oktober 2015

Planer om julekjole...


2012                                                               2013                                                             2014     
De tre siste årene, etter at jeg begynte å sy, har jeg hatt hjemmelaget kjole på julaften. Det begynner nesten å bli en slags tradisjon. Så nå har jeg begynt å tenke på hva jeg kan få til til årets kjole. Jeg vurderer å lage paljettkjolen som jeg ikke fikk til i fjor. For eksempel har jeg sett på dette stoffet fra ebay. Er rødt for crazy? Bør jeg gå for gull, sølv, eller svart - som er litt mer safe?


     
De to bildene over er ikke mine. Det ene viser stoffet jeg vurderer å kjøpe på ebay, det andre viser omtrent hvordan jeg ser for meg kjole-modellen. Stram øverst, og løs nederst...

Og blir det helt krise, kan jeg jo bruke den siste kjolen jeg sydde. Den er også ganske julete i fargen (men ikke såå penslig).


Har du noen gode tips? Hvilken farge synes du jeg bør velge? 

Oppussing: Gangen før og etter


 

Vi har lenge drevet med å pusse opp gangen. Dette er på en måte første runde i oppussingen. Når vi får litt mer penger skal vi bytte det elektriske, og legge veggplater. Men først skulle det altså en kosmetisk endring til. Gangen var gult med gulnet tak. Her er et førbilde mot (det røde) kjøkkenet:Nå ser det sånn ut i (nesten) den samme vinkelen. Vi har malt trapp, vegger og tak (det vil si: Thomas har malt). Og lagt inn litt koselige detaljer.

Her er gangen oppe før vi flyttet inn. Gult(mørkere enn på bildet), og åpent inn mot det blåe hobbyrommet. Ellers ganske tomt og kjedelig.

Nå er toppen av trappa pyntet med selvtatte bilder og drivved-hyller som mannen lager. 

 

Dette før-bildet ble tatt mot badet (som du kan se den enorme forandringen på HER.). 

 

Og her er et bilde av denne veggen nå. Det ser litt dystrere ut, siden det var mørkt ute da jeg tok det. Men det er faktisk veldig mye bedre! Over skohylla henger speilet Thomas har laget, og der henger også litt peppermynte til tørk, som jeg skal bruke i te. 

 

Nedenfor kan du se noen av detaljene. Trappa er min store stolthet: den er "tapetsert" med stoff i mange ulike farger. Ellers har vi hyller og speil laget i drivved av Thomas, og en stor, nydelig gammel symaskin som vi fikk på den lokale gisbort-gruppa på facebook. Den er pyntet med en liten plante, og en heklet elefant. 

Neste skritt på oppussingsfronten er nytt gulv i gangen (det er så grusomt det vi har). Deretter går vi i gang med tv-stua. Det blir det første rommet oppe som vi tar tak i (har enda to røde og to blå rom). Hva synes du om forandringen?

Noe mer vi kunne gjort for å få det enda koseligere?

DIY Pysjbukse

Mitt siste syprosjekt var en pysjbukse som jeg har planlagt å sy lenge. Stoffet kjøpte jeg på ebay av selgeren Tiaknight. Det er tykk og myk polarfleece. Jeg tror ikke jeg skjønte hvor mykt og deilig det var før buksa var ferdig. Det er den beste kosebuksa jeg har, for å si det sånn. Dette er et kjempe-enkelt nybegynnerprosjekt. Mønsteret er fra S&S, og består kun av 4 deler. Hvis jeg syr en slik bukse til, kan jeg lage en tutorial, for dette er virkelig et gøy prosjekt som alle kan få til. Spør hvis du lurer på noe, og kast deg uti det. Totalprisen for dette prosjektet er ca 150-200kr. Det koster litt med det fine stoffet, men det var virkelig verdt det!

Grisen Bacon

 

 

Var så heldig her en dag og fikk hilse på den utrolig søte, lille grisen, Bacon. For en sjarmør! Jeg lar bildene tale ganske for seg selv..

Bacon spiser...

 

Bacon vil ha kos...Bacon flørter...


Haha! Jeg får nesten lyst på gris selv, jeg :) (men driver faktisk helt seriøst å vurderer geit...)

4 Rare ting på blogg

I dette innlegget har jeg samlet litt ting som folk gjør på bloggene sine,  som jeg ikke helt skjønner. Det er rart hvordan et bloggsamfunn kan dannes, og ha så mange rare regler for hva som er "normal" oppførsel. 

1. Beklagelses-syndromet. Jeg forstår virkelig ikke vitsen med å starte et innlegg med "beklager at jeg ikke har blogget hele helgen." Leserne er ikke dine arbeidsgivere: de tapte ikke noe på det. Mener du virkelig at bloggen din er så viktig for andre, at de gråt en skvett da du ikke blogget i går? Skriv heller når du vil og føler for det. Ikke ha dårlig samvittighet for noe andre ikke legger merke til en gang. 

2. Spille på sex. Jeg misliker sterkt den sterke trenden på blogger til å spille på sex. Hvorfor ta bilde med morgenteen uten bukse (riktignok med en oversize genser på)? Hvorfor passe på at ikke stroppene vises når du egentlig tar bilde av dagens makeup - for å gjøre bildet litt mer triggende kanskje? Hei, jeg skjønner jo at det funker. Det er en grunn til at mange av toppbloggerne ligger der de er. Men er det virkelig verdt det? Og hvilket budskap sender du til verden - til leserne dine - om hva som er viktig. 

 

3. Innlegg rettet mot enkeltmennesker. Det er klart at vi liker å skrive om det vi tenker på. Men hvis du skriver et innlegg til èn person (han som irriterte deg på bussen i dag?), kan det kanskje tenkes at det blir litt kjedelig for andre å lese. Et godt eksempel er hvis denne personen er død. Jeg mener: jeg skjønner at du savner bestemor som døde for et år siden. Men hun leser nok ikke bloggen din, og ja. Det blir litt intimt, og lite relevant for oss andre å lese om hvordan du savner pannekakene hennes. Hva er egentlig hensikten med innlegget? 

4. Spørsmålsrunder. De evinnelige spørsmålsrundene. Jeg må vel innrømme at jeg har prøvd det selv. Men å lese spørsmålsrunde-innlegg er sjelden interessant, ofte alt for langt, og mange ganger virker det som om spørsmålene er helt random. Det virker som om du bruker spørsmålsrunden fordi du ikke har noe interessant å skrive om selv. Skriv heller "5 fun facts om meg" og svar enkeltpersoner på spørsmålene de stiller, dersom det er relatert til innlegget ditt. 

Det er nok enda flere ting som er merkelig med bloggsamfunnet - jeg ser ikke en gang alt fordi jeg er så inni det selv. Men det er ganske rart å tenke på egentlig...Har du noen lignende ting som du har reagert på? :)

 

Don't spend today worrying about tomorrow

 

 

Nå er det lørdag, og lørdag er en perfekt dag til å nyte livet. Mine planer for dagen er Get Together Party med ungdommene på Betania i kveld - og på formiddagen skal det lages 150-200 godterispyd for anledningen, samt noen koselige bibelvers-bibliotek som skal henge på doene.  

Resten av dagen er litt åpen. Vi vurderer skogstur, fisketur, og rydding i huset. I går fikk vi til en liten fisketur, og endte opp med en makrell, en sei og en lyr. Ikke verst fangst for en halvtimes tid! Når jeg sløyet seien fant jeg en lang svart teipbit, og to små skjell i magesekken. Stakkars fisk! Var proppfull... Så nå er vi i gang med å fylle fryseren for vinteren med kortreist, supersunn og gratis mat :) Det føles godt!


Hva bruker dere lørdagen på? :)

Høsten på sitt vakreste i Sør-Tyskland

 


Den siste "utflukten" vår i Tyskland var til slottet Linderhof. Det var et ferieslott for Ludwig den andre av Bayern (se mer av slottene hans i dette innlegget) Dette var en nydelig tur: mest på grunn av den skjønne naturen i området. Til og med i oppholdsvær var høsten nydelig :)


De fleste dagene i ferien ble tilbrakt hjemme hos Johnny og Miriam, men det er på utfluktene bildene tas, så det er der det blir blogget mest. Men jeg må også få nevne at det var fantastisk koselig å få tilbringe ferien med så herlige folk. Vi fikk også være med på litt av en husgruppe, og fikk se mye av Tyskland, og misjonsarbeidet som Johnny og Miriam driver der. (Les bloggen deres HER). Nå har jeg endelig tømt meg fra bilder av turen, så nå vil bloggen gå tilbake til litt mer hverdag, hobbyprosjekter og lignende igjen. Følg meg også gjerne på instagram (Ingrid0123) om du vil ha litt mer up-to-date-oppdateringer og kun de beste bildene. 

Tysk småby-idyll!
Her har jeg samlet litt bilder fra enda en utflukt vi tok da vi var i Tyskland. Det er virkelig småbyene i Tyskland som er det koselige, og Oberammergau er intet unntak. Her finner utsikt mot alpene, og en kjempekoselig liten julebutikk...

Jeg fikk skikkelig julestemning!  Men prislappene gav meg tålmodigheten jeg trengte til å vente med storhandelen...


FOR et koselig sted! Jeg kjenner jeg blir klar for gløgg og pepperkakebaking bare av å se på bildene!

 


 

Etterpå tok vi også et stopp ved klosteret Benediktinerabtei Ettal. Koselig sted. Dumt vi ikke fikk se de barberte munkene...


 

Vi ble anbefalt å besøke grense-byen Garmisch-Partenkirchen som ligger nær Østerrike. Her finner du tysk idyll på sitt beste med de nydelige Alpene som bakteppe. Det er dessuten flust med isbarer, og hvert tiende år kan du endatil være med på et enormt julespill som skjer i byen hvor alle innbyggerne deltar som statister. 

Her har vi en innfødt! 

Men ute var det enda friskt høstvær. Vi nøyt pinte oss igjennom en god hjemmelaget iskrem hos en av de mange flotte kafeene, og skyndte oss kalde videre...

Enda var det et stopp til på turen som kommer i neste tyskland-innlegg....

Vi venter nummer to...

Vi har tenkt på det lenge, men nå har vi endelig bestemt oss. Det var på tide med barn nummer to. Det er jo mye ansvar og sånt. Man får jo på en måte et liv lagt i hendene. Men vi var modne for utfordringen, og nå kommer snart et brev i posten med mer info om vårt nye fadderbarn, Mithu. Hun er i fra Sri Lanka, og på grunn av en relativt lav sum i måneden kan hun nå få mat, utdanning, og muligheter.
Vi har en gutt i fra før, Mugisha fra Rwanda. Han er et par år eldre, og helt siden vi fikk ham, har jeg tenkt at jeg skulle få en jente også så fort jeg begynte å arbeide, slik at vi fikk litt mer penger å rutte med. Fadderbarna har vi gjennom den kristne organisasjonen Compassion, som hjelper barn i de fattigste områdene i verden. Vi får jevnlig brev fra fadderbarnet vårt med mer info og tegninger, og vi kan sende brev til ham så ofte vi vil. Du har kanskje lagt merke til "reklamen" for compassion til høyre på bloggen. Har du noen hundrelapper du kunne avse hver måned? Klikk deg inn, og vurder det sterkt. For du har faktisk muligheten til å forandre et liv her :)

Frem til nåtiden

Jeg driver enda å poster masse bilder fra Tysklandsturen vår som er over en uke siden. Men det er utrolig hvor mye man opplever på få dager når man er på reise! Kamera glødet nesten der i noen dager... Men det er ikke så rent lite som skjer i nåtiden heller. 

 

* Vi passet den lille hunden Sara mens eierne var på sykeshuset i noen dager. Kjempekos! 

* Jeg har sydd! Så fort jeg får lagt inn bildene kommer resultatet av mitt siste, herlige, myke prosjekt!

* Det var greit å komme tilbake på jobb etter en herlig uke med ferie. Helt til første helga da jeg våknet med tett hode og tung kropp. Har fortsatt med litt feber, konstant hodeverk og en klissen foss ut av nesa. Driver enda å kommer meg, og kjenner at jobb er et ork å komme seg igjennom (det vil si: mandagen var grusom. Har ikke kommet lenger). 

* Vi ommøblerte stua. Skulle egentlig bare snu sofaen, men da det ikke var vellykket snudde vi opp ned på alle møblene i stua. For et arbeid! Men resultatet ble ganske bra :)

* Kos. Når jeg er syk unner jeg meg også litt ekstra. Som hjemmelaget peppermynte og ingefær-te på morgenkvisten, skumbad, eller kakao med krem om kvelden sammen med mannen i mitt liv. Man må faktisk finne gode ting, selv på litt sure dager... Fyr i peisen og stearinlys hjelper faktisk en del på humøret :)Enda vil det komme noen tilbakeglimt fra Tyskland. Stay tuned...

Roadtrip: Endelig fremme - og en utflukt

 

 

Etter tre dagers kose-kjøring var vi endelig fremme i Kaufbeuren, hvor vi skulle tilbringe de neste dagene. Målet for turen vår var å besøke Johnny og Miriam, et vennepar som er misjonærer i Tyskland. "Kan man være det, da?" Tenker du kanskje.  Tyskland har faktisk under 1% evangeliske kristne, så de trenger virkelig hjelp! Europa må ikke bli glemt når man tenker på å spre de gode nyhetene om Jesus - og heller ikke ditt nabolag, din klasse, din arbeidsplass... Men ok. Nok om det. Vi skulle nå i hvert fall til Johnny og Miriam, og hadde med oss litt forsyninger fra Norge (inkludert superchips, kålrabi, og et digert miksebord som tok halve bilen). 

På bloggen Missionbug, kan du lese oppmuntrende rapporter om hvordan arbeidet til J&M går for seg. Bloggdesignet ble oppdatert (av mannen) mens vi var der i høstferien; så vi fikk i hvert fall gjort litt nytte for oss. Nedenfor ser du et bilde av huset deres. De leier i første etasje. Det er veldig vanskelig å kjøpe seg hus i Tyskland, for boligprisene er nesten så høye som i Norge, mens lønningene er mye lavere. 

 

Etter å ha fått slappet litt av hjemme hos Johnny og Miriam, skulle vi ut på utflukt. Og den første stoppen var eventyrslottet Schloss Neuschwastein. Dette slottet er spesielt kjent for å ha inspirert Walt Disney da han tegnet slottet til Askepott. Ganske stilig! 

Overalt krydde det av (hovedsaklig asiatiske) turister med kameraer. Høsten viste seg fra godsiden med knallsterke farger og litt bitende frisk luft. 

Det var "eventyrkongen" Ludwig den andre av Bayern som fikk bygget Schloss Neuschwanstein fordi han synes det var litt lite med et slott - Han hadde allerede et som lå tvers over dalen. Faktisk hadde han på det meste 4 forskjellige slott. I dalen i mellom ligger alle husene til tjeneren hans. Det var i denne lille byen vi befant oss mens vi nøyt utsikten mot begge slottene.  

Etter å fått litt vel mye "frisk" luft (kanskje et bedre utrykk ville vært: ubehagelig kald), kjørte vi ti minutter videre, til småbyen Füssen, som er en av Tysklands mest besøkte. Denne ligger helt på grensen til Østerrike, slik at man faktisk kan tusle over grensa. 

Byen var fargerik og søt, og har som Tyskland oftest har: kjempegode bakerier og isbarer. Vi nøyde oss med noen bakervarer i det litt-for-kjølige været.


The whole world is ours!

Her har jeg litt flere bilder fra neste etappe på roadtripen. Vi er fremdeles i den idylliske middelalderbyen Rothenburg ob die Tauber, og tar oss en hyggelig kveldstur, Thomas og jeg. Det ble en del artige bilder med Thomas sitt fisheye-objektiv. Og herlig å bare vandre rundt i en ukjent by uten mål, mening, eller tidsbegrensninger. Vi nyter det!


 

 

Neste morgen skal vi lenger nedover i tyskland igjen. Men først må vi legge en plan for frokost. Gjestehuset tilbyr nemlig ikke det.  Vi oppsøker en matbutikk - siden matbudsjettet er blitt overtrukket mangfoldige ganger allerede. Kjøper ferske rundstykker (det er tyskland kjempegode på!) og frukt og pålegg, også kjører vi litt ut av byen til en koselig kirke. Her setter vi oss for en morgenpiknik i finværet!


Med utsikt mot Rothenburg....
Lenger nedover tok vi oss flere stopp - blant annet for å finne en og annen geocache. Veldig kjekt å se litt mer enn bare motorveien!

For å avrunde innlegget tar jeg bare med dette bildet av et bilde jeg likte utrolig godt! Hadde det ikke kostet så mye, hadde jeg jammen meg vurdert å kjøpe det!

Ved slutten av denne dagen (som forøvrig er en mandag) var vi fremme i byen vi skulle til: Kaufbeuren. Mer om det i et annet innlegg: jeg vil jo ikke drukne dere helt i bilder, heller. 

Tusen Hjem

"Smågrupper i menigheten."

Boktittel: Tusen Hjem

"Tusen hjem - smågrupper i menigheten" av Øystein Gjerme

Forfatter: Øystein Gjerme

  

Innhold: Boka handler om kristne smågrupper (aka bibelgrupper, bønnegrupper, husgrupper, jesusgrupper, cellegrupper...). Gjerme har skrevet en solid haug med tips og anbefalinger til hvordan en gruppe kan bli vellykket. 

 

Min mening: Jeg likte boka fra første stund. Jeg er selv leder for en smågruppe med tiendeklassejenter og fikk mange gode ideer og aha-opplevelser underveis. Det var virkelig inspirerende, og jeg har savnet en sånn bok tidligere. Lettlest og praktisk var den også.

Terningkast: 6. Midt i blinken for meg. Jeg anbefaler den til kristne er/muligens vil bli gruppeledere for et husfelleskap.

BildeKilde

 

 

Roadtrip: Rothenburg Ob Die Tauber

'

 

Inn gjennom den lille åpningen i porten ovenfor, ville GPSen ha oss. Vi var lenge overbevist om at ikke biler kunne kjøre der, helt til en bil jaggumeg smatt innimellom allikevel. Og vi etter. Og da tok det ikke lange tida før vi fant hotellet vårt som var innhyllet i de søteste middelalderbygg i allverdens pastellfarger. Det vil si, vi hadde jo ikke bestilt noe hotell. Men vi fant et som lot oss sove og dusje for under 700kroner. Taken! (er det bare meg som synes dette er urimelig dyrt?)

 

Rommet vårt lå i andre etasje av en kinarestaurant (mmm, the smell), hos eiere som ikke kunne et ord engelsk (forstod verken Room eller Check out), og kun enkelte begreper på tysk. Men vi klarte oss fint (i og med at jeg begynner å bli skrekkelig god på tysk: Ehm... Zimmer...?) Rommet hadde blåe, skranglete, men sjarmerende møbler. Vi var egentlig bare fornøyd med å ha et sted å sove. Men først: vandring i byen!


Her snakker vi europeisk idyll, folkens! :)
Dette var en skikkelig koselig by, og da var det skikkelig koselig å vande i den med min kjære. Vi var begge like opptatt av å ta bilder og forevige de trange gatene og fargerike husene, og det er veldig herlig. Er ikke like gøy å ta masse bilder hvis alle andre tripper for de vil videre...

Men hvis du er på vei nedover Tyskland, og skal helt til bunns, er dette virkelig en perle! Den ligger nokså nært München, men lenger vest.

7 Tips til bedre selvtillit

Mange unge sliter med selvbildet. De føler seg ikke bra nok, ikke fine nok. Og jeg ser mer og mer at det ikke slutter i tenårene. For mange blir det værre ettersom man blir eldre. Din egen kropp er noe du må lære deg å akseptere. Vi har alle våre ting vi ikke er fornøyde med, og hvis ikke, kan du være trygg på at de vil komme når du blir litt eldre. Så å akseptere seg selv slik en er, tror jeg er skrekkelig viktig. 

Som alle andre er jeg ikke hundre prosent fornøyd med meg selv. Men jeg jobber hele tiden med å fokusere riktig. Og her har jeg samlet noen av de tingene som gjør at jeg har et godt selvbilde på tross av mine mange feil og mangler:

* Ikke se ned på deg selv. Og da mener jeg ikke billedlig talt. Jeg mener bokstavelig. Jeg har alltid vært misfornøyd med magen min som stikker for mye ut. Men jeg har lagt merke til at den stikker veldig mye mer ut når jeg står å kikker rett ned mot den. For eksempel når jeg ser et bilde av meg selv på avstand(slik andre ser deg), er den mye mindre slående. Dette gjelder andre områder også. Ikke bruk masse tid på å studere det du ikke er fornøyd med. Hvis du har altfor tynne og beinete armer, så slutt å fokusere så mye på dem da. Du trenger jo ikke å strekke dem opp hver gang du ser deg i speilet. 

* Flytt fokuset til noe annet. Dårlig selvbilde handler mye mer om fokuset vårt, enn om kroppen vår. Velg å forkaste tankene som kommer om de litt for store lårene, eller håret som aldri ligger rett. Tenk heller på det du er fornøyd med ved deg selv. Ett eller annet er det nok: bare bruk litt tid på å lete! For eksempel øynene kan være noe mange synes er ok å fokusere på. 

* Ikke bruk så mye tid i speilet. Jeg har lært av erfaring at å være opptatt av utseende er noe som øker dersom man mater det (som alt annet). Det vil si, at hvis jeg bruker masse tid foran speilet, så føler jeg at jeg trenger enda mer tid foran speilet. Hvis jeg fikser på utseendet hele tiden, blir det enda mer som må fikses senere. Et eksempel er at de dagene jeg har brukt sminke dagen før, ser jeg trøttere ut enn de dagene jeg ikke har brukt sminke. Et annet er at hvis jeg har sett opp håret ekstra fint, må jeg hele veien oppsøke et speil for å se om det sitter rett. Mye lettere og mer avslappende å ha en hverdagsfrisyre som ikke trenger så mye stell.

* Se hvordan du ser på andre. Jeg tror at vi alltid er "strengest" med oss selv. Men hvis du aldri bryr deg om venninna sine litt for små bryster, hvorfor skal du da fokusere så enormt på dine? Vi ser ikke andres mangler, så hvorfor stresse så med våre egne? Ingen andre har sett at du har for store føtter. De merker det ikke en gang! Og om de gjorde det, hadde de ikke brydd seg noe større (med mindre de sliter med de samme problemene selv, kanskje). Altså: Ikke vær så streng med deg selv. Det ødelegger mest for deg selv, men også for andre (som føler at de  må være like opptatt av utseende som deg.) Bruk heller tiden din til å finne det positive med deg selv og andre. 

* Slett negativ inspirasjon på insta. Fitspiration og lignende har vært hipt en stund. Og ja, det er jo sikkert en viss motivasjon i å se på slanke kropper og kreativt danderte smoothies. Men hvis det gir deg mer dårlig samvittighet enn inspirasjon: slett alt i sammen, da vel. Jeg liker i hvertfall ikke å bli minnet om midjen jeg aldri får hver gang jeg sjekker instagram. Jeg følger heller glade mennesker (søk opp backahshae eller bodyposipanda) eller trøstende og inspirerende bibelvers (se instapray, Jesusdazzle, christianposts...)

* Useende er ikke det viktigste i verden. Det vil falme en gang uansett, trust me. Det er enda viktigere å forme personligheten sin, enn rumpa si (selv om jeg er fullt for trening, altså). Men utseende varer ikke evig. Ikke livet ut en gang. JA, vi kan ta vare på oss selv, men personlighet er viktigere enn utseende. 

* Give yourself some slack. Vi er ikke perfekte, og vil aldri bli det (jeg kjenner skrekkelig mange som har prøvd.) Godta at du ikke er perfekt, men unik og verdifull. Akkurat slik du er, med dine feil og mangler!


Har du noen flere gode tips?

Roadtrip: Pictures from the road

Typisk tysk rasteplass.

 

 

 

Reiseruta på roadtripen vår var som følger: Vi kjørte til Kristiansand lørdag klokka grytidlig, ankom Hirtshals med ferge i tolvtida. Kjørte videre nedover til Randers Regnskov(se bilder her og her) , og så rake veien mot Tyskland. Planen var å kjøre uten en klar plan for overnatting, og det gikk jo omtrent som forventet: litt dyrere enn vi håpte. 

 

Første natta tilbrakte vi på et hotell i Neumünster som ligger langs motorveien et stykke før Hamburg. Det var et helt ok hotell, i et nokså koselig nabolag. Vi var dødstrøtte, og la oss kjempetidig. Ikke noe sightseeing eller lusking i nabolaget her i gården, nei! Etter å ha sluknet som et utbrent telys på kvelden, våknet vi neste morgen klar for nye eventyr. Frokosten var ikke mer enn ok, så vi skyndte oss tilbake på veien. 

Underveis får en se mange rariteter. Som "das verrücktes haus" - et hus som er bygget på hodet. Det gikk an å betale seg inn, men det gadd vi ikke. Vi holdt oss heller til Mc Donalds som lå rett ved siden av (og har gratis WiFi ). 

 

Det er viktig med mange stopp underveis når man er på roadtrip. En gøy ting å gjøre da, er geocaching! Uten gratis internett tok det ikke helt av akkurat. Men jeg fikk noen nye suvernirer, og noen nye smilefjes underveis. (Hvis du ikke har hørt om geocaching, google it). 
Neste stopp var en by vi hadde fått anbefalt på forhånd. Mer om den kommer i et eget innlegg..Regnskogen (del 2)

 

Her er flere bilder fra vårt besøk på Randers Regnskov i Danmark. En del av bildene er litt tåkete på grunn av varmen og luftfuktigheten (som prøvde å overmanne objektivet mitt hele tiden). Men besøket var veldig spennende og artig :) 
Etter å ha vandret en stund i søramerikas regnskog, gikk vi inn i neste boble, som inneholdt dyr fra Asia. Her fant vi vårt favorittdyr så langt: En ape som var veldig interessert i kameraene våre. 

 


Det var også et eget rom hvor man kunne være sammen med kvelerslanger. Det tok litt tid før vi fant en eneste slange der inne, men når vi først hadde sett dem, var de overalt.  

Den siste bobla inneholdt dyr fra Afrikas regnskog. Nå begynte vi å bli alvorlig svette og klamme, og det gjorde kamera også. Så det ble ikke like mange vellykkede bilder her inne. En idyllisk jungelscene.... Eller vent! Hva er det som ligger der nede? 


 

Til slutt tok vi oss en runde ute. Jaguarene lot vente på seg, men vi så mange griser, en del gjeiter, og til og med en vaskeekte panter! (Men fikk ikke noe brukbart bilde av den)

Dette er absolutt et sted jeg vil anbefale andre å besøke: men ikke ta på deg mer enn en t-skjorte (jeg angret). Vel verdt pengene, og den lille "omveien" på vår vei gjennom Danmark.

Og plutselig var vi i regnskogen!

 

 

Hvem hadde trodd at regnskogen var så nær? Du trenger faktisk bare å reise halvannen time inn i Danmark for å finne den! En liten svipptur fra Hirtshals oppdager du altså Ragners Regnskov: Et paradis for hobbyfotografer som oss selv. Du kan gå inn i tre ulike verdener: En asiatisk, en afrikansk, og en sør-amerikansk. De forskjellige regnskogene har forskjellig dyre-og planteliv, og du har muligheten til å komme tett opptil omtrent halvparten av dyrene, som lever fritt i bobla si.  

 

 

Det var utrolig kjekt å være her, men det hadde to bakdeler som vi ikke hadde forutsett: For det første var det villt varmt. Det gikk helt fint i begynnelsen, men når man begynte å klatre oppover tarzan-stiene, steg temperaturen betraktelig. Og svetten silte. Første dag på roadtripen, og Ingrid har allerede svettet ut en av to gensere (jeg satset på fint vær og varme på turen).

Den andre tingen som var utrolig irriterende var at kamera ikke taklet luftfuktigheten. Med èn gang vi beveget oss en anelse oppover, ble hele linsa full av dogg. Og motivene forsvant i tåkedisen. 
Massevis av fuktighet her på øverste hylle, ja!

Ble mye bilder, så jeg fordeler dem utover på noen flere innlegg. 

Thin blue line

"Unlocking your potential and realising your dreams ."

Boktittel: Thin Blue LineForfatter: Christine Caine

  

Innhold: Boka handler om å realisere sine drømmer og sitt potensiale. Christine bruker sin graviditet som et bilde på prosessen man går gjennom når man er "gravid med" en drøm for fremtiden. For at drømmen skal bli født er det enkelte forhåndsregler som må tas, og en del ting som må gjennomgås.

 

Min mening: Boka var sånn midt på treet for meg. Christine skriver forståelig, og bruker gode beskrivelser, men tema traff meg ikke sånn skrekkelig. 

Terningkast: 4. Traff meg ikke helt, men har mange gode poenger. Jeg anbefaler den til kristne som trenger å vokse, og kanskje trenger en visshet i hva som kan være din drøm i livet. 

BildeKilde

 

Jeg ble nok enda mer imponert av boka Ungdomsarbeid av samme forfatter. Christine Caine er et fantastisk menneske, og har mye bra å komme med. Hun er virkelig et forbilde - og hun har virkelig vokst til det potensialet som bare Gud kunne se i fra begynnelsen av. 

Skitt Fiske

 

 

Vi er enda ikke kvitt fiskedilla. Og her en dag spilte været på lag, og fisken med. Ingrid og Thomas ut på fisktur! Vi håvet inn fisk etter fisk, og endte til slutt opp med 14 makrell, og 3 lyr. DA er det gøy å være på fisketur :) 
Hva gjør dere på sensommeren? Er det andre som har høstferie, og nyter gode fridager? :)

6 Ting som gjør turen bedre

Det er noe med å gå tur. Når det er fint, så er det skikkelig fint. Og jeg har etterhvert kommet frem til noen nøkkelpunkter som gjør en helt vanlig tur mye bedre. Så her har du dem:

1) Fint vær. Joda, det finnes klær for alt slags vær. Men det gjør ikke disse klærne like behagelige. Tur er aller best i solskinn, og i 16-18 grader.

 

2) Kamera. Turen blir alltid kjekkere for min del hvis jeg har med meg kamera. Jeg legger mer merke til den vakre naturen, får sett den fra ulike vinkler, og har bedre tid. Dessuten noe å fokusere tankene på.  3) Morgenen. Det er mange fine tider å gå på tur, men den aller beste er tidlig på morgenen, når duggen enda ligger i gresset. Prøv det!

 

4) Belønning. Det kan ofte være motiverende med en liten belønning: En sjokolade, banan, kakao, eller gulrøtter gir ny energi og en god følelse på toppen av fjellet. 

 

5) Venner. Ta med deg noen på tur! Det blir mer sosialt, mer spennende, og du får tilbrakt tid med noen du er glad i.
6) Hunden. Min mest trofaste følgesvenn på tur, er Chessie. Hun er alltid med, alltid i godt humør, og finner alltid de rareste ting. God underholdning, og godt selskap :)


Hva gjør din tur bedre?

De første ukene i arbeid

Nå har jeg jobbet i noen uker som nyutdannet lærer, og jeg liker det virkelig! Læreryrket er like interessant, lærerikt og viktig som jeg forventet! Her er litt av mine forventninger, og hvordan de har blitt innfridd.

*Vanvittig hardt arbeid. Jeg hadde forberedt meg til sene kvelder, og travle helger med planlegging og vurdering. På mange måter stemmer det også; Jeg har mange lange dager. Men det er liksom ikke så slitsomt som alle skal ha det til. I helga har jeg helg, og jeg har klart å balansere det slik at jeg ikke drukner i arbeid.

* Matte, Engelsk, Kunst og Håndverk, og kanskje kontaktlærer? Ut i fra hvile fag jeg studerte, hadde jeg en forventning til hvilke fag jeg skulle undervise i, men det meste ble svært annerledes. For eksempel er 50% av stillingen min norsktimer med flerspråklige elever; et arbeid jeg har tenkt veldig lite på før jeg begynte å jobbe med det selv. Jeg er også veldig spredt: helt i fra første til tiende klasse, og alt i fra spesialundervisning til full klasse.

* Ta med arbeidet hjem? Jeg er egentlig nokså flink til å blokke ut ubehagelige ting. Hvis noen er frekke, fordyper jeg meg i ei bok, og hvis pengene begynner å minke, går jeg en tur for å klarne tankene.  Men jeg var veldig spent på om jeg ville takle alle de triste skjebnene man ser og kommer innom i skolehverdagen. Og jeg har hatt netter der jeg har grublet og tenkt på elevene mine. Jenta som ikke har noen venner. Gutten som ikke klarer å knekke lesekoden slik som de andre i klassen. Jenta som ikke har det bra hjemme. Det er en utfordring: ja da. Men det er også en velsignelse å få lov til å bety noe for disse elevene. 

* Kleint å jobbe med mine gamle lærere. Jeg var veldig spent på hvordan det skulle bli å få mine tidligere lærere som kollegaer. Dette har egentlig gått veldig greit. Selv om jeg ofte føler meg litt "fersk" og uerfaren, så blir ting fort en vane. Nå var det vanvittig deilig med høstferie. Den skal nytes ett hundre prosent! Gleder meg stort :)

Tiden må bare strekke til...

Det er kun to dager igjen av uka, og tiden strekker ikke til. Før vi reiser på  lørdag, skal vi rydde huset, pakke, rydde bilen, bli ferdig med alt av bandøvelser og møter. Og det er liksom bare ikke nok tid til å få gjort alt. Men ok. En dag av gangen. I dag skal jeg på jobb, til legen, på øvelse med lovsangsteamet, og så på ungdomsstyremøte. Så er det leggetid. Må få skvist inn noe spising, og helst husarbeid innimellom hvis det går. 

I morgen har jeg litt mer fritid. DA skal alt resten gjøres. Heldigvis har vi fått pass for hunden (mamma) og mine nye kjæledyr: sea monkeys'ene (Andrea). Så dyrene lider ingen nød. Skal forresten vise dere sea monkeys'ene når de bare har blitt store nok til å ta bilder av. De er noen søtinger :D haha!

Nå gleder jeg meg skikkelig til en ferietur med mannen min :)

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits