november 2013

Finding God in the Land of Narnia

"Take your children to Narnia and introduce them to the heart of an amazingly powerful and enchanting creator."

 

Boktittel: Finding God in the Land of Narnia

 

Forfatter: Kurt Bruner & Jim Ware

 

Innhold: Du har kanskje lagt merke til hvordan Aslans død og oppstandelse i "Løven, heksa og Klesskapet" har enkelte fellestrekk med Bibelens historie? Men har du tenkt over alt det andre som har blitt inspirert av Lewis' tro? Denne boka har 26 korte kapitler som handler om Lewis' paralleller til sin tro.

Min mening: Kjempespennende å se hvordan symbolene går sammen og skaper en forståelse for vanskelige "religiøse begreper." Jeg koste meg med å lære mer om hva Narnia sier mellom linjene, og også litt mer om forfatteren.

 

Terningkast: 4. Veldig interessant, og godt skrevet. Jeg anbefaler boka til alle Narnia-elskere :)

 

 Nå (som jeg har symbolene i orden) har jeg begynt å lese Narnia-serien fra begynnelen. Og et barns undring, tro og facinasjon for nye verdener bobler opp i meg igjen. Herlig!
Hvis du liker Ringenes Herre, har de samme forfatterne skrevet en bok som heter "Finding God in The Lord of The Rings."

BildeKilde

#Bok #bøker #litteratur #narnia #bibelen #bibel #tro #kristen #jesus 

Hjemmesydd Babynest

Denne gangen er babynestet sydd til ei jente. Gøy å sy ting på bestilling; spesielt når folk blir fornøyde! Nå håper jeg at det blir enda mer tid til sying de neste dagene...


Mønsteret er fra Stoff og Stil, og stoffet har jeg kjøpt på Jysk (225kr for 5 meter!)


#hobby #DIY #babynest #baby #barn #sy #sying #stoff

Excruciating burdens are replaced with abundant relief!

Lesson Study er levert.  Muntlig eksamen bestått. Karakterene er gitt (og en meget bra sådan). Nå har den altoppslukende byrden lettet, og jeg puster hundre ganger lettere. Nå er det bare skriftlig eksamen i litteratur å bekymre seg for, og det trenger jeg strengt talt ikke å gjøre før til helga. UNDER EN UKE TIL JULEFERIE :)

 


Dagene flyr ellers av sted mixet sammen med kakao med krem, skolearbeid, juletanker, og hekling av Reddende Engler (LES).


Hvordan er dine dager? Nærmer ferien seg fort der også?

#eksamen #engelsk #skole #lærer #lærerstudent #student #kakao #kos

Hva gror on vinteren, dør om sommeren og vokser røtter oppover?

Nå er vinteren om hjørnet. Tidlig på morgenkvisten ser vi frosten på de falne høstbladene, sent på kvelden kjenner vi kulda bite, og midt på dagen ser vi mørket krype innpå. Men vi lar oss ikke holde innendørs (så lenge det er opphold, i det minste)! Så her kommer noen bilder fra en hyggelig vintertur med Bente...


Bakt Avokado med Egg (Nyttårsforsett 13 av 20)

 

 Et av mine nyttårsforsett 2013 er å lage 20 matretter som jeg aldri har prøvd før. Nå har jeg kommet til nummer 13 som er en Bakt Avokado. Jeg har i det siste blitt veldig glad i avokado, og var veldig spent på å smake denne stekte varianten. Resultatet var: Veldig enkelt, veldig sunt, og med bacon ble det smakfullt og fristende :)For å få dette til, må man grave ut litt av avokadoen (litt mer enn jeg gjorde) slik at det blir plass til egget. Deretter fyller man på med egg, bacon, salt og pepper, og steker den i ovnen på 180 grader til egget er passe stekt.  Jeg koste meg med å gjøre noe annerledes i matveien!!

Oppskriften fant jeg på Pinterest HER.

#mat #oppskrift #matlaging #sunn #sunnhet #helse #kosthold

DIY Giftbag

Innimellom alt stresset om dagene MÅ jeg presse inn litt tid til å gjøre ting jeg liker. Ellers går det bare ikke. Og en av disse tingene har vært å sy. Her er resultatet av det siste prosjektet til meg og Bente.

 

 

Gaveposene var enkle å lage, og godt forklart. Et flott nybegynnerprosjekt! Og de passer jo utmerket nå før jul. Det er også en flott måte å bli kvitt stoffrester på (selv om jeg ble overrasket over hvor mye stoff en liten pose trengte.) Oppskriften finner du HER. Og trenger du hjelp, er det bare å spørre :)
Vi laget den minste størrelsen. De passer fint til smykker og slikt, men man vil også få plass til litt større ting (Music Angel, små pynteting eller kanskje noe hjemmelaget godt?) :)

#DIY #hobby #sying #sy #tips #gave #gaver

Det er snart over

 

 

Hver dag slåss jeg med engelsk-oppgaven min Lesson Study. Hver dag tenker jeg at det snart er over. (Det er nok derfor jeg har følt at jeg er i begynnelsen av desember i over en uke nå). Men nå nærmer tirsdag seg. To dager, så kan jeg dytte en enorm byrde av skuldrene, og inn i hukommelsen. Det blir ufattelig deilig. Og etter å ha gjennomført en Lesson Study på kun tre uker blir eksamen... Vel: Bare en eksamen.


Jeg avsluttet i dag refleksjonsdelen min med at "This has resulted in a compact, intense period that nonetheless has offered a significant amount of learning."

Og nå gjenstår bare finpussing på alt det skrevne, og så må jeg forberede en muntlig presentasjon også til tirsdag.

Og så er det i gang med sying og julebakst for fullt!! Can't wait! :D

#skole #stress #jul #ferie #eksamen

Mitt juleprosjekt: Reddende Engler

Da jeg var i Brasil i februar i år brukte jeg mye av reisetiden på å hekle disse små, hvite englene. Vi var i to uker der og besøkte et misjonærpar som har flyttet til Brasil, og vier livet sitt til disse fattige barna fra slummen.

 

 

Etter turen hadde jeg en liten hærskare med slike engler, og allerede da hadde ideen slått meg; Kanskje jeg kunne bruke disse englene til å gjøre en forskjell for noen? Ideen ble lagt på is helt til nå i november. Da festet jeg trådene, laget en plakat, og postet den på facebook.

Jeg ville selge "Reddende Engler" til inntekt for barna "mine" i byen Mogi das Cruzes.

Se flere bilder fra Àrvore da Vida HER, og litt fra babyshower i slummen HER.


Etter at plakaten hadde ligget på facebook mindre enn to dager var alle englene solgt, og jeg startet å produsere flere. Har til nå tjent over tusen kroner på disse englene. Kanskje er det bare en dråpe i havet, men hva hadde havet vært uten vanndråper? Jeg lager enda engler på bestilling, så langt som jeg klarer å holde tritt med produksjonen. Det er vel ikke så dumt å kjøpe en julegave som gleder både mottakeren, og barna i Brasil?


Litt mer om prosjektet:

Barna må søke om å få komme inn, og de som har det værst får en plass på senteret. De kommer hit før/etter skolen, som en slags SFO og får litt undervisning, mat(!), og gode vaner som hygiene, ansvar og tro. Når barna er ferdige på skolen, får de også komme som tenåringer og får tilbud om ulike kurs som hjelper dem ut i jobb; så dette hjelper dem på sikt ut fra slummen også! Det var utrolig herlig å se hvordan disse barna fikk blomstre, elske og leke. Hverdagen er for mange helt annerledes "hjemme i slummen" hvor de kanskje sliter med utrygghet, vold og sykdom, men kanskje verst av alt; håpløshet.
Hvis du vil bestille engler, kan du sende en mail til Ingrid-Urdal@hotmail.com.

Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe!

#fattigdom #hjelp #nødhjelp #prosjekt #hekling #engler #engel #DIY

Samuels Andre Bok

«I min nød kalte jeg på Herren,
jeg ropte til min Gud.
 Han hørte meg fra sitt tempel,
mitt rop nådde hans øre.
.
»
."

2.Sam..22.7

 

Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig.Tittel: Andre Samuels Bok (10 av 66)

 

Forfatter: Usikkert

 

Datering: 931-722 f.kr.

 

Innhold: Denne boka er skrevet om Davids vei til tronen, og hans regjeringstid. Den inneholder kjente navn som Saul, Jonatan og Batseba, og en drøss med ukjente navn og merkelige historier.

 

Min Mening:  Mye spennende historier. Noen med god moral, andre bare historiske begivenheter. En bok som er vanskelig å få "kontroll" på, men som kan være spennende å lese. David er en spennende person å "bli kjent med," blandt annet fordi han blir beskrevet som "en mann etter Guds hjerte."

 BildeKilde

 

Visste du at hvis du leser i halvannen time i bibelen hver dag, så vil du være ferdig me den i løpet av tre måneder? (Dette kommer selvsagt an på farten du leser i. Jeg har også hørt om folk som leser den på 50-70 timer, og hvis man leser så fort, trenger man bare å lese en halvtime daglig for å komme gjennom på tre måneder.) Bibelen er altså ikke så uoverkommelig som mange tenker. Start med en bok, og fullfør den, så skal du se at det blir enklere etterhvert :)

 

#bibelen #bibel #kristen #tro #litteratur #bøker

Sy-forening

Her en dag kom jeg og Bente i gang med en impulsiv forening. Vi hadde funnet oss et prosjekt! I den anledning fant jeg frem litt av hvert av stoffer jeg hadde liggende i et fargerikt, herlig rot:

Før vi startet trengte vi litt i livet, og startet opp med en god kopp Sweet Chili Yogi Tea. De har koselige beskjeder på papiret. Søtt!

Og deretter fylte vi magene våre med spiralloff med skinke, rømme og ost. Nydelig :)

Omsider kom vi igang med syingen. Vi byttet på maskinen, og begge klarte å fullføre dette gøye prosjektet som vi aldri hadde prøvd før. Resultatet av syingen kommer i et eget innlegg om ikke så lenge.

#sy #symaskin #hobby #diy #forening #stoff #prosjekt

Magisk tur i moseland

Søndag var det nyydelig vær her på haua, og jeg, Bente og Chessie lot ikke anledningen gå i fra oss! Med sikte på skogen gikk vi av sted med godt humør. 

Med de mosefylte skogene, solstrålende som snek seg mellom trærne ned på oss, og blide turkamerater ble dette en helt magisk tur. For ikke å snakke om sjokoladepremien vi hadde på toppen!


Andre som nyter det de finner av oppholdsvær?

#tur #natur #skog

Tomatsuppe, Snickers og Cookies (Nyttårsforsett 10, 11 og 12 av 20)

Som jeg nevnte i dette innlegget, har jeg skjerpet meg litt når det gjelder siste rest av nyttårsforsettene (lage 20 matretter jeg aldri har laget før). Allerede er jeg godt i gang med de neste rettene jeg skal lage før året er omme. Jeg har ikke tatt bilder av alt jeg har laget, men for en stund siden laget jeg noen DIGG hjemmelagede Snickers. Klikk på (det lånte) bildet for oppskrift på disse farlig gode snacksene som jeg garantert vil lage igjen!

Jeg har også laget noen herlige sjokoladecookies med en oppskrift jeg fikk av ei venninne. De ble også en hit! Men fikk visst ikke tatt bilde av dem.

Og sist men ikke minst, et litt sunnere tilskudd: Tomatsuppe! Fikk anbefalt Denne oppskriften av ei venninne på denne sunne suppa. Det skulle egentlig bare mangle at jeg har laget tomatsuppe; jeg som er så glad i det. Denne ble litt sterk, da jeg tilsatte en halv chili også. Men egentlig veldig smakfull :)#mat #oppskrifter #matlaging #nyttår #nyttårsforsett

Konsert med Downhere og Sarepta

I helga var jeg på konsert i Bjerkreim. Oppvarmingen var norske Sarepta. Kjenner at det ikke er helt min stil, litt for bråkete for meg til tider; men Thomas synes det var flott.

Og så kom øyeblikket alle hadde ventet på! Downhere entret scenen til god applaus og store forhåpninger.


Jeg hører ganske mye på denne musikken til daglig, så hadde gledet meg lenge til å høre en del av favorittene.


Og skuffet ble vi ikke! Bandet, som skal gå i oppløsning nå, leverte strålende og sterkt etter et år adskilt. Jeg digget med på favoritter som "Living the dream," "Let me rediscover You," "The More," "How many Kings," og til og med "My last Amen."

Sjekk dem ut! Sjelden er band så varierte og innholdrike! ILoveIt!

musicnodes
Downhere: Let Me Rediscover You
LOL - et litt ekkelt utrykk

For noen år tilbake gikk alle rundt og LOL'et om hva det skulle være. Halvparten visste ikke hva det betydde en gang. Har du glemt matteboka? LOL!   LOL,Sjekk det håret!

Den egentlige betydningen er Laughing Out Loudly, altså "Jeg ler høyt!". Men jeg følte at de fleste brukte det i betydning av "Du er så dum at du får meg til å le." Mange bruker det på en sånn nedsettende og ekkel måte, at det ble et ubehagelig utrykk for meg. Er det andre som kjenner det slik?

Grunnen til at jeg skriver om dette nå, er at det faktisk enda er folk som bruker dette utrykket. Da er det jo kanskje greit å være oppmerksom på hvordan det tolkes? Og så lurer jeg litt på om det kun er meg som tenker sånn på dette utrykket!

 
Sånn ellers så har jeg hatt en fantastisk helg! Jeg har fått tid til å sy, lage god hjemmelaga mat, gå på konsert, og gjøre en del skolearbeid. Men det aller beste var kanskje å våkne uten en alarm, og å vite at jeg har en del tid hvor jeg kan velge akkurat hva jeg vil gjøre.  Love weekends!!

 

Innspurten

Nå nærmer det seg ferie med stormskritt, og gleden min vokser for hver eneste dag!
Jeg har kun to hindre før det er juleferie: Lesson Study som skal leveres 26. nov, og Eksamen i engelsk litteratur 3.desember. Med andre ord blir det tidlig juleferie i år, og da skal jeg kose meg masse med å sy, bake, og massemassemer GØY!

I går var jeg på konsert med Downhere (innlegg kommer senere), og jeg har også komt i gang med plan Fit-For-Wedding som fikk en tålig lang pause da jeg var i praksis. En annen gøy ting som må nevnes (når jeg allikevel skriver totalt usammenhengede) er at jeg skal gå å prøve brudekjoler snart! I løpet av November har jeg kanskje funnet min drømmekjole?!#skole #ferie #jul #høst #konsert

Har sydd Koreansk Toalettveske og Sjal

 

Mitt siste syprosjekt har blitt skvist inn i de siste to helgene, midt i mellom alt praksisstyret. Det var en bestilling på en toalettveske og et sjal med asiatisk mønster på. Jeg ble egentlig veldig fornøyd med denne toalettveska, så fikk lyst til å lage flere slike (men stoffet var ikke spesielt billig, dessværre). Her er noen få bilder fra prosessen:

For å få den fine pose-effekten må man bruke mange biter med stoff, og sy dem sammen...

Deretter klippet jeg til foret inni (som er svart silke) og sydde på glidelåsen...Vrengte mappa, og sydde siste hullet for hånd. Sjalet sydde jeg også rett mot rett og så for hånd. Og her er resultatene:

 Hvis du vil lage en slik, finner du link til oppskrifta i kategorien "hobby" til høyre.

 

Jeg har utrolig mange ting jeg har lyst til å lage i det kreative hjørnet, men tiden strekker bare ikke til. Gleder meg til desember og masse fridager <3

Tyven

 

Han sniker seg innpå deg. Lokker deg med kjekke aktiviteter og kule spill; Du kjeder deg aldri når dere to er sammen. Han hjelper deg med alt du trenger; gir beskjeder videre, minner deg på ting du holdt på å glemme, og så er han jo full av kunnskap!

Han sniker seg innpå deg. Lurer deg til å bruke mindre tid med familien din, og når du er med andre venner, blir han også da i fokus. Han holder deg interessert, og lar deg ikke legge merke til hvor mye annet som lider under dette forholdet. Han stjeler tiden din, vennene dine, og interessen din for andre ting. Han stjeler deg.

Mobilen din er en tyv; Pass deg så du ikke gir ham tilgang på noe som er verdifullt!

 

 

Jeg reagerer på hvordan noen kan dra opp en telefon midt i en samtale, og bare flyte bort. Jeg reagerer på hvordan småspill gjør deg mindre OBS på hva som skjer rundt deg, og hvordan du gradvis svarer mer "tåkete" når du holder på med telefonen. Jeg reagerer på at vi lar denne tyven stjele tiden vår og kjærligheten vår fra mennesker, og til tomme spill og meningsløs chatting.

Så min utfordring er: Neste gang du er på besøk hos noen: Ikke ta frem mobilen med mindre den ringer. Det kan (Faktisk!) (!!!) vente.

BildeKilde

 

 

Oppdatering på nyttårsforsettene (matlaging)

Nå som året nærmer seg slutten er det på tide med siste innspurt, på mange områder. Her er nyttårsforsettene mine for 2013:

*ikke gå i minus på sparekontoen etter all reisingen som kommer i 2013 (Brasil, England og Slovakia..) Jeg gikk ganske i minus, men så fikk jeg skattepenger, og da ordnet alt seg (som jeg hadde planlagt). 

* Lære meg å lage Thaimat. Jeg begynner å bli ganske god på Stekt Ris, og er ekspert på Vårruller.

* Lage tjue matretter jeg ikke har laget før. Tjaa, jeg er ca. halvveis. Og siden året nærmer seg slutten stygt fort nå, har jeg laget en plan for de neste 9 matrettene jeg skal lage. 

De jeg allerede har laget er: Avocado og Skinkerull, Chilimarinerte Scampi, Hvitløks-oste-brød, Løksuppe, Pasta di Parma, Blomkålsuppe, Fiskegrateng, Frozen Yoghurt, Stekt fisk i form, Hjemmelaget Snickers og Sjokolade Cookies. (De fleste finner du i kategorien "mat" til høyre.)

De neste seks ukene skal jeg lage: Tomatsuppe, Biff og Fløtegratinerte poteter, Kylling- og Pastasalat med Pesto, Focaccia, Lasagne, Panna Cotta, Mousakka, oooog TO TING TIL. Har kikket og lett rundt på ulike oppskrifter, men det er vanskelig å finne noe som jeg tror jeg vil like OG som jeg ikke har laget før OG som ikke er for vanskelig. Jeg har heller ikke lyst å bare lage søtsaker (selv om det er kjempe GøyogEnkeltogGodt) fordi litt av poenget med dette målet var å spise mer variert og sunt. SÅ har du noen gode forslag til mat jeg kan lage? Sleng inn alt du kommer på, for nyttår nærmer seg!Andre som tar nyttårsforsett litt seriøst?

Har du oppfylt nyttårsforsettene dine enda?

 

 

 

 

En interessant dag (+Nydelig kjole)

Jeg tok mitt eget råd fra innlegget jeg skrev for et par dager siden (HER), og fokuserte i dag på å være ekstra til stede der jeg er. Det resulterte i en ganske så interessant dag hvor jeg la merke til enda flere ting rundt meg, og kom i snakk med et par interessante folk. Kos på skolen i praksis, kos med de andre i praksisgruppa, kos på toget og bussen (faktisk) og kos å komme hjem og slappe av litt.

Jeg koser meg mer og mer i praksis i sjuende klasse. Det er så kjekt å bli kjent med elevene! Selv om ting er insanely travle for tiden prøver jeg å nyte de mange små, gode øyeblikkene, og ta ting litt etterhvert. Livet har mye godt å by på!!

Jeg må forresten bare vise dere denne nydelige kjolen som jeg kjøpte på DH-Gate for 250kr og fri frakt. Det kan vel ikke bli mye bedre? Og nå vet jeg i hvertfall hva jeg skal gå i i ett av bryllupene til neste år. Jeg utfordrer (herved) meg selv til å sy en kjole til det andre bryllupet jeg skal i :)

Bildene i dette innlegget er forresten tatt av flinke Thomas, som jeg tilfeldigvis skal gifte meg med om syv måneder! :) (WOW, det er snart bare et halvt år!!)
Jeg og Thomas har fått barn!

Nå har jeg og Thomas endelig fått oss et barn. Han bor i Rwanda og er seks år. Ja, jeg mente jo selvsagt fadderbarn da. Fornavnet hans kan jeg ikke huske, så la oss bare kalle ham David (som er etternavnet). For 260 kroner i måneden får David mat, rent vann, skolegang, og en mulighet til å leve et godt liv. Han vil lære å ta vare på seg selv, og han vil få muligheten til å ta imot Jesus som sin venn og frelser. Wow; vi er virkelig priveligerte her i Norge som kan gjøre noe sånt for et annet menneske! Det er nesten så gøy at jeg har lyst til å "adoptere" en drøss med fadderbarn med en gang. Jeg forstår i hvert fall ikke hvorfor vi ikke har gjort det før. Om en ukes tid får vi informasjon om "gutten vår" i posten. Can't wait! :D

Vi har "adoptert" David gjennom orgnisasjonen Compassion som arbeider med barn i mange ulike land. Jeg har hørt gode ting om Compassion fra kjente folk som har vært å besøkt "barna sine," så jeg stoler på at pengene blir brukt bra. 

Får jeg lov til å be deg om èn liten ting? Gå innom DENNE LINKEN og se litt på de bedårende barna. Det er hjertesjærende å se på symbolene nederst på bildene som betyr:

*Bor i et område med stor risiko for å bli utnyttet eller misbrukt (Blått symbol)

*Bor i et AIDS-område. (rød sløyfe)

*Har ventet snart et år på å få en fadder. (rødt hjerte)

Så tenk grundig over: Er dette noe du kunne ha råd til? Man trenger ikke å være voksen for å redde noens liv...
Vær tilstede

Har du noen gang tenkt på hvor mye av dagen vi bruker til å være et annet sted en "her?" Og da mener jeg at tankene dine er et annet sted. Kanskje de surrer rundt en feil med gårsdagen, kanskje de kverner om bekymringer for neste uke. Men hva med å være tilstede her og nå? Tenk over hva du gjør i løpet av dagen, og skriv ned en kort stikkordsliste:

Buss/tog

Jobb

Buss/tog

Hjemme

Hos venninne/Kjæresten

For meg er det typisk å være mest tilstede på jobb (nå som jeg er i praksis, that is) og ute med venner. Mesteparten av reisetiden blir brukt til å tenke på noe annet enn her og nå (Gjerne planlegge de neste timene/dagene). Tiden hjemme blir stort sett brukt opp til travle gjøremål, stressende tanker og småkjefting på de ande i huset. Jeg tror at vi må lære oss å ta oss enda mer tid til å nyte øyeblikket, og å være tilstede for andre. Ikke se på lillesøster som en pest som forstyrrer dagdrømmen, men som noen du kan være tilstede for. Se på bussjåføren som en du kan være hyggelig mot, og se på deg selv om en som kan nyte alt det som verden gir deg; akkurat nå. Og når du starter med det, så ser solnedgangen skarpere ut, stjernene lysere, regnet søtere og menneskene gladere. Å leve i nuet gir i hvert fall meg mer hverdagsglede!


Selvsagt trenger vi å koble av innimellom, men ikke gjør deg selv den bjørnetjenesten at du ikke er til stede i nåtiden; for deg selv, og de rundt deg.

Samuels Første Bok

 

«Har Herren sin glede i brennoffer og slaktoffer
          like mye som i lydighet mot Herrens ord?
          Nei, å adlyde er bedre enn slaktoffer,
          å lytte er bedre enn fett av værer.
»
." Sam.15.22.

 

Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig.Tittel: Første Samuels Bok (10 av 66)

 

Forfatter: Usikkert

 

Datering: 931-722 f.kr.

 

Innhold: Denne boka forteller historien om Samuel, Saul og David. Det er mange gode småhistorier som gir hverdagsvisdom, som for eksempel hvordan samuel hører i fra Gud i kapittel 3 og" David og Goliat", som mange kjenner fra søndagsskolen, i kapittel 17,

 

Min Mening:  Boka har som nevnt mye interessante historier, og viser en flik av hvem Gud er; Han svarer på bønn, Han er trofast og elsker oss! Han har ikke glemt deg, og han svikter deg ikke.

 BildeKilde

 Det går jevnt og trutt fremover med bibellesningen. Nå har jeg lest nesten en seksdel på omtrent tre måneder, og hvis jeg holder den farten blir jeg ferdig på halvannent år. Men på den annen side, så har jeg lest mange av de lengste bøkene allerede. Så det går nok kanskje fortere mot slutten.

#bok #bøker #kristen #gud #jesus #bibelen #kristendom

Moteshow - Brudekjoler

Da jeg var på brudeshow i slutten av oktober var en del av opplegget motevisning i domkirka. Jeg hadde aldri vært i domkirka i Stavanger før, og synes det var veldig vakkert. 

En annen ting som var veldig gøy var at musikken var helt nydelig. Fioliner, pianomusikk, vakre og romantiske duetter, og til slutt litt skikkelig glad gospelmusikk.

musicnodes
Kirk Franklin: I Smile


Disse fire kjolene er fra Leila Hafzi (litt spesielt for meg, men gøy allikevel). Det var også veldig gøy  å se på håret og detaljene til de forskjellige modellene. (de fleste var brudekjoler, men noen var også festkjoler.)

 

De neste kjolene er fra Sardoni. Likte noen av dem veldig godt, egentlig... Sjekk tilbehøret her! Perleveske (i stedet for bukett) og en paraply med lys i. Moro!


De neste fire kjolene er fra Brudesalongen i Stavanger. De hadde veldig mange jeg likte, noe som passet meget godt ettersom det er (blandt annet) der jeg skal innom å prøve kjoler om et par uker.

 

Og så tilslutt bare noen bilder av alt mulig :)

På en måte fikk jeg litt inspirasjon til hva slags brudekjole jeg vil ha, men på en annen måte blir det bare vanskeligere og vanskeligere. Gleder meg litt til det er bestemt og betalt!

#Bryllup #kjoler #mote

Checklist for the weekend

Den siste uka har vært vanvittig hektisk. Sjelden har jeg hatt så lange dager og så mye å gjøre. De siste dagene har startet klokka kvart på fem med buss og så tog. Deretter har jeg blitt godt kjent med de herlige elevene i praksisklassen min. Det er vanvittig gøy og lærerikt, men det blir allikevel lange og slitsomme dager. Når jeg kommer hjem mellom fem og syv på ettermiddagen har jeg vært på ulike aktiviteter som Cellegruppe og Ungdomsstyremøte pluss planlagt timer jeg skal undervise, og skrevet på Lesson Study (=Den gigantiske engelsk-oppgaven vi skal levere snart.)

Du kan tro at jeg var glad for at det var helg nå, og at jeg kan ta igjen litt av hvert. Mitt første ta-igjen-punkt var: Søvn. Men det fungerte ganske dårlig. Selv om jeg kom meg i seng til kl. 11, ble jeg vekket av en panisk, våt (!!) hund i senga mi klokka 4 (!!!!) om morgenen. Da sjokket hadde lagt seg klarte jeg heldigvis å sove et par timer til.

 

Resten av lørdagen min hadde følgende sjekkliste:

 Lag 4Pics1Word-PP til elevene ( til Engelsktimene neste uke)

Lag og skriv ut liste over oppgaver til ungdomsmøte i kveld

Sy ferdig toalettveske etter bestilling. Send.

Tur med Thomas

Lage middag

Bake kake til møtet i morgen

Bursdag til søteste Ida!

Møte på Betania med bl.a. Arvid Pettersen Jeg har en tilsvarende lang liste for søndag, bare at ingen ting er krysset ut enda. Det største punktet er å skrive på Lesson Study. Er ganske fornøyd med at jeg fikk krysset av alle punktene på lørdag. Med unntak av kaken jeg bakte, for den kan visst ikke brukes allikevel; Jeg hadde satt den oppå komfyren, og så hadde noen skrudd på en av platene (-.-) så den ble skikkelig brent. Skjønner ikke helt hvordan det har skjedd :/ Meen; ting skal vel være litt travelt innimellom, så jeg får bake en ny i dag (søndag) før klokka 11. 

Bildene i dette innlegget er fra Stavangerturen (på Brudemesse) sammen med fineste Malin. Jeg ser litt rar ut på det første bildet, men jeg skylder det på vidvinkelen i objektivet :P

n

 

Blomstrete finkjole (Ferdigsydd)

Jeg har lenge hatt lyst til å prøve å sy en kjole med skjørt som er langt bak og kort fremme. Da Bente plutselig kjøpte seg en mønster på en slik kjole på Stoff og Stil måtte jeg jo bare prøve. Det nydelige blomstrete silketoffet kjøpte jeg nokså billig på Grønland i Oslo, og kjolen kom totalt på ca 200 kroner.

 
Hva synes du?

#Hobby #kjoler #kjole #DIY

Røyking til besvær

Jeg sitter alene inne i venterommet på bussholdeplassen. Plutselig åpner døren seg, og en skrøpelig gammel mann kommer inn med rullatoren sin. Han setter seg på min benk, halvannen meter i fra meg. Jeg smiler raskt til ham, og så fordyper jeg meg igjen i boka mi.

Et halvt minutt senere tenner han opp en røyk! Og vi snakker "inne" som i lys og varme, ikke et dårlig vente-skur... Mannen benytter de fem neste minuttene til å veksle mellom røyking og kraftig hoste som gjør at jeg hopper litt hver gang og mister tråden på det jeg nettopp leste. Etter disse fem minuttene stumper han røyken og tusler ut igjen med rullatoren til støtte, og lar døra stå åpen så iskald luft strømmer imot meg.

En litt spesiell opplevelse. Jeg var litt usikker på om jeg skulle gå ut, i en stille men tydelig protest (kanskje med et par velplasserte host), eller bare le litt forsiktig inni meg. Bestemte meg for det siste kun fordi jeg ikke orket tanken på den kalde lufta ute. En røyk varer tross alt ikke såå lenge.

Jeg følte meg omtrent som Malin da hun traff på en spesielt glupsk krokodille i Stavanger...

Når det er sagt, så plager ikke røyking meg såå mye. Men det er unødvendig å gjøre det inne, etter min mening.

 

Hva synes forresten dere om den nye loven om at alle barn har rett på å vokse opp uten å bli utsatt for passiv røyk?

Hadde du tatt dette opp med mannen om du var i min situasjon?

Picture Perfect

 

"She felt him squeeze her arm, felt his hartbeat against her shoulder, and she willingly sacreficed herself to the strength og this strange husband."

  

Boktittel: Picture Perfect

 

Forfatter: Jodi Picoult

 

Innhold: Hun våkner liggende inntill en gravstein med et sår i hodet og kan ikke huske hvem hun er. I søkenen etter sitt gamle liv oppdager hun en del ting hun kanskje hadde det bedre uten å vite... Picuolt skriver med dyp symbolikk, levende bilder og får virkelig frem spesielle karakterer som samtidig går an å kjenne seg igjen i.

Min mening: Den er ikke hva den ser ut som på utsiden. Den er ikke hva du får inntrykk av i løpet av første siden. Egentlig blir du ikke klok på denne boka før slutten nermer seg; Picoult klarer alltid å overraske. Jeg elsker uvissheten, spenningen og språket i boka som gjør Jodi til en av mine favorittforfattere i denne sjangeren.

 

Terningkast: 5. Spennende, intelligent og følelsesladd. Jeg anbefaler boka til jenter over 15 år.

 

Sammenlignet med de andre bøkene jeg har lest av Jodi Picoult er denne midt i mellom. Den slår "Et siste ønske" men "My Sister's Keeper" er enda ubestridt mester.  Alt i alt: Anbefalt lesestoff :)

 

BildeKilde

De neste dagene + Portretter

Nå er jeg i praksis. Og siden jeg skal bli lærer er jeg på en skole, i 7. klasse. Nå skulle jeg virkelig ønske at jeg kunne konsentrere meg om å lære di femti navnene og planlegge spennende timer i mange kekke fag som jeg vil prøve, men NEIDA. Den gang ei. For jeg må fokusere på Lesson Study. O Store Lesson Study med sin detaljplanlegging og krav til dokumentasjon og sine forferdelige, uoversiktelige, urimelige 8000 ord.

Så jeg er egentlig litt middels stresset hele tiden, og det kommer jeg nok til å være helt til Lesson Study er levert. I natt drømte jeg om Lesson Study. Jeg var så skuffet da det gikk opp for meg at at jeg hadde fått gjort i løpet av natta kun var en drøm at jeg nesten begynte å gråte. All den jobbingen til ingen nytte. Spesielt uthvilt er jeg heller ikke. OG nå sitter jeg på bussen, og oppdager at jeg har glemt å ta med te i dag. SKREKK OG GRU!

Når jeg nevner skrekk og gru så tett innpå Halloween (vet jeg ligger litt etter) Så må det også nevnes at jeg fant beinrester i senga mi i går (4.des). NOE har skjedd.

Så jeg er litt i det modus at hodet dupper over og under vannet. Det som holder meg flytende og kjempende er nok den deilige tanken på ferien som nærmer seg. Sakte med sikkert.I det minste har jeg nok slått min egen rekord i antall ord med STOR SKRFT i ett innlegg. Det er da noe.

 


Bildene i dette innlegget er av meg og Malin da vi var på brudemesse i Stavanger. Vi fikk litt tid til overs, og gikk en tur i byen for å ta bilder av hverandre. Aldri feil, det :)

Colors of Fall

From the colors of fall

to the fragnace of spring

Every creature uniqe in the song that it sings

- Indescribable - Chris Tomlin -

Supertravle dager for tiden... Gleder meg til juleferie <3

 

 

Den store Bryllupsfesten (Brudemesse)

 

Siste helga i Oktober var jeg på Brudeshow i Stavanger. Den Store Bryllupsfesten ble holdt på Clarion Hotell, med unntak av en motevisning som fant sted i Domkirka (av alle ting) - men den kommer i eget innlegg. Det var mye gøy å se på og smake på. Jeg reiste dit sammen med Malin som også skal gifte seg til sommeren. I anledning bryllupstemaet stilte jeg i hvit blondekjole. Vi fikk masse inspirasjon til vår egen Photobooth og Sweet Table. Jeg gleder meg SÅ til å se hvordan alt blir når jeg skal si JA :)

Hvis du synes noen av bildene er litt rosa, så har du helt rett. De innredet rommet med rosa lyskastere :)

Det var utrolig mye vakkert. Gode kaker, cupcakes og konfekter fikk vi smake på hele tiden (Ble stappmette på søtsaker før kl 12 om morgenen). Det var også kosmetiske stands, designere, fotografer, interiørbutikker og mye mer. Vi skrev oss opp på alle lister hvor vi kunne vinne noe, og laget ønskelister for den store dagen. Jeg fikk også (!) bestilt meg time til kjoleprøving. Kjempestas å ha en dato, men jeg lurer på hvordan det vil gå. Det er så mange kjoler, men finner jeg den som er perfekt til meg? :) #bryllup

 

Ditt strev er ikke forgjeves

 


Derfor, mine kjære søsken, stå fast og urokkelig.

Arbeid raust og rikelig for Herren!

For dere vet at i Herren er ikke deres strev forgjeves.

1.kor.15.58.

 

Det er verdt det!

Dette verset har fått pryde bakgrunnen på PC'en min i det siste (hadde endelig lært meg det forrige utenat). Jeg fikk plutselig dette verset på en mail, og da var det èn ting som fanget oppmerksomheten min:
i Herren er ikke ditt strev forgjeves. Jeg har kjent mye på at jeg strever. Strever med å strekke til på skolen, hjemme, og mot vennene mine. Da er det så godt å ha en slik forsikring om at det ikke er for ingenting; for sånn kan det føles noen ganger! Men i Herren (altså når vi er i Gud) så er alt verdt det! Da er spørsmålet; er jeg i Herren?

 

Er jeg i Ham?

Er jeg i Kristus når jeg er frelst? Er jeg i Herren kun når jeg gjør som Han sier? Er det nok å tro? Dette er vanskelige definisjons-spørsmål. Jeg har samlet tre litt ulike bibelvers om saken som du kan klikke deg inn på: 2.kor.5.17.     Gal.3.26.        Gal.5.6.    I Kristus er man en ny skapning (=gjør andre ting). Vi er alle skapt som Guds Barn(Trenger kun å tro). Det siste verset oppsummerer på en måte de to andre. Det sier at i Kristus gjelder bare tro som er virksom i kjærlighet. Og det tror jeg er nøkkelen. Du er i Kristus når du virkelig tror på ham, og følger ham ved å gjøre gode gjerninger. For troen er ikke bare noe som sitter på innsiden; troen er grunnen til de tingene vi gjør (hvis du tror det er kaldt ute, tar du på jakke og skjerf). Så poenget mitt er: Bli i Ham(gjør som Ham, tenk som Ham, og elsk som Ham), så er ikke strevet ditt forgjeves.

 


Derfor, mine kjære søsken, stå fast og urokkelig.

Arbeid raust og rikelig for Herren!

For dere vet at i Herren er ikke deres strev forgjeves.

1.kor.15.58.


Hva med alt det andre?

Men det står jo mer i dette verset (noe jeg ikke fokuserte på før etter at den herlige "det er verdt det"-følelsen hadde roet seg). Det står noe i om at vi skal være faste og urokkelige og arbeide godt. Og på en måte er det "oppskriften" på å være i Ham. Vi skal stå fast og urokkelige i troen, en tro som er virksom i at vi arbeider raust og rikelig for Gud. Så hvis du kjenner at du strever, pass på at du strever for de riktige tingene.

 

Hva strever du for?

Strever du for å oppnå gode karakterer? En god jobb? Gode venner? Et lykkelig liv? Disse tingene er vel og bra, men strever du også for å oppnå evigheten? De tingene som Gud vil at du skal gjøre? Arbeider du raust og rikelig for Ham, eller gjør du først "dine egne ting"? Jeg tror at Gud vil at vi skal ha en god utdannelse og et godt liv, men Han vil at vi skal søke Ham først, slik at vi kan få vite hva som er godt for oss."Dere skal ikke samle skatter på jorden, hvor møll og mark ødelegger, og hvor tyver bryter inn og stjeler, men dere skal samle skatter i himmelen, der verken møll eller mark ødelegger og tyver ikke bryter inn og stjeler. For der skatten din er, vil også hjertet ditt være." Matt.6.19-20
Jeg kjenner i hvert fall at dette gir meg masse motivasjon. Jeg er i Ham! Det jeg gjør er ikke forgjeves når jeg holder meg til Ham. Det er så deilig å kjenne at livet er meningsfylt. :)

En perfekt helgedag

Oppskriften på en perfekt helgedag:

1 ts Joggetur                                                    (for god samvittighet)

3 dl Rydding                                                    (for å kunne slappe av i hjemmet)

2 ss Skolearbeid                                             (for å ikke skuffe de andre på gruppa)

250g Hjemmedyrkede grønnsaker                     (for sunn, skikkelig-hjemmelaget mat)

1 kg DIY-prosjekter                                         (for å se din kreative side)

 


Omtrent slik var fredagen min. Jeg fikk tid til å arbeide med skolearbeidet OG ta meg en joggetur, og i tillegg koste jeg meg med å lage tennbriketter av avispapir, hyssing og stearin-rester. Les hvordan HER. Jeg har testet dem, og de fungerte kjempebra!

Jeg fyrte og fyrte i peisen til gradestokken passerte 24. Så bakte jeg pizza (med hjemmedyrket tomat og chili i sausen) og hevet den oppå ovnen. Det var visst litt i overkant for den ene pizzaen....


Til tross for slike tilbakeskritt ble pizzaen ganske så vellykket, og alt var på plass da jeg fikk besøk av min kjære, og vårt vennepar; Miriam og Johnny. Utrolig koselig :)

Elsker slike helgedager hvor det virker som om man får tid til alt man vil.Tips til Brudebuketten

Det er utrolig mye gøy som kan gjøres med brudebuketten, spesielt hvis man tør å være litt modig. Det kan være veldig dekorativt og også veldig personlig å gjøre noe litt utenom det vanlige.

 

Her er buketter med kongler som passer til et naturlig tema(her kan også kvister av f.eks. lerketre være veldig dekorativt),  Avisblomster som passer til vintage-tema, godteri som kan passe både til ulike fargetema og noe i retning av "Love is Sweet". Og en av mine favoritter; Garn-nøster. Utrolig gøy!

Men for min egen del kjenner jeg at dette kanskje kan være litt i overkant kreativt (man er jo så inderlig glad i blomstertradisjonen også, må skjønne). Så jeg skal ikke forsømme blomstene.

 

Denne gangen begynner jeg med det mest klassiske. Roser. Fordelen med roser (i tillegg til at det er guddommelig vakkert) er at de kommer i omtrent alle farger, de er lette å få tak i, og lette å plassere slik man vil. Bakdelen (synes jeg) er at det kan bli kjedelig.

BildeKilde

For å bryte litt med det klassiske, kan du kanskje bruke sesongens villblomster. Jeg hadde absolutt ELSKET å ha blåklokker i buketten min, hadde det ikke vært for at de (merkelig nok!?) ikke kommer i ferskefarge. Men hvis det treffer med årstiden, har jeg tenkt til å ha Liljekonvall (en noe mindre, hvit klokke som lukter som himmelen).

BildeKilde

 

Nelliker er også en blomst som finnes i mange farger og er lett å bruke. Også så vakker som den er! BildeKilde

Eller du kan kanskje finne noe i din egen hage? Hva med Iriser, Hawaiiroser eller Syriner? (jada,jeg vet at det ikke er ordentlige syriner på noen av bildene, men de hvite lignet litt, og Ingrid tenkte at dere sikkert ikke så forskjell).Og hvis blmster blir for vanlig og garn-nøster blir for spesielt, så kan du lage en kombinasjon. Velg ut dine favorittblomster og spe på med  fjær, greiner, perler, sløyfebånd, twist, kjærligheter, og alt annet du måtte ønske.

BildeKilde

 

Her er mange av de kreative ideene hentet. De bildene uten kilde er tatt av meg.

 

Er det noe du VET at du skal ha i din brudebukett? :)

#bryllup #wedding #tips

Ruts Bok

 

" Herren skal lønne deg for det du har gjort! Måtte du få fullt vederlag fra Herren, Israels Gud, når du nå er kommet for å søke ly under hans vinger.»?.." Rut.2.12.

 

Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig.Tittel: Ruts Bok (9 av 66)

 

Forfatter: Usikkert, etter tradisjonen Samuel

 

Datering: 1050-500 f.kr.

 

Innhold: Dette er den korteste boka til nå, og den handler om historien til den unge enken Rut og svigermoren No'omi. De får hjelp fra Boas, en rik gårdseier. Denne korte fortellingen handler hovedsaklig om Guds suverenitet og allmektighet.

 

Min Mening:  Boas er et symbol på Jesus; Forløseren. Jeg liker denne historien om hvordan Rut får hjelp fra uventet hold, og opplever Gud på en helt ny måte.

 BildeKilde

 PS: Det finnes en film om denne boka som heter Book of Ruth :)

#bok #bøker #kristen #gud #jesus #bibelen #kristendom

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits