september 2016

Matteus, Markus, Lukas og Johannes.

Det er lenge siden jeg startet på min siste gjennomlesing av bibelen, og skrev om hver bok ettersom den var ferdiglest. Jeg leser saktere og nøyere nå, men jeg har visst ikke skrevet om bøkene siden jeg ble ferdig med Gamle Testamentet. Så jeg skal skrive noen ord om de bøkene jeg har lest siden den gang. Først ut er de fire evangeliene, som var grunnen til at jeg stoppet (med skrivingen). Jeg tenkte å skrive et innlegg når jeg var ferdig med alle fire, siden de har så mye felles, men et gikk i glemmeboka. De andre innleggene om bibelbøker finner du HER.

Bilderesultat for the bible series

Tittel: Matteus, Markus, Lukas, Johannes (40, 41, 42, og 43 av 66) 

Forfattere: Bøkene er henholdsvis skrevet av fire disipler med samme navn som bøkene. Den mest usikre er Matteus. 

Datering: år 50-85 etter Kristus.

Innhold: Disse fire bøkene, eller evangeliene, har som hovedmål å fortelle de gode nyhetene om Jesus, vår frelser. De inneholder fortellinger om Jesu liv og hva han underviste. Her finner du Jesu fødsel og død, lignelsene hans, bergprekenen, og massevis av mirakler som Jesus gjorde. Mange av historiene går igjen i flere av evangeliene, men alle fire har sine særpreg.

 

Min Mening: Jeg elsker å lese evangeliene, og får alltid noe nytt ut av dem! Det er sikkert der jeg har lest mest i bibelen, og der jeg får mest ut av å lese.  Noen av de historiene som festet seg ekstra godt på denne gjennomlesningen, var historien om Marta og Maria. Fiske-historien i Joh.21, og hele historien til Peter. Jeg har fått utrolig mye ut av å lese om disse personene, og lære av dem. 

 

Hvis du ikke vet hvor du skal begynne i bibelen, vil jeg anbefale evangeliene! For eksempel Lukas :)

#bibelen #bibel #kristen #tro #litteratur #bøker #bok #visdom

 

Litt hverdagsbabl

Denne uka er godt i gang. Og plutselig gikk det opp for meg at det bare er en uke til før vi skal reise til London! Tenk det! Det er så utrolig lenge siden vi bestilte, at det virker helt merkelig at vi skal reise snart. Men det blir utrolig deilig å ha litt tid alene sammen med mannen, og å oppleve masse nytt i fantastiske London! 

Jeg er kjempegira på shopping, så det passer egentlig veldig dårlig at vi tømte sparekontoen da vi kjøpte bil i begynnelsen av måneden... Jeg drømte helt seriøst om shopping for to netter siden! Det var en herlig drøm som innehold masse godteri, masse fine ting, og en frigjørende  "jeg tenker på konsekvensene senere"-mentalitet. Dessverre kan jeg ikke ha den samme holdningen i virkeligheten. I hvert fall ikke helt. 

Ellers benytter jeg dagene til bok-lesing og strikking. Strikkeprosjektet går stadig framover. Jeg får også tid til å treffe litt venner, og gå tur med hunden. Husarbeid og trening blir nedprioritert. 

 

Tid med min kjære

Etter at Thomas begynte å jobbe skift, har det blitt mye mindre tid sammen. Annenhver uke ser vi nesten ikke hverandre før fredagen. Og til og med den andre uka er det mye som skjer, og det blir ofte "litt for seint" til å gjøre det vi hadde planlagt. Så legger vi oss kanskje tidlig (siden han står opp klokka 04.00!). Men noen ganger klarer vi da å sette av litt kjæreste-tid. Slik vi gjorde til denne lille kvelds-fototuren... 


 


Vi trives godt i hverandres selskap, og spesielt når vi kommer oss bittelitt bort fra husarbeid og hverdag, og bare kan ta livet helt med ro i Guds frie natur.  Andre kvelder blir det film sammen, noe jeg også liker. Det er stort sett bare i helgene (ikke hver helg, da) at vi slår på stortromma, og går på en skikkelig date :) 

Hva pleier du å gjøre med kjæresten/ektefellen din? 
 

Flere magiske morgenbilderJeg går gjennom skogen, og plutselig bare åpner det seg en helt magisk verden der alt er glitrende og skinnende. En verden av vann og lys, varme og liv. En verden der spindelsvev blir vakkert, og humøret stiger fortløpende. 
Chessie var selvsagt med på morgentur :)
Fikk såvidt noen (dårlige) bilder av en hvit hegre som er på besøk i området. Den er visstnok ganske sjelden :)


 

Harry Potter and the cursed child

" We don't choose who we're related to."

 

Boktittel: Harry Potter and the cursed child

 

Forfatter: J. K. Rowling, John Tiffany, og Jack Thorne. 

"Harry Potter and the cursed child - parts I & II" av J.K. Rowling

Innhold: Denne 8. boka i Harry Potter-serien er skrevet 19 år senere. Harry har nå fått seg familie, og sliter med vanlige foreldre-utfordringer helt til det plutselig begynner å være tegn på at mørke krefter er i emning. Finnes det enda en bit av Voldemort som kan komme tilbake? Boka er originalt skrevet som en teateroppsetning i London, så det var litt uvant å lese i begynnelsen, men jeg vennet meg kjapt til sjangeren. 

 

Min mening: Jeg likte boka, og synes den sluttet alt for fort. Det var artig å treffe igjen gamle kjente karakterer, og noen nye. Boka glir elegant inn i serien, selv om den også er litt utenom. Må leses for alle Harry Potter-fans!

 

Terningkast: 5.  Fikk meg til å ha lyst å lese de andre bøkene om igjen. 

 

Målet mitt er å lese femti bøker i år. Dette var nummer 38. Og den bringer meg direkte inn i tids-skjema igjen idet vi snart bikker over i uke 39. 

 

BildeKilde

Jippi, jeg har et nytt prosjekt!

Noen hobbyer går litt opp og ned. Egentlig alle hobbyer, når det gjelder meg. Og strikking er intet unntak. Men nå når jeg har funnet meg et inspirerende nytt prosjekt, forstår jeg plutselig hvorfor det ikke har vært så gøy med håndarbeid på en stund! 

Jeg hadde rett og slett falt for "fristelsen" om å bare lage ting jeg har laget før. Men å lage mange av det samme, er veldig lite inspirerende, og blir fort kjedelig. Det kan være vanskelig å hele tiden lete etter nye ting også, men jammen meg økte motivasjonen femti hakk når jeg plutselig hadde et nytt prosjekt, som er av en vanskelighetsgrad jeg ikke har prøvd meg på før. Jeg forstår at jeg trenger å utfordre meg selv for å holde på motivasjonen. Jeg trenger å utforske noe nytt for å ikke stagnere. Så nå blir det ikke flere grytekluter på en stund, for å si det sånn...

Etter tips fra en strikkeglad venninne kjøpte jeg garn på tilbud til en genser til meg selv. Garnet er supermykt og herlig, og fargene er veldig meg. Så jeg gleder meg til å se hvordan dette blir! Jeg hadde faktisk ikke mer enn åpnet eska før jeg var i gang med å strikke. Og da jeg på dag 2 kunne begynne å strikke mønster (noe som er mye gøyere, for da ser man fremgangen), fikk jeg blod på tann. Oppskriften på genseren finner du HER. Slik skal genseren bli, bare i mine farger:
Det begynner å bli mange tråder å forholde seg til, men jammen er det gøy å se at arbeidet vokser! Så hvis jeg skal gi et få-tilbake-strikke-inspirasjonen-tips, så er det: kjøp garn til et prosjekt som utfordrer deg, og som du kan bruke til noe etterpå. Målet mitt er å få den ferdig til jul. Her er resultatet etter strikkedag nr. 2:

Hva har du på pinnene for tida?

Morgentur

 

Ingen hemmelighet at morgentur er noe av det beste jeg vet. Så uten å ødelegge bildene med for mange ord: Her er noen blinkskudd :) 

Harde dager krever hard avslapping

 

 

I går var en slitsom dag, og det kjenner jeg i dag. Jeg fikk gjort ustyrtelig mye, med tanke på hvor dårlig jeg var da migrenen slo inn for fullt! (lå på sofaen og vrei meg i smerte) Men jeg fikk være på jobb, truffet Monica, gått på foreldremøte (var tolk), og traff Miriam. Altså omtrent like mye som jeg hadde planlagt.  Nå trenger jeg en litt roligere dag til å komme meg. I dag er det heldigvis ikke planlagt noe mer enn jobb. Det blir godt :)

Hvordan har din dag vært?
 

Purpose Driven Youth Ministry

" When you reveal a purpose statement, you will take away the mystery of your ministry."

 

Boktittel: Purpose Driven Youth Ministry (målrettet ungdomsarbeid)

"Purpose Driven Youth Ministry - 9 Essential Foundations for Healthy Growth (Youth Specialties)" av Doug Fields

Forfatter: Doug Fields

 

Innhold: Boka handler om kristent ungdomsarbeid, og hvordan det bør ledes best mulig. Den er full av gode ideer, praktiske eksempler, og viktige diskusjonstemaer for ungdomsarbeidere. Den snakker om hvordan man takler foreldre, vanskelige ungdommer, og hvordan man kan nå flere ungdommer, og virkelig få dem til å vokse. 

 

Min mening: Jeg har allerede brukt boka i flere sammenhenger; både som LIFEgruppeleder og som medlem i ungdomsstyret. Jeg likte den godt, og anbefaler den for alle som er ansatt i ungdomsarbeid, eller bruker mesteparten av fritiden sin der. 

 

Terningkast: 5.  Veldig nyttig om man tjener i et kristent ungdomsarbeid. 

 

Målet mitt er å lese femti bøker i år. Dette var nummer 37.  (Det skulle ikke mer enn èn fagbok til for å gå fra "to uker før skjema" til "en uke etter." Men det gjør ikke noe. Den var verdt tiden den tok å lese!

 

BildeKilde

Måneskinnstur

 

Noe av det fine med helg, er at man kan være spontan. Selv om man kommer hjem litt halvseint, så er det ingen som kan si at man ikke kan ta en spasertur sammen i måneskinnet. 

Det var ikke en lang tur, men det skal ikke alltid så mye til å bryte rutinen litt, få inn litt hverdagsromantikk, og skape et godt minne sammen. Nå er jeg klar for en ny uke med nye opplevelser! Denne uka er "mannefri" (han jobber kveld), så jeg skal ha LIFEgruppe, treffe venninner, og prøve å holde orden på huset :) Kanskje smeller jeg til med en forening også :) 

Grilling hos lillebror

 

Nå har det vært mange nydelige sol-dager her. Jeg nyter hvert sekund! Og en god ting å gjøre når været spiller på lag, er grilling! Så jeg var veldig fornøyd da lillebror plutselig inviterte oss :)

Andre som griller i finværet?

 

En spennende helg

En spennende helg ligger foran! I går kveld var jeg på ledertreningsmøte - noe som var veldig koselig og inspirerende. Men i dag tar jeg et "step up" og reiser til Stavanger på lederkonferansen LED. Det vil si at hele lørdagen "forsvinner" uten at jeg får tid til hverken tur, venner, eller rydding. Og så har vi selvsagt ungdomsmøte lørdag kveld, og søndagsmøte + ungdomsstyremøte søndag morgen! Det er alltid høydepunkt i seg selv :) 

 

Den siste uka har været vært helt fantastisk! Vi har hatt 24 grader og sol, og det er så merkelig at trærne skifter til høstklær nå når sommeren endelig har begynt for fullt! Jeg har jobbet, vært litt syk, gått turer, plukket epler, raftet ned elva, flere filmkvelder med Thomas, og totalt sett hatt en veldig fin uke.


Hvordan var din uke?

Og hva gleder du deg til i helga?

Strikket Axelshorts

Endelig har jeg fått ferdig et håndarbeids-prosjekt igjen! Jeg begynte å strikke denne da jeg fant et Alpakka/Silke-garn på tilbud på Europris i Juli. Så det har tatt litt tid å bli ferdig! Oppskriften finner du HER. Garnet er fra Trysil-garn, og er helt herlig! Anbefales! Knappene har jeg kjøpt på ebay. Der får du 50stk for ca 16kr. Total pris for denne ble dermed 36kr (hadde vært 86 dersom garnet var på full pris). 

Jeg har enda et nøste av det samme garnet, så kanskje vil jeg strikke en shorts til. Eller kanskje det blir noe annet. Nå trenger jeg i hvert fall litt variasjon. Hva har du på strikkepinnene for tida? Noen som har et lite, overkommelig prosjekt å anbefale?
 

For rik til å gi?

I dag ble jeg plutselig minnet om fadderbarna våre. Nå er det veldig lenge siden jeg har fått brev fra noen av dem, og jeg har en dum anelse om at det er fordi jeg har glemt å skrive tilbake forrige gang vi fikk brev. I hvert fall fikk den dårlige samvittigheten fram litt handling, og jeg skrev brev til dem begge to. Det er jo så koselig å ha en viss kommunikasjon med barna som får vokse opp trygt på grunn av oss! En stor drøm er jo å reise å besøke dem en gang.I mellomtiden skriver vi brev (digitalt), og sender penger.

Og resten av dette innlegget er adressert direkte til deg. Og jeg kommer ikke til å be om unnskyldning for det, for det er ikke for min egen del. Og hvem vet? Kanskje er det akkurat det du trenger å høre. 

Tre hundre kroner er så lite for oss, men betyr SÅ mye for et lite barn. Så jeg ville bare minne meg selv, og deg, på at vi kan gjøre en forskjell. Kanskje har du også råd til å ha et fadderbarn (fra 260kr i måneden). Vi har våre gjennom Compassion, en organisasjon som "setter barn fri fra fattigdom i Jesu navn." Her i Norge er det svært få av oss som er for fattige til å gi. Men det virker som det er svært mange som er "for rike til å gi." Man blir rett og slett for glad i pengene, og hva de kan gjøre for seg. Men faktisk har du råd dersom du dropper litt "luksus" hver måned. Kanskje er det lunsjen fra kantina, eller det dyre internett-abonnementet som skal gi deg den beste dekningen. Kanskje noe annet. Jeg vil i hvert fall oppmuntre deg til å gjøre en forskjell der du kan! :) 

Jeg har en lenke til Compassion i sidemenyen min, eller du kan klikker <HER> og få et fadderbarn allerede i dag!

Tur til Sandbekk

Søndag var en nydelig dag med fint vær, og god tid. En av tingene vi fikk gjort, var at vi fikk med lillebror og gikk en liten tur på Sandbekk. Sandbekk er et nedlagt industriområde som er perfekt til turgåing, eller leking. Vi elsker begge deler! 


Det begynner å bli høst...


Med fjellhuler og gigantiske sandhauger har alle noe å drive med. for ikke å snakke om flotte motiver for oss hobbyfotografer!

Vi løp opp den superbratte bakken (okej da, vi krabbet mot slutten), og spurtet nedover igjen. Akkurat som da vi var små, og det var akkurat like gøy nå også!


Fine Chessie :)

 

Søndagsturer er The Best!
 

50 spørsmål

Spørsmål lånt fra bloggen Konatil

 

1. Hvor gammel er du?
24 år

2. Føler du deg ung eller gammel for alderen?
Kommer an på hvem jeg henger med og hva jeg gjør. Føler meg gammel når jeg strikker, og ung når jeg klatrer i trær. 

3. Hva ville du bli da du var liten?
Kunstner


4. Hvor mange søsken har du?
En lillebror.

5. Hvem har du vært sammen med minst to timer i dag?
Thomas. Jeg var syk i dag, og han kjøpte kvalme-chips til meg, og så en romantisk komedie sammen. En crappy dag ble dermed tusen hakk bedre. 

 

6. Hvor høy er du?
Litt for høy for høye hæler, noe som egentlig er like greit. 

7. Hvem ringte du sist?
Krabbemannen, for å bestille krabbeklør i går. Men han tok ikke telefonen. Den siste jeg pratet med var lillebror som kom for å grille på søndag. 

8. Hvem ringte deg sist?
Thomas. Han lurte på hva jeg drev med. 

9. Hva slags ringelyd har du på telefonen?
Helt standard, Iphone-lyd.

10. Hva stod det i den siste sms'en du mottok?
"Okei :)" (Den var fra lillebror som sa at det var greit at Thomas kom å hentet ham)

11. Hva liker du best - å ringe eller sende sms?

Misliker sterkt å skrive sms. Ringing er mye greiere, for da får man svar med en gang, og jeg slipper knotingen. Vanligvis er jeg effektiv i telefonen, utenom når jeg snakker med farmor. Hun kan jeg prate kjempelenge med! 

12. Hva er ditt favorittsted?
Ute i naturen, gjerne på en topptur med skog, og et bedagelig tempo som tillater mange pauser, og foto-stopper. 

13. Hvilket sted liker du minst?
Tannlegen. Det er det eneste stedet jeg opplever noe som ligner angst. Kaldsvette, hyperventilering og besvimelser har blitt ubehagelige bekjentskaper der på huset. 

14. Når så du moren din sist?
Søndag på møte i menigheten. 

15. Hva drikker du helst til frokost?
Nå i september kan jeg bare drikke vann, men ellers er det ferskpresset appelsinjuice. Jeg drikker det sjelden, men når jeg tar meg tiden, føler jeg meg som på hotell. 

16. Eier du dyrebare smykker?
Nei, ikke annet enn gifteringen tror jeg. 

17. Når snakket du sist med en fremmed?
Foreldremøtet på tirsdag i sist uke. Da hilste jeg på en del nye folk, og snakket for eksempel med en i fra Eritrea. Eller, nei! Jeg snakket jo med mannen vi kjøpte bilen av på lørdag. Tror det var siste gangen. 

18. Hva hører du på akkurat nå?
Thomas som tygger et eple. Det høres nokså saftig ut. 

19. Hva har du alltid i vesken?
Håndarbeid, eller en bok. I tillegg til lipsyl, munnspray, tyggis, kulepenner og masse annet rart som skaper kaos.

20. Er foreldrene dine gift eller skilt?
Skilt fra jeg var fem år.

21. Når står du opp i hverdagen?

Kl 06.00. Da har jeg to timer til jeg må ha syklet til jobb. Jeg liker å ha god tid til å våkne på morgenen. 

22. Når står du opp i helgene?

Kl. 08.00.

23. Sover du på en spesiell side?
Venstre, hver natt. 

24. Hva kan holde deg våken om natta?
Migrene, eller stressende situasjoner som første dag i praksis, første dag i ny jobb, eller kanskje dagen etter at en elev virkelig testet meg. Men det er lenge siden jeg har slitt med å sove nå. 

25. Hva var det siste du spiste?
Grønnkålsuppe. Fikk plutselig lyst til å prøve noe nytt, så da ble dette kveldsmaten i kveld. Var ganske godt, men Thomas gav den kun et misfornøyd blikk. 

26. Hva var det siste du drakk?
Vann da jeg så på film.

27. Har du noen gang vært forelsket?
Ja, men kun i Thomas, faktisk. Jeg blir ikke så lett forelsket, men kjærligheten er veldig sterk :)

28. Hvor mange steder har du bodd?
6 steder. Hos pappa til jeg var to, tre steder med mamma, og to steder etter at jeg ble gift; leiligheten og huset. Alle utenom det første er i den lille hjembygda. 

29. Hva har du nærmest deg nå som er rødt?
En bok om Øysteins Tegneblyant som jeg kjøpte fordi den var på halv pris, og fordi jeg tenkte at jeg kanskje kunne bruke den i undervisningen på skolen :P

(Obs, der er det visst sjokoade også. Et nokså vanlig syn her i huset)

 

30. Fortell noe du aldri har fortalt mannen din?
Denne var vanskelig. Jeg tror ikke jeg har fortalt han om kaninen vår, Lion, som oppførte seg mer som en houdini. Han beit seg gjennom både netting og tregulv, og til slutt var kaninburet så ødelagt, at vi hadde han på verandaen en stund. Der trivdes han godt, og hoppet lykkelig inn i stua når døra var oppe. Det eneste problemet var at han var litt humørsjuk, og kunne finne på å knurre sint, før han bykset overraskende rett på foten eller hånda vår. Den kaninen var en blanding av søt og skummel. Av ondskapsfull gatekatt, og søt liten kattunge. Uansett må han ha vært oppdratt av katter.

31. Hva har du hatt av kjæledyr?
Fire kaniner (gråsvarten, lion, silke, og var det gråtass?), kampfisken Doffen, hunden Chessie, og en del katter. 

32. Når er Norge på sitt beste?
I mai! Irrgrønn bjørk og fargerike løkblomster er SÅ herlig etter en lang og kald vinter. 

33. Hva er drømmejobben din?
Den jeg har nå, bare pluss en god del mer erfaring, så jeg kan bli flinkere. 

34. Når var du i kirken sist?
Søndag i pinsemenigheten. I statskirka var jeg i barnedåp i vår.

35. Hvor drar du når du er trist?
Dit Thomas er, eller hvis han er på jobb, til mamma. 

36. Favorittfarge?
Grønn (og litt blå)

37. Hva var det siste du kjøpte?
På lørdag var vi på bytur og kjøpte bil. Jeg kjøpte også bomullsgarn, muffinsformer, slikkepinner, fargerike bokser og servietter på Søstrene Grene. 

38. Hvilken bok leste du sist?
Jeg leste Vampire Diaries nr. 7. Nå leser jeg Purpose driven youth ministry. Den er veldig bra, men tar litt tid. 

Bilderesultat for purpose driven youth ministry

BildKilde

39. Kan du bytte olje på bilen?
Nei. Men jeg kan sjekke det. Har også nylig lært meg å fyll på frostveske (vår vann-tank lekker)

40. Har du noen gang vært i kontakt med politiet?
Kun for å få nytt pass eller politiattest. 

41. Hva ønsker du deg mest akkurat nå?
En gratis jorden-rundt-reise med mannen min! Eller kanskje nytt kjøkken. Nei, jeg går for reisen. 

42. Har du tatoveringer?
Nei.

43. Hvilken øyenfarge har du?
Gråblå

44. Hvem er din favoritt på snap?

Sarvh. Ei god venninne som alltid lar snappene sine ose av kvalitet og moro. 

45. Hva gruer du deg til?

Tannlegen. Grøss.

46. Hva gleder du deg til?
Londontur i høstferien, LIFEgruppe neste uke, og nytt kjøkken i løpet av neste år (håper jeg!)

Grilling med LIFEgruppa i forrige uke :)

47. Hva var det siste du skriblet ned på et papir?
Planla dagen som lærer i morgen. En av tingene jeg skrev var "sjakk og leker." Jeg har nemlig ansvar for noen poster på aktivitetsdag på skolen i morgen. 

48. Hva var det siste du grublet på?
Hvorfor føler jeg meg så sliten og småsyk hele tida? Er jeg i ferd med å bli utbrent, eller er det et virus jeg ikke blir helt kvitt? 

49. Hva er det siste du skal huske å gjøre i kveld før du legger deg?
Pusse tenner. Ellers var det å ta ut søpla, men det er gjort. Håper også å få gjort ferdig et strikkeprosjekt som har dradd ut leeenge. 

50. Hva skal du gjøre når du er ferdig med dette innlegget?
Strikke, og prøve å overtale mannen til å vaske opp. (Hei! Jeg gjorde det i hele sist uke!)

 

Final Harvest

 

Nå har jeg høstet inn siste rest av poteter i hagen. Den lille åkerlappen jeg gravde i vår, har forsynt meg med poteter i hele sommer fra juli til nå (men det skal sies at vi ikke spiser kjempemye potet). Nå begynte potetplantene å visne, så jeg gravde opp resten i dag, og det var mye mer enn forventet! Jeg fikk faktisk en hel bærepose full! Antagelig har vi poteter til langt utpå høsten nå! Neste år skal jeg utvide og ha enda mer, men jeg sier meg fornøyd med årets avling :)


 

Når jeg først var i gang med innhøstingen, plukket jeg også noen gulrøtter, rødbeter, og reddiker. Ble ikke så mange rødbeter i år, men skal bruke de to jeg har til et eller annet godt. Reddikene er gode å spise som de er, eller fine å ha i salater. 

Hunden er min trofaste følgesvenn i hagen. Hun legger seg under nærmeste busk, og holder meg villig med selskap.


 

Svidde av over 20 000kr på en dag!

Nå har jeg vært lenger borte fra bloggen enn jeg har vært på lenge. Grunnen er rett og slett mangel på overskudd. Å starte på jobb ble hardere enn ventet. Jobben i seg selv har egentlig gått veldig bra, men etterpå er jeg tom for energi, og har slitt mye med migrene. Det er litt tyngre å våkne om morgenene, uten at jeg helt skjønner hvorfor. Men samtidig har jeg utrolig mye å være glad for! Jeg trives i jobben, og den er meningsfull. Det samme gjelder alt ansvaret jeg har i menigheten.

 

Vi jobber begge to, så penger har blitt et mye mindre problem! Faktisk kjøpte vi bil på lørdag, siden den gamle bilen ikke er helt frisk, og ikke verdt å fikse på. Vi klarte såvidt å skrape sammen nok penger uten å ta opp lån, og det var veldig deilig (lån har vi jo nok av...). Bilen er en Passat, som den forrige - men litt nyere årsmodell, og den ser mye finere ut.

Denne helga har vært veldig fin! Selv om jeg skulle ønske den var dobbelt så lang, så har jeg fått tid til å nyte livet på mange ulike måter. Jeg koste meg i menigheten både lørdag kveld og søndag morgen. Jeg traff Cathrine i Stavanger og spilte Pokèmon Go. Handlet på Søstrene Grene. Kjøpte bil. Grillet med lillebror. Var på tur i digre sandhauger med hunden - som koste seg maksimalt! Ryddet en del. Strikket litt. Lest litt. SOAPet hver dag. Besøkte broren til Thomas og de tre nevøene. Filmkveld med Amy og Natalia. Det er utrolig hvordan en helg som inneholder så mye, kan føles så utrolig kort! 

 

Mitt aller første

Her om dagen prøvde jeg noe jeg aldri har prøvd før! Jeg ble inspirert av konatil, og bakte meg rett og slett et brød! Smaken ble veldig god, men noe må ha gått galt med hevingen - for jeg er ganske sikker på at man kunne ha slått ned en mann med den harde klossen. Men jeg gir meg nok ikke så lett. Jeg skal prøve en gang til! Jeg brukte speltmel (som skal ha litt høyere næringsinnhold), men jammen var det en dyr fornøyelse! Så vet nesten ikke om jeg heller bør eksperimentere med hvetemel...

Det var godt nystekt, men resten havnet dessverre i søpla...

Andre som har prøvd seg på hjemmebakt brød? 

 

Høstluft

Jeg kjente det på lufta, at noe var forandret. Selv om sola enda skinte, og bladene enda var grønne, så var det et friskere, kaldere drag i lufta som vitnet om at den første høstmåneden er i gang.  

Jeg har alltid tenkt at sommeren er den beste årstiden, helt i fra jeg var liten. Jeg elsker å gå i kjole. Jeg elsker varme, lange kvelder, mye ferie, og å svømme ute. Men nå ser jeg mer og mer fordelene med andre årstider også. Og jeg ser de negative tingene med sommeren; som ikke alltid er så god og varm, som er full av stikkende og bitende insekter, samt rennende nese på grunn av pollenallergi. 

 


Nå begynner jeg faktisk å se litt fram til høsten med de nydelige fargene, den lovlige "innekosen," høstferien som skal tilbringes i London, julegaver som skal planlegges omstendelig (jeg startet i begynnelsen av august med de første), kakao, tepper, stearinlys, te, og koselige hobbykvelder med venner. Forhåpentligvis kommer strikkelysten tilbake snart også, så jeg kan få produsert noe!

I kveld er jeg alene, siden mannen jobber skift annenhver uke, og jeg koser meg med peppermynte-te. Jeg er med på en utfordring som handler om å kun drikke vann i september (men vann med frukt, eller te uten sukker er lov). Så får jeg et lite skritt i sunnere retning også (for der er jeg helt på bærtur, for å si det sånn). I hvert fall er peppermynte-te en av de få typene jeg klarer å drikke uten sukker.


Jeg kjenner at jeg går litt på reservekrefter for tiden, så jeg håper at jeg får slappet av skikkelig denne helga. Nå er det fire uker siden jeg har hatt jobbefri helg. Det blir deilig. Foreløbig plan er kino, ungdomsmøte og søndagsmøte. Så det er enda ganske mye "fri." Eneste er at Thomas synes dette var den perfekte helga for en Ullared-tur (bare sånn for å slappe av, liksom!) Haha, tror nok jeg må trumfe igjennom en fornuftig respons på den planen. Sorry, Thomas...

 

Topptur med Bente og Felix

 

En ting jeg elsker, men som jeg har fått gjort alt for lite av det siste året, er å gå tur. Hunden elsker det enda mer enn meg, toppen av kransekaka er hvis vi går sammen med en annen hund...


Så når Bente og Felix ble med på topptur, da var det god-stemning hos både meg og Chessie :)I dag er enda en fin dag. Hvis bare hodeverken kan gi seg, skal jeg komme meg ut i dag også :)

Bokhylla

Et av de oppussingsprosjektene jeg er mest fornøyd med i år, er bokhylla som Thomas bygget i TV-stua. Jeg har enda ikke fått laget et før/etter-inlegg om tv-stua, men det kommer så fort vi får ryddet opp etter at døra ble satt inn denna uka. I hvert fall: her er noen bilder av hvor bra bokhylla ble!

Denne kule bokstøtta har vi kjøpt på Ebay. 

Her er fantasy-hylla mi med mange av mine favoritter :)Hva synes du om hylla? For meg var det i hvert fall helt perfekt å få litt mer plass til bøkene mine!

En lang dag med en god slutt

Dagen i dag begynte litt sånn uggent, med at jeg våknet veldig trøtt. Fikk en opptur da jeg hadde dagens bibel-lese-stund (Rom 3=Good stuff!!). Nedtur: det pøsregnet da jeg syklet til skolen. Opptur: Jeg fikk brukt regntøyet jeg har sydd selv. Nedtur: etter tredje time (selv om elevene oppførte seg eksemplarisk) kjente jeg meg ikke helt god igjen. Opptur: tok en liten Ibux, og så kom kreftene tilbake, og jeg fikk gjennomført skoledagen, laget alle individuelle lekseplaner for neste uke, og planlagt undervisningen på mandag. Så var det rett til neste jobb - i planteskolen som mamma eier! Nedtur: regn igjen.

 

Da butikken stengte, gikk jeg over i kjøkkentjeneste! Mamma skulle lage middag til 14 gjester, og hun hadde nok med rydding, pådekking, og organisering, mens jeg laget stekt ris i fire omganger, og et par boller med salat innimellom. 

Nå er jeg hjemme igjen, maten ble ferdig i god tid, og jeg er fornøyd, men sliten. Har såvidt klart å holde migrenen på avstand (den truet med å bryte ut i skiftet mellom de to jobbene). Nå spiser vi Nachos, og setter på en film, så jeg må rett og slett fly: her skal de første to helge-timene nytes før sengetid (Vi skal begge jobbe i morgen også -.-)

Hvordan er din helg?

Perfekt til gjester: mini-terte

Jeg har blitt litt dårlig til å eksperimentere på kjøkkenet det siste året, men her en dag ble jeg lei av den samme "mislykka sjokoladekaka," og prøvde noe nytt når jeg skulle ha gjester på LIFEgruppe. Jeg brukte oppskriften fra TINE for å lage suksessterte, bare med noen små justeringer. Jeg laget litt større bunn (200g mandler og 5 eggehviter), og la dem oppi små muffinsformer i stedet for en vanlig kakeform. Da blir kakene enkle å spise, og restene går fint an å fryse, og ta opp når man kjenner søtsuget. 

Fordelen er også at denne kaka er glutenfri - så man slipper å tenke på det hvis noen har allergi :)

Mine to enkleste og mest brukte gjeste-oppskrifter er: Flytende sjokoladekake, og Smuldrepai.

Hva pleier du å lage når du får gjester?

 

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits