september 2013

Gave fra kjæresten og Gaver til andre :)

#

Jeg har nå fått testet de nye cupcake-formene som jeg bestilte på Ebay. De var akkurat så søte som jeg hadde håpet på! Men etter kun en gangs bruk har flere av dem blitt litt misfarget. Vet ikke om det var stekeovnen eller oppvaskmaskinen som har skylda, men.... I hvertfall ble muffinsene veldig søte, og for å bli kvitt dem tok jeg dem med på Afterchurch forrige søndag. Det var det ingen innvendinger mot.


Jeg måtte også bruke dette innlegget til å skryte litt av den flotte kjæresten min som innimellom husker å gi meg nydelige roser! Nå i det siste har jeg fått ferskenfargene roser, som matcher bryllupstemaet vårt. Snille Mannen <3


#kjæreste #gave #roser #blomster #muffins #mat #kake #cupcake #cupcakes

Ute med Chessie

Jeg har egentlig gått ganske mye tur i det siste, men det er ikke så ofte jeg gidder å ta med kamera. Både fordi det er litt å drasse på, og fordi motivene fort blir nokså like i lengden. Men nå som høsten lusker rundt hjørnene tok jeg med kamera på en tur med hunden, Chessie, for noen dager siden i finværet.Det er så nydelig å kjenne sola varme i ansiktet.


Chessie er alltid glad for å komme seg ut. Hun sikter alltid på de største sølepyttene, så hun kan bade litt underveis...


Det har ikke blitt helt høst alle steder enda. Og jeg nyter den skjønne grønnfargen for alt den er verdt :)Vår nye sunnhetsmaskin: Juiceren!

 

Vi har også blitt smittet av den nye trenden og kjøpt oss en juicepresse. Nå koser vi oss med spennende eksperimenter og smakfulle juicer. Vi har startet et nytt og sunnere liv, både jeg og mamma. Sjekk disse godbitene:

 

Min favoritt-juice så langt består av ananas, fenikkel og gulrot...


Tropisk to-farget juice :)

Og i dag tidig koset vi oss med en herlig juice farget av sunne rødbeter :)En klassiker er jo også vanlig appelsinjuice. Det funker alltid!


Veldig gøy, og en god måte å få i seg mer frukt og grønt på en enkel og smakfull måte.

#mat #drikke #sunnhet #juice #kos #sunnhet #helse

My Faith

Hvorfor startet jeg å tro på Gud?

Da jeg var liten, var det å tro på Gud en enkel sak. Jeg hadde jo sett bibelen. Jeg forstod ikke alt som stod i bibelen, men en ting var sikkert; ingen, og jeg gjentar INGEN hadde giddet å skrive en så tjukk bok hvis det ikke var sant! Og så enkelt var det egentlig med den saken.

Nå har grunnen til at jeg tror endret seg flere ganger siden da. En stund trodde jeg på Gud fordi moren min gjorde det. Fordi jeg var oppdratt til det. Så gikk jeg over til å tenke mer for meg selv. Jeg leste bibelen selv for å finne ut om dette var noe jeg virkelig trodde på. Jeg reiste på teamturer med menigheten hvor jeg så mennesker bli helbredet, frelst og forandret. Jeg så Guds Ord fungere. En stund, når folk spurte meg hvorfor jeg tror, så svarte jeg at det var fordi det var det mest logiske. For det er faktisk ganske logisk at hele denne logiske verden er skapt av en logisk Gud. Jeg kunne diskutere i timevis med folk på nettet, eller folk i klassen. Uten noe serlig resultater. Senere svarte jeg at jeg trodde fordi jeg selv hadde opplevd Gud. Jeg slapp diskusjonene som ikke førte noe sted, men jeg kom ikke så mye videre heller.

Hvorfor tror jeg?

Nå er egentlig alle disse grunnene viktige for meg (med unntak av den aller første "logiske" tanken i innledningen.) Jeg har lest bibelen, og ser at Jesus gir mening. Jeg har selv opplevd Gud i mitt liv, og følt Hans undre på kroppen. Følelser og logikk arbeider sammen for å støtte troen. Men i bunn og grunn er det et valg. Jeg velger å tro. For noen ganger ser du ikke bønnesvarene. Og noen ganger gir ikke bibelen mening. Og da er det troen som står igjen. Vi har følelser som hinter mot en skaper. Vi har fornuft som kan tolke tegnene. Men når disse to kommer til kort, er det troen som står igjen. Vi kan ikke bevise Gud, vi må tro. Og hvordan kan vi tro på noe vi allerede ser? Da trenger vi ikke tro! Troen er et bevis på det vi ikke kan se. Troen gjør drømmene våre håndgripelige.

Tro

På engelsk finnes det tre ord for det norske ordet tro. Think. Believe. Faith. De betyr forskjellige ting, men blir alle oversatt til det samme ordet på norsk. Det betyr at vi fort kan misforstå litt.

"I Think I'll rain tomorrow". Think er en usikker tro. En tro som lett kan forandre seg. Jeg tror det kommer mange i kveld!

"I Believe in miracles." Believe utrykker en mer omfattende tro. Den sitter dypere. Jeg tror på godheten. Jeg tror, og stoler på at du snakker sant.

I have Faith in you. Faith er på en måte et enda sterkere ord. Et ord som på en måte satser noe. Jeg har tro på at du vinner, og er villig til å satse månedslønna mi på det! Eller; Jeg har en så sterk tro på Gud, at jeg vil gi livet mitt for Ham. I have Faith.

Og slik tro er det vi har som kristne. Ikke bare Thoughts eller Beliefs, men Faith. Vi tror virkelig på Gud. Vi ser Ham like klart for oss som vi ser andre ting i vår virkelighet. Vi er til og med villig til å satse noe på at Han eksisterer.

 


Poenget mitt med dette innlegget var vel egentlig to buskap.

Til dere kristne: Tenk over hvorfor du tror. Ikke bare slå deg til ro med å tro fordi foreldrene dine gjør det. Det finnes så mye sterkere grunner som holder når tvilen kommer. Men da må du først stille spørsmål, og undersøke litt. Det er ikke ulovlig å spørre hvordan ting henger sammen. Men husk også at tro er et valg. Noen ganger må vi tro uten at vi ser "bevis". Tro er en bestemmelse.

Til dere som ikke tror: Jeg ville bare vise litt av grunnene til at jeg tror på Gud. Kanskje jeg kan overbevise noen om at de burde undersøke litt mer om hvem Gud er. Eller kanskje det kan føre til mer respekt for andre kristne? Dette er i hvert fall mitt håp :)

Med i konkurranse

Jeg deltar i en redigeringskonurranse hos PhotoandEditor. Her var utgangspunktet for redigeringen:

Jeg har redigert bildene mine minimalt i det siste, så det var litt gøy å ta en liten runde i photoshop igjen! Jeg brukte et skikkelig gammelt bilde som Thomas tok av meg en gang. Hadde nesten glemt at det fantes :P Etter fem-ti minutter med utprøving kom jeg frem til dette resultatet.

Hvis kvaliteten er litt dårlig, så er det ford bildefilen jeg fikk er lastet ned fra blogg.no, altså er den kraftig komprimert. Men håper det ikke synes for mye...

Hva synes du?

Tror du jeg han en sjanse til å vinne? ;)

Frozen Yoghurt Peach Oppskrift (Nyttårsforsett 8/20)

 Et av mine nyttårsforsett 2013 er å lage 20 matretter som jeg aldri har prøvd før. Nå har jeg kommet til nummer 8, som er en desert. Frozen Yoghurt var veldig enkelt å lage, og overaskende godt med fersken-smak! Jeg hadde også et forsøk med rips, men det var ikke like vellykket (ble for surt, selv med ekstra sukker)...

Denne deserten er laget av frosne fersken, honning, yoghurt og litt sitronsaft. På bildet er den litt smeltet, men det var utrooolig digg, og laget på fem minutter! En desert jeg GARANTERT vil lage flere ganger :)

Oppskrift HER.
The Secret Garden

"Where you tend a rose, my lad, a thistle cannot grow"

  

Boktittel: The Secret Garden

 

Forfatter: Frances Hudgeson Burnett

 

Innhold: Bli med stae, bortskjemte Mary som blir revet bort fra det kjente livet i India til et herskapshus i Yorkshire som er ulikt alt hun har opplevd hitill. Der får hun kjenne på den lokkende kraften til den Hemmelige Hagen som har skjult en hemmelighet i over ti år...

 

Min mening:Jeg likte boka bedre og bedre jo lenger jeg leste! Lettlest og grei. Herlige og levende naturbeskrivelser og et fokus på at naturen gir styrke og glede.

 

Terningkast: 5. Herlig, levende og spennende! Jeg anbefaler boka til alle som vil hente frem barnet i seg.

 

#bøker #bok BildeKilde

 

#bok #bøker #litteratur

Neste års store syprosjekt-plan

Jeg er optimist av den typen som sier "det har jeg aldri prøvd før - så det kan jeg helt sikkert!" Derfor setter jeg meg enkelte vanskelige og litt utfordrende nyttårsforsett. Og jeg har allerede en plan for 2014 sitt sy-forsett: Sy en Barokk-kjole! Jeg er skikkelig gira på dette spennende, vanskelige og utrolig kule prosjektet. Her er litt inspirasjon:

 


Så har jeg også kjøpt meg et mønster til en barokk-kjole fra Ebay. Jeg synes den er utrolig kul, og selv om dette blir 20 hakk vanskeligere enn alt jeg har prøvd å sy før, så gleder jeg meg til å komme i gang. Og håper at dette kan bli et brukbart kostyme :)

Hvilke farger/mønster synes du jeg skulle ha på denne barokk-inspirerte kjolen?

#SY #sying #mønster #plan #nyttårsforsett #gøy #DIYprosjekt #DIY

Bryllup: Save the Date's

 

Som jeg har skrevet om på bloggen før, bestemte jeg og Thomas oss for at vi ville sende ut Save the Date's før vi sender ut invitasjonene. Jeg er veldig førnøyd med hvordan resultatet ble, og har lenge gledet meg til å vise det her på bloggen. Det jeg liker så godt med dem, er at vi begge har bidratt til å lage den til noe som passer oss.

Vi har redigert bildet på Pc'en fra tre forskjellige bilder som vi tok i Jøssingfjord i vår. Deretter har vi samarbeidet om dekoren ellers, og rett og slett bestilt Save the Dates'ene fra Fujidirekte som vanlige bilder. Med litt klipping og liming fikk de en litt spesiell og gøy finish med et sirkelformet format og en blonde-doilie på baksiden (se under). Sirkelen er ca 15 cm i diameter :)

   
Konvoluttene fikk vi skikkelig billig, takket være snille Camilla Malvine. Tusen takk! <3

En annen ting jeg liker veldig godt med savethedates'ene er at det er et tema som går igjen i dem, invitasjonene og bordkortene. For eksempel er sirkel-formen med i dem alle. Ja, jeg har faktisk planen nokså klar for hvordan alt skal se ut! Jeg mangler kun et par forskjellige "ingredienser" for å få ferdigstilt disse tingene også. Og det er godt; for jeg liker å ha ferdig mest mulig i litt god tid :)

Hva synes du om resultatet vårt?

Hva slags Savethedate's kunne du tenke deg å ha? :)

#Bryllup #DIY #kortlaging #savethedates #hobby

PS: Jeg lurer på dette med hasjtags. Er det mange av dere som faktisk bruker f.eks. bryllupskategoriene for å finne flere blogger? Og legger du inn tagger på dine egne innlegg om bryllup?

Sporty-Ingrid

Nå er det mindre enn ni måneder til jeg skal gifte meg, og både jeg og mannen er blitt litt bitt av trenings-basillen. Siden dette er et skryteinnlegg, får jeg skryte av mannen først. Jeg er altså helt imponert over hvor flink han har blitt til å trene! To ganger i uken styrketrening, pluss av vi går mye mer tur begge to, og han har begynt å sykle noen ganger i stedet for å alltid kjøre når han skal et sted.
Og jeg har også blitt litt gira på å trene. Jeg, som har prøvd så mange ganger før. Jeg, som alltid mister motet etter en uke eller to. Jeg har endelig klart å lage meg en grei treningsrytme! Jeg har rett og slett startet å jogge, og helt siden sommeferien har jeg jogget ca 3 ganger hver uke. JA, jeg er fornøyd med meg selv!

Nå mangler det bare (en hel del) å spise sunt i tillegg. Men det er jammen ikke enkelt for en sjokoladeavhengig sjokolade-elsker som meg selv. Rett og slett umulig! Menmen. Alt kan vel ikke komme på en gang...

Bildet er fra en topptur forrige helg til Knudknuten. Starring: megselv, Øyvind og Sine.


Og konklusjonen er: Hvis du vil klare å trene, så må du bare bli forlovet og planlegge bryllup først! Da kommer motivasjonen sigende ;)

PS: Det hjelper også å ha fri to ukedager ekstra. Det er viktig å finne tid.

Fjerde Mosebok

 

"Herren velsigne deg og bevare deg! Herren la sitt ansikt lyse over deg og være deg nådig! Herren løfte sitt ansikt mot deg og gi deg fred!." 4.mos.6.22-24.

 

Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig.Tittel: Fjerde Mosebok (4 av 66)

 

Forfatter: Etter tradisjonen Moses

 

Datering: Ca 1440 f.kr.

 

Innhold: Fjerde mosebok fortsetter historien om israelsfolket som de tidligere mosebøkene startet. Den inneholder en del fortellinger om vandingen i ørkenen og en lover og forskrifter til israelsfolket.

 

Min Mening:  Det er mange små historier her som man kan få litt "daglig visdom" ut i fra. Denne gangen la jeg kanskje spesielt godt merke til Bileam og historien om Kaleb og Josva (som bildet til høyre er inspirert av). Nå nermer israelittene seg løfteslandet her!

 

 BildeKilde

Har du noen gang lest mosebøkene? Og har du et favorittvers herfra som du vil dele?

Fiskegrateng fra bunnen av (Nyttårsforsett 7/20)

 

Et av mine nyttårsforsett 2013 er å lage 20 matretter som jeg aldri har prøvd før. Nå har jeg kommet til nummer 7 av 20, som er fiskegrateng! Jeg er egentlig veldig glad i fisk, men spiser ikke så veldig mye fiskegrateng, siden det tar nokså lang tid. Men jeg har lenge hatt lyst til å prøve meg på å lage fiskegrateng fra bunnen av. Og når vi plutselig hadde litt rester av hjemmefisket Lyr liggende, kom anledningen jeg hadde ventet på. Jeg laget gratengen med utgangspunkt i en blanding av DENNE og DENNE oppskriften.

 Veldig fornøyd! :D

Litt om alt

Den siste sangen jeg er blitt hekta på er Awake av Hillsong Young and Free.

I det siste har jeg bakt veldig mye. Jeg liker virkelig å bake gjærbakst! På bildet er skillingsbollene jeg laget for en uke siden. I går laget jeg pizzahorn; det er jo bare kjempegodt! :D

 

 

Jeg har vært enormt mye på farten i det siste. Sandnes, Stavanger, Bryne. Mange turer, lite penger.

Har vært på Stoff og Stil og kjøpt meg småting til noen spennende syprosjekter. Elsker å lage ting!

Har også laget et par små kort. Ikke noe voldsomt fancy, men det er alltid gøy å gi et kort til en venn. Enten er det en anledning, ellers så lager du en anledning :)


Oppstarten av ny jesusgruppe var super. Skolen går nokså greit; men nå tror jeg det nermer seg den travle perioden. Den starter nok i midten av oktober, og varer til eksamen er levert 4. desember.

Jeg holder hele tiden sånn smått på med litt bryllups-forberedelser. Blandt annet har både jeg og mannen blitt skikkelig flinke til å trene! Jeg sprekker nesten av stolthet av alt jeg har klart!

I går var en helt fantastisk dag der jeg fikk en forsmak på hvor fin høsten kan være. Frisk, kald luft. Fremdeles litt varme i sola. En nydelig tur med hunden i Guds fantastiske natur.

Åh, det er herlig med helg! Og min varer fra og med fredag til og med mandag. Blir livet bedre enn det?? :DVelger du å lukke øynene?

Jeg er enda ikke helt ferdig å "mase" på deg om dette her. Jeg vet at det er enkelt å bare skumlese innlegget og heller lese noe mer lett-fordøyelig. Men synes du ikke de fortjener at du i det minste hører på dem?

"De" er selvsagt de 27 millioner slaver som finnes i verden i dag. De 300(++) som er slaver i Norge. De 10 eller 20 som bor i din by. De jentene, guttene, barna som blir kidnappet fra livet sitt og solgt i et fremmed land. Les mer om hva du kan gjøre på bloggen min HER eller på A21Campaign sin hjemmeside. Dette innlegget handler egentlig om den lille dråpen jeg var med på å bidra med til denne saken forrige helg.

 

Fredag så vi filmen Human Trafficking. Den handler om hvordan slaveriet i dag fungerer. Veldig spennende historie, og skikkelig bra film. Anbefales! Denne filmen var egentlig en god innledning for å forstå problemstillingen bedre før jeg reiste på Frihet13 på lørdagen.

 

Lørdag. Frihet 13! Vi reiste av sted til Stavanger for å gå en marsj. En protest og et rop for dem som ikke kan rope selv. Vi teipet munnen for å symbolisere de som ikke kan tale sin sak, og gikk med skilt med "for sale" for å vise hvor galt det er at mennesker blir solgt.

500 registrerte, og mange flere møtte opp for å gå i marsjen og for å høre på rørende musikk og en appell av Egil Svartdal.

I fjord gikk marsjen til Prekestolen (2-3 timers gåtur), og i år gikk den rundt Breiavatnet i Stavanger sentrum (ca 15 minutter). Kind of step down. Men jeg var fornøyd. Vi marsjet i det minste.


På torget ble budskapet formidlet gjennom dans og sang...
    

Etter disse sterke inntrykkene tok vi oss en tur til Sandnes og grillet hos en venn. Veldig god stemning, og det var godt med et avbrekk fra alt det alvorlige. Og så kjørte vi igjen til Stavanger når kvelden nærmet seg for å gå på en Lovsangskonsert. Det var helt herlig, og jeg er nå blitt hekta på Hillsong Young & Free sin sang; Alive. Gøy! Konserten var gratis, men det ble samlet inn en gave til A21. Og igjen ble det opplyst om menneskehandel og hva man kan gjøre for å hindre det.
Det siste bildet er tatt av min kjære :)

 

Mange sterke inntrykk. Mange fæle historier. Mye man helst vil glemme. Men bør vi tillate oss selv å lukke øynene for alt som er vondt i verden? Hvordan kan menneskene skylde på Gud for verdens ondskap, og ikke gjøre alt de kan selv? Vi må faktisk gå frem og gjøre en forskjell der vi kan. Tar du utfordringen?

#shopping #handling #slaveri #ondskap #kristen #frihet

DIY - Veske laget av Jeans

Jeg kom over en veske laget av Jeans som virkelig inspirerte meg. Og her er det første resultatet som kom av den inspirasjonen:

 

Den er laget av et gammelt par med Jeans (ta gjerne en hullete bukse fra mannens ende av klesskapet, så får du en brukbart stor veske). Klipp av rett nedenfor skrittet, sy igjen (husk at du må ha en egen jeans-nål til symaskinen som tåler å sy i såpass tykt stoff). Nå kan du pynte etter hjertens lyst. Jeg sydde noen små hjerter på lommene for hånd, og jeg la også inn et fòr med glidelås i veska...

Jeg kommer helt sikkert til å lage flere slike vesker, siden jeg allerede har oppdaget flere ting jeg ville gjort annerledes neste gang. Og det er utrolig lettvindt og gøy! Bare tenk på alle de lommene du får "gratis" :)


Er dette noe du har lyst til å prøve deg på?
#DIY #hobby #sy #veske #vesker

Forgotten pictures

Jeg elsker å se på gamle bilder. Det vekker virkelig gode minner. Her er noen litt  random bilder fra 2006 til 2010 :)

Bestemor sin hund hadde valper i 2006

En utforsknings-tur i skogen i 2007

Første gangen jeg virkelig fikk til slalomski var i 2008...

Nyttår 2009 var første nyttår med kyss fra min kjære. Håper på at det vil fortsette livet ut :)Sommeren 2010 var jeg veldig opptatt av insekter, og krøp rundt i gresset for å lete etter foto-modeller

 

Det er rart hvor mye glede som ligger lagret på PC'en :)

La meg gi deg en femtilapp

Vi lever i en tid med mye stress. Det er krav på alle kanter og det er mye å gjøre. Noen ganger er det lett å prioritere anderledes enn man egentlig ønsker.

Tenk etter hva du oppnår med de forskjellige tingene du bruker tiden din på.

Hva er det verdt å bruke tiden på?


I dag vil jeg dele en liten historie om nettopp det med prioriteringer:

En far kommer sent hjem fra arbeidet,  trett og irritert. Når han kommer hjem står den 5-år gamle sønnen hans og venter på ham. Sønnen: "Far, kan jeg stille deg et spørsmål?"
Faren: "Ja, hva er det?"
Sønnen: "Hvor mye tjener du i timen?"
Faren: "Det vedkommer ikke deg. Hvorfor spør du om noe sånt?". Faren svarte sint.Sønnen: "Jeg ville bare vite det. Vær så snill å fortell meg hvor mye du tjener i timen."
Faren: "Hvis du absolutt vil vite det, så er det 100 kr timen."
Sønnen: "Åh...". Sønnen svarte med hode ned. "Far, kan jeg være så snill å få låne 50 kr?"Faren (svarer rasende): "Hvis den eneste grunnen til at du spurte er så du kan låne noen penger til å kjøpe et fjollete leketøy eller noe annet tøv, så kan du masjere direkte inn på værelse ditt og gå i seng. Tenk over hvorfor du har begynt å bli så egoistisk. Jeg arbeider hardt hver dag for å tjene penger, og så oppfører du deg så barnslig!"

Den lille gutten gikk stille og rolig til værelset sitt og lukket døren. Mannen satte seg ned og begynte å bli enda sintere over guttens spørsmål. Hvordan våger han å stille slike spørsmål kun for å få penger? Etter ca en time var mannen falt til ro, og begynte å tenke: Tenk om det var noe han virkelig hadde bruk for å kjøpe med de 50 kronene? Gutten pleide virkelig sjeldent å be om penger. Mannen gikk til den lille guttens værelse og åpnet døren.
Faren: "Sover du sønn?"
Sønnen: "Nei far, jeg er våken."
Faren: "Jeg har tenkt at jeg kanskje var for hand med deg tidligere. Det har vært en lang dag, og jeg lot min frustrasjon gå ut over deg... Her er de 50 kronene du spurte om."
Sønnen (setter seg opp og smiler): "Åh, takk far!" 

Så løftet han hodeputen, og trakk noen sammenkrøllede sedler opp. Mannen så at gutten allerede hadde penger, og begynte å bli sint igjen.
Faren (knurrende): "Hvorfor vil du ha flere penger, når du allerede har noen?"
Den lille gutten begynte langsomt å telle pengene sine, og kikket opp på faren. Sønnen: "Fordi jeg ikke hadde nok, men nå har jeg. Far, jeg har 100 kr. Nå kan jeg kjøpe en time av din tid." Sønnen rakte faren de 100 kronene. "Vær så snill å komme tidlig hjem i morgen. Jeg vil gjerne spise middag med deg."
Faren ble knust. Han la armene sine rundt den lile sønnen, og ba han om tilgivelse.


Vi bør ikke la tiden gå fra oss uten å tilbringe tid sammen med de som virkelig betyr noe for oss.

Hva betyr en bra jobb og masse penger hvis du mangler tid til å leve livet?

Hjelper det å være rik om man er ulykkelig som rik?

Er man rik hvis man har mange penger?

 

Kilde: Engla

The Adventures of Huckleberry Finn

"We said there warn't no home like a raft, after all. Other places do seem so cramped up and smothery, but a raft don't. You feel mighty free and easy and comfortable on a raft." 

Boktittel: The Adventures of Huckleberry Finn

 

Forfatter: Mark Twain

 

Innhold: Boka handler om Huckleberry Finn som sammen med negeren Jim reiser nedover Missisippi på en flåte. Den er proppfull av humor, rare tanker, fantasifulle løgner og infløkte rampestreker. Og jeg kan ikke la være å dra på smilebåndet.

 

Min mening: Det var litt vanskelig å forstå hva Jim og de andre svarte sa i begynnelsen, siden det er skrevet på dialekt. Men etter at jeg kom inn i det ble det noe av det artigste. Jeg ble flere ganger satt ut av hvor rasistisk boka er; men den beskriver tiden da svarte var slaver i Amerika på en troverdig måte. Den tar opp alvorlige tema på en gøy og tøysete måte. Og det crazy eventyret er jo bare... Herlig :)

 

Terningkast: 5. Gøy å lese! Jeg anbefaler boka til deg som vil bli med på eventyr, og ha en god latter av de rare påfunnene til en liten, hvit foreldreløs gutt og en overtroisk svart mann med hår på brystet.

 

 BildeKilde

Creative Dating

Jeg og Thomas har prøvd å være litt mer kreative på dating-fronten i det siste. Ikke bare "gå å spise kebab" hver gang,  liksom. Vi synes det er viktig å gjøre spennende ting sammen selv om vi har vært sammen i mange år nå. Spesielt nå, egentlig. Mitt siste bidrag til dette målet var å melde oss to på et Swing-kurs. Kurset går over seks uker i Egersund. Mannen var ikke overlykkelig i starten. But it's growing on him. Første gangen gikk nokså bra, og jeg tror vi kommer til å lære masse, og le masse.

Tok ingen bilder på Swing-kurset, så bildene er fra en date vi var på litt tidligere i måneden på Kinaen på Klepp. Kos med kinesisk!


Andre som har noen kreative date-forslag? :)

 

Prettier than you think

You are more beautiful than you think!

Dove har startet en kampanje for å øke kvinners selvtillit. Kvinner får se forskjellen på hvordan de ser seg selv, og hvordan andre ser på dem. Og forskjellen er slående! Kun 4 % av kvinner ser på seg selv som vakre. Så gi deg selv litt mer creds. Og minn deg selv på at du er penere enn du tror :)

 

Jeg leste først om dette på bloggen til Aina Regina.

Et Sukkersøtt, Rosa Syprosjekt

Her er et av mine siste sy-kreasjoner. Koser meg med å kombinere stoffer og mønstre. I dette prosjektet har jeg også testet ut de nydelige blondeglidelåsene for første gang. De er bare utrolig søte,  og gjør mye for helhetsinntrykket!
Hva synes du?


Mitt Favorittbilde

Jeg er med i en fotokonkurranse hos RotteHeimen. Her er mine to bidrag:

Dette bildet ble tatt grytidlig om morgenen. Jeg og kjæreten var ute på en morgentur. Duggen i gresset og endene gjør at dette bildet minner meg om magien og spenningen ved å være nyforelsket!

 Denne søte pusen ble foreviget mens jeg var med en veldig god venninne. Vi hadde pratet og kost oss hele dagen, og ble sittende ute på gresset med tre katter og en hund som fort ble objekter for en heftig photoshoot :)

 

Det var utroolig vanskelig å velge ut to bilder, fordi jeg har sikker fem hundre (eller fem tusen) favorittbilder. Men her er i hvertfall noen jeg er veldig glad i, både fordi de er pene, og fordi de inneholder nydelige minner for meg. Bildene under er ikke bidrag i konkurransen. Bare litt søte bilder som jeg ikke kunne la være å ha med :)

 
#forelsket #dyr #søt #konkurranse #fotokonkurranse

Glemte at stillheten har verdi...

 

En typisk dag er igang, og Ingrid drar seg motvillig opp av senga 04.45. Etter tre timer på skolen klarer hun å overtale seg selv til å lese litt pensum på den to timers lange bussturen hjem. Hun har deretter to timer før gjestene kommer. Nødrydding pågår. Etter at besøket har gått hjem, bestemmer Ingrid seg for at hun må bruke denne tiden til noe nyttig. Så hun tar med seg hunden på joggetur. Det er midt på den joggeturen at det skjer.

Ingrid får et plutselig innfall i det hun ser en benk. Både hun og hunden ender opp på den benken. Uten noen spesiell hensikt, uten noen spesiell nytte. Og hun kjenner en mektig følelse. En følelse som hun neste hadde glemt, men som blir vekket til liv av den glassklare overflaten på elva hvor bevegelse kun blir avslørt av bladene som seiler sakte langs vannskorpa. En følelse som blir vekket av den beroligende lyden av nølende fuglesang blandet med en øredøvende, herlig, magisk og levende stillhet.

I en travel hverdag blir jeg noen ganger så opptatt av at alt jeg gjør skal være nyttig. Hvert rolige øyeblikk skal brukes til å lese pensum, strikke noe, eller treffe venner. Men noen ganger må man bare legge travelheten til side, og bare være stille, og kjenne hvor herlig stillheten er!
Andre som av og til må minne seg selv om at stillheten faktisk har verdi?

 

Tredje Mosebok

"Du skal ikke ta hevn og ikke bære nag til landsmennene dine, men du skal elske din neste som deg selv. Jeg er Herren." 3.mos.19.18.

 

Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig.Tittel: Tredje Mosebok (3 av 66)

 

Forfatter: Etter tradisjonen Moses

 

Datering: Ca 1440 f.kr.

 

Innhold: Denne boka er en fortsettelse på jødenes lover i fra Andre Mosebok. Det er stor fokus på Hellighet. At Gud er Hellig, og at Han kaller oss til å være hellige.

 

Min Mening:  Tredje Mosebok er nokså tung å lese, og har en god del oppramsing. Men det er allikevel fint å se hvordan Gud gang på gang viser at Han vil ha en relasjon med oss mennesker.

 

 BildeKilde

Har du noen gang lest mosebøkene? Og har du et favorittvers herfra som du vil dele?

Up to Date

Tenkte jeg skulle skrive et lite innlegg om hvordan hverdagen er, og hva jeg gjør for tida. Det har liksom ikke blitt så mye av det her på bloggen i det siste. Så her er noen punkter om min hverdag:

 

* Skolen knirker og går. Vi har fått en innleverings-oppgave, men har god tid. Det er egentlig ganske rolig på skolen nå, men mye lesing. Men så går jeg jo bare på skolen tre dager i uka.

*I helga skal det for meg handle litt om A21, Slaveri og Menneskehandel. I kveld skal jeg på filmen "Human Trafficking" og lørdag skal jeg inn til Stavanger for å gå i en marsj, og på en konsert. Les mer om dette i innlegget En Stemme for de Stemmeløse.

* Denne uka har vi startet opp ei ny Jesusgruppe. Jeg og ei god venninne er ledere for jenter i 8. klasse. Det var utrolig kjekt å starte opp, og å bli litt kjent med jentene vi skal treffe annenhver uke fremover :)

*Jeg har planlagt en spennende overaskelses-date til Thomas på mandag. Gleder meg stort!

Når meg og Thomas går på date og spiser kinamat, er han ekstra snill. For han liker ikke kinamat så godt...

 

*Jeg drømmer om en Londontur før jul. Men lurer fælt på hvordan det skal finansieres nå som jeg ikke jobber så enormt masse....

*Akkurat nå hører jeg på Love, Love, Love av Sidewalk Prophets. Gladsang :D

* I dag har jeg tenkt å gjøre mye nyttig. Men har ikke heeelt bestemt meg for hva.

Alternativ 1: Jobbe, skifte, gå på filmkveld.

Alternativ 2: Surre og kose meg noen timer, Jogge en tur med hunden, rydde i huset, lage god middag, muligens bake noe, og så gå på filmkveld.

Alternativ to høre mye gøyere ut. Men så var det de pengene som bare forsvinner mellom fingrene for tida....

Måtte forevige denne nydelige urnen på verandaen vår. Den har blomstret SOM BARE DET i sommer. <3

Blomkålsuppe fra bunnen av (Nyttårsforsett 6/20)

Et av mine nyttårsforsett 2013 er å lage 20 matretter som jeg aldri har prøvd før. Nå har jeg kommet til nummer 6 av 20, som er Blomkålsuppe! Blomkålsuppe er kjempe-enkelt å lage, billig, og gøy! Og når du lager den fra bunnen av, er det veldig sunt også! Jeg kommer nok til å lage dette igjen!

Hvis man vil ha litt ekstra konsistens i suppa kan man fylle på med stekte brokkoli :)

Hva pleier du å lage helt fra bunnen av?

Har du noen forslag til ting jeg kan prøve å lage for å nå nyttårsforsettet mitt? :)

Hvem er jeg?

Jeg kjenner ubehaget vokse når den sjette personen kommer inn døra og setter seg ved det andre bordet. Ikke det bordet jeg valgte da jeg kom først, helt alene. Jeg er ei ganske sosial jente, som alltid tar initiativ hvis andre sitter alene. Men jeg er kanskje ikke viktig nok til å passes på jeg også?

Alise har ringt meg for tredje gang. Hun trenger meg. Deprimert og full av vonde tanker, så jeg rusher ut av huset. Samtidig gir jeg avkall på en haug med lekser som skal leveres, en del husarbeid som mor maser om og en plan for eventen i helga som er så godt som tom. Hvorfor er det så vanskelig å strekke til i alles forventninger?

 Det kan være en utfordring å se på seg selv noen ganger. "Jeg er ikke fin nok/bra nok/flink nok/kreativ nok/sosial nok/___nok". Selvtillit er et stort problem i dagens samfunn. Vi har en tendens til å måle oss opp mot alle andre som har finere sangstemmer og smalere midjer. Eller vi måler oss i hva andre sier om oss; og mange ganger er de kanskje ikke så flinke til å si positive ting. For å få god selvtillit er det viktig å kjenne seg selv og å vite hvor verdien din ligger. Derfor liker jeg å minne meg selv på hvem Gud sier at jeg er:Du er faktisk Godtatt! Du er faktisk Trygg! Og du er faktisk Betydningsfull! Les nøye igjennom setningene nedenfor, og minn deg selv på disse sannhetene :)

I Kristus er jeg Godtatt:

Joh. 1.12.

Jeg er Guds barn.

 

Joh.15.15.

Jeg er en venn av Jesus Kristus, som Hans disippel.

 

Rom.5.1.

Jeg har blitt rettferdiggjort.

 

1.Kor.6.17.

Jeg er forenet med Herren, og jeg er ett med Ham i Ånden.

 

1.kor.6.19-20.

Jeg har blitt kjøpt og tilhører Gud.

 

1.kor.12.27.

Jeg er en del av Kristi kropp.

 

Ef.1.3-8.

Jeg er utvalgt av Gud og adoptert som Hans barn.

 

Hebr. 4.14-16.

Jeg har direkte adgang til nådens trone gjennom Jesus Kristus.

 

I Kristus er jeg trygg:

Rom 8.1-2.

Jeg er fri fra fordømmelse

 

Rom 8.28.

Jeg vet at Gud arbeider for mitt beste i alle situasjoner.

 

Rom 8.31-39

Jeg er fri fra fordømmelse og kan ikke skilles fra Guds kjærlighet.

 

2.kor.1.21-22.

Jeg er grunnfestet, salvet og satt segl på av Gud.

 

Fil.1.6.

Jeg vet at Gud vil fullføre det gode verket Han har startet i meg.

 

Fil. 3.20.

Jeg er en borger av himmelen.

 

Kol.3.1-4.

Jeg er skjult med Kristus i Gud.

 

2.tim.1.7.

Jeg har fått kraftens, kjærlighetens og visdommens Ånd.

 

1.joh.5.18.

Jeg er født av Gud, og den onde kan ikke røre meg.

 

I Kristus er jeg betydningsfull:

Joh.15.5.

Jeg er en gren på Jesus Kristus, det sanne vintre.

 

Joh.15.16.

Jeg har blitt utvalgt til å bære frukt.

 

1.kor.3.16.

Jeg er Guds tempel.

 

2.kor.5.19-20

Jeg er betrodd forsoningens budskap, og jeg er utsent av Kristus.

 

2.kor.5.17.

Jeg er en ny skapning.

 

Ef.2.6.

Jeg er satt i himmelen med Jesus.

 

Ef.2.10.

Jeg er Guds verk, skapt til gode gjerninger som han har lagt klare foran meg.

 

Ef.3.12.

Jeg kan komme fremfor Gud med selvtillit

 

Fil.4.13.

Jeg klarer alt i Jesus, Ham som styrker meg.

 

 

 

 I biblen finnes det faktisk over 3000 løfter. Alltså at GUD lover DEG noe! En del av løftene har betingelser, så sjekk ut bibelen for å finne ut alt Gud har lovet deg :)

 

 

Så en dag du føler deg litt Verdiløs, Forkastet, Redd, Plaget eller Ensom; Ta frem denne tabellen, og minn deg selv om at du faktisk er Godtatt av Gud, Trygg i Ham, og Betydningsfull for din perfekte Far.

Anbefaler også disse sangene: (klikk på sangnavn for å komme til sangen på youtube)

Rebecca St. James - You are Loved

Steven Curtis Chapman - Fingerprints of God

Casting Crowns - Voice of Truth

David Crowder Band - How He Loves
PS: Historiene i begynnelsen er diktet opp, men samtidig er det situasjoner jeg kjenner meg veldig igjen i, og som har skjedd meg, bare på litt andre måter. Navn er også oppdiktet.

Tabellen fant jeg i boka "a Confident Heart" som er anmeldt HER.

The last days of summer came and went

Naboen har fått seg et par nydelige sommerfuglbusker. Og kan ikke la være å se på alle sommerfuglene som flyr til og fra hele tiden i alle regnbuens farger :)#hage #insekt #blomster

Husk å sette ned glasset

 

En psykolog gikk rundt på scenen mens han fortalte publikum i salen om stressmestring.
Da han løftet et glass med vann forventet alle det vanlige "halvtomt eller halvfullt"-spørsmålet. I stedet, og med et smil på leppene spurte psykologen: "Hvor tungt er dette glasset med vann?"

Svarene lød på mellom 200 og 500 gram.

Psykologen svarte "Den absolutte vekt er likegyldig. Det kommer an på hvor lenge jeg holder det. Hvis jeg holder det i ett minutt, er det ikke noe problem. Hvis jeg holder det i en time, vil jeg få vondt i armen. Hvis jeg holder det en hel dag, vil armen bli følelsesløs og lammet. Uansett hvor lenge jeg holder glasset, vil ikke vekten endres, men jo lengre jeg holder det, jo tyngre vil det føles."
Han fortsatte: "Vårt stress og våre bekymringer er som glasset. Tenk på tingene i kort tid, og de vil ikke bety noe. Tenk på dem litt lengre, og de vil begynne å gjøre vondt. Og hvis du tenker på dem hele dagen, vil du føle deg lammet - og ute av stand til å forandre noe som helst."

Det er viktig å gi slipp på ditt stress. Så tidlig som mulig om ettermiddagen - gi slipp på alle dine problemer. Bruk ikke hele kvelden og videre inn i natten på dem.

Husk å sette fra deg glasset!


Kilde: EnglaJesus sier: "Kom til meg, alle dere som strever og bærer tunge byrder, og jeg vil gi dere hvile." Matt.11.28.

Syprosjektene mine...

Her er det siste tilskuddet i toalettveske-gjengen min. Jeg synes jeg blir bedre og bedre! Nå er jeg klar for en litt annerledes type toalettveske, så vent i spenning.

Oppskriften jeg har brukt på sminkepungene i dette innlegget finner du på youtube HER.

 

Og her er et lite overblikk over de fleste jeg har laget til nå (er visst en som mangler)... Det ble flere med sauemønster, rett og slett fordi jeg likte den så godt. :)

#DIY #Hobby #Sying

Hvilken er din favoritt?

En Stemme for de Stemmeløse

Nå er det valg, og vi skal alle stemme, både unge og gamle. Vi har fått en stemmerett, og må bruke den. Men hva med dem som ikke har fått en stemme? Som ikke får si sin mening om ting? Hva med mennesker som blir kidnappet, fraktet til et ukjent land, og solgt for penger? Her er det vi har mulihetenen til å være en stemme for de stemmeløse!

 

It''s that time of year again. På lørdag skal jeg til Stavanger å gå en marsj for frihet. Frihet 13 er et arrangement som handler om å øke bevisstheten rundt menneskehandel. På kvelden skal vi også på en konsert til inntekt for A21. Jeg vil utfordre deg til et par ting i dette innlegget, og den første er å lese setningene nedenfor bildet. Noe du ikke visste om?

 

DET ER FLERE SLAVER I VERDEN I DAG ENN NOEN ANDRE GANGER I HISTORIEN!

GJENNOMSNITTSALDEREN FOR OFRE ER 12 ÅR!

KUN MELLOM 1 og 2 % AV OFRENE BLIR REDDET

DETTE ER OGSÅ ET AKTUELT PROBLEM I NORGE

DET ER OMTRENT 27 MILLIONER OFRE FOR MENNESKEHANDEL I VERDEN I DAG

HVERT 30. SEKUND BLIR ET NYTT MENNESKE SOLGT

Kilde

 

Det er enorme tall. Og hver av dem har en enorm, og smertefull historie. Jenter og gutter med drømmer, tanker og knuste håp. Barn som må arbeide som sexslaver. Og jeg vet at du kanskje begynner å miste konsentrasjonen nå. Det er vondt å ta innpå seg. Eller kanskje for uvirkelig. Men vær så snill å bruk litt krefter på å bry deg. Det var den andre utfordringen. Velg å bry deg.

 

A21 er en organisasjon som vil gjøre noe med de skremmende tallene ovenfor. De vil redde mennesker fra et levende mareritt. Og DU kan faktisk være med å bidra!

Økt bevissthet bland oss "vanlige folk" påvirker politkerne. Økt bevissthet gir pengestøtte. Økt bevissthet gjør hele forskjellen! Så hvis du enda leser, og har valgt å bry deg; Jeg har en siste utfordring. Gjør noe for at flere skal bry seg. Gjør noe for å stanse denne urettferdigheten. Det er faktisk ikke så vanskelig.

 

HVA KAN JEG GJØRE?

Du kan blogge om dette. Du kan gi penger. Du kan fortelle venner om saken. På A21 sin nettside har de skrevet om masse forskjellige ting som du kan gjøre for å redde mennesker som blir solgt. Klikk på "Get involved" og "Take Action" En annen ting du kan gjøre, er å dukke opp på arrangementet i Stavanger (dersom du bor her i nærheten):

HER er linken til arrangementet Frihet 13 på facebook. Poenget er å gå en marsj for å øke bevisstheten rundt denne problemstillingen. Det blir også mulig å støtte arbeidet med å kjøpe ulike produkter på stands, lære masse, og å bidra på flere måter.

HER er linken til arrangementet Frihet 13 Worship Night. En stor lovsangskonsert til inntekt for A21 sitt utrolige arbeid. Jeg gleder meg masse! Kommer du?

Begge disse arrangementene er neste lørdag (Lørdag 14.9.13).

 

Hvis dette var interessant, kan du jo også sjekke ut Innlegget mitt fra i fjord med blandt annet en sang som er skrevet om akkurat dette tema

BildeKilde1   BildeKilde2  ->Bildene i dette innlegget er ikke tatt av meg

#jenter #damer #salg #shopping #mennesker #smerte #samfunn #valg #viktig

De siste bildene fra teamturen til Slovakia

Da er det på tide å legge ut de siste bildene fra den svært innholdsrike turen jeg var på i starten av August. Du finner resten av innleggene under kategorien Reise.

Det var litt trist, og litt godt også å si farvell til Zeleny Breh, hvor vi bodde i over en uke, den umenneskelige varmen (som jeg liker), og de spennende menneskene som er så annerledes enn oss.

 

På bussturen hjem fikk vi oppleve nydelige solnedganger, teite filmer, rare soveansikter og mye lesing for min del.


En så rød solnedgang har jeg aldri sett. Bildet viser bare en brøkdel. Det var som om en rød laserstråle med en meters diameter var siktet rett inn i bussen. Alt og alle ble farget rosarøde. Det var et magisk øyeblikk! (For oss som liker sånt, i det minste)Vi hadde en obligatorisk godteri-stopp på grensa mellom Tyskland og Danmark. Jeg klarte å begrense meg. Litt. Men har enda rester (nå, tre uker senere.)


Spisestopp ble det også tid til. Og kulinarisk nysgjerrige som vi er, bestilte vi..... Pizza! Dessuten fikk folk se meg med stritt hår for første gang. Det ble stor oppstandelse rundt dette fenomenet som den nye strittetanga skapte!


Ferjeturen mellom Danmark og Norge brukte vi til å teste strittetanga (som også kan krølle!)

Og se på enda en flott solnedgang (Jeg får bare ikke nok!!!)
Turen gikk egentlig fort. Og fra Kristiansand til Haua gikk det bare et øyeblikk, og så våknet jeg og var HJEMME!

Etter en lang, flott, ubehagelig, spennende, varm, koselig, utfordrende, og helt FANTASTISK tur!

Pasta di Parma fra bunnen av (Nyttårsforsett 5/20)

Et av nyttårsforsettene mine i år var å lage 20 matretter som jeg ikke har laget før. Nå har jeg ikke gjort noe siden januar (haha), så jeg tenkte at det var på tide å komme i gang igjen. Jeg liker veldig godt Toro sin pastarett "Pasta di Parma," men etter at de byttet pastatypen er den litt mindre god, så nå har jeg lenge hatt lyst til å prøve å lage det selv i fra bunnen av (mye sunnere også!) Jeg laget egentlig bare en hvit ostesaus, krydret, og puttet i pastaen.Toppet av retten med oreganoblader og ringblomst fra urtehagen!

 

Ble ikke helt hundre prosent fornøyd med resultatet. Tror kanskje jeg skulle hatt litt mer ost, og litt mindre oregano. Men det lignet i det minste i utseendet, så jeg er fornøyd!

A Confident Heart

"You can only see the shadow [of doubt] because you have turned away from the light. Turn back toward the light.""A Confident Heart - How to Stop Doubting Yourself and Live in the Security of God?s Promises" av Renee Swope

 

 

Boktittel: A Confident Heart

 

Forfatter: Renee Swope

 

Innhold: Boka tar tak i et velkjent problem for oss jenter: å tvile på seg selv. Renee deler sine erfaringer med dårlig selvtillit på tross av et "tilsynelatende bra liv" og gir oss nøklene til å bli selvsikre på oss selv med Guds hjelp. På slutten av hvert kapittel er det en bønn vi kan be ut fra Guds Ord, og de er veldig bra! I tillegg er det et helt kapittel fullt av Guds gode løfter for våre liv.

 

Min mening:Jeg likte veldig godt boka. Selv om jeg aldri har hatt noen alvorlige problemer med selvtillit kunne jeg kjenne meg igjen i boka og få mange gode tips. Synes egentlig alle jenter burde lese boka, og se at DU er verdifull, og har noe å komme med på tross av en nagende selvfølelse.

 

Terningkast: 5. Mye bra. Lettlest. Jeg anbefaler boka til alle jenter og damer!

Les den.

 

BildeKilde


Et innholdsrikt døgn i Praha

På vei hjem fra teamturen i Slovakia stoppet bussen innom Praha i et døgn. Etter en lang dag i bussen fra Slovakia til Tsjekkia ankom vi Praha om kvelden, og overnattet på Hotel Golf som lå litt utenfor bykjernen. Dette blir litt sånn bilde-innlegg, fordi det ble mye bilder fra den ene dagen...

 

På Hotel Golf koste vi oss med de digge masasjestolene i foajeen. Det var også en god måte å bruke opp uønskede Euro.


Her er rommet vårt. Helt greit. Og etter en uke på team var dette god standard :)


Hotellfrokost for meg er alltid appelsinjuice og eggerøre. Det slår bare ikke feil (her hadde jeg allerede spist eggerøra)Vi forlot hotellet og bussen den påfølgende dagen for å sjekke ut Praha!


Med trikken kom vi oss til byen på ca 20 minutter, så det var et lite stykke. På veien tilbake til hotellet var vi livredde for å ha gått av på feil stopp. Men heldigvis var det bare to stopper som het "Hotell Golf", og de lå rett etter hverandre. Så vi kom oss fint opp til hotellet igjen i god tid...

I Praha by var det mye liv og røre.

New Yorker var som alltid en favoritt!

Og byen består av mange nydelige bygninger, fargerike folk og alt det en spennende by bør ha...Allikevel endte vi opp på et kjøpesenter til slutt (sånn går det når man er på tur med ungdommer). På senteret kom vi over et fantastisk sted som jeg vil kalle ice-cream-heaven. Der kunne man designe sin egen Frozen Yoghurt is med masse forskjellige farger og strø. Etterpå veide man mirakelet og betalte etter vekten. Jeg fylte selvsagt på omtrent dobbelt så mye som jeg klarte å spise....

All de Soft-is-dispenser-aktige tingene er forskjellige is-smaker. Vanilje, Sjokolade, Tutti Frutti, Mango, Jordbær, Pistasie og så videre... helt til høyre i bildet under var all toppingen. Frukt, sjokoladebiter og fargerike strø.Og så satte vi oss i denne skjønne oransje bobla for spise.

Så ble vi "fanget" av selgere som ville demonstrere både neglestell, håndsalt og strittetang på oss. Vi takket ja til alt som var gratis, og lot oss sjarmere av at de kunne noen norske ord. Jeg endte til slutt opp med å kjøpe strittetang (=rettetang eller glattetang, for dere som ikke snakker skikkelig norsk) for tusen kroner. HELT ulikt meg! Men hun damen var veldig flink å selge. Og håret mitt ble jo faktisk helt stritt og mykt og fint også! OG den kan krølle (se bildet under)


 

Vi rundet av shoppingen med noe godt fra Starbucks.


Praha er absolutt en fin by om man er interessert i billig shopping, nydelig sightseeing eller bare en nokså billig storbyferie. Anbefales!

BarbieWorld

Da vi var på kjøpesenteret i Kosice i Slovakia hadde de en diger barbie-utstilling. Det var barbier overalt!


Barbie-kunst


Kongelige barbier, festkledde barbier, yrkesaktive barbier, rytter-barbier.... Det var ikke grenser for hvor forskjellige alle barbiene var...Det var til og med et eget barbie-rom med barbie-film til barna. Tror den slovakiske jenta kanskje ble litt fornærmet når vi brukte rommet til fotostudio....

Nye kupp fra Ebay

Jeg handler mye rart på ebay, og har blitt spesielt fornøyd med noen av kjøpene mine som jeg tenkte å dele her. 

 

Jeg handlet DISSE søte glidelåsene for en stund siden etter å ha funnet dem i en sybutikk til 35 kr for èn. Med noen enkle tastetrykk fikk jeg en hel del av dem til ca 4 kr per stykk. Disse skal jeg bruke til bedårende toalettmapper og slikt :)

 

 

HER  er linken til disse søde doilies som jeg kjøpte for å bruke til bryllupet og kortlaging. Det endte med at jeg kjøpte noen hjerteformede også... Og prisen? 60 kroner for 250 stk!

 

Til slutt er jeg kjempegira på disse skjønne muffinsformene som jeg enda ikke har fått (kan derfor ikke gå god for selgeren). De er laget i silikon og kan brukes om igjen. Jeg har lenge hatt lyst på sånne silikonformer, men det er unødvendig dyrt. Disse var ikke heller gigantisk billig, men de var mye søtere enn de jeg har sett i Norge, og billige nok. De hvite (på bildet under) kostet ca 70 kroner for 4 stk mens de rosa var nede i 30kr. Søk på " cupcake coffee cup mould" på ebay

 

Noe av dette du kunne tenke deg?
Og har du gjort noen gode kjøp i det siste som du vil dele?

Shopping og slikt i Kosice, Slovakia

 På teamturen i Slovakia bodde vi i nærheten av byen Kosice. Og en av de siste dagene på turen fikk vi se oss litt rundt i byen.

gamle, dekorative huser, rette gater, og trykkende varmt.

 

Her er et bilde av Stefan og Miro, som var noen av hovedlederne for arbeidet med sigøynere vi var med på. Bildet ble tatt rett etter møtet i menigheten i Kosice.

Nydelig arkitektur som nesten tok meg inn i eventyrland...Vi tuslet ut av de rette gatene, og mot kjøpesenteret...

Der ble det servert noen heftige stykker med Pizza.


Og jeg oppdaget en NORDMANN! Der! Midt i Slovakia! Det var: Jo Nesbø! jeg er stolt.Cathrine tjente penger på en challenge fra oss: Reise seg opp i det store spise-området i toppetasjen og synge "Mamma mia" på toppen av en stol. Høyt. Jeg koste meg med det vi på haua kaller "billig moro."
Det er mye moro når man er på reise!

Ned i vekt på 15 minutter!

Høres en slankekur litt for god ut til å være sann? Lurer du på hvorfor det fungerer for alle andre? Vet du hvor misledende før/etterbilder kan være?

I denne artikkelen på Business insider skriver Mel om sin 15-minutters forvandling. De to bildene nedenfor er tatt av henne med 15 minutters mellomrom. Vil du vite hemmeligheten?

 

"All it took was better posture, some tanning lotion, and black bathing suit bottoms"

melvfitness trainer before and after

Med å spraye seg brun, posere litt annerledes, ta på en annen bikinitruse i en slankende farge, og fikse litt på håret og utsnittet i bildet ble jenta en helt ny versjon av seg selv. Pass på at du ikke er for kritisk mot deg selv! Bare fordi "alle andre" ser mye bedre ut, så kan utseende bedra. Ingen er perfekte, noen er bare flinkere til å vise sine gode sider og skjule de dårlige...

Og du? Husk at utseendet ikke er alt, da.

Jeg kan forresten anbefale deg å lese innlegget "Har du råd til bikinikroppen" hvis du ikke har lest det. Jeg fikk en del tilbakemeldinger på det innlegget, og det ble bl.a. delt av en personlig trener.

Photoshoot: Pretty dresses in Slovakia

Jeg er enda ganske fornøyd med det dyreste plagget jeg kjøpte i Slovakia; En hvit sommerkjole md blonder på. Nå skulle jeg bare ønske at det var mer sommer igjen, så jeg kunne få bruke den... I mellomtiden koser jeg meg med bilder av Cathrine og meg i søte sommerkjoler. :)Vet ikke heeelt hvorfor det ser ut som om håret mitt er GRÅTT på noen av disse bildene. Men det er ikke det altså. Håper jeg.


#cute #photoshoot

Shopping for Wedding

Hele tiden når jeg kikker i butikker er jeg på jakt etter ting i bryllupsfargen vår. Og plutselig endte jeg opp med å kjøpe en del lys i Slovakia. Jeg tømte rett og slett butikken for de lysene de hadde...

Lysene er litt mer rosa-aktige enn de ser ut på bildet. Jeg kommer til å ende opp med DET internasjonale bryllupet med lys fra Slovakia og kjolestoff fra London og Brasil... Hva blir det neste??


Nå har jeg også nylig kjøpt inn silkepapir i temafargen vår. De skal brukes til å lage noen helt spesielle bordkort.

Om ikke så altfor lenge kommer nok et innlegg om SavetheDates'ene, for de har vi snart fått sendt ut :)

Ting skjer!!

#Bryllup #shopping #wedding

Andre Mosebok

 «Herren skal stride for dere, og dere skal være stille.» 2.mos.14.14.

Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig.


Moses parting the Red Sea

Tittel: Andre mosebok (2 av 66)

 

Forfatter: Etter tradisjonen Moses

 

Datering: Ca 1400 f.kr.

 

Innhold: Andre mosebok starter med israelsfolket som er slaver i Egypt. Gjennom boka følger vi Israelsfolket som blir ført ut av slaveriet ved Moses, deres reise gjennom ørkenen, og på slutten handler det om når Gud gav Moses de ti bud og alle lovene til Jødene.

 

Min Mening:  Denne boka er hakket tyngre enn første mosebok, spesielt på slutten da det er en god del oppramsing av tempelbyggeplaner og lover. Men det er utrolig å se Guds trofasthet mot Isrelsfolket på tross av deres tvil og ubesluttsomhet. Gjennom boka ser vi tydelig at Gud verner om folket som han har utvalgt til en helt spesiell oppgave. (Vet du at Han også har utvalgt deg?) Boka gir også en del av det puslespillet som viser Guds personlighet, som for eksempel i dette fine verset: 2.mos. 34.6.

 

BildeKilde

 

Har du lest denne boka eller deler av den, og liker du det?

Chillin' in Slovakia

Lørdagen i Slovakia hadde vi endelig litt fritid etter en lang, innholdsrik og varm uke. Vi ble værende på Zeleny Breh hele dagen sammen med de nye, tyske vennene våre. De sportslige spilte Volleyball, og vi andre kikket på. Jeg i min nye, hvite kjole som jeg er veldig fornøyd med.

Andre prøvde seg på tennisbanen...


Og til slutt hadde vi litt av hvert merkelig grillmat! Snåle pølser i alle størrelser og farger (men heldigvis ikke de knall svarte vi fikk i Latvia).

 

 

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits