vitenskapen

Jeg ble sittend på morgenkvisten med strikketøyet å tenke. Og en av tankene som svevde gjennom hodet mitt var Naturlig Utvalg. Jeg tenkte på denne teorien, som kommer fra blandt annet Darwin, og hvordan den ikke stemmer med bibelen. Og når jeg tenker meg om, stemmer den vel egentig ikke så godt med virkeligheten heller?Naturlig utvalg
betyr at "den sterkeste overlever." Slik underbygger Darwin at svake og skadede individer av en art vil dø, mens sterkere individer vil overleve, og bringe arten videre. Slik vil arten hele tiden utikle seg til det sterkere, og til nye arter med nye egenskaper (etter lang, lang tid, så klart). Men er det virkelig slik at artene blir sterkere og bedre hele tiden? Er det ikke heller slik at menneskeheten har blitt svakere med tiden? Joda, vi har funnet opp en masse nyttig teknologi, men har ikke også allergier skytt i været, bare de siste årene? Kilde. Og hvis vi leser i bibelen, for eksempel på Noahs tid, ser vi også at levealderen endrer seg. Etter vannflommen bestemte Gud at mennesket skulle leve i ca 120 år. Etter dette synker levealderen merkbart, bare se selv i 1.mos.11.10-32. I tiden før vannflommen levde folk enda lenger.

Så poenget mitt er vel at virkeligheten er stikk i strid med vitenskapen. Artene skal jo bli sterkere, men vi blir svakere. Jorda blir svakere. Forurensing ødelegger dyr og planter og hele systemet, slik at det er en voldsom økning i f.eks. jordskjelv og vulkanutbrudd. Et slikt forfall er ikke så enkelt å forklare fra vitenskapelige teorier (slik jeg ser det), men ut i fra bibelen er det helt logisk, og til og med forutsagt. Kilde. Bibelen hevder at forfallet er en følge av syndefallet. Bibelen sier også at jorda er et midlertidig sted som skal forberede oss på en evig himmel. Og dette er ikke en teori som har blitt opparbeidet ettersom bevisene har kommet til. Dette er en teori som har vært nedskrevet, og er forholdsvis uendret gjennom over 3000 år.

 

Overskriften min var nok delvis for å provosere; jeg tror at vitenskapen og bibelen egentlig ikke er motsetninger, men at vitenskapen sakte men sikkert bekrefter det bibelen antyder. Men vitenskapen er i stadig endring, så jeg legger mer vekt på bibelen, som er det konstante Guds Ord.


Fil.4.8. og  Tit.3.9.Til deg som er kristen:

Ikke bruk for mye tid på sånne diskusjoner som dette. Det er sjelden at noen begynner å tro fordi de tapte en diskusjon. Vær heller fokusert på å skape litt åpenhet, og la den hellige ånd gjøre resten. Men jeg mener samtidig at det ikke skader å vite noe om sånne ting. Bare ikke fall i den grøften at du tror du må vite alt, og kunne forsvare alt som bibelen står for. Noen ganger er det lov å si "det har jeg aldri tenkt på før, men jeg skal se om jeg ikke kan finne svaret på det etterhvert..."

Til deg som ikke er kristen:

Kanskje jeg har provosert deg litt nå, med å trekke vitenskapen såpass i tvil. Men du trekker jo troen min i tvil, så jeg tenker at vi er skuls. Jeg ønsker bare at du kanskje skal åpne deg opp lite granne mer, og bare se for deg at verden kanskje er skapt av Gud. Og kanskje snakke med noen kristne. Og kanskje etterhvert, vil du få del i det fantastiske håpet og den kjærligheten som jeg har del i gjennom Jesus.

 

Hva baserer du deg på? Tror du mest på Gud, eller tror du mest på vitenskapsmennene?

Er du også av den oppfatning at menneskene (+ naturen og dyr) på mange måter har blitt "svakere" på tross av en enorm teknologisk utvikling?

#tro #kristen #kristendom #vitenskap #bibelen #naturligutvalg

Helg proppet full av kjekke aktiviteter!

Herlig med helg! I går var jeg en tur oppom leirstedet lunden og ledet lovsang for ungdommene. I dag er det hobbydag. Jeg syr meg kjole! Resten av dagen skal brukes til pizzabaking, gjester, og 30-årsdag. Kjekt med sånne lørdager!

Dagene er travle for tiden. Det er så enormt mye jeg har lyst til å få til. Sying, strikking, og venner blir skjøvet til siden av jobb og skolearbeid. Men skolen er ikke så værst heller, da; Nå skal jeg i gang med et hekleprosjekt som skal leveres neste fredag; det blir spennende!

 

 

Planen min for søndag er ikke helt klar enda.. Hva skal DU i helga? :)

 

Historien om Pi

"Skipet sank. Det gav fra seg en lyd som et buldrende metalisk rap. Gjenstander duppet i vannskorpen og forsvant. Alt skrek: sjøen, vinden, hjertet mitt."Forfatter: Yann Martel


 

Boktittel: Historien om Pi

 

Innhold: Historien om Pi Patel er en historie om en ung, religiøs gutt som blir revet bort fra alt han kjenner, og plutselig befinner seg på en livbåt i det upraktiske selskapet til en tiger, en hyene, en orangutang, og en sebra.

 

Min mening: Fortellingen er til tider grotesk, til tider filosofisk, og til tider helt utrolig. Godt skrevet, og spennende lesestoff, til tross for at jeg hadde sett filmen for en stund siden.

 

Terningkast: 4. Spennende, og lettlest underholdning :) Jeg anbefaler den til deg som liker en litt anderledes historie.

 BildeKilde

Herlig å ha litt tid til skjønnlitteratur dette halvåret, siden vi har en beskjeden pensumliste. Nå kjører jeg i gang med enda en "bestselger" - så jeg håper den er så god som alle sier :)

 

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

 

 

 

 

Si det med et hjemmelaget kort!

Altfor skjelden pakker jeg frem de haugene jeg har med kort- og scrappe-utstyr. Men nr jeg gjør det, er det alltid kjekt! Og nettopp det skjedde for en ukes tid siden, når jeg var ferdig med praksis. Da laget jeg kort både til praksislærer, og til hun som jeg fikk sitte på med til skolen hver dag. Et kort gir alltid god stemning! Når gav du et kort sist?

Så oppfordringen er å si det med et kort. Si unnskyld eller takk, eller hvor mye du setter pris på noen. Man trenger ikke en anledning! :)

Juleselskap allerede :)

Som nevnt har julestemningen skylt over meg for lenge siden, og nå er jeg kjempeklar for juleverksteder og julekos. I helga fikk jeg den første smakebiten på julekaker. Vi møttes en jentegjeng (pluss 1 bitteliten babygutt) og hadde juleselskap med julegodt. Men først: Tacokake! :)

 

Lille PL var i storveis humør! Som vanlig likte han seg når han sto oppreist, og når han så seg selv i speilet ^^


Og så var vi klar for trippel-baking. Jentegjengen fordelte oppgaver, og laget brente mandler, vepsebol og krumkaker :)


 

Vepsebolene er min absolutte favoritt! De skal jeg også lage snart :)


 

En herlig dessert blir til hvis man fyller en krumkake-skål med fløte og bringebærsyltetøy. NyDeLig!

Flotte jenter! :)


Andre som ikke klarer å vente med julekosen? :)

Sy det selv: JulePaljettkjole fail!

Jeg har tenkt en del på hvordan julekjolen min skulle være i år, og bestemte meg for å være litt sprelsk - man må jo gå litt utenfor comfortsonen iblandt. Så valget falt på en paljettkjole. Og for en gangs skyld styrte jeg unna grå-svart-og blå-tonene som jeg vanligvis ville ha kjøpt. Jeg ville ha en julefarge. Rød var førstevalget, men den var så intenst rød at jeg ombestemte meg, og kjøpte gull.
Syingen gikk superfort og greit (selv om stoffet ikke var heeelt samarbeidsvillig). MEN det viste seg at stoffet hadde alt for lite stretch i forhold til det mønsteret var forberedt på. Så kjolen min er aaalt for liten, og ser mer ut som et slangeskinn enn noe annet når jeg prøver å ta den på. Sukk...
Så da er spørsmålet: Skal jeg prøve en gang til? Eller skal jeg finne meg en ny plan?

Hva synes du om kjolen? Kunne du ha gått i den på julaften? :)

 

It's beginning to look a lot like Christmas!

Julestemning har jeg nå hatt en stund, men den kommer bare mer og mer. Jeg elsker å "utnytte jula til det fulle" - så da begynner jeg tidlig :) I helga var jeg i juleselskap/juleverksted, noe som bare økte god-følelsen. Og i går pakket vi fram enda mer røde detaljer - som disse søte pakkene som jeg kjøpte på Ikea i fjord :)


Heimen kom seg 20 hakk da vi endelig fikk på plass de røde gardinene. Det er enda noen hint av turkis etterlatt innimellom, men man kan ikke få tak i alt på en gang ;) Herlig med en forandring! Og dèt synes mannen også, så han ommøblerte stua i samme slengen ;)  Nå ser det sånn ut (med mobilkamera, må vite):
Enda har jeg spart nissene til litt senere (ikke at jeg har så mange, men flere skal hekles...). Jeg har noen grenser jeg også ;) Både juletrefot og adventsstjerne er kjøpt inn.

Gleder meg til jula blir enda nærmere! Snart er det jammen advent! :)

Rett på sak

Forrige fredag var Thomas, jeg og noen venner på Rett på sak-kveld på Betania. Disse kveldene har ulike tema, og har fokus på god mat, god musikk og god stemning. Denne gangen var tema "Livsvalg", og maten Thaimat. Og vi hadde besøk av artisten Moi som holdt konsert. Skikkelig koselig kveld med fine folk :)


Kos! :)
#Moi #konsert #livsvalg #kos #thaimat

Surrealisme og Kjærestekos

Fredag. Fri. Fantastisk!

Jeg trengte virkelig denne dagen. Nå mangler jeg bare å ferdigstille litt skoleoppgaver, og så er det i full gang med hobbyprosjekter. I kveld tror jeg jeg skal ha litt kvalitetstid sammen med mannen; lage noe godt å spise, og virkelig kose oss! :D

Siden jeg ikke har noe serlig bilder som passer til innlegget, vil jeg slenge inn noe kunst som har inspirert meg i det siste. Sjekk ut den surrealistiske kunstneren Vladimir Kush på google :)
Jeg fantaserer om å male en etterligning av en av disse til å ha på veggen.. men har ikke helt bestemt meg for motivet enda...Hvilket var din favoritt?

 

Hva er dine juleprosjekter?Bloggen lider litt under praksis. Jeg har rett og slett ikke overskudd til så mye mer enn skole og de faste fritidsaktivitetene. Kjenner meg sliten, men herlig at jeg ser en ende på noen av de tingene som spiser opp mye av tiden min; praksis, og engleheklingen. Jeg har nå heklet over 250 engler, og mangler mindre enn 50 for å nå målet mitt! (Les mer om prosjektet her) Etter det får jeg nok mye tid til andre prosjekter; og dem er det nok av! Både julegaver, julekjoler, og julepynt står på menyen! Første juleverksted blir førstkommende lørdag, og det gleder jeg meg veldig til :) Her er et lite hint om julekjolen som er planlagt....

Kilde

I går unnet jeg meg en hel kveld uten noen flere planer enn litt kortlaging. Det gjorde godt. Nå er jeg Überklar for siste dagen i praksis - jeg lærer så utrolig mye kjekt her!

#hobby #sying #håndarbeid #travel #busy #sotired

Julehelg i Kristiansand

Ligger litt over en uke på etterskudd med bloggingen. Men det gjr ingenting. I hvertfall, så skal dette innlegget handle om kristiansandturen for halvannen uke siden. Jeg og Bente spente på oss bilbeltet, og kjørte av sted på lørdag morgen med sikte mot Byen. Plukket opp noen (kjente) haikere, og ankom Caroline omtrent midt på dagen.

 

Etter litt catching up, tuslet vi ned i sentrum. Vi kjente den søte lukten av brente mandler, og så julelysene som såvidt hadde begynt å komme opp. Vi handlet ikke så masse, men jeg fikk kjøpt meg litt ting til et jule-DIY-prosjekt som jeg skal få kommet i gang med når jeg får tid...


 

Løørdag kveld var det duket for julefeiring - eller rettere sagt serviettet for førjulsfeiring :) Vi hoppet i pysjen Tidlig på kvelden, spiste risengrynsgrøt, julegodt, og så to julefilmer.


 

Herlig å reise litt i helgene av og til! Og jeg koser meg alltid masse sammen med Bente og Caroline :)


Andre som har tjuvstartet litt på jula uten å føle på skammen? :)


 

Ekskursjon til Lundsvågen og Stavanger

Som alltid ligger jeg veldig etter her på bloggen med å legge ut bilder og sånt om hva som skjer i livet mitt. Så her er et innlegg fra fredag før praksis da vi var på ekskursjon med klassen. Først på Lundsvågen skole i akvariet, og deretter på byvandring i Stavanger.

 

Lundsvågen er en skole på Hunnvåg som tar imot ulike elever eller elevgrupper, og gir dem et alternativt opplegg. Vi var mest av alt der for å sjekke ut dyrene i akvariet. Jeg ble helt toåring igjen av å se alle de facinerende dyrene som finnes i norske hav. Skikkelig gøy! Vi brukte tiden på å skissere og fotografere - og dette materialet skal brukes i en skoleoppgave om en uke, når praksis er ferdig. 

 

Det var vanskelig å skissere dyrene som svømte, men jeg gav det noen sjanser. Heldigvis har jeg masser av bilder som jeg kan bruke senere om det blir nødvendig...Etter mye tid i det kjølige akvariet, tente vi grillen og koste oss med mat!

 

 

Og da vi var gode å mette, kjørte vi til Stavanger for å se på skulpturer i sentrum. Læreren vår kan masse, og hadde til og med laget noen av skulpturene selv. Artig å få se litt av hva som finnes - for til vanlig går man jo bare rett forbi kunst, uten å tenke så mye over den...
En kjekk, annerledes og lærerik dag!

Visste du om alle de fine skapningene som finnes i havet, rett ved oss? :)

Stormvarsel

"Med kommunismens fall, har trusselen om en ødeleggended atomkrig blitt mindre. Men truende skygger av en forførerisk ondskap dukker opp i horisonten."Forfatter: Billy Graham


 

Boktittel: Stormvarsel

 

Innhold: Boka er skrevet på begynnelsen av 90-tallet, og handler om verdens ende - hva som er kjennetegnene i følge bibelen, og hvordan vi bør forholde oss til dette.

 

Min mening: Selv om boka på flere måter er litt utdatert (fordi den fokuserer litt på politiske hendelser på 90-tallet) er den også veldig relevant. Fler og fler av bibelens profetier om endetiden blir oppfylt, og selv ateister kan se at verden har seriøse problemer. Boka var nokså tung å lese, men hadde mye bra innhold også.

 

Terningkast: 3. Interessant og viktig, men tungt og utdatert. Jeg anbefaler den til deg som er iteressert i dette med endetid.

 

Jeg leste denne boka, for det første fordi jeg fikk den gratis da et bygg skulle rives, og navnet på forfatteren var kjent. Jeg har hørt mye positivt om Graham, så det var på tide å lese noe selv. For det andre har jeg alltid hatt en mild interesse for endetiden- har vi ikke egentlig det alle, når vi tenker oss om? For hvordan skal egentlig alt slutte?

Andre som har lest noe av Billy Graham?

 

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

 

 

 

Travelhet og Julestemning

Endelig en dag jeg kunne sove ut. Endelig helg. Det føles så sinnsykt godt. Nå gjelder det bare å bli enig med seg selv hva de neste seks timene skal brukes til, for klokka fire er det tid for øvelse. Å være med i lovsangsband tar jammen masse tid! Men øving må til, for nå skal vi spille både i kveld og i morgen formiddag. Blir gøy, da!

Om dagene bruker jeg nesten all tid i praksis, og resten går med til å pendle. Neida. Men det føles litt sånn. - Men jeg bruker i hvertfall tiden på tog og buss godt til å lese og å hekle, og på kveldene får jeg presset inn tid til noen venner, litt trening (jeg er igang igjen!) og små hobby-prosjekter. I går kveld var vi på temakveld og konsert - innlegget kommer sikkert om en liten evighet når jeg har tid igjen.

 

Og, ja. Også jobber vi litt med å få inn julen her i huset. Jeg bare elsker det! Og det er jo tross alt november.... :)
Det første prosjektet mitt var å lage brente mandler. Det var utrolig enkelt, og kjekt - men tok litt tid da. Prosjekt nummer to var julegardiner. Og der feilet vi skikkelig. Kjøpte fire pakker, og da jeg kom hjem var det bare en lengde i hver. Så vi sitter her med to røde og to turkise vinduer i stua xD Det værste er at gardinene ikke lenger er på tilbud, OG de har vært utsolgt alle steder jeg har lett etterpå... Uff, godt hekleugla ikke bryr seg om det. Sakte men sikkert kommer julefargene i hvert fall på plass i leiligheten :)#jul #julestemning #hobby #håndarbeid #travel #busy #stress #praksis

Herlige, Deilige...

 

Jeg har ei venninne som har fått ikke mindre enn 8 valper denne høsten! Endelig fikk jeg somlet meg til å besøke de herlige nøstene få uker før de var leveringsklare :) Valper må være noe av det deiligste som finnes, så jeg kan ikke la være å dele noen bilder av nøstene med dere :)Og når vi er inne på deilige nøster... For et par dager siden kom garnet jeg hadde bestilt i posten. Så. Myke! Du kjøper dem Her. Jeg betalte ca 120kr for tre nøster= 300g Frakten tok under en måned, men det varierer litt på denne siden, så ikke bestill noe du har veldig hastverk med.Hva skal dette bli, mon tro? :)

Time is not consuming. We consume time.

Tre dager i praksis. To dager med hodeverk. Det er ikke det at praksis er så ille. Elevene er fantastiske, og skolen også. Men det er mer tidsaspektet. Jeg står opp klokka 04.45., og er ikke hjemme før 17.30. Det er over 12 timer det! Deretter har jeg kanskje noe planlagt kl. 19.00. og klokka 21.00. Før jeg bare må stupe i seng. Slik har i hvert fall de første to dagene vært, og i dag våknet jeg med hodepine. I kveld skal jeg i Cellegruppe som også varer til halv ti. Så det blir ikke spesielt tidlig kveld i dag heller. Sukk..

Men nok klaging! Det er også veldig spennende å være i praksis som kunst og håndverkslærer! Praksislæreren vår er kjempeflink, og kan Alt! Så her gjelder det å bare lære mest mulig. Og på torsdag har jeg i hvertfall ikke noen planer etter halv ni på kvelden, så da kan jeg jo slappe litt mer av. phew!

Poster et bilde med morgenutsikten fra leiligheten (som jeg ikke får sett for tiden) og ønsker alle en herlig dag!

Hosea

"La oss lære å kjenne Herren,
          la oss jage etter å kjenne ham!
          Sikkert som soloppgangen kommer han,
          han kommer til oss lik regnet,
          lik vårregnet som væter jorden.
"
Hos.6.3Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig.

 

Tittel: Hosea (28 av 66)

 

Forfatter: Hosea

 

Datering: Ca 750 f.kr.

 

Innhold: Hosea er en av profetene. Boka fokuserer på Israels "utroskap", og Guds gjentatte forsøk på å få tilbake det gode forholdet med sine barn. Boka avslutter med budskapet som er det samme for oss i dag: "Vend om, Israel, til Herren din Gud, for du har snublet i din skyld". Hos.14.2.

 

Min Mening:  Boka er kort, og inneholder mye bildespråk. Israel blir sammenlignet med en utro kvinne, fordi hun holder seg til andre Guder. Det sier jo noe om det nære forholdet Gud ønsker å ha med oss.Som flere av de profetiske bøkene må innholdet "pakkes ut" og tolkes, for mye er symbolsk. Men Guds nåde og kjærlighet er som alltid et gjennomgangstema.

 Hva leser du om i bibelen for tida? :)

#bibelen #bibel #kristen #tro #litteratur #bøker #bok #visdom


BildeKilde

 

Praksisklar

I dag er første dagen i praksis. Jeg er skikkelig spent på å bli kjent med nye ungdommer, og å få prøve meg litt mer som lærer i kunst og håndverk. Helga fløy av sted med pizzabesøk på fredag kveld, og jeg reiste til Kristiansand fra lørdag til søndag, men rakk allikevel bandøvelse og å arrangere en forening på søndag!

Jeg har så mange hobbyprosjekter at jeg holder på å sprekke :P I går begynte jeg på en ny kjole - muligens nyttårskjolen. Og jeg har planen klar for julekjolen også, hvis jeg bare får kjøpt det jeg trenger...Selvsagt innimellom englehekling og genserstrikking og resten...


I kveld er det øvelse igjen. Blir en litt travel, men kjekk dag!

Hva er dine planer i dag?

Mary Kay Sminkeparty

Noen ganger elsker jeg å lage unnskyldninger for å samles og være sosiale. Så når søstera til Thomas (det er litt uvandt å kalle henne svigerinne) spurte om jeg ville være vertinne for et Mary Kay sminkeparty, takket jeg ja, og inviterte et knippe fine jenter.

Jeg glemte litt vekk å ta bilder utover kvelden, og de første jeg tok var usminket, og jeg fikk streng beskjed om at de ikke fikk havne på bloggen. Men i hvert fall hadde vi en deilig kveld sammen med Janne, som var engasjert, flink og full av kunnskaper. Hun lærte oss å legge på smokey eyes, og vi fikk muligheten til å kjøpe de gode produktene til Mary Kay, som (by the way) ikke er testet på dyr. Jeg fikk til og med en liten gave for at jeg hadde selskapet hjemme hos meg. Herlig :) Nå gleder jeg meg masse til pakken kommer...

 

SJ var med Sølvi-Oline og ble meget god venn med blandt annet Janne. Han var i fremragende humør denne gangen, og laget gøye fjes hvis vi blåste  på ham ^^


Charlotte

Sølvi-Oline og SJ

Og til slutt, siden det er så altfor sjelden; en #selfie !


Har du vært på noen home parties i det siste?

Synes du det er gøy å lærerikt, eller mye kjøpepress?

Kristiansand Lokker :)

I dag reiser jeg til Kristiansand! Jeg og Bente skal besøke Caroline. Det blir godt å komme seg litt bort, selv om jeg merker at jeg gjerne skulle vært alle steder - det er så mye bra som skjer hjemme også! Men jeg har bare bestemt meg for å ta noen valg, og holde meg til dem. Man kan ikke være med på alt, men jeg vil være hundre prosent til stede der jeg faktisk er :)

Hvem ville vel ikke gledet seg masse til en helg med disse finingene?
 
Føler du noen gang at du blir dradd i flere retninger av alt du ønsker å gjøre? :)

 

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits