oktober 2010

For you:Hva er vitsen med kristne møter for deg?

Hvis jeg tenker meg om, og er helt ærlig. Hvor mange av de kristne møtene jeg går på forandrer meg? Jeg går på i gjennomsnitt et møte i uka, noen ganger litt mer. Av disse får jeg kanskje et overnaturlig møte med Gud på ett av 20 møter. Eller mindre.

Det er ganske trist. Spørsmålet er egentlig hvorfor jeg gidder å gå alikevel? Uke etter uke prioriterer jeg ungdomsmøter over å være med famlien. Over å være alene med Thomas, og over å endelig slappe litt av.

 

Hvis vi heller spør: hvor mange av møtene påvirker meg? Er kanskje svaret litt mer oppmuntrende. Jeg blir påvirket på mange måter; av Gud, fordi han er der. Av det taleren sier, og av folkene som er menigheten.

Poenget mitt er at det er egentlig mange fordeler for meg i å gå på møte hver uke i pinsemenigheten Betania.

Vitsen med å gå på kristne møter for meg

*Er hovedsaklig å møte Gud. Var det ikke for at Gud lever, og at jeg opplever han, så hadde det vert ganske så dumt å møttes i en liten menighet hver eneste helg. Selv om jeg ikke har de store åpenbaringene hvor tårene siler nedover kinnene hver gang, så er det deilig å ha litt avsatt tid til Gud.

*Felleskapet er også kjempeviktig for meg. Jeg har mange av vennene mine i menigheten, og elsker å treffe dem ofte! Dessuten er det alltid moro når det kommer noen nye jeg kan bli kjent med!

*Jeg har en oppgave. Det gjør at jeg føler meg verdsatt, nyttig, og at jeg gjør noe bra med livet mitt! Dessuten styrker det følelsen av felleskap!

*inspirasjon og lærdom får jeg under talene, og samtaler jeg har med folk. Jeg lærer noe nytt hele tiden! Nye måter å se på ting, nye måter å forstå ting!

 

Dette anbefaler altså på det sterkeste! Møter gir meg så mye...Legger ved et litt random bilde av Charlotte på knaben i fjord. En av de flotteste jentene på jord! (klikk på navnet for å komme til bloggen hennes).

Savnet er stort nå som hun har flyttet til drammen et år!:)

 

Klipp og lim i photoshop

Noen ganger er det bare kjempegøy å leke seg i photoshop. Det var nettopp det meg og kjæresten min gjorde for et par dager siden; Først tar vi bilder, deretter redigeres de, og limes sammen. Sjekk ut fotobloggen til Thomas Her.


Hva synes du?

:)

Jeg gir ikke opp så lett!

Nå skal jeg prøve å få meg dette snodige kjæledyret igjen! Sea Monkeys'ene mine fikk en  brå slutt sistgang da hele bollen ble tømt hensynsløst ned i senga mi av hunden.

Nå har jeg satt dem på bordet, ikke i vinduskarmen! Genialt!

Så har jeg brukt en dag på rensing av vann, en dag på å ta oppi eggene, også matet jeg dem i går. Har enda ikke sett noen som har klekket, men sist gang tok det litt over en uke før jeg så dem, for de er så små!

Her er mitt forrige innlegg om Sea Monkeys: http://ingridsmiracles.blogg.no/1274169745_n_er_de_her.html

Og her er en film som viser hvordan de ser ut:)

 

The pain that you've been feeling; It's just the dark before the morning.

Ikke den beste tiden i ditt liv? Ikke noe som stemmer? Føles det som om alt bare er kaos og rot? Sånn er det ofte for oss ungdommer. Noen ganger kan det hjelpe å høre på en sang som denne:

Kickoff

Lørdag var jeg på ungdomsmøte på Moi! Vi hadde laget et stort lovsangsteam for anledningen som jeg var med i. Det var så gøy å synge med de dyktige folkene! Dessuten en herlig stemning!

Kristoffer Stensheim talte for kvelden. Han snakket om det å være en menneskefisker, og poengterte at vi skulle være yrkesfiskere, ikke sportsfiskere. En yrkesfisker vier hele livet sitt til det han gjør, og gir seg ikke med litt motgang. Han er ikke opptatt av å bli sett på og beundret, men brenner for det han gjør.

Det var også dans og annen underholdning i løpet av kvelden.

Til slutt ble kvelden avsluttet av konsert av Thomi med band, og Compass. Helt fantastisk!

 

Her er en film som viser noe av det som skjedde:

har "Stjålet" mange av bildene, men de uten navn har jeg tatt selv.

Her er et bilde fra dansen; Utrolig kult!


Foto: Morten Hauan

Oss som synger; John-Kenneth, Sølvi-Oline, Guro, Meg.

Foto: Simen Løvgren

Foto:Simen Løvgren

Foto: Morten Hauan.

Pause mellom møtet og konserten:


Først konsert med Thomi med band. Du kjenner kanskje noen av dem som "Thomi og Dani" fra Norske Talenter. Thomi har også vert med i x-factor.

Foto: Morten Hauan

Stakkars Thomi hadde skikkelig vondt i halsen; stor respekt av at han alikevel gjennomførte konserten! 

Foto: Daniel I. Tønnessen.

Så stod Compass for tur! Et fantastisk band i fra østlandet. Det eneste som ikke var bra var at jeg ikke kunne noe serlig av sangtekstene, også det at de ikke er på spotify!

Foto: Daniel I. Tønnessen.

Foto: FrostHvilket bilde liker du best og hvorfor?

Hva synes du om at frosten er kommet allerede?

Om meg...

Men for meg er det godt å være nær Gud.
Jeg tar min tilflukt til Herren.
Jeg vil vitne om alle dine gjerninger.

Sal 73,28

 I need a cure..

Symptomene er at jeg alltid prøver å tilfredstille alle rundt meg. Jeg klarer ikke alltid å være meg selv, fordi jeg prøver å gjøre alle fornøyde. Det er ikke det at jeg ikke klarer å holde på mine egne meninger; for det gjør jeg!

Men noen ganger så strekker jeg meg litt for langt for at alle andre skal ha det behagelig, og forutsigbart.

Finnes det ikke en kur for dette?

Kilde: Weheartit

Vakre soloppganger

Himmelen er noe av det vakreste vi har på denne jord! Tenk så variert! Her er tre bilder av himmelen den samme morgenen. Legg merke til den store forandringen som skjer!

Tur-referat, selvsagt med bilder!

Folk: Thomas og meg

Sted: Jøssingfjord til Årstad

Tid: Onsdag i sist uke

Løypa vi skulle gå bar altså navnet Nordsjøløypa. Den gikk egentlig litt lenger enn dette, helt til Sogndalsstrand.

Kamera og stativ er selvsagt et must! (Jeg nøyde meg med kamera)Det er så herlig å se hvordan Chessie nyter friheten i gresset:)En god beskrivelse av reiseruta:

 
Meg og Thomas i det fine høstværet.

Bading i blad!

Bjørk

Ny Hobby: Strikking!

Jeg er Avhengig. Totalt avhengig.

Forhåpentligvis varer det ikke for alltid.

Det hele begynte med at Janne spurte om jeg kunne strikke noen rosa leggvarmere til Vilde(4). Det kunne jeg selvsagt. Da jeg først var i gang strikket jeg like godt en rosa lue som matchet.

Siden jeg klarte å strikke en lue som så bra ut måtte jeg jo strikke flere! Til nå har jeg strikket 4 sånne luer i forskjellige farger. To av dem kan du se på bildet under:

Oppskriften på luen finner du her: Pickles

Lett å få til så lenge du kan strikke rett og vrangt:)

Etterhvert droppet jeg bare pinne 2. Mønsteret ble nesten det samme, og det var mye lettere å strikke...

Det neste jeg prøvde meg på var en litt større lue! En nisselue!

Oppskrift: Din Hobby

Veldig enkel denne også. Mindre mønster, men på slutten må du bruke 5 pinner mens du feller. Liker virkelig resultatet! Tror forresten også at jeg skal strikke skjerfet som hører til..

 

Nå hadde jeg strikket et par luer, og ville realisere en gammel drøm om å kunne strikke sokker. Ingrid was looking for challenges!

Så jeg fikk litt tips av Sølvi-Oline om hvordan man strikker hel, og så satte jeg igang.


Ble ikke 100% fornøyd med min første sokk, så det ble med et halvt par av denne!

Men! Jeg gav med  ikke så lett! Søkte på nettet, og fant en oversiktelig strikkeoppskrift til sokker. Da ble resultatet bedre! 

Hvis du vil lære deg å strikke sokker anbefaler jeg denne siden: Petunia

Den forklarer greit med bilder, og tekst. Det eneste som ikke funka helt for meg var at sokkene ble litt store. Slik at "8år" passet meg, og "dame" passet Thomas (vi har begge ganske store bein!). Men det er nok bare fordi jeg strikker litt løst!

Nå er jeg igang med et nytt, og ganske kreativt par med sokker!


 

Det jeg liker så godt med å strikke er at du kan gjøre det nesten alltid! Jeg kan føle meg produktiv, til og med når jeg ser på tv, eller bare slapper av fordi jeg vet at jeg lager noe nyttig! Mens jeg sitter i timene på skolen og lærer meg masse spennende greier lager jeg samtidig potensielle julegaver! Det er bra med ting som får meg til å føle meg effektiv og nyttig, samtidig som jeg klarer å slappe av!

 

Global oppvarming er en Svær Gigantisk bløff.

Det bare må den være!  I fjord varte vinteren til Mars; den lengste og kaldeste vinteren jeg kan huske. Nå er det allerede frost! Frosten skal ikke komme før i desember!

Liker virkelig ikke dette her; litt oppvarmning hadde ikke skadet på denne fronten!

Different sky
Synes det var en så flott kontrast mellom disse to himmelbildene. De bare hvisket til meg at de hørte sammen! Derfor kom de i samme innlegg!:)

Hvilket bilde liker du best?

Gratis!

Hadde egentlig overskriften "reklame" Men skiftet den til "gratis" fordi jeg tenkte at flere var interessert i noe gratis! Dette er faktisk gratis også!

I dag har jeg lyst til å reklamere litt! Hvis du bor i området her, og ikke har noe spesielt å gjøre på lørdag, så er du HERVED invitert til et fantastisk arrangement på Moi!

Jeg har laget plakaten (vil gjerne vite hva du synes) så jeg lar den snakke for seg:

"Detta blir TOPP!"

Hvis du som jeg er i fra Haua kan du få skyss ved å melde deg på til Arvid. Da reiser du med Betania. Skriv en kommentar, så gir jeg deg Arvid sitt nummer. Det koster 30 kr for transporten. Dette gis til den som kjører. (altså ikke helt gratis, slik som ordet vanligvis skjuler)
Link til Facebooksiden

 

I tillegg vil jeg reklamere for en blogg. Desired er en kristen blogg som legger ut mye bra om sine meninger, fakta om kristendom og Gud, inspirasjonsstoff osv. Legger ut en film fra bloggen deres her. Må virkelig si meg enig i det som er skrevet i filmen:)

 

Turbilder:)

Her er noen bilder i fra litt forskjellige turer. Har enda masse mer å blogge om, men det får komme etterhvert! Skal være i Flekkefjord i morgen, og kommer ikke hjem før fredag kveld.. Skal dessuten være på Moi mye av lørdagen, så vi får se når det blir tid til å blogge igjen!Chessie elsker vann! Og gress! Hun elsker dessuten å løpe! Hva kan da være bedre enn å løpe i bløtt gress? Ikke mye, for min hund!
Rett her så jeg en skikkelig stor fugl! Rakk selvsagt ikke å ta bilde av den der den bare fløy forbi... Lurer på hva det var... Mindre enn en ørn, tror jeg, men kan kanskje ha vert en hauk eller noe? Den som bare hadde peiling på sånnt...
Ja, jeg har sagt det før! Det må jo bare være det nydeligste stedet på denne jord. Om høsten er det intet unntak! Er så glad for at jeg bor her:)
Blir det mye kjedelige bilder på bloggen mi for tida, eller er det greit? Er redd jeg legger ut litt for mye noen ganger; at jeg burde sile bedre, og ha høyere kvalitet. Kanskje også dele opp i flere innlegg. Hva synes du?

Dessuten har jeg tenkt på å opprette en "turer"-kategori, for jeg går jo masse på tur, og blogger en del om det.. Men så er det så stress med nye kategorier og gamle innlegg og alt det... Tror bare jeg plasserer tur-innleggene i "natur" eller "opplevelser og hverdagsliv" litt ettersom hva som passer best (om det er mye naturbilder, eller om bilder og tekst forteller mer om hva som skjedde..) Just so you know!

Tidlige eventyr

Nå skal jeg fortelle et lite eventyr. Et nattlig eventyr fra et par dager siden. Vel-vel. Noen vil i alle fall kalle det nattlig...

Det var en gang en ørtidlig morgen. Sola hadde ikke en gang rukket mer enn å gjespe, og tenke på å snart reise seg. Elva, bredere og høyere enn noen gang, rant i strie, stille strømmer nedover mot havet. Alt var rolig helt til skritt plutselig rusket opp i freden. Trærne snudde seg for å se hvem i alle dager som var ute så tidlig...

Og det var Ingrid! Hvorfor, spør kanskje du, Hvorfor i alle dager var du ute klokka halv 7 på morgenkvisten i høstferien!?

Ingrid elsker morgener! Hun elsker ikke å stå opp, men hovedmotivasjonen for å karre seg opp klokka seks i ferien var å se soloppgangen. Så med Chessie (hunden) ved sin side la hun på vei ut i mørket.

Da jeg kom til Linepollen så jeg et svakt rødt skimmer i horisonten. Snart morgen! Men jeg hadde enda masser av tid til å komme meg opp på toppen av fjellet!

For å gjøre dette til en litt kortere historie gikk jeg altså opp til Knudsknuten nesten uten problemer (var ganske mørkt i begynnelsen når jeg gikk inn i skogen..) Da jeg kom til topps var det omtrent helt lyst, men sola kom seg aldri opp. Selv om himmelen over meg var klar og forglemmegei-blå var det tåke og skyer i alle "endene" av himmelen, så sola var godt tildekket. Var uansett en flott tur, og et spennende eventyr!


Her begynner det å lysne! Jeg er nesten på toppen..

Chessie nyter utsikten mot Sandbekk i fra toppen:)

Tåka og duggen ligger fremdeles over det meste av landskapet!

Her er en av mange flotte sopper på sandbekk..

Da jeg kom ned til veien igjen var det for alvor lyst, og jeg fikk se noen av virkningene etter gårsdagens flom..

Mange trær står fremdeles under vann, men vannstanden var nesten en meter høyere 24 timer før. Vannet hadde laget egne stier i veien, som på bildet under.

Høsten er virkelig vakker!

Anbefaler deg virkelig å prøve å stå opp tidlig en dag, komme deg ut, og bare nyte den ubeskrivelige, magiske følelsen som skapes. It's Awesome!

Smalltalk

Helt sykt hvor lite blogging det har blitt i det siste. Men jeg kommer tilbake! Har en del bilder som venter på å bli lagt ut og greier.

Siden du helt sikkert har gledet deg masse til å få vite hva som skjer i min verden som er viktigere enn blogging, så kan jeg jo røpe at jeg har strikket masse! (et strikkeinnlegg kommer garantert snart!) Det har vert masse flom, som forsvant i massemasse solskinn(som i følge yr.no snart vil forsvinne i regn..) I sola har jeg kost meg med Fri! Høstferie og sol kan jo bare ikke slå feil! Venner kjæreste, kakao og selvsagt strikketøy er heller ikke i veien da:)

Nå er jeg altså på skolen igjen. Det var ikke så ille som forventet! Bare ti uker til juleferie...

Hvordan er/var din høstferie?

Hoho, alltid like kjedelig å prøve å finne et bilde når jeg er på skolepcen.. Tar et i fra weheartit.noTrenger noe nytt å høre på!

 

Blir noen ganger litt lei av musikken min. Når det bare summer ivei.

Jeg liker sanger som betyr noe!

Sanger som passer.

Det meste som er fengende kan gå ned - Liker alt jeg kan godt nok til å synge med på.

Men de sangene jeg virkelig liker, det er sangene som har alt:

Betydningsfull tekst. Fengende musikk. Bra stemme. Alt.

Om sangen er rocka eller rolig varierer i fra dag til dag. Jeg liker det  meste!

Noen som har forslag til ny musikk jeg kan høre på?

 

Hvis du lurer på det samme liker jeg godt Casting Crowns, og Steven Curtis Chapman, for eksempel. Vet at det er kjedelige og oppbrukte eksempler for dere som er i samme gata med musikksmaken, men der ser dere at jeg virkelig trenger hjelp!Lånte (stjal) begge bildene i fra bloggen www.havefaith.blogg.no

Klarer du ikke å tro på Jesus?

Kanskje virker det litt for enkelt. "Bli kristen, så er alle problemene borte!"

Kanskje virker det alt for usannsynlig, fordi det er jo så mange religioner. De er like lite sannsynlige alle sammen.

Kanskje blir det for distansert. Skjønner ikke dealen med en som døde for 2000 år siden.

 

Det er så vanskelig å fortelle deg hvorfor jeg tror på dette!

Og ja! Jeg tror det faktisk! Som "Full visshet uten å kunne bevise." Jeg tror at Jesus lever, og at han kan bety en forskjell for ditt liv. Er det noe som mangler i ditt liv? En mening. Et kall. En plan?

Jeg tror på Jesus fordi jeg har opplevd han!

Jeg har følt Guds nærvær. Jeg har blitt helbredet i fra magesmerter på et øyeblikk. Jeg har sett vennene mine bli helbredet, fra både alvorlige og mindre alvorlige skader og plager. Jeg så venninna mi reise seg opp etter en hel dag sittende på grunn av flere alvorlige skader i beinet. Jeg har fått bønnesvar. Jeg har sett venner bli frelst, selv om det til tider virket umulig at det kom til å skje!

Jeg vet at Gud finnes!

Kilde

Men hvor kommer troen fra? Noen klarer bare ikke å tro. Jeg er enig at det kan være umulig å bare tro fordi du vil det. Men Gud gjør det umulige mulig!

Jeg tror at Gud skaper troen i deg. At hvis du ber om mer tro, så vil Den Hellige Ånd sørge for at du får mer tro. Det er ikke sikkert at det skjer med en gang, men en prosess startes der og da! Hvis du fortsetter å vente på at bønnen din skal bli besvart, så vil det skje!

Noen ganger svarer Gud med en gang, mens andre ganger vet Gud at tid trenges. Noen av oss mennensker trenger rett og slett en viss tid for å lære noe, og for å forstå noe.

Den troen jeg har, er det ikke jeg selv om har skapt. Jeg har bestemt meg for å tro. Så har Gud sendt meg den troen. Gradvis, i en prosess. Men jeg vet at Gud finnes. Han er inne i meg, det vet jeg i dypet av hjertet:)

Lio-tur i bilder:)

Hold deg fast! Dette blir mange bilder!

Meg og Monica var de første som kom opp til dit vi skulle begynne å gå. Kjente ikke noen andre enn Guro og Monica skikkelig, så var spennende hvordan dette kom til å bli. Monica hadde med seg sin elskede hund:Dennis.

Og her er sekken min med det rosa koseteppet og kvikklunsj lett tilgjengelig:)

Den første bilen  fra Moi ankom, full av gutter.

Også kom jentene litt etterpå.

En skikkelig konge gjeng! Vi glei rett inn:)

POFF!

Så var vi allerede nesten halveis, og hadde vår første pause.OG POFF!

Her er andre pause. Vanskelig å ta bilder mellom pausene når en går med svær sekk i ulendt terreng. 

Du får rett og slett spørre dem om hva de holder på med..

Her er vi fremme, og prøver ut speiderens forskjellige instrumenter. Som denne taubanen..Og det store, skremmende tårnet som vaiet truende i vinden..Det var ganske langt ned..


Her sitter vi inne og koser oss. Jeg i koseteppet med strikketøyet. Er i gang med lue nr. 5, som er på oppdrag for Benita i klassen:)

Masse gøye slengtau:)
Massasjerekke foran peisen - Viktig!

Mat må også til. Hadde brødmat litt etter vi kom opp, også hamburgere senere på kvelden.

 

Og her er jeg i slengtauet:D

Sang og spill var en viktig del av turen.

Veldig viktig.

Også prøvde vi oss littegranne på noen bilder med lang lukkertid.

Turen fikk imidlertid en brå slutt. Jeg satt i koseteppet med strikketøyet, egentlig ganske klar for senga, da Monica hadde fått en lys ide, og kom med et fristende tilbud om å forlate peisen til fordel for å gå hjem! Klokka var omtrent halv ett. Jeg kunne selvsagt ikke motstå, så vi pakket sakene, og stillte nesa hjemover i bekmørke natta. Det regnet heldigvis ikke fullt så mye som det hadde gjort litt før.

Fristet egentlig ikke så mye å gå med Monica akkurat da, men det var virkelig ikke så ille! Og nå har vi begge fått et minne om et spennende natteventyr. Heldigvis gikk vi oss ikke vill i skogen, taket være noen skjønne hodelykter. Det værste var egentlig  å kjøre hjem etterpå. Gjennomvåt på beina, og med en scooter som lyste opp omtrent de neste 50 metrene, men jeg så bare halvparten av det tydelig fordi både visiret, og brillene (som jeg hadde tatt på siden jeg egentlig skulle legge meg) var fulle av vanndråper, og litt dogg. Dessuten kjørte jeg på grus, så måtte kjøre super-forsiktig for å ikke skli. Noen steder er det skikkelig nifst å kjøre utfor kanten der!

Hvis noen lurte på hvorfor i svarteste natta Monica ville hjem akkurat da, så var det fordi Dennis ikke ville slå seg til ro. Hun måtte rett og slett få ham hjem for å få sove.

Men! Alt gikk bra, og jeg kom hjem i totida trett og lykkelig, og siktet godt på senga...ZzzZzzzZZ

Can dreams come true?

Har ikke hatt noen superklare drømmer (=drømmer jeg husker godt)  i det siste, men siden jeg alltid synes det er gøy med drømmer kan jeg jo si det jeg har drømt, også kan dere fortelle noen av deres drømmer!

En natt for et par uker siden drømte jeg at Monica druknet. I gjørme! Det var ikke noe serlig. Jeg dykket og dykket, men fant henne ikke...

I natt drømte jeg om bl.a. Caroline i klassen. Husker ikke helt hva det var, men det skjedde omigjen og omigjen (type deja vu) og jeg ble så lei, for det var aldri virkelig. Til slutt måtte jeg bare stå opp!

 

Hva har du drømt i det siste?Hehe, tok bildet i går, på Lio. La det med siden drømmer ofte er litt diffuse og uklare;)

Høst i Guds frie natur:)

Tenk deg så deilig! Frisk luft. Farger hvorenn du snur deg. Fossen bruser og vinden suser. Dessuten er du sammen med noen av dem du liker aller best! Sånn hadde jeg det for omtrent en uke siden da jeg var på tur til Sandbekk med mine to kjære:

Thomas og Chessie<3

Bjørk må være det fineste treet som finnes... kanskje sammen med osp!

Cutie^^Sopp er ganske gøy å ta bilder av! De kan være i mange facinerende former og farger..

ELSKER solnedganger!

Thomas går på tur:)


Jeg liker så godt å gå i Guds frie natur! Har en plan om å stå opp tidlig en dag nå i høstferien, gå opp på et fjell, og se soloppgangen derfra! Det hadde vert fantastisk! Heldige dere skal i så fall få se bildene, men anbefaler heller å bli med meg:) Venter bare på en morgen uten overskyet vær...

Russetemadag

Tema for dagen var Bad Taste! Så vi kledde oss opp og hadde en topp dag!


Her er altså jeg, med bunadslue og greier;)

Og her er alle sammen, eller. Det skulle være alle, men det var nok noen som ikke fikk med seg at vi skulle ta bilde. Flekkefjordsrussen 2011!^^

Vet ikke om jeg ville ha kalt dette bad taste, men alle har jo forskjellig smak;)

Har du vert med på en temadag, eller temafest eller lignende noen gang?

Et kjedelig "Med i fotokonkurranse"-Innlegg!

NÅ skal altså jeg være med i en fotokonkurranse. Det er to kategorier: Sommerdyr og Sommerhund, og jeg skal bidra med et bilde til hver kategori. Konkurransen er på bloggen clickerdog.blogg.no

 

Her er sommerdyret mitt! Liker dette bildet skikkelig godt fordi jeg bare var superheldig som klarte å få det! I tillegg synes jeg fuglen ser ut til å virkelig nyte omgivelsene, og så liker jeg de flotte fargene også!

Og dette er altså min skjønne sommerhund! Grunnen til at jeg liker dette bildet så godt er fordi det viser så mye av Chessie's personlighet! Glad, leken, og fullstendig bedårende:) Hun er like glad i sommeren som i vinteren, og alt annet også!

Jeg har tatt så veldig mange dyrebilder, og det var vanskelig å velge, så jeg legger med et par bilder til i fra sommeren, selv om jeg har vist de fleste på bloggen før:)


Jeg liker å ta bilder av dyr! Det er utfordrende siden de ikke alltid gjør som du vil, men noen ganger får du bare det blinkskuddet!

Tror jeg er litt for sulten

Eller så er boller litt for godt. For jeg spiste nettopp en bolle så fort at noe satte seg fast i halsen, så det ble vanskelig å puste. Tror kanskje jeg glemte å tygge... Fikk spydd det opp til slutt, heldigvis var det ikke så ille, siden bollen ikke hadde vert nedi magesyra. Æsj, ekkelt innlegg. Hater å spy!Kilde

Har du noen gang spist mat så fort at du blir dårlig?

Much to say!

Sitter å koser meg i koseteppet mitt! Jeg har høstferie, og det føles utrolig bra! Planen er en tur til Lio, og en tur til Nærbø. Ellers skal jeg slappe av, og kanskje få jobbet litt.

NÅ har jeg endelig tid til å sette meg ned med pcen. Sortere og redigere bilder, og blogge!

Har masse å gjøre!^^

Hvis noen lurer på hva jeg har gjort den siste uka, les videre (de som kke bryr seg kan hoppe over disse punktene til bildene lenger nede)

*Jeg har strikket masse! Hovedsaklig luer! Bilder kommer nok etterhvert:)

*Jeg har hatt Jesusgruppe, som leder, hjemme hos meg for første gang, og er superfornøyd!

*Jeg har hatt to kjøretimer som gikk helt ok.

*Jeg har stresset meg igjennom skolen og bussen (med bl.a. strikking)

*Jeg har hatt jentekveld med en koselig gjeng som lagde kort og spiste lasagne:)

*Jeg har sunget på ungdomsmøte i flekkefjord

*Hatt temadag (bad taste) på skolen med russen.

*Gått et par turer.

Det er kjærlighetsuke her i sokndal, og jeg har fått roser av min kjære:) desværre har vi fått lide tid sammen, siden jeg har vert super-travel!

Og mange andre ting!

Mye å blogge om, men liten tid før jeg skal være pakket og klar til Lio! Skal bare overnatte en natt, though...

 

Jeg får vel legge inn et par bilder i dette innlegget, men de "hendelsene" jeg har mange bilder i fra tar jeg i egne innlegg.

 

Her er den kjekke pusen til Thomas! Jeg liker å ta bilde av katter! (så lenge de ikke er svarte!)

 

En ganske dårlig bilde, men det er bare for å vise dere at vi har fått marsvinunger. Igjen. Tror såvidt jeg har nevnt på bloggen før hvordan mamma har blitt sprø, og startet marsvinfarm i stua...;) Vet faktisk ikke hvor mange vi har nå..

Har forresten fått to kull med tre unger i hver den siste uka.

Her er søppeldunken jeg har laget i Design og Arkitektur på skolen. Bare en modell. Hva synes du?

Gleder meg til å få slappe av, men blir en skikkelig nedtur neste uke når alle vennene mine starter sin ferie.. Bakdel med å gå på skole i vestagder!

Har du høstferie? Hva har du gjort denne uka?

(blir litt teit med sånne spørsmål, men alle gjør det, og det er moro å få lit respons!)

Flere eksponeringer (fototips)

Noen ganger er det nesten umulig å få frem alt du vil på ett bilde. Få flere ting i fokus, eller flere ting riktig eksponert. Slik som på dette bildet:

Her blir himmelen for lys, og bakken for mørk, så ingen av dem kommer sikkelig frem. Rett og slett fordi det er så stor forskjell at en kamerainstilling ikke kan passe til begge deler.

Det jeg gjorde for å løse problemet var at jeg tok et bilde av hver ting. ett bilde der bakken var riktig eksponert, og et bilde der himmelen ble passe lys.

Til slutt satte jeg sammen de to bildene i photoshop, og fikk dette resultatet:

Noe annet enn første forsøk, i alle fall..

Hvilket bilde likte du best?

Synes du HDR-bildet(det sammensatte bildet) mitt ble bra?

En tid er forbi!

Noe har skjedd. Jeg er ikke sikker på hva, men noe har definitivt skjedd! Det er igjen mulig å gå inn på facebook på skolen! Tiden med tungvindte skjul-meg-sider og hemmelighold er over, og tiden med tilgang på facebookspill er tilbake!

Når vi nå slipper å bruke tid på krøkkete metoder til å komme inn på facebook har vi nå mye bedre tid til å følge undervisningen! Hurra for en usperret facebook på skolen!^^

Snille mannen! Også litt om bussjåfører.

Kantinemannen er snill!

Hver gang kantina har vaffler, og jeg kjøper noen, så får jeg en gratis. I går prøvde han å gi meg et eple gratis også. Han tar helt av! Men, er fornøyd i dag, med kakao, og to vaffler (en gratis).. Nammenamm! Kommer godt med når jeg skriver kåseri om bussjåfører i norsken...Tror jeg legger det inn her, selv om det ikke akkurat er det beste jeg har skrevet... Beklager at det er på nynorsk, men sånn er livet noen ganger:)


 

Oppgåve 9-Skriv eit Kåseri om ei yrkesgruppe.

Eit meiningsfylt liv.

Ein bussjåfør, ein bussjåfør, det er ein mann med godt humør, heiter det seg i songen. Vel, det er ikkje mi erfaring. Rullande, trillande og einsformig. Utlendingar blanda saman med folk frå dei lågare samfunnslag. Dei som ikkje fann seg noko betre. Dei som ikkje fann seg noko meir meiningsfylt.  

Det hender jo at det skjer noko. Eit uskyldig samanstøyt med nokre hushjørne i dei tronge svingane på Roligheten, eller med autovernet som alltid har det med å hoppe omsynslaust utover i vegen. Det hender jo og at ein elg visar seg utpå jordene, eller at eit stakkars piggsvin blir knust til potetmos av dei farlege hjula.

Vanlegvis er det bare køyring. Fram og tilbake, fram og tilbake med drittunger som omtrent hopper strikk i bussen på veg til skolen, ungdom som nektar å flytte beina sine i frå det allereie skitne bussetet med spor etter spy, vaksne folk som pratar i telefonen som om målet var at alle menneske utanfor bussen skulle høyre kvar minste detalj av samtalen, og  så dei gamle damene som ikkje heilt veit kvar dei skal.

?Å, jaså, du er bussjåfør,? seier forretningsmannen som verkeleg ikkje er vandt til å køyre buss. Han blei tvungen til ein slik fornedring i siste augeblikk då bilen streika akkurat den dagen han skulle ha eit viktig møte i byen. ?Er du kanskje ein sånnein polakk og, du!?

Når ein er bussjåfør er det ganske viktig å vere tålmodig. Viss ikkje, bør du ha ein svært dårleg ande. Du må ha ein viss reaksjonsevne og. Ta for eksempel i går! Då skulle bussen stoppe for å sleppe av eit par bråkete ungdomar ved ein innkøyrsel, og akkurat då hoppa ein galen mann ut av garasjen, rett føre bussen. Bussjåføren, som sjølvsagt var ein polakk, bråbremsa så sekkane, strikketøyet, og veskene fløyg framover, og han tuta vilt med hornet. Til slutt stoppa han ein dry meter føre kollegaen som tydeleg var berusa. Heldigvis hadde denne polakken reaksjonsevne.

Trass at dei ofte er ganske stille og tilbaketrekte, er det nokon bussjåførar som er litt sånn som songen seier. Vanlegvis godt humør, og alt det. Sjølvsagt kan alle få nok, slik som den gongen vi, etter tur, ringte med stoppebjella utan at nokon skulle ut. Etter fleire unødige stopp kom polakken bak, og sa med ein nifs, truande stemme; ?UT!? ?Alle saman!? Eg, som hadde våre alt for feig til å ringe, fikk nesten panikk, og visste ikkje kvar eg skulle gjøre meg hen. Kunne jo ikkje gå av bussen fleire mil heimafrå utan fleire bussar som gikk den dagen, og antakeleg kilometervis i frå sivilisasjon. Eg peip noko om at ?Det var ikkje meg!? og han trampa heldigvis tilbake til rattet, og vi rulla vidare. Etter ein del nervøs knising i bakseta bestemde vi oss for å ikkje ringe meir i dag.

På tross av det einsformige livet ein bussjåfør må uthalde, så fins det jo verre jobbar. Om man tenker så det knakar i hjernebarken, så kan man jo sjå ein meining med det heile: Nokon må jo plent køyre buss. Bussjåførar har faktisk våre liv i sine hender. Busser er eit miljøvenleg alternativ til bil, og du slepp å få nervøse samanbrot fordi du har isolert deg i frå samfunnet, og plutseleg finn deg sjølv sittande og spela ?World Of Warcraft? i trettiåra heime hos mor di med eit om lag 10cm langt skjegg med matrestar i. Kva om bussjåførane likar å vere bussjåførar? Nei, kven veit. Kanskje eg skal spørje ei gong.

Hva synes du?

Jeg liker konstruktiv kritikk!

Det er ikke skjelden vi setter oss fast et sted på heia om vinteren..Her stod vi i ca 2 timer..

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits