oktober 2012

Enchiladas (oppskrift)

Enciladas er en spennende, og gøy rett som er perfekt å servere når du får noen gjester. Imponer dem med å lage denne enkle retten helt i fra bunnen av. For meg har dette blitt "den nye taco," fordi jeg har blitt så vanvittig lei av taco. Enchiladas minner litt om taco, men er kjøtt og grønnsaker som gratineres i ovnen i tacolefser.

Ingredienser:

*1pk Tortillalefser (8 eller 12 stk)

*400g Kjøttdeig/Kylling

*Krydder (hvitløk, spisskummin, osv)

*3 tomater

*1 boks Creme Fraishe

*1 løk og litt purreløk

*1-2 Rød Chilli

*2 blad Kinakål

*hvitløk (om du ønsker)1. Brun kjøttdeigen, eller kyllingen. Egentlig er dette en kyllingrett, men jeg pleier ofte å bruke kjøttdeig, siden det er, ja, billigere og enklere. La plata stå på lav varme mens du lager resten av fyllet på de neste punktene.

 

 

2. Kutt opp alle grønnsakene i små biter. Du trenger ikke å bruke akkurat de samme grønnsakene jeg har ramset opp. Jeg pleier bare å ta det vi har i huset. Men tomater, løk og chilli er litt viktig. Jeg bruker en kutte-maskin fra Tupperware, men du kan bruke en blender eller food-prosessor (hvis du har barn som er like kresne på grønnsaker som meg) eller du kan kutte dem opp med kniv til så store biter du vil ha. Hell blandingen oppi kjøttdeigen.

 

3. Tilsett Creme Fraishe'en til fyllet. Bland også oppi krydderne. Jeg brukte hvitløkskrydder (det gir ikke den fæle lukta du får av hvitløk, men du får den gode smaken) og Kummin, som er hovedkrydderet i taco. Du kan egentlig bruke akkurat de krydderne du liker. Mengden er vanskelig å beskrive, men jeg strødde liksom et tynt lag av hver av de to krydderne over kjøttdeigen. Smak deg frem!

 

4. Sett stekeovnen på 200 grader.


5. Fyll fyllet inn i tacolefsene, og rull dem sammen. Spar litt av sausen til å ha på toppen. De fylte lefsene legges på rader i en ildfast form. Hell over fyll-restene, og dekk over med et tynt lag ost. Putt inn i stekeovnen i 15-20 minutter til osten har smeltet og blitt gyllen.

 

6. Ta ut av stekeovnen. Serveres med salat.

 

En vinner! Eller hva tror du?


Jeg har blitt TV-stjerne :)

I går viste de episoden av "Gøy på Landet" som Sokndal var med i på TVNorge. Og plutselig poppet jeg opp på skjermen. De hadde stilt meg noen spørsmål om bygda, fritidsmuligheter, og behovet for flere damer. Litt morro :) Kjekt å se på den kjente bygda og folkene på TV-skjermen. Facebook eksploderte med folk som ville dele at alle måtte skru på TVNorge og meldinger fra folk som hadde sett meg på skjermen. Synes det er skikkelig koselig å bo i ei så lita bygd hvor nesten alle kjenner alle :)

Tok med noen bilder fra da vi var med på innspillingen:

Savner sommerværet når jeg ser på disse bildene!

Siste glimt av London

Lørdag kveld var siste kvelden i London. Vi bestemte oss for å ha en rolig kveld hjemme hos Benita sammen med Julietta fra Hellas som nettopp hadde flyttet inn; skikkelig koselig jente! Siden de to andre har et skoleprosjekt om Kong-Arthur Legender, bestemte vi oss for å se Sverdet i Steinen (Quest for Camelot). Altså den kjempekoselige tegnefilmen! Benita hadde ikke sett den før, stakkar.

 

 

Vi koste oss skikkelig med kakao, Ben & Jerrys is, og masse godteri. Etter filmen begynte de andre to på tegneleksene sine. Jeg tenkte på matteleksene, men ble på en måte aldri ferdig på pcen... Vi hadde bestemt oss for å være oppe hele natta, likegodt. Siden det var Juliettas første dag i huset, og min siste. Og siden jeg og Benita skulle opp klokka fire for å få meg til flyplassen allikevel.

 

Men akkurat å stå opp klokka fire funket ikke helt. Ikke det med å la være å legge seg heller. Jeg sovnet i halv tre-tida, og Benita i halv firetida. Benita skudde av (?!) alarmen min klokka fire, og av en ellerannen merkelig grunn våknet jeg av meg selv 04.15. Sykt flaks! Men da hadde jeg bare femten minutter på å vekke Benita, pakke ferdig og komme meg på bussen!

Som nevnt er Benita verdens snilleste, så hun fulgte meg på den første bussturen, klokka 05.30! Jeg trengte det, nervøs og lite verdensvant som jeg er. Og uten retningssans. Men når Benita hadde fått meg på riktig buss som gikk til flyplassen, måtte jeg klare meg selv.

 

 

Utfordringer:

*Finne riktig terminal. Flyplassen var så stor at jeg måtte ta undergrunnen for å komme til terminal 5. Jeg stresset også masse med å finne riktig billett til den, helt til jeg fant ut at jeg ikke trengte billett. (Ingen var visst villige til å bare fortelle meg det når jeg spurte.)

*Levere bagasjen. Jeg hadde to kilos overvekt i kofferten. Når jeg skulle flytte noe over i håndbagasjen, fant jeg ut at brus hadde lekket ut i kofferten.

*Sikkerhetskontrollen. Jakken min peip. Sekken min peip. Måtte vente lenge mens de gjennomsøkte begge deler uten å finne noe av interesse.

*Bruke opp pundene mine. Kjøpte meg noe drikke og litt tyggis, men fikk ikke brukt de to-tre siste.

*Finne riktig gate. Jeg skulle på C66. Måtte ta undergrunnen igjen.

Ellers gikk alt knirkefritt! Og på de to siste punktene stresset jeg ikke en gang!

 

And the sun comes up again, giving me a last glimpse of LondonLondon - More sights in the City

Benita sitt mål om at jeg skulle få mange gode turistminner i London var en suksess. Vi fikk sett masse forskjellig!

Siste dagen i London, lørdagen, ble brukt i sentrum for å få med oss noen av de obligatioriske kjente tingene. Vi lette egentlig etter Big Ben, men fant i stedet Borough Market. (Som Timo sa; Who's Big Ben?). Borough Market er et marked som hadde alt mulig av spesielle matvarer. Gigantiske varierte grønnsaksdisker, bord fylt med eksotiske oster, nydelige små muffins, eller hjemmelaget honning. Trengselen var helt enorm denne lørdagen, og vi kjøpte ingenting. Men kjekt å kikke!


Etter å ha forvillet oss ut av markedet, tenkte vi å ta turen til London Bridge, som var rett i nærheten. Vi var først innom "The Christmas Shop," en julebutikk som er åpen året rundt. Den lå rett ved broa. Selve London Bridge var egentlig litt skuffende. Ikke noe spesiell eller flott i det hele tatt. Men tok et bilde av den mye finere Tower Bridge i fra London Bridge (etter det neste bildet). Så jeg er fornøyd.

Tower Bridge

 

Neste post på programmet ble Tower of London. En stor flott borg, også i gangavstand til alt det andre vi hadde sett så langt denne dagen. Borga var flott, og sola kikket til og med frem!Til slutt tok vi turen til Primark igjen, men denne gangen en litt mindre Primark som lå i Peckham. Igjen kjøpte jeg masse, billige klær. Supergøy! Men prøvde å kontrollere meg, og kjøpte også noen julegaver. Problemene startet da vi begynte å lete etter en buss hjem, men snublet over en "One pound shop," hvor ALT kostet omtrent en tier. Så jeg har lært at å spare er et ikke-tema i London. Slik så vi ut da vi halte med oss dagens fangst hjemover på toget...

London - Halloweenkveld på museet

Tredje dagen i London. Fredag kveld. Vi hadde bestemt oss for å gå på en slags halloween-temakveld på Victoria and Albert Museum. Når jeg besøker en kunststudent i fra Wibledon College of Art, er det nesten en selvfølge at vi skulle på museer. Det skulle være mye forskjellig denne kvelden; skrekkfilmer, foredrag om hva halloween er, utstillinger med halloweentema, skummel makeover osv. Jeg og Benita traff to av venninne hennes; ei fra Hellas og ei fra London. Skikkelig kjekke folk! Vi ble surrende rundt på museet uten å finne noe som helst en god stund. Så ble det bestemt at vi skulle se en skrekkfilm. Men det gikk ikke helt som planlagt.

 

 

Vi fant faktisk frem til filmen på det store museet. Men omtrent ti minutter inn i filmen ble jeg skikkelig dårlig. Det skumle hadde ikke en gang begynt, men jeg kjente meg febervarm, jeg så dansende svarte prikker foran øynene, og mistet hørselen. Så jeg visste (av erfaring) at jeg kom til å besime om få sekunder hvis jeg ble sittende der. Lufta var skikkelig varm og tett, og jeg følte jeg ikke fikk noe oksygen. Sjanglet meg ut mellom radene, og fant den nermeste utgangen.

Rett utenfor døra sank jeg ned på gulvet med hodet mellom beina. Kjente med en gang at det hjalp litt. Etter noen minutter hevet jeg blikket og så at jeg hadde gått ut en stengt utgang. Så jeg satt innenfor et avsperret område hvor de drev å restaurerte. Skikkelig flaut! Folk sendte nysgjerrige blikk mot meg. Jeg gikk skjelvende ned trappa, under sperringen, og ut i den friske lufta. Ble sittende der å kjenne kjølen krype innpå og gripe gradvis tak i meg til ikke lenger følte meg som en levende badstu.


Var så usikker på om jeg turte å gå inn igjen. Hadde vert bortenfor flaut å besvime inne på filmen, og lufta var virkelig helt forferdelig der inne. Så jeg satte meg ute i gangen og ventet. Etter en stund kom Benita ut fra kinoen. Jeg følte jeg hadde ødelagt hele kvelden, men Benita er (herved utropt til) verdens snilleste, og vi fikk en skikkelig koselig tur hjem. Etter litt mer frisk luft, og noe kaldt vann var jeg nesten god som ny igjen. Koste oss blandt annet med at julelysene har begynt å komme opp allerede! Nydelig :)Sights worth seeing in London

Selv om London er full av muligheter, er det ikke alt som virker akkurat som det skal. Så da vi kom til Tate museet, og det ikke var gratis slik vi hadde trodd, tok vi det med godt humør, og tok oss god tid til en skikkelig photoshoot i stedet. Det er viktig for fattige studenter å spare penger, og å ta gode minne-bilder er alltid lurt, og meget gratis. Her er jeg utenfor Tate museum.

 

Vi tok oss også tid til å posere masse med en rød telefonkiosk; noe som har vært et av de store målene mine denne turen.

DELVIS LISTE OVER STORE MÅL FOR LONDONTUR:

* Drikke te i London                                            Check!

*Ta bilder med en rød telefonkiosk                      Check!

* Få kjøpt en del julegaver                                   Check!

*Sitte i toppen av en rød dobbeldekkerbuss        Check!

Joda, jeg har oppfylt alle målene jeg satte meg med unntak av å gå på en musikal. Det ble rett og slett nedprioritert pga. de allerede omtalte pengehensyn vi studenter må ta. Musikal blir nok under mitt neste besøk! Når det gjelder det med bussen, så kommer jeg tilbake til det mot slutten av innlegget.

Også fant vi noen utrolig store og fine blader på bakken i en liten koselig park. Jeg må forresten også nevne at dette bildet av Benita er utrolig søtt, og at jeg er litt flau over å legge ut så enormt mange bilder av meg selv. Men det er fordi Benita insisterte på at vi begge kom til å angre dersom hun ikke passet på at jeg fikk nok "turistbilder."

"Who can argue against that?"


Her er altså utsikten fra en av de store, røde dobbeldekkerbussene. Vi satt helt fremmerst, og jeg skal prøve å forklare følelsen for deg. Du sitter helt alene etter å ha gått opp den litt unormalt bratte trappa i bussen. Kanskje er du litt anpusten og sliten fordi du har med deg 5-6 poser med ting du har handlet "fordi det var så billig." Det yrer litt på vindusruta, men det gjør absolutt ingenting, fordi du er på toppen av verden. De bittesmå personbilene forsvinner under deg, og du flyr gjennom gatene, alt etter som hvor bussen bestemmer seg for å kjøre. A pretty awesome feeling!

(Haha, half a week in London, and I'm starting to think in English)

 

Her er jeg på London Bridge. Vi kikket masse rundt, på både London Bridge og Tower of London. Men Big Ben fant vi aldri (haha!) Hvis noen lurer på hvorfor jeg bærer med meg en stabel med digre blader i London sentrum, så er det en hemmelighet.

 

London - Shepherds Bush

Nå kommer bilder og tekst fra torsdagen i London. Her er det så mye og se, og så mye å oppleve. Jeg digger at matbutikkene er billige og annerledes, og at kollektivtrafikken er helt utrolig. Vi har aldri ventet lenger enn 5 minutter på et tog eller en buss. Torsdag var vi en hel haug med steder, og jeg har skjerpet meg litt når det gjelder å ta bilder, så derfor deler jeg opp dagen i flere innlegg, siden vi gjorde så enormt mye forskjellig på en dag. En av de første tingene vi gjorde torsdag, var å besøke Shepherds Bush. Vi skulle på markedet, men brukte masse tid på å lete etter det. Vi forvillet oss inn i et stort handlesenter med masse, dyre merkebutikker. Jeg turte ikke å se på prislappene en gang. Men i gangene var det masse gratispøver av ting. Benita fikk seg for eksempel nytt ullundertøy gratis.
 

På vei mot Shepherds Bush Market var det masse kjekke butikker. Spesielt mye bakerier og etterhvert en hel haug (eller et kvartal) med butikker som solgte stoff! Det var nesten som himmelen for en nystartet syerske som meg selv. Jeg skal kjøpe alt stoffet mitt i London heretter! Da vi kom til selve markedet var det også masse gøy å se på!


 

 

 

Til slutt, et bilde av stoffet jeg kjøpte på Shepherds Bush Market. Tenker meg at dette blir noen flotte, små kjoler! Og det beste var at meterprisen var ca 20 kr. Superbillig!
London - Somethingsomething

 

 

 

 

Den første dagen i London har vert utrolig gøy! Jeg har fått sett mange ulike bydeler, og opplevd flere sider av London allerede. For ikke å snakke om at jeg har brukt mye penger... Mange ting er et hakk billigere enn i Norge, men når man først føler at det er billig, er det helt vanvittig hvor fort pengene flyr.

Men nok om det. Jeg og Benita har i dag vært i Waterloo og sett "Eye of London," Vi vandret rundt i gatene og kikket litt, men fant ut at hvis vi skal opp i "øyet" så fikk det bli en annen dag, fordi bilettene på nettet var betraktelig mye billigere enn de på stedet.

 

 

 

 

 

Vi var på det store, spennende markedet i Soho, hvor jeg kjøpte meg indisk mat, to kjoler og litt småting. Der var det alt fra fargerike, indiske butikker som luktet kvalmende av tung røkelse til mørke gotiske butikker med korte svarte kjoler fulle av nagler, og igjen til de søteste søte vintage-butikker som selger rosa sko og gamle instrumenter.

 

 

Vi var også ved Oxford Circus og handlet på primark (Det øverste bildet er tatt der). En fantastisk butikk med enormt masse klær, og veldig lave priser. Eneste bakdelen var at det krydde av turister som oss selv. Jeg klarte allikevel å raske med meg en god slump med nytt undertøy, en genser, en pysjbukse og noen sokker. Kjekt med noe nytt! Til slutt vende vi jo da tilbake til Wimbledon, hvor Benita bor. Koser oss i kveld med pizza, is og lekser...

    

Stress og reise til London

Som jeg skrev i forrige innlegg, skulle dette bli en spennende uke.

Når jeg ser tilbake, så ble den veldig slik, men det var også nokså preget av stress. Jeg stresset med å rekke Skole, Ungdomstyremøte, Jesusgruppe og lekser. Så stresset jeg med å pakke på tirsdagkvelden. Kom seint i seng. Så stresset jeg med å stå opp tidlig, dusje og komme meg på skolen. Jeg stresset ikke så mye før etter pedagogikken; da stresset jeg supermasse med å få ferdig matteinnlevering. Rett etter skolen (var på skolen til klokka 5) skulle jeg til flyplassen. Jeg stresset ikke så mye med å komme meg til Sola (takk, Malin <3) Men jeg stresset veldig da jeg ankom London å skulle finne fram i kaoset.

Men med å følge strømmen, og få veiledning på telefon (av Benita) kan tydeligvis selv dem mest retningsløse person finne frem i storbyen! Jeg kom meg på toget mot Victoria, og hoppet av på rett stasjon. Der traff jeg Benita og fikk mine første glimt av røde busser, gammeldagse taxier, og flotte murhus! Benita bor sammen med 5-6 andre personer, men har eget rom vi to sover på. Kos!

Dagen i dag skal brukes til å kikke seg litt med rundt i byen, etter at vi har startet dagen med "Eggs and Bacon" og Kakao med Marshmallow Fluff. Digg!


Planer om en spennende uke

Den uka som ligger foran meg er full av interessante gjøremål og spennende oppdagelser. Men travelt kommer det også til å bli. For å begynne i slutten, så skal jeg jo altså reise til England, mitt land nummer 20 i en alder av 20 år (det er ikke verst!). Jeg skal besøke Benita, min kjære venn fra videregående, og vi skal oppleve London med telefonkiosker, undergrunnen og musikaler. Wow! Jeg gleder meg!

Før det er det også en god del ting som skal skje, med få pauser i mellom. Mandag skal jeg først være lenge på skolen, og så er det et veldig spennende ungdomsstyremøte på kvelden. Jeg tror også jeg må bruke litt av den tida i mellom til å pakke, siden tirsdag blir enda travlere. Da starter også dagen på skolen, men selv om jeg slutter tidlig er det enda ikke pause. Da skal vi skrive på eksamensoppgaven, som er en gruppeoppgave i pedagogikk. Når jeg endelig kommer hjem, skal jeg på Jesusgruppa som jeg er leder i. Kjempegøy!

 

Da er det bare onsdag igjen, men før jeg reiser, skal jeg gjennom en skoledag, ferdigstille den halvferdige matteinnleveringen min, levere den, og så komme meg til Sola med den (antagelig) super-svære kofferten min. Etter det er det bare en liten time før jeg er i London!

Lurer på om jeg klarer alt dette på en god måte(da tenker jeg egentlig på matten, siden det er det eneste som egentlig er stress her), men gleder meg masse til å komme i gang med uka. Det kommer muligens ikke til å bli enormt masse liv på bloggen de neste dagene, så jeg bare ønsker deg en virkelig god og innholdsrik uke med masse kakao, krem, turer i høstfargene og kos.
Åpen luke i programmet

En fridag der jeg kunne gjøre hva jeg ville! Det er sjelden vare her i gården. Jeg pleier alltid ha noe planlagt jeg gjøre hver dag. Men fredag var hele dagen fri, og jeg hadde nesten ingenting veldig viktig å gjøre som måtte gjøres akkurat da. Slik ble dagen min:

*De første timene på dagen ble jeg sittende med matte-innlevering. Jeg kom omtrent halvveis, og har nå gjort den halvdelen jeg kan klare alene. Jeg forstår virkelig ikke hvorfor pensum må sveve så vanvittig høyt? Jeg trenger da virkelig ikke å lære alt dette for å bli mattelærer fra 5. til 10.klasse? Men eksamen skal bestås "okke som."

*Jeg kjente kriblinger og irritasjon i hele meg. Orket ikke sitte mer, og orket i hvert fall ikke noe mer matte. Så jeg gikk en tur ut. Hadde allikevel et ærend i banken. Det tok ikke lange tida i banken, men på veien tilbake traff jeg på Ida. Så vi vandret litt rundt på haua, mens jeg tenkte på at det er vanvittig sjelden at jeg gjør nettopp det; vandrer formålsløst rundt. Men etter litt mer vandring, fikk jeg et formål, og satte nesa mot Thomas sitt hus.

*Thomas kom tilbake fra jobb rett etter at jeg hadde kommet hjem til ham. Tror han ble en smule overrasket, men det var bare morro (Jeg er veldig glad i overraskelser). Uansett: jeg hang med Thomas litt, før jeg var ute på kvelden med kjekke ungdommer og spiste vårruller! Digg :)

 

*Til slutt må jeg bare nevne at jeg er omtrent klar for å reise til London på onsdag. Har fått pakkeliste av min kjære Benita (som jeg skal besøke): 

-Julemarsipan

-Julebrus

-Ei trusa, så du ikje lokte ud heila flye på veien heim.

Joda, ikke noe problem å pakke etter slike lister. Alt jeg mangler er julebrusa! Jo, også må jeg jo levere den hersens matteinnleveringen :/

Turer i høstværet

Selv om det blir kaldere nå for tida, kan man ikke mure seg inne. I hvert fall ikke når det er oppholdsvær! Så det har blitt etpar småturer.. Og i går var til og med jeg og Chessie ute og jogget! *stolt!*

Meg og Chessie :)

 

Dette bildet er fra en tur jeg og Thomas var på i forrige uke :)Tur med Yvonne (Yvonne tok dette bildet :)


Søte Yvonne ^^
Elsker å komme meg ut i naturen!

Neste sy-kjole-prosjekt

Jeg er enda ikke helt ferdig å tenke ut hvordan den neste kjolen skal bli. Men jeg vet at det skal være en nyttårskjole, og jeg har valgt ut og kjøpt stoffet. Jeg har også kjøpt meg et mønster (for en gangs skyld). Kanskje det å sy etter en oppskrift kunne lære meg noe mer enn å bare "kaste meg uti det" sånn som jeg pleier...

Det blir mest sannsynlig en kjole som går til rett over knærne, for det er en lengde jeg liker godt, selv om jeg også har nok til den lange versjonen av kjolen(se bildet under) Jeg kan også velge mellom de to ulike ryggene på bildet: V eller mer U-formet.


Jeg gleder meg til å komme i gang, men det blir nok ikke de første dagene, for akkurat nå er jeg veldig opptatt med skolen, og alt det andre vanlige...

Hva synes du forresten om fargen på denne? :)Ulike hverdager...

Et av de mest interessante stedene å sitte å se på mennesker, må være på en rutebilstasjon, tenker jeg da jeg sitter midt i Sandnes sentrum og betrakter verden rundt meg med nye øyne. Det finnes virkelig alle slags mennesker her! En skitten mann med en knall rosa sekk på ryggen rusler rundt og stikker hendene ned i søppeldunkene. Plutselig lyser han opp litt, og trekker takknemlig opp en flaske som lukter av noe surt. Forbi ham løper to tenåringsgutter med sekkene slengende på ryggen mot toget som akkurat kommer inn på stasjonen. Jeg følger guttene med blikket til de er kommet seg på, og legger så merke til en kvinne som også springer i retning toget. Hun er ikke så heldig, og må gi opp idet toget starter igjen med en syngende lyd som jeg kan høre helt ned til der jeg sitter. En gammel mann med hatt og frakk rusler rundt uten mål og mening, og en tenåringsjente setter seg alene på en benk med nistepakken sin. Hun blir umiddelbart omgitt av duer og en og annen måke...

Jeg koser meg av og til med å sitte å se på mennesker. Spesielt når det er så mange forskjellige av dem!

Sånn utenom det, så er jeg enda ganske stresset av alt skolearbeidet som skal gjøres de neste dagene (er nok derfor jeg blogger igjen, i stedet for å lese lekser...) Men har kommet litt i gang.

I dag er forresten dagen da jeg skal bestille biletter til Brasil-turen! Gleder meg så enormt! For ikke å snakke om at jeg reiser til London om EN UKE! Blir rene reisebloggen dette....

Hverdagen fortsetter med venneturer, bowling, jesusgruppe, forening, skolearbeid og litt jobbing og pengesutring(siden jeg synes jeg har litt for lite av dem). Hvordan er din hverdag for tida?

Puttet inn et bilde av den søte ugla til Bente. Litt sånn, bare for å ha et bilde, Liksom.

Overveldende Arbeidsmengde

Jeg blir så stressa når jeg kommer tilbake til skolen etter en høstferie og oppdager at vi har en milelang innlevering i matte, en innlevering fra praksis, en fullpakket friukes lekser som er forsømt (pluss denne ukas lekser) og en eksamensoppgave som skal kommes i gang med. Det eneste som er startet ordentlig på er praksisoppgaven. For ikke å snakke om at jeg har planer hver kveld denne uka, og reiser "Across the pond" neste torsdag.

Det er så overveldene at jeg måtte blogge om det. Imens jeg, kl. 06.00, sitter på bussen og prøver å forstå deriverte og kontinuerlige funksjoner kan du ta deg tid til å puste og være takknemlig for at du ikke har det så travelt som meg.

Hvis du, mot formodning, skulle ha det slik som meg, får du også få hodet tilbake i boka med en gang du har lest ferdig dette innlegget...

En god nyhet!

Det popper opp i hodet mitt fra tid til annen, og da kan jeg ikke annet enn å si det til noen. Kan ikke annet enn å smile og være glad. Det er rett og slett så utrolig spennende! Nå er det altså bestemt! Jeg skal til Brasil med Bente. Vi skal fly til Sao Paulo i begynnelsen av februar, og vi skal tilbringe to uker med å se nye ting, oppleve en helt annerledes kultur, og få gjøre en forskjell! Dette blir første gangen jeg er utenfor Europa, og mitt land nr. 22. Det blir nok en god blanding av ferietur og meningsfull jobbing. Wow!

Så dette svirrer rundt i hodet mitt nå:

(Bildene er ikke tatt av meg)

 

Innimellom all tenkingen på Brasil er jeg littegranne lei meg for at høstferien er ferdig nå... Men denne dagen skal nytes masse uansett :)

Årets Julekort

Jeg er gira på jul, det er ikke til å stikke bak en stol. Så nå er altså julekortene bestilt. Det er kanskje en smule tidlig, men da har jeg god tid til å få kortene, finne ut hvem jeg skal sende dem til, og faktisk få sendt dem i god tid før jul. Jeg skal forresten sende ut sammen med forloveden i år :)

Det er litt vedmodig å røpe hvordan det ser ut her på bloggen, men jeg gjør det allikevel, for det er så gøy å dele, og kanskje til og med få noen tilbakemeldinger på kortet. Vi har laget alt selv. Jeg sydde kjolen og slipset, Thomas tok bildene i sitt hjemmesnekrede studio, og vi redigerte dem sammen i Photoshop. Og her er resultatet:

 

Vi valgte å bestille dem som vanlige bilder (ikke spesielt i kort-format) fordi det var billigere. Og vi bestilte hos Fujidirekte. Det er absolutt min favoitt å bestille bilder hos, for det er ganske billig i forhold til alle andre jeg har prøvd, og kvaliteten er også bra. Slik får vi altså 60 bilder for 88 kroner (inkludert frakt). Ikke værst!

Sying - Julekjolen er ferdig!

Etter mye sying og om og men har jeg endelig blitt ferdig med kjolen jeg har sydd (min andre kjole!).Den har egentlig vært ferdig ganske så lenge nå, men jeg har ikke fått tatt bilder enda. En annen ting er at jeg ville slå to fluer i en smekk, og ta julekotbilder med Thomas i samme slengen! Så jeg måtte også sy ferdig slipset hans i den samme fargen. Men nå er altså kjolen og slipset sydd, og bildene tatt. Vi har til og med bestilt julekort! Så nå gleder jeg meg skikkelig til å få dem i posten og begynne å planlegge hvem vi skal sende til...

Men dette innlegget handler altså om kjolen min. Den er satt sammen av fire deler; skjørt, belte, og to deler til toppen. Jeg er ganske fornøyd, men ser en del forbedringspotensiale i glidelåsen. Skal bruke kjolen på julebord sammen med min kjære, og også på julaften med familien (mest sannsynlig).

    

Neste skikkelige prosjekt blir nok en nyttårskjole. Jeg kjøpte nettopp stoff til den i går. Nå må jeg bare planlegge litt nøyere hvordan den skal bli...

Drømmer om Brasil

Jeg tror jeg skal begynne med grunnen til at jeg plutselig drømmer om Brasil. I går ble jeg invitert til å være med å reise. Til. Brasil! Sammen med fantastiske Bente! Turen kommer (kanskje) til å skje i februar neste år! Og det er ikke hvilken som helst tur! I tillegg til at jeg skal til Brasil (!) og at det er med Bente (!), så skal vi også få gjøre noe godt for andre. Du hørte riktig! Vi skal arbeide på et senter for barn, og besøke slummen og gjøre masse spennenede greier! Wow.

Tilbake til den drømmen min. Siden jeg fikk vite dette i går, drømte jeg om det i natt. Det begynte med at jeg var i Brazil. I slummen.

"Vi går inn gjennom en dør som henger litt skjevt på hengslene og som knirker langtrukkent idet vi åpner den. Med første øyekast ser rommet tomt ut, med unntak av et bord som ligger på gulvet og mangler to av beina, og en møllspist jakke som henger på en knagg på veggen. Men den lokale jenta som er med oss vet bedre. "Kom fram," sier hun, og ut fra under bordet kommer en liten gutt krypende. Øynene er store og skinnende, og ansiktet er skittent. Vi prater litt med den lille gutten, som ikke kan være mer enn 4 år gammel, og gir ham noe godt å spise på. Han gjemmer det takknemlig bort under bordet sitt. Vi går videre nedover gata med søppel langs de skjeve husveggene og små, krokete koner som sitter å tigger."

På dette punktet tror jeg at jeg våknet litt.. Men så fortsatte drømmen. På en måte. En litt annen måte...

"Vi løp langs den glohete ørkensanden. De var rett bak oss. Hvordan kunne vi unslippe? Heldigvis fant vi noen sandblåste kasser å gjemme oss bak. Vi gikk videre inn i hallen, som var laget i stål og så veldig moderne ut. Vi forstod alle at vi beveget oss inn i en annen tid, og et annet land. Da vi gikk gjennom portalen, tror jeg vi kom tilbake til Europa. Det var fremdeles de rare stålkonstruksjonene rundt oss, og lillebroren min gikk for å bestille noe vann til meg. Jeg gikk etter ham, og prøvde å hjelpe ham å bestille en pølse med riktig tilbehør. "Do you have... fried onion?" sa jeg. Barmannen svarte "Of course" og smålo litt av at jeg kunne være så dum å tro at de ikke hadde sprøløk. Jeg skulle akkurat til å strekke ut hånda mi etter pølsa da han begynte tulle. "Do you want one more?" sa han, og tok tak i en til pølse og klinte den inn i brødet mitt sammen med den andre. Det ble ketchup og sprøløl over alt. Jeg ble etterhvert skikkelig irritert på denne oppførselen."

Så våknet jeg.

Jeg vet jeg har usedvanlig rare og usammenhengende drømmer. Men det er det som gjør dem så spennende (synes jeg). Kjenner faktisk ingen andre som har så rare drømmer som meg.. Men det er kanskje fordi jeg er så seriøs hele tida ellers...? (haha)

Nå har jeg sittet å søkt på "Brazil Nature," og blitt enda litt mere gira...

Bildekilde

BildekildeBildekilde

 

PS: Hvis Bente leser dette, så vet jeg at du sa at det ikke er helt sikkert, og at jeg ikke må ta helt av med å glede meg enda. Men jeg tenker at glede aldri er forgjeves, så jeg gleder meg litt allikevel.

Forening med slipslaging

Onsdag var satt av til forening. Allerede klokka ett var de første av oss i gang. Bente's prosjekt var å sy en kjole/bluse i et beige stoff med blått mønster på. Mitt var å sy matchende slips til finkjolen jeg har sydd. Men litt utpå dagen tok vi oss en pause og gikk ned til sentrum for å handle alt det nødvendige for å lage lasagne. Så da de andre kom klokka fire var maten klar.

 

Etter maten var det tid for brownies og is. Det ble mye kos, gutteprat, og tøys før vi gikk tilbake til arbeidet.

 

Tross alle prosjektene jeg hadde tenkt å ferdigstille denne dagen, var det bare ett som fikk oppmerksomhet. Det tar altså masse tid å sy et slips! Men til slutt gikk det, og det mye bedre enn jeg kunne håpt på. Det så litt rart og skjeivt ut en stund, og jeg fryktet det verste. Men til slutt ble resultatet slik du kan se til høyre nedenfor. Hvis du også vil lære å sy slips, så brukte jeg denne videoen(tips: hopp over de første 10 minuttene) til inspirasjon. Jeg laget et mønster selv, og sydde omtrent som på filmen.

    

 

 

Frihetsnøkler, innflyttingsfester, bukseprøving og andre ting jeg bruker tiden på

Nå har jeg endelig fått nøkkel-smykket jeg bestilte på ebay for 6 øre :D Er veldig fornøyd, og skal absolutt bruke det på frihetsdagen, slik arrangementet Key2Free oppfordrer til!

 

Lørdag var jeg på innflyttningsfest i Sandnes. Utrolig kjekt å se den flotte leiligheten Vibeke og Prince har fått seg! Vi ble vartet opp med nydelige salater, og jeg fikk til og med medisin. Jeg var ganske syk akkurat da, og Prince jobber jo tross alt på et apotek. Det beste var at medisinen virket. Se det fine paret =)


Ellers har jeg sett <denne> interessante filmen om faste, og hvilke sunne effekter det kan ha på kroppen. Jeg vurderer å prøve det en gang! Hvis denne filmen ble for lang kan du kose deg med en film som viser 50 måter å gå med skjerf på <her>. Den varer kun fire og et halvt minutt. Enjoy!

I dag gikk denne feriedagen til en kvadrat-tur med Yvonne. Jeg kjøpte blandt annet en ny bukse! Det er jeg kjempefornøyd med for jeg har bukse-kjøpe-vegring. Og bukse-prøve-vegring. *Klapp på skulderen til meg*

Høstferien til nå

De to første dagene av høstferien har jeg jobbet hardt. Jeg har nok hatt en litt uheldig arbeidsstilling også, for jeg har blitt skikkelig vond i ryggen (eller kanskje jeg bare har brukt noen ukjente muskler. Noen som vet hvordan jeg kan kjenne forskjellen?). Men jeg tror kanskje ryggen min har begynt å tilpasse seg, for det var værre første dagen. Nå har jeg altså klippet og lukt 300-400 roser. Da er jeg omtrent halvveis i drivhuset. En passelig jobb for en høstferie, med andre ord.

Men i dag har jeg bedt meg fri, for i dag skal det forenes på forening! Planen er å sy ferdig et slips som skal brukes på et spesielt bilde. Kan noen gjette hva det bildet skal brukes til nå snart? ...Jeg har også tenkt å sy noen andre småting, for eksempel en rispose til min kjære som han skal bruke til "kamerastativ." Tror det blir bra!

Jeg nyter virkelig å ha ferie, og å ikke tenke på studiene i det hele tatt. Gruer meg litt til virkeligheten setter inn. Men det går nok bra. Desuten skal jeg til London om to uker! Tsjoho!!
Anbefalte artister

Musikk som er behagelig for ørene, som er fengende og som får deg til å synge. Musikk som beskriver følelsene dine, og musikk som gir trøst. Jeg hører på mye forskjellig musikk. I dette innlegget skal jeg legge fram noen av artistene jeg har hørt mest på i det siste. Alle disse tilhører sjangeren "kristenrock" (i vid forstand). Altså en blanding av lovsanger, og sanger med bibelsk innhold. Jeg hatt til hver artist tatt med en av mine favrittsanger. Hadde egentlig lyst til å legge ut titalls sanger, men begrenser meg. Klikk på sangnavnet for å komme til sangen på youtube.

Downhere

Så enormt mange bra sanger! Jeg er så glad i mange av disse sangene. Gode tekster og fengende, men behagelige toner. Herlig!

En av favorittene er nok Let me rediscover you som handler om å oppdage noe nytt med Gud, å forstå mer av hvem Han er. Den kunne veldig gjerne vert "theme song of my life!"

 

 

Building 429

Jeg har ikke visst om B429 så lenge. Hørte om dem for første gang i år, da de kom på turnè til Norge. Men de er så utrlig bra! Kjempefengende, litt mer fart og liv enn en del av downhere sine sanger. Jeg digger dem! Absolutt en av mine favoritter; håper de kommer til Norge igjen.

En av favorittene her er One Foot, som handler om å sette den ene foten foran den andre, og dermed komme en vei; Ut av det vonde, og inn i den planen Gud har for livet ditt.

 

 

Anthem Lights

Dette er det nyeste jeg har begynt å høre på. Jeg likte dem fra første sekund, og har enda ikke forstått helt hvor bra sangene er enda. Men det er helt sikkert at jeg snart kommer til å kunne dem ganske godt! Sprelske, kjekke og super-fengende sanger.

Favoritten her er nok foreløpig Can't shut up, som handler om vårt gjensvar når Gud forandrer livene våre; "We can't shut up about it!"

 

 

 

 

Casting Crowns

Jeg klarer ikke å skrive et sånt musikkinnlegg uten å nevne Casting Crowns! Musikken er nydelig, men her er det tekstene mer enn noe som trollbinder meg. Hver eneste sang er et kunstverk av gode, oppbyggende tanker.

Den utvalgte sangen her er If we are the body, og den handler om at vi kristne er Guds kropp på jorda i dag, og da skal vi oppføre oss slik ved å elske de rundt oss.

 

 

 

 

JEG SKAL IKKE TA HELT AV MED TUSEN ARTISTER HER, MEN SIDEN DE SNART KOMMER TIL NORGE, MÅ JEG NEVNE DISSE TO SISTE! PROMO-VIDEOEN HELT PÅ BUNNEN HAR MED EN SANG AV HVER AV DE TO ARTISTENE, DERFOR HAR JEG IKKE TATT MED EKSEMPELSANGER TIL DEM.

Kutless

Jeg falt først for en sang, og senere for flere. Kutless har alt fra rolige og behagelige, til rocka og livlige sanger. Masse bra kvalitet!

 

 

 

 

 

The Afters

Også en nokså ny oppdagelse for meg. Masse fart og gøy. Jeg ombestemte meg forresten når det gjaldt eksempel-sang-greia, og tar med Never going back to OK. Den er helt konge! Dette er musikk som jeg liker å ha i bilen, eller når jeg gjør husarbeid. Fullt av god energi!

 

 

 

 

Så, jeg ser det på Bjerkreim i november, sammen med disse gutta!
En julefortelling og en avsløring

Herlig med ferie! Dagen i dag skal brukes til å klippe roser, og deretter har jeg tenkt meg på dugnad på Betania. Der bygges det med dugnadskrefter for bare livet, og det begynner virkelig å ta form! For meg blir dette altså en skikkelig arbeidsdag; håper jeg takler det etter å ikke ha jobbet på så lenge. Men jeg får bare vende meg til det, for denne høstferien har jeg tenkt å tjene noe penger!Hvis du begynner å bli lei av at jeg skriver sånne kjedelige oppsummeringsinnlegg som dette, skal du bare vite at jeg holder på med et litt mer velformulert innlegg. Jeg kan si så mye som at det er en julefortelling! Men det tar så mye mer tid å skrive bra, og noen ganger har jeg ikke så enormt masse av akkurat det. Spørs bare om noen faktisk gidder å lese dette her...

 

 

For å prøve å gjøre dette innlegget en smule mer interessant, skal jeg gi dere en flau, men sann avsløring. Jeg har begynt å spille FarmVille2 på facebook. Sånn. Jeg sa det.


Tanker om en høstferie

Jeg trodde jeg hadde kommet forbi tiden med slapphet, snørr og nysing. Men nå har en ny forferdelighet rammet meg. Hoste. I går var det så vidt jeg hadde noe stemme igjen på innflytningsfest. Men jeg tar det med godt mot, og overbeviser meg selv om at jeg er på bedringens vei. Sola skinner, og høsten har den siste uka marsjert inn i bygda som en voldsom hær med oransj-farger, kraftig vind og luft som er så kald at jeg må gispe etter pusten når jeg kommer ut.

Det er helt vanvittig ultra-super-herlig at jeg har høstferie nå! Den skal virkelig nytes i massevis av fulle drag! Jeg skal ikke reise noen steder, men skal tilbringe tid med venner, på sy-forening og litt med kjæresten. Thomas jobber kveldsskift denne uka, så det spørs vel litt hvor mye vi treffes... Men fredag har i hvertfall begge fri, så da må vi finne på noe kreativt og morro. Forresten. Jeg glemte nesten at jeg skal jobbe! Denne jenta skal klippe roser til uka!

Jeg blir dradd i mellom sparing og bruking. Det er så mye jeg vil kjøpe! Men så ligger vissheten der om at jeg snart sikter inn nesa på London. Da er det greit å ha litt lommerusk... Wish me luck!
Nett no

I dag er siste dagen i praksis på Bryne ungdomsskole. Jeg sitter, som så ofte ellers de tre siste ukene, på arbeidsrommet vårt med en kopp kakao. Blir helt nydelig med høstferie nå, eller mye styr den siste uka.

De siste dagene har gått med til å være syk, lese og gå tur med venner. Siden dette var et kort innlegg, og jeg er på en fremmed pc, legger jeg ut det første bildet jeg la ut på bloggen her. Bare for morro skyld :)

PS: Den nynorske overskrifta kom av at Time kommune har nynorsk som skriftspråk i skolen. Så vet du det!

Julegavetips til deg

Joda, i hodet mitt er det snart jul! Jeg vet hvor fort de siste månedene og ukene frem til jul går, og siden jeg liker å ha god tid til å finne de perfekte gavene er jeg allerede godt i gang (kjøpte de første gavene i august). Det er alltid noen som er kjempevanskelige å kjøpe gaver til, og da krever det kanskje noen uker med tenkning først. I hvert fall slipper jeg å tenke på alt på en gang i desember! Dessuten er det greit å være tidlig ute dersom du skal bestille noe på nettet. Da kan du få mer for pengene, og kanskje får du også litt mer spesielle ting.

Så her er noen av mine anbefalinger til julegaver i år (alle prisene er regnet om til norske):

 

1. Coolstuff.no

Det første tipet mitt er å kjøpe noe fra coolstuff. Tross det litt simple navnet har de faktisk masse kule greier! Dette er en norsk side, så det er ikke alt som er like billig. Men masse gøy kan du ihvertfall finne! Alt fra liksom-snø og gigantisk godteri til hoppeballer og sjokoladefontene. Kort oppsummert masse nyttige og unyttinge ting for enhver smak! Mitt absolutte favorittkjøp fra den siden er SnugRug; et ultamykt teppe med armer og lomme. Kan nesten ikke tenke meg en bedre julegave! Det finnes i flere farger.

2. Tidebuy.com

På tidebuy kan du finne drømmekjolen til deg selv, en god venninne, eller til jenta di. De har rett og slett verdens fineste kjoler. Det beste er at de blir spesialsydd etter dine mål om du ønsker det, og du kan velge farge selv! Jeg har brukt uminnelig mange kjedelige regnværsdager på å kikke på kjoler på Tidebuy. Jeg har også bestilt en kjole der. Frakten er gratis, kjolene er billige og du trenger mest sannsynlig ikke å betale toll en gang (det trengte ikke jeg i hvert fall). Det tok ganske lang tid å få kjolen, så jeg ville anbefale å bestille den et par måneder før du trenger den. Hvis du er ute etter en litt dyrere gave er dette absolutt tingen! Men jeg må forresten nevne at en av bloggvennene mine ble veldig skuffet over en topp hun kjøpte på Tidebuy. Den var ikke spesialsydd, da... Kjolen på bildet under er litt for spesiell for meg, men jeg synes den var stilig, så jeg måtte bare ta den med! Kjolen jeg har på meg i headeren er kjøpt på Tidebuy for ca 550kr.
3. Ebay.com
Ebay, ja. Et fantastisk sted å være. Der kan du vel egentlig finne nesten hva det skal være! Det er nesten vanskelig å vite hva jeg skal trekke fram når det finnes så mye. Men du finner det på Ebay. Bøker, kamerautstyr, hobbyting, klær, frø og massevis av rariteter. Noe av det mest spesielle (og gøye) jeg har kjøpt på Ebay var nok Sea Monkeys-egg. Etter noen få uker hadde de vokst seg til bittesmå sea-monkeys i det lille akvariet... Dumt at de døde mens jeg var på ferie...
 

4. Personligalmanakk.com

Her kan du designe din egen notatbok eller almanakk(=skoledagbok). Du kan velge personlige bilder til utside, og legge inn personlige datoer i kalenderen. En perfekt, personlig gave! Ikke så voldsomt dyrt heller.

 

5. Dx.com

På DealExtreme kan du kjøpe skikkelig billige eletriske duppeditter. Lommelykter, kabler, høytalere og deksler. Jeg har for eksempel kjøpt noen øretelefoner der. De selges fra ca 15 kroner og oppover. Et kjempegreit sted å kjøpe billige dingser som ofte har fri frakt.6. DHGate.com

Også et sted med mye variasjon, og mange billige greier. Mye fri frakt. Her har jeg kjøpt en kjole, noen interiør-ting osv. Noe som er spesielt på denne siden er at du ofte kan spare en del på å kjøpe flere like ting; kan være nytting hvis du finner en gave som passer til mange :) Et av mine "wants" fra DHgate nettopp nå er disse Lanternene:

Hvis du fremdeles er uten en anelse om hva du kan kjøpe, så er det i hvertfall en ting som folk ikke har nok av fra før, og som kan passe til alle og enhver. La meg presentere det siste tipset for denne gang:

 

7. Gavekorttorget.no

Kjøp et supergavekort! Et gavekort som kan brukes i utallige nettbutikker! Jeg vant nylig et sånt gavekort, og det fungerte helt ypperlig. Jeg er ikke enig i at det er så skrekkelig personlig, men det gjør nok nytten hvis du ikke har noen andre ideer, eller har en usedvanlig kresen venn...

PS: Hvis noen hadde tenkt til å misforstå: Dette er ikke mine ønsker. Det er bare tips til dere om hva dere kan kjøpe til andre. Mye av dette har jeg allerede kjøpt til meg selv tidligere:)

Noe du kunne tenke deg å se nærmere på? Hadde du hørt om alle sidene før? Erfaringer?

Har du noen gode tips til meg om gode julegavekjøp?

Som din dag er

Tittel: Som din dag erForfatter: Karen Kingsbury

 

Serie: Denne boka er etterfølgeren til "Gjennom alt"

 

Innhold: En tragisk romantisk fortelling uten like. Emily prøver å føre foreldrene sammen, og før hun vet ordet av det er hun lidenskapelig forelsket i en soldat som blir sendt til midtøsten i krig.

 

Min mening: Rørende, romantisk, spennende, og bra skrevet! Den er lettlest og fengende fra første stund. Det er en av de få bøkene jeg har begynt å gråte av..

 

Jeg vil gi boka karakteren 5, Virkelig en kjekk bok å lese.

 

Jeg anbefaler boka til deg som liker tragiske, romantiske fortellinger :)

 

Tur til Lio

For en uke siden hadde vi nydelig vær hele helga. Det resulterte i flere hyggelige turer. Søndagen gikk turen til Lio. Vi gikk omtrent en halvtime gjennom skogen før vi kom til Leirstedet. Der ble det grilling, kos og lek for ungene. En bra måte å tilbringe en søndag på!

 

Yvonne sitt kamera

 

Grilling

 

Søt^^

 

Denne helga har det striregnet nonstop. Jeg har tilbrakt den inne på leirstedet lunden, men klarte allikevel å bli syk. Håper bare jeg er friskere i morgen! Gleder meg forresten til helga igjen; da er det høstferie!! Lykke :)

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits