oktober 2013

I Trappa Vår...

Nå kjenner jeg at jeg har hodet litt over vannet igjen. En helg ligger foran meg, nesten innen rekkevidde nå. Jeg vet at den trengs for å lade opp til to travle uker til. To uker med 12-timersdager i praksis og deretter skriving av Lesson Study. To uker som heldigvis snart er over (sånn ser jeg på det, haha) I mellomtiden skal jeg fokusere på denne helga som snart starter. Jeg skal få tid med kjæresten (Endelig! For det har det vært dårlig med i det siste). Jeg skal treffe mine gode misjonærvenner Miam og Johnny som er hjemme fra Tyskland en snartur. Jeg skal skrive en god del på Lesson Study. Lese. Jobbe. Venner. Connect. Håper at jeg kanskje også får tid til å sy litt.

Så, det var en slags oppdatering. Det blir nok mindre bloggetid de neste to ukene, noe jeg synes er litt trist, for jeg har fått en del nye lesere i det siste og har blogget ganske jevnt. Men jeg kommer sterkere tilbake når jeg får hodet helt over vannet (noe som mest sannsynlig vil skje midt i November) I mellomtiden drømmer jeg om bryllup, London og andre, hemmelige ting :)

 

I trappa vår har vi en stemor.

En liten, sta etterlevning fra våren

som har blomstret gang på gang,

mot alle odds på et usansynlig sted

og ikke helt vil godta at det er høst.

Han er som jeg.


Te-Anbefaling

Siden jeg ikke egentlig har tid til å blogge, så vil jeg komme med noe så gøy som en te-anbefaling.

 Jeg er som kjent te-elsker, og litt hekta på å kjøpe nye typer (har et skap fullt).Her er mitt nyeste tilskudd til te-samllingen; Yogi Tea; Sweet Chii. I tillegg til å være veldig annerledes, god og sunn, så er det også den eneste (!) teen jeg drikker uten sukker eller suketter! Du finner den på enkelte Life-butikker og jeg har også oppdaget dem på Coop Mega (så kanskje du bare må lete overalt hvor de har te). MMmmmM

BildeKilde

Nå skal jeg kose meg i ett lite minutt til med teen, så bærer det på skolen :)

 

Overload

I helga koste jeg meg massemasse! Misjonskonsert, Brudeshow og alt mulig. Problemet var kanskje hovedsaklig at jeg ikke fikk et eneste sekund til å tenke på skolearbeid. Nå er jeg litt redd for at de andre i Lesson-Study-gruppa vil drepe meg. I'm watching my back, and I won't go without a fight! I tillegg ble jeg plutselig oppringt for å ta noen vikar-timer den dagen (i dag=mandag=fridagen min) jeg hadde tenkt til å ta igjen skolearbeidet og (nesten enda viktigere) rydde huset før Cellegruppa skal være hos meg i morgen. Men på grunn av denne vikartimen får jeg altså ikke tid til noen av delene. Og for å gjøre vondt værre bestemte jeg meg like godt for å skrive dette blogginnlegget.Hmm... Lurer på hvordan dette skal gå...
Tchüss!

Ikke uvirksom

Ei jente som ikke har noen. Slik føles det. Ei jente som bruker barberbladet for å kontrollere smerten. Smerten over å bli forlatt. Misbrukt. Smerten over å ikke være god nok. Ei jente som daglig vurderer å ende livet sitt. Nå er den jenta som en ny skapning. Smilet er ekte. Arrene blekner på kroppen. Hun vet at hun har venner som bryr seg. En Far som elsker henne.

Gud gir meg ett ord: Trofast. "Han er alltid den samme; Alltid trofast. Hans svikter ikke." Sier jeg litt usikkert. Jeg har nettopp bedt for en kvinne, og jeg ser øynene hennes bli blanke og leppen skjelve en anelse. "Det passer. Spot on." svarer hun rørt. Og jeg overveldes av gleden over at Gud kan bruke meg. Ett enkelt ord, men med Gud har det tånnevis av mening.

Uten innlagt vann og strøm er sommeren uutholdelig varm for sigøynerfamilien. Allikevel presser de seg sammen i det store partyteltet. Gradene stiger fort under den varme duken, som i et drivhus. Men de kan ikke gå glipp av dette. De vil se de hvite, rike menneskene som kommer å viser dem kjærlighet. De vil se om denne Guden virkelig kan ha noe for seg. Familien ser folk strømme frem for å bli bedt for. De hører den gamle naboen som halter fortelle at smertene er borte etter at han ble bedt for. De ser titalls av mennesker som takker ja til Jesus som sin frelser. På tross av varmen, trengselen, bråket og forvirringen kjenner de alle en liten tråd som trekker i hjertet. En liten stemme som sier: "Jeg elsker deg også."

Dette er bare en dråpe av mine nylige opplevelser av Guds kraft. Han er ikke uvirksom. Han forandrer liv. Gir Håp til de håpløse og kjærlighet til de som føler seg forlatt. Det virker kanskje fjernt for deg, men vet du hva? Når du leter etter Gud, så lar han seg finne. Da ser du at Han er langt i fra uvirksom. Han er langt fra passiv, og Han utruster mennesker til å gjøre Hans vilje i hele verden!

"Ha din lyst og glede i Herren, så gir han deg alt ditt hjerte ber om!

Legg din vei i Herrens hånd! Stol på ham, så griper han inn.

Han lar din rettferd stige opp som lyset, din rett som høylys dag."
Sal.37.4-6


Kos med høst

Den første høst-uka var fylt med klarblå himmel og varme solstråler som traff de magiske fargene i naturen. Uka som kom etterpå (og er nå) har vært fylt av regn og grått. Så jeg klamrer meg til bildene jeg tok mens været var ok. Disse bildene er fra en tur i skogen med Chessie og Yvonne. Chessie bruker som alltid alle glade stunder til å rulle seg i høstbladene....

Vi menneskene klarte å holde seg på føttene, men måtte knipse en haug med bilder av oss selv og de fine fargene :)
Dommernes Bok

 

"Herren vendte seg til ham og sa: «Gå av sted, så sterk som du er, og du skal frelse Israel ut av hendene på midjanittene! Har Jeg ikke sendt deg?.." Dom.6.14.

 

Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig.Tittel: Dommernes Bok (7 av 66)

 

Forfatter: Usikkert, men muligens Samuel

 

Datering: 1050-1000 f.kr.

 

Innhold: Boka er fylt med historier om israelsfolket etter Josvas tid. Nå er det flere ulike dommere som styrer over Israel med varierende resultat. Det er tydelig hvordan det alltid går bedre med folket når de holder seg til Herren.

 

Min Mening:  Det er en del merkelige historier i Dommerne, så boka er artig å prøve å lese mellom linjene. Noe av det viktigste jeg får ut av denne boka er hvordan Gud alltid er trofast og full av nåde mot dem som ber om tilgivelse. Jeg liker også f.eks. veldig godt historien om Gideon som det er et lite utdrag fra helt i toppen av dette innlegget. Bildet er fra historien i kapittel 7, når Gud velger ut noen få krigere for å vise at Han er med i krigen og skaper seier.

 BildeKilde

 

#bok #bøker #kristen #gud #jesus #bibelen #kristendom

Sammen med HamDenne uka har jeg brukt litt ekstra mye tid sammen med Gud. Det gjør at jeg ser ting ganske annerledes, og at jeg gjør ting litt annerledes også. Jeg er mer åpen for muligheter. Jeg får bedre selvtilit samtidig som jeg vet at all styrken min kommer fra Ham. Men den største forskjellen når man henger med Far, er nok at vi blir påvirket av Ham. Som det står i bildet ovenfor; han helbreder våre feil. Han hjelper oss til å bli den beste versjonen av oss selv. Og det er en utrolig trygghet i å tilhøre Ham.

Så hvis det er en stund siden du har pratet med Gud, sett av noen minutter til å gjøre det. Hvis du synes det er vanskelig, skriv et brev i stedet. Han hører deg like godt uansett :) Og hvis du ikke kjenner Ham så godt, så vil jeg bare anbefale deg å gjøre noe med det.

musicnodes
Radiate: HjerteslagMorgenstemning

Å våkne opp om morgenen og kjenne at det er kaldt i huset. Å tulle seg inn i et tykt og mykt pledd fordi man ikke orker de kalde klærne. Å tenne i ovnen og sette på tevann, fremdeles omfavnet av teppet. Å kjenne at gåsehuden på armene sakte senker seg mens man sitter stille og kjenner på den deilige, hørbare stillheten som kun blir brutt av noen enkle tastetrykk og den surklende lyden fra akvarie-pumpen.
 

Det er så deilig å ha helg. Som et resultat av uka som har vært, hvor jeg har våknet klokka fem noen dager på rad, våknet jeg nå halv sju, helt uthvilt. Da er det ikke annet å gjøre enn å tusle inn i stua og finne noe å kose seg med til resten av huset våknet til liv. For meg ble det blogging, te, og muligens en bok etterpå.

Ingrid's stekte ris (oppskrift)

Her er alt du trenger:

Kokt ris som er avkjølt (gjerne rester fra dagen før. Jeg lager alltid ekstra mye, så jeg kan bruke restene til dette)Kylling stekt og kuttet i små biter. Krydre med salt og pepper.


Ett egg stekes som eggerøre i små biter.

 

Grønnsaker. Her har jeg brukt gulrøtter, mais og asparges. Men tar det vi har i huset. Krydre med det du liker (jeg brukte Chili, Cumin, Hvitløk og Pepper) og tilsett omtrent en spiseskje med Østerssaus og en med Soyasaus.

Deretter blander du inn kyllingen, egget og til slutt risen. Resultatet blir: Herlig! :DAh, jeg digger stekst ris

Sjokktravelt

Plutselig veltet skolearbeidsmengden over meg. Sånn går det når man ikke følger med helt. Og jeg fant ut i går at i dag skal Bachelor-skissen leveres. La meg bare få meddele at Ingrid vet ikke hva hun skal skrive om enda.

Også har vi den andre tingen. Til Torsdag (I morgen) skal jeg ha lest ferdig Harry Potter og Ildbegeret på engelsk. Den er på i overkant av 700 sider, og jeg startet i går. (Men jeg har en velldig god unnskyldning for å ikke ha startet tidligere)

Du kan si at jeg har nok å gjøre i dag!

I tillegg har vi ekstra lang skoledag i dag (men kan ikke klage - det er bare 5 timer) OG har såvidt kommet i gang på Lesson Study; en oppgave på 8 000 ord som skal skrives neste måneden.... Tydeligvis er siste innspurt for året allerede igang!!

 BoneMan's Daughters

 

"He had to get a grip, clear his mind, and apply himself to the three options that made the most sense.
Manipulation.
Escape.
Suicide. ."

"Boneman's Daughters" av Ted Dekker

  

Boktittel: BoneMan's Daughters

 

Forfatter: Ted Dekker

 

Innhold: Den kalkulerende seriemordenen BoneMan kidnapper tenåringsjenter på leting etter den perfekte datteren. Når de ikke når opp til hans høye forventninger knuser han alle beina i kroppen deres og etterlater dem til å dø. Ryan har lenge tjenestegjort i krigen i midtøsten, og har et dårlig forhold til datteren sin. Men da Bethany blir kidnappet av BoneMan, bruker han alle midler for å redde henne. Et historie om kjærlighet og hat, og de helt ytterste grensene til mennesket. En historie om livet, og det ulevelige.

Min mening: En bok har skjelden vekket så mye avsky som denne gjorde. "A child called it" var nær, men dette er nok den mest creepy, syke og intenst spennende boka jeg har lest. Jeg har gledet meg til denne boka som har ventet på meg i hylla en god stund, og den var vanvittig spennende. Det var kanskje litt "over the top" for meg noen steder med all volden. Men det er sjelden å komme over en så skremmende intelligent bok, som også forsøker å belyse et bibelsk poeng.

 

Terningkast: 5. Og en sterk sådan. Jeg luktet litt forsiktig på sekseren også... Jeg anbefaler boka til deg som har en sterk mage, og ikke får lett mareritt.

 

Boka er veldig annerledes enn de andre bokene til Dekker som jeg har lest; Kyss og  Brann  som er spenningsromaner, og den mer faglitterære boka om kristendommen; The Slumber of Christianity. Jeg fikk absolutt se en ny, mørkere side av denne flinke forfatteren.

 

JJgeg

BildeKild

Tips til Bordkort

Det som er så gøy med bordkort er at de kan være hva som helst! Det er viktig å ha et bordkort som er personlig og litt kreativt, fordi det er en detalj folk husker.I dette innlegget skal jeg prøve å gi noen ideer om hvor mange muligheter du har, og kanskje lede deg i hvilken retning du ønsker for DITT bryllup. (Eller en annen fest)

Frittstående bordkort er ofte de mest kreative. Tenk over temaet i festen, og finn ut hva som kunne passet. Et lys? En frukt? En såpe? En snål figur? En cupcake? Et eggeglass med noe oppi? Godteri? Plante? Alt går an!

 

Å ta igjen blomstene i bordkortene er en god ide. Det er dekorativt, enkelt, og stilrent. Du kan ta blomsten på kortet, eller kortet på blomsten (som bildet nedenfor). Mange variasjoner!

 

Bruk det du finner i naturen! En bukett med kvister, en avskjært grein, kongler, nøtter, skjell, blomster, steiner og så videre. Dette tipset er billig, og gir deg ofte noen veldig dekorative og originale bordkort.

 

Mange liker også å henge bordkortene på glasset med en klesklype, men hvorfor ikke heller feste det til gaffelen? Da får du noe litt utenom det vanlige når det gjelder plasseringen, og du kan i tillegg være så kreativ som du vil med utformingen av kortet.

 

En annen litt spesiell plassering (som jeg overveide sterkt til vårt bryllup) var å ha bordkortet på stolen. Enkel å se, ikke i veien, og litt annerledes. Du kan bruke konvolutter (og putte noe inni) og du kan gjøre det hele litt morsomt med å gi enkelte folk titler (Mr. Right til brudgomen, og Mrs. Always Right til bruden)

 

 

Dette kortet er laget litt mer spennende ved å forme papiret til en rull. Dette har vært en stor del av inspirasjonen til våre bordkort (vent i spenning!)Med doilies (som du kan kjøpe superbillig på ebay) kan du lage disse enormt søte, kreative, annerledes og enkle bordkortene. Og hvis du vil være ekstra snill ligger det kanskje noe godt til gjestene i kremmerhuset?

En av de mest vanlige formene for bortkort er et firkanta kort med navn på. Men ved å variere formen, pynten, skriften og plasseringen kan du variere og personalisere i det uendelige. Mitt tips er at du tenker over alle sidene ved kortet ditt, slik at du er hundre prosent fornøyd, og får de perfekte kortene for din fest som huskes, og binder detaljene ved dagen sammen.

 

Fikk du noen gode tips?

#DIY #Bryllup #inspirasjon #DIYBryllup #bordkort

Ps: Bildene i innlegget er lånt fra mange ulike nettsider, og tilhører ikke meg.

 

Babling...

Endelig et bable-innlegg igjen, tenker nok du. (Ha ha).

Dagen i går

I går, lørdag, var jeg i Stavanger hele dagen på LED 13, en lederkonferanse for ledere i menigheten. (det uttales leed, som i ledelse, ikke ledd, som i LED-lys.) Fikk masse bra input og inspirasjon fra flinke folk sammen med omtrent 300 andre ledere fra Rogaland. En slik dag med masse input blir slitsom, men det var morro også. Etter klokka ett i går var jeg mett hele tiden, så de tok godt vare på oss.

Da jeg kom hjem etter Stavangerturen traff jeg på kjæresten. Han har vært velldig travel i det siste, så det er herlig å treffes slik som nå. Vi surret litt rundt på Betania sammen mens vi ventet på at Ungdomsmøte skulle begynne. Alltid kjekt med ungdomsmøte. Jeg treffer så mange inspirerende og gode mennesker!

 

Sånn ellers

Når det gjelder skolen, har jeg akkurat levert to litt større innleveringer. Var deilig å få det ut av verden. Men nå er det bare to uker til praksis; noe som antagelig blir en ekstra stressa periode. Men det kan jeg tåle :)

Denne uka har jeg og ei venninne bestemt oss for å bruke minst en halvtime hver dag på PT. Personlig Tid med Gud. Jeg merker at det er utrolig deilig å be og lese i bibelen hver dag. Mange tanker surrer rundt, og mange vanskelige ting blir enklere. Håper dette kan bli enda mer en fast vane etter dette :)

Jeg bruker ellers mye av fritiden til å lese, noe til å sy, og littegranne til trening. Er ikke så flink til å jogge som jeg var de første ukene etter sommerferien. Tror jeg skyller det på mye å gjøre for tida.Søte Yvonne og Chessie på en høst-tur i forrige uke :)
Elsker at vi har hatt så mye fint vær i det siste! Perfekt til sånne herlige turer.

Nå har jeg prøvd å fyre i ovnen. Skal gå å sjekke om jeg klarte det, og så skal jeg lage meg en solid kopp kakao i pysjen!

Ett stoff, tre kjoler

Med det kongeblåe kjolestoffet jeg kjøpte (billig) i Brasil har jeg nå fått til tre forskjellige kjoler. En finkjole, og to mer hverdagslige tunika-kjoler. Rundt regnet har jeg kanskje brukt 100 kroner på alle kjolene til sammen (Takk til loppemarked, ebay og Brasil!)


Hvilken liker du best? :)

 

Å vaske håret hos frisøren

Jeg legger meg først bakover i vasken med nakken inntil den litt kjølige kanten.

Kjenner at det egentlig er ganske behagelig.

Så går vannet på. Jeg venter på det øyeblikket når vannet treffer hodet mitt.

Når det skjer, er det allikevel et sjokk.

Ikke så kaldt som forventet.

Frysninger skyter gjennom kroppen, og jeg får gåsehud langs armene.

Ånei!

En dråpe har landet på toppen av øret.

Den renner sakte nedover kanten.

Helt på tuppen står den et øyeblikk. Nøler.

Før den bestemmer seg for å renne inn i øret.

 

Jeg må svelge.

Halsen tetter seg sammen.

Får ikke puste.

Jeg svelger.

Men det hjelper ikke. Desperat svelger jeg tre ganger til og kjenner at jeg får puste igjen.

Må ikke prøve å svelge mer.

Nakkestøtten føles nå som en tung bør.

Som om vasken lener seg på meg, ikke omvendt.

Kan jeg klare denne tyngden lenger?

Mens sjampen blir massert inn prøver jeg å slappe av,

Dette er faktisk litt behagelig.

Mer massasje!

Ånei! Svelge igjen.

 

 

Nå har vannet gjennombløtt ørene mine, og begynner å trenge ned i nakken.

Jeg velger å late som om jeg ikke merker det.

Nå må det snart være ferdig.

Mer sjampo.

Skylling

Balsam. Fire ganger.

Seriøst?

Og så skylles alt ut. Igjen. Ryggen må være søkkvåt nå.

"Nå er du ferdig!" Sier frisøren.

Jeg takker Gud, reiser meg opp fra stolen og kjenner hvor deilig det er å ha hodet på plass på skuldrene igjen.

  

Er jeg den eneste som ikke liker å vaske håret hos frisøren? Sånn utenom hodemassasjen føler jeg at det er mer tortur enn stell. Forstår ikke at noen faktisk kan like det! Hvis man er tett i nesa blir pusteproblemene enda værre! Heldigvis slapp jeg det denne gangen :)

- Nyvasket, Nyfarget og Nyklippet Ingrid.

Chinese Lanterns Soaring

Forrige helg var jeg sammen med en liten gjeng gode mennesker på nattgrilling. Vi hadde pølser på pinne og masse godsaker. Slo leir i en grotte i fjellet med utsikt mot den skyfrie stjernehimmelen, langt fra sivilisasjonens gatelys og med ufarlig sandgrunn rundt hele bålet. Utenfor grotten sendte vi opp lysende lanterner som duppet sakte oppover mot himmelen :)Nydelig og magisk... :)

Villdyret

"Der i avgrunnen i det beryktede Nikosia-fengselet i Kypros, kunne alt ha vært tapt, hadde det ikke vært for en fremmed som kom på besøk."

"Villdyret" av Tony Anthony

  

Boktittel: Villdyret

 

Forfatter: Tony Anthony

 

Innhold: Denne spennende romanen minnet meg litt om Karate Kid i begynnelsen (hvis du har sett filmen), bare sterkere, hardere og sannere. Vi følger Tony idet han blir flyttet til et uvennlig miljø i kina som fireåring, blir oppdradd under strenge, urettferdige forhold og ender opp som blandt annet Verdensmester i Kung Fu og senere som et blodtørstig villdyr. Boka forteller om livet til forfatteren før og etter en gigantisk forandring.

Min mening:Før jeg startet hadde jeg lite forventninger til denne boka som lillebror overtalte meg til å lese. Men jeg fikk veldig fort sansen for den, og leste den ut på to dager. Det kristne budskapet var også vanvittig bra. Digger sånne sanne historier :)

 

Terningkast: 6. Så spennende at det er rart den er sann, og utrolig bra budskap. Jeg anbefaler boka til alle, spesielt ungdom. Denne er ikke en typisk jentebok, og kan bli litt ekkel/brutal.

 

 Du finner også GRATIS Podcasts på Itunes hvor Tony forteller historien sin (eller handlingen i boka i kortere trekk). Anbefales for deg som ikke liker å lese!

 

BildeKilde

Reise

Låner en reisequis fra (den anbefalte) bloggen GossipGirlWorld

 

Favorittdestinasjoner: Brasil, uten tvil. Ungarn, Ukraina og Slovakia er også blandt favorittene.

Et "must"-reisemål: Åh, det er så mange! Vil til alle verdensdeler. Men et utvalg must-land må bli India, Vietnam, Bolivia og Australia.

Merkelige reiseritualer: Pakker aldri kofferten mer enn 24 timer før jeg reiser. Det vanligste er å pakke samme dag, hvis jeg reiser etter 12 på dagen.

Regime ombord på flyet: Vindussete, bok, godteri, og det er egentlig det jeg trenger. Har også kamera klart hvis det er noen soloppganger/solnedganger i sikte...

 

Alltid i håndbagasjen: Telefon, lommebok, pass, kamera, reisedokumenter,  bok, strikktøy eller heklesaker, notatblokk og penn. Pleier også å ha antibac, gnagsårplaster og PC'en...

Reisebyrå eller gjøre alt selv? Kommer helt an på typen reise. Elsker å være med på team, når alt er planlagt, men ingenting slår det å reise selv og så ta ting på sparket :)

Se alt eller ta det rolig? En god miks. Men jeg heller nok mer mot den travle typen som liker å få med seg det meste. Heller eksotiske, spennende kultur-ting enn vanlige turist-ting.

Bli kjørt eller kjøre selv? Bli kjørt er det enkleste. Da får du tid til å nyte utsikten, og slipper å stresse. Hvis Thomas er med: kjøre selv.

Reisehelt: De som tør å reise alene, og som tar sjanser når de får en mulighet.

 

Rareste ting observert på reise: En kanadisk pastor i Tyskland som spiste en halv kylling med hendene, og hvor forskjellig kulturen til sigøynerne er fra vår. Spesielt måtte jeg le litt av hvordan mennene i slovakia brettet opp t-skjorta på magen når det var varmt. (Slovakisk Mannemote). Må også nevne flaggvifting under møtene i Ukraina og gjestfriheten i Brasil som førte oss inn i et fremmed hus med juice, og skaffet oss følge på karneval der. Det er nok mange flere ting, men dette var det første jeg kom på :P

Beste bekvemmelighet på hotellet: Haha, luksus-hoteller er ikke helt min stil. Men husker hvor lykkelig jeg ble da hotellet i Rio hadde varm dusj (etter en uke i 30 grader og kun med en kald dusj med brunlig vann ble dette en utrolig herlig oppdagelse). Jeg har egentlig stortsett hatt standard, helt ok hoteller uten masse luksus.

Favoritthotell: Klarer ikke helt å velge. Det beste jeg husker er det vi hadde på Lanzarote, men da var jeg kun 8 år, så husker ikke helt hva det heter. Cinco Plaza eller noe.

Beste reiseminne fra barndommen: Helt klart Lanzarote. Vi var ikke mye på ferie i utlandet. Der er det mange høydepunkter å velge i. Ubåtsafari, at vi barna hver morgen gikk ned å kjøpte ferske baguetter før frokost, og alle de nydelige hundene som løp rundt og som jeg ikke fikk klappe (var veldig vanskelig for meg!). I tillegg har jeg mange gode minner fra ferie på østlandet hos pappa. Men det er liksom ikke så eksotisk ;)

Jeg drømmer om måltidet mitt på..: Lucia's i York. Jeg hadde Kylling og Risotto som bare var himmelsk.

 

Uansett hvor jeg drar sjekker jeg ut..: prisene, og hva stedet har å by på. Er det noe gøy og billig å finne på? :) Dessuten trives jeg kanskje aller best i den frie naturen. Gi meg en skog eller jungel å utforske, så er jeg lykkelig :)

Når jeg ankommer et nytt sted lærer jeg å kjenne stedet ved å: gå på oppdagelsesferd. Alltid med kamera, og gjerne med en god venn eller noe. I slummen i Brasil og sigøynerleiren i Slovakia tok jeg med meg noen lokale barn for å føle meg trygg. Fungerte veldig bra, og de bablet i vei og viste oss rundt. Herlige unger <3

Jeg tar alltid dette med meg hjem: De nyeste shopping-funnene. Jeg handler nesten aldri klær i Norge lenger. Det er jo så mye billigere utenlands! Og det er viktig for en student som meg selv.

Jeg reiser aldri tilbake til.... Jeg kan ikke komme på et eneste sted jeg ikke vil tilbake til...

Jeg reiser på grunn av: Spenningen ved å oppleve noe helt annerledes. Det er vanvittig gøy og lærerikt og skaper minner for livet!

Hva er det særeste du har opplevd på reise? :)

A Magical Night

It was a highly magical night

All the stars were glowing bright

In our hearts we had a fire

Made the lanterns soar much higher

 

Up toward the stars they floated

Like tiny blobs of hope they gloated
Hoho, kanskje jeg burde starte en dikt-karriere :P

Bildet er som sagt fra en meget magisk kveld. Mer kommer senere :)

 

Et oppgjør med skuffelser

Har du noen gang kjent deg alene? Som om du er den eneste som hele tiden prøver å få ting til å fungere. Som om alle andre gir blaffen.

Jeg har hatt flere episoder med denne følelsen i det siste. Det å bli "glemt" av en venninne, eller bli etterlatt til fordel for noe annet, eller bare det å bli stående alene med en oppgave som skulle gjøres sammen. Det er en kjempevond følelse. Jeg får lyst til å legge med ned å gråte, eller reise meg opp å skrike høyt.

En dag hadde jeg det slik. Jeg hadde avtalt å gjøre noe sammen med en gjeng med mennesker. Når det kom til stykket måtte jeg gjøre alt alene, for alle de andre hadde gode unnskyldninger til å slippe. Jeg ble stresset, skuffet og sint. Jeg klarte ikke å la være å slenge hissige kommentarer til alle rundt meg. De neste unnskyldningene ble kjapt bitt av med en litt sint bemerkning. Til og med uskyldige "forbipasserende" som kjæresten og mamma fikk et par giftige blikk siden jeg var i så dårlig humør. Nå når jeg ser tilbake så skulle jeg ønske at jeg hadde reagert annerledes. Men det er vel slik man kan lære; av sine feil. Jeg skulle ha sett skuffelsen min i øynene, og tatt klagene mine med til Gud. Med å snakke med Ham hadde jeg sluppet å såre alle rundt meg, og fått ut litt av frustrasjonen i stedet for å ta det ut på alle andre. For det var jo ikke deres feil.

Gud sier at vi skal komme til Ham med alt. Gode og vonde følelser, og så rydder han opp.

Og jeg kjenner at når jeg gjør det; snakker med Gud om det, så blir faktisk problemene lettere å håndtere. Mitt perspektiv endres. Mitt hømør endres. Og selv om situasjonen er den samme, så gjør det all verdens forskjell.

Hjemmesydd blå kjole!

 

Det er egentlig ganske lenge siden jeg sydde denne blåe kjolen i restene av stoffet til konfirmasjons-kjolen. Har bare ikke fått somlet meg til å ta bilder av den før. Pluss at den forsvant en god stund for så å dukke opp i sprekken på godstolen i stua. Snålt. 

Jeg brukte en kjole jeg allerede har som mønster. Kjolen er veldig enkel og ensfarget, og kan brukes til hverdags med bukse, eller til fint med et smykke og tights eller strømpebukse.


Solnedgang ved Sjøen

 

 

Etter en god dag i Sandnes og på Kvadtrat med Monica og kjæresten stoppet jeg på Jæren for å betrakte solnedgangen i sjøen. Det var et nydelig syn, og en god følelse å bare være litt alene i naturen.Nå er høstferien snart over. Jeg har fått tid til en del jobbing, og har fått besøke venner i både Sandnes og Lyngdal, samt startet å sy på en ny (og nydelig) kjole. Det skjer mye spennende, men egentlig kjenner jeg at jeg er mer sliten og stresset nå, etter høstferien, enn jeg var da den startet. Forhåpentligvis går det seg til etterhvert. Nå nærmer skolen seg innspurten (det vil si; de eneste skikkelig travle ukene i året) så jeg må nok bare gjøre meg klar til litt hardt arbeid. Da er det viktig med slike stille stunder hvor ingen forstyrrer bølgeskvulpet og kunstværket på himmelen...

Sex Selger (Miley Cyrus)

1376394_475806639184704_25606149_n

 

Mange har reagert på hvordan uskyldige, søte "Hannah Montana" har blitt forvandlet til freidige, nakne Miley Cyrus. Nå har Miley's egen rollemodell Sinèad O'Connor skrevet et brev til Miley om hva hun synes om forandringen. Se et lite utdrag under:

 

Your records are good enough for you not to need any shedding of Hannah Montana. She?s waaaaaaay gone by now ? Not because you got naked but because you make great records. Whether we like it or not, us females in the industry are role models and as such we have to be extremely careful what messages we send to other women. The message you keep sending is that its somehow cool to be prostituted ? its so not cool Miley ? its dangerous. Women are to be valued for so much more than their sexuality. We aren?t merely objects of desire. I would be encouraging you to send healthier messages to your peers ? that they and you are worth more than what is currently going on in your career.

Les hele brevet her HER.

Hun skriver til Miley at jenter med et så stort sangtalent virkelig ikke trenger å selge kroppen sin. Hva slags beskjed sender det til jenter i hele verden? At sexualitet er noe vi kan selge? At vi kvinner skal verdsettes kun for kroppen sin?

 

 

Jeg pleier ikke å interessere meg i sånne kjendis-saker, men noe ved denne saken fanget oppmerksoheten min, og gav meg lyst til å skrive om det. Ikke fordi jeg har blitt mer interessert i hva kjendisene holder på med om dagene, for det bryr meg egentlig fint lite. Men fordi dette gjelder DEG! Legger du ut lettkledde bilder på bloggen din fordi du får flere lesere? Blir du påvirket av rollemodeller som Miley Cyrus til å tro at kroppen din er det eneste du har av verdi?


Min oppfordring er: Bruk heller tiden din til å fortelle andre at de er verdifulle og at de har talenter og en spennende personlighet (ikke bare en fin kropp). Hjelp vennene dine og bloggleserne dine til å få selvrespekt og selvtillit til å være de vakre, talentfulle kvinnene de er skapt til å være, ikke la dem tro at de er et "stykke deilig kjøtt" som menn kan fråtse i. Beklager det stygge bildet, men slik er det. Fakta er at sex selger, men vi trenger faktisk ikke å selge oss selv billig til hvem som helst.

 

BildeKilde1

BildeKilde2

Gud i GT og NT (Er han den samme?)

Filip var en far som hadde to sønner. David var adoptert og hadde blitt tatt fra en familie der faren hadde stengt ham inne i kjelleren og misbrukt ham i flere år. Filip, som selv var politisjef, hadde oppdaget tilfellet, og hadde brutt seg inn og arrestert faren til David og fått ham dømt. Fra da av hadde han tatt David hjem til seg og adoptert ham som sin egen sønn, enda David var hardt skadet psykisk og slet voldsomt. Han hadde hyppige anfall, og han var opprørsk og nærmest uhåndterbar. Filemon hadde bestemt seg for å ta hånd om ham etter beste evne, enda han skjønte at han ville måtte oppdra den nå 10 år gamle David på en helt annen måte enn sin egen 10 år gamle sønn, Christian.

Men så skjer det én dag når faren var på vei hjem fra jobb at han oppdager en fremmed bil som står i innkjørselen hans. Idet han parkerer og stiger ut av bilen, ser han David komme ut husets hoveddør med teddybjørnen under armen. David får plutselig øye på Filip og setter i å løpe mot den fremmede bilen for å sette seg inn i den. Filip får panikk og roper etter David mens han bykser fram og griper fatt i armen hans og river ham ut av bilen. Bilen gir full gass og kjører sin vei.

Filip løper med David i armene inn i huset, holder David nede på sengen, og gråtkvalt roper: "Fy, David! Fy!" mens han gjentatte ganger rister og slår David på bakenden. David skriker og bærer seg høylytt, og mens dette spetakkelet står på, går Randi tilfeldigvis forbi soveromsvinduet og ser faren slå, riste og rope til et barn som skriker og gråter. Forskrekket løper hun videre for ikke å se mer eller å bli sett, og tar fram mobiltelefonen og ringer politiet. Politiet kommer og arresterer faren; David og Christian blir hentet av Barnevernet. Randi har selv blitt mishandlet av faren sin, og har et dårlig bilde av farsfigurer. I sin iver etter å få dømt "svinet" (som hun i sitt stille sinn kaller Filip for) legger hun nesten ikke merke til at hun bruker enkelte trekk fra sin egen far når hun beskriver Filip til dommeren. Filip blir avsatt som politisjef og risikerer å måtte sone opptil flere års fengsel under tiltalen av grov barnemishandling.

 


 

Denne historien er lånt (og gjort litt om på) fra David-Kingsley. Han skriver en blogg om livet med en levende Skaper. Jeg valgte å endret litt på historien på min blogg i stedet for å bare linke til ham fordi jeg fremhever litt andre trekk av historien på en litt annen måte, og fordi mitt innlegg blir litt kortere og "lettlest".


Du ser det du vil se

Det første jeg tenkte på da jeg leste denne historien var hvordan våre forutintatte meninger påvirker hva vi ser. Randi ser situasjonen ut i fra sitt ståsted og sin erfaring, og det er ikke rart at hun reagerer på situasjonen. Hun ser et øyeblikk i Filip og Davids liv, uten sammenheng. Slik Randi oppfatter Filip feil, er det også mange som ser på Gud ut i fra sine forutintatte holdninger, og ser en sint og hevngjerrig Gud. Men Gud er egentlig kjærlig og rettferdig.

Bibelens Gud er alltid den samme

Hvis en ateist leser bibelen for å "finne noe å ta de kristne på," så vil han mest sannsynlig finne det. Men når ting er tatt ut av en sammenheng er de ikke alltid som de ser ut. Slik Filip blir uskyldig dømt i historien, blir Gud urettferdig dømt i virkeligheten. Hans "sinne" i gamle testamentet er en fortvilelse over israelsfolket som ikke vil gjøre det som er best for dem, og hans dommer mot dem er gjort i kjærlighet for å skape noe godt.

Enda mer forklaring om hvem de ulike rollene er

Filip er et bilde på Gud; han elsker begge guttene sine høyt, og vil gjøre det han må for at de skal ha det bra. David er et bilde på Israelsfolket i gamle testamentet; et folk som ikke egentlig forstår hvor mye godt de får, og som kjemper imot sin redning. Christian er et bilde på oss kristne, som har fått hele Guds kjærlighet servert inn med morsmelka, og Randi er et bilde på en Ateist, eller noen som kritiserer Gud med et mangelfullt utgangspunkt.

Ta gjerne turen innom bloggen til David-Kingsley hvis du er interessert i Gud, Kristendommen og reflekterte tenke-innlegg.

 Hva synes du om denne lignelsen?

Hjemmedyrka

I år, som ellers har vi hatt litt av hvert hjemmedyrka på terrassen. Nå har vi måttet flytte inn tomatene, agurkene, chilien og paprikaen for at det ikke skulle fryse om natta. Så det er jammen rene jungelen i stua for tida. Fremdeles har vi oregano og stevia på terrassen, men lar den være en stund til... Jeg elsker å bruke hjemmedyrka til matlagingen; det føles liksom så... Naturlig og Fancy  :)Cafè og vennekos :)

Forrige uke var Charlotte hjemme fra Lillehammer sden hun hadde høstferie. Og da benyttet jeg anledningen til å treffe henne så mye som mulig. Vi startet med frokost hos meg; nybakte rundstykker og ferskpresset juice. Deretter tok vi oss en bytur til Egersund. Vindushoppet, dillet og gikk på Cafè.De to neste kveldene samlet vi en gjeng med fine folk, spiste masse usunt, og koste oss masse. Så blandt annet Pål Rake fra Egersund gå videre i the Voice og smakte på min hjemmelagede snickers (som var over snittet grapsete)
Super-kos!

Josvas Bok

 

"Men følg nøye og trofast budet og loven som Moses, Herrens tjener, befalte dere: at dere skal elske Herren deres Gud og alltid følge hans veier, så dere holder hans bud, holder fast ved ham og tjener ham av hele deres hjerte og hele deres sjel.." Josv.22.5.

 

Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig.Tittel: Josvas Bok (6 av 66)

 

Forfatter: Usikkert, men antagelig delvis Josva

 

Datering: 1400-1375 f.kr.

 

Innhold: Endelig får Israelsfolket flytte inn i landet som var lovet dem. Moses er død, og Josva har tatt over ledelsen. Folket blir delt inn i ulike byer og områder, og så gir Josva til slutt en del retningslinjer og påminnelser om at folket skal holde seg til Gud, som har gitt dem alt de var lovet og ønsker seg.

 

Min Mening:  Det er mange fine ting i Josvas bok. Guds trofasthet, hans kjærlighet til folket sitt, og en leders kamp for å hjelpe "flokken sin."  Jos.1.9. er et av mine favorittvers i Josvas bok, som handler om at vi ikke trenger å frykte, for Gud er med oss.

 BildeKilde

Har du noen gang lest mosebøkene? Og har du et favorittvers herfra som du vil dele?

#bok #bøker #kristen #gud #jesus #bibelen #kristendom

En Strabasiøs Skogstur med Sjøen

I forrige uke la jeg og Thomas ut på en tur til fyret i Rekefjord. Forrige gang vi var der tok vi bare båten ut, men denne gangen skulle vi prøve oss til fots. Vi hadde hørt at det gikk en sti i fra Nordfjord. Stien fant vi for så vidt, men den tok slutt etter en liten stund. Vi klatret gjennom steinbrudd, gikk feil, klatret gjennom skog, gikk feil, kom opp i bruddet til asfaltfabrikken (tror jeg) og trodde vi hadde gått feil. Gikk videre, og fant endelig stien igjen. Gikk feil.

 


 

 

Og så til slutt fant vi fyret! Vi var rett og slett litt over middels fornøyde da vi endelig kom frem. Jeg var egentlig litt stressa fordi jeg hadde en avtale på kvelden, men det hjalp å vite at vi i hvert fall var fremme.. Lyset var nydelig denne ettermiddagen (noe som var flott, siden Thomas skulle ta bilde av fyret for et CD-cover) og vi nøyt den herlige brisen og friske sjølufta en liten stund før vi tuslet tilbake (og på tilbakeveien gikk vi bare feil èn gang! Ny rekord!!)

Vi er virkelig velsignet med nydelig natur her i Norge! Vi er jammen ikke flinke nok til å sette pris på det!!

På hobbyfronten

Det har ikke vært så mange hobbyinnlegg her på bloggen nå i det siste, men jeg har ikke egentlig stagnert. Syingen har jeg hatt en pause i fra, rett og slett ikke hatt tid. Men i mellomtiden har jeg tatt opp hekling av ugler, og strikking av sokker. Her er noen av de siste uglene...

LinkTilOppskriftHer
#hobby #diy #hekling

Stekt Fisk i form (Nyttårsforsett 9/20)

  Et av mine nyttårsforsett 2013 er å lage 20 matretter som jeg aldri har prøvd før. Nå har jeg kommet til nummer 9, som er stekt fisk i form. Lillebror og onkel hadde vært ute å fisket lyr, og jeg fikk levert ferdige fileter; luksus! Så jeg panerte fisken i mel, salt og pepper, stekte den lett i panna, og la den i en ildfast form med masse gode grønnsaker på toppen. Puttet alt i stekeovnen en stund, og så ble det herlig middag på oss alle :)

Det første bildet er ikke av lyren i det hele tatt, men av makrell. Glemte å ta bilde da jeg stekte lyren. Men bildet nedenfor viser det ferdige reslutatet:


Har du noen gang tilberedt fisk på denne måten?

#mat #matlaging #oppskrift #fisk

Daffe-dag (Endelig Ferie!!)

Egentlig føles det som om jeg har hatt ferie en uke allerede, for jeg har ikke vært på skolen siden forrige tirsdag (den ene læreren vår reiste til Spania, så vi har skrive-dager). Men i dag begynte egentlig den ordentlige høstferien. Det er ikke en selvfølge at vi har høstferie, så jeg er veldig glad for det. Og denne ferien hadde vi kun to innleveringer vi skulle gjøre; en i Fonetikk og en i Litteratur (Engelsk). Den første ble jeg ferdig med før ferien begynte, og den andre begynte jeg på i går, men jeg nærmer meg allerede målet.

De delene av dagen som ikke har gått til oppgaven har jeg brukt til å lage tomatsuppe, gå en tur i banken  (for jeg kommer ikke inn i nettbanken -.-). Nå skal jeg spille Ninja Fishing til jeg har mannet meg opp til å ta en joggetur før Swing-kurs i kveld....

Jo, også har jeg byttet profilbilde på facebook----->

- Bable-Ingrid Out.

Pass deg for å bli for Kristen

 
I det siste har jeg blitt veldig glad i sangen ovenfor. The proof of your love.Sangen handler om at kjærlighet skal ikke bare snakkes om og læres om og høres om. Kjærlighet skal gjøres. Men alt det vi gjør har ingen betydning hvis det ikke blir gjort i kjærlighet. Hvis du gir penger til de fattige, men ikke har kjærlighet, hvem er egentlig fattig? Hvis du gjør alle de riktige tingene utad, men ikke av de riktige grunnene; hva hjelper det egentlig?
 
 
Midt i sangen leser han opp et bibelvers fra 1.korinterbrev13. Kjærlighetsverset. Det er så vakkert på engelsk (The Message) at jeg bare måtte ha det med på bloggen min.
 

 

If I speak with human eloquence and angelic ecstasy but don't love,

I'm nothing but the creaking of a rusty gate.

If I speak God's Word with power,

revealing all his mysteries and making everything plain as day,

and if I have faith that says to a mountain, 'Jump,' and it jumps,

but I don't love, I'm nothing.

 If I give everything I own to the poor and even go to the stake to be burned as a martyr,

but I don't love, I've gotten nowhere.

So, no matter what I say, what I believe, and what I do,

I'm bankrupt without love.

I bibelen står det at Gud er kjærlighet. Da får disse versene en helt ny dimensjon; en helt ny dybde. Denne gangen får jeg ta det på norsk, så alle henger med:
  

"Om jeg gir alt jeg eier til brød for de fattige,
          ja, om jeg gir meg selv til å brennes,
          men ikke har GUD,
          da har jeg ingen ting vunnet.
"
-Understreket ord er byttet ut av meg

Jeg håper du henger med litt lenger i tankene mine; Gud er kjærlighet. Vi MÅ ha kjærlighet for at alt det gode vi gjør skal gi mening. Og nå har jeg enda en Youtube-film til deg. Emanuela forteller om et problem jeg kjenner meg veldig igjen i. Når man går i en menighet og har vært kristen en stund, så blir man ofte ganske god til å gjøre "kristne ting." Si fine ting til hverandre. Arrangere gode møter og spille bra lovsang og lese mye ii bibelen. Men alle disse kristne, gode tingene kan bli så viktige at vi glemmer det viktigste!

 

 
 
Vi må ikke glemme å ha kjærlighet. Vis kjærlighet til Gud med de tingene du gjør, men pass på å pleie forholdet på andre måter enn å bare "gjøre masse ting for Ham." Tenk deg å være gift med en ektefelle som jobber 24/7 for at du skal ha det best mulig. Eller som ALLTID gjør husarbeid når h*n er hjemme. Ville du ikke heller hatt han/henne til stede innimellom? Slik er det med Gud også. Han liker at vi gjør fine ting, men Han vil også tilbringe tid med oss som hans kjære, elskede barn! Hvis man ikke tilbringer tid med den man elsker, så blir de kjærlige handlingene mindre verdt også, stemmer ikke det? Så jeg sier heller som i sangen: Let my life be the proof. The proof of your love!
Kort oppsummert:

Gjør alt det du gjør, i kjærlighet

Gud er Kjærlighet

Gud vil tilbringe tid med deg.

Ikke la "kristendommen" stå i veien for Jesus.

#gud #kristen #kristendom #religion #jesus #kjærlighet

Min helt egne ROSABLOGG

Av og til slår det meg hva jeg egentlig skriver på bloggen. Som det står i sidemenyen: "Masse små mirakler som jeg vil dele med dere..." Men er det egentlig det jeg vil? Dele et rosenrødt liv i sus og dus uten sorg, problemer eller sinne?

Ingen har perfekte liv. Ikke jeg, ikke de på topplista. Vi har alle oppturer og nedturer. Jeg har en tendens til å holde nedturene for meg selv. Når jeg krangler med Thomas eller er sint på mamma, eller mister kontakten med noen som har betydd masse for meg, så skriver jeg ikke om det på bloggen. Og det er en god ting; jeg har ingen ønsker eller ambisjoner om å brette ut hele livet mitt på bloggen. Eller andre sine liv, for den saks skyld. Men jeg følte et behov for å poengtere at de finnes hos meg også; Nedturene. Vi har alle våre sorger og problemer. Bekymringer for andre og bekymringer for fremtiden.

Ikke la en rosablogg, eller et tilsynelatende perfekt liv dytte deg lenger ned. For alle har sine problemer å streve med. Det er bare ikke alle som deler dem.


Når det er sagt, så mener jeg ikke at livet mitt er forferdelig heller. Jeg har oppturer og nedturer. Gode og dårlige dager. Men heldigvis er jeg velsignet med flest gode.

Synes du at jeg burde være mer åpen om dårlige dager også på bloggen, eller fokusere mer på at livet ikke alltid føles som et "mirakel"?

-Bildene er ikke tatt/laget av meg.

Innholdsrike dager

Denne uka har det vært vanvittig mye som har skjedd. Mange fylker har høstferie nå, og det er så kjekt når venner kommer hjem fra studiene sine på ferie!

Skole

De to innleveringene som jeg hadde tenkt til å bli ferdig med i begynnelsen av uka mangler enda en del arbeid. I dag har jeg (endelig) vært flink og jobbet med litteratur-innleveringen om Huckleberry Finn. Nå er i hvertfall en slags plan laget klar, så nå gjelder det bare å faktisk skrive teksten. Men jeg har gitt meg for i dag. Hvis jeg klarer å bli ferdig i helga har jeg ferie neste uke <3

Oppsummering av fine ting i går

I går hadde jeg flotte Charlotte på frokost-besøk. Nybakte rundstykker og ferskpreset juice var en ypperlig start på dagen (jeg kunne jammen begynt å spise frokost hvis jeg fikk sånt hver dag). Var også på en bytur til Egersund og koste oss med å kikke i butikkene og kjøpe varm kakao på Cafè Mocca. En annen gøy ting med i går var at jeg laget hjemmelaga Snickers. Det gikk med store mengder sukker, og tok lang tid, men Boy, was it worth it! Superdigg! Etter et ungdomstyremøte ble dagen endt hos Charlotte, hvor en herlig gjeng med god-folk var samlet. Vi så filmen xXx (triple x) og spiste umenneskelige mengder søtsaker og deretter litt søt desert. Überkos!

 

Hverdagen forøvrig

Og sånn er dagene! Stappfulle av gode inntrykk og fine minner som jeg skulle ønske jeg ville huske for alltid. Jeg hekler, leser, strikker, baker, synger, går på møter, og treffer venner. Og jeg har til og med klart å jobbe noen timer, så det kommer litt penger i kassa (noe som trengs sårt).

-Bilde er ikke tatt/laget av meg, men jeg vet ikke hvor jeg fant det. Lå bare på pcen min :)

I kveld går volvoen til Egersund, og fine Caroline! Gleder meg veldig ^^

Coraline

 

 "It was little more than a shadow, and it scuttled down the darkened hall fast, like a little patch of night."

  

Boktittel: Coraline

 

Forfatter: Neil Gaiman

 

Innhold: Denne thrilleren sendte skrekkblandet fryd gjennom kroppen ved flere anledninger og det enkle, men geniale språket får deg til å følge intenst med lille Coraline som går gjennom en gjenmurt dør og oppdager at hun er fanget i en parallell verden hvor "de andre foreldrene" har knapper sydd i øynene og de eneste godtatte kjæledyr er svarte rotter md røde øyne. 

Min mening:Som sagt: Skrekkblandet fryd. Spennende, lettlest, gøy. Koste meg så lenge det varte, men boka forsvant på to korte dager....

 

Terningkast: 5. Spennende! Jeg anbefaler boka til deg som er over 11 år og glad i en småskummel bok :)

 

Jeg kan jammen ikke klage når dette er pensumlitteraturen min er som dette :) Nå har jeg lest alle bøkene på (skjønn-)litteraturlista utenom Harry Potter. Og kost meg med det!

 

BildeKilde

De flotteste bryllupsbildene i regnet (tips)

Været på bryllupsdagen er (dessværre) ikke noe man kan kontrollere. Derfor kan det være lurt å tenke igjennom hva man skal gjøre om det blir dårlig vær. Det beste fotolyset kommer når det er lett skyet, men det finnes mange ting man kan gjøre for å få kreative bilder selv om været ikke samarbeider. Et vennepar av meg fikk noen nyydelige bilder pga. tåke på bryllupsdagen. Se bildene HER. I dette innlegget har jeg samlet noen nydelige bilder som er tatt i regnvær. Det er nesten så jeg ønsker meg litt sprutregn på dagen... Men bare nesten ;)Trikset ser ut til å være kraftig belysning fra bak brudeparet. Da lyser man opp vanndråpene i lufta. Det er nok også en god idè med noe slags lys mot ansiktene, så det ikke bare blir silhuetter(de det siste bildet sammenlignet med det første)

BildeKilde.

Hva slags vær hadde dere på bryllupsdagen?

#bryllup

På Markedet med spennende varer

På lørdag stod jeg på stand i sentrum, for da var det markedsdag! I anledning kjærlighetsuka solgte vi blandt annet disse røde dekorasjonene som mamma har vært med å lage.

I tilleg hadde jeg med et lite utvalg av gaveartikler fra blomsterbutikken vår. Veldig masse fint :)


-Koselig å stå på stand i Sokndal, for da kommer det så mange kjente innom! Med fint vær på toppen ble dette omtrent den beste måten jeg kan tenke meg å tjene penger på :)

Femte Mosebok

 

"Han skulle la deg kjenne t mennesket lever ikke bare av brød alene, men av hvert ord som går ut av Herrens munn." 5.mos.8.3.

 

Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig.Tittel: Femte Mosebok (5 av 66)

 

Forfatter: Moses

 

Datering: Ca 1440 f.kr.

 

Innhold: Gjennom den siste av mosebøkene følger vi omsider Israelsfolket til landet Gud har lovet dem. Gjennom hele boka (og de foregående) ser vi Guds trofasthet på tross av at vi er troløse. Han demonstrerer sin kjærlighet til alle menneser gjennom sin kjærlighet til Israelsfolket. Mye av boka er også Israels lover og forskrifter.

 

Min Mening:  Boka var nokså tung å lese, men det lærer meg egentlig bare enda bedre noe et stort forbilde sa en gang; For å finne de største skattene må man grave dypere! Så jeg koser meg med å grave dypere i bl.a. mosebøkene :)

 

 BildeKilde

Har du noen gang lest mosebøkene? Og har du et favorittvers herfra som du vil dele?

#bok #bøker #kristen #gud #jesus #bibelen #kristendom

Fugleparken med min kjære på fotooppdrag

For en god uke siden var jeg og Thomas i fugleparken på Jæren for å ta noen konfirmantbilder. Etterpå tok vi turen til Stavanger på date/shopping/kosetur. Vi fikk treffe vårt nydelige vennepar Vibeke og Prince, og koste oss stort! Her er noen av bildene fra fugleparken:

Søte pipper :)

Han bærer

En mann var dratt til butikken sammen med den lille datteren sin. Da de skulle hjem, hadde de atskillige poser med varer å bære.
Og jenta spurte faren om han ikke kunne la henne få bære en av dem. Han fant den bæreposen som var lettest og sa: «Er du sikker på at du vil gjøre dette? Vi har et stykke å gå fremdeles.»

«Ja, pappa,» svarte hun. «Jeg er veldig sterk!» Han plasserte posen i armene hennes, og så gikk de av sted.

Det tok ikke lang tid før hun begynte å sakke farten. Hun så opp på faren og sa: «Pappa, kan du bære meg, jeg er så trett.»

Han håvet inn den lille jenta med en sterk arm. Hun holdt fremdeles posen, og så fortsatte de på veien. Da de var kommet hjem, satte han henne ned på bakken og åpnet døren.

Hun vendte seg mot ham med et stort smil og sa stolt: «Jeg sa at jeg klarte å bære posen hele veien hjem!»

Når vi har kommet oss gjennom en tøff tid, smiler vi ofte og tenker: «Jeg klarte det!» Da smiler vår himmelske Far også, han som viser kjærlighet og omsorg. Han vet hvem som faktisk ga oss styrke og kraft til å bære det vanskelige.


 


Ikke skrevet av meg.
The Slumber of Christianity

 "The Christianity that was once our playground has become a prison without hope"

  

Boktittel: The Slumber of Christianity

 

Forfatter: Ted Dekker

 

Innhold: Boka er skrevet til flertallet av kristne i dag, som virkelig har misforstått et grunnleggende prinsipp og er så godt som "søvngjengere," åndelig sett. Dekker peker på at kristenlivet skal være menigsfylt, lidenskapelig og lykkelig. De fleste kristne fyller kanskje maks en av disse beskrivelsene.

Min mening:Jeg ble blown away av hvor god denne boka var. Den første faglige boka jeg leste av Dekker var virkelig ingen skuffelse! Den har åpnet mine øyne betraktelig mer for det livet vi lever, og hvordan det bør leves.

 

Terningkast: 6. Tankevekkende, og viktig. Jeg anbefaler boka til alle kristne.

 Andre bøker jeg har lest av samme forfatter er Brann og Kyss. De er begge romaner som nermer seg grensen til Thriller. I hylla ligger også the Boneman's Daughters, som jeg gleder meg veldig til å starte på...

 

BildeKilde

 

#bok #bøker #litteratur

Happiness in a box

Did you know that happiness actually can be found in a box? That is, a happiness that has it's orgin in a carefully wrapped box filled with love and care for someone you don't even know....

 

Jeg kom plutselig over dette vanvittig skjønne bildet som Ruben har tatt da vi var i Slovakia på teamtur i sommer. Vi delte ut Happy-box til de søte sigøyner-ungene, og jeg synes bare dette bildet viste liltt av hvor mye de faktisk setter pris på det. Dette (og så mye annet) gjør bare turen SÅ verdt det.

 

Jeg sniker inn en blogganbefaling. Hvis du liker å reise, ta en titt på GossipGirlWorld.

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits