november 2011

Storm i Rekefjord

Sjøsprøyten pisker i ansiktet, og etterlater seg en maske av salt. Vinden kaster seg nådeløst og hardt mot kroppen, og det er vanskelig å holde balansen. Vannet i sølepyttene er helt opprørt, og lager levende mønsre på overflaten. Det er stormen Berit som raser over oss.

Søndag var jeg og Thomas ute for å se på bølgene som ble anslått å være opp til 20 meter høye. Det var litt av et mektig syn! Bildene ble ikke noe å skryte av, fordi linsa raskt ble dekket av et lag med vann og salt som bare ikke ville av. Hadde ikke noe renseutstyr med oss, så de fleste av bildene er uklare som bare rakkeren. Uansett en mektig opplevese av de sterke naturkreftene; jeg er glad vi var langt ifra sjøen der vi stod...

Sjekk den nydelige turkise fargen i havet! Helt spesielt!


Vil bare si at jeg føler med familiene til de som ble borte i vannflommen denne dagen. Ber for dere.

Sliten, men Glad

Har hatt en meget innholdsrik dag, og er nå ganske sliten. Etter skole, gode venninner, pendling og ungdomsstyremøte har hodeverken blitt sterkere og sterkere. Nå er jeg kjempeklar for senga, og sjeleglad for at siste skikkelige skoledag er overstått. Gleder meg til å få mer tid til å gjøre forskjellige ting. Jeg har et supert og innholdsrikt liv!:)

(Slenger inn et gammelt bilde)

I forbifarten må jeg forresten nevne et morsomt initiativ fra Daniellfoto. Han sender ut julekort til alle blogglesere som vil ha. Han skal ta et spesielt bilde til å ha på kortet. Les innlegget hans Her. Denne fyren er skikkelig dyktig!
Hva tenker du om kristne?

Snille?          Fordomsfulle?          Overlegne?          Glade?          prippne?          Forståelsesfulle?          Flinke å tilgi?

Bare si hva du faktisk tenker.


Det betyr ikke at alle kristne er sånn, men det er sånn ditt intrykk er av flertallet av kristne.

Jeg er bare nysgjerrig.

Du trenger ikke skrive navnet ditt, men greit om du skriver om du er kristen selv, og kanskje noe om hvilke opplevelser du har med kristne. 

Nettene er fulle av galskap

De siste nettene har jeg drømt mye merkelig. I natt drømte jeg om sopelimer som ble levende og fòr rundt i huset og smashet ting. Det var en lek; ikke skummelt. Men jeg ødela stuebordet og et par småting til her i huset med å "leke" med sopelimene.... I går kom denne drømmen til meg:


 

Jeg drømte at jeg var på tur med hunden min som var valp i fjellet. Pappa og Solvår var også der. Det dryppet fra de mektige grantrærne langs sidene av den oransje, sandete veien. Plutselig kommer en mann gående. Pappa og Solvår kjente ham. Han går forbi oss, og så rett inn i den mørke skogen. Vi følger veien videre.

Plutselig er vi inne i et stort hus. Kanskje et hotell? Det ser dyrt og flott ut. Jeg har vert her før en gang, for noe er så kjent. Jeg ser plutselig et bilde på veggen som virker kjent og utbryter « Det ligner på bestemora til Sølvi-Oline!» En dame som går forbi hørte meg, og sier at det er henne. Hun hadde grunnlagt dette stedet.Vi går inn på et kjøkken som også ser merkelig kjent ut. Sølvi-Oline (som plutselig er der) sier at her har vi jo vert før, og jeg sier at jeg husker det, selv om jeg ikke husker helt hvorfor vi var der.

Vi går inn i en heis som går nedover. Det rister noe helt enormt. Hunden blir skikkelig redd og skjelver. Jeg setter meg ned ved siden av henne, og klapper henne betryggende.  Da velter hun seg over på ryggen, og lar meg klø henne på magen, mens hun piper nervøst. Når vi er fremme, hopper vi av toget på jernbanestasjonen, og jeg våkner.


 

Det er unormalt for meg å drømme så masse, men jeg synes det er ganske morro:) Det er så mye sprøtt som dukker opp...

Tre dager til

Torsdag, Fredag og Mandag er de ter siste dagene med vanlig undervisning før jul. Det betyr at jeg er tre dager og to eksamener fra juleferie! Det både skremmer meg (med tanke på eksamen) og gleder meg STORT. Er skikkelig klar for jula med gleden over snøen, den friske lufta, lysene, luktene, gavene som skal handles inn, gavene jeg får, god tid med venner, kjæreste og familie. Jeg gleder meg, rett og slett!

Jeg føler at det er mange som er på vei inn i en liten vinter-depresjon (jeg leser om det på venners blogger osv), men jeg er ikke der. Kanskje det kommer i januar når julelysene fjernes, hvem vet. Nå er jeg i hvert fall lykkelig, og har masse å glede meg til fremover! Håper virkelig at alle dere som har det vanskelig for tida får ordnet det. Ikke slutt å tenke positivt, hjelpe andre, og fortsett for all del å håpe! I kveld ber jeg for dere.
Skillet-konsert!

 

 

UTEN TVIL den heftigste konserten jeg har vert på. Det suste i ørene hele resten av kvelden! Nå som jeg endelig har tatt  igjen søvnmangelen (tenk å ha en konsert på en søndag kveld!) og sluttet å si "HÆ?" hele tiden, må omsider konserten ut på bloggen!

Det er utrolig hvordan sanger som jeg har hørt 10 ganger før, plutselig gir mening. Men dette har jeg skrevet om før. Tror bare jeg legger ut noen av mine nye Skillet-favoritter!

Det første bildet er tatt av Thomas, de andre av meg. Anbefaler virkelig å ta en kikk på bloggen hans: masse flotte bilder fra bl.a. denne konserten.
 

Skillet - The Last Night

 Denne sangen ble ekstremt sterk for meg under konserten. Liker den kjempegodt nå, men tror nesten ikke jeg hadde hørt den før...

 

Skillet - Forgiven

Elsker melodien på denne her! Også er jo teksten også helt fantastisk:)

 

Skillet - Lucy

Er så nyskjerrig på hvem Lucy egentlig er? Hva er det som har skjedd med henne? Hva er det sangeren angrer så på?

 
En spesiell Adventskalender.

Adventskalenderen her på bloggen i fjord var flere innlegg om gode venner. Det fristet litt til gjentagelse, for det var så mange jeg ikke fikk skrevet om! Men det har jeg nå bestemt meg for å velge bort. Du kan lese fjordårets innlegg under kategorien "Interesser"

I Årets julekalender skal jeg benytte meg av flere forskjellige ord som jeg liker. Et eksempel er ordet glede. Nøyaktig hva jeg skal gjøre med hvert av de 24 ordene gjenstår å se, men nå tenkte jeg at jeg skulle åpne for ordforslag. Skriv ditt forslag i kommentarfeltet! Det er ikke sikkert at jeg bruker ditt ord i kalenderen min, men hvis jeg gjør det skal jeg linke til bloggen din om du vil:)

Noen andre som har en litt annerledes Julekalender?

Foto: Thomas E. Støle.

Morgenjoggetur med hunden

Søndag morgen våknet jeg frisk og opplagt til nydelig vær! Fant fort ut at jeg måtte komme meg ut å jogge! Chessie var med med det samme, og vi koste oss med litt jogging, litt gåing og litt utforsking av skogen:) Jeg blir så glad av fint vær!

Oppskrift på julegodt - Mintsjokolade

Denne oppskriften er for deg som liker mint og sjokolade, lette løsninger og alt som er søtt.

 

Det du trenger er:

ca 300g kokesjokolade

En marsipanpølse

15-20 dråper med peppermynteolje (kjøpes på apoteket)
Dette gjør du:

*Sjokoladen smeltes i vannbad (kok først opp vann i en gryte, plasser deretter en boks med sjokolade i vannbadet)

*Samtidig blandes marsipanen godt med  peppermyntedråpene, og trilles til kuler.

*Til slutt rulles kulene i sjokoladen med en skje, og legges på et bakepapir (ikke på tallerken, slik bildet under viser)

*Nå må sjokoladen settes i kjøleskapet, så den stivner. Den oppbevares også senere i kjøleskapet.

 

Nammenamm^^

Bryllupsbilder

En kjempeflott vielse, Ane og Håvard!

Heklet Gris/Flodhest

 

Dette er en av tingene jeg har drevet med på håndarbeidsfronten for tida. Synes disse grisene eller flodhestene var utrolig søte! Ganske enkle å lage også:)

Oppskriften finner du på bloggen Amigurumi (klikk her).

Dette er kjempegøy! Jeg har allerede laget en liten dyrehage:P Flere bilder av dyrene mine kommer når jeg får somlet meg til å fotografere dem (Kamera mitt er forresten tilbake).

 
Kunne du tenke deg å prøve på dette?

Koselige vennekvelder og fornekting av skolearbeid...

Har hatt en kjempekoselig kveld med jentene i Jesusgruppa! Koser meg så på sånne jentekvelder^^ I går var intet unntak; Jeg, Bente og Cathrine møttes til vår nystartede Hekleforening! Denne gangen heklet vi muffins:)

Skolen spisser seg til, men jeg har ikke skjønt det enda. Jeg begynner å komme i feriemodus. Tar eksamen med knusende ro (ved å foreløpig stenge ute alle tanker med e-ordet i). Masse annet som skjer for tida, koselig å treffe gamle venninner og greier:)

Kamera er på ferie i noen dager (ble værende i bilen til Ruben på fredag...)
Saras Nøkkel

"Zakhor. Al Tichkah. (Husk. Glem aldri) "

 


Tittel: Saras Nøkkel

 

 

Forfatter: Tatiana De Rosnay

 

Innhold: Ti år gamle Sara tror hun beskytter lillebroren på 4 når hun låser ham inne i skapet. Hun skulle jo hente ham ut igjen med en gang de kom hjem. Nøkkelen ligger godt bevart i lomma hennes, men veien hjem blir mye vanskeligere enn jenta kunne tenkt seg.

 

Min Mening: En utrolig rørende og fengslende bok. Den minner oss om å aldri glemme, og den stiller spørsmålet: Er det en god ide å grave i fortiden, eller bør smerten bli liggende? En del franske utrykk gjorde boka litt mindre forståelig for meg (enkelte replikker osv), men det er selvsagt ikke så mye  at budskapet forsvinner. Boka består av to paralelle historier, som fletter sammen 1940-årene i Frankrike og nåtida på en spennende måte. Boka er svært realistisk, og har mange spennende og troverdige karakterer. Totalt sett synes jeg at  historien var velldig trist og spennende, men at boka er litt "voksent" skrevet. (Det sier kanskje mest om meg...) Med det mener jeg at det er brukt mange vanskelige ord, og mange vanskelige navn. Rett og slett et litt tungt språk. Jeg anbefaler boka for alle som liker å lese.

 

Jeg vil gi boka karakteren 4. God historie, men den manglet et eller annet som noen ganger fengsler meg, og tar meg inn i en annen verden.... (Tror jeg er mer Fantasy-typen.) En sterk firer.

 

Har du lest boka? Kunne du tenke deg å gjøre det?

Telefonskikk

Det er utrolig mange som mangler skikkelig telefonskikk. Både blandt mine venner og rundtom ellers. Derfor tenkte jeg å dedikere dette innlegget til alle dere som trenger å lære litt om hvordan man oppfører seg på telefonen. Jeg lager rett og slett et par regler som du bør følge for å være en god telefonbruker.
* Ta telefonen når det ringer. Dette er en grunnleggende og uhyre viktig regel, men det er overraskende mange som ikke følger den. Har lagt inn noen underpunkter her for å forklare regelen ytterligere.

  -Ta telefonen selv om du ikke kjenner nummeret. Det kan være viktig. Det kan være noen du kjenner. Det Kan Være Viktig! Jeg forstår ikke hvorfor jeg må forklare dette...

  -Ta telefonen selv om det er ei venninne du ikke har lyst til å være med, eller ikke har tid til. Det er utrolig feigt å bare la være å ta den, og det gjør det vanskelig for henne å planlegge noe. Si at du ikke har tid, eller at du ikke har lyst akkurat nå (Det er lov!). Men det er ikke lov å ikke ta telefonen.

-Ta telefonen.

 

* Si alltid navnet ditt i begynnelsen av en telefonsamtale. Både når du ringer noen, og når de ringer deg. Selv om du vet at de har nummeret ditt, er det greit å være sikker. (Jeg har flere ganger ringt etter Thomas, og så har faren hans svart uten at jeg merket forskjell. Litt pinlig, og kunne vert unngått om han sa navnet sitt med en gang.)

 

* Det er lov til å ta andres telefoner hvis de ikke er der nå, men svar da med: Hei, dette er [vennen din] sin telefon. Det er [Navnet ditt] som snakker. I eksempelet med Thomas og faren hadde det blitt: "Hei, du har kommet til Thomas sin telefon. Du snakker med faren hans."

 

* Svar på meldinger med en gang. Rett og slett fordi ellers er det veldig lett å glemme at du skulle svare. Her kan jeg også ta litt selvkritikk. Det finnes ikke noe mer irriterende enn å ikke få svar på et spørsmål som haster...

 

*Vær litt høfflig med telefonselgere. De er jo faktisk mennesker de også, og prøver å tjene seg noen ærlige penger. Prøv å avbryt dem på en litt hyggelig måte, og si at du ikke er interessert. Hvis de samarbeider, skader det jo ikke å si: "Ha en god dag, og lykke til videre." Hvis de ikke samarbeider, mener jeg at det er lov å bare legge på.  (Jeg sa litt høflig.)

 

*Svar med et smil. Når du tar telefonen, pass på at du smiler før du sier hei og navnet ditt. Det gjør alt så mye triveligere. Dette er mer ett råd enn en regel. Det fungerer på meldinger også, i form av smilefjes :)

 

 Pleier du å være dårlig på noen av disse punktene?

Har du noen flere regler jeg burde føye til listen?

Herlig med helg:)

Har vert en super dag med gjensyn av gamle klassevenninner, en utrolig søt vielse, og et koselig pizzabesøk før jeg tok turen mot Haua igjen. Resten av kvelden ble brukt til hekling og tv-titting med mamma.

Bilder fra vielsen får komme senere når jeg får tid til å se gjennom dem. Er så utrolig deilig at det er helg nå! Jeg har store planer om å utytte den til fulle.God natt:)

Verdt å se!

I dag skulker jeg skolen for å se Det Fineste Paret bli gift! Gi en stor applaus for: Ane og Håvard!!!Gis Bort:)

Mamma har marsvindilla, men til og med hun ser at vi MÅ gi bort noen nå... Flott om du vil ha, eller om du kjenner noen som vil ha disse bedårende skapningene^^
Er de ikke søte eller?

Kulden kryper innpå

Det var  ikke til å unngå at det snart måtte bli litt kaldere. Nå er vinteren i anmarsj, og den første frostnatta er overstått. Mamma har fått inn svibler i butikken, jeg har drukket julebrus og fuglene samles for å fly sørover.

Hva mener du er det beste med vinteren?Imorgen blir en god dag:)

.

Skillet - Monster

Målet for mitt liv - Gartner!

Sokrates hadde en mor som var jordmor. Han likte å se på seg selv som jordmor for menneskers tanker; han ville hjelpe dem til å "føde" visdommen som lå inni dem.

Peter og Andreas var fiskere. Jesus fortalte dem at om de fuglte ham kunne de bli menneskefiskere; Fiske mennesker til det evige livet.

Jeg har etter inspirasjon fra disse gode forbildene funnet min rolle. Moren min er gartner. Mitt mål er å bli en god menneskegartner. En menneskegartner vanner, steller og gjødsler menneskene rundt seg slik at de kan blomstre og vokse. Noen ganger må gartneren også luke noe ugress eller beskjære noen grener. Det er slik jeg vil bli! En som kan gi folk de gode ordene de trenger for å vokse. At jeg kan hjelpe dem med å luke bort de vanskelige tingene som hindrer personen i å blomstre. Oppsummering fra praksis de siste ukene.

Nå har jeg tilbrakt tre uker i praksis som lærer i sjette klasse. Det har vert utrolig spennende og gøy å få prøve seg skikkelig i det yrket jeg skal ha i fremtiden.

Tror ikke jeg kunne ha vert heldigere med hverken skolen, praksisgruppa eller praksislæreren. Elevene var også helt supre! Selvsagt er det ikke bare lett heller. Plutselig å bli kastet ut i noe helt nytt. Det er mange ting å tenke på, og mange ting som jeg ikke kan. Jeg merker uansett at jeg allerede har lært en masse på bare tre uker. Selv om det er tusenvis av andre ting jeg må bli flinkere på, har jeg nå fått litt innsikt i hvordan det faktisk er å være lærer, og det er en skikkelig omfattende og betydningsfull jobb! Jeg tror virkelig jeg har valgt rett, selv om jeg vet at det kommer til å bli enormt travelt og stress...

Har i løpet av perioden hatt matte, tekstil, kor, matpauser og prøver, vakter i friminuttene og vert med på møter etter skoletid. Dessuten fått litt innblikk i en mobbesak og hvordan slike løses, og fått være med på enkelte elevsamtaler. Jeg er utrolig glad for at læreryrket antagelig Aldri kommer til å bli ensformig og kjedelig: hver dag er forskjellig og uforutsigbar. Det er det som er så gøy, og utfordrende med å arbeide med mennesker...

Tror ikke jeg legger ut noen bilder av den skjønne klassen, for jeg er så usikker på hva jeg egentlig har lov til... Du kan få se et av oss i praksisgruppa i stedet (med vår flotte praksislærer helt til venstre) :)
Rom

 

"Hva ville du finne dersom du spaserte inn i rommene i sjelen din? En mann er i ferd med å finne det ut."  Tittel: Rom

 

Forfatter: James L. Rubart

 

Innhold: I begynnelsen av boka arver Micah et digert hus ved havet av sin døde grandonkel. Han forstår ikke hvorfor huset må ligge på det ene stedet som han både elsker og hater. Etterhvert viser det seg at huset er mye mer enn et vanlig hus. Det hele bygger seg opp til at Micah blir nødt til å ta noen vanskelige valg.

 

Min Mening: Elsket boka! Utrolig mye spenning og mystikk. Boka er full av gode tema, og holdt meg fengslet fra første kapittel. Jeg liker også at vi får svar på mesteparten av alle de merkelige hendelsene i slutten av boka. Den er skrevet på en enkel og spennende måte som pirrer nysgjerrigheten. Det mystiske og fantasifulle har hele tiden en dypere og reell mening. Den har alt: Spenning, mystikk, romantikk, og tar opp mange viktige tema i tilknyttning til Gud og livet med Jesus.

 

Jeg vil gi boka karakteren 6! Spennende og oppbyggende!

 Koste meg med å lese den, men den forsvant jammen på to dager!

 

Har du lest boka? Kunne du tenke deg å gjøre det?

Downhere

Det er en sjelden følelse. Den jeg får når en sang Virkelig betyr noe. En god og sterk følelse som ikke forsvinner. En sang jeg har hørt 50 ganger før kan plutselig gi mening og snakke rett til meg. Det forandrer mitt forhold til den sangen for alltid; den får en spesiell plass i hjertet.

Dette har skjedd med en sang av Downhere, og det var så herlig å høre sangen på konserten! Det er jo egentlig det som er bra med musikk; når det betyr noe. Selvsagt kan det også være ok med bare underholdning og og fengende sanger, men noen ganger er det mer. Den sangen som virkelig har begynt å bety mye for meg er "Rediscover you."

Den er hva jeg mener. Den er et mål for livet mitt. Den er en bønn jeg kan be hver eneste dag.

Downhere - Rediscover You

So let me rediscover you
And breathe in me your life anew
Tell me of the God I never knew
Oh, let me rediscover you

You see my weakness, my pride, my blindness
You wield your power through them all
Of all the mysteries, still, the greatest to me
Is that you're faithful when I fall

 

På konserten forrige helg var det flere sanger som gjorde inntrykk. Artinge, livlige, og meningsfylte "Living the dream" eller "bleed for this love" er kanskje noen av favorittene, men Downhere har utrolig mye bra! Søk dem opp:)

 Downhere - Living A DreamKonserten var utrolg bra! Blandt Topp 3-lista mi. Nå gleder jeg meg til Skillet-konsert 20. November!

Noen andre som har sanger som Virkelig betyr noe i livet ditt?

Konsertbilder: Rush of Fools

Hadde tenkt å legge ut noen filmsnutter fra disse konsertene, men nå gir jeg opp. Har i hvertfall noen bilder.

Konserten var med Rush of Fools og deretter Downhere i Bjerkreim forrige helg, og det var helt Konge! Jeg kunne ikke så fælt mange av sangene til Rush of Fools i fra før av, så det var ikke de som satte det sterkeste inntrykket, men en av sangene har festet seg:

 Rush of Fools - Undo

Fantastisk musikk! Sjekk dem ut:)

Et kort innlegg om hverdag og hunderomantikk.

For at ikke bloggen skal dø helt ut mens jeg er i praksis, kan jeg jo fortelle deg at jeg har det helt supert, at jeg var på et koselig besøk i går, og vise deg noen bilder av Chessie, hunden min. Hun fikk besøk her en dag av frieren sin. Nå var hun endelig ferdig med løpetida, så vi lot dem like godt leke litt utenfor. (Han hadde allerede stukket av, og Chessie gjør ikke slikt, så det passet fint at hun oppholdt ham til eieren kom for å hente ham)Her hadde chessie nettop tatt seg en tur nedi elva. Derfor ser hun så rufsete ut;)
Så Søte^^

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits