september 2014

Skal vi ut å sykle?

Etter bryllupet kjøpte jeg og Thomas oss sykler. De har blitt brukt en del, men kanskje ikke fullt så mye som jeg hadde håpet. Tiden strekker liksom ikke heeelt til. Men innimellom så tar vi oss en times tur og sykler sammen. Og det er utrolig kjekt! Selv om Thomas er litt kjappere enn meg, å må vente. Så Thomas: Skal vi ikke snart ut å sykle igjen?

 

Kaste etter pusten, verke i beina, sliten i armene og skuldrene. Vind i håret. Melkesyre. Sol som varmer forsiktig i den kjølige lufta. Og full, herlig fart nedover bakkene. Nei, sykling er ikke så fælt ille :)


I går tok jeg meg til og med en liten sykkeltur alene, siden mannen var i et møte hele ettermiddagen. Jeg hadde nemlig et oppdrag i forbindelse med skolen; Ta opp lyd fra bl.a. en foss.Vi lager animasjonsfilm, ser du. Lyden fikk jeg fanget, og nå skal de neste dagene brukes til redigering før filmen er klar til "premiere" på fredag. Kanskje-kanskje så havner den på bloggen også...? Men det får vi se på etterhvert...


Hva driver du med om dagene? :)

 

 

Har fått frem symaskinen igjen!

Imens jeg venter på pakken med materialer til mitt neste store prosjekt fikk jeg jammenmeg i gang en hobbykveld med Bente. Her er prosjekt nummer èn denne kvelden; en ny posepølse! Siden det stod "sommer" på den gamle, og siden den var litt liten, var det på tide med en ny en :)Se hvordan du gjør det HER.

A cup of Tea makes everything betterI dag er det søndag igjen. En herlig, men litt vedmodig dag fordi den ærklærer slutten på helga. Men en kopp te hjelper på. Spesielt når det er peppermyntete som er hundre prosent kortreist - fra urna på terrassen. DA kan man nyte en god start på søndagskvelden sammen med mannen sin, da! Enda en bonus med denne te-stunden er at jeg får testet ut den nye tekoppen vi kjøpte i går. Vi var på shopping med gavekort i går, jeg og Thomas. Og endte opp med en tekopp, noen dyre, fine oljer og noen overprisede servietter. Men det er lov siden det var gavekort.

I kveld har jeg faktisk invitert noen jenter på teaparty! Så da får kanskje peppermynteplanten kjørt seg enda litt til :) Men først skal vi på bandøvelse og på et møte i Egersund. Håper halsen kanskje bedrer seg et par hakk før den øvelsen. For sangstemmen er ikke på topp denne morgenen.

God søndag! :)

#te #teatime #timefortea #søndag #helg

Grepet av Raushet

Når man blir kristen, så starter man på en prosess. En helliggjørelse-prosess der Gud vil forandre deg slik han har planlagt, for at du skal passe inn i paradiset. En av egenskapene Han vil at du skal ha, er raushet eller giverglede. For hvordan hadde himmelen blitt dersom alle var egoistiske? Men tenk deg hvor fantastisk det blir når alle er rause, og leter etter anledninger til å gjøre godt mot hverandre.

Og jeg har selv merket at Gud tar meg i fra nivå til nivå. Jeg er enda langt i fra målet, og noen ganger har jeg tilbakefall. Men Gud bringer meg fremover etter sin plan. Og det bare slo meg her en dag hvor viktig det er å forstå at livet er en prosess. Ingen er perfekte med en gang, men det kommer etterhvert. Så derfor tentke jeg å skrive om raushet som ett eksempel. Men det kan egentlig gjelde alle områder i livet. Som prioriteringer. Avhengigheter. Tilgivelse. Usunne tankemønstre.


1

Du er redd for at du ikke skal få det beste. Hvis noen andre trekker det lengste strået, eller blir valgt først, kjenner du misunnelsen syre stige opp i magen. Men Gud ber deg legge bort sjalusien. Godta at andre få nyte ting som du ikke får.

 

2

Du prøver å få tak i din del av kaka. Det skal være rettferdig. I alle fall stortsett. Men de fattige er det så mange av, så HELT rettferdig kan det nok ikke bli heller... Gud ber deg utvide horisonten, og se at det ikke bare er dine behov som er viktige.

 

3

Du prøver å gi litt av din overflod, for du vet at Gud har velsignet deg slik at du kan velsigne andre. Så du gir kanskje litt av småpengene i kollekten, eller du lar kanskje de små barna gå før deg i den lange køen på matbutikken. Men Gud kaller deg til å gi så det svir. Han vil at du skal gi mer enn det som er beleilig og behagelig, og at du skal stole på at han vil forsørge deg uansett.

 

4

Du lar Guds barn få store summer, og du lar Gud få tillit til at Han har kontrollen. Du kjenner at Hans kraft holder deg oppe, selv da du gir over evne. Men det er fremdeles noe som mangler. Gud ber deg gi alt. Simpelthen alt som er igjen. Tør du å stole på at Han fremdeles bærer deg?

Ef.2.10.


Så vit at du er i Hans hender. Vit at du er i en prosess hvor du blir forberedt for et liv med evig glede, evig liv og ingen sorger. Vit at "han som begynte sin gode gjerning i dere, skal fullføre den ? helt til Jesu Kristi dag." Fil.1.6. Gud gir deg ikke opp selv om du feiler innimellom. Han kommer til å fortsette å forandre deg til det bedre, og selv om det kan virke smertefullt i perioder, så vil endringen gjøre deg mye mer lykkelig enn du kunne tro.

Bryllupsbildene våre

Her er et knippe bilder av oss i bryllupet. Jeg har ventet helt til nå fordi bildene helst først skulle ses på takkekortene. Men nå er de fleste levert, for lenge siden, og vi drister oss til å publisere noen av de herlige bildene våre.

 

 

Redusert Ingrid og Kinosuksess

Jeg klarte selvsagt å pådra meg en heftig forkjølelse dette høsthalvåret også. Så nå har jeg gjennomgått et par dager med kraftig hodeverk og uregelmessig nysing. I dag er jeg imidlertid fit for fight igjen, og drister meg til å gå på skolen for å lære meg en hel del om å lage animasjonsfilm. Kveldens planer er avlyst, for jeg ser at jeg enda er litt redusert og trenger nok litt mer tid for å bli skikkelig frisk.

Har du forresten lest i VG om hvordan Heaven Is For Real ble en skikkelig kinosuksess som stablet seg opp på tredjeplass i Norge på tross av at den ikke var satt opp på like mange kinoer som de andre topp-kinoene? Her i Sokndal var det i hvertfall kinorekord, og man satte opp ekstrastoler i mangfold til alle som kom. Tenk at en film om himmelen, som skal være basert på en sann historie, er så attraktiv! Jeg mener det sier noe om en lengsel Gud har lagt ned i oss alle. Selv om de fleste kanskje ikke tror på innholdet i filmen, er det tydelig at livet etter døden er interessant.

Så hvis du spør meg, se filmen, og innbil deg at det er sant.Og kanskje er ikke det så vanskelig som man skulle tro. Eller les boka (Himmelen er på Or'ntli) - har hørt at den er bedre. Og kanskje du kan tenke litt over prioriteringene i ditt eget liv, sett i et perspektiv av evigheten :)

Jeg er litt dårlig å ta bilder om dagene, så jeg slenger inn et som kan minne oss på at det er høst...

 

Tid med Gud

I perioder har jeg følt det som om jeg er altfor dårlig når det gjelder å prioritere tid med Gud. Skulle ha bedd mer, skulle ha lest mer i bibelen. Skulle ha brukt mer tid på lovsang. I perioder forsvinner bibelen helt ut av hverdagen, og da koster det litt å plukke den opp igjen. Men det er et par ting som etter hvert har gått opp for meg.

(1) Vi kan aldri være gode nok. Vi er aldri flinke nok til å be, aldri utlært i bibelen. Og vi bør faktisk ikke deppe over det. Din Far har ikke ment at du skal streve og streve for å bli bra nok. Han sier tvert imot at vår kraften fullbyrdes i svakhet (2kor.12.9)  Fordi vi er svake og uperfekte, blir Hans kraft og nåde nødvendig, og slik kan andre se Hans nåde. Så vit at du er på vei. Vit at Gud arbeider med deg på alle måter, og at du ikke er et fullstendig verk før Han er ferdig med deg.  (Ef.2.10.) Ikke stress over det du ikke får til, men fokuser på å bli bedre, og på å vandre i de planene han har lagt klare for deg.
(2) Gode vaner trumfer gode dager. Det er flott å være på et møte, og kjenne Guds nærvær sterkere enn livet selv. Det er flott å oppleve et mirakel. Men vet du hva? Det er enda viktigere med hverdagen. De små vanene er viktigere enn de store arrangementene. Er du nærmest Gud på festivalene eller i dagliglivet? For livet er proppfullt av hverdager. Vi kan ikke alltid jakte på festivalene, selv om de er et godt tilskudd i et liv med gode vaner. Så mitt råd er å fokusere på de små vanene.

Last ned appen "Elevation" og hør en (gratis) podcast på skolebussen i stedet for VG-lista top20. Få dagens bibelvers tilsendt daglig på mail eller mobil. Skift bakgrunnen på Pc'en din til et bibelvers du vil lære deg utenat. Sett av tid hver dag til Gud. Omgi deg med Guds Ord på alle kanter. Og så vil du merke at de små (kjedelige) vanene vil forandre deg mye mer enn festivalen klarte. Bare se hva Gud sier til Jakob:

"Disse ordene [GUDS ORD] som jeg pålegger deg i dag, skal du bevare i ditt hjerte.  Du skal gjenta dem for dine barn og snakke om dem når du sitter i ditt hus og når du går på veien, når du legger deg og når du står opp.  Du skal binde dem om hånden som et tegn og ha dem på pannen som et merke.  Du skal skrive dem på dørstolpene i huset ditt og på portene dine." (5.mos.6.6.)

Vi trenger å minne oss selv på Guds Ord for at det skal få virke i livene våre.


(3) Å tilbringe tid med Gud er ikke ment til å være et ork, men det krever disiplin. På samme måten som et ekteskap krever mer viljestyrke enn en forelskelse, krever en hverdag med Gud mye mer enn et "møte med Gud." Men på samme måten gir også ekteskapet mye mer. Fruktene som vokser ut av ekteskapet er mye sterkere enn det som vokser frem av en hurtig forelskelse. Der vokser det kanskje ikke frem noen ting som helst, men følelsene visner etter en kort stund. På sammen måten er det gode, sterke frukter som vokser frem når vi har en hverdag sammen med Gud, slik vi er skapt til. Men det kan kreve litt arbeid i fra din side også.


I Joh.15. står det masse om å holde seg nær til Gud. Og midt inni dette avsnittet om å holde seg nær Ham, finner vi vers åtte som handler om å bære mye frukt. Vi er skapt for å bære frukt!

"Åndens frukt er kjærlighet, glede, fred, overbærenhet, vennlighet, godhet, trofasthet, ydmykhet og selvbeherskelse. " (Gal.5.22-23) Åh, hvor deilig det er når man har kjærlighet for andre, og glede over alt som foregår rundt oss. Det er fantastisk å føle fred, selv når ting ikke er under kontroll. Og alle disse fruktene får vi smake på dersom vi tilbringer tid med vår Skaper og Herre.

Jeg vil anbefale deg å gi det en sjans :)

 

Har du noen mål for høsten?

Nå er vi godt i gang med høsten, og jeg har tenkt en del på hva jeg vil oppnå med det neste halvåret. Det er jo normalt å sette seg mål ved nyttår, men jeg tror at det nå er tid for å fornye målene fra nyttår, og kanskje lage seg noen nye som sikter på et halvår. Hvis man ikke setter seg mål, kan man leve et helt halvår uten å ha oppnådd noe som helst spesielt! Uansett, her er noen av mine mål for denne høsten:

* Hekle 300 engler, og selge dem for 10 000kr til inntekt for gatebarn i Kenya. Les mer om prosjektet HER.

* Ha et juletre med utelukkende hjemmelaget pynt (lys er lov).

* Starte opp med husmøter, og holde dem ved like. Målet med dette er at flere av vennene mine skal få muligheten til å bli inspirert i kristenlivet sitt.

* Komme i mål med julegavene i god tid, og å være fornøyd med alle gavene (ikke bare kjøpe noe såpesett eller skjerf fordi jeg ikke har tid til å tenke ut noe).

#bussbilde

Og ellers så er vel målet å gjøre mest mulig, nyte mest mulig og elske mest mulig.

Hva er dine mål? :)

 

 

 

 

Syplaner tar form igjen

Nå er det en stund siden jeg har sydd noe videre. Det er nok litt fordi jeg har det travelt om dagene, men også fordi jeg har manglet litt inspirasjon. Men nå har jeg et prosjekt som jeg har lyst til å prøve meg på. Inspirasjonen fant jeg på bloggen SyDetSelv, som har masse kjekke bilder, fremgangsmåter og allskens inspirasjon til syprosjekter.

Det gikk faktisk så langt at jeg har bestilt stoff og utstyr til prosjektet mitt. Nå er jeg superspent på om jeg klarer å få til dette her, eller om jeg har kastet 400kroner i vasken...BildeKilde

Hva er dine hobbyplaner for tida? :)

 

 

Mine Engleplaner...

Jul er innen rekkevidde, og tankene mine har så vidt begynt å leke med tanken på julemusikk, julekaker og julepynt.

I fjord hadde jeg et juleprosjekt som handlet om å selge englene jeg hadde heklet til inntekt for barn i slummen i Brasil. Det endte med at jeg tjente inn litt over 3000kr som ble sendt til barna. Jeg har lenge vurdert om jeg årker det samme i år, og nå er planene klare, med små endringer;

Les mer om fjordårets Reddend Engler HER.Mitt mål er å tjene 10 000kr på englene mine før jul i år. Jeg tenkte at hvis jeg først skal gidde å gjøre noe, så får jeg gjøre det skikkelig, slik at det kan gjøre en forskjell. Målet skal jeg oppnå med å hekle 300 engler, og da må jeg hekle to hver dag. Nå er jeg omtrent ferdig med de første 100. Altså en tredjedel av målet mitt. Når jeg har hundre, skal jeg feste trådene, og pakke i poser og begynne å selge, tror jeg.

I år går pengene til gatebarn i Kenya gjennom Beths Home, et arbeid jeg kjenner til, og stoler på. Det er alltid veldig viktig for meg at jeg kan stole på at pengene blir brukt slik de skal, slik at de kan nå så langt som mulig. Hvis noen vil være med å hekle Reddende Engler, bare send en mail til Ingrid-urdal@hotmail.com, så kan du få oppskriften.De første ukene med Kunst og Håndtverk

Å ha kunst og håndtverk på UiS har på mange måter vært slik jeg forventet. Men det har også vært mer arbeid enn jeg kanskje var helt innstilt på. Mye tid går bort til de ulike oppgavene, og jeg ligger egentlig allerede litt bak.

Vi har lært en hel del om bildebehandling og tegneprogrammer på Ipad, noe som kan være veldig nyttig i skolesammenheng. (for dere som ikke har fulgt meg så lenge, så går jeg altså på lærerskolen, og i år har jeg KogH). Selvportrettet nedenfor er inspirert av kubismen.Tredje uka på skolen begynte vi å arbeide med leire. Vi laget et surrealistisk fat (mitt er inspirert av stolpe-elefantene til Salvador Dali) Har lagt det ut på bloggen før, men nå kan jeg jo oppdatere med at det enda ikke har begynt å sprekke (ikke sist jeg sjekket, i hvertfall) og at jeg enda er veldig spent på hvordan det ser ut etter brenning...

 

Jeg har også laget en godteriskål, også kalt: Snobeskålo. Den skal males med godterifarger og smøres inn med glasur.

 

Sist men ikke minst laget jeg meg noen Pepperkaker i leire som jeg har tenkt til å henge på juletreet. Men nå får vi se om de klarer seg i brenneovnen.

Den siste (fjerde) uka på studiet har vi hatt eksamen. Vi gjennomførte et undervisningsopplegg på 4. trinn, og skrev om det. Spennende, kjekt, og jeg kunne ikke ha drømt om en bedre gruppe :)Resultatet fra timene, som så klart var i Kunst og Håndverk, kan du se nedenfor. Elevene laget kubistiske masker. De var rett og slett kjempeflinke!!Helga nytes som bare dèt. Vi har hatt pizzagjester og tacogjester, og i kveld skal vi på ungdomsmøte igjen. Og jeg gleder meg helt latterlig mye :) Søndag blir nok en mer rolig dag. Kanskje. Men hvem vet?

Today's gonna be a good day :)

Så herlig å ha en hel morgen for seg selv. Å våkne uten å stresse. Å stå opp uten å ta på linsene. Å sitte i sofaen uten å gjøre noen ting som helst veldig fornuftig.

 

I dag er en usedvanlig bra dag. Sola skinner. Vi er så-godt-som-ferdig med deleksamen, og har dermed dagen fri (skal bare gjøre litt finpuss, og sende den inn nå fra morgenen). I kveld skal vi ha gjester på pizza og filmkveld. Resten av dagen er et hvitt lerret. Jeg skal nok ned å besøke mamma og Chessie en tur. Kanskje gå en tur med hunden i finværet. Kanskje sy litt. Kanskje hekle litt. Helt sikkert nyte livet til det fulle :)I dette innlegget slengte jeg bare inn noen bilder fra i sommer som fikk meg til å smile. For jeg blir så glad av å se på bilder av gode minner. Som all den vanvittige naturen da vi klatret oss oppover vestlandskysten i passaten i sommer, eller da jeg og Andrea vandret, spratt og jogget ut til Hådyret på topptur. Eller da Thomas og jeg ble forfulgt av en fasan som iherdig prøvde å holde følge med bilen.

 

DIY - Uro med heklede ugler

For en stund siden laget jeg denne søte uroen til ei venninne som nettopp fikk en liten gutt. Jeg har jo delt oppskriften på disse skjønne uglene før, men dette er den første gangen jeg har brukt dem til noe mer enn nøkkelringer. Det du trenger er: Rester av bomullsgarn (jeg bruker mye det i fra stoff og stil), ringen på toppen (også kjøpt på stoff og stil) og så klart heklenål, saks og synål. Veldig kjekt, og veldig enkelt. Vil du prøve deg? :)
 
Nå holder jeg på med to hobbyprosjekter; heklede engler og en hekle-singlett. I tilegg har jeg tenkt til å begynne å male igjen nå snart... Jeg må bare skaffe meg et stort nok lerret først :)

Hva er dine hobbyprosjekter nå for tiden? :)

Benedikte og Rune Gifter Seg

Nå kommer et innlegg fra bryllupet vi var i den 30. August. Jeg endte opp med (for dem som måtte lure) å bruke den mørkeblåe kjolen, den jeg ar sydd selv, og ikke den lyse.Neglene var stylet for anledningen - jeg og Andrea har fått litt dilla på negledesign, så vi møtes ukentlig for å fikse neglene. Kos :)


Og så til bruden, som kommer gående: Vielsen var kort, søt, og fin. Og Benedikte var nydelig i blondekjolen sin!

 

Thomas var fotografen i bryllupet, så jeg var som vanlig med som assistent, en jobb jeg trives godt med :)


 

Da vi ankom festen var stemningen allerede på plass. Vi ble servert koldtbord, brudens favoritt, og masse herlige retter som hovedsaklig var laget av brudens mor - all respekt til henne!

Tradisjoner ble fulgt, søte leker, vaklende kyss, rørende sanger, og uventede taler som fikk alle til å smile :)
 

På do var det også pyntet med artige vers og en koselig kurv med "essentials" - som ny strømpebukse, tamponger, hodetabletter, deodorant og annet nyttig til gjestene. Kos! :)

 

Det ble god dansestemning utpå kvelden, og jeg var helt i skyene etter å ha fått med meg Thomas ut på gulvet to ganger! Og vet du hva? Han koste seg med en liten swing ;)


Alltid morro med bryllup! Og med dette sier vi oss (så langt vi vet) ferdig med årets bryllup. Dette var det tredje bryllupet for oss i år, inkludert vårt eget. Gleder meg allerede til de kommende... :)

#bryllup

Eksamensuka må bløtes opp av fine øyeblikk

Nå har vi startet på en uke som er eksamensuke for meg. Selv om det bare er en deleksamen, kom den brått på, og jeg kjenner at jeg blir en smule stresset. Men bare en smule. I dag skal vi ha et opplegg i Kunst og Håndtverk i fjerde klasse, og resten av uka skal brukes til å skrive om hendelsen :)

Men skole er jo ikke alt man kan fokusere på heller, så jeg blander inn litt håndarbeid alle steder hvor det er plass, og har stort sett litt sosiale kvelder. I kveld står for eksempel Jesusgruppa og bandøvelse for tur. (Ja, jeg har visst startet i en band som jeg ikke har skrevet noe om enda:P)

En annen viktig faktor i hverdagen er hverdagsromantikken. Og da er jeg heldig som har Thomas; for det hender at han klinker til med et ørlite romantisk øyeblikk - ett av dem er fanget i screenshot'et nedenfor. Søt ^^Ellers så flyr dagene av sted! Rekker ikke å skrive om alt jeg har lyst til, for det er så masse som skjer. Men jeg elsker et travelt liv :)

Time for me

Endelig har jeg fått bildene som ble tatt mens jeg gjorde meg i stand til bryllupet; hos frisøren og sånt.Bonnie var en fantastisk frisør, og utrolig behagelig å ha med å gjøre. Det at jeg kjenner henne var også et stort pluss. 100% Fornøyd!!

 

Her var jeg dullet med og klar for kjolen. Kjente prinsessse-følelsen stige for hvert øyeblikk :) 

Og så var den på. Det er nesten ikke til å tro at jeg skulle finne den perfekte kjolen, de perfekte øredobbene, det perfekte sløret, og ALT jeg trengte til det perfekte bryllupet med den perfekte mannen for meg :) Det er nesten usakelig hvor lite "feil" som skjedde i løpet av dagen (men det er jo alltids noe, så klart).


 

Hanskene og sløret brukte jeg kun frem til middagen. Pen pynt, men litt slitsomt i lengden :P


 

Forloveren min, Andrea kom først, og senere også pappa, for å hente oss...

 

Så vi hadde en liten far-datter-photoshoot også før vi siktet oss inn mot kirka :)

Ser du likheten? :)

 

Se bildene fra vielesen HER, og festen HER.

 

Farvell til Bulgaria og Bryllupsreisen

Innleggene fra bryllupsreisen har blitt spredt litt rundt på bloggen, men alle ligger samlet i kategorien "Reise" som du finner i sidemenyen. I dette innlegget har jeg tenkt til å avslutte serien med en rekke bilder fra turen som ikke passet inn i andre innlegg, men er verdt å dele allikevel :)

 

Huset på klippen måtte vi gå forbi hvis vi skulle på (den billige) butikken. Det var en ti-minutters gåtur, og vi fikk nyte ville syn som dette her:Den ene morgenen tvang jeg mannen opp i sekstida for å se soloppgangen. Og sola skuffet ikke :)

 

Vi hadde inkludert frokost i prisen, og koste oss med en spennende buffet hver morgen. Spesielt stas var det med de ovnsbakte grønnsakene som var laget som et pikekyss. DET skal jeg prøve å lage ^^

 

Etter tre dager oppdaget jeg også isbaren. Og noe senere fant jeg de ferske, belgiske vaflene som deretter ble fast innslag i frokosten (med nutella på!) Rett og slett himmelsk.


 

Middag pleide vi å kjøpe i restauranten som lå på stranda. Her er et bilde av det beste måltidet jeg fikk på turen: Kylling i sesamsaus med glaserte gulrøtter. Digg! Prisene startet på ca 40 kr for den simpleste maten. Dette måltidet var vel nærmere 50kr


Oog her er den dyreste maten herfra; svinekjøtt med brokkoli, cashewnøtter og herlig tomatsaus...

 

De neste to bildene er fra nok en tur til (den billige) butikken. Du ser huset på klippen i bakgrunnen bak Thomas..

Her kostet for eksempel isen fra fem kroner. De hadde ikke mange kvadratmeterne å jobbe med, men jeg lover deg; denne butikken hadde alt du trenger! :P


 

Og til slutt noen farvellbilder rett før vi reiste.


Det var en herlig tur, og jeg kunne ikke ha drømt om en bedre bryllupsreise med mannen min! Nå gleder jeg meg bare enda mer til alle fremtidige turer :)

Frokostbesøk og Hundeflørt

For en tid tilbake hadde jeg besøk av min herlige venninne Benita som studerer i London. Vi startet dagen grønt med grønne supersunne pannekaker til frokost. Oppskrift HER. De var overraskende saftige og søte, men smakte litt spesielt også :)

 

Senere gikk vi tur. Benita hadde med seg hunden Kaspar, som fikk flørtet litt med min hund, Chessie :)
Herlig tur :)

Når var sist du prøvde noe nytt og spennende på kjøkkenet?

Pleier du å gå tur?

I dag skal det jobbes, og så gleder jeg meg helt enormt til ungdomsmøte i menigheten i kveld!

Bulgaria - Shopping og Sightseeing i Varna

Varna er den tredje største byen i Bulgaria, og er kjent som Bulgarias sommerhovedstad. Så vi var meget fornøyde da vi hadde meldt oss på Ving sin shopping-tur til Varna hvor vi fikk med oss både byen, og handlesenteret.

 

Det var vel omtrent halvannen time inn til byen - ikke noe man gjorde hver dag, med andre ord. På de mega-hompete veiene i nørheten av Balchik føltes det dobbelt så lenge.

 

Selve bykjernen var veldig koselig (men så langt som vi forstod, veldig liten). Vi hadde et solid innrykk på shopping-fronten på New Yorker, som lå helt i enden av gata. Men så var det liksom dèt. Det var egentlig veldig passelig med de to timene vi hadde. Rakk forresten også å finne en Geocache i nærheten av Maria-katedralen :)

De nygifte..


 

Da vi stoppet med Maria-katedralen, strømmet et brudefølge ut. Og da vi gikk til den andre siden kom nok et brudepar ut i den enden. Etter en liten stund til, fikk vi glimte litt inn på et tredje bryllup som pågikk. Så dette var en aktiv kirke på brudefronten!!
 

En gammel dame tuslet rundt, ropte og vinket og hoppet. Veldig søt, veldig underholdene. Og hun gjør meg veldig nysgjerrig på sin historie...


 

Etter byvandringen var vi veldig klar for shopping. Og Grand Mall var et ypperlig sted! De hadde noen av de kjente, kjære butikkene våre, og mange spennende østeuropeiske kleskjeder også. Blandt annet favoritter som Bershka, Tally Weil og Pull and Bear. Valutaen var ganske grei; man ganger bare med fem...

 

En dame satt å malte disse portrettene. Sykt imponerende! Jeg ble helt facinert, jeg!


 

Jeg elsker shoppinh i utlandet! Da får man oppleve spennende, nye butikker, og så er ikke prisene like avskrekkende. Jeg endte denne gangen opp med fem topper, et skjørt og en bukse. Betalte omtrent 500kr for alt. Herlig med noe nytt!


#reise #bryllupsreise #ferie

Geocaching i Bulgaria

Ën av tingene jeg hadde gledet meg til å gjøre i Bulgaria, var å finne noen flere Geocacher. (Les mer om dem her) Og vi fant tre stykker på turen.To av dem lå rett i nærheten av hotellet, og den tredje i byen Varna. Den kjekkeste, som også var en liten tur, var en cache som het "The Perfect Cone Challenge". Målet var å klatre opp på dette "perfekte" kjegleformede fjellet.

 

Vi måtte gå et lite stykke fra hotellet langs veien før vi fant fjellet (som var mer som en haug enn et fjell i størrelsen). Langs veien fikk vi se enda mer overgrodd natur og eldgamle, sjarmerende skilt.


Og så tårnet kjeglen frem. Thomas ventet ved veien mens jeg sprang opp til toppen (han er ikke fullt like gira på geocaching som jeg).

 

Det var et utrolig facinerende sted! Hele bakken var dekket av disse små sneglehusene som hang på alt av planter.

 

Og når jeg nærmet meg toppen, fant jeg gamle, delvis fossile skjell som vitnet om en tid da alt dette lå under havet.
 

Thomas ble mindre og mindre, og utsikten større og større. Hotellet vårt lå ved holmen til høyre i bildet nedenfor.

Og etter noen få minutters leting fant jeg også Geocachen!

 

Overalt langs veien raslet det i busker idet firfislene forsvant før vi rakk å se dem. Vi ble i hvertfall glade da vi skjønte at det var firfisler, og ikke slanger. For de var virkelig over alt!

 

Men tydeligvis kunne slanger også forekomme, for vi fant skinnet til en halvstor slange på veien tilbake til hotellet. Det var også en grunn til til at veien var ekkel å gå langs: Bilene kjørte som om de var alene på veien. Jeg tuslet av sted som vanlig jeg, men Thomas passet på å krysse veien før de skarpe svingene (slik at vi ikke gikk i innersvingen) Og trøste meg til: Midt i svingen kom en bil rasende rundt, og siden på bilen slikket langs plantene i veikanten. Hvis vi hadde gått på "riktig" side av veien, er jeg redd vi hadde blitt påkjørt begge to...Ekkelt..


Haha, men trass litt drama, var det en fantastisk tur, i et fantastisk landskap. Jeg elsker virkelig å gå ut på eventyr :)

Anbefaling av Apper

GiTid

Jeg ble positivt overasket av OneCall som nå har gående en kampanje for at  folk skal bruke mobilen mindre(!). Dette fordi det er en økede tendens til at mobiltelefonen kommer i veien for livet, og slik skal det ikke være. Nå lanserer de  appen GiTid, hvor all tiden du er borte fra mobiltelefonen legges sammen, og penger blir donert til Kirkens bymisjon! Dette er rett og slett beundringsverdig, og jeg måtte bare ta meg tid til å skrive om det på bloggen, og å anbefale denne appen på det varmeste. DETTE er en enkel måte å gi på, folkens! (og innlegget er på ingen måte sponset, om dere skulle være i tvil). Du må være inne på appen for at den skal "telle timer". Så ikke la den ligge avslått i bakgrunnen når du ikke bruker mobiltelefonen..
Elevation

Hvis du er kristen, og trenger mer påfyll fra Gud i hverdagen, så anbefaler jeg på det sterkeste å laste ned appen Elevation. Der kan du høre på taler med høy kvalitet, høy aktuallitet, og høy bibel-faktor. Jeg elsker å starte dagen med en podcast på bussen - en tid man ikke bruker til mye fornuftig  uansett. Talene kan også lastes ned, og høres offline. Og appen er helt gratis! Bare gjør det! Du kan også finne talene på nett HER.Har du noen apper å anbefale? :)

 

Hverdagen må ikke ta overhånd

Mandag var en supertravel dag! Men jeg rakk en haug med ting:

*å lage et fat i leire (på skolen). Nå er jeg spent på hvordan det blir når det tørkes, brennes, og får glasur på. (Se bildet under)

* Bake to kaker (en til gjestene på kvelden, og en til mannen som klarte fagprøven, slik at han kan ha med på jobb i morgen.)

* Spise en deilig middag hos Svigers.

* Ha husmøte på kvelden sammen med min kjære, og gode venner.

Dagene forøvrig går med til jesusgrupper, vennerkvelder, ungdomsarbeid, skolearbeid, og husarbeid. Også en god del håndarbeid (Hekling er tingen akkurat nå).
Wow, jeg er velsignet! I dag blir nok ikke like travel, og det er godt. Vet ikke helt hva overskrifta egentlig betyr for dere andre, men jeg tenker ofte at jeg må huske å nyte når det er travelt - for det er jo ting jeg liker å gjøre! Samtidig er det lett for at alle hverdagstingene kan ta overhånd, og slite oss litt ut.. Men satser på at det ikke skjer (selv om jeg sjokkerende nok har eksamensuke neste uke...)

Frihet 14

Lørdag var vi på Frihet 14, et arrangement som setter menneskehandel på agendaen. Vi møtte opp i Stavanger sentrum, gikk en marsj rundt breiavatnet, og hadde etterpå en markering på torget. Hele tiden øste regnet ned. Når jeg tenker meg om, så har det faktisk vært regn hvert år på Frihet-arrangementene. Og det fikk meg til å tenke litt hvordan det var fint.

For regnet gjør det egentlig enda sterkere. Regnet forsterker håpløsheten og depresjonen de solgte menneskene må føle. Og regnet får meg til å skamme meg over mine egne grunne "sorger" (Jeg er så våt, stakkars) når vi snakker om mennesker som har det så uendelig mye værre. Regnet utfordrer oss til å svare på; Hvor viktig er andres lidelse for deg? Kan du utholde noen kalde, våte minutter for deres skyld?

Og slik er regnet helt på sin plass, på en måte.

 

Etter markeringen på torget, tok vi oss en pause fra alt det alvorlige på kvadrat. Historier om hvordan mennesker blir kidnappet, solgt og misbrukt verdem over henger enda i, men vi klarer å nyte en pizza på Dollys. Og så bestemte vi oss for å høre et foredrag av politietterforsker Rudolf Christoffersen som har jobbet mot menneskehandel i flere år, og har vært involvert i flere saker med ofre som er tilknyttet Stavanger og Bergen. Det var sterke historier, blandt annet en albansk jente som ble gift bort da hun var 13, og deretter solgt for å være lommetyv i Norge. Hun ble voldtatt, og fødte et barn rett etter at hun var blitt femten. Barnet og hun selv ble gjentatte ganger funnet sovende på offentlige toalett.  Heldigvis ble bakemennene dømt. I denne saken.


En annen sak omhandlet ei prostituert som ikke ville innrømme hva som ble gjort med henne. Før flere år etter dommen - da takket hun Bergenspolititet for at de ikke hadde trodd på henne da hun hevdet at bakmennene var "vennene hennes".

Og hvorfor skriver jeg om dette?
Vel, sånn rent utenom at historiene har gjort sterke inntrykk, så går det også mer og mer opp for meg hvor viktig det er at vi vet. Martin Luther King Jr. har sagt at "Den størte tragedien er ikke onde menneskers brutalitet, men gode menneskers  taushet."

Har du Muligheten?

Har du muligheten til å sløse med penger? Til å kaste dem rundt deg, slik mange andre gjør.

Har du muligheten til å være venner med hvem du vil? Til å føle deg stolt av alle du omgir deg med, slik de kule gjør.

Har du muligheten til å bli hva du vil? Doktor, lege, brannmann, eller til og med kunstner?

Har du muligheten til å reise? Til å se eksotiske steder og nye opplevelser slik så mange andre gjør "hele tiden".

 

Har du muligheten til å spise deg mett hver dag? Slik mange andre ikke har.

Har du muligheten til å være elsket? Med dine feil og mangler, av folk med sine feil og mangler. Det er det flere som ikke er.

Har du muligheten til å bo i et hus? Hvor du slipper å fryse, og som er uten giftige insekter.

Har du muligheten til å gå ut døren? Akkurat når du vil handle, eller besøke enn venn. Tenk på alle dem som ikke har den muligheten.
Hvor mange muligheter har du egentlig?

Vi klager på småting - hvordan vi ikke kom inn på den riktige skolen, eller ikke kan kjøpe den riktige buksa eller jakken. Men er det egentlig synn på oss? Ser du hvordan du egentlig har uendelig med muligheter! Det er mange flere som ikke har råd til mat hver dag, enn dem som har råd til å kjøpe bukser til over 300kr. Vi har alle begrensninger, men jaggumeg har vi alle mye muligheter også, og det er dem jeg vil fokusere på!

Sjekk en som har brukt de små mulighetene sine maksimalt HER.

#muligheter #fremtid #takknemlighet #hverdag

Bulgaria - Da alle ble solbrente...

En av de første dagene i Bulgaria på bryllupsreise, bestemte de to utkårede seg for å rusle en liten tur. Langs kysten gikk en nydelig sjarmerende vei som slynget seg mot byen Balchik. Sjekk sjamen i skiltet under :P

Selv med busker som kilte på begge sider klarte bilene å komme seg frem på den smale veien :)

 

Langs veien fant vi mange hus og bygninger som var forlatt, og overgrodd. Dette er et gammelt bilverksted, eller en bensinstasjon, tror vi. Her hadde en haug med svaler tatt inn. Det var også tegn etter en uteligger.

 

Enkelte hus var nesten ikke synlige i de tjukke slyngplantene...
 

Ekteparet Støle fant seg en avstikker ned mot havet, og tenkte å følge strandlinja "hjem" til hotellet igjen...

 

Det var en god del fantastiske syn som møtte oss langs veien (her ser du forresten hotellet helt til høyre i bildet) Og noen ikke så pene, da menneskene ble mer og mer nakne ettersom vi kom bort i fra hovedstranda...


 

Men til slutt kom vi til veis ende. Der satt en naken 70-år-gammel-mann som hadde en vannmelon til avkjøling i fossen. Og Ingrid og Thomas måtte bite i den sure vannmelonen, så og si, og gå heeeele veien tilbake veien vi hadde kommet. For det var plent umulig å komme over den siste vika til hotellet (uten å svømme, da)

 

 

Og vi kan vel trygt si at vi ble solbrente begge to etter denne turen, som ble mye lengre enn planlagt. Heldige Ingrid hadde litt mer grunnlag, og var brun neste morgen. Thomas kunne ikke skryte på seg det samme...#reise #bulgaria #bryllupsreise

Bulgaria - Balchik

Balchik er en liten by langs svartehavskysten i Bulgaria hvor bygningene er mange, små og fargerike, og klesbutikkene små, luktende og tilsynelatende fulle av brukt tøy. Langs strandpromenaden ligger mange koselige restauranter og små boder er satt opp overalt, så man kan få kjøpt turist-effekter, smykker, softis, og kebabche- en balnding av hamburger, pølse og kebab.

 

Heelt alene i bussen kjørte vi den svært humpete veien fra hotellet White Lagoon til Balchik. En tur på 10-15 minutter. Med en gang ble vi sjarmert av den hyggelige, søte byen med trapper, brostein, og spennende, små butikker.
 

Vi vandret oppover gatene for å finne... Vel, det visste vi egentlig ikke helt. Men det viste seg at det var altfor langt dit. Vi forvillet oss inn i et kjempekoselig boligstrøk med nydelige, små hus med sjarmerende små kjøkkenhager og store, imponerende klatreplanter.

 

Så gikk vi ned igjen til kysten, og tok en tur langs stranda. Der kom vi over et fiskespa - noe vi begge har hatt lyst til å prøve. Fiskesorten Garra Rufa spiser bort all død hud, og rensker skikkelig opp i føttene. Det kilte på en behagelig måte. Avslappende, gøy å ha prøvd, men ikke noe jeg kommer til å gjøre igjen med mindre det er veldig billig ;) For pengene forsvinner fort til slikt. Når det er sagt, betalte vi kun 100kr hver for 20 minutter med "fiskemasasje."

 

Med freshe føtter vandret vi videre (i svette sko og sokker) langs kysten.


 

Stoppet opp på en restaurant som het Mikado's. Der fikk vi smake en ekte pizza som hadde blitt kastet i lufta, og stekt i steinovn. Helt nyydelig! Jeg kjøpte meg også en nystekt pannekake med smeltet sjokolade i. Absolutt et must, alle sammen!

 

Og så kom enden av gata, og vi tuslet tilbake mot bussen som skulle hente oss. Men ikke før vi hadde vært innom supermarkedet og kjøpt oss både nyttig og unyttig i pose og sekk. 

(På toppen av fjellet står det Balchik på Bulgaria-språket. Tror vi. )Sjekk ut denne filmen!

DET ER FLERE SLAVER I VERDEN I DAG ENN NOEN ANDRE GANGER I HISTORIEN!

GJENNOMSNITTSALDEREN FOR OFRE ER 12 ÅR!

KUN MELLOM 1 og 2 % AV OFRENE BLIR REDDET

DETTE ER OGSÅ ET AKTUELT PROBLEM I NORGE

DET ER OMTRENT 27 MILLIONER OFRE FOR MENNESKEHANDEL I VERDEN I DAG

HVERT 30. SEKUND BLIR ET NYTT MENNESKE SOLGT

Kilde


BildeKilde
 

Det er enorme tall. Og hver av dem har en enorm, og smertefull historie. Jenter og gutter med drømmer, tanker og knuste håp. Barn som må arbeide som sexslaver. Og jeg vet at du kanskje begynner å miste konsentrasjonen nå. Det er vondt å ta innpå seg. Eller kanskje for uvirkelig. Men vær så snill å bruk litt krefter på å bry deg.

Hva kan jeg gjøre?

* Bry deg! Folks likegyldighet er den største grunnen til at et problem består.

* Kom på Frihet14, et arrangement i Stavanger nå på lørdag, 6.september. Lær mer, og vis at du bryr deg. Det blir også arrangert en lovsangskonsert på kvelden hvor kollekten går til A21. Arrangement HER. Du kan også lese mer om saken på hjemmesiden til A21 som arbeider mot slaveriet.
* Gi penger til A21, som gjør at de kan redde flere ofre for menneskehandel.

*Blogg om saken, fortell om saken. Gjør folk oppmerksomme!

* Se filmen under.

Se flere personers historie HER.


Bulgaria - Blinkskudd på Bryllupsreisen

Å feire bryllupsreisen vår i Bulgaria var slett ikke noe dårlig valg. I et rolig og stille område i nærheten av den lille byen Balchik på Varnakysten oppdaget vi spennende turer, herlig vær, og masse tid til hverandre.

Hotellet lå beleilig til rett på stranda...


 

Thomas sier at jeg blir to år når jeg kommer nær sjøen. Jeg plukker opp alle mulige fine steiner og skjell, og elsker det nye, ukjente naturlandskapet.


Tempen lå og vippet rundt 25 grader i skyggen, men flørtet litt med 30 også innimellom.


 

Alle rommene hadde reservert solsenger, så det var ikke noe problem å få tak i i hvert fall... 

Vi spiste frokost i buffeten hver dag, og en av dagene spanderte vi også på oss middag der. Mye godt og spennende å velge i. Ingrid tok litt av alt. Thomas holdt seg til kjente klassikere som pommes frites.

Men det var dessert-bordet som var mind-blowing. Bare. Helt. Fantastisk.
 

Her satt vi å spiste...


Her tok jeg meg en kvelds-rusletur alene... Stille og herlig på stranda....


Flere innlegg fra turen kommer, men bildene må fordeles litt ut, for det er så forskrekkelig mange :P


Første uka på skolen

Den første uka md Kunst og Håndtverk på universitetet gikk fort, og gjorde meg glad. Nå gleder jeg meg til alle oppgavene vi skal ha fremover, selv om jeg ser at det også kommer til å kreve en del av meg. Vi skal allerede ha en eksamensoppgave om to uker (hjelp!). Men nok om det. Her er litt om den første uka.

Vi startet rett på med en oppgave om "Selfies." Og begynte med å ha ta haugevis med selvportretter. De ble brukt som utgangspunkt for to forskjellige oppgaver. En digital, og en med grafitti. Men mer om det om et par strakser. Først skal dere få se noen stemningsbilder fra klassekameratene mine, som er en fin blanding av lærerstudenter, lærere, og folk som bare liker Kunst og Håndtverk. 

Lærerene virker helt topp, og arrangerte en Lunsj for oss på fredagen. Alle tok med noe pålegg hver (eller kake eller frukt) og så stilte lærerne våre med nybakt brød fra bakeren, og altslags papptalerkner og greier. Sykt stas!

Og etter lunsjen hadde vi utstilling av det som var laget i løpet av uka. Utstillingen ble presentert i Galleri GA - altså gangen. (hihi) Den ene oppgaven var grafitti hvor vi laget en sjablong og sprayet oss selv. Jeg er nummer tre fra høyre, øverst.

 

I den andre oppgaven skulle vi ta utgangspunkt i selfiene våre, og redigere bildet under påvirkning av et kjent selvportrett. Min gruppe etterlignet et selvportrett av Håkon Bleken. Ble ikke fornøyd med resultatet mitt, som er helt nede til høyre. Men det var en veldig kjekk introduksjonsoppgave, og vi lærte oss en del bildebehandling i et artig Ipad-program.

 

En del av oppgaven var også en "estetisk presentasjon" av verkene våre. Noen grupper fortalte historier, andre spilte Sansula mens de leste dikt. Vår gruppe spilte av en passende sang, og beskrev prosessen vår. Med. ett. ord. hver. Artig!Jeg har kommet i en veldig kjekk klasse, og gleder meg til alt som venter dette semesteret!

Til deg som bruker kontaktlinser...

Jeg har i det siste begynt å kjøpe mine kontaktlinser på nettet, for å spare en del penger. Og det billigste nettstedet jeg kom over var Lesstore.no, som også ofte har gode tilbud og fri frakt. Plutselig kom jeg over >denne saken< som forklarer hvordan lensstore justerer prisene dersom du søker på linsene på prisjakt.no. Hvis du derimot går rett til hjemmesiden, får du ikke dette "tilbudet." Jeg hadde nylig bestilt linser for et halvt år, og ble ganske snurt over at jeg kunne ha fått det billigere. Etter en oppfordring fra ei venninne, sendte jeg en skuffet mail til Lensstore, og de responderte med å tilbakebetale meg over 500kr for linsene jeg hadde kjøpt. Da ble jeg imponert, og tenkte at jeg skulle anbefale dem her.

Men når det er sagt, så er det enda slik at prisen synker med betydelig mye dersom du går inn på siden gjennom prisjakt.no. Og da er prisen justert hele tiden etterpå. Så kan ikke si at jeg er helt imponert av Lensstore for denne dobbeltmoralen. De vil liksom være best på pris, men de tar seg mer betalt fra alle "vanlige" kunder som ikke sjekker konkurransen først. Men, men. Jeg kommer nok i hvert fall til å fortsette å bestille derfra, men anbefaler alle å alltid sjekke på prisjakt.no først for sikkerhets skyld!

Hva synes du om dette? Er det greit å få mer betalt fra kunder som er for "late" til å ikke sjekke konkurrerende priser?

Hadde du handler mer hos denne leverandøren?

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits