november 2012

Mer stress har jeg skjelden opplevd

I går ble en vanvittig stressende dag. Men også en veldig bra dag. Jeg er nå ferdig med siste skoledag for i år (utenom eksamen). Planen var å reise til Bø med toget rett etter skolen.Og det gikk jo på et vis. Bare med litt stress innimellom. Har ikke stresset så mye siden jeg var i London å skulle finne frem på flyplassen alene...

*Første stressende ting

Jeg strevde med å holde øynene oppe. Måtte ikke sove forbi universitetet. Trærne fløy forbi bussvinduet, og jeg flyttet heller blikket inn i bussen. Tok meg en sjokoladebit for å ikke duppe av. Litt senere var jeg endelig fremme, og våken! Fem minutter etterpå sitter jeg i klasserommet. Bussen var 20 minutter forsinket, men jeg var i hvertfall fremme. Så slår det ned i meg. Bagen. Bagen ligger enda i bagasjeluka under bussen.

For å gjøre en lang historie med masse stress litt kortere, så måtte jeg busse til Stavanger, og klarte med nød og neppe å kidnappe baggen min mens ingen av sjåførene så på meg.
*Andre stressende ting.

Jeg kom i tide til andre time, og klarte meg relativt godt gjennom dagen. skulle ta bussen fra Universitetet 12.06. Dagen putlet av sted og jeg var egentlig ganske klar for at klokka skulle bli tolv. Plutselig ser Monica på meg med mobilen i hånda. "Klokka er fem minutter over 12!" Læreren har glemt å ta pause på tida! Jeg begynner å kaste ting ned i sekken og opp i armene for å få alt med meg før bussen kommer. Læreren ser litt overumplet ut, og sier nølende "Kanskje vi skal ta en pause nå, ja" idet jeg løper ut døra med skjerf og bagger til alle kanter. "Kjære Gud, la den være litt sein!" Da jeg endelig er utenfor på bussholdeplassen er bussen ikke å se. Har den kjørt? Jeg er helt skjelven, og hjertet slår fort. Hvorfor skjer alt dette når jeg skal reise, og må rekke et tog? Nå jeg får på meg jakken sjekker jeg klokka. 12.09. Litt for mye. Den pleier ikke være så sein. elleve over slutter jeg å håpe, men jammenmeg kommer ikke bussen kvart over! Og med nød og neppe rakk jeg også bussen fra Sandnes :)

Deretter ble det voldsomt mye ned-stressing. Halvannen time buss. To timer venting i Egersund. Fem timer venting på toget til Bø. Joda. Nedstresset ble jeg, men hodeverken satt i helt til neste morgen...

 

Nå er jeg altså i Bø hos Monica. Jeg bor i hundehuset med tre andre hunder og koser meg med lufteturer, hundemat og slæking på sofaen. Herlig med litt ferie (på en måte).

 

Lykkelig?

Er du lykkelig? Når jeg får dette spørsmålet, pleier jeg omtrent alltid å si ja. Jeg føler meg egentlig, mesteparten av tida ganske lykkelig. Jeg har så enormt mye å være takknemlig for (skal spare dere for lista). På tross av 4-5 timer på bussen hver dag, at jeg er syk og at jeg har venner som virkelig kjemper med livet, så sier jeg altså at jeg er lykkelig. Og mener det!

Men på mange måter føler jeg at det å være lykkelig er et valg. Ikke misforstå. Jeg mener ikke å ha ingen problemer. Jeg mener å alltid se på det positive, uansett om det er færrest positive ting. Det er nok derfor Paulus (i bibelen) kan si "Gled dere alltid i Herren! Igjen vil jeg si gled dere!" For ikke å nevne at han sitter i fengsel når han sier det. Og sikkert er sulten, pisket, og mishandlet. Det er ganske utrolig (og får min lykke til å virke liten i forhold).

En annen oppfatning jeg har, er at veldig mange ikke hadde svart som jeg. Er du lykkelig? Hva svarer du på dette? Hva skal egentlig til for å være lykkelig? Og hvorfor er det slik at Norge ligger på første plass når det gjelder velferd, mens når det gjelder hvor lykkelige folk er, ligger Norge på 86. plass (eller noe i den duren)? I hvert fall handler ikke lykke om å ha materielle ting. Så hva er det vi har mistet da vi ble nedlesset av biler, godteri og Ipoder?

Så kanskje handler det ikke om at vi skal fokusere på de små gode tingene og se bort i fra de store, fæle. Kanskje vi heller bare har glemt at de positive er enormt mye større en de små, negative. Eller kanskje vi har mistet en spesiell, Stor og God grunn?

Last day coming up

Endelig! I morgen er det siste dag med undervisning på universitetet! Jeg har enda eksamen, men det blir en enorm lettelse. Jeg kjenner at jeg er sliten. Forhåpentligvis er det en sånn "rett-før-eksamen-og-ferie-type-sliten" og ikke den mer langvarige typen. Så jeg kan nesten ikke beskrive hvor herlig det blir å slippe å stå opp før klokka fem hver dag.Nå må jeg bare løse det problemet at jeg ikke forstår de to siste kapittlene i matten. Hva skal jeg med Integraler og differensiallikninger når jeg skal være lærer på ungdomsskolen?

De siste dagene har gått i ett med sykdom, skole, eksamenskriving, styremøter, kjæresten og venner.

Sånn ser desember ut for meg:

- Jeg skal besøke Monica i Bø i Telemark nå til helga. Det blir utrolig kos å se en gammel venninne igjen.

- Skal nok jobbe en del med blandt annet å lage julepynt og kranser til blomsterbutikken.

- Jeg må fikse de siste julegavene (men mangler ikke så veldig mange).

- Bake masse, lage masse og leve Masse.

- Julebord med den fine, egensydde kjolen min på Betania.

- Jula skal tilbringes med mamma sin familie.

- Romjula skal jeg og Thomas ta oss en "Roadtrip" til østlandet og besøke pappa.

- Nyttår skal tilbringes med gode venner.Skal du gjøre noe av det samme?

Har du flere spennende punkter for Desember?

 

Forresten! Hvis du har bittelittegranne tid, så hadde jeg satt veldig pris på om du kunne stemme på den typen innlegg du best liker >Her<. Da hjelper du med å gjøre bloggen min bedre :)

Inspirasjon og kreativitet

 

Inspirasjon som får deg til å løpe av sted for å skape noe nytt og unikt. Inspirasjon som setter deg i gang, så du kan gjøre noe kreativt og nytt. Kreativitet og inspirasjon er virkelig noe folk er opptatt av for tiden. Kanskje spesielt i bloggverden.

 

Så hva er inspirasjon? Hvordan får man det?

De fleste ser ut til å være av den oppfatning at inspirasjon er en masse nydelige bilder som du får lyst til å dele. Kanskje av en flott kjole eller en søt katt i snøen. Men slik jeg ser på inspirasjon, så er det en slags "dytt" som får deg til å virke. Noe som vekker deg opp, og får deg til å tenke "Det skal jeg prøve!" Man kan bli inspirert av en tanke om frihet, eller et kyss fra kjæresten, et fattig barn, eller en syngende fugl. Inspirert til å gjøre noe godt, eller male noe vakkert. Til å reise et sted, eller skape noe nytt.

Da jeg gikk på formgivning, hadde vi alltid en inspirasjonsfase før vi skulle designe noe. En fase da vi søkte på bilder, og lette etter denne "igangsetteren" som skulle inspirere oss. Det virket kanskje ikke alltid like godt å "bestemme seg for å bli inspirert". Men jeg kan ikke nekte for at det hjalp mange ganger!

 

Det er noe i dette sitatet. Det er ikke noe vits i å bli inspirert hvis man ikke gjør noe! Og mange ganger må man faktisk gjøre noe for å bli inspirert. Finn frem maling og lærret (eller symaskin eller fotoapparat, eller hva som helst), og bare prøv å gjøre noe! You might get surprised...

Hva er kreativitet, da? Og hvordan får vi det?
Jeg tror at alle kan være kreative. Det er ikke en "medfødt evne" eller en mystisk kraft. Kreativitet er rett og slett å prøve nye ting. Eller å finne på nye ting å prøve. Jeg mener ikke at alle er like flinke til å være kreative, men jeg tror at alle kan lære det. Min egen erfaring er at de gangene jeg føler meg mest kreativ, er når jeg virkelig har laget noe jeg er fornøyd med. Det er ikke når jeg plutselig får en idè, men etter at jeg ser at ideen fungerte og ble bra. Det vil si at jeg må prøve masse forskjellig. Og når jeg plutselig treffer noe (og lager et fint bilde eller en vellykket kjole), da kommer alle å sier: "Du er så enormt kreativ!" Sannheten er egentlig bare at jeg prøver mye forskjellig. Og noen ganger treffer jeg blink!

Kreativitet er å prøve mye forskjellig. Det er å ikke gi opp når tegningen blir stygg(og du egentlig bare vil rable over hele skisseboka) og å ikke gi opp når sangteksten ikke rimer, og du ikke føler at du klarer å treffe tonene. Kreativitet er å holde ut, helt til du har laget noe du er fornøyd med.TIPS - Bli inspirert og Kreativ på 1-2-5.

* Hva synes du er pent? Let frem bilder eller musikk som lokker frem følelser og tanker i deg.

* Se på hva du kan bruke. Er det en glede i sangen du vil få frem? Er det en nydelig fargekombinasjon i kortet du fikk? Hva vil du videreføre til det du nå skal skape?

* Hvordan. Hvordan kan du vise denne gleden (fra sangen) i et fotografi? Skisser ned ideer, og tanker. La fantasien flyte fritt, og ikke vær redd for å tabbe deg ut.

* Gå tilbake til inspirasjonen flere ganger (på ordentlig hvis du kan, ellers i hukommelsen). Sug inn den følelsen det gir deg.

* Prøv. Du er nødt til å gjøre det før eller senere. Gjør det før! Det er ikke noe skam i å mislykkes. Spesielt ikke hvis du lykkes til slutt, og det gjør du om du fortsetter.

Vær modig. Vær nytenkende. Vær Kreativ.

Bildene i dette innlegget er ikke tatt av meg.

<BildeKilde 1><BildeKilde 2><BildeKilde 3>

 

Romantiske kveldsturer

 

 

I det siste har Thomas blitt ganske mye mer gira på å gå tur igjen. Så vi går rett som det er en times tur i kveldingen. Jeg synes det er utrolig gøy! For i tillegg til at vi får rørt litt på oss, så får vi masse av tid til å snakke sammen om sånne ting som man fort glemmer å snakke om.

Jeg tror det er ufattelig viktig å ha en sånn samtale med partneren din. En samtale som flyter fritt fra fremtid og drømmer til dumme vitser. Med filmkvelder, sosiale samlinger og forskjellige aktiviteter er det vanskelig å ha tid til å snakke sånn. Og kanskje glemmer vi det litt bort også. Min oppfordring til deg er å gjøre noe hvor det er plass til å snakke sammen. Hvis det eneste du og partneren gjør sammen skjer foran en TV-skjerm, hvordan skal dere da få de dype samtalene? Jeg er i hvertfall veldig glad for at vi har kveldsturer sammen :)

Lag personlige, billige julegaver!

Jeg har allerede fortalt dere om Pinterest her på bloggen. Men jeg kom over noe utrolig inspirerende der, og måtte bare dele det! På denne siden finner du over 25 julegavetips som du kan lage selv. Selvsagt er ikke alt like kult, men jeg fant flere ting jeg har lyst til å prøve!

Jeg har faktisk noen hjemmelagede julegaver i år. Både strikking og hekling :) Kjekt når folk ønsker seg sånt!

Bildene i innlegget er lånt fra siden.


Andre som blir skikkelig inspirert av sånne blogger? :)

Kan du hjelpe meg med denne?

Jeg hadde satt enormt pris på om du ville svare på denne her. Da kan jeg bruke mindre tid på å skrive innlegg som ingen liker, og mer tid på innlegg dere ønsker mer av. Men når der er sagt, så blogger jeg litt for meg selv også; fordi jeg liker det. Så det er ikke sikkert at jeg følger tilbakemeldingen slavisk.

Hvis det er noe annet du tenker på, blir jeg kjempeglad om du skriver det som en kommentar :) Tusen takk!

Julebakst: lange baner med Brune Pinner

Jeg har lært at julebaksten fort kan forsvinne før jul. Så når jeg nå bakte det første slaget i går, passet jeg på å doble oppsskriften. Det ble fire brett med massevis av Brune Pinner (eller Kola-stenger som noen kaller dem). Oppskriften finner du her. Noen som har andre slag å anbefale?

 
Giraffen Laffen (hjemmelaga)

 

For en stund siden gikk jeg gjennom hobbyposen min. En pose som inneholdt mellom ti og tjue uferdige hobbyposjekter. Noen manglet bare å feste et par tråder, mens andre hadde jeg nesten ikke begynt på. Der fant jeg blandt annet en liten giraff som kun manglet ører, øyne og horn. Yvonne ble med ett forelsket, så jeg måtte ferdigstille det stakkars dyret umiddelbart. Han ble jo veldig søt da! Oppskriften finner du her. Nå ser jeg forresten at jeg har glemt flekkene! Oh, well...Nå har jeg sortert de resterende prosjektene i to poser: En for prosjekter jeg snart skal gjøre ferdig, og en for prosjekter som må vente en stund til.


Set your priorities

Fant denne kjekke historien som minner meg på hva som er viktig i livet. Jeg liker så godt sånne inspirerende historier! Hvis du er enig, finne du flere i kategorien "Lignelser" til høyre :) Håper det er greit at den er på engelsk. Bare for å presisere: Historien er ikke skrevet av meg, men jeg fant den på facebook uten forfatter... Om noen vil at jeg skal oversette, send en kommentar :)

"A professor stood before his philosophy class and had some items in front of him. When the class began, he wordlessly picked up a very large and empty mayonnaise jar and proceeded to fill it with golf balls. He then asked the students if the jar was full. They agreed that it was.

The professor then picked up a box of pebbles and poured them into the jar. He shook the jar lightly. The pebbles rolled into the open areas between the golf balls. He then asked the students again if the jar was full. They agreed it was.

The professor next picked up a box of sand and poured it into the jar. Of course, the sand filled up everything else. He asked once more if the jar was full.. The students responded with a unanimous "yes."

The professor then produced two cokes from under the table and poured the entire contents into the jar effectively filling the empty space between the sand.The students laughed..


"Now," said the professor as the laughter subsided, "I want you to recognize that this jar represents your life. The golf balls are the important things - your family, your children, your health, your friends and your favorite passion - and if everything else was lost and only they remained, your life would still be full. The pebbles are the other things that matter like your job, your house and your car.. The sand is everything else - the small stuff.

If you put the sand into the jar first, he continued, there is no room for the pebbles or the golf balls. The same goes for life. If you spend all your time and energy on the small stuff you will never have room for the things that are important to you.

Pay attention to the things that are critical to your happiness. Spend time with your children. Spend time with your parents. Visit with grandparents. Take your spouse out to dinner. There will always be time to clean the house and mow the lawn.

Take care of the golf balls first - the things that really matter. Set your priorities. The rest is just sand.

One of the students raised her hand and inquired what the coke represented. The professor smiled and said, "I'm glad you asked. The Coke just shows you that no matter how full your life may seem, there's always room for a couple of cokes with a friend."

Regnfull julestemning og telefonbruk

Det er ufattelig kjedelig å a telefonen her i huset. De aller fleste samtaler går som følger:

-Hei, du snakker med Ingrid!

-Hallo.... Er det Grete?

-Nei, det er Ingrid.

-Ok. Er Grete der?

Dette skjer igjen og igjen. Ingen ringer meg på hustelefonen. Jeg forventer egentlig ikke at det er til meg, men at de ikke kan lytte når jeg først sier hvem det er. Det er egentlig det som irriterer meg. (Men nå legger jeg vekk irritasjonen. Ikke vits å tenke på det noe mer!)


Jeg begynner å komme i julestemning (på tross av at regnet har skapt flom i bygda nå og det trommer fremdeles på ruta...) Jeg lukker ørene for regnet og hører på julemusikk, ser på julebilder, planlegger julegaver og tenker på julebakst. Andre som har kommet såpass langt allerede?

Ellers om dagen min:

Jeg har hatt en veldig travel start på uka. Tidlige morgener, mye skolearbeid og sene kvelder. Så i dag var det herlig å ikke ha noen serlige planer etter skolen. Dagen har blitt godt brukt til klesvask, matlaging og eksamenskriving. Jeg skriver og skriver på den eksamenen, men det er jammen mye arbeid. Forresten må jeg bare nevne at jeg ikke liker gruppearbeid. Spesielt ikke på eksamen!

Blir nok tidlig kveld i kveld.

Hvordan har din dag vært?

Baxter-serien

                              

Jeg valgte å skrive denne bokanbefalingen om hele serien og ikke hver enkelt bok, fordi de går mye i det samme, og 14 nesten-like slike innlegg hadde vært helt unødvendig.Forfatter: Karen Kingsbury (og Gary Smalley)

 

SerieTittel: Baxter-serien

UnderSerier: Forsoningserien, Førstefødtserien, daggryserien.

 

Innhold: Alle bøkene i denne serien handler om Baxterfamilien. Med en voksen søskenflokk på seks er det alltid mye som skjer i familien. Skilsmisser, graviditeter, sykdom og død, samt glede, latter, minner og kreativitet. Fokuset er hele tiden på familien, og som bakteppe ligger Baxternes trygghet i Gud.

 

Min mening: Jeg synes bøkene er spennende og fengende å lese, og at de gir et positivt løft, på grunn av den underliggende moralen i bøkene. Lettleste, en smule forutsigbare og herlig romantiske til tider.

 

Jeg vil gi serien karakteren 5, Lettlest, kjekt og oppbyggende!

 

Jeg anbefaler boka til ungdom og voksne fra tretten år og oppover.

 

Konsert med Kutless og The Afters

I helga som var, koste jeg meg på konsert i Bjerkreim med disse fremragende bandene.

Kutless har jeg hørt på ganske mange år, men jeg har egentlig aldri fått med meg hvor mye forskjellig musikk de har før nå. Den første sangen jeg falt for (og kanskje den mest kjente) er en nokså rolig en, med helt fantastisk tekst: What faith can do.

 

musicnodes
Kutless: What Faith Can Do 

 

The Afters hadde jeg aldri hørt om før jeg hørte om konserten. Men jeg startet å lytte, for jeg liker alltid å kunne sangene når jeg er på en konsert. Jeg ble positivt overrasket over de gøye, fengende sangene og de oppbyggende tekstene. Når jeg så kom på konserten ble jeg enda mer imponert over den fantastiske måten de fikk med seg salen på, og hvor flinke de var, både til å fortelle rørende historier fra livene sine og til å spille! Kveldens høydepunkt! Her legger jeg med en av mine favorittsanger så langt. Den har en inspirerende tekst, og er flott til å høre på i bilen!

 

musicnodes
The Afters: Never Going Back To OK

 
 
 
 
Begge bildene er tatt av Thomas, for jeg tok ikke med kamera på konserten. Men hans hadde nok blitt mye bedre uansett ;)Bilder i studio :)

Jeg tenkte at jeg skulle reklamere littegranne for den utrolig flinke kjæresten min! Han har tatt en god del julekortbilder i det siste, men er i høyeste grad villig til å ta flere. Han har ikke noen foto-utdannelse, men mange av bildene hans blir minst like gode som en ordentlig fotografs, og han har et "hjemmesnekret" studio han tar bilder i. Dessuten får kunden alle bildenefilene (med logo på).

De fleste photoshootene han tar koster bare 500 kroner, men litt mer for hele familier. Anbefales virkelig! Send en kommentar hvis du vil ha kontakt med ham. Og sjekk ut de nydelige bildene som ligger på bloggen hans. Hvis du ikke er interessert, kan du kose deg litt med disse bildene som Thomas har tatt. (Jeg valgte ikke noen fra studio, for jeg er litt usikker på hvilke jeg har lov til å bruke.)
 

Siden på facebook.

Du har det allerede

Tittel: Du har det alleredeForfatter: Andrew Wommack

 

Innhold: Boka handler om at Gud har allerede gjort sin del; Han har gitt oss helse og kraft og et liv i overflod. Vi må bare lære oss å ta imot på den riktige måten. Et bilde på dette kan være en lysbryter. Den elektriske kraften er der hele tiden, men kun når du kjenner dens lover og trykker på lysbryteren, får du strøm. Slik er det også med Guds kraft. Vi trenger ikke å be Gud om å "være så snill å gjøre noe." Vi kan heller takke Ham for at Han alt har gjort det. Du har det allerede!

 

Min mening: Andrew Wommack har mye bra å komme med og mange gode poenger som jeg tar med meg videre. Jeg tror jeg likte enda bedre boka "en bedre måte å be på" som han også har skrevet, og de handler på en måte mye om det samme. Men litt fikk jeg da ut av denne boka også, så den var verdt å lese, men kanskje litt tung og litt mye gjentagelser (siden jeg har lest to bøker av Wommack før).

 

Jeg vil gi boka karakteren 3, Men det er en sterk treer. Boka har mye godt å komme med, og en bra måte å tenke på, tror jeg. Men for meg ble den nok litt for gjentagende og litt kjedelig.

 

Jeg anbefaler boka til kristne som lengter etter å få bruke Guds kraft, men ikke forstår hvorfor f.eks. helbredelse bare virker noen ganger. Eller hvis du er litt usikker på om Gud virkelig alt har gjort ting, og at du ikke trenger å trygle Ham eller gjøre noe for å påvirke ham om å gi bønnesvar.

 BildeKilde

PS: Jeg lurte lenge på den litt spesielle utsiden på boken, men fant ut av det mens jeg leste. Bildet på fremsiden er av en hund som jager sin egen hale; Et bilde på kristne som jager etter noe de allerede har fått. (Det hele ble plutselig så mye mer meningsfullt!)

Inspirasjon i bøttevis med Pinterest

               

 

 

Min nye "avhengighet" på nettet er en side som heter Pinterest. Du finner den også som en app. Hele opplegget er at det er lagt ut haugevis av inspirerende bilder som du kan lagre ved å "pinne" dem. Det er kategorier som DIY (Do It Yourself), mat, hage, interiør, foto, osv. Det beste er at det ofte står hvordan du kan gjøre noe lignende! Jeg absolutt elsker det! Ganske likt WeHeartIt, for dere som har prøvd det, men jeg liker Pinterest bedre, fordi det du får mange tips og oppskrifter. Nå har jeg allerede funnet masse jeg har lyst til å prøve å lage. En flott ting å sysle med på en kjedelig dag.

Og følg meg gjerne; Ingrid Øvern.

 

BildeKilde 1,   BildeKilde 2,   BildeKilde 3,   BildeKilde 4,   BildeKilde 5   BildeKilde 6

Har du vert innom pinterest?

Kan jeg følge deg?

Nyttårskjolen er Ferdig!

Jeg elsker å sy kjoler! Det er bare så utrolig gøy å se dem ta form, og bli akkurat slik du ville! Ikke det at de blir perfekte, men jeg er meget fornøyd med min tredje kjole: Nyttårskjolen! Stoffet er kjøpt på Stoff of Stil. Vet at bildene er ganske dårlige, med bukse på og alt mulig. Men jeg måtte bare vise dere! Fine bilder kan jeg ta en annen gang..

Jeg begynte å sy skjørtet. Både fordi jeg hadde lyst til å prøve ut en teori, og fordi det føltes enklere. Teorien jeg ville teste ut var å klippe en stor firkant, lage et hull i midten, og så var skjørtet ferdig. Teorien funket egentlig helt ypperlig! Jeg er veldig fornøyd.

         

 

Siden jeg hadde litt problemer med toppen forrige gang, tenkte jeg at jeg skulle bruke mønster denne gangen. (også kjøpt på Stoff og Stil) Det ble ikke helt vellykket, siden jeg ikke forstod oppskriften. Men jeg fikk da sammen en topp og et belte etterhvert... Jeg ser enda litt forbedringspotensiale her.

Og så sluttresultatet. Skjørtet ble akkurat slik jeg så for meg med spisser som henger ned. Jeg er absolutt fornøyd nok til å bruke kjolen på nyttår! Nå er jeg bare spent på hva som skal bli neste syprosjekt...    


Anbefalt Musikk - når du vil feire

Det er lenge siden jeg har lagt ut noe slikt musikkinnlegg. Men her kommer et til i serien. Resten finner du i kategorien "Interesser" (Fordi jeg har ikke laget en egen musikk-kategori...) Eller på bunnen av dette innlegget. Denne serien inneholder kristne sang-anbefalinger som er sortert etter "en følelse" Og i dette innlegget er det fokus på glede og lovsang.
  

 

Ben Cantelon - Not Ashamed
En sang som utrykker en herlig frimodighet og glede. Den har en kjempegøy rytme og får humøret mitt rett opp :) Eller hvis jeg er i det rette humøret er denne flott til å hoppe rundt, synge høyt og danse til! Den handler om å være frimodig, ekte, og rope ut at vi tror på Jesus som vår venn og redningsmann.
musicnodes
Oh no we won't stay silent
We'll shout it out from the rooftops singing
We're not ashamed, we're not ashamed of You, Jesus
 
 
 
 
 
Tim Hughes - Happy Day 

Bare for å få det på det rene: dette er ikke gospel-sangen fra Sisters Act. Uansett er dette en herlig gladsang som minner meg på at uansett hvordan omgivelsene ser ut, så har jeg uendelig mye å være glad for. Faktisk ligger evigheten (en ufattelig god evighet) rett fremfor meg, og for deg også, hvis du bare vil ta imot det :) Elsker virkelig deler av teksten. For eksempel utdraget nedenfor:
musicnodes

Endless joy, perfect peace
Earthly pain finally will cease
Celebrate Jesus is alive

 

Lenker til andre innlegg med Anbefalt Musikk:

- Når du bryr deg.

- Når du søker Gud.

- Når ting er vanskelig.

 

Erfaringer med JenJenHouse?

Jeg har kikket en del på bryllupsting på JenJenhouse.com. De har masse fint som er veldig billig. Så jeg lurer på om noen har noen gode/dårlige erfaringer med siden? Jeg kommer ikke til å kjøpe brudekjole på nettet, men kanskje noe tilbehør...?

Ellers har dagen startet veldig bra. Enda en fredag med fri. Jeg våknet helt av meg selv og kjente meg uthvilt og glad. Så har jeg skrevet litt på eksamen på morgenkvisten (Jeg er av den skjeldne typen som fungerer best om morgenen). Jeg har tenkt til å fortsette litt med å sy den yet-to-become-awesome nyttårskjolen min, og i kveld skal jeg på kino med gode venner! Håper DU får en flott dag også :)

Fargetema i bryllupet

 

 

Nå synes jeg det er på tide å røpe hva som skal bli fargetema i bryllupet til meg og Thomas. Vi har blitt enige om en farge som jeg synes er passelig bryllup-aktig og passelig uvanlig. (Jeg ville ikke ha noe alle andre har...) Fargen er Fersken. Eller Peach! Altså den samme fargen som har fått pryde bloggen min i det siste. Antagelig skal vi også ha et innslag av limegrønn, og selvsagt hvit. For de som måtte lure, skal bryllupet stå sent på våren 2014, så jeg har enda god tid til planlegging og drømming.

Bildene i dette innlegget er bilder jeg ser på som inspirasjon. Ingen av dem er tatt av meg, men jeg har dessværre ikke tatt vare på alle kildene. Denne gangen får det være nok å skrive at de ikke er mine, og at jeg har funnet dem ved hjelp av google.

 

Jeg likte så godt den vårlige følelsen og den fine fargekombinasjonen i dette bildet.


Her ble jeg inspirert av den flotte buketten! Det blir gjerne pioner på meg også.

Flotte farger, og jeg liker litt ideen med å faktisk bruke ordentlige fersken som dekorasjoner!


Her er et bilde som får frem samspillet mellom ferskenfargen og det knall grønne. Vårlig, men fremdeles bryllup-aktig.


Og et bilde med alt mulig rart i de riktige fargene. Sjekk den cupcaken øverst her. Cutest ever!Jeg elsker å planlegge sånt! Pynt og detaljer i matchende farger.. Og det meste blir nok etterhvert lagt ut i bryllupskategorien her på bloggen.


Ingen avtaler

Endelig er jeg ferdig med en av de tre store tingene som stresser meg for tida. Den siste matteinnleveringen er herved ferdig! Nå mangler jeg bare matteeksamen og pedagogikkeksamen... Det går seg nok til.

Av en eller annen grunn ble leserantallet mitt doblet over natta, så jeg får nesten angst fordi jeg føler forventningspress om å skrive et nytt innlegg. Derfor kom dette lite gjennomtenkte innlegget, med mye rot, opp i dagens lys.

I dag har jeg faktisk ingen planer (Les: avtaler). Dermed vil dagen bli brukt til å lage laks og potetbåter til middag, skrive på PEL-eksamen og så gå en tur med hunden eller trene. En skikkelig nyttedag med andre ord. Wish me luck with that! :)


Siden jeg fremdeles er litt i pausemodus, sånn fotomessig, slenger jeg inn et tilfeldig bilde av hovedkulissene til (den yet to become) storfilmen "Skumringslandet" som ble filmet hovedsaklig her i bygda. Tror det blir rått! Og Thomas er med som statist i filmen :)

Forresten: I morgen kommer et innlegg om bryllupet mitt; Hvilket fargetema vi har planlagt!

Hva gjør du når du ikke har noen planer en dag?

 

Omgi deg med det gode!

Teller du år går livet fort 

Teller du dager blir livet kort

Teller du timer varer livet en stund

Men lengst varer livet når du nyter hvert sekund!
Hvorfor

Å få et oppmuntrende ord på en melding kan absolutt gjøre en dag mange hakk bedre. Men noen ganger tror jeg at vi kan spare oss for mange sorger ved å gi oss selv de oppturene vi ønsker. Vi trenger å fylle oss opp med positive ord og tanker for å nøytralisere de negative du måtte møte på i løpet av dagen. Derfor liker jeg å ha noen oppmuntrende sitater rundt meg som er lett synlige.Hva

Det kan være et velklingende sitat, eller en del av en sangtekst, et tankevekkende dikt eller et bra bibelvers. Jeg liker ofte å ha bibelvers rundt meg; det gjør både at jeg etterhvert lærer meg dem utenat, og hvis du velger de riktige kan de hjelpe i nesten enhver situasjon!

 


Hvor

Du kan henge dem på veggen, i taket over senga, på kjøleskapet, i lommeboka, eller ha dem til bakgrunn på pcen. Da får du ofte en påminnelse om noe positivt!

Alle bildene er tatt av meg, utenom det med meg og Thomas på, selvsagt :)

Dette var noen av mine favoritter nå. Noen sitater du også likte?

Har du noen sitater å dele med meg?

 

Nå har jeg slappet av!

Jeg skrev i forrige innlegg at jeg var ganske sliten, og fikk noen veldig hyggelige meldinger om at jeg må ta vare på meg selv (Jeg fikk nesten smaken på å skrive sutre-innlegg!). Men jeg gjør det altså! -tar vare på meg selv. Jeg tror jeg kjenner mine egne grenser nokså godt, og liker jo å ha mye å gjøre. Men kjente virkelig at NÅ var det på tide å slappe av.

Så denne helga har jeg bare bakt boller, sydd en del på nyttårskjolen min(Den blir flott!), bakt pizza, ryddet i huset, ikke skrevet på eksamen (!), Lest herlige skjønnlitterære bøker, hatt forening hos meg og bakt muffins med marshmallowtopping. Med andre ord slappet skikkelig av :)

Noen av bildene ble litt random. Men det går fint! :)

Å være helt slått ut

Jeg stod opp, kledde meg og spiste. På den korte arbeidsdagen var jeg helt slapp. Etterpå ble jeg sittende i sofaen, og følte meg helt utkjørt i timevis. Fridagen ble en lang, slitsom dag der jeg ikke fikk gjort noenting. (Eller, jeg bakte kannelboller, da!) Så hva skjedde egentlig, tenkte jeg med meg selv? Hvorfor ble en potensielt super dag til en dag med latskap, slitenhet og rastløshet?

Jo, for det første har jeg hatt to vanvittig stressende uker. Med litt for lite søvn, og litt for mye aktivitet. Når til og med forrige helg ble okkupert av masse aktivitet og lite ro, tror jeg at jeg virkelig trengte å slappe av litt. Så i går ble det til at jeg la meg klokka åtte om kvelden, og sov i mange, herlige timer. Tror at man har godt av en rolig dag innimellom, jeg.

Men i dag håper jeg at jeg er tilbake til alt det kjekke man kan kose seg med her i livet :)
En julefortelling (2 av 2)

 

Hvis du ikke har lest begynnelsen av fortellingen min, kan du gjøre det >her<.

 

?Hvordan kan jeg tro på deg?? Josef boret hendene sine inn i det tykke, svarte håret og satt seg ned på en tom havretønne med bøyd hode. Maria klarte ikke å si noe mer. Hun hadde ingen anelse om hvordan hun skulle forklare det som hadde skjedd. Hun forstod det ikke selv en gang. Hun hadde sagt ordene, men de hørtes merkelig hole ut. Som løgn. Men det var sannheten! Han sukket dypt, ?Jeg må ha litt tid til å tenke på dette. Men jeg tror nok det er best at vi går i fra hverandre nå... så vi begge slipper skammen.? Det var de ordene hun hadde fryktet mer enn noe, de ordene hun visste ville komme. Hvordan skulle hun klare seg alene?

Gardinene blafret forsiktig i den friske kveldslufta. Utenfor hadde en reveunge akkurat løpt forbi mens den kastet stjålne blikk mot hønsehuset. Stjernene lyste klart ned på hodeputen der Josef lå å sov. Han så fredfull ut, og ingen kunne ane noe om den store åpenbaringen som fant sted i ham.

En mektig skapning stilte seg rett foran ham, og Josef måtte holde hendene foran ansiktet for å beskytte seg mot det kraftige lyset. ?Josef,? sa skapningen, ? Jeg er sendt for å fortelle deg at du ikke må være redd for å bli hos din forlovede, for barnet hennes er unnfanget av Gud. Maria har ikke vert utro. Barnet skal kalles Jesus, fordi Han skal være en frelser for alle mennesker.?

Tårene rant stille nedover kinnene til Josef da han våknet med et rykk, og oppdaget at engelen ikke stod foran ham. Han kunne enda kjenne den mystiske kraften som hadde strømmet ut fra engelen. En intens kjærlighet som kunne overvinne alt, og en knusende styrke som gjorde ham helt maktesløs. Han var ikke sikker på om han gråt av lettelse for at den skremmende skapningen var borte, eller i sorg for at den store kjærligheten ikke kunne være der for alltid. Men Josef tvilte ikke i sitt hjerte på at drømmen var fra Gud, og han hadde allerede bestemt seg for hva han skulle gjøre.

Maria kunne ikke ha vert mer lykkelig for å endelig ha mannen med seg på laget igjen. Med Josef og Gud ved sin side kunne hun klare alt. Hun priste Gud for at Han hadde tatt seg tid til å tale til Josef, så hun slapp å være alene om dette. Allikevel så det ut som at problemene bare tårnet seg opp for den lille familien. Det nærmet seg tiden for fødselen, og de hadde nettopp fått beskjed om at de snart måtte bryte opp og reise til Betlehem for å skrive seg inn i manntall. Hun forstod ikke hvorfor Gud ikke hadde lagt fødselen noen uker tidligere, så de unngikk å reise imens hun var høygravid, eller hadde en nyfødt å bære på. Hun håpet at Gud ville la sønnen hennes bli født før de reiste, men hun visste at Hans vilje ikke alltid var som hennes. Hun klappet trøstende på magen da hun kjente et lite spark, og hun smilte av det livet som lå i magen hennes. Kunne det virkelig stemme at det var Verdens Frelser som lå inni magen hennes? Tanken virket absurd.


Hadde vert morro med litt tilbakemeldinger på historien :) Konstruktiv kritikk er bra!

Sånn ellers så har dagen min vert bra! Litt kald og våt, men jeg har hatt det veldig kjekt med søte Caroline, film og mye prating. Er litt stressa over matten, men jeg har lært meg en fin mestringsstrategi som handler om å fornekte hele fenomenet som heter eksamen. Hvordan har din dag vært?

 

En julefortelling (1 av 2)

Hun sjekket datoen igjen. Det kunne ikke stemme. Det måtte være noe feil med tellingen hennes, eller noe med kroppen. Kanskje hun hadde spist litt annerledes i det siste? Det hadde ikke vært flust med mat å få tak i denne høsten. Hun tenkte igjennom alt i sammen en gang til, men innerst inne visste hun det. Hun hadde gått to hele uker over tiden, og det hadde aldri skjedd før.

Hun følte seg skitten. For hun visste hva de ville si om henne. Hvordan de kom til å se på henne som en orm, eller noe annet uønsket. Og hun forstod dem jo også. Det var ikke reaksjonen til alle rundt henne hun ikke kunne forstå. Men hvordan kunne det være mulig? Hvordan kunne hun ha blitt gravid? Den ene usannsynlige forklaringen etter den andre fløy gjennom hodet hennes. Kunne noe ha skjedd mens hun var bevisstløs? Mens hun sov? Det virket latterlig at noe slik kunne ha skjedd; hun som aldri smakte en dråpe alkohol, og som aldri hadde gjort noe mer enn å kysse forloveden sin. De var svært påpasselige med å holde seg innenfor grensene de hadde satt sammen. Frem til bryllupet som skulle stå i juni. Allikevel satt hun her med en liten, hard klump på magen, og en visshet om at hun ikke hadde hatt mensen på nøyaktig to og en halv måned. Det fantes ikke tvil lenger, og hun måtte fortelle ham det.

Josef hadde nesten forsovet seg, og fikk så vidt helt i seg litt frokost før han måtte pakke med seg både materialer og verktøy. Det var en kald og klar morgen, nokså unormalt for årstiden. Da han kom utenfor kaklet omtrent 20 høner forbi med fornærmede miner da han ikke gav dem noe å spise. Han gjorde den siste finishen på pakningen for å sikre at den ikke falt av eselryggen, og så la han i vei.

Etter en kort tur var han fremme hos sine kommende svigerforeldre. Han hadde lovet Maria at han skulle hjelpe dem med å bygge et nytt geitehus før vinteren, og nå som været var så fint ville han komme i gang tidlig, og få gjort mest mulig. Hun kom gående ut fra huset idet han tjoret fast eselfolen. Han kjente smilet lyse opp ansiktet sitt når hun kom småspringende mot ham, løftet henne opp og svingte henne rundt seg i et gledesutbrudd som bare hun kunne frembringe. Da hun landet, trakk han henne til seg i en klem. Det var da han kjente at noe ikke var helt som det skulle. Det var som om hun nølte.?Hva er det for noe?? Han holdt lett på skuldrene hennes, slik at han kunne se henne i øynene, og stirret på henne med det forskende blikket som alltid fikk henne til å smelte. Det nølende smilet hennes ble visket ut, og hun så ut til å falle litt sammen foran ham. ?Det er noe jeg må fortelle deg.?

Les del 2 av historien >her<PS:

Jeg har tatt meg enkelte friheter i denne historien. For eksempel var det egentlig slik at Maria fikk vite av en engel hva som skulle skje før hun i det hele tatt ble gravid, mens i min fortelling får hun vite det etter hvert. Dette skal være en historie, ikke et forsøk på å gjengi bibelfortellingen mest mulig korrekt.

Frostrøyk

Frosten glitrer som en million stjerner i gjenskinnet fra månen. Frostrøyken danser foran munnen, og den friske lufta gjør meg glad og energisk. Akkurat da tenker jeg at vinteren kanskje ikke er så ille allikevel...

Helga var skikkelig travel og skikkelig gøy! Koste meg med gode folk, god undervisning osv. i Stavanger. Kjekt å jobbe i et ungdomsarbeid. Når jeg kom tilbake fikk jeg egentlig ikke landet fullt så mye jeg skulle ønske før det var mandag morgen og alarmen ringte. 05.40.

Fremdeles føler jeg at ting går litt i ett. Men som sagt liker jeg å ha det travelt! I dag er det tid for Jesusgruppe med en fantastisk gjeng jenter. Tror det blir kjempegøy!

Andre ting som svirrer i hodet mitt er: Helg, matteinnlevering, eksamen, angst, glede, Gud, venner, Thomas... Altså veldig mye forskjellig! Men nå tror jeg snart at jeg må skrifte av meg de våte sokkene, og kanskje ta en tur ut for å hente noe ved, så jeg kan få frosten av innsiden av vinduene her i huset! Brrr... (Neida. ikke så ille).
Inspirert og Travel

Fremover

Jeg har massevis av ting å få gjort fremover. Skolen krever sitt, både når det gjelder lesing, oppgaver og innleveringer. Jeg tenkte meg om her en dag, og fant egentlig ut at jeg har planlagt hele dagene mine frem til fredag neste uke. Det blir altså første dagen med litt fritid! I mellomtiden skal jeg ha jesusgruppe, treffe gamle venner, skrive på eksamen, jobbe, prøve å få tid til Thomas og være på Agenda 1. Agenda 1 er et læringsfelleskap for ledere i ungdomsarbeid som er arrangert av Imikirken i Stavanger. Så der kommer jeg til å være hele helga. Men jeg klager ikke! Koser meg med å gjøre (nesten) alt det jeg gjør!

I dag

Heldigvis hadde jeg fri fra skolen i dag, fredag, så jeg har fått tid til å sende inn eksamen til læreren for første underveisvurdering, handle inn litt for mamma til helga, levere bøker på biblioteket, hjelpe til med en krise-situasjon i blomsterbutikken, pakke i sammen alt jeg trenger til en helg borte, og nå skal jeg danse Zumba også før det er tid for å reise. Er veldig fornøyd med min egen innsats!

Hobbyfronten

Jeg har mange prosjekter på gang på hobbyfronten. I går startet jeg å sy på Kjole nr.3, Nyttårskjolen min. Tror det blir veldig bra! Dessuten har jeg to strikkeprosjekter og to hekleprosjekter på vent. Håper på å få gjort noe med dem i helga. For ikke å snakke om at jeg har begynt å tegne igjen! Ble så enormt inspirert av Julietta, da jeg var i London. Du kan se bildene hun har laget her. Jeg tok meg den frihet å låne et av dem:


Og dette tegner hun med helt vanlig kulepenn! Utrolig kult! :)

Kontraster i skolehverdagen

Lærerskolen er full av kontraster

  

I pedagogikken(PEL) lærer vi at læreren må variere undervisningen.

I matten har vi alltid like timer. 

I PEL lærer vi at vi skal tilpasse undervisningen til elevenes forutsetninger.

I matten er det 5% av elevene som forstår, de andre henger etter. 60% strøyk på eksamen til sommeren. 

I PEL lærer vi at vi skal repetere og gjenta oss selv, så alt blir tydelig for elevene.

I matten sies ny informasjon bare en gang, og det nevnes "i forbifarten," som om vi allerede kunne det. 

I PEL legges det vekt på at læreren skal ha dialogisk undervisning, og ta tak i innspill fra elevene.

I matten er det læreren som snakker, og studentene som lytter. Vi blir svært sjelden spurt "Hva er svaret på dette?" 

I PEL lærer vi at læreren skal prøve å forstå hvordan eleven tenker

I matten er det studentene som prøver å forstå hva læreren mener.

I PEL lærer vi at fagstoffet skal være relevant, og at læreren må forklare hvorfor elevene skal kunne det.

I matten forstår vi ikke hvorfor pensum henger så høyt, og hvorfor vi ikke heller kan lære gode didaktiske teknikker(måter å lære bort på) i stedet for integraler av kosinus (som vi aldri vil trenge som lærere for 5. til 10. klasse). 

Er det rart hvis mattelærerene i skolen blir dårligere med denne utdannelsen?

Lynkurs i Hukommelse

Det er en stund siden jeg var på dette lynkurset i hukommelse, men jeg synes det var så kult at det fortjente et innlegg. Det startet altså med et gratis kurs på UiS som vi bestemte oss for å gå på. "Lynkurs i hukommelse." Kurset ble holdt av Oddbjørn By, som er forfatter av MEMO-bøkene, kjent fra mange tv-programmer (Puls, Schrødinger Katt, Newton osv), han har tidligere verdensrekord i hukommelse, og kan memorere en kortstokk på 43 sekunder. (Kilde)  Jeg hadde egentlig lite forventninger til om det kom til å være nyttig, men ble positivt overasket.

 

Hva jeg lærte

Jeg kan nå ramse opp de ti største landene i verden etter areal. Har heller ingen problemer med å ramse dem opp baklengs. Men det viktigste jeg lærte er teknikken for å huske ting bedre. Det handler mye om å finne de rette asosiasjonene.Altså ord som ligner på det du skal huske, men som er lettere å se for seg. Deretter må man visualisere denne tingen i et rom du kjenner godt. Det rommet, eller stedet du velger blir på en måte "lagringsplassen" til informasjonen. Da vet du alltid hvor du skal lete (i hodet ditt) for å finne det du husker!

Et eksempel fra det vi lærte om de ti største landene: For Russland så jeg for meg en russ. Den er lagret på trappa utenfor huset mitt. Når jeg går inn i gangen, finner jeg ei gås (Canada), mens i stua treffer jeg på Mikke Mus (USA) osv. Og hvis jeg plutselig blir spurt, er det ikke noe problem å huske at de ti største landene i verden, er lagret hjemme i huset mitt! Og om jeg skulle ønske og si dem i bakvendt rekkefølge, kan jeg bare gå "reiseruta" gjennom rommene i huset mitt omvendt vei. For jeg husker jo uansett at det står en Indianer(India) på marsvinrommet!

Så konklusjonen er! Jeg anbefaler virkelig å gå på et av kursene til Oddbjørn By hvis du får muligheten, og gjerne til å kjøpe boka hans, hvis du trenger å bli bedre å huske noe ;)

(Ps. Har ikke lest boka selv(enda)) 

 

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits