oktober 2014

Choose your battles

Jeg kjenner at jeg noen ganger blir litt oppgitt over alle ting man skal gjøre. Alle ting man skal være. For det er liksom ikke nok å studere 100%, og jobbe en del på siden, holde kontakten med alle vennene, og dulle litt med mannen når det trengs. Nei man skal i tillegg spise sunt. Og man skal trene. Variert, så klart. Og så skal man ikke handle noe som ikke er fairtrade. Og man bør helst være vegetarianer (vil du at dyrene skal lide??). Nei stryk det; man bør være veganer. For melkekyrne lever også trangt. Dessuten er ikke laktose bra for deg. Eller fett eller sukker eller kunstig søtning eller kalorier.

For å ikke snakke om at man skal være omtenksom. Man skal spørre hvordan andre har det, og hvis de svarer frekt, skal man være forståelsesfull. Man skal møte hat med kjærlighet, og huske å holde kontakten med alle gamle venner fra ungdomsskolen - for de holder jo aldri kontakten med deg. Er du kristen? Da må du jo også huske å prioritere tid med Gud, og tid med andre kristne. Og tid med venner som ikke er kristne. Og hvis man har barn blir karusellen tjue ganger raskere; da må man passe på maten de får i seg, klærne de har på seg, vennene deres, vanene deres og fritidsaktivitetene deres. For ikke å snakke om skolen, og mye mye mer.

Poenget mitt er vel at verden har enormt mange ting som er viktige. Vi blir dradd mellom å kjøpe de perfekte julegavene, og å spare til fremtiden. Og jeg kjenner på hvor viktig det er å sette seg ned noen ganger, og bare bestemme seg for å sortere ut noen få ting som er viktige. For alt kan ikke være like viktig. Da drukner man i sine egne og alle andres forventninger. Og ikke misforstå meg; dette er gode ting. Men noen ganger må vi la enkelte ting ligge til fordel for noe annet.

Nå kjenner jeg at ting spisser seg til for meg. Jeg vil så gjerne hekle tre engler til dagen for å nå 10 000kr til veldedighet-målet mitt. Jeg vil så gjærne komme tilbake til gode kostholdsvaner (de er helt på bærtur for tida) og jeg vil så gjerne være en ok student, og en perfekt kone, venn, kristen, søster og datter. Men jammen kan det være vanskelig å vite hvilke kamper man skal velge å kjempe for noen ganger...

Hva er de viktigste prosjektene, eller målene dine for tida?
 

Date Night med fem par!

Fredag (for snart en uke siden) arrangerte vi Date Night i leiligheten. Vi hadde invitert fem par til å komme å ha fempeldate (?!) med oss. Kvelden startet elegant med tapas, som mennene (stort sett) hadde laget. Det var mange lekre retter, og mye gøy å smake på!

Da maten var ferdig hadde vi litt program i vente. Første punkt var en Quiz hvor parene innad konkurrerte om hvem som kjente den andre best. Til slutt talte vi sammen poengsummene i hvert par, og kåret et taper-par som fikk en super bok om kommunikasjon i forhold(les om boka her). Det gøyeste med quizen var nok bonus-spørsmålet der alle som ville kunne skrive et dikt til sin utkårede, og få ganske mange poeng dersom de andre likte diktet. Det ble utrolig mye latter og gøy ut av dette!

 

Var forresten litt skuffende da Thomas klarte å bomme med ett år på dagen vi ble sammen. Men ikke værst at han husket riktig dato, da :)

 

Neste underholdningsinnslag var en "kyssekonkurranse" hvor alle parene beskrev sitt mest kreative, kleine og romantiske kyss. Vi kåret en vinner i hver kategori som fikk diplom :) Igjen: masse latter og kos!

Jeg var i hvert fall utrolig fornøyd med denne hyggelige og vellykkede kvelden som endte med at vi ble sittende å prate og kose oss med kake til langt på kveld :)


 Så herlige venner vi har!

 

Kan du sy en regnjakke?

Nå har jeg sydd enda en regnjakke, denne gangen til svigermor Bente!

Jeg synes det er utrolig gøy at jakken er såpass enkel å få til! Dette er faktisk noe DU kan klare. Bare klikk deg inn på bloggen SyDetSelv, så finner du en fremgangsmåte som er tusen ganger bedre(=enklere) enn det som står i mønsteret. Og jeg synes den røde fargen var herlig til en regnjakke.
Nå syr også venninna mi, Andrea, denne jakken. Hun mangler bare glidelåsen nå, og har aldri sydd før - det er enklere enn du tror :)Mitt neste syprosjekt er en regnbukse. Men det har blitt en liten pause i sying, siden det skjer så mye for tida. Det er rett og slett ikke tid til sånt!

 

I dag skal forhåpentligvis eksamen ferdigstilles før jeg setter kursen mot Egersund, på besøk til lillebror i ettermiddag.

Sa du effektiv søndag?

Tumler opp av senga, og idet jeg inntar loddrett posisjon faller et skrall av hodeverk på plass i skallen. Søndag morgen.

Jeg tusler inn i stua uten å gidde å kle meg, å kryper under et digert, mykt teppe. Ti minutter senere, når jeg egentlig ikke har rukket mye mer enn å klikke meg inn på de nyeste blogginnleggene på vennelista mi, eller plukke opp strikketøyet, kommer Thomas inn. "Go morgen kjære! I dag tenkte jeg at vi skulle besøke mamma og pappa, og svigers!. Er vi klar om en liten halvtime?" Jeg var omtrent på grensen til å slippe ut et lite stønn.

Dobbelhaka er på plass for anledningen

 

Det er merkelig med søndager, hvordan man blir helt utslitt når man endelig har fri, og anledning til å bare slappe litt av. Plutselig er det umulig å gjøre noe annet. Så det ble vel en time - minst -  Før vi kom i gang med besøksrunden som også ble utvidet til å gjelde bestemor. Og heldigvis våknet jeg litt til liv, og hodeverken forsvant utover dagen.

Etter det var vi bare supereffektive! Klokken ett var det øvelse med bandet, og så hjem å bake. Klokka fem kom et knippe vakre jenter på besøk på Mary Kay sminkeparty :) Veldig koselig! Jeg fikk kjøpt meg et par småting også. Men den kvelden fortjener et eget innlegg. Til slutt vil jeg bare meddele at jeg skal ha eksamen de neste dagene. Torsdag skal jeg levere fem sider med undervisningsopplegg. Så det er vel bare å kaste seg i gang med det :)

Yatzy

"Kameraet er dødt, tomt for batterier, men jeg sikter på dem med tomt magasin. Jente gjør seg til for kameraet, og jeg later som jeg filmer. Gloria er hjemme fra skolen, og jeg bare later som om jeg er der."

"Yatzy" av Harald Rosenløw Eeg

Forfatter: Harald Rosenløw Eeg

 

Boktittel: Yatzy

 

Innhold: Boka handler om Dag Vidar som akkurat har flyttet i nytt fosterhjem. Men selv om han prøver å starte et nytt liv, blir han formet av sitt gamle, som han desperat prøver å grave ned. Boka er skrevet for ungdom.

 

Min mening: Det var herlig å lese noe lettlest igjen, så jeg slukte boka på to dager etter å ha plukket den opp helt tilfeldig, og deretter blitt nødt til å låne den på biblioteket for å fullføre. Lettlest, interessant, og morsom.

 

Terningkast: 4. En kjekk avkobling fra tyngre bøker. Jeg anbefaler den til deg som er ungdom, eller liker ungdomslitteratur :)

 

BildeKilde

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

 

 

Hyttetur med marinert kylling og små mus

 

Forrige helg var vi på hyttetur på den lille hytta til Thomas sin familie, uten strøm og vann sammen med Andrea og Kim. For å komme til hytta, må man ro over et lite vann, men denne gangen bestemte vi jentene oss for å gå rundt. Naturen viste sin beste side, og vi kom frem idet guttene hadde tent bålet, klar for å grille...


Måtte ta bilde av denne søte potetkjelleren. Utrolig sjarm!

 

Plutselig kom en mus farende ut av et hull i hytta. Den spratt nervøst bort til det nytente bålet, og gjemte seg mellom gress, blader og steiner, kun en liten meter i fra oss.


 

Etterhvert ble den lille skogsmusa modigere, og hoppet rundt beina våre med plutselige, kjappe bevegelser. Vi nøyt underholdeningen (spesielt jeg og Andrea). Jeg var spesielt opptatt av å få det perfekte blinkskuddet av musa med kamera. 

Til slutt bestemte musa seg for å gjøre ende på showet, og hoppet muntert nedover skråningen og forsvant. Vi tok det som et tegn på at vi måtte fikse resten av underholdningen for kvelden selv. Vi var begge (vi jentene) enige i at en mus var nok noe av den beste underholdningen man kan ha på hyttetur. Oppmerksomheten ble nå vendt tilbake til grillingen på bålet.

 

Mennene hadde full kontroll. Kyllingen stekte, og risen kokte, og mens vi ventet fikk vi grille oss noen grillpølser på pinne.


 

Når maten endelig var ferdig, flyttet vi inn i (den nå mørke) hytta, tente en haug med stearinlys og hadde et fantastisk måltid sammen.


 

Resten av kvelden var utrolig koselig, natten var ikke noe serlig (sov veldig hardt og dårlig). Neste morgen måtte vi skynde oss ned før uværet kom, og slapp unna med et tynt dryss duskregn på hjemturen. HERLIG med en hyttetur ^^


Sosiale sammenkomster og engleskarer...

Vi har vært uten internet i noen dager, og det var kjekt å se at bloggen har hatt lesere allikevel. I mellomtiden har jeg brukt min nyvunne frihet til å hekle mer og å strikke mer. Har også tilbrakt et døgn i Sandnes hos ei i klassen, arrangert date-night (mer om den senere) og masse mer. Virkelig kost oss, har vi!

Nå er jeg godt og vel ferdig med de første 200 englene (som nevnt, er målet mitt å hekle 300 engler før jul, og selge til den nette sum av 10 000kr til inntekt for gategutter i kenya).

 

I kveld skal vi på ungdomsmøte i menigheten igjen. Det blir veldig stas! Jeg er veldig spent, for i kveld skal jeg være med både i lovsangen, og jeg skal holde en kort tale. Skummelt, men bra.

Håper dere alle får en fortreffelig helg :)

Sunn Chips du enkelt lager selv

Jeg driver å brygger på en sårt etterlengtet, og dypt fryktet godteri-fri periode. Kanskje jeg skal starte på lørdag, og ha 60 godteri-og-brus-frie dager før jul? For å lykkes med noe slikt (for meg, som er vanvittig sukkeravhengig) må man ha klart en del ulike sunne snacks-typer. Så jeg tror kanskje at jeg skal starte med å legge ut noen av skattene som dukker opp innimellom.

Først ut er sunn chips laget av grønnkål. Jeg har laget dette flere ganger, men den mest vellykkede oppskriften har vært fra LindaStuhaug. Kort fortalt bruker du bare små biter av grønnkål blandet med olje og havsalt, og steker dem i ovnen på 160grader i ca 10 minutter. Dette blir en utrolig sprø og artig chips med mindre kalorier, og masse god næring!

I går prøvde jeg meg også på Bakekonas Gulrotchips.Den klarte jeg ikke å få til på første forsøk. Chipsene ble litt for myke. Men smaken var god, så jeg tror jeg vil prøve igjen :)Grønnkålchipsen blir stående som favoritt her. Og det passer jo utmerket at jeg har masse grønnkål i blomsterkassen min enda. Grøss, det blir værre når vinteren kommer....

Har du noen gode snacks-tips? Og blir du kanskje med meg på godte-fritt før jul? :)

Fem punkter om min hverdag

* I dag er jeg i godt humør. Jeg er enda litt i ekstase etter et veldig vellykket møte i menigheten. Det er så gøy å se hvordan Gud virker i ungdomsarbeidet, og hvordan det vokser - både i antall personer og i modenhet. Jeg er rett og slett bare fylt av takknemlighet for alle de herlige menneskene som jeg møter, det flinke lovsangsteamet som vokser frem, og bare for; alt!

* Det har vært en knallhelg! Hyttetur, ungdomsmøte, baking, kjærestekos, og god mat. Og etter en natt på hytta fra fredag til lørdag (hardt og ubehagelig) var det godt å sove i senga igjen neste natt. (Mer om hytteturen senere). Nå er jeg klar for en ny uke!

 

* Jeg har helt vilt mange hobbyprosjekter for tida. Hekler engler, strikker genser, syr regntøy.... og etter det må jeg ferdigstille singletten, snømannen, og mye mye mer. Pluss at det er på høy tid å starte med julepynt-prosjekter for fullt!

* På skolen skal vi tegne en dør hele uka. nedenfor ser du bildet jeg har valgt. Det skal nå tegnes mange ganger, på flere ulike måter.


* Livet er godt. Jeg kan nesten ikke vente til alt som skal skje fremover. Høst. Julestemning. Julekaker, julegaver, julesanger. Kakao. Tepper. Ferie. Ja, jeg bare gleder meg!

 

Min første animasjon laget på Ipad

video:animasjon med skolen uis eventyrskogen


De to ukene før høstferien handlet om animasjonsfilm på skolen (jeg tar Kunst og Håndverk som en del av lærerutdanningen på UiS). I oppgaven tok vi utgangspunkt i et maleri av Edward Munch (Her: Eventyrskogen), og laget en historie med bakgrunn i bildet. Deretter skulle historien formidles gjennom en animasjon som vi laget på Ipad med programmene iStopMotion(animering), iMovie(redigering) og GarageBand (lyd og musikk).Vi arbeidet i grupper på to og to.

BildeKilde

Med kun to uker til å lære programmene, lage kulisser og dukker, samt filming, redigering og lyd, ble jo resultatet så som så. Men vi var veldig fornøyde, og synes at det var kjempeartig å arbeide med.

Har du noen gang prøvd å animere via iStopMotion? -Veldig kjekt sammen med barna!

Hva synes du om resultatet vårt?

 

Hva er dine helgeplaner?


Nå er jeg ufattelig glad for at det endelig er helg! Det har vært en travel uke, selv om skolen egentlig har vært veldig rolig. Men med jobb og alt utenom ble jeg nokså sliten. Og da er det en herlig trøst at vi skal på hyttetur sammen med et vennepar (Andrea og Kim) i fra fredag til lørdag!

 

 

Hytta er uten strøm og innlagt vann, og vi må gå litt, og ro over et vann for å komme frem. Det blir med andre ord en primitiv, herlig grilling-og-kose-høst-tur! Kakao er obligatorisk.


Det første bildet i innlegget er fra en tur til hytta i 2011. De andre er fra en liten skogs-tur med Andrea og Kim for et par uker siden. Resten av helga håper jeg at jeg får tid til masse sying, masse strikking og masse hekling, samtidig som jeg skal på ungdomsmøte, bandøvelse, søndagsmøte og andre kjekke perler :)

Hva er dine planer?

Daniel

" Da de hadde dratt Daniel opp av hulen, fantes det ingen skade på ham, for han hadde stolt på sin Gud. " Dan.6.24.Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig.

 

Tittel: Daniel (27 av 66)

 

Forfatter: Daniel

 

Datering: Mot slutten av 600-tallet før kristus.

 

Innhold: Daniels bok starter med en del historier fra Daniels eget liv, hvorav den mest kjente er Daniel i løvehulen. Men boka har mye mer å by på! For eksempel ar det kjempeinteressant å lese om hvordan Nebukadnesar ble overbevist om Guds eksistens i slutten av kapittel 2. Slutten av boka inneholder profetier og syner om fremtiden som Daniel ser, og skriver ned. Mye av det handler om endetiden, noe som er ytterst relevant nå. Det er også spennende å se linker mellom Daniels profetier, og Johannes' åpenbaring som blir skrevet seks hundre år senere.

 

Min Mening:  Masse oppbyggende og trosstyrkende stoff i denne boka. Jeg koste meg med de meningsfulle historiene og det kraftige, direkte språket til Daniel. Herlig med en litt kort, og mer konkret bok etter en del tyngre bøker.

 Hva leser du om i bibelen for tida? :)

#bibelen #bibel #kristen #tro #litteratur #bøker #bok #visdom


BildeKilde

 

 

 

Skoleprosjekter og andre prosjekter :)

Denne uka på skolen har vi lagt animasjonsprosjektet bak oss, og fokuserer nå på tegning. Etter en del øvingsoppgaver skal vi nå i gang med et større tegneprosjekt som tar utgangspunkt i foto. Så i hele morgen er planen å løpe rundt å ta bilder av dører i ulike settinger. Selv om jeg ser at dette kan bli en litt kjedelig oppgave, vil jeg utfordre meg selv til å gjøre den gøy. Så gi meg en dør, så skal jeg nok finne på noe spennende!

Men i dag, onsdag, har vi fri. Jeg skal jobbe som vikar på skolen, og i ettermiddag kan det tenkes at jeg tjuvstarter litt på dør-prosjektet. Dagene ellers er fullstappet. I hvert ledige sekund hekler jeg engler, eller strikker genser (jippi!). Dette skjer innimellom studier, ungdomsarbeid, venner, mannen, husarbeid, hundepass (for mamma har vært bortreist), og masse mer.Hva gjør DU om dagene? :)

Tantejenta på Overnatting

I høstferieuka hadde Thomas og jeg besøk av niesa vår, Vilde på ni år. Som alltid er hun en fryd å ha i hus.Vi trødde til med masse gøy de to dagene vi var sammen. Og de gikk som følger:

 

På kvelden laget vi trolldeig sammen. Vi var begge klar på at den nærmet seg jul, så det var ikke fritt for nisser, stjerner og hjerter.

Rare tante...


 

Etter all trolldeigen tok vi oss en hvil med en deilig kopp kakao og koseteppe før det var sengetid.

 

Neste dag startet med en herlig topptur i skogen. Vi plukket med oss Andrea, og koste oss spesielt mye med et slengtau langs stien.
Det var så klart ikke bare Vilde som fikk leke!

På toppen av Fløyknuden fant vi en skatt (geocache). Stor stas! :D (btw ligger jeg på ca 67 cacher nå, og målet mitt er 100stk innen utgangen av 2014)


Vel hjemme fra turen var vi klare for å male trolldeig-tingene våre som hadde stekt seg godt om natten.
 

Og mens Vilde ferdigstilte sine nydelige mesterverk, laget jeg Komler (raspeballer) til Mamma, Svigermor og Mannen min. Skikkelig koselig - og jeg følte at kone-statusen min vokste flere hakk (for å ikke virke som om jeg mener dette helt seriøst og overlegent, må jeg bare presisere at de aller fleste andre dager taper jeg konepoeng rett som det er. Alle må da kunne vinne litt innimellom også :)

 

 

Sy din helt egen Regnjakke!

Dette var et syprosjekt jeg gledet meg veldig til å kaste meg uti. Kunne jeg klare å sy i et helt ukjent stoff, og få noe brukbart utav det? Etter å ha betalt i dyre dommer for alt jeg trengte, og en del mer, var jeg klar, men litt smånærvøs for å komme i gang. Inspirasjon og hjelp til å forstå oppskrift fant jeg på bloggen SyDetSelv.

 

Prosjekt regnjakke ble gjennomført sammen med min syvenn, Bente. Og jammen meg fikk begge to det til! Det var nesten for godt til å være sant! Mange spør om ikke regnjakken lekker i sømmene, men det tror jeg ikke. Har ikke merket noen ting til det i hvert fall. Stoffet er også utrolig behagelig, veldig lett og med litt stretch. Det er helt ærlig en av de mest behagelige regnjakkene jeg noengang har hatt. I tillegg kan man jo velge farge, glidelås og andre detaljer når man syr den selv :)

 

Til forskjell fra regnjakken til Sydetselv, sydde vi også inn en strikk i ryggen som gjør at jakken svinger litt mer inn i livet. Det gir den bare litt ekstra form :)
Det eneste jeg angrer litt på, er at jeg ikke laget jakken med lengre armer. Det BURDE jeg ha tenkt på, jeg som alltid får for korte armer på alt...


Du kan kjøpe stoff og mønster på Stoff og Stil HER og HER.Våre jakker er i fargen Cobolt blå. Stoffet du trenger koster litt under 200kr, også trenger du mønsteret og en glidelås i tillegg. Og ikke glem matchende sytråd ;)

Se (den enkle) fremgangsmåten til SyDetSelv HER.

Kunne du tenke deg å prøve på noe lignende?
Nå driver jeg å leker med tanken på å sy en regnbukse også...

#sy #symaskin #hobby #kreativ #DIY

 

Fotoshoot i skogen

Det er ikke så ofte lenger at vi bare går ut i skogen for å ta bilder av oss selv. Men trenger man nytt profilbilde, så trenger man nytt profilbilde. Så sammen med Yvonne og de to hundene våre, Chessie og Bonzo, gled vi inn i den vakre høstnaturen...

Turen vi gikk tar omtrent en time, og da kjente jeg at jeg går alt for lite tur for tiden! Håper å få gjort noe med det snart :)


Chessie og Bonzo er kjempesøte sammen, og leker så godt :) Herlig!Selv om det er (veldig) vedmodig at sommeren er over, og at vinteren venter, er det mange gode lyspunkt. Som denne dagen. Som høstfarger, kakao, syprosjekter, telys, stormer, tepper, jul og snø. Vi har jo mye godt i vente ^^
Andre som nyter høstnaturen? :)

Åpner hjemmet vårt

Vi elsker å ha gjester. Det er noe med å åpne hjemme sitt. Jeg elsker når andre gjør det, og derfor elsker jeg å gjør det selv; for jeg vet at det blir satt pris på. Det er liksom ikke så mye som skal til heller.

Ett brettspill får for eksempel fort opp stemningen (Her: Ta sjansen, og nei, dette er ikke en brytekamp, men kraftig konkurranseånd. Og ja, de vant.)

 


Og sammen med litt levende lys og noe usunt på bordet, er komboen uslåelig :)

Andre gange er det kjekt å invitere på noe mat. På bildet under her koste vi oss med fylte horn. Det er en favoritt her i huset - skulle bare ønske jeg gadd å lage det oftere :)

 

En annen løsning på hjem-invitasjonen er å invitere på filmkveld. Slik som her koste vi oss masse med "God's not dead." Hadde lenge hatt lyst til å se den filmen :)

Hvordan liker du å invitere gjester? Noen gode tips? :)

Reisedrømmer

 

Jeg har lenge vært reisesyk nå - altså syk etter å reise... Men pengene og tiden samarbeider ikke helt. Så nå overtalte jeg Thomas til å lage en drømmeliste sammen - om hvor vi ønsker å reise. Rekkefølgen er bestemt etter hva som er realistisk, og hva vi har mest lyst til. Og først ut kommer:

London

Jeg ble ikke ferdig med London i løpet av forrige besøk, og har veldig lyst til å reise på en shoppingtur, samt å få med meg en musikal. Jeg ser for meg at denne turen må vente til vår-halvåret, men vi får se...Tyskland

I Tyskland har jeg og Thomas et vennepar, som vi besøkte i 2012 (der vi ble forlovet). Har veldig lyst til å besøke Johnny og Miriam igjen, og å reise i Tyskland med min kjære var jo bare fantastisk :) Denne turen håper vi at vi får til i løpet av sommeren 2015.


 


Afrika

Og så blir reisemålene litt mer eksotiske for min del. Legg bort det praktiske, så har jeg kjempelyst til å oppleve Afrika og Asia. Jeg sjekker innimellom, og har flere ganger funnet afrikaturer til 3-4000kr. Utrolig billig! Så jeg håper at en afrikatur ikke vil vente for lenge med å bli virkelighet...
Bilde lånt av Charlotte :)


Lofoten

Er Thomas sitt ønske. I hodet mitt er Lofoten litt kjedelig, og altfor overpriset. Men Thomas drømmer om å fotografere den vakre, norske naturen på sitt beste..


Thailand

SÅ mange skryter Thailand opp i skyene. Og når jeg ser bildene derfra, kan jeg ikke annet enn å drømme meg bort... Jeg vil gjerne reise til ett litt avsidesliggende sted. Samtidig vil jeg jo oppleve Bangkok også :)
IMG_8731

Bilde lånt fra: RenatesReiser

 

USA

Er også Thomas sitt reisemål, men jeg har så klart lyst til å oppleve statene jeg også! Hvis vi skal til USA, ser jeg for meg at vi trenger en del tid, og at vi må på roadtrip. Thomas sitt store must er Yellowstone Nationalpark, hvor han vil fotografere dyr. Jeg har mange steder jeg vil se, men ingen must, og jeg vet egentlig ikke så fælt mye om stedene i USA for å være helt ærlig...

Bilde tatt i bjørneparken i Flå, Norge.


Bolivia og Peru

Bolivia har jeg alltid hatt lyst til å reise til. Jeg tror det startet med at jeg ble kjent med en flyktningfamiile derfra på ungdomsskolen. Senere har drømmen bare vokst. Peru fikk jeg øynene opp gjennom å lese bloggen RenatesReiser. Wow, for noen vakre bilder, og fantastiske eventyr! Men det er noe med Bolivia som jeg bare MÅ oppleve..Og det skader jo ikke i det hele tatt at menigheten vår har kontakter der nede... Drømmen er nok å arbeide som frivillig i noen måneder med misjonsarbeidet som Helge og Eva driver...
IMG_9577Bilde lånt fra RenatesReiser

 

Nå ble denne lista skrekkelig lang. Så jeg tror jeg bare nevner de siste stedene som kom opp, selv om det nok er (og blir) mange, mange flere...

I hvertfall hadde Thomas et ønske om Island, Svalbard, Canada, Monaco og Paris. Og jeg er jo skikkelig lysten på Asia, som nevnt. De landene som frister mest er India, Burma, Vietnam, Kina...Må nok ta en slags rundtur når vi først kommer oss til Asia...

Åh, alt for mange steder, og alt for lite penger (og tid, innimellom studier, jobber og (kanskje eventuelle) barn.

Hvor har du lyst til å reise? :)

 

 

Blir du med å lage snømann?

Ingrid er i gang med julepynten. Som nevnt har jeg et nyttårsforsett som går ut på å kun ha hjemmelaget pynt på juletreet (med unntak av lysene). Og nå er planlegging og laging i full gang. For eksempel lager jeg disse søte snømennene:Jeg fant oppskrift HER, men jeg laget den litt mindre, så gadd ikke følge oppskrifta.

Nyfarget hår :)

Er visst veldig dårlig til å ta bilder av meg selv, så jeg har ikke fått vist dere håret mitt før nå. Men det nærmer seg nok to uker siden det ble farget nå :P Men i hvertfall har jeg farget håret med billig farge fra Bulgaria (men kjent merke, da). 80 kroner betalte jeg for to pakker med farge, noe som hadde kostet 340kr i Norge ;)Takk til Yvonne som tok bildet :)

 

Slik var håret mitt før, omtrent. Gammel farge var blitt bleket, og etterveksten hadde kommet ganske langt. Dette er et gammelt bilde, men jeg hadde omtrent den samme effekten nå etter en solrik sommer ;)

Bilde tatt av Thomas

Herlig med litt forandring! Eller hva synes du?

 

 

Unfinished business

Endelig fikk jeg og mannen pellet oss bort til IKEA og kjøpt den hylla jeg har hatt lyst på helt siden vi flyttet inn i Juni. ENDELIG kunne jeg få orden på hobbyrommet mitt. Det tok faktisk ganske mange timer å sortere garn, perler, fjær og masse masse mer til et system som kunne fungere. Det mangler nok enda noen småting, og å få ut litt rot. Men jeg er i hvertfall veldig førnøyd med å ha ryddet en del.

Underveis, mens jeg ryddet fant jeg enormt mange halvferdige prosjekter som var blitt etterlatt midt i. Så jeg bestemte meg for å ta et lite innrykk og ferdigstille noen av dem! Her er bilder av de fleste uferdige prosjektene jeg fant...Jeg var faktisk ikke klar over hvor mange det var snakk om :P

1. En gryteklut som jeg lånte av ei venninne for å lage en  lik. Gav opp når jeg kom så langt som dette, fordi jeg ikke trodde den kom til å bli noe bra.
2. Et pannebånd. Dette ble så sykt rart, og jeg hadde fremdeles ingen tro på det, så det gikk i søpla.

 

3. Èn leggvarmer som matcher en genser jeg strikket, men mangler sin make. Restegarnet holder nok til en del leggvarmere til om jeg vil... Dette prosjektet er enda ikke ferdig.

 

4.Egendesignede sokker. Disse manglet bare å feste trådene på. Det er jo egentlig helt teit at jeg ikke har gjort det før :P

 

5. Enda et par sokker med spesielt, egendesignet mønster (jeg ville prøve ut perlemønster, og laget også noen fletter for moro skyld). Disse var egentlig ferdige, men Chessie (hunden til mamma) hadde tygget litt på den ene, og laget et hull. Nå fikk jeg i hvertfall tettet hullet, så sokkene kan brukes.

 

6. Grytekluter. Manglet bare festing av tråd.

 

7. To kjoler som mangler litt sying på stroppene - egentlig noe som tar ti minutter, men jeg har enda ikke gjort det :P

 

8. Små bestemorruter. Vet ikke hva dette egentlig skulle bli, og jeg er nesten tom for tråd, så dette blir nok aldri ferdig.

 

9. En haug med små heklede blomster som mangler å feste trådene på. Kjedelig arbeid :P

 

10. En knall grønn lue. Halvstrikket.

 

Etter mye om og men, ble dette den ryddige hobbyhylla mi. Har enda noen ledige rom som jeg må tenke ut hva jeg vil ha i :) Garnet tar ufattelig mye plass. To av de blå-og-hvite boksene er fylt med garn, samt en korg-dunk med alt uidentifisert restegarn.

 

Små merkelapper gjør det mye lettere å finne igjen ting!

 

Etter ryddingen ferdigstilte jeg noen av de enkleste prosjektene. Og her er resultatet: To sokkepar, og tre grytekluter på en times tid. Det er produktivitet, det!

Blomstergrytekluten ble mye bedre enn ventet, så kanskje jeg kommer til å lage en til en gang... Hvis jeg gidder :P

Andre som har en del Unfinished Business liggende? Kanskje har du mer enn du tror!

 

Perfect Sunday

I går var en helt perfekt søndag. Det er AKKURAT sånn jeg elsker søndager. Jeg var effektiv, og fikk tid til utrolig mye gøy, samtidig som jeg fikk tid til å slappe av og lade opp krefter :)

Dagen startet sammen med min kjære. Og vi bestemte oss raskt for å komme oss ut i det fine været. Sammen med et vennepar gikk vi tur på formiddagen i en skog som dryppet og dampet, og formelig sang til oss. DeiLig!

(Smågodtet var så klart med)

 

Etter turen stakk jeg opp til Bente, og sammen sydde vi ferdig hver vår regnjakke! Den er marineblå, den er hjemmelaga, og den er bare super awesome!

Da jeg kom hjem igjen, hadde vi ikke før planlagt middagen, før Andrea og Kim inviterte oss på middag. Lammesteik! Sjelden har jeg spist en så herlig middag! Vel er vi gode til å invitere folk på middag, men sånne avanserte (voksne) retter får vi visst bare hos favoritt-naboene :D

 

Så bakte jeg noen horn fylt med ost og skinke, før jeg fikk gjester på kvelden. Kjempekoselig! Og vi endte opp med å se Grace Unplugged (trailer her) for n'te gang. Elsker den filmen!

 

Nå er jeg Überklar for en ny uke - høstferieuken! - som startet slik som dette:


#LoveMyLife

 

Kjærlighetens Fem Språk

"Vi må være villige til å lære oss ektefellens primære kjærlighetsspråk hvis vi skal kommunisere kjærlighet på en effektiv måte."

"Kjærlighetens fem språk - hvordan uttrykke hjertevarme overfor den du er glad i" av Gary Chapman

Forfatter: Gary Chapman

 

Boktittel: Kjærlighetens fem språk

 

Innhold: Ekteskapsrådgiveren Gary Chapman deler i denne boken sine viktigste oppdagelser om å få et ekteskap til å fungere. Deriblandt det han beskriver som "en kjærlighetstank" som må fylles opp for at mennesker skal fungere, og "fem ulike kjærlighetsspråk" som er utgangspunktet for de fleste misforståelser i relasjoner. Gjennom å lære seg partnerens (eller barnets osv) primære kjærlighetsspråk kan man unngå å såre hverandre, og utrykke kjærlighet for å fylle hverandres behov, eller kjærlighetstank.

 

Min mening: Dette er andre gangen jeg leser denne boka, og den er fremdeles like nyttig og opplysende. Jeg synes virkelig den er verdt å lese for alle som er i et forhold, eller som kommer til å bli det. Den er forøvrig nyttig i alle relasjoner; til foreldre, barn, søsken, venner. Les den!

 

Terningkast: 6. Lettlest, lettforståelig, og veldig viktig. Jeg anbefaler den til høytlesning sammen med ektefellen din, men den er også en stor inspirason å lese for seg selv.

 

Jeg har som sagt  lest boka for andre gang, og dette var i anledning at vi fikk boka til bryllupet. Det passet meg utrolig godt, for jeg har lenge ønsket meg den... Det går litt sakte med lesing for tiden, men jeg har jammen klart å lese mye av det jeg har kjøpt, så nå leker jeg med tanken på å kjøpe flere bøker igjen. Noen som har en anbefaling?

BildeKilde

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

 

Endelig Helg!

I dag er det utrolig godt å tenke på at det er helg, og det er utrolig godt å vite at jeg har en del tid denne helga til å faktisk slappe av. Hele fredag kveld er faktisk uten planer. Foreløpig.Hele de siste to ukene har vi jobbet med animasjonsfilm, og i går ble vi endelig ferdige. I dag er det premierevisning av alle filmsnuttene til alle gruppene - det blir veldig stas!

En annen ting, som faktisk enda ikke har gått opp for meg, er at det er høstferie nå. Hele neste uke, uten skole! Jeg skal jo jobbe da, men ÅH, så herlig det blir med en uke fri. Igjen har jeg lite planer, bare at vi skal ha et overnattingsbesøk av tante-jenta :) Kos! Hun har jammen blitt mye større etter at jeg tok dette bildet, året etter at jeg ble sammen med Thomas.

Resten av helgeplanene er sying, ungdomsmøte, og en lang, herlig søndag med avslapping med mannen min (håper jeg).Hva er dine planer i helga? Og i høstferien, hvis du ikke er ferdig med den allerede?

Sykveld - del to :)

Som sagt hadde jeg og Bente sykveld i helga som var. Jeg prøvde meg på å sy et søtt baby-hårbånd med sløyfe, og fikk det egentlig forholdsvis godt til! Dette er et perfekt prosjekt til reste-stoff-biter. Oppskriften er HER. Nå er bare problemet at ALLE vennene mine får guttebabyer... Og jeg tuller ikke. Jeg kjenner 4 som har fått guttebaby i år, og et par som skal ha gutt til neste år. Èn jente er alt som dukket opp. Så jeg får vel kanskje overøse henne med slike pyntebånd, eller noe...

 

Imens jeg brukte tiden på babypynt og posepølse, laget Bente seg et plagg. Som ingenting kuttet hun ut sirkler og sydde i strikker til hun hadde et førsteklasses sirkelskjørt som passer godt til vinterhalvåret...

I kveld skal vi sy igjen. Begge skal i gang med Prosjekt Regnjakker! Wish us luck, cause we need it xD

 

Esekiel

"Jeg gir dem et annet hjerte, og en ny ånd gir jeg inni dem. Jeg tar steinhjertet ut av kroppen deres og gir dem et kjøtthjerte i stedet, slik at de kan følge mine forskrifter, holde fast ved mine lover og leve etter dem. De skal være mitt folk, og jeg skal være deres Gud."

Esek.11.19-20Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig.

 

Tittel: Esekiel (26 av 66)

 

Forfatter: Esekiel

 

Datering: 593-573 f.kr.

 

Innhold: Esekiel er en av de profetiske bøkene. Gjennom åpenbaringer fra Gud snakker Esekiel til folket om å omvende seg.

 

Min Mening:  Boka var til tider ganske tung å lese (som byggeanvisningen til tempelet for ørtende gang), men den har også mange interessante historier. Som historien om vannet i kap.47, eller om beina som blir levende i kap.37.

 Nå har det blitt et alvorlog opphold i disse bibel-innleggene. Delvis fordi jeg har vært travel. Delvis fordi Esekiel var en lang og tung bok å lese seg igjennom. Og delvis fordi jeg har glemt litt bort lese-fra-perm-til-perm-greia. Men jeg passer på å få i meg en daglig dose med Guds ord de aller fleste dager allikevel ;)

 

#bibelen #bibel #kristen #tro #litteratur #bøker #bok #visdom


BildeKilde

 

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits