oktober 2016

Ett stoff, to kjoler

ca 150kr


Det øverste bildet viser den første kjolen jeg sydde i bokstavstoffet. Jeg kjøpte stoffet på ebay av selgeren Tiaknight. Kostet omtrent 250kr for tre meter. Jeg har nå bare småbiter igjen. Den første kjolen er en sommerkjole med litt lav utringning, rysjer i forkant, og en løs passform nedover.

Kjole nummer to er en del kortere, har korte ermer, og en tettere passform. Får frem silhuetten på ryggen fint, men dessverre kommer også magen litt for godt frem. Fargene er mest riktige på de nederste bildene. 
 ca 100kr

Hvilken kjole er din favoritt? 

 

Våg å tenke - våg å tro

"Saken er at det vitenskapsmenn i dag sier om Big Bang, og universets beskaffenhet, styrker troen på Gud."

Bilderesultat for våg å tenke våg å tro

Boktittel: Våg å tenke - våg å tro!

 

Forfatter: Øyvind Gaarder Andersen

 

Innhold: Andersens bok om trosforsvar tar opp ulike vanskelige spørsmål som kristne ofte stiller seg - eller blir stilt. Hvordan kan Gud være god når verden er så vond? Må kristne forkaste vitenskapen? Hva med judas- eller thomas-ebangeliet?

 

Min mening: Jeg synes Andersen svarer godt på de fleste spørsmålene, og jeg lærte mye nytt om bibelens troverdighet, blant annet. Synes virkelig det er en bok som er verd å skaffe seg dersom man er litt interessert i logikk i forhold til tro og bibel. 

 

Terningkast: 5.  Informativ, og overraskende lett å lese. Denne er aktuell både for kristne tenkere, og for ateister som vil se at det vi tror på, faktisk ikke er så dumt allikevel ;)

 

Målet mitt er å lese femti bøker i år. Dette var nummer 42. Jeg anbefaler også C.S. Lewis' "Mere Christianity." 

BildeKilde

Halloween

Mange nordmenn - kanskje spesielt mange kristne nordmenn - er lite begeistret for den amerikanske skikken som stadig blir mer gjeldende i våre gater. De mener det er en grotesk og egoistisk kultur vi "adopterer inn" uten det tradisjonelle bakteppet som henger med i USA. Mange mener også at det er komersielt: det er noe butikkene tvinger på oss fordi det selger. Enda et meningsøst pengesug...

Happy HalloweenBildeKilde

Og det kan så være. På mange måter er jeg klinkende enig. Det er dårlig skikk å lære opp barna våre til å gå på dørene og forlange å få godterier ("knask eller knep" er egentlig en trussel: gi meg godt, eller får du ta konsekvensene). Og det er grotesk å se tolvårige jenter med store sår og blåmerker sminket på seg, eller femårige vampyrer med jukseblod nedover halsen (det er rart hva foreldre finner på!).

MEN barna kan vel ikke noe for det. Det er ikke barna sin feil at vi "har adoptert noen andres kultur," eller at foreldre kler dem i upassende kostymer. Barna vil jo bare være med på moroa, og gå på dørene og få godteri! Og da vil ikke jeg være den sure kjerringa som smeller døra i hodet på dem! 

Jeg liker ikke Halloween som en tradisjon, spesielt ikke slik den kommer frem i Norge (med sexy, skrekkinngytende kostymer og fyllefester), men jeg synes faktisk det er viktig å respektere andre mennesker. Så når mumiene og zombiene kommer på døra på mandag, kommer jeg til å smile, og gi dem noe godt jeg har laget selv. 

Og jeg vil bare minne deg på at dersom du er en av dem som surt "smeller igjen døra" - da synes jeg faktisk at du er hakket hesligere enn de utkledde barna. 

Bilderesultat for halloween trick or treat

Ja, det ser ut som en djevel. Men det er faktisk bare ei søt jente! BildeKilde

Høst-tur

 

 

Det er herlig å komme seg ut litt i blant, og spesielt når naturen spiller på lag med fint vær og passe temperatur. Det har det vært mye av i det siste, og det er jeg kjempeglad for! Bare sjekk hvor mye fin natur man kan få se på en liten halvtimes luffing...

 

2. korinterbrev

"Now is the right time to listen, the day to be helped. Don't put it off​." (1.kor.6.2.)

 

Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig. Leser for tiden i The Message-oversettelsen. 

 

Tittel: 2. brev til Korinterne (47 av 66

Bilderesultat for 2 korinterbrev

Forfatter: Paulus

 

Datering: år 55-56 etter Kristus.

 

 Innhold: 2.korinterbrev inneholder en del påminnelser og undervisning til denne menigheten i korint. Den har informasjon om Gud (f.eks. at han har kontrollen), oppmuntringer, og instruksjoner om praktiske ting (f.eks. givertjenesten). 

 

Min Mening: Jeg likte å lese i korinterbrevet, fordi det er praktisk, og skrevet til menigheten (jeg er altså i målgruppen). Det finnes mange gullkorn her som er aktuelt for min umiddelbare hverdag. Jeg liker for eksempel godt 4.18: "Idet vi ikke retter blikket på de synlige ting, men på de usynlige. For de synlige ting er forgjengelige. Men de usynlige er evige." Dette minner meg på at jeg må ha fokus på riktig sted i livet mitt. Det er ikke vits å bruke masse tid på å være sinte på noen. I et evighetsperspektiv er det mye bedre å tilgi, og gå videre. 
 

BildeKilde

Tekstiltrykk er gøy!

Dette er andre gangen jeg prøver meg på tekstiltrykk. Jeg ble veldig positivt overrasket første gangen, over hvor fint ugletrykket ble. Og nå kan jeg melde at selv etter mange gangers vask, ser trykket like fint ut! T-skjorta jeg laget i fjor gav jeg mamma til jul, og den har blitt flittig brukt :)

 

 

Både sjablonger og tekstilmaling har jeg kjøpt på stoff og stil. I år gikk jeg til innkjøp av enda en sjablong, denne gangen en ananas! Første trykk-prosjekt var ei t-skjorte jeg kjøpte i London til den nette sum av 10kr. Den var på salg. Gøy å gjøre litt mer utav et helt enkelt plagg. Stoffet var kjempeherlig, og passformen ganske bra (selv om den er en størrelse for stor).  

Når jeg først var i gang, klippet jeg like godt til en t-skjorte til, og trykket enda en ananas. Kjenner at jeg klør litt i lommeboka etter å kjøpe flere farger med tekstilmaling. Dette er jo kjempemoro! Har ikke fått sydd ferdig t-skjorta enda, men oppdatering kommer :) 

Firbeinte venner

For en ukes tid siden, passet vi denne sjarmøren mens eierne ble lykkelig gift. Han heter Gizmo, og er en særdeles søt Toller! Og jeg ble overrasket over å innse at Chessie faktisk er ganske rolig i forhold. Han var høyt og lavt, og laget lyder mesteparten av tida. Han var nok litt stresset over være et helt nytt sted, kan jeg tenke meg. Var koselig et par dager, men i lengden hadde jeg nok blitt gal. 

Når han til slutt roet seg i stolen til Thomas, hadde jeg ikke hjerte til å kommandere ham ned. Vi har egentlig ikke hunder i møblene, men...

 

Så var det litt deilig å levere Gizmo, og få tilbake Chessie, som har kjente uvaner og særheter. 

Forresten, sa jeg ingen hunder i møblene? Jeg mente selvsagt når vi er hjemme. Når vi er på jobb, gjør hun akkurat som hun vil -.-

Søtingene ^^

 

Pappas lille pike

"Det er meg, Andrea." Ellie slapp seg ned på knærne foran Andrea og trakk tilbake teppet som dekket ansiktet hennes. Andrea hadde på seg en maske, en fryktelig monstermaske som så klissete og gummiaktig ut. Ellie strakte seg frem for å rive den av, og fingrene stakk inn i et knust område i søsterens panne."

Bilderesultat for pappas lille pike

Boktittel: Pappas lille pike

 

Forfatter: Mary Higgins Clark

 

Innhold: Ellie mister søsteren sin da hun er bare 7 år gammel, men hun blir hjemsøkt av denne natten i årevis etterpå. Hva må til for å få fred for dette? Og hva vil skje når den dømte morderen, Rob, kommer ut av fengselet på prøve?

 

Min mening: Jeg ble hektet fra første kapittel, og slukte boka! Herlig med litt lettlest mysterie-litteratur. Jeg koste meg, og kommer helt sikkert til å lese mer av samme forfatter senere. 

 

Terningkast: 5. Spennende og lettlest. Ingenting er som et uløst mysterie hvor man prøver å finne ut av hva som skjedde!

 

Målet mitt er å lese femti bøker i år. Dette var nummer 41.Jeg anbefaler også Løgner fra fortiden og Piken på toget, som er to veldig spennende mysterieromaner. 

 

BildeKilde

SmåsnakkNå er høsten virkelig her. Ikke bare har trærne skiftet farge, og vinden begynt å blåse hardere. Men nå har jeg også blitt skikkelig forkjøla. Armert med papir-tørkler innen enhver 50cm radius, og i ferd med å bli mektig lei av å være så inni hampen sliten.

Men jeg har liksom ikke hatt tid til å kjenne skikkelig på det før nå. Måtte liksom gjennom alle arbeidsdagene, pluss litt ekstra jobb i planteskolen fredag og lørdag. Så nå kommer den fulle virkningen av sykdom som har bygget seg opp. 

Om dagen bedriver jeg mye strikking (mangler snart bare ermene på genseren nå!), mye lesing (ligger bare bittelitt bak lesemålet mitt, men tror jeg klarer det), mye avlyste planer (er visst flere enn meg som er syke), og som nevnt mye jobbing. Har også faktisk fått sydd litt, noe som er veldig gøy. 

Hva bruker du høsten til?


 

Skattejakt med nevøene

Forrige helg hadde svigers besøk av broren til Thomas, og de tre ungene. Den minste hadde en litt dårlig dag, og burde egentlig sove, men ingenting hjalp. Det var bare grining og surt. Så vi hoppet utpå, og meldte oss som reddende engler (på tross av at jeg ikke er spesielt god med barn). Så jeg inviterte de to eldste guttene på skattejakt! 

Med mobilen som kart, satte vi ut etter den nærmeste geocachen. Jeg hadde funnet denne før, så var garantert at det ikke ble en skuffelse (dersom vi ikke hadde klart å finne noe). 

Men jammen ble jeg litt stressa etterhvert, for cachen var ikke der jeg husket den. Fant den heldigvis til slutt, og fikk satt småguttene på riktig spor. Det ble stort stas da vi endelig fant den, selv om de var litt skuffet over at det ikke var en skikkelig skatt. Men når vi kom tilbake til mamma og bestemor, var det ikke måte på hvor gøy det hadde vært!

Eldstemann, Adrian fikk være stifinner og kartleser!Kanskje jeg må revurdere min selvpåførte ranking som "ikke flink med små barn?"
Vi koste oss i hvert fall! Og da vi kom tilbake, hadde minstemann endelig sovnet :)
 

1.korinterbrev

"Enten dere da spiser eller drikker eller hva dere enn gjør, så gjør alt til Guds ære​." (1.kor10.31.)

 

Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig.

Bilderesultat for 1 corinthians

Tittel: 1. brev til Korinterne (46 av 66

 

Forfatter: Paulus

 

Datering: år 56 etter Kristus.

 

 Innhold: 1. korinterne regnes som Paulus' etiske verk. Den tar opp flere etiske problemstillinger, og er veldig praktisk rettet. Den har for eksempel et avsnitt om rettsaker, et om sex, et om skilsmisse, et om åndens gaver, og et om kroppen vår. 

 

Min Mening: Jeg likte å lese i korinterbrevet, fordi det er praktisk, og mye som er ett å forstå, og som gjelder mitt liv også. 1.kor. 13 er kjent som kjærlighetskapittelet, og det fikk jeg en ny forståelse for denne gangen. Det er virkelig et helt fantastisk kapittel! Men 12 er også knallbra...
 

BildeKilde

Sightseeing (bl.a. London Sea Life Aquarium)

Dette var tredje gangen jeg var i London, men det er faktisk første gangen jeg har tatt bilde av Big Ben, merkelig nok. I hvert fall: Mission accomplished!

Vi hadde bestemt oss for ikke å bruke altfor mye penger på turist-ting denne gangen. Forrige tur var vi på en musikal, så denne gangen ble vi enige om å gå på et akvarie. Verken jeg eller Thomas hadde vært på et skikkelig akvarie før, så vi var veldig spent på hva London Sea Life hadde å by på!
 

Det var mye som var kjekt å se på. Men jeg må inrømme at jeg ikke ble kjempe-imponert. Jeg hadde kanskje sett for meg noe enda mer storslagent. Er det jeg som har for store forventninger, eller er det ikke verdens største akvarie? 

Uansett en kjekk ting å gjøre sammen. Jeg likte godt sjøhestene, men et høydepunkt var faktisk også pingvinene! De var så livlige og gøye, at man kunne ikke la være å bli litt glad av å se dem svømme. Jammen var de raske!


 

Etterpå var vi nokså sultne. Etter den vanlige målløse vandringen (for sterkt, for dyrt, for kjedelig, for merkelig....) ble vi enige om å gå på en kinarestaurant (til min store triumf!). Thommas gikk for en tallerken med karrikylling, og jeg tok en bolle med nudler. Vi var begge ved smertegrensen når det gjaldt hvor sterk maten var, men vi var egentlig begge ganske fornøyde også. 


Nam!  

Etter å ha tuslet litt, koste jeg meg med lykke-kaken vi fikk til slutt. Husker ikke hva som stod på min. Det var litt dypt, men meningsløst slik som det pleier. 


Vi vandret oppover langs Themsen fra Big Ben, og helt opp til Tower bridge. Så tok vi bussen opp til Picadilly Cirkus, og fikk med oss litt av det yrende livet der.

Her har jeg funnet en dougnut-butikk som begynner å bli tradisjon å besøke. Skikkelig gode! 

Thomas hadde også lyst til å få med seg M&M-butikken, så det gjorde vi. Men vi kjøpte ingenting der, da. Var litt i dyreste laget. 


Takk for alle de flotte opplevelsene, London! Det er like moro hver gang :)

Shopping i London

 

Jeg var på jakt etter stoff, og jeg nærmet meg målet. London har som kjent det meste, og jeg hadde fått anbefalt denne gata her. Selv om vi følte at vi gikk og gikk, var det mye å se på, og fint vær. Og plutselig åpenbarer det seg en hel gate full av stoffbutikker!

Goldhawk Road er virkelig tingen for oss syersker! Masse stoff å velge i, og mye av det var veldig billig også! (se hva jeg kjøpte mot slutten av innlegget). 


 

Da hadde vi altså gått helt i fra Oxford Circus til Westfield. Men vi fant fort ut at Westfield var over vår prisklasse. Vi skynde oss bort fra alle merkeklærne med pengene i behold (mer å bruke på primark!). Så tok vi bussen tilbake til Oxford street.

Kjøpte meg en frozen lemonade på Mc Donalds. 


Dette bildet har blitt mitt mest likte på instagram! Merkelig, siden jeg ikke var spesielt fornøyd med det selv :P

(Senga i det kule rommet vårt)

 

Her kommer stoffet jeg kjøpte. Det var aller mest faste bomullstoffer, men jeg kjøpte bare elastiske, siden det er mye bedre å bruke til klær. Det rosa på bildet under, kostet 35kr per meter. Det sorte/sølv kostet 55kr pr meter. Disse har jeg tenkt til å sy en kjole av. 

De to stripete stoffene skal jeg bruke til t-skjorter. De kostet 35kr pr meter, og jeg kjøpte en av hver. 

 

Det siste stoffet jeg kjøpte, var dette dinosaurstoffet som er fint til barnetøy. Å sy til barn er litt mer økonomisk enn å sy til voksne, så det er litt ekstra gøy. For 35kr fikk jeg en meter av dette stoffet også, og har nok til flere barnebukser, for eksempel. Dette hadde kostet mellom 130 og 200kr i Norge. 


Jeg glemte plent å ta bilde av alle klærne jeg kjøpte til meg selv, men det ble en del det også. Noen t-skjorter, singletter, og småting. Shopping i London er virkelig gøy!!

Arven

"Jeg rynker pannen, holder bildet opp mot lyset og forsøker å se etter andre spor. Caroline stirrer rolig tilbake på meg og holder en beskyttende hånd rundt barnet. Hvor ble det av dette barnet? Hvordan falt det ut av slektstreet vårt?"

 

Boktittel: Arven

 

Forfatter: Katherine Webb

"Arven" av Katherine Webb

Innhold: To søstre arver den svære herregården Storton Manor, på en betingelse: At de blir boende der, begge to. Men kan de forsone seg med det grusomme som de aner at har skjedd der?

 

Min mening: Jeg likte boka sånn middels i begynnelsen, men den ble heller dystrere og mer langdryg etterhvert. Mange sider å lese, og ikke en stor tilfredsstillelse til slutt. Den sier noe interessant om hvordan en godt menneske kan ende opp gammel, iskald og bitter. Men det er omtrent det eneste jeg sitter igjen med. 

 

Terningkast: 3.  Trist og kjedelig. Mer og mer  sådan etterhvert som man leser. 

 

Målet mitt er å lese femti bøker i år. Dette var nummer 40. Bedre bøker i samme sjanger er Reisen Hjem av Lori Lansens, eller Historien om vakre jente av Rachel Simons. 

 

BildeKilde

Hyde Park

 

Vi hadde ikke betalt for frokost på hotellet, og dette viste seg å være en god ting! For rett nedi gata lå Lidl som solgte ferske bakevarer til en latterlig billig pris! Slikt blir det frokost på senga av :) Etter en slik frokost, var vi klare til å utforske London litt mer. Første mål for dagen var å handle stoff (type tekstil). Vi tok bussen til oxford cirkus, og tuslet langsmed Oxford Street til endes. Den glir over i Kensington Road, som til slutt munner ut i stoffgata Goldhawk Road. Vi gikk langsmed hele Hyde Park på nordsida, og tok oss god tid til å pause og fotografere og kose oss. 
 

Etterhvert innså vi at vi kanskje hadde begitt oss ut på en litt lang spasertur. Men pytt. Vi hadde jo tid til det :)

 

Folk spaserer rolig, hundene springer løse rundt og er mest opptatt med hverandre. Ekornene roter rundt i det tørre løvet, men skvetter opp i et tre hvis en hund kommer for nært. Noen spiller gitar i skyggen av et tre, mens andre avslutter en heftig Yoga-økt. Noen mater fuglene, eller soler seg. Noen sover av rusen. Det er utrolig mange folk, men allikevel utrolig fredelig. 
 

Vi måtte til slutt ta oss en stopp for å spise noe. Dette er alltid et lite problem. Thomas vil helst ha pizza, pommes frites, burger, eller kebab. Jeg vil helst ha noe litt "spennende" og "litt mer skikkelig." Vi går forbi det ene stedet etter det andre, og alle blir avvist av en av oss. For dyrt. For sterkt. For kjedelig. Lei av pasta. Men til slutt var jeg så gåen og sulten, at jeg gikk med på en italiensk pizza. 
Viktig med kompromiss, si. Og jeg fikk ham faktisk med på en kinarestaurant neste dag :)

Høst-tur til Åmotfjellet :)

3. Gardekompani under The Royal Edinburgh Military Tattoo 2016.
//
3rd Guard Company during The Royal Edinburgh Military Tattoo 2016.Yvonne, Ida, Bella.

 

Jeg satte nylig av gårde på en litt impulsiv topptur med disse flotte jentene! Vi hadde nettopp spist kake, og var enige om at en tur var på sin plass. Siden klokka alt var over fem, måtte vi ha litt tempo for å slippe å gå ned igjen i skumringen. Men det var egentlig bare fint. 

Bella

SauerIda, Yvonne, Ingrid-med-dobbel-hakeChessie og Bella
Høsten er nydelig :)

Peckham - nabolaget vårt

 

Dette er vår andre Londontur, men det er første gangen vi er i bydelen Peckham. Vi bor på et hotell med gangavstand til Primark, Lidl, togstasjonen, og rett ved siden av bussholdeplassen. Nabolaget er fullt av små, spennende butikker som selger mat fra alle verdenshjørner, og alt mulig av småting. Alt til en billig penge, så klart!

 

Poundworld er en av favorittene! Her koster alt en pund, som for tiden beleilig har lagt seg på rett under 10kr. Billig godteri, billige dingser, og PERFEKT for utplukking av julekalender-ting. Vi kjøpte kanskje litt  alt for mye godteri der...

Stoff er også en av tingene jeg har gledet meg til å kjøpe i London! Jeg fikk kjøpt både litt jersey og bomull. Nå gleder jeg meg til å sy når jeg kommer hjem! :)

Sol-i-øynene!Litt lenger nedi gata ligger Peckham Rye Park. Vi tuslet nedover, og oppdaget verden sammen i varmende solskinn mens vi betraktet travle, røde busser, bustete alkoholikere som slapper av i parken, et ektepar som rusler rolig av sted, og et ekorn som titter nysgjerrig på oss. 

Jeg kaller dette mesterverket "blåsende pose."


 

Vi brukte tiden til å utforske litt, og lete etter Geocacher. Fant to stykker i parken :) Begge var ganske små, men det er alltid gøy når man klarer å finne dem! En flott aktivitet på ferie, som gjør at man oppdager steder man ellers ikke hadde fått se :)
Til slutt et lite stemningsbilde fra Poundland. Mye billig og gøy! Og Thomas bare: 10 kroner for tre brusbokser!! Jeg skulle hatt en ekstra koffert."

Vi har shoppet en hel haug, og koser oss max. 

Romerbrevet

 

"Work hard for sin your whole life, and your pension is death. But God's gift is real life, eternal life, delivered by Jesus, our Master​." (Rom.6.23.)

Bilderesultat for romans bible

Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig.

 

Tittel: Romerbrevet (45 av 66

 

Forfatter: Paulus

 

Datering: ca. år 56 etter Kristus.

 

 Innhold: Romerbrevet regnes som Paulus' teologiske verk. Den forteller oss om hvem Gud og Jesus er, og hvem vi er i Ham. Noe av det jeg liker veldig godt med Romerbrevet, er at det er skrevet til romere (ikke jøder). Dermed forklarer Paulus litt bedre de tingene som er selvsagte for jødene. Boka handler om hva vi egentlig tror på, og tar opp noen spennende problemstillinger som jeg ha lurt på mange ganger. (For eksempel: Når er man egentlig frelst? Handler det kun om hva vi gjør, eller kun om hva vi tror? )

 

Min Mening: Romerbrevet er virkelig full av skatter, og jeg fant mange av dem på denne gjennomlesningen. Et av mine favorittvers er Rom.8.28, men det finnes masse å ta fatt i her! 


BildeKilde

Jeg vil gjøre en forskjell!

DET ER FLERE SLAVER I VERDEN I DAG ENN NOEN ANDRE GANGER I HISTORIEN!

GJENNOMSNITTSALDEREN FOR OFRE ER 12 ÅR!

KUN MELLOM 1 og 2 % AV OFRENE BLIR REDDET

DETTE ER OGSÅ ET STORT PROBLEM I NORGE

DET ER OMTRENT 27 MILLIONER OFRE FOR MENNESKEHANDEL I VERDEN I DAG

HVERT 30. SEKUND BLIR ET NYTT MENNESKE SOLGT

Kilde

 

 

Det er enorme tall. Og hver av dem har en enorm, og smertefull historie. Jenter og gutter med drømmer, tanker og knuste håp. Barn som må arbeide som sexslaver. Og jeg vet at du kanskje begynner å miste konsentrasjonen nå. Det er vondt å ta innpå seg. Eller kanskje for uvirkelig. Men vær så snill å bruk litt krefter på å bry deg. Velg å bry deg.

 

A21 er en organisasjon som vil gjøre noe med de skremmende tallene ovenfor. De vil redde mennesker fra et levende mareritt. Og DU kan faktisk være med å bidra! 

Økt bevissthet bland oss "vanlige folk" påvirker politkerne. Økt bevissthet gir pengestøtte. Økt bevissthet gjør hele forskjellen! Så hvis du enda leser, og har valgt å bry deg; Jeg har en siste utfordring. Gjør noe for at flere skal bry seg. Gjør noe for å stanse denne urettferdigheten. Det er faktisk ikke så vanskelig.

 

HVA KAN JEG GJØRE?

Du kan blogge om dette. Øk vanlige folks bevissthet! Det kan gjøre at Ola Nordmann reagerer når han ser et offer for menneskehandel, og det kan gjøre at kundene tenker seg mer om før de kjøper sex fra en jente som ikke har noe valg. 

Du kan gi penger. Vi støtter A21 månedlig, og mottar jevnlig eposter med oppdateringer om bakmenn som blir dømt, og enkeltmennesker som blir satt fri gjennom A21 sitt arbeid. 

Du kan fortelle venner om saken. Igjen: økt bevissthet er første skritt på løsningen.

 På A21 sin nettside har de skrevet om masse forskjellige ting som du kan gjøre for å redde mennesker som blir solgt. Klikk på "Get involved" og "Take Action"

På lørdag (13.oktober) blir WALK FOR FREEDOM arrangert for tredje år på rad i Stavanger. Det finnes også i flere store byer i Norge. Sjekk om du kan bli med å gå en fredelig frihetsmarsj nær deg HER. Kanskje jeg ser deg i Stavanger kl 14-15 :)

Del gjerne dette innlegget. 

 

Sunrise

Det er ikke alltid jeg gidder å dra med meg kamera overalt lenger, men noen ganger lønner det seg virkelig! Som denne dagen, når jeg syklet til jobb, og fikk med meg dette nydelige synet! :)Ville bare dele det nydelige skaperverket med dere, og minne dere på å se alt det vakre rundt dere i hverdagen :)
 

Første mini-rapport fra London!

 


Vi er innlosjert i London, og har brukt første dagen til å utforske nærområdet, og å shoppe. Hotellet vårt (bildet ovenfor) er plassert i Peckham. Peckham inneholder et variert vell av småbutikker hvor du kan finne ALT MULIG. Noen av mine favoritter, som Primark er her og Poundland kan nytes i rolige omgivelser ( i forhold til oxford street). Det finnes også veldig mye spennende mat, siden Peckham er preget av å være det mest multi-etniske området i London. 

 

Etter første turen borti gata var vi en tusenlapp fattigere, men hadde fått krysset av mange punkter på julegavelista! Jeg har ikke kjøpt så mye til meg selv enda, men håper at det kommer. Vi har i hvertfall kjøpt en del til Thomas, og til andre. Også litt godteri til hus-lageret :) 

Hotellrommet vårt er en opplevelse i seg selv! Med unntak av at det er knøttende lite (9 kvadratmeter) er vi veldig fornøyd. Det har crazy farger, fin temperatur, fint lite bad, og en bedre-enn-ventet seng med dyne! 

Vi får aldri fred!

Nå er det andre gangen jeg og Thomas har reist alene på ferie sammen. Men helt alene blir vi visst aldri. Da vi reiste på bryllupsreise til Bulgaria for to år siden, ble vi boende på hotell sammen med to andre fra den lille hjembygda vår - med bare to rom i mellom oss. Og i år satt vi på flyet til London direkte foran to andre - som attpåtil er venner av oss!

 

Men når man treffer så hyggelige folk, så gjør det ikke noe at det er de samme hyggelige folkene vi kan treffe hjemme! God tur til Rachel og Kjersti (minhvitevilla). 


 

Turbilder

Vi har virkelig blitt velsignet med en nydelig høst! Det har vært mye fint vær, og jeg nyter de dagene jeg får vært ute i naturen! 

Mens jeg poster fargerike høstbilder, er vi i London, klare til å utforske verden! Koser oss masse på tur sammen :D
 

Bryllupet til Tommy og Janita


Forrige helg var vi i bryllup. Det var årets andre bryllup, og det er alltid veldig stas. Tommy og Janita skulle endelig gifte seg! 

Det var en nydelig vielse som varte akkurat passe lenge! Begge sa ja, og vi gikk direkte videre til nydelig dekkede bord. 

Det var flere kjekke leker og taler. Ingenting som drog ut, og ingenting som gikk galt. Rett og slett et drømmebryllup! Det artigste var kanskje da brudeparet fikk hver sin pumpe, og skulle "fylle opp kjærlighetstankene" til hverandre (ref: Kjærlighetens fem språk).
 

Vi fikk ribbe og pinnekjøtt til hovedrett! Gøy å få en forsmak på "julemiddagen" :D Dette var etter ønske fra brudgomen. Kjempegodt!

 

Etterpå fikk vi en helt fantastisk desert! Vaniljeis og rørte jordbær. Deilig!


Jeg måtte være litt sparsommelig med bilder av brudeparet, for de ønsker ikke at bildene skal bli spredt i sosiale medier. Men du får bare stole på meg: De var utrolig flotte!! 

Karusellmusikk

"Hun kjente at fingrene hennes fortsatt luktet av bensin fra motorsaga. "Jeg har gjort noe som burde vært gjort for lengst." (Fra Nyttåsvals)"

Bilderesultat for karusellmusikk

Boktittel: Karusellmusikk

 

Forfatter: Jo Nesbø

 

Innhold: Karusellmusikk består av 12 noveller. De handler om kjærlighet og reiser og Norge og mennesker. 

 

Min mening: Jeg forstod ikke greia med alle novellene, og likte ikke helt skrivemåten på alle heller. Det positive var at de var varierte. Men jeg tror nok ikke at Noveller er helt min ting; man rekker så vidt å bli kjent med hovedpersonene før de er borte... Ble ikke helt overbevist av min første Jo Nesbø-opplevelse, men skal gi ham en sjanse til...

 

Terningkast: 3.  Litt rotete, men likte noen av dem. Favoritten er Nyttårsvals. 

 

Målet mitt er å lese femti bøker i år. Dette var nummer 39. 

 

BildeKilde

DIY Ryggsekk

 

 

Det går alt for lenge mellom hver gang jeg får sydd noe skikkelig. Men sånn er det når man har så mange interesser, og full jobb i tillegg. Jeg har lenge hatt lyst til å sy en veske til, siden den jeg sydde på studiet, blir brukt hele tiden, men jeg synes egentlig at den er en anelse for liten. Men når jeg kom på ideen om å heller lage en ryggsekk, så satte jeg i gang med hjelp fra en Youtube-video (HER) Jeg brukte målene i videoen som utgangspunkt, og ganget alle med 1,25, så sekken ble litt større. Størrelsen ble helt perfekt! Nå kan jeg ha både pc og andre saker i den om jeg vil. 

Stroppene kjøpte jeg på rull på ebay. Det kostet 44 kr for 10 meter. Du finner den HER


Tror jeg brukte ca 7 effektive timer på å sy denne. Så det tar litt tid...

 


Jeg brukte magnetiske lukke-knapper på de to største "flappene." Det kostet 8kr for 20 stk på ebay HER. De var overraskende enkle å bruke (søk gjerne på en egen film på youtube). Man må bare huske å feste dem i flappen før man syr flapp-fòret fast, så halve knappen kommer på innsiden og blir usynlig. 

 

Jeg sydde i en løpegang, så sekken enkelt kan snurpes sammen i toppen. Det gir den søte "sekkeformen" til sekken, og er veldig praktisk alternativ til de knotete glidelåsene. 
Er alt i alt veldig fornøyd. Husker jeg tenkte mens jeg holdt på at "dette kommer jeg nok ikke til å gjøre igjen." Men nå er jeg nesten klar for en sekk til, siden denne ble så bra! Neste gang vil jeg lage noen rom inni sekken også (i tillegg til de tre lommene på utsiden). Kanskje med glidelås (er greit til pass, og damesaker++). 
Kunne også tenkt meg å laget en Fòret PC-lomme inni sekken... Jeg får se hva jeg gidder/får tid til. I hvert fall blir det kanskje en sekk til i fremtiden...
 

Klargjøring til jul...

Nå vet jeg nå at noen synes det er tidlig å begynne å snakke om jul allerede nå, men dere får bare scrolle videre til neste innlegg. Jeg liker å være tidlig ute, for da slipper jeg å stresse mot slutten. Dessuten er jeg av den oppfatning at ting blir så gøy som du gjør det til selv. Hvis man legger litt ekstra forventning og forberedelse i jula, blir den desto mer stas også!

JULEGAVER

Jeg kjøpte de første julegavene allerede i sommer i Albania, siden det var så mye billig der. Så tre julegaver (og en halv) er allerede krysset av lista. Men det er 21 igjen enda (pluss-minus), så for å ikke stresse den siste uka i desember, liker jeg å ha god tid for å pønske ut noe til alle som jeg tror de kan bli glade for. 
På søndag reiser vi til London, så da har jeg tenkt til å kjøpe så mange som mulig. I tillegg kan det jo hende at jeg lager noen selv.  

JULEKALENDER

I fjord laget jeg tre pakkekalendere, og så mange tror jeg nok ikke jeg gidder i år. Men jeg har planer om èn som jeg har begynt bittelitt på. Denne skal jeg gi til ei venninne. Jeg synes det er utrolig hyggelig med pakkekalender selv, så derfor lager jeg til noen andre - og håper at jeg kan spre litt juleglede!

 

JULEPYNT

Det vil nok bli forskjellig julepynt som skal lages (og kanskje kjøpes) nærmere jul. Men noe jeg har hatt lyst til lenge, er å få ferdig bestikk-sokkene jeg startet på i fjor. De fikk jeg aldri nok av til vi feiret jul hos oss i fjor. Men i år skal vi i hvert fall være klar til bord-dekking! Oppskrift HER. Men når det er sagt, skal jeg ikke pynte før i desember. Vi kan ikke ta alle gledene på forskudd heller :)

 

Har du begynt å tenke på jul? 
Hvilke forberedelser har du tenkt til å gå i gang med før desember?

Tur med god tid

 

 

For et par dager siden fikk jeg til en skikkelig god-tur med Chessie igjen. En skikkelig god-tur defineres som en tur hvor man ikke har noen spesiell plan for hvor man skal gå, og heller ikke for når man skal være tilbake. Når man enkelt og greit går på utforskning og oppdager helt nye steder. 

Denne soppen, for eksempel. Er det virkelig en kantarell? Eller?
Etter å ha gått en stund, kom jeg over en liten grotte som det såvidt gikk an å sette seg inni, i ly for omgivelsene. Der var det tørt og sitte, og jeg hadde god utsikt utover skogen. Chessie badet i bekken da jeg "gjemte meg", så hun fikk jobbet litt med å lete også... Det er ikke ofte jeg klarer å lure henne, men denne gangen tok det et par minutter før hun fant meg. Og jeg satt fint og så henne løpe att og fram rett foran meg :) 
 

Vi koser oss masse begge to på slike turer! Høsten er virkelig topp når været spiller på lag! Også er vi jo veldig heldige her i bygda også, som har så mye forskjellig natur. På denne turen er det for eksempel barskog på den ene siden av veien, og løvskog på den andre. 

Når man er litt daff og sliten, er det midt i blinken med en slik rolig og utforskende tur! :)

Anbefaler alle å ta seg en tur ut hvis været tillater det! Hvis ikke er det bare å finne frem pleddet og tekoppen, så koser man seg okke som :)

Apostlenes Gjerninger

"Men vi kan ikke la være å tale om det vi har sett og hørt​." (Ap.gj.4.20)

 

Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig.

 

Tittel: Apostlenes gjerninger (44 av 66

 

Bilderesultat for acts 2 pentecost

Forfatter: Lukas

 

Datering: ca. år 62 etter Kristus.

 

 Innhold: Apostlenes gjerninger handler om det som skjedde i årene etter at Jesus døde og stod opp igjen. Det handler om dannelsen av de første menighetene, og spredningen av budskapet. Den er skrevet på en fortellende form som stort sett er lett å følge, og lett å få noe ut av. Det er også her disiplene får Den Hellige Ånd, og blir totalt forvandlet. 

 

Min Mening: Apostlenes gjerninger var virkelig en bok jeg likte å lese i. Den er proppfull av gode historier, og viser tydelig Guds plan, og hans veiledning (for eksempel sjøreisen i kapittel 27 og 28!). Er jo også veldig inspirerende å se hva de første kristne gjorde, og lære av dem!

 

#bibelen #bibel #kristen #tro #litteratur #bøker #bok #visdom
BildeKilde

Ord som blir husket

7 år gammel, og midt inni en lek med gauper og løveunger, så ser Andrea glad på meg, og sier: "Jeg skal kalle deg for lekejenta, for du er så gøy å leke med!"

22 år og ute på topptur. Vi har rotet oss langt inn i en egen verden hvor det finnes alver, og hver stein kan være et spor om hva som har skjedd. "Dette er menneskeblod," sier jeg alvorlig, og peker på et tre med rødt merke. Andrea stopper opp midt i bakken, og ler av den merkelige samtalen vår. "Det er så gøy at du er med på sånne samtaler som dette her." 

Jeg kom plutselig på disse to små minnene om ting Andrea har sagt om meg, og som faktisk har betydd utrolig mye. Noen enkle ord, sagt i riktig tid varmer noe helt enormt. Det skal ikke alltid så mye til for å glede andre, og for å gi et kompliment som kanskje huskes resten av livet. Så vær litt på jakt de neste dagene, når du treffer dine nærmeste. Hva er det du liker ekstra godt med dem? Si det, da vel!

 


 

FlaksebilderJeg trodde først det var en helt vanlig svane, men det var liksom noe som ikke stemte. Det tok en liten stund før jeg så hva det var: en hvit hegre! Etter litt googling fant jeg ut at min flaksende venn var en Egretthegre, som er ganske sjelden i Norge. Artig at den fløy rett over meg, så jeg fikk noen ganske ok bilder :) 

Meanwhile, on the ground.... 

Ingrids Fridag

Helt uventet fikk jeg plutselig en fridag! Det er en litt uvanlig uke, og elevene mine gjorde andre ting. Siden jeg jobbet litt ekstra på onsdag og torsdag, kunne jeg ha fri på fredagen! 
Jeg stod opp i 7-tida, og ble sittende lenge og bare våkne i mitt eget tempo mens jeg vekslet mellom Hay Day på mobilen, og strikketøyet. Så var klokka blitt ni, og jeg hadde enda ikke gjort annet enn å tenke på alt det jeg kunne bruke fridagen på. Så jeg bestemte meg for å skrive en liste, og så prioritere.  Lista kom fort: SOAP, vaske opp, lang skogstur med hunden, strikke genser, sy ryggsekk, og få ryddet huset til Thomas kom hjem. Og når jeg tenkte over det, kunne jeg faktisk få til alle tingene!

STRIKKING

Jeg hadde jo allerede startet med strikking. Nå er jeg helt ferdig med mønsteret, og skal begynne på den gråe bolen på genseren. Er spent på om jeg klarer å fortsette like ivrig når det blir litt mer ensformig...

 

MAT

Når klokka nærmet seg 10 kjente jeg magen rumle, og laget meg nudler. Og ja, jeg tok på basilikum kun fordi bildet skulle på bloggen. Og ja, jeg vet at nudler ikke er sunt, men jammen er det mye bedre enn brødskive til frokost...

 

SOAP

Jeg leste dagens kapittel i bibelen. Holder for tiden på med Korinterbrevene. Der er det mange skatter å oppdage. I morgen skal jeg lese kapittel 13, som er et av mine favoritt-kapitler i hele bibelen. Kjærlighetskapittelet. Men 1.kor. 12 er faktisk også veldig bra!  (PS: les om hva SOAP er HER)

 

OPPVASK

Så tok jeg oppvasken mens jeg hørte på noen meget bra podcaster fra Sentrumskirken. Det var MYE oppvask. Men godt å være ferdig med. Fikk også støvsugd gulvene, og vasket og lagt sammen klær.

 

TUR

Nå hadde klokka blitt 11, og jeg var ganske fornøyd med hvor mye jeg allerede hadde fått gjort! Jeg og Chessie tok oss god tid på tur i skogen. Vi nøyt finværet, og landskapet som sakte blir mer høstfarget. 

 

SYING

Når jeg da kom tilbake, tok jeg fatt på et syprosjekt som har ligget på vent lenge. Jeg begynte på dette en gang for mange uker siden, og mistet litt piffen. Men nå fikk jeg fart på ryggsekk-prosjektet, og ble kjempefornøyd! Bilder av ferdig sekk kommer etterhvert. Men da jeg så på klokka fikk jeg sjokk! Jeg hadde sydd i fem timer, og enda ikke spist noe mer enn nudlene til frokost.... 


KJÆRESTEKVELD?

Klokka var 6, og det var kun en times tid til mannen kom hjem. Jeg skulle jo ønske at jeg kunne skryte av en flott, hjemmelaget middag når han kom hjem, men det ble grandiosa (-100 husmorpoeng). Vi hadde planlagt filmkveld og kos, men var begge så slitne at vi heller ble enige om å legge oss tidlig. En typisk kveld nå for tiden, med andre ord!

Thomas har jobbet mye overtid i det siste, så nå gleder vi oss begge til å komme oss litt vekk i høstferien om en ukes tid. Det trengs :)

 

Og dagens tips er vel at du kan rekke utrolig mye dersom du planlegger ørlite i forkant :) I dag er vi i bryllup, så vi får ikke gjort så mye annet. Men dagen skal absolutt nytes til det fulle :)

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits