september 2017

DIY Scrunchies!

Dette syprosjektet er supert for å få brukt opp rester, og disse hårstrikkene er dekorative, behagelige å ha på håndleddet, og nyttige. For ikke å snakke om at du kan matche dem til alle plagg du har sydd :) 

Oppskriften fant jeg på bloggen til Ingridbergtun. Jeg kommer helt sikkert til å sy flere slike av rester fremover :) 

GØY med syprosjekter! Spesielt de som er ferdige på under en time :) 

Klar for oppdragelse!

Valpen min er søt den, altså. Ja, jeg er faktisk kjempeglad i henne. Men når sånne ting som dette skjer, kan jeg ikke annet enn å glede meg en smule til hun blir voksen, og ferdig oppdradd. 

Du tror kanskje dette var et dagsprosjekt. Neinei! Hun laget hele dette rotet på 15 minutter mens Thomas hentet meg på jobb! Og det verste av alt var at da jeg kjeftet på henne, ble hun så redd at hun tisset flere steder (pingle!)
Heldigvis har hun ikke for vane å rote fullt mye. Men på en eller annen måte har hun alltid funnet en pappbit eller noe papir som hun makulerer på stuegulvet... 

Nå har vi jo startet på valpekurs, og ser at hun lærer fort. Det er litt problematisk at hun prøver å spise opp hendene våre hver gang hun får belønning. Men hun er i hvert fall relativt lærevillig og gira på trening. Gleder meg til fortsettelsen :)

Siste hageglimt for i år

Det begynner å bli høst i lufta, og mange av sommerblomstene i krukkene mine begynner å visne. Men i staudebedet er det ennå yrende planteliv, og yrende dyreliv. Riddersporen har først nå kommet til sin rett, og vi har et svart lyn som ELSKER å ta seg en kjapp runde i bedet, og kanskje endatil grave et hull... -.-

*så uskyldig*

Sommerfuglbusken var helt klart en god investering. Og den virker! Vi har aldri før hatt så mye sommerfugler! Den ene dagen talte jeg 13stk på to små blomstrende planter...

Stort sett Admiraler, men også en og annen Dagpåfugløye (men har ikke fått tatt bilde av dem i år)

Ja, også dotten igjen, da <3

Askepottmordet

 

Askepottmordet -
Mary Higgins Clark
Alafair Burke
Gry Sønsteng

Boktittel: Askepottmordet

 

Forfatter: Mary Higgins Clark

 

Innhold: Et TV-program gjenoppstarter etterforskningen på "askepottmordet" som skjedde for 20 år siden. Men det ser snart ut som om det finnes noen som gjerne vil at fortiden skal bli liggende, og som vil strekke seg langt for å unngå nye avsløringer i saken. 

Min mening: Utlest på under et døgn. Denne boka er lett å ble om i, og vanskelig å legge ned. Fortfatteren skriver på en enkel og spennende måte. Boka krever lite av meg, og det er herlig med sånne bøker innimellom. God underholdning!

 

Terningkast: 4, Bra underholdning, men ikke noe storslått :)

 

BildeKilde

En heklevenn ferdig - og mange baller i luften!

Denne uka har jeg:

* Fått gjort mye.

* Hatt migrene to dager (et tegn på at jeg har gjort for mye).

* Spist mye rask mat.

* Heklet en del.

* solgt varer på torgdag.

* vært på kurs med forandringsfabrikken.

* sydd mye.

* Hatt tre oppfølgings-møter med ulike LIFEgruppeledere.

* lest litt, og hørt litt podcast.

* ryddet litt og rotet mye.

* bakt og spist pizza lørdag kveld.

* truffet venner.

* gått tur med hunden, på hundekurs, og møtt andre hunder. 

* besøkt bestemor og mamma.

* Solgt en blekksprut som var heklet på bestilling.

I dag er det søndag, og i dag skal jeg: Rydde litt. Sy litt. På to møter. Og slappe av :)

Forresten: hvis du vil hekle denne blekkspruten med rangle i, har jeg laget oppskrift her på bloggen. Klikk på DIY-knappen i sidemenyen til høyre. 

En nydelig morgentur

I løpet av sommeren pleier jeg alltid å ha meg noen morgenturer - type står opp klokka fem og oppdage verden med nye øyne! Men i år ble det skralt... Sommeren i år var mindre travel enn de foregående, men jeg følte allikevel at jeg fikk gjort mindre, og hadde mindre tid (merkelig det der)... I hvert fall fikk jeg ikke overskudd til å stå opp før sola i år. Men nå når høsten er her, så nøyer det seg faktisk å komme ut i halv åtte-tida for å få knipset noen saftige, tåkete og magiske morgenbilder. 

Godt å hvile etter en slitsom tur :)

Sydd en omslagsbody

Forrige gang jeg solgte ting på torgdag, solgte jeg faktisk alle bodyene jeg hadde. Så jeg begynte fort å planlegge syingen av flere. Den første ble en jentebody - og jeg fikk brukt resten av det rosa stoffet (som jeg har laget kjole av tidligere). (Ble bare nok stoff til korte ermer, da... Er det dumt, dere som har barn?)

Til helga er det torgdag igjen, men jeg får se om jeg får sydd og heklet nok til at det er vits å være med :)

Travelt, sying og benker som får nytt liv...

Den siste uka var fullbooket, noe som tydeligvis ikke var så lurt. Jeg endte opp med Migrene tre dager. Så denne uka skal jeg prøve å være litt mer forsiktig, men jeg ser allerede at avtalene begynner å stable seg opp... 

Jaja. Helga har i hvert fall vært helt magisk med tanteunger, bytur med mannen, litt lengre turer med Ninja, sying og menighet.

Denne disken har fått nytt liv av Thomas med litt pussing og et strøk maling og beis. Vi ble veldig fornøyd! Denne stod uti lageret hos mamma, og hun brukte den før jeg ble født! 

Det er alltid kjekt å være flere når man syr, og det var vi i helga. Jeg, Yvonne og Ida koste oss skikkelig. Ovenfor ser du Ida i nysydd genser. 

Babyklær av rester

Det er ikke så lenge siden jeg sydde en genser til svigermor (se den her) at jeg bestemte meg for at denne gangen skulle jeg være flink, og bruke opp alle rester! Så jeg startet med to bukser...

Så klippet jeg opp alle de resterende bitene i luer, en t-skjorte, og en body, Så ble det faktisk flere fine sett :)

Veldig moro å få brukt opp rester til noe fornuftig! Og da er jo små babyklær helt perfekt. 

Høyt og Lavt i Kristiansand

Klatrepark er noe jeg prøvde for første gang i sommer, og som jeg virkelig fikk sansen for! Det er gøy, utfordrende, god trening, og litt adrenalin! Utrolig morro! Sjekk om det finnes en høyt og lavt-park i nærheten av deg ;)

Litt blåmerker måtte vi tåle... 

Tok ikke så mange bilder, siden det var altsor tungvindt å klatre med kamera. Men du får bare ta mitt ord for at klatreparken absolutt er verdt et besøk.

PS: den i Kristiansand inneholder en 500m lang zipline som går opp til 80km/t. Gøy :D

DIY Minion

Nå blir det visst mange hobbyinnlegg, men jeg er inne i en slags fase nå :P Det har blitt en del hekling, og en del sying. 

 

Fikk spørsmål av ei på jobb om jeg hadde prøvd å hekle noen minions. Og da kunne jeg jo ikke annet enn å prøve meg på utfordringen! Dette er Bob. Han tok ganske mye tid å lage, men ble ikke så helt værst... 

Håper du får en fin uke :) 

DIY heklet blekksprut med OPPSKRIFT

Denne blekkspruten er enkel å hekle, også for nybegynnere. Men det er litt kjedelig med de 8 like armene.

Den er super som leke for små barn, fordi armene er gode å gripe tak i, og det er akkurat plass til et tomt gult kinderegg med bjeller inni, så den blir en rangle. 

Jeg bruker bomullsgarn fra Stoff og stil og heklenål str 2. 

Velg en grunnfarge, og bruk (f.eks) hvit til magen og under tentaklene. Kan være lurt å ha litt svart til å sy på en munn og evt. øyne.

 

Blekksprut
HODE
Legg opp 6 fm i en magisk ring.

2fm i hver m, x6 = 12fm

1 fm, 2fm i neste fm, x6 = 18fm

2 fm, 2fm i neste fm, x6 = 18fm

3 fm, 2fm i neste fm, x6 = 24fm

4 fm, 2fm i neste fm, x6 = 30fm

5 fm, 2fm i neste fm, x6 = 36fm

6 fm, 2fm i neste fm, x6 = 42fm

7 fm, 2fm i neste fm, x6 = 48fm

8 fm, 2fm i neste fm, x6 = 54fm

9 fm, 2fm i neste fm, x6 = 60fm

6 runder med fm. (Det kan være lurt å feste en tråd eller en stingmarkør før du starter, så ser du lett når du har heklet 6 runder.)

8 fm, 2 fm sammen, x6 = 54fm

7 fm, 2 fm sammen, x6 = 48fm

6 fm, 2 fm sammen, x6 = 42fm

5 fm, 2 fm sammen, x6 = 36fm

4 fm, 2 fm sammen, x6 = 30fm
Fest tråden.


Bein (hekle 8)
Legg opp 42lm med grunnfargen. 
Hekle 1halvst i 3. m fra pinnen. Hekle st ut raden (39st)
La tråden henge på.

Snu. Bytt til hvit med en lm, og hekle 2lm

Hekle 39st i den bakerste buen på hver m.  (denne enden blir den øverste enden av beinet, som skal festes til kroppen)

Fest den hvite tråden.

 

 


Bytt tilbake til grunnfargen (som henger på). Hekle fm langs hele raden for å feste stavene sammen. Hekle gjennom begge lagene med staver. Klipp av tråden med nok grunnfarge til å feste den til hodet senere. MONTERING:

Fest eller sy på øyne og sy munnen (valgfritt) med svart bomullsgarn. Nå skal hodet gjøres helt ferdig. 

Fest 3 av trådene på hvert bein, men la det være igjen en tråd i grunnfarge til å sy på hodet. Fest alle beina til hodet i rekkefølgen vist på bildene.

Fyll hodet med kinderegg med bjeller/småstein eller noe annet som lager lyd (valgfritt), og med vatt/bomull rundt kantene. Dersom du ikke vil ha rangle, fyller du hele hodet med vatt/bomull. 

MAGEN
Bruk hvit.Plukk opp 30 masker langs hele kanten av hodet. (Det tilsvarer 4m på hvert bein, med unntak av to bein hvor du bare henter 3 masker) Hekle fm hele runden. 

3fm, 2fm sammen = 24fm

2fm, 2fm sammen= 18fm

1fm, 2fm sammen= 12fm

Fyll i mer vatt eller bomull hvis det er behov. 

 2fm sammen= 6fm

Fest tråden godt. 


 

Hjemmesydd Hide Away Hoodie

Rett etter at jeg hadde syndd min første Hide Away Hoodie (mønster fra Ottobre), fikk jeg snap av svigermor med bestilling. Det tok ikke mange dagene før stoff var kjøpt inn, og kjole-genseren sydd. 

Denne liker jeg kjempegodt, og kommer helt klart å sy flere av. Jeg brukte Isoli stoff fra Stoff og Stil til disse to genserne. Da kommer innkjøpsprisen på ca 300kr til vanlig pris. Ikke akkurat kjempebillig, men verdt det! 

Se den første Hoodien jeg sydde HER

Uklar dott i farta!

Haha, det gikk plutselig opp for meg at de tre siste innleggenes tittel sluttet på "dag" (torgdag, 70årsdag og maledag). Jeg tror jeg må bli mer kreativ i headingene...

 

 

Tiden flyr! Ting er veldig travelt på jobb, Ninja har blitt tre ganger så stor som da vi fikk henne, og det er masse som skjer på alle kanter. 

Vi prøver å sosialisere henne med andre hunder så mye som mulig, og har startet på hundekurs. 

Det er kjempestas å ha valp, og det blir egentlig bare bedre og bedre. 

Slik ser halvparten av bildene av Ninja ut: En uklar dott i farta! 

Elsker å leke, men har ikke tid til så mye annet!

Maledag

Jeg liker jo egentlig veldig godt å male. Men når skal man egentlig få tid til sånt, da? 

På søndager, viser det seg... En god anledning kom da jeg og Andrea kjøpte fargepigment-pulver i Marokko. Men det tok allikevel måneder før vi somlet oss til å teste dem ut! 

Resultatet var overraskende gøy! Litt vanskelig å blande brunt og svart, men veldig lærerikt og prøve! Dessuten har jeg øvd meg altfor lite med vannmaling (slik som akvarell) i forhold til f.eks. akryl og olje, så det var gøy å eksperimentere litt! 

Først prøvde jeg å male en papegøye. Det er noe med proporsjonene til kroppen som ikke stemmer helt, men jeg er veldig fornøyd med ansiktet! 

 

Det andre bildet mitt var ikke planlagt, men spontant, lekent, impulsivt og gøy. Det ble ikke et bilde jeg skal henge på veggen akkurat, men det er fullt av umiddelbar fantasi, utprøving og kreativitet. Noen ganger må man gi seg selv anledning til å lage noe som ikke skal være fint

 

Andrea fikk også fullført to malerier, og vi var begge enige om at dette må vi gjøre flere ganger!

Anbefaler alle andre til å ta seg tid i hverdagen til noe så "barnslig" som å male litt. Gjerne uten mål og mening, bare for å være. 

Liker du å male eller å være kreativ på andre måter...?

70-årsdag

En 70årsdag er ingen rolig event. Der er det unger høyt og lavt, voksne i fullt firspang, for ikke å snakke om de firbeinte... 

God stemning, god mat!


Og en rørt jubilant som fikk spesialskrevet sang fremført av et merksnodig "orkester" :)

Ninja fikk jeg en ny kompis :)

Gøy med familieselskaper!

Torgdag

Forrige helg var jeg med på torgdag i bygda. Det var ikke så mange av oss som solgte ting, og ikke så skrekkelig mange folk heller, men allikevel klarte jeg å få solgt en hel del! Det var veldig moro, og jeg fikk både inspirasjon til å sy og hekle mer, og penger til å kjøpe mer hobbyting (hihi). Veldig kjekt når jeg kan tjene litt på hobbyen som jeg bruker så mye penger på... 

Ha en fin dag :)

Min første smikke

Dette er den første babysmikken jeg har sydd, og nå som jeg har funnet ut av det med trykk-knapp-tanga, var dette et enkelt, greit og fint resteprosjekt! 

 

Ikke at dette stoffet var en rest, da. For det var det ikke. Jeg har enda ikke brukt det til noe skikkelig, for jeg vet ikke helt hva jeg skal lage av det søte Ole Brum-stoffet. Kjøpte det i Albania i fjor sommer. Det blir nok noen søte barneklær etterhvert :) Prøvekanin. Eller prøvevalp. 

 

I går sydde jeg igjen, og kanskje får jeg tid til et plagg i dag også. Det er faktisk kjempemoro å sy! 

I dag skal jeg dessuten: skrive/planlegge en tale til neste helg, gå tur med Ninja, treffe Emma, Treffe et par venner fra ungdomsskolen, og på ungdomsmøte på kvelden. Sola skinner, og det blir en FIN dag :D 

 

Helt ærlig? Har du noen gang...

Skulket skolen? Aldri før videregående. Men det ble noen tysktimer et par ganger. Èn gang skulket jeg en hel dag for å være sammen med kjæresten uforstyrret (haha!). Skulket aldri på universitetet, så tror bare jeg fikk litt dårlig påvirkning på VGS.

Hatt et kallenavn? Nesten ikke. Men jeg har ei som av og til kaller meg "Urdis" - men hun vet at jeg ikke liker det :P Urdis kommer fra pikenavnet mitt "urdal" :)

Vært våken i 24 timer? Såvidt. Men har et veldig godt sovehjerte, så det er ytterst sjelden selv om jeg planlegger det...

Vært på tv eller radio? Ja, TV. Var på TV-vest en gang, og leste et dikt jeg hadde skrevet på barneskolen (jeg vant diktkonkurransen!) Og èn gang til der jeg ble intervjuet på "Gøy på landet" og sa litt om hjembygda vår. 

Jukset på en prøve? Nei, det tror jeg ikke. Men har ni-øvd klokka fire om morgenen. 

Ved et uhell sagt "elsker deg" til en person? Nei...

Sovet i skogen, under åpen himmel? Ja, i Hammock :)

Fått en farlig allergisk reaksjon? Nei, men har hatt mange ubehagelige dager... 

Kalt kjæresten for feil navn? Ja, men da er det stortsett broren min, eller "pappa" jeg kaller ham :P 

Grått i offentligheten i voksen alder? Ja. Men gråter veldig sjelden. Husker jeg gråt i Brasil da en gutt døde, og de fortalte det til alle de andre barna på senteret. Da jeg så de triste, fortvilede barna klarte jeg ikke holde det inne. 

Møtt en kjendis? Jaaa, men ikke noen som er verd å nevne.

Brukket et ben? Nei! Jeg er enten for forsiktig, eller har sterke bein :)

Fikk inspirasjon og spørsmål til dette innlegget fra Victoria

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits